Written by AbangNara | September 26th, 2017

Selain daripada Hans Isaac, Eizlan Yusof turut sama berada di atas pentas FFM29 ketika Zizan Razak membuat lawak “gelaran Datuk dibeli”. Ternyata tindakan Zizan mempersendakan gelaran Datuk yang dimilikinya telah membuatkan Eizlan Yusof berasa sedih. Namun begitu, Zizan Razak telah pun menghubungi Eizlan Yusof dan meminta maaf atas perkara tersebut.

eizlan yusof

Eizlan Yusof juga melahirkan rasa bangga atas tindakan Hans Isaac yang mempertahankan diri dan juga rakan-rakan selebriti yang membawa gelaran Datuk. Kata Eizlan:-

Siapa yang tak sedih apabila perkara sebegini boleh berlaku. Saya memang senada dengan Hans. Apa yang dia rasa, saya pun sama seperti itu. Tapi semua sudah selesai. Saya hormat dengan tindakan berani Zizan yang membuat permohonan maaf secara terbuka. Malah, dia juga ada menghubungi saya untuk meminta maaf. Saya terima permohanan tersebut.

Saya berbangga Hans yang mengambil tindakan terdahulu mempertahankan diri dan juga rakan-rakan selebriti yang lain. Saya harap selepas ini seluruh rakyat Malaysia tidak lagi mempertikaikan institusi diraja kerana ia adalah lambang kedaulatan negara dan perpaduan masyarakat Malaysia. Apabila diberi gelaran Datuk, ia menjadi tanggungjawab kami memegang amanah yang diberi oleh institusi tersebut

eizlan yusof

Apa pun semoga kejadian ini menjadi pengajaran buat kita semua. Bukan semua orang “hati kering” untuk menerima lawak daripada seorang pelawak. Jadi sensitivi harus dijaga. Mungkin sebelum buat lawak boleh check dulu dengan orang-orang sebegini. Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

129 responses to Eizlan Yusof Rasa Sedih Gelaran Datuk Dijadikan Bahan Jenaka Oleh Zizan Razak

  1. Pak Becok says:

    Siapa makan cili terasa lah pedas. Takkan rasa manis pulak…
    Oh ya. Tolak Umno dan PAS kalau nak malaysia aman!! Pakatan Harapan satu2nye harapan Malaysia.

    17

    16
    • Anonymous says:

      Zizan was making a cynical joke which Malaysians who bought the title are feeling the heat. Actually, I have to agree with Zizan. We are being corrupted in thinking a social status is more important than achievements or merits. Not all but many who acquire these “datukship” to cater for ego and personal gain. And that’s delusional.

      106

      0
    • Nenek UMNO says:

      Pilihlh umno, pas utk kedaulatan org melayu dipertahankn.
      Pakatan Harapan satu2nye…org anggukkan dri parti anak beranak.

      3

      7
      • Opah Liberal Anti GST says:

        kedaulatan melayu mesti. duit simpanan kwsp korang digunakan utk memperkasakan ekonomi usa, yahudi dan trump..parti anak beranak jugak. hahahahah…hidup melayu..hidup umno. next?

        6

        1
        • Nenek UMNO says:

          duit EPF labur utk ekonomi usa. Flight baru dn betul2 baru di beli utk ketenangan dan kesejahteraan rakyat malaysia jugk semasa di awan biru dn juga ketenangan pelancong asing naik flight MAS ke Malaysia.
          Bila plancong yakin guna Mas dtg M’sia, maka Malysia boleh pusing balik modal dri duit EPF.
          Faham, ada kebaikan di situ. Ada baik dn buruk sesuatu perbuatan.

          1

          4
        • Anonymous says:

          nanti bila flight2 tu siap, 15 juta rakyat malaysia dapat menaiki penerbangan secara percuma. hihihiks.

          4

          0
        • Nenek UMNO says:

          yes , silakanknlah google hari2 web Mas mulai skrg..jgn terlepas seharipun , nnti x dpt free naik…walaupun dokumen prjanjian pembelian baru je di sign…
          ok.

