Written by Bella | November 14th, 2015

Jika anda peminat setia Emma Maembong dan salah seorang pengikutnya di Instagram, pasti anda mengetahui baru-baru ini beliau dan adik- beradiknya berada di kota London untuk melihat perlawanan gusti WWE secara langsung di Manchester. Malah, Emma juga keluarganya turut menggunakan kesempatan tersebut untuk berkunjung ke Paris pula.

Namun, timbul sedikit keresahan di hati peminat beliau tentang keselamatan Emma di sana selepas dunia dikejutkan dengan serangan berdarah di Paris yang setakat ini sudah mengorbankan lebih daripada 100 nyawa  pada hari Jumaat lalu.

Walaubagaimanapun, Emma bersama adiknya, Chacha serta kakak dan abang ipar iaitu Yaya Maembong dan Wan Raja sudah selamat pulang ke tanah air pada hari Rabu lepas.

Alhamdulillah, saya dan ahli keluarga lain selamat sahaja kerana kami sudah pulang sejak tiga hari lalu malah sekarang pun sudah mula kembali bekerja.

Mengetahui berita tentang kes tembakan dan letupan yang berlaku di dewan konsert Bataclan Paris, Wan Raja meluahkan rasa syukur mereka tidak terlibat dengan insiden tersebut.

Alhamdulillah, kami sudah balik dari bercuti. Kami ke sana pada 2 hingga 10 November untuk bercuti. Kami ke Paris sehari sahaja, selebihnya berada di London.

Syukur mereka semua tidak terlibat dengan serangan pengganas tersebut. Memang terkejut juga dengar berita macam ini, dunia sudah tidak aman tetapi paling tak best bila serangan pengganas je mesti orang Islam yang akan dipersalahkan.

Sumber Berita: mStar Online

38 responses to Emma Maembong Selamat Daripada Serangan Di Paris, Sudah Kembali Ke Malaysia

  1. Anonymous says:

    tengok wrestling,nasib baik tak kena wrestling.

    0

    0
    • Yahudi says:

      Pihak authority France siap boleh jumpa “Syrian passport” kt tempat suicide bomber tu wakakaka. Puak2 Kristian otak sempit confirm termakan dgn propaganda media barat.. Sebenarnya at first mmg i agak la kumpulan pelampau, tp bila diorng pon bodoh sampai terlebih exposure, makin nampak kebodohan nya, sama mcm september 11, belanja berbillion2 utk military and defense and US antara negara plg maju dari segi pertahanan, dikalahkan dgn kononnya seorang lelaki dari gua wakakaka. Sebelum ni pon pentagon kena serang, ingat kan dh tingkat kan security system, tp tetap…. badigol..
      Sekian,

      0

      0
      • Senah Mengomen says:

        nak buat jenayah mmg wajib kena bawa passport #Gittchewwww
        Baru kak senah igt nk pegi shopping xmas kt Paris tetiba jd gini,

        0

        0
        • cikikaka says:

          aku cuma nk tanye kenapa rancangan baru the house tu semua adik beradik ema maembong?? tu mmg cerita diorang ke ape?
          xdela… saje tanye.

          0

          0
      • Lara says:

        Sedih dan risau semua tempat dah tak selamat sekarang ni. Propa propa jugak, tapi kalau dah sampai korbankan beratus nyawa orang awam, nak keluar rumah pun takut.

        0

        0
        • Yahudi says:

          Jgn risau, Malaysia selamat dari serangan pengganas, sbb Naji$ Kan dh terima derma MYR 2.6Billion dari pk arab yg kaya gila babis itu, sbb dia berjaya memerangi Unislamic state kt Msia nie..

          0

          0
        • Nek Bunga says:

          Oi si ‘yahudi’, baik lu BERAMBOS dari NEGARA ISLAM kami ni! Yg. si PEMBANGKANG dapat DANA BerJUTA dari PENGGANAS ZIONIS Soros, tak pula lu BISING aaahh?!!

          0

          0
        • Nek Bunga Sila Diam says:

          Malaysia negara Islam ka ? Islam dari segi apa ya ?
          Malaysia ni you punya ka ? Suka2 hati nak suruh keluar ?
          So Malaysia hanya utk rakyat yg suka menjilat pemimpin saja ka ?
          Yg tak sokong kerajaan kena berambos ?

          0

          0
        • Nek Bunga says:

          Tu dia, ramainya ejen ZIONIS dah meroyan-mcm-si hanyir longkang kat sini!

