Written by AbangNara | July 31st, 2012

Siapa sini tak kenal Hanis Zalikha? Abang Nara pasti hampir kesemua pembaca BeautifulNara mengenali Hanis yang sangat popular dengan penulisannya yang amat kelakar di dalam blog IniBelogSaya. Pada tahun 2010, pencarian “Hanis Zalikha” di dalam Google telah pun mengatasi Siti Nurhaliza. Selepas muncul di dalam drama Memberku Hawa, Hanis mengorak selangkah lagi apabila mendapat tawaran berlakon di samping Syamsul Yusof dan Kamal Adli di dalam filem Gangster Celop.

hanis zalikha

Dan ekslusif untuk pembaca BeautifulNara, Hanis Zalikha telah pun berkongsi pengalamannya bekerja dengan 2 jejaka hangat Malaya iaitu Kamal Adli dan Syamsul Yusof sepanjang penggambaran filem Gangster Celop. Serius banyak perkara menarik yang Abang Nara dapat tahu tentang personaliti kedua-dua jejaka ini selepas membaca tulisan Hanis ini.

hanis zalikha

***daripada sini dan ke bawah adalah tulisan Hanis Zalikha
What was it really like working with Syamsul Yusof and Kamal Adli? –Few tweets I received sepanjang pergambaran Gangster Celop. Hmmm I can’t answer your question with a tweet. I need a whole entry for that. So Syamsul and Kamal, be afraid… because here we go (wah calling them by their first names, buddiesss *pop collar*).

hanis zalikha

Kamal sangat pleasant dan polite… masa awal-awal, hahahaha! Dulu kalau jumpa mesti hi awak, awak sihat tak dan bersalaman. Pastu dah lama-lama, dua-dua pun dah jemu ngadap muka masing-masing, lalu itu semua tinggal kenangan. Kahkahkah.

Kamal, I can say that dia nih penceria set. Dia suka melawak (surprisingly he’s VERY funny), and suka kacau orang. Lagi-lagi kalau dia dah start mengantuk. Memang banyak gelagat, tak bosan kalau dia ada. Kalau korang pernah tengok dia berlakon teater, korang akan faham betapa livelynya dia nih. Too bad his personality tak translate well on screen.

Oh lagi satu, Kamal pemurah orangnya. Dia kalau bab makan, SUKA SANGAT BELANJA ORANG. Contohnya macam kitorang shoot dekat kedai makan, tiba-tiba dia terasa nak makan satay. Habis semua orang dia belanja. Perangai dia memang camtu. Bagusnya budak ni, bagus semoga murah rejeki :’)

Kalau pasal kerja, dia sangat versatile. I feel like Ahmad Idham can throw anything at him, and dia boleh deliver bermacam gaya. Bila on set, dan kami nak start berlakon, dia mula bagi ideas how to make the scene/shot better (not to Ahmad Idham, but to me and Syamsul). Macam-macam lah dari kepala otak dia sangat kreatif dan fresh. Tiba-tiba jer “Eh jom kita buat camni…camni..apa kata you camni I camni”. Dude, I’m waiting for you to become a director one day ya.

Dia mungkin tak seramai peminat macam Aaron Aziz, which I know exactly why… Dia tak photogenic. If you love him, you’ll love him even more when you meet him in person. Presence dia lagi kuat in real life (dia sangat charming). Kasihan si tak photogenic nih.

hanis zalikha

Syamsul kali pertama berada di tempat yang sama (depan Aswara untuk scene tracking taxi), kami tak berjumpa pun. Sebab dia terperap dalam kereta dia. Fuh, what a snob. Or so I thought. Rupanya bila bekerja dengan dia, dia buat you rasa selesa. If ada scene dengan dia, we’ll talk about it. If ada photoshoot, he’ll joke around to strengthen the chemistry. All in the name of work, he’s a pro like that. Some say he’s been trained since young (untuk focus kerja). A sharp and passionate man. Tapi over time, semakin lama dah makin selesa, he talks about the most random things. Topik yang tiba-tiba. Tak sangka Shark nih random ghopernyer.

hanis zalikha

Tapi unlike Kamal, Syamsul hanya jalankan tugas dia solely as pelakon. It could be that dia tak lontarkan as much ideas sebab what he says carry so much more weight (as compared to Kamal) seeing that dia pun director, Ahmad Idham pun director. Tak bestlah kalau dia pun nak direct bersama, amboi ekau lawan tauke.

