Written by AbangNara | June 15th, 2009

elyana dan tunang

Elyana atau nama sebenarnya, Erneelya Elyana Emrizal dah compem akan bertunang 11 Julai ini dengan lelaki di dalam gambar di atas. Untuk pengetahuan, Elyana berusia 22 tahun dan lelaki tue berumur 34 tahun. Amik kau beza umur 12 tahun tue.

Khabarnya bakal tunang Elyana adalah seorang pengusaha restoran sushi di Damansara. Mesti menangis besar Elly Iskandar dengar cerita nie. Dulu beria canang dia suka kat Elyana. Padan muka ko.

Tahniah buat Elyana dan bakal tunangnya. Oh ya bakal tunang Elyana hanya dikenali dengan nama K je. Nama betul tak tahu lagi. Nanti kitorang akan update dari masa ke masa.

Ada satu lagi gambar tunang Elyana dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

elyana dan tunang

144 responses to Elyana Bakal Bertunang 11 Julai Ini

  1. tyrabanks says:

    wah!!! dah lama x komen, but get first!!! well…

    • tyrabanks says:

      baguslah… benda baik jgn ditangguh2kan..
      kalau dah serasi, jgn tunang lama2, trus kawin..
      guys…. you all g mana???
      apasal sunyi jer ari ni??
      x keje ke????

    • xyanniax says:

      ok la tu ade restoran sushi..kalu xde restoren nak ke elyana ngn dia???? harta..harta opss…betul ke? tp aku suke si elyana nih…hihihih

  2. jojio says:

    hari tu kata dah putus???

  3. tokkaduk says:

    owh no wonder pmpn nih pindah umah duk srg2 ye..maybe bakal tunang dia teman duak umah 2 kut…mak dia pujuk blk umah cz risau dia duk sorang2….

  4. Darkshed says:

    adeh..melepas aku….

  5. Darkshed says:

    nyam2..nek jijah…tpi aku kna pikir msak2 dlu sblum aku ngap nek jijah tue..

  6. vios_vaio says:

    oklah…lelaki tua dari pompuan x pe la..tp tak besh muke laki nih..ah..suke hati ko la elyana..

  7. Darkshed says:

    yer la..aku tgh pikir mcm na zafrul tu bleh raba nek jijah..ayat apa dia pkai..atau mmg nek jijah mmg suka diraba..penin mikior nih..

  8. Darkshed says:

    huhu..nek jijah lg dasyat..elyana..aku hrap kau bahagia di samping kekasih barumu ini..lupakanlah aku…

  9. eclipse says:

    biar btl pic yg 1st tue…dia pki hot pant kn?

  10. Zaza Muhammad says:

    Moge berkekalan dan jodoh tu smpi ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat….amin

  11. Zaza Muhammad says:

    poco2…ehem2.. alhamdulillah ko dah kembali gumbira… ok gak gaduh2 ni, pastu ade aaa tukang pujuk ihiks!!! gaduh2 manje gitu wah! so bile agaknye ko nk ikut jejak Elyana? x elok ooo tnggu lelama…

    • DelimaSaraa says:

      aku dulu….baru poco..wakaka

      • Penari Poco2 says:

        hai za ngan saraa…
        thanks lar…kalo xde korang bdua ngan kak su skali…
        xtau lar aku…
        aku ikut tip yg saraa bg tue…main cubit2 manja…
        sekali aku cubit, sampai jatuh sungai bf aku dibuatnya…
        lebam sebesar buah kelapa tua kesannya…
        tue trus bebaik2 semula tue…

        • Penari Poco2 says:

          kalo jodoh x ke mana…sabar…sabar…
          nanti aku jmpt korang dtg swak…

        • Zaza Muhammad says:

          heheeh…kite pun heppi tgk kekwn heppi…. BF org srwk gak ke org cni? poco2 srwk katne ekceli? hmm ni dah kali ke brapa aku tnye….. ;)

        • DelimaSaraa says:

          poco tu berahsia sebab bf dia maybe ustaz akhil atau norman hakim…bukan serawak..

