Written by AbangNara | September 6th, 2017

Umum mengetahui hubungan percintaan yang hangat terjalin di antara Engku Emran dan juga pelakon dari Indonesia, Laudya Cynthia Bella. Hubungan mereka berdua bukan sahaja mendapat liputan meluas media Malaysia, malah turut menjadi perhatian media Indonesia. Berdasarkan khabar angin yang bertiup kencang, Engku Emran dan Laudya dikatakan bakal bergelar suami isteri pada pertengahan bulan ini.
engku emran laudya
Perkhabaran ini dikuatkan lagi apabila Laudya Cynthia Bella dan keluarga telah pun menganjurkan satu majlis khatam Al-Quran baru-baru ini. Di dalam majlis tersebut juga Laudya kelihatan mengalirkan air mata apabila memohon restu daripada kedua ibu bapanya.

engku emran laudya

Tambah menguatkan lagi berita ini apabila Laudya memuatnaik satu gambar bersama sepupunya dengan caption “September will be the best month ever for both of us”.

engku emran laudya

Menurut informasi, majlis pernikahan Engku Emran dan Laudya Cynthia bakal berlangsung di Kuala Lumpur. Namun sehingga ke hari ini tarikh sebenar tidak diketahui. Namun rasanya hari bahagia itu bakal menjelma tidak lama lagi. Sama-sama kita doakan segala persiapan berjalan dengan lancar. Selamat pengantin baru diucapkan kepada anda berdua. Lagi beberapa gambar sekitar majlis khatam Al-Quran Laudya Cynthia Bella dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

engku10

engku11

engku12

engku13

engku14

engku4

engku5

engku6

engku7

engku8

engku9

50 responses to Engku Emran & Laudya Cynthia Bella Bakal Bernikah Bulan Ini?

  1. miamore says:

    untunglah engku emran…

    18

    0
  2. shopia lorren says:

    Laudya nie cantik pada pandangan saya
    Cumanya jgn dia tergolong mcm retis Indonesia tu ikut arus pegangan agamanya…boleh ubah2 ikut sukahati je ….wayang tul…

    1

    13
    • Anonymous says:

      Jangan la nak berdabik dada konon orang Malaysia lagi kuat agam dr Indo.Ulama paling ternama nusantara,Hamka berasal dari Indonesia.Muslim seluruh dunia kenal sebab buku2 beliau.Malaysia kita ada siapa?Sampai sekarang suka baca karya2 dia.Ayat mudah dan jelas

      23

      0
      • shopia lorren says:

        anon 1.46pm..itu ulama Hamka x leh dinafikan..tapi nie retis dia org nie…contoh asmirandah gitu kuat agama islamnya berhijab lg last2 dh murtad coz ikut bf. Dah x pelik lh pd masyarakat mereke nie.

        alahai…x nafikan kehebatan KO jgk anon…

        6

        3
    • cehh says:

      agama dia sukahati dialah,. kalau kau risau sangat g lah jumpa makbapak dia kat indon nun.

      2

      1
    • Anonymous says:

      InsyaAllah she is not going to be like those people. Let us pray for her marriage with EE to be blessed and remain happily ever after

      10

      0
  3. uyun says:

    sejuk mata tengok dia ni.semoga Allah permudahkan segalanya untuk kalian berdua ya. ;)

    34

    0
  4. melati says:

    Kenapa lah Diani jauh lebih cantik dr Neelofa……Neelofa taraf bawah tapak kaki dia jewww…patut lah Engku gila nk kawin cepat2….

    24

    1
  5. jihan says:

    UNTUNG KEPALA HOTAK KAU.KAWIN DGN ORG INDON LAHANAT? UNTUNG APA NYA?

    KAU TUNGGU SETAHUN DUA NANTI,MESTI CERAI,PASTU GADUH2 REBUT HARTA SI BETINA INDON NIE.

    INDON SEMUANYA SIALAN XBOLEH PERCAYA!

    AKU SIMPATI DENGAN IMRAN.

    1

    8
  6. jihan2 says:

    untung kepala hotak kau,kawin dgn org indon lahanat kau kata untung?? apa yg untong?

    kau tunggu setahun dua nanti,mesti cerai pastu gaduh2 rebut harta si betina indon mata duitan nie.

    org indon semua sama xleh percaya

    AKU SIMPATI DENGAN IMRAN.

    0

    21
    • shopia lorren says:

      Ada pengalaman kwn abg saya baru 1thn kawin cerai sbb tu lh $$$$$$ ..x leh nk queen control..retis indon suam2 kuku jgk…

      Harap laudya x gitu…

      2

      0
    • aku says:

      klu dia nak cari org kaya bukan dgn engku ngok..byk lagi org kaya dkt dunia ni..ko ingat malaysia ni kaya ke dlm sejarah pun xde tulis..ko tak baca ttg ekonomi malaysia melecet ke..indon lagi advance skg ni walaupun aku org malaysia tp tak pernah rasa beruntung

      4

      10
      • alba says:

        bangang lah ko nie,org indon nie bagi dia kalau lelaki ada gaji rm5k sebulan pun,diowang anggap dh kaya sebab negara diowang miskin kedana.bongok punya ‘aku’,ko nie mesti indon kn,tue yg bongok

        6

        3
      • mia arabella says:

        melecet ke meleset? adoyai.. nak komen pun biar la guna ayat yg betul.. melecet pi tulisnya.. melecet tu untuk luka.. hadoii.. tepuk dahi aku baca nye..