          0

          0
    • Really??? says:

      Selain adik beradik Che Ta yang semua perempuan sibuk nak glamour, keluarga maembong mengelombong pun buat menyemak dunia artis malaysia ni. Takde sikit pun menyumbang kearah kemajuan negara…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku pun x paham apa faedah ceta tu..yg aku Nampak kebodohan emma kembong yg menyerlah jer..boleh pompuan x tau masak smpai bwg pun x kenal.Dah la sekolah x abis,buat kerja dapur pun x tau..?ntah pape lah

        0

        0
        • Anonymous says:

          Kau jgn judge org camtu. Walaupun x pergi sekolah semua tu x bermakna kau boleh ambil kesempatan atas die tu camtu. Personally aq pun x minat emma.

          0

          0
  2. Natasya Allysea says:

    My hubby pun ada kat sane jugak time tuhh,, dia sndiri witness.. nasib baik dia sempat lari sbb dia nmpk 2 org laki arab tngah tunggu je smbil tengok jam……..

    0

    0
  3. Sam says:

    Kengkonon la yang terrorists tu jerit “Allahuakbar” tapi entah Islam entah tidok. The big powers use Islamophobia to pursue their own agenda man. Entah entah ISIS tu sbnrnya their own creation dok?

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      Betul tu Sam! Edward Snowden, bekas perisik Amerika, mendedahkan ISIS/IS dicipta Mossad-CIA!

      0

      0
      • MSJ says:

        Itu bukan benda tersembunyi. Sama la macam Tanah Melayu ni merdeka sebagai sebahagian taktik Barat melawan komunis.

        0

        0
  4. Nek Bunga says:

    PEMENANG utama tragedi ini siapa – kalau bukan rejim pengganas ISrael/Zionis! Satanyahoo sedg. berada kat US nak minta berbillion dan senjata setelah ISrael dikecam kerana membunuh anak-anak Bumiputera Palestin, seramai lebih 60 org., hanya dalam bulan Oktober dan ZionisHebdo juga dikecam kerana menghina dengan keji, mangsa kapalterbang Rusia yang terhempas di Mesir baru-baru ini!

    Bahkan, akibat tragedi Paris ini, propaganda anti-Islam dan umatnya termasuk pelarian Islam, terutamanya dari Syria akan ditingkatkan oleh puak pengganas Zionis, di Eropah, termasuk dalam membakar kem-kem pelarian dan masjid, terutamanya di Peranchis dan Jerman!

    0

    0
  5. athia_kedoh says:

    kesian aku dgn budak sjung ni. semua komen mcm xde otak. dr mane? dari kelantan tp tggal kat kl eh? puduh.

    0

    0
    • Budak Kelantan says:

      Skrg2 nya org kelantan kalau kaya, atas hasil usaha sendiri, org borneo kena jilat bN baru dpt jd kaya, lg pula semua ketua menteri di borneo dari dulu pon mmg org Sabah Sarawak tapi org Borneo masih bodoh dan tida bulih pikir dan masih menyalahkan semenanjung bila negeri tk maju, tp ketua menteri boleh hidup senang, apa yg dia bikin untuk negeri ? sabah sarawak masih hidup dlm hutan pakai cawat besi wakakakak. Before salah kan org lain, cermin diri dulu. Taib Mahmud dari muda sampai takda gigi pon diorng sokong, sampai jd antara individu terkaya dunia, tp org2 Borneo ttp nak salahkan Malaya, hahah paloii amat, teramat paloii, keluar lah dari hutan tu dan buka mata, TQ

      0

      0
      • Budak Malaya says:

        Yass! Betul!
        Bila kita ckp diurang urang Sabah Sarawak paloi, diurng lg marah, tp mmg betul paloi.
        Kononnya kalau sudah ada negara sendiri boleh jd kaya mcm Brunei, selama ni pon Ketua Menteri Sabah Sarawak mmg org sana, tp Malaya juga yg disalahkan HAHA!!!
        Kalau betul pon Malaya “ambil” hasil Sabah Sarawak, apa yg ketua menteri kamurang buat ? Diurng mmg la kaya, tp kamurang ? Salah kan diri sendiri yg bodoh dulu

        0

        0
        • nur kaseh says:

          I smell something stupid here… Sini blog gossip retis. Bukan blog politik murah hookeii..By the way, u guys bukan org Sarawak. Just shut ur fuckin mouth..
          *#sarawak for sarawakian# outsider better diam diam*

          0

          0
        • Nek Bunga says:

          OI ‘kaseh’; jangan nak menyamaqlah! Sarawak adalah sebahagian dari MALAYSIA, ada paham! Orang Sarawak-Sabah boleh kerja dan tinggal sesuka hati kat Semenanjung; jadi JANGAN lu nak berlagak SOMBONG dan bersikap RASIS tak tentu arah kat orang Semenanjung, ada paham?!
          *#Sarawak for MALAYSIANS#si RASIS better tutup mulut LONGKANG lu*