        • Penari Poco2 says:

          waaaa…nangis aku ko buat aku camni saraa…
          aku x suka uztaz akhil tue….waaaaaaaaaa!!!!!
          bf aku org swak jgk…
          aku asal bhgn tengah swak…har, ko carik lar sampai dpt…

        • DelimaSaraa says:

          alaaa…ko ni berahsia sgt…aku taular bf ko tu tak lah putih mana, tp tinggi dr ko..tegaok lah jugak..pendiam sikit lar, kena masa mcm berteh kan???

          pastu, bab merajuk ni, ko jelah kena mengalah..dia memang cam gitu selagi ko tak mengalah…hehehe, betul tak poco????

          sila jawab kawan…

        • Zaza Muhammad says:

          i know i know (cam bdk lam tom tom bak)… poco2 org sarikei

        • Penari Poco2 says:

          tidak sama sekali…
          tekaan2 kat atas jauh tersasar…
          hehehe…

        • Zaza Muhammad says:

          aku try lai… sibu

        • minnie comey says:

          patotla genius syap..sibuk nak nyetelkan kenduri kowg rupenye..haha

  12. Akak says:

    gmbr 1st tu duduk mcm dh laki bini…emh….

  13. badboy says:

    tahniah elyana..
    aku suka dia..
    lagu unik2 n sore pun unik..
    style pun unik..
    tersendiri..
    slmt bertunang n kawin cepat2
    moga bahagia sampai syurga..
    komen tentang tangkap gambar..
    erm aku rasa normal bg couple skrg..
    aku tak hipokrit dalam hal2 cam ni..
    tak penah lagi aku nampak couple dok jauh2 bila dating atau tangkap gambar..even ustad n ustazah pun..

  14. badboy says:

    eh sejak bila ada bad girl ni?
    baru ek?
    ker aku tak prasan kewujudan ko ni?
    yey aku dah ada pasangan…

  15. ain says:

    diam2 dh nk tunang..bgus la
    smoga kekal brpnjgan selamanya

  16. badboy says:

    elok la diam2 terus ada hasil
    dari dang dung mcm tong tapi kosong..ha3

  17. Kak Su says:

    Hi semua..wah panasnya hari ni..
    Oooo nak bertunang da..baguslah tu..

    • Zaza Muhammad says:

      haluuu kak su…kat kmn dr mlm smpi pagi ujan lebat kemain lai… pastu panas jap…la ni mendung smula nmpknye…. mana aries ni? tol aaa kat keje baru ye xble tenet erk..cian plop huhuhu….kak su…korang2 seme,,,aku ade cite sedey nk bgtau….aku kena outstation weekend ni waaa!!!!!!! wpun klang je tp bile dah ari cuti kite kena keje, aduuhhh bisa tol. ingatkan leh celebrate belated besday aku (sok luse erk,,,jgn lupe wish) ngan hubby tercinta, skali kena attend meeting waaa!!!!!!

      • Zaza Muhammad says:

        opss…smbg sket, belaletd tu sbb nk smbt lewat…nk wak gane besday jatuh ari bekerja huhuhu…

        • Zaza Muhammad says:

          aduhhh apa kes aku nih…belated lah… poyo!

        • tyrabanks says:

          gelabah jerr kau zaza.. ckp sorang2.. apahal??

          ehhh.. kau sihat? lupa plak nak tnya…

        • Kak Su says:

          Smlm kat cni pn ujan lebat gak..bapak ujan..he..Kena outstation..ok ape..leh jln2…besday bape hb ar..nnti Kak Su wish…bagi hadiah online skali..he..

        • Zaza Muhammad says:

          hehhe…tatau aa….poyo semcm je ari ni…. sbb pepagi tadi dah kena wak blood test kat spital huhuhu…

        • Akak says:

          blood test amende lak zaza?…jeng3x…

        • Zaza Muhammad says:

          rilek akak… nk check kesuburan aaa. ambe baru pas operate awal last month. so ni just follow up aaaa. dlm usaha utk dptkan baby aaa nih… moden ke tradisional ke blasah je,,,try

  18. Kak Su says:

    Ye.la.Zaza..tyra..Kak Su pn rindu kat aries ni..mane ya…
    betul la tu tak dpt tenet kat tpt keja baru..

