Written by AbangNara | November 18th, 2014

Terkejut. Serius Abang Nara terkejutdengan berita ini. Mana tidaknya, isteri kepada Datuk Eizlan Yusof, Datin Vie Santie Harun telah pun memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur hari ini. Sebelum ini tiada langsung ura-ura mengenai keretakan rumah tangga mereka malah Eizlan dan isteri kelihatan amat bahagia di samping 3 cahaya mata.

eizlan yusof cerai

Eizlan Yusof dan isteri telah mendirikan rumah tangga pada 7 Julai 2007. Sepanjang perkahwinan, mereka dikurniakan 3 cahaya mata iaitu Vie Zaara, Zareef Yusof dan Vie Zaalia berusia antara satu hingga lima tahun. Vie Santie, 28, selaku plaintif memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai mengikut Seksyen 57 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003.

Semasa sebutan kes itu dihadapan Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin, Peguam Syarie Syamimi Ab Rahman yang mewakili plaintif memaklumkan bahawa pihaknya telah memfailkan tiga keterangan saksi plaintif.

Terdapat juga beberapa permohonan lain yang berkaitan dengan perkahwinan ini sedang dibincangkan dengan defendan untuk diselesaikan,” katanya.

eizlan yusof ceraiSehubungan itu peguam itu memohon penangguhan perbicaraan kes itu kerana saksi-saksi plaintif yang sepatutnya memberi keterangan tidak dapat hadir.

Pada prosiding itu, pasangan itu juga tidak hadir dan berada di luar kawasan. Eizlan atau nama sebenarnya Idris Md Yusof, 44, selaku defendan tidak diwakili peguam.

Sehubungan itu mahkamah menetapkan 13 Januari tahun depan untuk menyambung semula perbicaraan dan meminta pihak-pihak hadir bersama saksi. Sumber Sinar Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Eizlan Yusof & Isteri Bakal Bercerai?

  1. […] Eizlan Yusof dan isteri telah mendirikan rumah tangga pada 7 Julai 2007. Sepanjang perkahwinan, mereka dikurniakan 3 cahaya mata iaitu Vie Zaara, Zareef Yusof dan Vie Zaalia berusia antara satu hingga lima tahun. Vie Santie, 28, selaku plaintif memfailkan permohonan pengesahan lafaz cerai mengikut Seksyen 57 …read more […]

    0

    0
    • gossipgurl says:

      yg pasti, datin vie sombong. taon 2009 camtu, aku pernah terserempak eizal, datin & time tu ada baby kecik dekat genting highland. eizlan senyum non stop, bukan meleret, tapi dia memaniskan muka dia & aku yang jarang2 dapat tembung artis macam terdiam tengok dia, tapi dia senyum n anggukkan sikit kepala sambil dukung baby kecik, humble gila.

      datin vie muka kasar gila jalan mendabik dada melenggak n kalau boleh mata dia xnk terpandang mata sesape. aku dela nak artis2 ni senyum, tapi cukup la dengan MEMANISKAN MUKA, jangan dok ketat je.

      lagipun genting time tu bukan penuh dengan orang, bukan panas terik sampai nak muka serius memanjang, tempat tu bukan tempat sibuk, tp tempat bercuti. ape salahnya buat muka humble sikit, xsalah pon..

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        ppsstttt… bukan ke perempuan ni kaki kelentong???
        masa nak kawen dgn Ezlan dulu mengaku kononnya dara padahal dah pernah berkahwin masa umor 16 tahun dengan cucu ex TYT Sabah, Mhd faisal
        Siap cerita kat dalam tabloid kata membesar kat Europe padahal PMR pon dekat St John Tuaran tak pass.
        lagi kelakar umor 21 ada degree in civil engineering from USM.. Claimed to be a QS and Prince Hotel, KL was one of her project.. Ko rase??

        0

        0
        • cici faramida says:

          ble suami dh xde duit xde bisnes xde tawaran brlakon terus nk tinggal suami mcm tu jer..jahat tul pompuan cam gini..klau ko dilahirkan mmg miskin aku xtau lh hidup ko mcmmne! tau nk duit duit duit..dlu kawen ngn ank vvip pn sb nk duit jgk!