          4

          0
        • Cili says:

          Dato Red ke..Pink ke..Blue ke….Kelabu Taik Anjing ke…terimalah dengan hati terbuka. Tak tumbuh melata..tak sungguh org tak kata.

          2

          0
      • Anonymous says:

        parti anak beranak ye? habis najib tu bapa dia siapa?
        bodoh juga ko nehhh.

        6

        2
      • Anonymous says:

        kedaulatan melayu? tengok muka kak mah pun org dah ketawa.

        6

        -1
      • fed up with janji umngok says:

        kedaulatan melayu la sgt. pada masa sama menindas rakyat. yang turun hujan je msia ni. yg lain… semua naik. kedai satu malaysia pun dah bangkrap. taklah semurah mana pon. nak ikut kedaularan melayu, mydin tu lagi murah woi. tu la sebenar kedai satu msia…jual murah.

        6

        1
        • Nenek UMNO says:

          KR1M bukan bankrap..ditambahbaik je. Bankrap dn ditambahbaik lain maknenya dan tulccisanpun x sama.

          1

          6
        • Nenek UMNO says:

          mydin brg2 dia dibwh 1 bumbung, mcm UTC, KR1M bukan 1 bumbung…kedai runcit biasa je, tiada brg basah/pakaian.
          fikir sebleum kutukcc

          0

          2
        • Anonymous says:

          Kedai 1 Malaysia Pak Arab tak derma. Tu yg tak boleh survive. hihihiks.

          6

          0
        • Anonymous says:

          Hasil minyak mana dok harap duit Pak Arab? Dah la KWSP orang ko guna buat pelaburan utk Yahudi dan white supremacist Trump. Tu pun jerit Hidop Umno. Hidop kekayaan dedak korang je lah!

          2

          0
      • aku muda tak pilih umno says:

        umno2 menjadi parti harapan nenek dan tok wan.

        1

        0
    • LOL says:

      dato boy iman kata dirinya di pitenah ..hanya mahu tolong orang. lol

      3

      0
    • Anonymous says:

      X perlu Dato dan title lah oiii Janji berduit, poket penuh, boleh gi holiday, rumah selesa, keluarga anak2 bini sihat …menjamin hidup aman bahagia. Peace!

      8

      0
      • title dato diiktiraf global ke? says:

        betul ke orang hanya respect dan muliakan title dato?? takde dato orang hina?? title dato ni kelebihan yang kita rasa diri kita je dapat, padan muka orang lain tak dapat.. betul ke pemikiran camtu.. mohon komen berjemaah..

        4

        0
        • sekadar pendapat says:

          kalau x da pangkat org x pandang di msia ni. kalau pergi majlis duduk la seat2 belakang. yg depan2 tu dato kay. hahaha. kalau ko book ticket malaysia airlines pun dia suruh masuk title dulu.ni lah mentaliti malaysia bermula dri org atasan yg memuliakan pangkat lebih dari ulamak.

          9

          0
      • Mat sahdo says:

        pernah sekali aku isi borang, ada pangkat dan bangsa dlm kotak2 suruh pangkah.
        aku tulis pangkat…HUMAN!

        5

        0
        • insan bukanlah haiwan says:

          perlu ke 7 bilion manusia tulis pangkat diorang HUMAN.. memang confirmlah kitorang semua insan manusia bukannya haiwan ke tumbuh-tumbuhan ataupun benda bukan hidup..

          1

          4
        • Anonymous says:

          yesss. penting ke bangsa. aku sendiri pun heran. memang aku pun akan tulis yg sama. apa beza kau, cina, india dan serani? kalau aku cakap aku african..layanan lain ke???

          2

          1
        • wekkkkkkk says:

          kalau borang ok lagi..kalau online…haram x kan boleh pegi ke next page…sbb salah taip…betul x..hehehehehehe

          1

          0
        • ye ke says:

          kalau “bangsa” tu mmg patut/wajib kita letak. Kalau pangkat x perlulah.
          Dari bangsa tu lh kita tau asal usul keturunan kita. Macam Zakir Naik tu bangsa TAMIL dn agama Hindu, bila masuk islam maka beragama islam, bangsa tetap Taccmil.. India pulak adalah negara.