        2

        0
    • akugeli says:

      ngoklah ko ni ko ingat engku tu kaya ke? klu dia nak cari org kaya byk lagi negara lain yg kaya…malaysia kaya? dlm sejarah pun xde..ko ada amik tahu ttg info ekonomi malaysia tak skg ni? klu belum ko g check berapa nilai rm skg beb

      4

      0
    • anon says:

      Harap2 dia ni baiklah. Sorang sedara aku kawen dgn perempuan indon. Wife indon dia control everything. Dua2 kerja. Imagine bila mak bapak dia pergi rumah dia, wife dia pesan kat bibik jgn bagi mak bapak dia makan, even nak buka peti ais pun tak bagi, sampai mak dia menangis. Taulah semua org tak suka mertua, tapi takkan lah sampai kejam mcm tu tak bagi mkn. Dahlah mak dia tu dtg dari kampung.

      2

      0
  7. kakikucinghitam says:

    mmg cantik betul orgnya.. muka manja semulajadi…

    19

    0
  8. Sorry tak jeles says:

    Kekasih yang dulu dulu semuanya, handsome dan bujang, baru breakheart sama anak vvip Indonesia, tergopoh gapah nak kawin sama duda dari seberang, macam frust pulak takot mungkin usia nak dekat 30, semoga bahagia dan pilihan terbaiklah

    4

    1
    • Anonymous says:

      Err anak vvip yang botak tu tergolong dalam ex dia yang handsome jugak ke? Huhuu macam tak je lol. Baik Engku Emran lagi. Kalau chicco jerikho aku boleh la jugak terima

      0

      0
  9. Uwan says:

    Cuba la bersangka baik…..

    8

    0
  10. Anonymous says:

    mmg cantik tu subjektif but pada saya x cantik….

    3

    4
  11. maria says:

    moga bahagia dua2 ni..bagus la, tak tggu lama terus nak kahwin..this lady pun nampak baik, insyaAllah..niat yg baik moga dipermudahkan semuanya

    7

    0
  12. popo says:

    Cantik sgt. Muka lembut ayu jeee

    4

    0
  13. ASHA says:

    KENAPA ORG KITE X PERNAH NK CKP PERKARA BAIK2 DAN DOA YG BAIK2 UNTUK ORG LAIN? SUKE KUTUK DAN SUKE COMPARE JER.. T_T

    11

    0
  14. nok gebuzzz says:

    mmg cantik semulajadi dia ni,lagi pulak npk sopan dan ayu sgt…tgk family mcm org baik2,semoga dipermudahkan segala urusan..x sabar nak tgk hari pernikahan dyorg.

    12

    0
  15. Kau dah kenapa? says:

    Si laudya ni memang dah kaya kot,retis class A kat negara dia..dah lama dia ni blakon..sejak aku skolah lagi dh nmpk kat tv..berapa byk film dia blakon jadi main actress..poket msti dah tebal..so no wonder lah ..dia layak pilih sapa2 kot..so xde maknaya dia nak lelaki yg bduit je..Btw, dia acting mmg best..menangis aku tgok dia belakon..dlm film dia “Aisyah biarkan kami bersaudara” acting terboom..Surga x drindukan acting dia terboom..No wonder retis class A..mmg layak pon..Btw,Best wishes on this wonderful journey LCB.Selamat pengantin baru!

    14

    0
  16. I think says:

    Bella manis… I sokong jer.. Wish both of u all the best and semoga bahagia.. To kak era, move on la cik kak.. Lambat lagi sahir tu nak masuk minang..takyah tunggu la lelaki tu. Ceta pun dah move on dengan zen tak tunggu sahir tu..

    4

    0
  17. Milah says:

    Sahir ap yg ad????gg besi yg mcm x bergosok tu…mmg bodo lah erra klu ngan shahir…shahir tu suam2 kuku…dlm industri pun xde class trsendiri…tlongla erra jgn nak jatuhkan class anda…dr anda nak ke shahir baik g ngorat patah amin klu btol nak anak ikan….

    6

    0
  18. shopia lorren says:

    Tengok pd firasat saya lh si sahir tu saje je cover line ko era ooiii…hakikatnya dia 50 – 50 je tau..terjebak.. Dia muda lg…
    ko cari ganti je lh era…kesian. InsyaAllah ko jumpa yg sesuai..Aamiin…

    3

    0
  19. Anonymous says:

    Mereka bekawin tgl 16 sept 2017

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Mereka berkahwin tgl 16 sept 2017

    0

    0
  21. Sofia says:

    Totally an upgrade! Cantik manis plus virgin lagi,and i love her because she is not that gedik type,nampak lemah lembut & sopan santun. I hope she can guide aleesya well,nampak seiras dah mcm anak sendiri. Erra fazira is pretty too, but there must be a reason why engku emran gets his custody to take care of aleesya. salute responsible fathers.

    11

    0
  22. Anonymous says:

    semoga kekal hingga ke jannah

    3

    0
  23. senna says:

    banyak sebab kenapa si bapa gets his custody…org luar xtau pape cite jgn speku lebih2 sgt..aku sndiri tpaksa lepaskan anak sbagai syarat utk dilepaskan..tapi alhamdulillah sabar 1,2 tahun anak tu akhirnya nak balik tggal dgn kita..yg penting adalah emosi, kebajikan & pelajaran anak tu terjamin terjaga…

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Nak tanya. Dia ni ada tatoo tak.
    Maaf cuma bertanya.

    0

    0
  25. lantak says:

    laudya ni bukan orang ketiga atau punca bercerai rumahtangga porak peranda so no komen takde apa nak kecam semoga berbahagia. emran dgn erra dah cerai dan kita dgr cerita shahir dulu baru laudya

    1

    0
  26. peduli says:

    ura ura naik berbaik rujuk emran dgn erra pun nan hado ntah nape so memasing move on sudey

    0

    0

Leave a Comment

Optional