Written by Bella | August 15th, 2016

Emma Maembong dan Kamal Adli, dahulunya pasangan yang cukup manis dan kelihatan manis bersama. Kisah cinta mereka menjadi kegemaran ramai, malah ada yang mahu menjadi seperti pasangan tersebut.

Namun, hari tidak selalunya indah. Kadang-kadang pasti hujan dan ribut akan melanda menguji kasih sayang, kesetiaan dan cinta.

Bermula daripada kenyataan Emma yang menggambarkan hubungan mereka bermasalah, pengakuan Kamal tentang kesilapannya serta gosip kehadiran orang ketiga dalam hubungan mereka, semuanya menjadi satu tanda tanya.

Sebelum ini kita tahu Emma menanti kepulangan Kamal daripada luar negara untuk berbincang tentang hala tuju hubungan mereka.

Walaubagaimanapun, terbaru menurut Raja Mawar di Bipop, hubungan Emma dan Kamal sebenarnya sudah berakhir minggu lepas. Menurut sumber Raja Mawar, Emma sendiri yang membuat pengakuan tersebut.

Hmmmph, mungkinkah Emma sudah terasa hati dengan sikap Kamal? Sayangnya ramai yang mengharapkan hubungan ini kekal sehingga ke jinjang pelamin memandangkan Emma dan Kamal pernah melalui episod cinta yang agak sedih bersama bekas kekasih masing-masing.

Mungkin ini lah sebabnya orang tua-tua berkata, kalau bercinta jangan lama-lama. Kamal, kalau anda dan Emma sudah betul-betul saling mencintai, masuk meminang sahaja dan buktikan kasih sayang anda pada pasangan.

Apa-apa pun kita tunggu penjelasan daripada Emma Maembong sendiri, adakah benar hubungan beliau dan Kamal sudah tidak dapat diselamatkan lagi.

Sumber Berita : Bipop Berita Harian

40 responses to Emma Maembong Dan Kamal Adli Sebenarnya Sudah Putus Cinta Minggu Lepas?

  1. Kamalemmabongok says:

    Emma ni sgt la childish bg aku. Kejap unfollow kejap follow pastu unfollow balik kamal kat insta..da la talent entah kemana perangai cam apa je, sorang gedik sorang plak cantas awek member sendiri, hmm mmg sesuai la kome berdua..

    0

    0
    • Bee says:

      Cycle cerita cinta emma ni memang camni je eh pusing2 dia? Ada gosip dah putus, tapi still teman ex pegi bertanding pertandingan lawak. Dulu teman sizan pegi maharaja lawak ke apa entah. Ni teman kamal pulak pegi spontan superstar tu. Lepastu nanti lama sikit keluar la jawapan teman bagi semangat as kawan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        btol…emma ni ntah pape..kalo dh clash buat cara nak clash…if ade masalah bole bwk bincang,slow talk dah le…ni ckp itu ini…apa pun x bole…

        0

        0
    • melati says:

      Tengok mulut duck tu rasa nk tampor je. Grow up, bitch!

      0

      0
  2. fans says:

    aku ni sebenarnya peminat emma sbb dia ni cantik pstu kelakar. aku tengok si emma ni mmg nak kawin sejak dgn zizan lg aku dapat rasa. tapi tulah, emma ni kne berubah la. cara dia mcm belum cukup matang lg untuk kawin. tengok la cerita the house tu,sedih tgok cara dia dalam dapur. pastu dekat ig hairul laki keknis terjerit jerit tak mencerminkan sebenar perempuan bertudung. sebabtu bapak dia tak benarkan dia berkawin. kesian sebenarnya aku tgok dia ni. kalau lah dia berubah, mesti berkali ganda kecantikkan dia.

    0

    0
  3. Aku says:

    Pergi mam la sama kisah cinta korang ni. Macam best sangat.

    0

    0
  4. Emma Maembong says:

    Emma x kisah sgt sbb dgn kamal emma x letak hati 100% sbb dah serik.. dulu bila terlalu syg zizan, zizan x hargai.. So sekarang emma just nak kenal je dulu.. Kita tgk hati budi kamal macam mana ye ?

    0

    0
  5. tiramisu says:

    tu la..len kali bapak emma ni kena bg anak dia kawen je.ni x,,mcm2 haaa..since dri si emma ngn zizan lg pastu bersmbung pulak ngn kamal msh jgk xbg kawen..

    0

    0
  6. huh says:

    Meluat weiii lerr…
    bukan laki bini pun….heboh seantero…

    1

    0
  7. Anonymous says:

    Aku paling pantang tengok pompuan bertudung bergambar dgn mulut itik gitu. Comel sgtlah gayanya. Rasa nak bagi penampor je…

    0

    1
  8. el says:

    kehulu hilir akhirnya putus jua

    0

    0
  9. sentap says:

    x kisah la korg nak putus cinta ke putus nyawa…show off sgt sudahnya ntah ke mana…len kali bercouple pakai baju sedondon…blakon sama2 ye…hahaha

    0

    0
  10. badang says:

    dh kena toron emma ni lgpun berDARA lagi kah

    0

    0
    • anon says:

      Hmm….zaman skrg mana nak cari yg berdara. Budak2 sekolah pun dah pandai main. Zaman dulu umur 20 thn pun tak tau psl seks, skrg budak2 sek pn dah expert. Tapi yg herannya kenapa si lelaki sebok nak cari yg masih dara sedangkan diri sendiri pun bknnya teruna lagi.

