Written by AbangNara | December 27th, 2013

Abang Nara teringat kejadian yang menimpa diri ini ketika menaiki LRT di Masjid Jamek. Ketika itu orang memang ramai, penuh sesak. Seperti biasa Abang Nara letakkan dompet di saku belakang. Selepas berhimpit-himpit hendak masuk ke dalam LRT, Abang Nara baru sedar yang dompet sudah pun hilang. Hebat dan cekap sungguh kerja si penyeluk saku. Abang Nara tak sedar langsung apa yang terjadi.

emma maembong diseluk saku

Rasanya perkara yang lebih kurang serupa terjadi kepada Emma Maembong ketika membelek-belek pakaian di sebuah kedai di Lot 10. Kejadian berlaku kira-kira jam 10 malam. Bahu Emma Maembong telah dilanggar oleh seorang lelaki yang kemudiannya terus meluru keluar. Cerita Emma Maembong:-

Saya tidak dapat mengecamnya kerana kejadian berlaku begitu pantas. Tidak lama kemudian saya dapati beg duit dan telefon bimbit jenis iPhone yang disimpan di dalam poket baju lesap.

Di dalam beg itu mengandungi wang RM2,000, kad kredit dan MyKad saya. Selepas kejadian ini, saya akan lebih erhati-hati.

emma maembong

Nasihat Abang Nara kepada pembaca BeautifulNara, elakkan pergi ke kawasan-kawasan yang dipenuhi orang asing seperti Bukit Bintang. Mereka ini memang ada sindiket melakukan perkara sebegini. Lagi satu janganlah keluar rumah ketika Hari Krismas, Tahun Baru atau hari-hari perayaan yang lain. Keadaan sesak sebegitu memang mengundang jenayah sebegini. Lebih baik duduk di rumah berehat sahaja.

58 responses to Emma Maembong Rugi RM5,000 Jadi Mangsa Penyeluk Saku

  1. kamariah says:

    X DE REZEKI LA TU….
    X PER JD KAN PENGAJARAN..

    0

    0
    • macam2 says:

      untungla……belajar sampai tingkatan tiga pun pegi shopping bawak 2 ribu….I ni belajar sampai phd pun belum tentu ada seratus dlm beg duit. ngehhh

      0

      0
      • kipas says:

        kne kje rajin la cmtu..jgn pk ko ad phd duit ko byk..

        0

        0
      • anum says:

        kau ke belajar sampai phd seratus pun xde lam beg duit? kesiannya… aku ade la degree…surirumah je pun..tak de lah beribu dalam beg duit…tp xde lah sampai bunyi sesak sgt mcm ko ni.. org phd gaji besar..mungkin belanja pakai swap je kot ko ni

        0

        0
        • Ahli PAS says:

          Di Malaysia ni…pencuri lebih banyak dari polis. Itulah sebabnya Malaysia banyak jenayah. UMNO dan BN pulak asyik nak pembagunan dan naik cukai je. Keselamatan rakyat bukan lagi isu utama bagi BN.

          Malaysia negara maju? I don’t think so….

          0

          0
        • macam2 says:

          kehkehkeh. ko jangan ingat gaji phd tu kaya raya. lagi tinggi belaja, lagi tinggi komitmen. lagi tinggi belajar, lagi byk kesusahan yg ko pernah lalui. mgkin sebab kesusahan tu, aku dah terbiasa bwk duit sikit. aku tgk org yg taraf prof ke, Dr ke xdelah bergaya sakan. pakai kereta kancil second hand je. yg over kalau duit takdak atau duit suami bagi je..tp bergaya mcm mak datin.

          0

          0
      • Langau Nurdin says:

        Kes ini pernah berlaku pada aku sebulan lepas. aku diraba dari belakang ketika menaiki bas dari Chow Kit ke Cheras. Aku rasa geli..wow syok nya. Sebaik saja aku menoleh…La rupanya si Johan bin Juvana. Teman baik aku kat sekolah budak2 jahat dulu. Terus kami bercinta. Hebat bukan?