          0

          0
        • temah says:

          rugi duit hantara RM77,777.77

          0

          0
        • amoi says:

          haah..dulu kan mmg kecoh habis ttg isu minah ni nipu media..nak bgtaw konon dia bukan pompuan yg biasa2 laaa bila berkahwin dgn eizlan…ade degree bagai..sdgkan baru sethn jgg..siap ngaku anak dara lg..sdgkan dah jd janda dah masa tu…tgk eizlan ok jer..tah la..umah tangga dorg..kita x tahu masalah dorg…tp bila pk kes si Vie ni nipu dulu, menyampah plak aku..hahahaha

          0

          0
      • jemah pkasam says:

        datin vie sngugut kot,xkan ko x tahu angin org sngugut mcm mana..ko ni punnn..

        0

        0
    • Bedah says:

      Astaghfirullah al’azim …mungkin dah tertulis jodohnya sampai disini..
      Kak Bed doakan kalian berdua tenang ye menghadapi ujian ni.. Lepas ni sama2 lah berkerjasama jaga anak2… kesian diaorg..
      Takut ye dunia zaman sekarang.. kawen cerai ni dah macam biasa sangat.. hurmmm…

      0

      0
    • BEB says:

      eh cuba korg google psal bini idris ni..rupenye beauty without brain!
      perangai ntah pape………..

      0

      0
    • hijau says:

      tengok eizlan ni berlakon kat tv dulu pon da cair camnelah kalau depan2 yer.. weii eizlan aku nak kat kauuu…hehe

      0

      0
  2. Anita says:

    ooo, baru ku tau nama sebenar die idris.

    0

    0
    • abang jailani says:

      Idris…idris…apasal ni…anak dah 3… comel lak tu… apa yang tak kena lagi ni…. kenapa nak cerai… ??
      Kenapa la tak guna nama Idris… kan cantik nama tu….

      0

      0
      • madame lily says:

        Pengesahan lafas cerai maknanya eizlan yg lafazkan cerai ke?. Ada sesiapa yg tahu. Smoga dpt rujuk kembali. Harap vie dpt jaga aurat spt skrng ini wlpn bercerai sbb ramai celebrty yg sy tngk ni buka aurat kembali slps bercerai. Kesian ank2. Dulu masa eizln di college. Eizlan ini mmg jns soft spoken dan dwn to earth person. Harap2 bkn sbb skandal. Umur bnyk beza. Harap suami istri ini kena memahami satu sama lain. Suami kenalah fhm kerenah istri krn mrk ni ada generation gap. 1 Gnrtn gap = 7thn. Klu 16thn = +2 gnrtn gp. Berbaiklah kembali demi ank2. Kasihanilah mrk wahai kalian berdua.

        0

        0
        • minah jambu sentiasa merah biru says:

          eh helo ! kalau dorang dh tk sehaluan buat ape nk berbaik lagii !! kau ni memandai2 aje nk suroh orang berbaik2 ! kan bini dia yg mintak cerai pasal bini dia dh tk bileh tengok muka si eizlan lagi…dh muaks gak nye babtu bini dia mintak di cerai kannnnnnnnnn !

          0

          0
        • minah jambu bapok malaysia says:

          Minah jambu bodo..ckp xde otak n agame..pegi jamban la ko..gaya ckp datau ko ni jns bapok kn? Hakktuihhh kt muke ko

          0

          0
        • sue says:

          Pengesahan lafaz cerai tu maknanya, Eizlan dah lafazkan cerai kat isteri dia di luar mahkamah. Jadi mahkamah akan tentukan samada lafaz tu sah atau tidak. Mungkin secara tak sedar, mungkin dengan niat, mungkin jugak secara sms, telefon. So saksi2 yang mendengar lafaz cerai tu memanglah penting untuk mahkamah buat keputusan samada talak sudah jatuh. Masih ada peluang untuk rujuk semula wp talak sudah jatuh. Tapi itu masalah dalam kelambu orang. Kita tak boleh nak judge sebarang. Hanya mereka sahaja yang tahu. Doakan yang baik-baik sudah

          0

          0
        • thanx dear ... says:

          Thanks sue … 4 yr explntion. Betul tu juz doa yg baik2 4 both of ’em.

          0

          0
  3. Anonymous says:

    cantik anak diorang..

    0

    0
  4. jolo ko says:

    Hurmmm.. gtu la artis. Sian anok comei tuh

    0

    0
  5. jeni says:

    1st?mana soklan matematik bang nara? Takut kena tuduh keluar soklan bocor ke?

    0

    0
  6. myms says:

    WTF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  7. jemah pkasam says:

    cantik mcm ni pun cerai..sume ditgn tuhan,ajal,jodoh ,pertemuan,..

    0

    0
    • Audrey says:

      Jangan letak segala kesilapan manusia keatas Tuhan.

