Written by Bella | November 26th, 2015

Apabila berita mengenai salah faham yang berlaku antara Emma Maembong dan pekerja farmasi dek kerana ingin membeli alat ujian kehamilan buat Yaya Maembong, ramai yang bertanya bukankah Yaya sudah disahkan mengandung dan untuk apa lagi Emma membeli alat tersebut? Lek..sebenarya itu cerita lima bulan yang lepas bukannya sekarang.

Lebih teruk lagi, ada juga pihak yang membuat fitnah mengatakan Emma sedang hamil anak luar nikah! Ish, memang dasyat betul tuduhan sebegitu.

Menerusi akaun Instagramnya, Emma menjelaskan beluau sendiri tidak mengerti mengapa kejadian yang berlaku lima bulan lalu kini menjadi isu yang sangat hangat sehingga dimanipulasikan oleh beberapa pihak.

Apa benda merepek ni?? Ya allah manusia zaman skng ni kenapa terlalu kejam? Keadaan masa ni emma tgh photoshoot dekat media hiburan, dan emma hanya bercerita dekat media yg kakak emma, yaya sedang hamil.

I was excited to share that good news dgn semua org, and emma share yg at that time emma tlg belikan pregnancy test utk kakak emma. Dan sekarang kakak emma sedang pregnant msuk 5 bulan dah. Which means cerita ini sudah 5 bulan berlalu.

Apa yg buat emma pelik, kenapa cerita yang dikongsi dgn beliau 5 bulan lepas baru dikeluarkan sekarang? What’s the motif behind this? Kenapa diorg nk keluar kan cerita ni sekarang?? It’s really upsetting, bcause of this ridiculous headline, ramai org ingat yang bukan2 tentang emma.suka sgt ke nk tgok org jatuh? Tlg la hentikan fitnah2 mcm ni.sy tak kacau sapa2 pon. #emmamaembong #Emavengers

Tidak tahu apa motif pihak media tersebut mengeluarkan cerita tersebut selepas 5 bulan berlalu. Harap Emma Maembong berasabar memang perkara ini sudah banyak terjadi kepada artis, lebih teruk ada yang kena fitnah sehingga meninggal dunia.

Sumber Berita: Instagram Emma Maembong

82 responses to Emma Enggan Isu Beli Alat Ujian Kehamilan Untuk Kakaknya 5 Bulan Lalu Diperbesarkan

  1. Poms says:

    Eleh,cakap jelaa ni semua promotion utk reality show adik beradik dorang tu. Pfftttt

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Realiti TV- The House ko mcm taikkkkk kat Astro. Bodoh sangat.

    0

    0
  3. cili goreng says:

    pelakon xde otak. bila nk beli alat asah otak pulak???

    0

    0
  4. anonymous says:

    emma maembang ni xde ler teruk sgt..tp realiti show tu memang aku ngaku teruk..gedikss

    0

    0
  5. min says:

    utk si yaya tua ni ke…alahaiii tapi korg 3 bradik ni mcm ade bnde x kne je lah tgk..cube check, gedik+poyo mmg complete

    0

    0
  6. Anonymous says:

    theyolss yg cari pasal…cakap publik buat finah.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    whooooo???

    0

    0
  8. melati says:

    org kurang kasih sayang ..camgini lah…bila plak ader org kecoh isu korang???..Emma ni suam2 kuku jer…muka ko gan Dato Virda…sama jer tapi Dato Virda Femes…..;’;’

    0

    0
  9. Anonymous says:

    retis bangang. buang masa support.

    0

    0
  10. Fatimah says:

    Yeayy, dah pandai speaking. hahaha :D

    0

    0
  11. Anonymous says:

    saja…publisiti murahan.