        0

        0
        • zaia says:

          bongok ko nie!aku ingatkan cerita betul dah td hahaa..bila smpi ayat “wow syok nya”,aik pelik dah,pondan ke yg komen nie?sekali baca lg tetiba terselit johan pulak hahahaha cis juvana betol komen nie…

          0

          0
      • emma bodoh says:

        Bodoh la emma ni. ada ka ptut bawak cash rm2k lam wallet. fail fail.

        0

        0
  2. kekeke says:

    Malaysia tidak aman

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      makaysia bukan tidak amannnnnn cakap tu biar betol sikittttt….kite2 ni yg cuaiiii….dh tau ada banyak pencuri sengajakn bawak duit banyak ! nasib baik orang tu curi duit aje kalau dia curi duit n curi emma skali amacm ?????

      0

      0
      • ddd says:

        “dah tau byk pencuriiii bla..bla..” – tu yg membuktikan malaysia tak aman…

        cuai tu kalau duit yg dibawak tu tercicir boleh la dikata cuai…tp dalam handbag sendiri pun org duk kutip bukan cuai namenye,,, kalau yg pecah rumah tu pun takkan tuan rumah jugak yg cuai?bukan semua org mampu nk pasang cctv bagai…

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          sooooooooooooo senang cerita jangan stay kt Malaysia la ..!

          0

          0
        • Minah Jambu Poyo & Bodo says:

          bodoh…aku bayar cukai ..kenapa plak aku tak boleh tinggal di malaysia? ini lah mentaliti melayu bongok. kalau kritik kerajaan sket…akan dihalau keluar. kalau macam ni sampai bila pun malaysia takkan aman.

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          sooooooo kalau nk tinggal di Malaysia jangan banyak komlen ok !!! hahahahahahahahahahaha uwekkkk ..

          0

          0
        • RIRI says:

          AYAT MACAI!

          0

          0
      • kekeke says:

        habis tu kalau bank kene rompak nak salah kn bank tu? sebab cuai? cctv ade.. guard ade.. nk salah kn atm? cakap guna otak! bukan nak berlagak penah g oversea la kn.. tapi aku g oversea, letak bag atas meja pas2 g beli mknn xde terusik langsung bag tu! kat Malasya ni, umah sendiri pon rase tak selamat

        0

        0
        • lieliylalala says:

          TO : minah jambu merah biru .
          Yang kau nak emosi sangat ni kenapa wei . rileks sudah lah..hahah , aku setuju dengan si kekeke and ddd , malaysia mmg tak aman dah , bnyak sngt kes jenayah , sana sini jenayah, cuba kalau kau berhati hati macam mana lah sekalipun, kau pakai baju kalis peluru bagai , kalau org ade niat nk buat jahat kat kau, ade je caranya, pikir dulu sebelum nk bahan org, bila kau dah kene tembak, kau akan ckp “oh! aku cuai.baju kalis peluru tak cukup tebal.”!

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          ehl helo ! yg mengawal bank selalu Nye police ….hanye police aje yg boleh bawak senjata …lepas bertugas senjata nk kena antar balek kt station bukan bawak balek rumahhhhhhhhhhh ! tu salah nama Nye!! kalau nama Nye scriti tk boleh ada senjata paham ! dh paham belom? bagosssssss !

          0

          0
    • just saying says:

      Kena lebih berhati-hati lagi selepas ni.. Masa ni bnyak kemudahan seperti debit card, sama jugak seperti bawak cash tapi dalam card. Lagi secure..kerna pencuri lebih tertarik dengan wang cash so much safer kalau pakai debit card je. Kalau terjadi sesuatu yg tidk di inigini boleh langsung call bank yg block terus

      0

      0
      • Lebih berhati-hati says:

        Betul tu..setuju. Kalau setakat bawak cash $100 $200 ringgit tu ok lah..Kalau bnyak sampai $2000 ringgit tu lebih selamat kalau simpan dalam card debit je

        0

        0
    • Anuar Ibrohim says:

      MALAYSIA MASIH NEGARA DUNIA KE- 3.
      STATUS NEGARA MAJU ADALAH ANGAN2 MAK JENIN MILIK UMNO & BN.
      TOLONG CELIK MINDA.