Ramai juga yang tanya handsome tak dia betul-betul? Tinggi tak? Baik tak? Eh yang tanya nih nak jadikan calon ke apa, ehem excuse me dia dah berpunya uols hehehe. Let me put it this way, kehandsoman dia sebijik macam yang korang tengok dalam tv.

Kalau rasa handsome, handsomelah. What you see is what you get, wah gitueww. Sama saja dalam TV dan luar TV. Yang buat dia tampak gah dan sasa is his height. I pakai 4inches heels pun dia still lagi tinggi. Saya paham kenapa mokcik-mokcik suka dia sekarang, rasa safe to be around him. Macam sangat gagah.

Pastu rupanya dia sangat pandai menulis. Kalau dah cair dengan muka dia, tengok gaya penulisan dia, hmph dari cair terus tersejat korang. Blog dia adalah www.prodigiousburnsoul.blogspot.com/ .

hanis zalikha

Kalau nak tengok dua lelaki serious dan control macho buat komedi/lawak (sumpah takleh blah, I keep laughing like a hyena on set), dan seorang perempuan blur tersepit antara mereka (ehem), Gangster Celop is the movie to catch this December/January.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to (EKSLUSIF)Hanis Zalikha Bercerita Tentang Kamal Adli Dan Syamsul Yusof

  1. Anonymous says:

    untung hanis zalikha.. ehehhe

    0

    0
    • Jenabbbbb says:

      alahaiiiii.. pandai ke dak hanis ni berlakon? ke layar blog blh la.. ke layar perak x tau la jadi ke idak…

      0

      0
      • MANAGER KFC says:

        bakal pelakon sendu.. ahmad idham & david teoh same jer.. filem semua mcm filem atas angin jer… jnji masok pawagam.. cheap!

        0

        0
      • xxxxx says:

        hanis bercerita tentang dua hero? hanissss.. aku nak tanya ko ni.. diorg solat x time shooting? ko plak hanis? kalau nk puji hero2 ni puji la ke arah yg blh org buat laki..

        0

        0
      • Mat Kaypoh says:

        hanis ni dah mcm mengumpat shamsul dgn kamal adli pulak di bulan puasa yg mulia ni. ahahahahahaha…

        0

        0
      • Joe Jambul says:

        hanis dah berhijrah ke dunia lakonan rupanya…bila nak berhijrah mcm irma hasmie?

        alasan artis selalunya mcm ni… “bila dah terbuka pintu hati ni, berhijab la sy nanti.. kalau berhijab tp hati tak ikhlas pun tak guna…”

        0

        0
      • Anonymous says:

        takdenya dia mengumpat, dia cakap benda positive je kot pasal dorang nih. kau kenapa semua benda hanis buat kau kata salah, di bulan puasa ini kena lah bersangka baik. kalau dia sembahyang pun, dua lelaki ni sembahyang pun takkan lah nak bagitau, kamal adli dan shamsul yusof sangat baik org nya diorang semayang penuh tak tinggal spjg on set, saya pun begitu abang nara. motif kau riak kenapa? itu antara dia dgn tuhan lah.

        0

        0
      • hh says:

        takkan lah hanis nak tulis, kamal dan shamsul sangat baik, diorang tak pernah tinggal sembahyang, macam saya jugak, walaupun kita berlakon on set tapi kite sembahyang jemaah sekali dgn ahmad idham jadi imam. motif dia nak bagitau macam tu kenapa? itu antara tuhan dgn dorang la, kang kalau dia tulis begitu kau cakap dia riak lah apa lah. semua benda tak kena. di bulan puasa ini jangan lah bersangka buruk ye.

