Written by serenity | June 27th, 2013

Baru-baru ini agak kecoh juga dunia Internet bila pelakon popular Indonesia, Baim Wong mengakui dirinya bercinta dengan Elfira Loy melalui program MeleTOP.

Dalam program itu, Neelofa telah bertanya kepada Baim Wong tentang apa yang istimewa tentang telefilem ‘Untuk Terakhir Kali’ yang dilakonkan dengan Elfira Loy, dan dan ia dijawab dengan mudah oleh Baim–kerana Elfira.

Memang benar bercinta.

Itu ialah jawapan Baim bila ditanya oleh Neelofa dan Nabil tentang hubungannya dengan Elfira Loy, dan dia turut menunjukkan SMS dengan Elfira Loy untuk membuktikan percintaan mereka.

Hari ini melalui Utusan Malaysia, Elfira telah menerangkan mereka sebenarnya tidak bercinta, sebaliknya apa yang dilakukan oleh Baim ialah sekadar gimik untuk telefilem tersebut:-

Saya masih lagi belum berpunya. Sebenarnya bila difikirkan semula, setiap kali saya berlakon dengan pelakon lelaki, pasti saya akan digosipkan bercinta bersama.

Antaranya yang pernah dikaitkan bercinta dengan saya adalah Randy Pangalela, Zizan Razak dan juga Zoey Rahman.

Walaupun ada peminat Elfira yang bersorak tentang perkhabaran ini, nampaknya terpaksa menerima hakikat yang ianya tidak berlaku. Tak apalah, mula-mula gimik. Manalah tahu kalau nanti betul terjadi pula?


59 responses to Elfira Loy Nafi Bercinta Dengan Baim Wong, Pengakuan Baim Hanya Gimik Telefilem

  1. suam suam kuku says:

    rezeki elfira lebih murah dgn berlakon bersama pelakon Indo. Good Luck sis =)

    0

    0
    • Anonymous says:

      apesal aku tgk gmba elfira tu kening makin tebal

      0

      0
      • tengku diana says:

        kening tebal banyak bunyik..kening nipis banyak bunyi,,, ko tak leh cakap mende baik sket ke?

        0

        0
        • Olga says:

          GATALNYA PUKI…ABG BAIM TOLONG GARU PUKI CHAM BOLEH

          0

          0
        • Olga says:

          GATALNYA PUKI…ABG BAIM TOLONG GARU PUKI CHAM BOLEH

          0

          0
        • Didi says:

          Tak bestlah serenity yang update blog. Sbb tulisan dia sikit je. Kalau abang nara. Haa panjang berleter. Baru syok nak baca. Sorry.

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          hello sebelum elfira merasa kang baim! kak cham awal2 dh meratah kehangatan tubuh akang baim!

          0

          0
      • pe citer bai says:

        artis malaysia kan kaki propa,kaki nafi sekeras2nya..
        apa nak diherankan. kalo dia ckp,”sy pn ada pnjamkm duit rm10k kat shahz”, org pun bleh percaya..

        eh bkan elfira kwn baik dgn hanis zalikha ke..
        ops silap..hanis yg tmpang glamour elfra..hanis pndai plih kwn dgn org famous2 je,nk cari peluang brlakon kat indon leteww.

        0

        0
        • Anonymous says:

          apeee yg ko merepek ni bai???smpai 10k bagai…masuk gosip SJ bagai pehal??lantak la elfira kwn baik sape..ntah pape komen ko..xde kene mgene lnsung..yg ko dngki ngn hanis nape??jelez eah hanis bkn kwn baik ko>>

          0

          0
        • Bro 10 Inci says:

          Pengacara Lopark & laki sape ntah yg poser ckp indon berterabur tanya Baim Wong, psl tu lain mcm je dia jwb hahahha..

          0

          0
    • Olga says:

      POYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

      0

      0
  2. Anonymous says:

    mcm2…

    0

    0
    • mulut puaka says:

      baim wong ganteng…………………kikikiki.. sesuai je kalo korg bercinta.. mcm asyraf ngn bunga gitu… (mak x puaka taw kali ni)..

      0

      0
  3. mlm yg sepi pak mat jual topi says:

    2nd..wakakkaa

    0

    0
  4. jojoy says:

    Aku x first ari ni uols :(

    0

    0
  5. Anonymous says:

    >>dia turut menunjukkan SMS dengan Elfira Loy untuk membuktikan percintaan mereka<<
    heran nih aku rs baim xsempat pun tunjuk msg tu…die juz kuarkn fon..n br nk tnjuk..then elfira cam nk tahan kan..ke aku silap tgk??ke mmg ade baim tunjuk..huhuhuu…xpe lah t nk tgk 1x lg..hahaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul la ko tengok tu. serenity ni kopipes je..ntah2 dia x tgk pun meletop malam tu.. tapi kan, elfira ni makin gedik la & makin seksi

      0

      0
      • popo says:

        nmpk mcm jeles je ayt ko ni…rezeki die la..dh org rase snang dgn die…

        0

        0
      • Anonymous says:

        jeles? berulang kali aku baca, langsung xde niat sedetik pun di hati aku ni perasaan jeles atau iri hati. aku juz suarakan yang si elfira makin seksi.