    • jerneh says:

      salam.. AA dah pegi kawin.. :-P
      ahakzz ari minggu mmg AA x on9, umh
      dia mn de BB, pc pun x da..

  19. tyrabanks says:

    hai kak su.. ni baru tyra ada time nak chat..

    about hujan masa ari sabtu tu, memang ganas, actually masa tu tyra ada kat jln kota-jb.. lebat betul, risau gak kalu ada xciden…

    ari ni kat paper, ada drugaddict kene petir kat kt.. sure masa tu tyra ada dlm keta…tragedi betul kan..

    • Kak Su says:

      Ye ke..Kak Su baru je baca tdi..ngerinye

      • tyrabanks says:

        he..he..he..

        tuk elyana.. cepat2 le kawin. dah 2x dah sebenaonya ckp nak btunang.. tpi xtunang2 pun..k.

        • DelimaSaraa says:

          tgu lg kaya dan lg kaya dan lg kaya….

        • jed hijau says:

          tak payah tunggu2 org kaya…org miskin pun boleh jadi kaya gak…

          yg penting dah kawen hidup mesti bahgia dan aman damai…

          kepada yg belum kawe…aku syorkan..pegi cari yg tak hensem…dan tak kaya …. hati tak sakit

        • DelimaSaraa says:

          pilihan perempuan masa kini menurut jed hijau :-

          1. TAK HENSEM (kalau ensem cam zizan nin nt 3 tahun dpt madu baru)

          2. tak kaya mana (tp kalu kaya ada 1.5 juta lg senang hdp kan, tp baik yg tak berduit, akan ikhlas ngn kita, kita pun ikhlas ngan dia bukan kerna duit)..duit buleh cari kawan, kasih tak boleh, tnpa kasih takdek sayang..

          3.kawin (plg utama kawin lah ! masalh skrg ramai tak nak kawin, sebab kasih dan syg td mencurah2 dlm diri..sampai tumpah2 dah)

          saraa : semua keterangan di atas adalah mainan semata dari saraa yg kurag segalnya..hak hak hak

        • jed hijau says:

          kau dah kawen ke lum…

        • DelimaSaraa says:

          ko nak rekemen ke aku ker??? aku okey jer..hehehe…

        • jed hijau says:

          agak2 kau baik tahap brapa??????

        • Zaza Muhammad says:

          tp jed…mslhnye ppuan zaman la ni tetap nk cari yg 5K tuh..

        • jed hijau says:

          kau apa khabar zaza…kat 2 minggu gak aku tak bersiaran…banyak yg aku tak tahu…..

          5k tu sekejap je….nanti bile dah kawen itu sume dah takde ertinya…kita dah kawen ni mmg boleh nampak….tapi aku rasa kita dulu belum kawen pun, tak pandang 5k tu……tul tak…

          aku dulu belum nak kawen…mmg cari tak hensem ngan tak kaya….

          Alhamdulillah….bahagia sampai sekarang…dan bila2

        • Zaza Muhammad says:

          a’ahh…mmg ko dah lama ilang, aku mmg prasan. La ni plak aries pun xde, tp dia mmg bgtau lepas dpt keje baru dia susah sket nk ol. psl 5k tu aku pun masa lum kawen x cari pun yg camtu heeheh… nk yg biasa2 je. tp la ni ramai ppuan yg pandang seme2 tu… susah oo nk cari ppuan yg x ‘gile besi’ (maksud dia nk yg dah berkereta). dulupun penah gak sorg mamat tuh sound kat aku, dia kate aku xnk kat dia sbb dia xde kete, apa daaa..aku langsung x heran psl tu lagipun masa tu aku dah mampu pakai kete sendri, in fact hubby aku masa kapel2 lu nk katekan kete, motor pun yg bapak dia punye. So bile org tahu sapa bakal hubby aku masa tu, termsk mamat yg sound baeek punye kat aku tuh, barulah diorg x berkata2 eheheeh. Barulah aku dgr suara2, oh..x memilih dia ni. heheeheh..bangga jap… alhamdulillah… pas kawen rezeki bertambah2. just aku lum leh baby je lai, working on it hehehehe wish me luck. So untuk adik2 seme yg blum nikah dan yg blum ade bf, klu nk cari pasangan hidup, perlu memilih, takan le korang nk cari penjenayah kot… tp memillih dr segi sejauh mana ikhlas dia, tanggungjwb dia, komitment dia…sbb org lelaki ni dia start from 0 no hal, janji dia jenis yg berusaha… insyallah yg ‘5K’ tu akan dtg sendrinye…. kacak (klu peribadi mulia, muka akan berseri2), kaya, kondominium, kad kredit & kereta (usaha keras akan berhasil)…. kang elok tmbh satu lai K –keimanan….amin

        • jed hijau says:

          Alhamdulillah….mudah2an rezeki kau bertambah2…

          Baby tu..sabar2 sikit…Allah beri lambat sebenarnya ada hikmah …biar suruh kita kemaskan keperibadian kita dulu…kalau ada anak nanti biar jadi orang baik2 …

          Ada rezeki tuuuu….kau sabar ajelah…jangan tension2..

  20. OnEy says:

    taniah elyana… taniah.. benda yg baik x perlu ditangguh2kn… kpd ally jgn bersedey.. pg luar sana.. blambak lg pompuan.. huhuhuh

    • DelimaSaraa says:

      benda baik memang jgn bertangguh2..tp jgnlorr sampai lupa batas2…belum kawen rapat cam dah anak 5…huk aloh lar weh

  21. jed hijau says:

    Assalamualaikum,

    wah…gembira sume nampak….lama tak dpt citcat….rindunyeeeeee…..

    masa tengah banyak keje minggu lepas….tinjau2 gak BN….kemain lagi si waguni pasal manohara…nak hentam gak…tapi tak dpt…ni mmg tunggu gak dia kuar ni….

    TAHNIAH elyana…..

    SEMUGA BERTEMU YG LEBIH BAIK kepada ally iskandar….ally perlu banyak belajar tentang perempuan lagi…

    • DelimaSaraa says:

      jed, mana ko pergi..setakat tinjau tp ko tak menulis karya di BN ni tak jadi apa…macam2 tau yg dh terjadi termasuk si ley mi ngan lou sengal tu bermaharajalela di sini…

      • jed hijau says:

        aku tak dapat nak menggasak….bos aku asyik angin je minggu lepas….aku angin gak tengok diaorg dok hentam kita….

        • DelimaSaraa says:

          apa lah ko ni..dengan bos pun nak takut..ko cakap lah, kalau tak berhibur TENSION..bila TENSION mutu kerja rendah..bila rendah tak berkualiti..bila tak berkualiti bos marah..so, saya kena pergi berkursus di BN, sehari 5 jam..

        • jed hijau says:

          masalahnye..bos tu husband aku…kat ofis dia bos…kat umah aku bos…

          eh…tak lah..kat umah dia juga bos…dosa lawan husband…

        • jed hijau says:

          aku nak pegi cari jap si waguni punye hentam…pukul 5 nanti jumpe…

        • DelimaSaraa says:

          bagus2…bos kat rumah dan opis..24 jam ko berkepit ngan dia…kuranglah pemangsa sperti mimiey untuk mengambil hubby ko..hehehe…bgs ar ko..

    • Kak Su says:

      sabar wey…

      • jed hijau says:

        kak su ape kabar?????…lama tak dengar cite….dah ngajar semula ke…

        mana aku punye mutiara merah….ada belikan tak….????

        • Kak Su says:

          Hah..start ari ni. Mutiara merah tak ade la keliling Kak Su cari..semula..erk…( sambil gigit jari..)