        0

        0
      • joyah baulu says:

        hanis zalikha yg cantik baca ni… AZAB PEREMPUAN yg DEDAH AURAT
        v
        v
        v

        Seperti yang diriwayatkan di dalam Al-Quran, ketika Rasulullah mengembara di Israj Mikraj, baginda ada menyaksikan bagaimana perempuan2 yang mendedahkan aurat itu disiksa dengan penuh azab ketika di dalam kubur di mana buah dada perempuan2 itu dipatuk berulang kali oleh seekor ular yang amat besar dengan matanya yang merah menyala dan menakutkan. Manakala faraj perempuan2 ingkar itu dimasuki oleh kala jengking, lipan dan segala jenis binatang berbisa yang mana ke semuanya akan merobek2 faraj perempuan2 itu sehingga hancur.

        Dan ketika Rasulullah melalui kawasan neraka Hawarah, baginda mendapati kesemua perempuan2 yang mendedahkan aurat itu akan digantung buah dada mereka dengan penyangkut besi berapi dengan rambut2 mereka dipakukan di tebing api neraka yang amat panas itu. Tubuh badan mereka akan disalai di dalam api neraka sehingga hangus dan hancur manakala dari faraj mereka keluar lendir berupa nanah yang amat busuk sekali sehingga semua penghuni neraka meminta perempuan2 ini dikeluarkan dari kawasan itu kerana tak tahan dengan bau busuk dari lendir nanah tersebut.
        Penyiksaan yang penuh sengsara itu sentiasa berulang di mana tubuh badan yang sudah hancur berkecai itu akan terbentuk semula seperti sedia kala dan akhirnya berkecai lagi setelah diazab sedemikian rupa. Rasulullah sampai pengsan apabila melihat penyiksaan yang amat dahsyat dan mengerikan itu.
        Jadi bila kita ada isteri, ibu, adik, kakak dan kawan2 perempuan, segeralah menasihati dan mengingatkan mereka agar mereka terhindar dari siksaan yang amat pedih itu. Nauzubillah.

        0

        0
      • Doktor Gigi says:

        insaf nyer aku baca komen mek joyah ni.. hanis zalikha pula bagaimana?

        0

        0
      • Anonymous says:

        boleh jd duta tudung al humairah contemporary ni..

        0

        0
      • Bro 10 Inci says:

        Lame genre… Nak harap muka cun/hensem je mmg x ke mana filem ni… Dulu Apa Celup, skrg Gengster Celup, nnt ada la Bohsia Celup, Rempit Celup, Drifter Celup, Semua Celup… Mmg x ke mana industri filem Msia kalo cmni…

        0

        0
      • Gard says:

        Suka gak layan blog hanis ni. Mula2 rasa penulisan dia biasa2 je tp lama2 rasa entertaining. Tapi amatlah mengecewakan bila dia berlakon cerita cheap macam ni. I expect more from someone like her. Takdelah nak berlakon cerita melayu yang takde faedah. Next time please choose wisely hanis. Jangan sebab nak kejar glemer, main cekau je semua offer berlakon.

        0

        0
      • kelakar ke? cara penulisan cam taik..
        isi blog dilimpahi dengan ‘ayat’ control cute..
        padahal tak cute pun..ko tak bertudung…!

        baik aku baca blog Cikepal06.blogspot.com
        blog lucu, x bangga diri, bertudung..

        0

        0
      • aku harap mereka pakai ringtone Apa Celop sampai dah takleh tukar2 ringtone. padan muka.

        0

        0
      • segrt says:

        blog cikepal ke, ciktembikai ke, cikfatinliyana ke, semua tu blog keanak2an…….bajet2 cantik je……

        0

        0
      • tol says:

        mestila hanis boleh komen suma bende positive psl derang, laki mcm derang mana taknye nk brbaik2, menunjuk2 karisma derang kat hanis yg cantik ni.. cube kalau dgn pompuan rupa biasa2 je hmm bertuah lerrr..