        0

        0
    • lyzz83 says:

      Sy da tgk 2x tp xde pun baim wong tunjuk sms. Mula2 mmg nak tunjuk tp x jd kn.

      0

      0
      • Anonymous says:

        oooo jdnye kite xsilap la kan…ooohooiii sape update blog ni haaa…hahaha kantoii suda…itu le nk sgt bg penyedap cite..hek3…..yee2 je ayat dkt ats tu..law aku xtgk u tube mmg aku caye bulat2 la baim tnjuk..hhaaha

        0

        0
  6. Anonymous says:

    elfira loy ni kite tgk dia blakon since dia bebudak lagi…so aku rase ramai yg assume yg dia still bebudak lagi even umur mmg blakon tahap jadi heroin…contoh lain cam pelakon syafie naswip n anak2 ngasri…klu bwk watak besar contoh jadi hero or heroin aku akan rasa alaaa nape budak ni plakk…mmg tk dinafikan dorg sume berbakat bsr dan luar biasa…

    0

    0
  7. gedix says:

    baim wong? muka mcm cina supplier kat opis aku jer.. pls la el xde org lain dah ker???

    0

    0
    • Anonymous says:

      Last year baim wong dtg kat the curve, ternampak dia kat sana hensem je aku tgk. Lebih elok drpd kat tv. Yg pasti lebih hensem drpd mamat shah jaszle tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        haahhaha…aku br je nk compare baim n SJ ni..dan ko dlu ckap..
        to gediks:myb cine supplier kt opis ko tu nsem jgk kn..tp die xpndang ko pun..xkn nk suruh c elfira ikut cite rase ko yg tergediks2 tu??tolonglah..hahaha

        0

        0
        • gedix says:

          abes nak ikut citarasa ko ke? tu pendapat aku je. so citarasa suka baim wong tak tergedix ke?? ko nilai sendiri la el tu gedix ke x. taste korang mmg SEDEHHHH hahahah

          0

          0
        • ddd says:

          setuju!!! die hensem jauuuuuuhhhhhhhhh drp SJ tu… aku suke je tgok citer elfira ngan indonesian ni,,,sbb rasa mcm tgok drama malaysia bukan sinetron yg 230episod yg merepek2 tu…

          0

          0
    • Anonymous says:

      loorrrr pehal gedix ni sentap semacam pepagi nieh..hhaha..x ayat aku tu nk olah drp kate2 ko je…ni ha ayt ko(pls la el xde org lain dah ker???) n lg 1
      (taste korang mmg SEDEHHHH)nmpak sgt ko yg jelez kn..nk suruh kiteorg ikut taste ko..huhuuu…andai kate elfira mmg couple tu hak die..xkn la die nk p ngadap ko nk tye btul ke x plihan die..hahhaa…lawak arh ko nieh..yang gedik ke x tu aku xnk komen la kn..ni nk komen pasal ko ye2 je kondem hak pilihan org lain..

      0

      0
    • Lol says:

      artis kt indon lg cun,media jak propa lebih.
      Baim blakon sinetron dgandingkn dgn heroin2 yg cun kt indon sna.x pna dgrpun baim kna gosip bcinta dgn heroin dia,media malaysia jgk yg propa lebih sedihhh!!
      dlu X silp pna dgr baim bcinta dgn marshanda tp dowg ptus,marshanda pun skg dh kwen

      0

      0
  8. propa says:

    Biasalah…nama pun Indon. Dari Presiden sampai pelakon sampailah ke Bibiks, semua kuat propa. Kuat penipu.

    0

    0
  9. key Pop says:

    tapi renungan baim pd c el tu semacam je..haish~ hahaha

    terbaca kat IG c el, org dok mengutuk² dia tak bertudung. klu nak sebut isu bertudung ke tidak..tegur 3x da cukup..kalau dia masih dengan pendirian dia, itu adalah antara dia dengan ALLAH.kita sebagai manusia yang tidak la sempurna ni, doakan dia beruabah sudah… tapi aku respect gila la kat dia.. umur 19 da mampu beri kesenangan pada orang tua dia..

    dan ada segelintir manusia yang mencerca maki c el ni, belum tentu lg di umur 19 mampu beri kesenangan pada kuarga… elak um0 da 30 nak kua duit rm50 bagi mak utk belanja pun susah..haha… ye tak?