      0

      0
  3. minah jambu merah biru says:

    kenape bodoh sangat bawak duit rubu2 dlm beg ! ha skarang padan muka ! dh tau ada penyelok saku lagi2 tarok duit n bawak duit banyak2 ! skarang nk salahkn sape ???? nk salahkn penyelok saku ????? kite tk boleh salahkn penyelok saku pasal itu dh memang kerja dia curi duit orang n memang tu hobi dia…jadi kite ni yg kena berhati2 dengan orang2 sekeliling….kenape tk sumbat kt tetek aje duit tu !

    0

    0
    • kekeke says:

      benda nak jadi, kita mane tahu.. dah takdir dia kene mcm tu nak buat cm ne? sblm ckp tu guna otak sikit. ko x penah kene ko x tau! mungkin dia baru dpt duit tu. x sempat nak bank in..

      p/s: atau kau yang curi duit emma? pertahan kn penyeluk saku tu sgt apahal?

      0

      0
    • puii says:

      kalau kau kene rogol pon, xboleh salahkan perogol la ? bodoh punye komen !

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        eh helo ! hati2 la kalau jalan tuuuuuu jangan jngan jalan kt tempat2 yg sunyi n berloronggggggggg kalau artis yg kena rogol pon mungkin bukan Nye orang lainnnnnnn besar kemungkinan kaom puak sendiri atau kawan2 sendiri eh sudahhhhh laaaaaaaa !

        0

        0
        • Anonymous says:

          stupidnya minah sorg ni…kalau emma yg dikatakan belajar smp tgkt 3 tu cuai,,,minah ni belajar x smp hbis tadika kot.. ckp dia je betul… semoga kena pada batang hidung sendiri baru tahu langit tu tinggi ke rendah.. aamiin…
          oppssss soorrryyyyy

          0

          0
        • lieliylalala says:

          TO : minah jambu merah biru .
          Yang kau nak emosi sangat ni kenapa wei . rileks sudah lah..hahah , aku setuju dengan si kekeke and ddd , malaysia mmg tak aman dah , bnyak sngt kes jenayah , sana sini jenayah, cuba kalau kau berhati hati macam mana lah sekalipun, kau pakai baju kalis peluru bagai , kalau org ade niat nk buat jahat kat kau, ade je caranya, pikir dulu sebelum nk bahan org, bila kau dah kene tembak, kau akan ckp “oh! aku cuai.baju kalis peluru tak cukup tebal.”!

          0

          0
  4. Anonymous says:

    len kali berhati2 ye emma…x pe la leh mintak jijan hp baru….

    0

    0
  5. damai says:

    bukan bodoh cuma lalai dan take things easy. dah banyak kali keluar news kes seperti begini, tapi dah bukan rezeki. bu noticed skg makin banyak kes seperti begini, penyeluk saku, samun, kena tarik beg dan mcm2. i dont know what happened to my country, dah bukan negeri kita sendiri rasa g mana2 semua tak aman

    0

    0
  6. ammi says:

    Ala..setakat 5k tuh celah gigi zizan je

    0

    0
    • dena says:

      celah gigi emma pun… bukan semua benda emma harapkan zizan pun walaupun zizan yg bayar gaji emma…

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        celah gigi pon duit jugakkkkkkkkk…..kalau nk ingat celah gigi celah gigi kenape kecoh nk kasitau orang diam aje lah !

        0

        0
        • ddd says:

          ngape la ngko duk sentap sgt… die kasitau je pun..bukan kecoh kebende pun… emma pun ok2 je.. ko je dr atas sampai ke bawah duk sentap… nak suh org diam bukannya emma tu xde mulut xde jari nk update itu ini… ‘update’ itu ini skang dah jadi bendar yg normal….makan kt mane pun org update nikan plak kena rompak..

          mentaliti ko teruk dah ni minah merah biru ijau…tak yah duk malaysia la ape la.. kalau umah kau kena rompak kau nak duk lam reban ayam ke pulak lepas tu?

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          stay kt reban ayam lagi bagos tkde orang nk kacau huh !