        0

        0
      • wow hanis, kangaroo patahkan shinguard amar

        0

        0
      • Cikepal06.blogspot.com? hahahaha. you’re the biggest troll. baik aku masuk blog silat cekak.

        0

        0
    • shamsul ghau ghau says:

      apa pnya filem la ni..dh takde idea la tu..buat filem mcm taik..konfirm tak laku..puiiiiiiiiii

      0

      0
    • conan says:

      lawak la tgk syamsul menyuakan bibirnya untuk digincu.kamal plak dah macam arbok je menggincukan bibir.haha…betul ke ayat imbuhan aku ni? lantak lah…

      0

      0
    • pengomen kat blog dia tu semua nak kipas dia je..
      saje komen bagi ayat comel2..
      nak suruh hanis zalikha mention nama dia dalam blog la tu..
      oh tidak sama skali..

      0

      0
      • Momot says:

        Lopak yg busuk hati,

        Sukehati die la. Life ko yg x best sbb tu xde ape nak tulis, xde ape yg hebat utk di share to public pon. Ngeng

        0

        0
    • Nera says:

      woww terbaik la hanis. . .gf dia (Intan Ladyana) pun tak sedalam ni gaknya kenal Kamal. . .awak tu yg baru berapa hari shoot with Kamal dah boleh menilai dia. . .good !

      0

      0
    • DoloresTudungSiput says:

      Kak Hanis memang cantik lagi menawan kau memang debom…Lagi satu, rambut kak Hanis cantik macam rambut orang africa giteww..

      ~sarcasm..(Sapa tak faham sarcasm, rajin rajin menggoogle)

      0

      0
  2. gengster says:

    apa pnya filem ni??? konfirm tak laku..puiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
    • Budak Pailang says:

      Filem ahmad idham excelent picture sperti biasa memang lagi haprak dripada filem 2 MIG …hntu bnceg? Jangn pndang2 ? Mael lmbong? tu suma citer murahan .laku sbb zizan

      Berlagak dkat surat kabar kate filem mael lmbong cipta fenomena .. xsdar filem mael lambung d dpat smbutan sbb orang nk tgok watak mael lmbong tu

      tgok dripada tjuk filem (celop) n pengarah nyer . nmpak sgat la dia yg terhegeh2 nk wt filem tu .nk pkai name skop production . . tpi xpe .. symsul lgi pandai . .kau cilok ilmu dia kaw2 nyer ..

      0

      0
  3. Anonymous says:

    kalo aku kaler rambut warna oren macam hanis zalikha nie mesti cun jugak khennnn? haiii my name is rain

    0

    0
  4. my boo says:

    abg nara bila plak nk berlakon?kihkih

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tak habis2 ngan citer gengster….

    0

    0
  6. mixgirl says:

    x kenal pongggg

    0

    0
  7. nenetBurberry says:

    errr tak kan citer mcm ni hanis berlakon? ke as asas je? mula2 memang gitu, dah lama nanti, tau la pilih citer apa yer…

    0

    0
  8. Sshh says:

    cam x best jer citenya ni..

    0

    0
  9. Best says:

    I love you hanis zalikha! Ignore apa orang cakap, apa yang orang dengki dekat you. Biar je, u lagi dapat pahala bila orang mengutuk u. I love you!

    0

    0
    • mak bedah says:

      orang gila macam ni la.

      0

      0
    • ANES UMAGA says:

      HELL LEH..BETINE CHANTEK BERIA LA KO NK LAP2 U KONON..
      CUBE BETINE MUKE2 DESA YG POMOT BLOG K BELAKON,BUKAN MAEN KUTUK KAW2..BEST, KO NI MMANG MANUSIA HIPOKRIT!!
      SAKIT ATI!!!!!!!