    AKU SOKONG EL!!! hihi

    0

    0
    • anonymous says:

      Aku sokong cakap kau key pop. Umur baru 19, dia dah membahagiakan ibu bapa dia. Biar lah dia membahagiakan parents dia sebab dia pernah merasa susah dulu. Sekarang ni mmg dah tuhan tentukan dia hidup senang, bahagia. Mmg dah rezeki si El. Bukan mcm setengah orang yang duk ngutuk tu. Cakap lebey, habuk tarak. Duk ngadap komputer, mengata artis ni.. mengata artis tu. Buat perabis beras je..
      *sabar la El…. dah nama pun artis.. mmg akan sentiasa digossip..

      0

      0
  10. den la ni says:

    ada aku kesah???haha..

    0

    0
  11. donat says:

    poyo la si elfira gediks ni. aku tengok x-factor, gedik gila dia ni. please lah. kalau tengok cerita cinta yg dia berlakon, macam nak tutup tv sbb dia bagus bawak watak budak2 je. bila tang bercinta tu, tak sesuai langsung! ambik la pelakon mcm tizz ke, siapa2 la yg lebih sesuai dari dia.

    0

    0
    • ddd says:

      apeee lah…kalau tizz ngan baim wong jadi mcm dalam SSID la…bini tua pada laki..tp cerita tu ok lah sbb mmg jalan ceritanya pun mcm tu..

      kalau sampai nak tutup tv tu dah mcm dengki dah tu…kalau stakat tak minat pasal belakon x best bersepah kot kt malaysia ni..takkan la asal ade pelakon kayu je nak tutup tv…kelala kau ni

      0

      0
    • kak timah says:

      SEJAK BILA ELFIRA MASUK X-FACTOR???AIYOOOOOOOO FEAR FACTOR SELEBRITI MALAYSIA LAH

      0

      0
  12. cik puan anon says:

    x sesuaiiiiii

    0

    0
  13. che ta plastik surgery says:

    poyo la elfira!gedik!bukan cantik pon.perasan je lebih!

    0

    0
  14. qira says:

    suka tgk elfira bercinta ngan zizan..

    0

    0
  15. Serius says:

    Aku tak rasa r baim wong main-main luahkan rasa cinta tu sebab muka baim merah dan cara baim pandang elfira macam suka sangat dekat elfira..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    elfira cantekla jugak tapi uhhhh…tgk fear factor gedik xsukela pulak…ala, artis ni muakla pasai cinte korang….umur baru bape make up da tebal alam…

    0

    0
    • mulut puaka says:

      ala ko jangan jeles… dia mampu beli make up tebal alam kan kan.. nnt ko makeup BURETS ko bagi tembam hoke………………….

      0

      0
  17. wawa says:

    emm apa2 aje la korang ni…aku sbg Umat Nabi Muhammad SAW mendoakan yang terbaik utk mereka…amin ya rabbal a’lamin

    0

    0
  18. yooka says:

    walaupun aku tak minat elfira, tpi terus terang aku cakap dia memang cantik.. gila tak cantik? cantik lah..

    0

    0
  19. lyzz83 says:

    yeke gimik je.. huhu.. tp tgk mcm Baim Wong tu asyik merenung2 manja dkt El dlm meleTop tu..

    0

    0
  20. minat el says:

    Yelah, cara renungan baim tu sama mcm renungan suami kpada istri slepas sah akad nikah hehe dlm skali renungannya n penuh mkna.. kalau betul diarong bcinta pun apa salahnya..

    0

    0
  21. lolol says:

    bibik aku tak suka elfira. jealous kot.

    0

    0
  22. lantok ler... says:

    Ni lah manusia. Asal artis je, ada je yang nak jaki. Macam2 nak ngata. Kadang2 aku tgk, artis yang yang takde issue pun nak kutuk. Yang ada issue, kne kutuk lagi la berkoyan2. Kalau dorg bercinta pun, apa salah nya…. tak ganggu economy kita pun.. lantok la..

    0

    0
  23. donat hangus says:

    elfira cari je la org malaysia.buat ape yg jauh2.nanti raya susah nak balik kampung.hehehe.

    0

    0
  24. untuk terakhir kali says:

    Menariknya diaorg berlakon..serius macam org tgh bercinta…ala elfira ni bebudak lagi,budak mana yg x gediks..semua mengedik kot.. lain la org tua gedik,baru la nampak buruk.. tipu la korang dulu2 x gediks.. sbb dalam dunia ni takde sape pun yg SEMPURNA kecuali PENCIPTANYA.. Selagi dia tak buat kes berat,biar la dia…
    * peace with <3 (",)

    0

    0
  25. sophia says:

    kalau benar mereka bercinta kan itu berita gembira.. km tetap akan mendoakan mereka…

    0

    0
  26. Mummy says:

    el mmg gedik terutama ms dlm FFSM…. tp mmg diakui die tersangatlah cantek… indah sungguh ciptaan Allah.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    adakah tntang elfira loy nie bnar ?? tak pham lh >.<

    0

    0