          0

          0
      • Anonymous says:

        Bagusnya bahasa kau. Nampak sangat hodoh mcm dick ko 2. Kau nak politik biar aq terangkan. Kau fikir kami sarawak sokong taib tu ke? Kau tak tau apa2 dick woi. Takpa juga kmi hidup dlm hutan dpd korang hidup dlm najis dadah, hidup dlm maksiat. Kau nak tau, najib ngan team bn dia tu takkan lepaskan borneo ni, sbb tu diorang sanggup buat apa saje asl borneo jatuh ke tgn diorang. Najib tau borneo akn sokong diorang kerana adnen satem. Kau cuba buka mata kau tu, kau cuba bayangkan malayasia without borneo? Aku nak lihat kekayaan korang tu masih ada ke tak. Klcc duit kitaorg juga. Apa yg korang rasa korang ada. Jangan anggap kami bermimpi, taiwan menunggu bthn-thn keluar dripada china, dan bjaya. Takkan kmi tak boleh. Apa yg ada kat najib tu? Ingt Us akn sokong dia ke? Thanks kpd awk kerana saya akn screenshoots comment awk nie, ofc ea akn akn menaikkan semangat kmi. Thanks BN sbb lantik adnen satem, 1 demi 1 sdh berada di tgn kmi. Kmi dh pun keluar dari hutan dan buka minda. Kau duduk je kau lihat. Btw tdk mengapa miskin harta, asl jgn miskin hati. Kau yg ckp ni pun bkn ank dato pun. Lupa, takpalah taib mkn duit kmi aslkan dia tak bunuh rakyatnya sendiri, dpt berbillion beratus nyawa mati

        0

        0
        • Latifah says:

          Ya bagus screenshot and tunjuk kat borneo ya biar diorng sedar skit and buka otak.. Haha. Bg 50 ja dah jalan, undi Bn wakakaka

          0

          0
        • Nek Bunga says:

          Yang lu si RASIS benci sgt. orang Semenanjung apasal! Tak payahlah kamu nak MEN YAMAQ puak DAPGangster oi, nak MELAGAkan antara Bumiputera Islam/Melayu Sabah/Sarawak dengan Bumiputera Islam/Melayu Sabah! PI BERAMBOS !

          0

          0
        • Anonymous says:

          PEMBETULAN:

          Yang lu si RASIS benci sgt. orang Semenanjung apasal! Tak payahlah kamu nak MEN YAMAQ puak DAPGangster oi, nak MELAGAkan antara Bumiputera Sabah/Sarawak dengan Bumiputera Islam/Melayu Semenanjung! PI BERAMBOS !

          0

          0
    • Nek Bunga says:

      OI ‘kedoh’; jangan nak menyamaqlah! Sarawak adalah sebahagian dari MALAYSIA, ada paham! Orang Sarawak-Sabah boleh kerja dan tinggal sesuka hati kat Semenanjung; jadi JANGAN lu nak berlagak SOMBONG dan bersikap RASIS tak tentu arah kat orang Semenanjung, ada paham?!
      *#Sarawak for MALAYSIANS#si RASIS better tutup mulut LONGKANG lu*

      0

      0
  6. nina says:

    paris oh paris… once a romantic place but now no more…

    0

    0
  7. ninamaklum lah says:

    i love paris in the springtime..

    0

    0
  8. anti poyo says:

    dress up. Kalah orang paris

    0

    0
  9. redmerah says:

    apa pasal le korang ni…hai la mulut..jgn lancang sgt…x kena batang hidung sendiri… klu korang mendapat musibah lalu sesorg berkata..”ha tu la..kene laknat ler tu. mulut macam longkang. sbb tu kene turun bala..” apa perasaan anda? hidup ni, bumi yang di pijak ni bukan milik kita. berhati2 bila berkata2..ingat..kerana mulut badan binasa…jgn pahala 10% kmu tu hlang sbb kata2 kmu. Adakah Islam menghilangkan nilai kemanusiaan dalam hati kamu?

    0

    0
    • Nek Bunga says:

      Jangan nak menyamaqlah; asyik nak kutuk umat Islam! Umat Islam yang dibunuh dalam Genosid di Iraq, Syrai, Libya, Palestin, Afghanistan dsbnya – oleh Bukan Islam; tak pula lu nak bersyarah kat Bukan Islam tu! Maupun puak DAPGangster yang panggil pemipin Islam/Melayu termasuk YAB PM kami mcm-mcm nama keji, tak pula lu bising – pi berambos lu si hipokrit!

      0

      0