      0

      0
    • ustazah says:

      salam, tumpang lalu sebentar, hendak diingatkan jugalah bahawa sepatutnya kita ni menyanjung orang orang yang lebih mendekatkan kita kepada Nya, bukan yang semakin menjauhkan kita. Mereka mereka di atas ni(yang lelaki mengenakan gincu(menyerupai wanita) tak kiralah atas alasan nak berlakon atau sedemikian, tak semestinya harus bergincu, yang perempuan pula, tak menutup aurat, kalau lah rakyat sentiasa menyokong mereka mereka sebegini, tak lama lagi, sampai lah ke akhir zaman, bila dunia kiamat, baru lah terkial kial nak sedar kesilapan yang dilakukan. renung renungkan lah.

      0

      0
  10. Anonymous says:

    better la dr cite2 keluaran david teoh..

    0

    0
  11. jaja says:

    dia ni x de la cun mane ponggg.

    0

    0
  12. cik tie says:

    hanis pernah ckp dia terima twrn ni sbb nak cuba benda baru. lagipun watak yg ditwarkan mcm lebih kurang diri dia. aku nk tgk cerita ni, sbb nk tgk diri hanis mcm mana. hehe.

    0

    0
  13. fatma says:

    seriously aku ckp, aku xpahm bhasa yg hanis gune ni, tau la ko tere bi, jgn la cmpur2, memeningkn kepala, ko kan melayu, uitm plak tu,, xsalh guna bhasa ibunda, ni mcm bahasa india jual kacang je bhase ko…

    0

    0
    • Wers says:

      For your information, ‘seriously’ is an english word. The translation in malay languange would be something like ‘secara seriusnya’, i think? I hope you understand what i’m trying to say here, because I can see you are using an english word at the beginning of your sentences. Hahahah

      0

      0
    • Fez says:

      Kalau dia ckp BM tp bahasa pasar tak guna jgk. Bahasa Melayu dh lama rosak bro, tak boleh buat apa dah.

      0

      0
    • Neng says:

      Ko yg bengap. Org lain paham jer (*.*)

      0

      0
    • haha says:

      lol. aku setuju tang part uitm je tu. hahah

      0

      0
  14. pening lalat says:

    tgok poster pon dah agak citer nie merepek

    0

    0
  15. Rooney says:

    There goes another fresh bitch.

    0

    0
  16. hujanpagi says:

    kenapa dia senyum mcm tak ikhlas ekk.. senyum sepesen.. fake smile..
    lenkali senyum biar nampak gigi sikit.. baru lawa.. ni buat org tertanya2 cemana gigi hanis zalikha

    0

    0
    • mak bedah says:

      hujanpagi..mu pon..dia mestilah nak control cantik. adoi..kan semua orang kata dia cantik.. KONONYEEEEEEEEEEEE.

      0

      0
  17. Anonymous says:

    suka hati dia lah nak tulis apapun. dah blog dia. blog mak dia pun best… hanis. good luck ..

    0

    0
  18. HAINI says:

    Saya setuju pendapat Hanis, Adli Kamal memang Handsome kat luar compare to photo… 1st time tengok dia face to face memang terpegun sekejap dengan kekacakan nya….

    0

    0
  19. sayaaaaa says:

    serius ckp , aku TAK KENAL minah ni …. Fofular sgt ke ???? Rsanya tak kot … Retis sendu yg hangat2 taik ayam saja laa

    0

    0
  20. oic says:

    mak aih karatnya rambut. rosak ke?

    0

    0
  21. benci kontroversi says:

    x jadi aku nak buat bini…hihihi.jangan marah ye

    0

    0
  22. mujika says:

    kalau sape2 muallaf yg ingin belajar tentang agama Islam tidak perlu bersusah payah mencari guru di luar, layari sahaja blog2 hiburan yg wujud di Malaysia.Ramai ustaz2 dan guru2 agama bergiat aktif menyampaikan dakwah di bahagian komen.dekati mereka,muga2 kamu beroleh manfaat.

    0

    0
    • sayasetuju! says:

      kalau yg menegur tu guna bhsa yg baik n sopan sikit boleh trima lagi.. ni sendiri dah mcm x betul ada hati nak tegur org lain macam tu.. masalah TIDAK PERNAH CERMIN DIRI SEMAKIN SERIUS

      0

      0
    • Anonymous says:

      ye betul tu. ustaz-ustaz dan guru2 agama stock bace gosip beatifulnara. acane tu. lol!