      0

      0
  11. Kasim says:

    Xfaham ah emma ni..aku rasa dia ni xmatured..tak fikir future pon..gaduh sikit unfollow insta kamal..nanti dah baik follow balik..mcm bdk2..

    1

    0
  12. miss mong says:

    kwn aku pernah sembang ngn intan ladyana tny psl knp die clash ngn kamal dulu..intan bgtau selama 6-7 tahun bercouple kamal x pnh nk move ke fasa seterusnya..maybe die x brsedia ngn komitmen jd suami..ntah la gais..artis nowadays ni memacam cite

    1

    0
  13. Evo says:

    x pe. Jodoh tak sampai lg..

    0

    0
  14. bby cute says:

    tipu aritu baru jumpa dorang ok je g makan kat murni permaisuri

    0

    0
  15. man says:

    p mampui la

    0

    0
  16. nok gebuzzz says:

    bosannnnnnnnnn…..asik2 emma becinta..pas tu putus…hadoiii!!

    0

    0
  17. Shhh says:

    Aku rasa emma ni jenis suka menunjuk/desperate ko ttg hbg dia kt public..tgk mcm na dia dgn zizan..masa bercinta semua nk ditunjuka…pastu tk lama mana pun..putus ….pastu meroyan ….msa zizan dgn liz af (skrg dh jdi isteri epul drama band)..tk da kecoh…tahu2 dh putus..tk dgr si liz tu meroyan nk mampus…mcm tu jugak zizan..kamal adli dgn intan pun jenis low profile..dorg ngaku jugak dorg bercinta…tpi jodoh tk smpi..mgkin masa tu kamal bru nk bina kerjaya dia..jdi terlalu sibuk dn hbgn dia dgn intan pun putus tk kecoh manapun..tpi emma ni jenis suka desak lelaki kot..srh kawin dgn dia..sbb aku pernah dia jenis tk kisah kawin muda…lelaki ni kalo kita asik bincang pasal kawin dgn dia..dia jdi fedup..biarlah dia senditi mula langkah pertama..tpi kalo tak da apa2 tindakan dri lelaki..hbg dh bertahun tpi tk nampak ke arahnya..jdi biarlah kita sndiri angkat kaki..mgkin pada dia, kita ni tak cukup baik..mmg kita akan sakit..tpi kita jdi lbh cpt matang dn lbh byk berhati2..perbaiki diri kita dulu..so emmm better focus dululah pada ayoh tu..ayoh tu perlukan anak2nya…mmg emma anak yg baik…kenapa dan apa berlaku pada ayoh sebelum ni da hikmah disebalik ….Allah nak tunjuk sbebenarnya…

    0

    1
  18. hmm says:

    x habis2 si emma ni….cuba la jadi matured sikit dik oit.. nanti bila dah kawin, mcm2 ragam kena tempuh pasal suami.. baru sikit cam ni, macam mana…

    0

    0
  19. AnonC says:

    Macam dah boleh teka je sbb Emma dah unfollow balik c kamal ni kat insta ..baru je last week follow kamal again lepas pulang dari overseas tu sampai support kt super spontan lagi.Haih mcm budak sekolah bercinta betul..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    ntah2 emma ni jodoh dgn laki tua kot…tgk jela nanti….sorg2 die bercinta2..ntah2 kwin dgn laki org je nanti…

    0

    0
  21. real emma says:

    episode cinta hitam ku kini berulang kembali……..

    0

    0
  22. NEXT says:

    BORING

    0

    0
  23. bosantgkretis says:

    perempuan ni akan angkat kaki bile lelaki asik nak jd boypren..je..kamal adli..klu serius masuk meminag terus..br real jantan..

    0

    0
  24. Anw says:

    Kamaladi awak kawin je la dgn sherri. Korang sama2 senasib huhu

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Zzzz zzzz

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Pompuan tudung buat hal lagi…

    0

    0
  27. johnny bravo says:

    Alah lebih baik emma angkat kaki je, wat apa org mcm si kamal ni, rupa takde harta pn takde….

    0

    0
  28. Kakcik says:

    Emma ni nampak sangat dia yg problem. Bila couple asyik nak clash nanti bila dah kawin jangan asyik minta cerai pulak.

    0

    0
  29. Scha says:

    Emma dah ada calon bf yang baru ke?

    0

    0
  30. cacha says:

    uiii mulut tuh .. umpat lifee org pandai..xsedar pulaa dosa korang yg tngah mngumpat tuu dah mngalahkan pasir kat pantai tu ..heii no one perfect okay.. jngan suka judge life org sngat ..

    2

    0