      0

      0
      • jemah pkasam says:

        sape yg letak ksalahan di tgn tuhan? dh mmg setakat tu jodoh dia,redha je la..ajal,maut,rzeki,jodoh,sume dh ditetapkan,kita usaha je,klu dh takdir mcm tu,x boleh nk elak dh..patah tumbuh hilg berganti3 vie n dato dereh..

        0

        0
        • Tipah Kurma says:

          Jemah.. kalau ko nak taw, si Zie ni kaki kelentong.. muka cantik tapi hazabedah kaki menipu.. sian Ezlan…masa nak kawen dulu pon menipu konon anak dara padahal pernah kawen dengan cucu TYT sabah.. kawen umo 16 tahun jemahh oiiii *dengan nada mengumpat beria-ia* hahahaha

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          oh yeke kak tipah? mcm tu la ek,kita3 je la..jemah x tahu,pkasam jemah tngah lariss sgt skrg,tu x smpat nk ambik tahu pasal vie..hahaha…dgn nada termngumpat..

          0

          0
  8. jemah deris says:

    kesian depa!

    0

    0
  9. huhuhu says:

    suka pasangan ni.. moga baik-baik je utk mereka

    0

    0
  10. ratu malaya says:

    Innalillahhh.. Terkejut mak baca.. Kalau betui laaa depa cerai, mak doakan depa rujuk balik.. Kesian kat anak2, x tau apa..

    Antara kajian punca penceraian, KURANG KOMUNIKASI, TERRRRRRLALU SIBUK DGN KERJAYA & KEWANGAN KERJAYA STABIL..

    0

    0
    • betul sangat tu ratu malaya..eh ratu ke?..sbb dieorg ni mmg xde masalah sblm ni..mmg nmpk bahagia..dh berapa majalah kuar page dpn..sama cantik sama padan..mmg sayangla kalau bercerai..kesian kat anak nanti..apela nk jadi dgn artis ni…xde satu yg tahan lama..asyik2 cerai je

      0

      0
      • mizz sherry says:

        Artis macam ni la bagus walaupun nak bercerai xcanang satu malaya, jaga keaiban rumah tangga sendiri biar la diorang settle kan masalah diorang sendiri kalau dah tertulis xda jodoh apa boleh buat kita cuma mendoakan yg terbaik saja …artis2 perasan popular yg lain sila ambil pengajaran jangan nanti bila nak kawen heboh satu dunia buat grand2 bila nak cerai heboh satu malaya dapat pasangan yg curang la, xpandai masak, xpandai jaga laki semua ada kan kutuk kau2 lagi dekat media.

        0

        0
    • mak jemah pemalu says:

      satu lagi faktor penting penceraian ialah….suami isteri tidak solat(bukan merujuk kpd pasangan ini ye,)

      0

      0
  11. Anonymous says:

    betul ke ni? siannya anak-anak kecik lagi. tengok dekat ig dorang ok je..

    0

    0
  12. minah jambu sentiasa merah biru says:

    kalau dh tk sayang atau dh tk sehaluan lebih baik cerai aje senang ceritaaaa nk pikir2 lagi nk buat happe buang masa ajeeeee jangan cakap kesian ngan anak2 la ….kalau kesian ngan anak2 tkan bini dia kasi fail perceraian kt makamah mengarot kan !! helo ezlan ! kalau bini u tu nk cerai sangat anak u tiga kan ? ha kasi dia rabak2 talak tiga biar padan ngan muka diaaaaa baru lah satu malaysia tk cakap u laki dayus tol takkkkk lov u eizlannnnnnn emmmuah !!

    0

    0
  13. bukan idris says:

    Semoga abang deris mendapat jalan yang terbaik dan diredhai Allah.swt.
    Nak buat macam mana bang deris…dugaan

    0

    0
  14. bukan eizlan tapi deris says:

    Innalillah…semoga abang deris tabah dengan dugaanNya.Amin

    0

    0
  15. saya derus says:

    Tabah lah wahai abang deris…derus doakan abang deris mendapat pertolongan dari Allah swt.Amin

    0

    0
  16. Tak suka komen says:

    masa cuti deepavali fly ke singapore..duduk sebelah wife eizlan ni..heran tgk wife dia sengsorang pegi singapore..

    0

    0
  17. bukan minah says:

    Mulut nko memang laknat lah minah.macam celah bedah.nak komen rumahtangga org macam nko yang tido sekatil dengan deris. Tak lama lah engkau pulak nak kena cerai minah oiiii.