      0

      0
  23. selamanya says:

    pada pagi 1 Ramadhan selepas subuh saya dan emak ada mendengar ceramah ustaz di tv secara langsung..dan ada seorang pemanggil di talian bertanya kepada ustaz, ‘Ustaz, macam mana saya nak tau bahawa puasa saya diterima Allah’.. dan ringkas jawapan ustaz itu..’ janganlah mencampuri urusan Allah’..haa dapat tangkap tak di situ maksudnya..tak dapat kan..kemudian ustaz itu mengulas lagi..
    ‘kita sebagai hambanya perlulah menjalankan suruhanNya, dan jangan sesekali memandai-mandai mengadili orang lain..sesungguhnya Allah itu Maha mengetahui’.. so tak payah la korang memandai nak tuduh orang tu x sembahyang ke pe..jangan selalu nak anggap diri sendiri lebih baik dari orang lain..bersangka baik la ye..saling mengingatkan x apa tapi janganlah menuduh dan mengata..renungan bersama

    0

    0
  24. nadia says:

    kalau ye pon dah tak de idea, tak payah la paste whole entry ni kat sini pulak. boleh je suruh org gi bace kalau berminat kat blog die

    0

    0
  25. xyz says:

    Ehem. Banyaknya haters Hanis dekat sini -.-“

    0

    0
    • Pui says:

      Kt cni jer bleh kutuk berjemaah secara anon. Try kt twitter dia tgk, kena maki ngn ‘fans’

      0

      0
  26. minah sendu says:

    bajet seyy minah nih …mcm dia cun sgt jer ..igt lagi ms pertandingan yg dia masuk tu ..bila dia kalah ..muka terus berubah …sendu

    0

    0
  27. lantakpilah says:

    tahniah! masing2 bajet bagus dpt dosa kering di bulan puasa. lupa ke… kita sedang berpuasa. nak ceramah pi cermah depan2 hanis zalikha.

    0

    0
  28. notibynature says:

    Sapa pompuan ni actress baru eh? Muka cam Maggie Q yg Nikita tu kan? Okla leh tahan rupa ada, apa la korang ni…aku tengok smua x sana ngah posa korang kutuk-2la, tanya sembahyang la…korang tu x ngah posa baca je takleh ke, mesti nak bagi ceramah, kutukan, apasal tak belajar sampai leh jadi ustaz ke ustazah leh terkenal masuk tv, majalah buat ceramah terkenal…org salute ni ibarat tong kosong yg bising…biarla dia…aiyoh

    0

    0
  29. lalalulu says:

    lancang nya pengomen diats2 ini….

    0

    0
  30. Lols says:

    Setau aku dulu hanis penah tulis antara benda yg dia bangga dgn diri dia ialah dia masih menjaga kesucian diri dan dia menjaga solat. Hanis ni mmg free hair, doakan saja semoga nnt terbuka hati utk berhijab. Seorg yg bijak dan very family-oriented. Semoga sentiasa terjaga akhlaknya dan berubah menjadi lebih baik di masa hadapan.

    0

    0
  31. Mak Enon says:

    dulu iols suka sangat baca blog hanis ni. ade la dalam 2-3 tahun lepas. lama2 naik muak sebab banyak unsur bangga diri secara halus dan melawak. heh. ingat org tak boleh cam ayat kau dok cover2 mcm muslimah urban-walau-freehair-ku-masih-wanita-suci-feeling2-lindungan-kaabah??? pastu iols baca blog mak sheols. wahh kau, kemain puji anak sendiri. haruslah kan. siap cakap hanis ni la rajin kejut solat pejadah semua. namun skirt pendek tetap menjadi pojaan bila keluar. eh helo, plis eh. dgn muka jawa kau tu, aku saran kan kau pegi belajar je elok2. dengar kata pelajar anugerah dekan.. tapi uitm kos apentah. kah kah.