          0

          1
    • Tanya Jerr says:

      Dato-dato di Malaysia ni makin banyak. Tapi rakyat dan bangsa kita cipta apa sejak 20 abad? Facebook pun Yahudi gak cipta.

      11

      -1
      • Anonymous says:

        Malaysia telah cipta drama2 sampah. Tu la sumbangan retis.

        15

        0
      • wekkkkkkk says:

        Shah Rukh Khan gunakan title dato bila dtg M’sia je, kalau kt India, mereka x fhm apa erti dato/datuk kt sana…ok bai…next Mereka lebih bangga status my name is Khan.

        9

        0
      • title dato diiktiraf global ke? says:

        setakat ini malaysia belum mempunyai pemenang hadiah nobel, anugerah oscar, emas olimpik, anugerah grammy, top 100 world billionaire.. malaysia belum cukup berpengaruh kepada global.. hanya syok sendiri di nusantara je..

        9

        0
        • MinahKilang says:

          Tapi malaysia ada penari bigo live yang salahkan netizen bila terkantoi

          7

          0
        • kita semua akan tua dan mati says:

          oh really?? berapa view video tu dapat?? begitu berpengaruh kepada global ke macam oppa gangnam style?? well patoya latip belum cukup yakin nak present aksi luar biasa dia tu.. dalam kepala otak patoya latip, dia cuma nak seronok dengan kawan sekepala dia je.. tup tup dah viral.. tapi viral dalam malaysia je la.. overseas tak heran pun.. masuk melodi mengaku mana nak letak muka depan parent dia.. katanya dia bukanlah innocent all time.. normal la sometime dia pakai tudung, sometime mood dia horny.. yang pasti semua manusia yang hidup akan mati.. don’t worry be happy.

          3

          0
        • cikgu BI says:

          ada pulak cikgu bahasa inggeris dlm ni, tapi keja kt kilang pulak..kenapa, dh kenapa.

          1

          0
      • masa depan TN50 says:

        adakah raja melayu berkenan untuk mengurniakan darjah kebesaran yang membawa gelaran dato kepada mark zuckerberg, larry page, sergey brin, bill gates, dan sewaktu dengannya yang telah berjasa mempengaruhi tamadun manusia zaman moden ini??

        4

        0
    • Anonymous says:

      dato2 panas punggung malam tu. kahx3

      7

      0
  2. x heran says:

    org malaysia bngga dgn pangkat, omputeh x adapun.

    10

    0
    • masih terbawa-bawa dgn british? says:

      monarki malaysia cedok title monarki british.. sana pun ada title sir dame baron lady viscount marquess tuan tanah semua.. amerika syarikat yang betul-betul komited tak mengiktiraf gelaran-gelaran syok sendiri ni.. mana orang panggil sir trump ke apa.. orang panggil mr. president trump..

      3

      0
      • x heran says:

        tapi kalau kita di sini, kalau jumpa org luar mcm omputeh tu, x kiralah dri mana country…kita akan ckap, hello sir, excuse me sir, x kan nk cakap hello mr, excuse me mr…hello mr…mcm janggal la pulak. Mcm x sedap ayat …

        0

        0
      • Anonymous says:

        malaysia sama dengan india. ada kasta….

        6

        0
        • buat research sikit pasal monarki says:

          dulu india ada princely state.. konsep dia macam negeri-negeri melayu di malaysia ni.. penjajah british mengiktiraf monarki yang wujud di india dan malaysia dulu.. guess what?? indira ghandi satu-satunya perdana menteri india berjantina wanita telah membawa rang undang-undang untuk meminda perlembagaan republik india untuk memuziumkan dan mengarkibkan konsep princely state.. dalam erti kata lain, republik india berikrar tidak mengiktiraf konsep kewujudan 500 lebih princely state mulai tahun 1971 dan media tak perlu highlight gelaran-gelaran tu dalam liputan media diorang.. namun, penduduk kampung di sana masih lagi tak move on dan sentiasa terbawa-bawa dengan nostalgia sistem warisan turun-temurun tu.. buktinya selepas bapa kandung saif ali khan meninggal dunia pada tahun 2011.. saif ali khan dijemput oleh penduduk kampung di sana untuk dikurniakan gelaran nawab.. ni fakta menarik.. saif ali khan ni keturunan nawab.. mak dia pulak keluarga tagore penulis lirik lagu kebangsaan india jana gana mana.. kenal kan saif ali khan.. setiap minggu mesti ada muka dia tv3 dan tv2.. stesen tv gemar tayang filem yang menampilkan saif ali khan kerana ada permintaan ramai gitu. btw, saif ali khan tak minta orang address dia nawab mesti panggil dia nawab.. nampak pemikiran diorang dah maju.. kesimpulannya, gelaran yang dibawa dari darjah kebesaran diraja ni hanyalah ganjaran daripada sistem monarki ke atas pencapaian individu berpengaruh.. sebagai timbal balik, individu berpengaruh itu pun mengiktiraf kewujudan dan terus setia kepada sistem monarki bukan republik. k sekian kisahnya..

          1

          0
        • w says:

          sbb tu lah kareena kappor kawen Saif Ali Khan, Saif Ali Khan kalau dh tua pun kalau x ada jobs, dia masih kaya dri keturunan bapak yg pemain kriket india dn keturunan raja. Jadi x rugi kareena kawen walaupun bersuami dia yg lebih tua byk dri Kareena.
          cc

          0

          0
      • Anonymous says:

        Dato seri donal tram

        1

        0
  3. Pak long says:

    Hihi Datuk.. hihi Datuk.. berapa harga sekilo?

    5

    0
  4. Anonymous says:

    dah memang betul. alahhh sentap pulak. bravo zizan, at least you berani.

    16

    0
  5. Anonymous says:

    Too many datos everywhere!!!! Everyone is calling each other dato – super amazing really ?????

    11

    0
  6. Sallyza says:

    xperlu nk sedih2 sgt tok. sumbangan pun alahaiii…x terkesan pun pada m’sia.
    lain la ko cipta dah iphone ke, ubat penyembuh kanser ke, jelajah planet marikh ke…

    15

    0
  7. wekkkkkkk says:

    dua2 ada pangkat…tapi dua2 x ada bini. Mana penting pangkat ke bini.

    5

    0
  8. Anonymous says:

    bangga konon bila ada title…padahal org ketawa je. dato2 skrg…jadi gangster pun ramai.

    7

    0
  9. roman picisan says:

    eleh komen2 kat atas ni ckp je lebih.. besok2 korg dpt gf/bf, menantu, ipar duai, besan adik angkat anak dato’ ke yg tu jgk yg ko banggakan dok pung pang pung pang… penuh dgn kepuraan je meleis ni.. org putih pun bgga dgn gelaran diorg Sir/Dame/Lady.. tp takde laa semudah tu nk dpt tak mcm kat malaysia ni

    5

    0
  10. AKU says:

    KO SIMPAN DATO KO TU DALAM KUBUR BANGANG

    3

    0
  11. Fidot says:

    Bg aku some of artis yg dpt gelaran Dato’ ni mmg ntah haoe2 je…Kecuali artis yg betul2 berjaya mcm Dato’ Siti & Dato’ Shila Majid… x yah nk terasa sgtlah..hehe

    6

    0
  12. vieshanti says:

    alahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sensitip pulak mamat ni poyo lu…………………….dun worry satu gelaran yang everybody akan dapat anugerah tertingggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii allahyarham/yarhamah or arwah……………………………………then semua orang masuk dalammmmmmmmmmmmmmmmmmhe he he…..

    3

    0
  13. Anonymous says:

    congrats zizan…tell them the truth.

    8

    0
  14. shopia lorren says:

    Baru jap lam meeting tersilap ckp x sebut pngkt datuk…ehem..ehem..tiba2 datuk tu berdehem..alahai..amik perhatian gak..mcm2 la org nie ada yg kisah sgt gelaran nie ada yg ok je la..tapi byk yg jumpa kisah sgt pgkt nie..sb tu wujud sendiket jual beli DATUK..hmmmm..