        • jed hijau says:

          takde rezeki la gamaknye…takpelahhhh…..lain kali ada kot….

          best ke..?????.balik kk…dengar2 borong kain jakel…..kedai jakel tak borong ke????!!!!!..Kha..Kha..Kha…

  22. wawa says:

    tahniah lah kat elyana nnti jge tunang 2 elok2 k

    • jed hijau says:

      aku tengok MHI kul 8pg tadi…tak nampak lak tanda2 si ally frust ke…sedih ke… tapi..jerawat banyaklah…hati runsing kot…

      • DelimaSaraa says:

        ally tak ikut nasihat badboy guna SKII…..tu pasal naik jerawat..

        • jed hijau says:

          tul ke…pakai SK II ok..aku belum penah cuba lagi…nak gak cuba…

        • DelimaSaraa says:

          ntah lah aku..aku guna tomato jer..lenyek2 tempek kat muka…pastu air smayang….(ikut petua artis2)..bercahaya dan berseri..kua kua kua

        • jed hijau says:

          mungkin juga lak…mak mentua aku umur dah 72..tapi…macam 50…jangan tak caye….

        • DelimaSaraa says:

          mama aku dah umur 49 tp still cam kakak aku…lawa gitu..papa aku tak pernah carik lain..kalau tanya apa petua dia, minum air suam tiap kali bangun tidur dengan selawat…doa dekat cermin, aku dh lupa doa tu, aklau tak silap ada dlm surah nabi yusuf..tp aku tak sure..

        • jed hijau says:

          kau lawa macam mama kau tak…..???????

          agak2 boleh maintain tak umur 50 macam mama kau…esok jangan husband cari lain dah la…..KHA…KHA…KHA…

  23. trAnsForMers says:

    tahniah wat elyana…..
    wat Ally plak tgu Fara Fauzana jerk ah…………..

  24. jed hijau says:

    borak2 dah dulu….jumpe lagi mlm nanti…

  25. bangiperdana says:

    selamat bertunang …moga jadi kahwin…

    buat ally iskandar…ape risau banyak lagi pompuan kat luar sana tu….ala lelaki ape nak risau…

    tengok macam ella dia steady aje….

  26. SyamZone says:

    Aik ??? Bukan bercinta dgn Elly Iskandar ke dak Elyana ni…

  27. wife giler2 says:

    Semoga Ally Iskandar tabah dan berjaya mencari teman yg baru. Tak payah cari org glamour Ally oi…cari jek org yg biasa2:)

    • tokkaduk says:

      dan cari la yg sme tggi or lgi rendah…..hihihi……cian ko ally….xyah la ko ngn elyana…pmpn 2 dh duk serumah ngn bopren dia…xyah laaaa….xtuanng lg tp mcm dh nikah lak duk serumah…

  28. ninikebayan says:

    herm..beno kh gossip ni??

  29. jAy DaMiEn says:

    kena sangat ler dengan iklan kat atas tu…
    hehehe…

    “18SX SAHAJA, Rahsia Puaskan Isteri”

    “Senang Hamil”

  30. umie says:

    mymph aku tgk pic die

  31. iera says:

    woww…mamt ni lah aku juper elyana kat pavilion midnight lepas…actly, xsangka lak tunang dier yg tu..coz so young la dri umor dier, 34….kecik molek je org yer…ok lah…nice choice..sweet sgt….gdluck..both of u…

  32. The penalty for laughing in a courtroom is six months in jail if it were not for this penalty, the jury would never hear the evidence.

  33. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

  34. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

  35. Thanks a ton for blogging this, it was quite handy and helped me immensely

  36. Legalsounds says:

    I wanted to thank you for this excellent read!! I definitely loved every little bit of it. I have you bookmarked your site to check out the latest stuff you post.

  37. gaucho says:

    I would like to many thanks to your pains youve made in composing this content material. I actually wish the similar most excellent give good effects from you at some point far too. Of training course your imaginitive letters knowledge provides encouraged me to start off with my quite own BlogEngine web page presently. Really the jogging a weblog is undoubtedly proliferated the wings promptly. Your write up is generally a great product of it.