    0

    0
  32. coldplay says:

    penulisan dia..jap english, jap malay.
    “Tapi unlike Kamal, Syamsul hanya jalankan tugas dia solely as pelakon. It could be that dia tak lontarkan as much ideas sebab what he says carry so much..”
    dah naik pening aku baca..cuba tulis 1 bahasa je. erm…tu jela nk komen :P

    0

    0
  33. KAHKAH says:

    BOO ARTIS MURAHAN BERLAKON CERITA SENGKEK

    0

    0
  34. korang dengki ke? says:

    jgnla byk komplen org,mnusia ni x sama pncapaian hdupnya.. mmg tak dpt dinafikan hanis zalikha ni sgt cantik,klau x takkan la dia dpt brlakon filem terus sedangkn ramai pelakon yg bermula dgn drama,telemovie sblum dpt brlakon di layar perak.. walaupun filem mcm suam2 kuku tp tetap filem,kita ni ade ke masuk filem? iklan seminit pun blum tentu..yg ada kita ni hanya mampu melihat,menjamu mata dan komen2 ajela..

    blog dia pun beribu followers,membuktikan ramai yg minat dia.. takkan semua ribu2 followers tu bdk skolah n student uni jer,msti ade adults jgk kan?
    penulisan english mix b.melayu dia sgt lah mudah difahami kalau kita btul2 faham english. pada sy penulisan dia ada class trsendiri.

    sy tulis ni bkn utk defend hanis zalikha tp ni utk umum yg selalu komen2 negatif tiap kali bn up entry pasal wanita.
    apa yg sy lihat sbg realiti itulah yg sy ckp. tak perlulah kita menafikan kelebihan dan kebolehan mnusia lain kalau itu dah mmg realiti yg ada pd org tu.
    kita komen yg negatif2 bg org baca, tp sebenarnya hati kita tak menafikan kelebihan org tu dr kita ;)
    itu pndapat sy lah,lain org lain cara pemikirannya ;)

    0

    0
    • better izara says:

      izara aishah pun masa mula2 naik dgn drama sofiyya, lepas tu vanilla coklat, and blablabla. pas tu makin top, famous and ada dpt tawaran filem gak. tapi izara tak nak amik lagi tawaran filem, sbb katanya nak improve lakonan dlu melalui drama. see?(izara baru amik tawaran filem,rasanya pilot cafe. lepas ni org bleh la nilai pelakon yg naik berlakon byk drama dgn pelakon yg naik sbb blog and berlakon satu dua drama)

      ada byk beza kan. so, apa motif hanis lepas satu dua drama trus amik tawaran filem??mestilah – nak famous.

      0

      0
  35. mcm nasha aziz pun ada gak minah ni…

    top 5 artis remaja diva cantik berbakat educated
    1) neelofa
    2) fathia
    3) hanis
    4) juliana evan
    5) lisa surihani

    0

    0
    • Kila says:

      Top 5 artis remaja diva cantik berbakat educated :
      Lisa S lah paling atas, current achievement dia kan dah grads Peguam. Lofa tu walaupun 10A, Ijazah berkembar IPTS manapun, tetap dia belum grad. Belum tentu dapat degree tu. Lagi 3 tahun kau buat balik list ni eh. Yang lain tu pun belum habis belajar lagi.

      0

      0
  36. saya bukan ustazah says:

    tak baik ah korang. komen relax2 r… cuba baca aimanazlan.com punya post pasal “JANGAN PANDANG RENDAH KEPADA WANITA TAK BERTUDUNG”
    http://www.aimanazlan.com/2012/07/jangan-pandang-rendah-kepada-yang-tidak.html

    walaupun kita selalu duk dengaq ayat ni – jangan duk mengata orang lebih – tapi kita duk wat jugak.

    Hang pa tak leh kata macam-macam. Kelak nanti anak-anak hangpa lagi dahsyat dari yang hangpa duk perkatakan. Boleh reflect balik kat diri kita ngan keluarga kita..