    1

    0
  15. mok cute says:

    nak touching2 tp apa sumbangan korg smpi dpt dato…geng2 boy iman ni…beli jgn x beli…

    2

    0
  16. Anonymous says:

    pangkat..DUDA tak pulok ko sedih bangang???

    2

    0
  17. Anonymous says:

    nak sedih apa? memang kenyataan. ifa radziah tu ha..haper mende dato???

    3

    0
  18. artis says:

    biar betul cik funky jemah…aznil nawawi apa kelayakkan dia …jadi hos rncangan budak2 je pun tah apa apa taikk

    3

    0
  19. Anonymous says:

    dah la beli..x gentleman pulak. sentapppppp…hehhehehe

    3

    0
  20. Anonymous says:

    telan la cili pedas yg ko sendiri tumbuk encik eizalan oiiii. dulu ko berlakon pun x best mana ponnnn.

    4

    0
  21. Anonymous says:

    Biar akhirat di hati dunia di tangan. Bukan akhirat ditangan dunia di hati. Jangan bersedih hanya kerana gelaran. Tak hina kita manusia kalau xpakai pangkat. Manusia dijunjung kerana agamanya bukan pada pangkat atau harta. Bila dah mati masuk kubur dibalut dgn kain kapan shj.

    3

    0
    • saje nak bagi tahu says:

      mayat orang bukan islam diuruskan dengan cara pembakaran.. abu-abunya akan disimpan di dalam bekas abu..

      orang islam memang uruskan mayat, mandikan mayat, balut kain kapan, korek lubang kubur 7 kaki ada batu nisan..

      1

      1
      • hantu islam says:

        tu sbb ada pocong kuar berkapan putih. rambut terurai kepala terbang, sbb mayat muslim bukan di bakar.
        adakah itu adat, org kata, biar mati anak jgn mati adat..aku tanya itu adat ke…

        0

        0
  22. ayahnada says:

    zizang told no lies….kipadapp bruh.

    9

    0
  23. aku benci lelaki kuat propa says:

    terpaksa sokong zizan.

    12

    0
  24. Anonymous says:

    yang sedih tu la terasa sangat kena sound sama pelawak. hahahaaha

    5

    0
  25. Anonymous says:

    siapa pulak bakal tersentap….hans sudah. ac mizal???

    3

    0
  26. Anonymous says:

    YANG SENTAP TU LA.. BELI!!! KAH KAH KAH

    5

    0
  27. Anonymous says:

    Tak lama lagi si lopak dapat datuk

    2

    1
  28. Anonymous says:

    yb khairi rileks je takde dato bagai

    5

    0
    • umno bijan di hatiku hokkayy says:

      pemuda umno sekalian.. korang tak risau ke kepala sayap pemuda parti keramat kesayangan korang takde title at least dato’?? 9 raja melayu takde yang berkenan nak iktiraf ke jasa, sumbangan dan pencapaian yb KJ.. menteri belia dan sukan.. orang lain yang lebih muda daripadanya dan bukan public figure pun dah merasa momen menyembah raja melayu di istana untuk dianugerahkan darjah kebesaran diraja.. let me guess.. mesti ada sebab kenapa yb KJ tak dapat title dato’. adakah yb KJ bawa semangat revolusi anak muda yang membara?? pulak dah.. tapi bila fikir balik.. bukan semua ahli parlimen ada title dato’, cukup sekadar yb tuan.. so bukan yb KJ seorang lah yang tak dapat title dato’.. tapi tetap obvious sebab yb KJ selalu masuk tv, so memang nampak sangatlah nama dia di skrin takde dato’..

      1

      0
  29. Anonymous says:

    Sedih bila pangkat dipersoalkan? Tak masuk kubor pun pakcik.

    3

    0
  30. mynameisnor says:

    I think you should just be silent … because you are one of those whose datukship should not be given …

    8

    0
  31. Anonymous says:

    Dah la tu. Bosan dgn title yg x bawa faedah kpd hidup aku.

    4

    0
  32. benci manusia bodoh says:

    Bagi la pangkat dato tu kat khairy jamaludin ke bosan asal berita pasal sukan je ayah aku mula bising bila si khairy nak dapat title dato baru le senang sikit nak panggil dato KJ kan sedap tu

    1

    1
    • aku benci manusia mulut joyah says:

      Punya pasal dia la ko sibok pehal pondan?