    0

    0
    • minah jambu sentiasa merah biru says:

      ape pulakkkkk kau tk baca ke yg bini dia yg fail kan peceraian bukan nye eizlan !! betol pe kalau dh tk sehaluan lebih baik cerai ajeeee ha kebetolan anak dia tiga ha kasi talak tiga la ngan bini diaaaaaa ape bini dia takot ke kalau eizlan kasi dia talak tiga ?????? kalau bini dia maseh sayangkn eizlannnn bini dia tidak akan menfail kan perceraian kt makamahhhhhh tmpa berfikir panjaaaaangggg paham !! helo eizlan kalau bini u dh tk sayang ngan u lagi buat ape nk simpan lagiiiiii u single lagi bagos lah !!

      0

      0
      • kalau dpt selamatkan cubalah selamatkan selagi boleh..yg kesian tu anak2 dieorg..tak tengok ke kecik lg tu..budak2 lain ade ayah mak..nanti ayah mak dieorg xde tak ke sedih dieorg bile pegi sekolah contohnya..budak2 ni mmg akan ingt sampai ke besar ape yg berlaku kt dieorg mase kecik..sudah2lah korg berdua bergaduh ye..xde pekdah pun

        0

        0
        • minah jambu sentiasa merah biru says:

          agak nye si eizwan ni paksa bini dia bertudonggggggg babtu bini dia fed up ! nk suroh bini ni selamat kn laki ngan bertudong ha tros mintak cerai ! tkan eizlan ada scandal pulak ngan pompan lain kan sampai bini mintak di cerai kan ..sape salah sebetol nye ni ?????? ada sape tau ??????

          0

          0
      • zzz says:

        Baca betul2. Permohonan “pengesahan” lafaz cerai. Berkemungkinan besar maksudnya Eizlan dah lafazkan sesuatu. Jadi nak sahkan sama ada lafaz tu jatuh talak atau tidak.

        0

        0
  18. inhuman says:

    Takpelah abg deris…
    Settlekan la baik2..
    Jika benar anda melafaznya..ngaku je la..kalau dah tak suka lepaskan bebaik

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Sama cantik sama padan. Anak2 comel2 pulak tu. Diharap bukan kerana orang ke3. Maklumla…bila lelaki hansome dan ada gelaran Datuk, pompuan yang tak tau malu sanggup buat apa saja nak kacau daun. Diharap Eizlan tak cepat tergoda. Jika masalah kewangan, buat2 la berbincang. Sama2 cari jalan macam mana nak selesaikan. Mungkin abg Nara boleh tolong sebab dia loaded. Kalau masalah mati pucuk, makan hati la Vee. Kena la jumpa doctor. Sayang la couple ni nampak loving sangat dan jarang dengar kontrovesi.

    0

    0
  20. mimi says:

    kawin 07.07.2007.. lps 7 tahun cerai. alahai..

    0

    0
  21. anon says:

    Pengesahan lafaz cerai tu maknanya eizlan dah lafazkan cerai, cume nak mengesahkan je. Tak sangka pulak sb selama ni mmg tak dengar ape2 yg tak kene dgn pasangan yg sama lawa ni. Kesian anak2. Agaknya bila dah senang sikit mulalah mata meliar nak cari perempuan lain. Walhal bini dia dah cantek. Andaian je tu. Harap2 dpt rujuk semula demi anak2. Tapi kalau dah takde persefahaman baik berpisah je drp duk bergaduh setiap masa…

    0

    0
  22. weng weng says:

    aduuiii..semoga berbaik2..sayang anak comel2

    0

    0
  23. Mariam says:

    Isteri Idris aka Eizlan tu… Vie santie tu dulu pun janda
    Sebelum berkahwin dengan eizlan. Dia wanita yang dah berpengalaman dan pernah
    Diceraikan dalam perkahwinan pertama,
    Jadi perkara Ini terjadi kali kedua bersama Idris tak Akan menjadi masalah. Dia Boleh menghadapi situasi Ini kerana dulu pun masa kahwin di urtv tipu dia Dara tapi di hari perkahwinan rahsia terbongkar. Ini bukan gosip dan fitnah, Boleh google
    Ada gambar yang dia pernah berkahwin dengan anak VVIP
    Sabah sebelum berkahwin dengan Idris ni.

    0

    0
  24. Siti says:

    Isteri eizlan dulu pun sebelum kahwin si Idris nih pun status janda. Bekas isteri keluarga VVIP sabah. Cuba google. Setakat cerai kali ke2
    sma deris ni celah gigi je.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Ada baca blog vieshanti. Dia ada ceritakan kisah 1st married dia dulu. Sedih. Semoga vie tabah. Anak3 comel.