    0

    0
  12. Emma, Chaha dan Yaya says:

    yes we are stupid.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    emma ni cpt sgt sentap dan suka sgt beri kenyataan. dekat instagram dia berjela2 terangkan isu ni. padahal dekat topik tu ditulis DISANGKA mengandung, bukannya SAH mengandung. mungkin dia belum matang utk hadapi gosip2 mcm ni

    0

    0
  14. Anonymous says:

    APA2 JELAH

    0

    0
  15. Anonymous says:

    aku tak faham… kenapa lately byk sgt kenyataan dr emma maembong dan kamal adli. mcm2 cerita dan hal dr diaorg ni….silih berganti gosip diaorg… mula2 emma pastu kamal, bila dah reda kamal, emma pulak

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Sampah.

    0

    0
  17. tulip says:

    Program gedik lorrrr… x suka langsung.. emma tu gedik pastu kan cpat melenting

    0

    0
  18. pemerhati says:

    saya ni pun takde la minat sgt dgn emma ni
    tp cuba korg fkr
    klu btl dia pregnant takkan dia selamba je nk beli alat tu?
    tak ke jadi kecoh?
    alahaiii
    blh lak ada yg tuduh emma pregnant luar nikah
    biadab sungguh la

    0

    0
  19. oh artis says:

    oh emma..tak hairan pon lau mengandung..ke hulu ke hilir bercuti dengan bukan muhrim..ke hulu ke hilir keluar dengan bukan muhrim…bertudung tu dh baik…jaga kelakuan jga diri jaga maruah tu yang kurang..lau tiada angin masakan pokok bergoyang…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    upsetting ke upset thing?
    #opsss #xsengaja

    0

    0
  21. Xxx says:

    Untuk orang yang tak ada SPM, Bahasa Inggeris dia adalah bagus. Ada yang dah degree oversea pun, Bahasa Inggeris terabur.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    eeee.dia ni.

    0

    0
  23. mami says:

    Pernah tertengok “the house” tak nampak.mcm realiti show. Macam scripted ajer. Not natural at all.

    0

    0
  24. Ksian ko Emma..pihak media yg up kan crita ni ko pulak dituduh sengaja mencari publisiti, padahal statement ni 5bulan yg lps..dh laa tuduh, hentam lg popuan xde spm,gedik..hitam sngguh hatimu manusia..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    garbage

    0

    0
  26. Anonymous says:

    the house rancangan realiti tervangang,,,,

    0

    0
  27. Anonymous says:

    who cares about those bitchessssss

    0

    0
  28. zizang says:

    saperrrrr

    0

    0
  29. Anonymous says:

    adik beradik otak mcm taikkkk ~~~

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Program realiti Emma Maembong bersiri The House di Astro…>>>>TAIKKKK!

    0

    0
  31. zzzz says:

    seriously retis yg sgt bosan..asyik crita ekau ajo..muakk..

    0

    0
  32. f**** says:

    bosann

    0

    0
  33. Anonymous says:

    eeee….

    0

    0
  34. Black says:

    sapa yg cakap reality tv tu tak best, dorang lah yg sebenarnya yg menonton. Aku tgok promo kat youtube je aku dah nak muntah. hahahhaa…plus aku takde astro. so mmg sah2 aku tak tgok

    0

    0
  35. Haters says:

    Pleaseeee la….da sngkek sangat nk promote ke #emmamaembong? Kejap cerita poyos cintan sama mamat poyos berlakon mcm kayu tu…pastu buat drama tiruan kardashian…sapela pnya keje kat astro yg xde akal nk tyg citer stupi$ mcm tu?

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Aku tak minat emma dan tak minat jg rancangan the house. Cuma sbg seorg wanita aku kesian tgk emma…. Aku rs tak perlu dikutuk sbb takde spm. Sepatutnya dijdkan cth buat adik2 yg tak bljr tinggi kat luar sana utk berjy.. Emma ni aku rs ok cuma perlu kan seseorg yg lbh baik, matang dan seorg yg tenang utk membimbingnya..tp yg pastinya bukannya kamal.. Sbb kamal pun cpt sentap dan msh kebudakan spt emma. Hrp kita semua pun tak lg kutuk2 emma tp mendoakan nya utk menjd muslimah yg lbh baik…

    0

    0