    Aku tak taw. BN pun patut stop update entri yang provokatif. Dunia hiburan mmg provokatif. Macam2 tak betul sebab hiburan ni dunia. Manusia memang suka hiburan dan cepat melatah baik si artis atau si pemerhati (kita lah termasuklah aku. Ampun dosa ku, Ya Allah)

    Cepat2 lah sedar diri ya semua. Manusia paling mulia dari malaikat kut. Tapi perbuatan kita macam tak mencerminkan yang itu. – saya bukan ustazah.

    0

    0
  37. malisa says:

    satu lagi pelakon seksa lahir….pas ni kat blog mak dia mesti bangga2 anak dia dok tambah saham dunia dgn saham “akhirat” utk parents..paling nyata mak dia akan puji berlebihan berbanding anak lain..

    0

    0
  38. Whatever says:

    Eh korang ni mulut macam longkang. Longkang pun lagi elok. Ha kan mulut aku pun dah macam longkang. Korang duk kutuk dia tak pakai tudung, tu yang lain tu taknak kutuk pulak? Fasha Sandha etc etc taknak? Tah pape. Jealous cakap jealous tak dapat berlakon. Jealous cakap la muka tak lawa tak hensem. Bising macam ustaz. Ustaz pun tak bising macam korang. Suka hati dia la nak kejar glemer ke berlakon cite cheap ke. Ada kcau korang ke? & one more, solat tak solat pun nak kecoh. Mcm la korang tu solat penuh sangat. tah tah subuh pun liat bangun. Fikir dllu sebelum cakap. Hina dgn nasihat lain.

    0

    0
  39. miya says:

    Aku slalu jga jd silent reader blog dia…..first time baca mcam teruja sbb rsa dia nie perfect…i mean…full package…..but lama2…bila bca jer entry dia…mkin menyampah pon ada…..rsa mcam dia bangga diri plak…..suka menunjuk kekayaan…….especially mak dia……suka sngt tnjuk kekayaan tue…tp x ngaku diri kaya bagai…ntah la…rsanya dia nie x than lama dlam dunia hibran……..x nak la tngok filem nie……aku minat gak si Sy6amsul tue tp kalo si hanis nie yg berlakon…..bye2 la~

    0

    0
  40. cipan says:

    kebodohan dan kejahilan akan terpamer melalui perkataan dan percakapan – sekian dimaklumkan

    0

    0
  41. Enon says:

    Alahai kelakarlah korang ni. Yg g sakit hati mcm nak mati kat minah tu apekehal? Nampak benor sakitnye. At least ade la achievement die on age muda-mudi cenggitu daripada uolllsss yg hanya mampu duk depan PC bace2 dan baceeee smpai sakit hati tgk org lebih.. dan komen……. so sad! hohohoooo

    0

    0
  42. Tora Datang Lagi! says:

    Org2 yg x boleh masuk bile bace blog Hanis ni, mesti Pakcik2 Makcik2 setengah abad yg mmg x boleh masuk dah ayat2 org mude mudi teenagers watsoever nih.. or…. budak skema yg lurus bendul x pandai nak kona2 ckp/ x pandai bergurau….. kakakakah!! pastu pengutuk tegar lepas geram kat blog Nara. Nak kutuk kat blog Hanis takur kene maki.

    0

    0
  43. ju says:

    Sorry. Kamal dgn Samsul ok tapi kalau heroinnya Neelofa mmg confirmed i masuk panggung.

    0

    0
  44. meksya says:

    ehem ~ korang yg duk mgata nie mcm mna plak ? aku bkan nk kata laa , tapy klaw nk beri teguran pown elok2 laa ,. x semestinya kutuk owg .. korang pown dapatlahh dosa free .. dan aku xmnyokong mna2 pihak ,. psai kes dya ceta tntng kamal adli ngn yusof tu pown korng nk perbesar2 kan ,.. haihhh ! awat klaw dya solat .. dya pown kena ceta ka ? pikir laa , adoiii !!

    : nobody perfect keyhh !!

    0

    0