      3

      0
    • retis malaysia pergi hollywood? says:

      setuju sesangat.. kita semua nampak kan bila berita sukan mesti ada tunjuk yb KJ.. di skrin tu mana ada title dato.. tak cukup sumbangan ke untuk diiktiraf?? orang lain yang jarang masuk tv pun dah ada title dato’ seri apa kes. well title ni semua hanya simbolik.. yang penting kesihatan harus dijaga, tidur lena, makan kenyang, hidup mesti happy.. kebahagiaan yang kita nak, pangkat darjat tu belakang cerita..

      0

      0
  33. zorro says:

    pergi tolong org susah time bencana. mana muka dato2 ni semua ketika banjir, bencana dan kebakaran?
    Busy gilap pingat kt rumah ke???

    3

    0
    • title dato diiktiraf global ke? says:

      feel insulted bila orang di depannya tak address title dato’.. respect sikit darjah kebesaran yang dikurniakan raja melayu tu.. malaysia bukan negara republik.. ingat apa rukun negara yang kedua.. kesetiaan kepada raja bukannya kesetiaan kepada republik.. k peace..

      0

      0
  34. sila kecam aku says:

    Enough..saya memohon supaya Siti Kassim dpt dato kerana usahanya menentang kezaliman ke atas golongan minoriti. ..golongan minoriti juga pembayar cukai!

    2

    0
    • Rambut terbakar tu puiiiii says:

      siti kassim kepala hotak, rambut terbakar tu, dh terang2 dia tu anti islam, sbb Zakir Naik nk dtg pun dia gelabah…..apa hal gelabah…

      1

      0
  35. Anonymous says:

    dato’ pahang dah takda nilai..isu beli dato’ ni memang famous di pahang,cara sultan nak dptkan duit

    4

    0
  36. Anonymous says:

    Tengok2 lepas ni si zizang tu pulak jadi dato. Hidup umngok!

    1

    0
  37. melati says:

    Maapkan lah dia Ezilan…biasa lah Lelaki2 pendek ni memang camgini, masa sekolah dulu sussah dpt perhatian sebab angkat tangan jer Cik Gu tk nampak..!!! so bila dh besar mereka tk sedor aper mereka buat…lelaki2 pendek kalau boleh Dato2 tu semua metreka nk tapi apa kan Daya tgn mereka tk sampai ,jadi mulut mereka jer yg sampai ..!!! (ANTI LELAKI PENDEK)…wakakakakakaaaa

    0

    2
  38. Anonymous says:

    baik aku respect elon musk sana cadang nak pi marikh, dato2 kat sini goyang itu kaki tapi habuk tarak..

    0

    0
  39. Anonymous says:

    aku tunggu komen chef wan kat ig dia…kalau tak ada gak, aku paham la kebenaran lawak zizan tu

    2

    0
    • diva azwana alia takde dato? says:

      chef wan tengah pikir susun ayat nak buat karangan.. dijangka karangan itu akan penuh dengan kesalahan ejaan, kesalahan tatabahasa tunggang terbalik.. seperti reaksi chef wan mengenai suasana rumah terbuka bulan lepas.. dengan anak cucu dia habis diaibkan..

      1

      0
    • Anonymous says:

      chef wan..layak.

      1

      0
  40. muncit9009 says:

    alaaahhh…dah memang dato kau tu dato beli kan Eizlan..nak sedih2 tepi bucu katil ni ngapa? dah! pergi angkat air perigi sana!

    2

    0
  41. nyah says:

    nmpak sgt hans beli dato nak sentap siap carut kat zizan balik… apa ra rilek la emo terlebih pulak ..kalah akak akak

    3

    0
  42. Anonymous says:

    zed zaidi mesti teringin. punya la gigih cium buntut umno

    2

    0
  43. Anonymous says:

    1. Sensitivi tu apa siot
    2. Tak payah nak merajuk sangat lah pondan

    0

    0

Leave a Comment

Optional