          0

          0
        • lol says:

          TO: minah jambu merah biru kau pergilah stay kat reban ayam sengal.

          0

          0
  7. miss umie says:

    Biasa la tu kejadian jenayah ada kat mana-mana yang pertama xder rezeki yang kedua supaya selepas ni Emma kena lebih berhati-hati ok?

    0

    0
  8. geramje says:

    Kpd minh jmbu merah biru..ingt org merogolni cuma dkt lorong2 gelp,sunyi, xde orgjeke..aduh..lemau..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tu la pasal…yg bertudung naik bas nak g keje pun ade yg kena rogol dalam bas.. salah die ke pegi keje naik bas?

      0

      0
  9. nok gebuzzz says:

    mmg la dy berduit,sbb dy artis,kekasih pon org kaya skrng,maybe dy nak shopping tu la byk bwk duit….kalo dah nak jadi nak buat mcm mana kan…..

    0

    0
  10. papa3boyz says:

    Perkara ini pun pernah terjadi kepada saya 7-8 tahun yg lalu. Ketika berhimpit-himpit menaik bas Intrakota bas depan Swiss Hotel saya terasa ada org meraba dompet dipoket belakang seluar jean saya. Secara automatik tangan saya menyeluk poket seluar dan memegangnya (tangan dalam poket), budak ini cuba juga tapi tidak berhasil. Apa yg sedihnya dia ini remaja kita. Setelah gagal dia berdiri sambil buat tak tahu dan bas pun pergi. Dia berjalan ker arah 2-3 org remaja lain yg duduk di bas stop berkenaan.

    Pada Emma, cepat-2 repot polis tentang KP yg hilang tu….. sekarang tgh hot pasal isu guna ic org lain….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Ni mesti kes Emma show off sampai dapat tarik perhatian penyelok saku. Jangan gedik2 sangat bila kat luar….ada mata yang sentiasa memerhati, ada tangan yang gatal nak menyelok je kerjanya. Jadi kena la berhati2 bila menyimpan barang2 beharga seperti bag duit dan tel.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Ni mesti kes Emma show off sampai dapat tarik perhatian penyelok saku. Bila dah asyik tergedik2 sampai lupa ada mata yang sentiasa memerhati tunggu masa je nak menyeluk . Jadi kena la berhati2 bila menyimpan barang2 beharga seperti bag duit dan tel.

    0

    0
  13. L says:

    Eleh yang duk kutuk2 mcm la diri bagus sgt.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      jangan2 500 or 50 or 5malaysian ringgit je yg di bawak lari ngan penyelok saku…..sape2 pon leh cakap penyelok saku lari kan 7, atau 10ribu malaysian ringgit tol tak emmmmmmm betol ke 5ribu ni emmaaaaaa u jangan ckap bohonggggggg tuhan marah tauuuuu….

      0

      0
  14. samad says:

    Skali dlm ipong tu ada pulak gmbr seksi2 selfie sendiri, fuuhhhh

    0

    0
  15. kelkatu says:

    MACAM2….Dec 27..11.50……..Org2 yg wat Phd tu rajin belajar mengadap buku je tapi belum tentu otak geliga. Si Steve Jobs, Bill Gates tu college dropouts je tapi otak pandai cari duit sampai kaya raya. Jgn menghina si Emma ni walaupun sekolah tingkatan 3 tapi bapak dia kaya kot. Lagipun dia berlakon and jadi duta produk kot, tu yg ade duit. Aku pernah terbaca yg satu lukisan dia dulu terjual sampai rm30k. So jgn ingat org yg sekolah tinggi mesti banyak duit. Strateji yg penting….

    0

    0
  16. Akula says:

    To kelkatu
    Tu steve job.bill gate.ko tu bill gate ke?pelajaran ni sbg pendinding.klau ko ada strategi campur ada pelajaran,lg ko boleh survive.pelajaran pn penting.

    0

    0
  17. MR ADVICE says:

    harapnye cik emma batalkan kad kredit yang dicuri yea? jangan bior lama2..karang si pencuri shopping sakan..bankrap nnt cik emma kita

    0

    0