    0

    0
  26. dadu says:

    Aku dulu penah terserempak eizlan yusof kt Time Square…die jln sorang2..tp bile aku berselisih ngn dea…die senyum smbil tunduk ngnguk cmtu..sgt sopan gituu..then lpstu ade peminta sedekah lalu depan die…die hulurkan duit…

    0

    0
    • minah jambu sentiasa merah biru says:

      peminta sedekah tu tau pulak artis eizlan lalu depan dia sengaja nk mintak kesiannnnnn padahal padahal padahal huh !!

      0

      0
  27. miss gucci says:

    perangai ezilan yusuf dgn isteri dia beza mcm langit dgn bumi. Eizlan nie humble sgt. Pernah jumpe dia kt luar sgt merendah diri. Tp isteri dia mak aiiii sombong mendongak ke langit. Dia ingat dia Victoria Posh ker. Mmg janda pon dulu. Skrg eizlan dah x kaya mcm dulu. Eizlan kena tipu duit bisnes balak dekat sejuta. Mmg la Vie nie xnk pandang eizlan lg.

    0

    0
    • Allah brsama2 mrk yg bersabar .. says:

      Mmg betul eizlan ni humble jns lembut hati dr bljr dulu sampai skrang. Ya Allah … minta eizlan tabah dngn musibah. I juta? Takut ngeri dngr. Jngn putus asa. Bangun balik dr kejatuhan. Allah nak uji kita sejauh mana … kita ingt kpdNya di waktu susah dan senang. My dad dulu masa bisnz dia jatuh sbb ppuan bkn kena tipu. I strtd my own bisnz dan sekolahkn adk2 sampai uni n jaga sndri mymom. Alhamdulillah smua berjaya. My relatnshp with mydad still baik. Itu adalah qada dan qadar Allah buat i. Still mydad dunia akhrah regardless wht happnd. Tdk sekali2 menderhaka kpd parents. Nw i stop bisnz utk mulakn blaja agama.

      0

      0
      • JOYAH says:

        aah memang aku bukak beautifulnara ni nak baca cerita pasal kesusahan hidup kau. kau retisss ke??

        0

        0
        • samurai says:

          Dasar jahat punye mulut. Ko ni baru msk BN ke hape?. Weiiii ko tau tak berlambaklah org citer pengalmn dorang kat sini. Apa salhnya akak ni nak citer, blh jd panduan . Mana tau lah klu idris atau eizlan tu baca blh naik smgt. Mulut ko mcm mat rempit tp style ayt ko mcm pompuan jadian blkang lorong. Apalah ngokkknya ko. Klu tak suka tak yah baca. Tang tang ko ni ank derhaka sbb tu ko trasa…. ????.

          0

          0
        • senah says:

          Oiiii nyah. Kau ni mesti nyah yg mulut puaka. Ramai nyah baik2 aku penah jmpa tp spesis mcm lu ni la yg suka gaduh ngan nyah2 lain. Kekwn kau pun nyamph kat kau. Aku tabik kat ats tu. Bersmgt aku. Ada org lg susah dr aku. Aku syukur apa yg aku ada sbb duit gaji aku utk aku sorg dn mak pak aku je.

          0

          0
        • jemah pkasam says:

          biarlah dia nk citer pun joyah,ko kata mcm tu kesian dia..jemah n geng nk bc,xpe la kakak bukan artis pun,,

          0

          0
  28. Teh ais kaw says:

    Aku jiran satu blok Eizlan dan isteri dia ni. Depa ni maid ada 2 uols. Maid muda2 mcm sabah vietnam pun ada. Bila kita tegur anak2 Eizlan yg comel tu..maid2 dia pulak yg bangga siap bagi tau ni anak Eizlan. Huk aloh! Tuh belum masuk dgn si bini majikan aka Datin Vie (padahal jauh muda dari aku ni ha) Ada la beberapa kali bertembung dgn si vie ni. Tapi kauu..mata seboleh2 tak nak pandang kita. Kalau pandang pun muka semacam je. Hilang terus kecantikan dia yg konon jelita la bg dia. Ada sekali terdengar dia berckp dalam hp..dgn bahasa sabahnya tu..punya syahdu syahdan xtau la apa kes. Mcm jenis pandai berkata2 uolss! BEZA dgn Eizlan..ko jumpa la kat parking ke lift ke..dia sendiri yg tengok senyum anggukkan kepala…even dgn budak2 pun dia tegur senyum..very humble. Sampai aku pulak yg x selesa..gila kau walaupun dah tua,..hensem lg tuh!

    0

    0
  29. Lemon says:

    Aku jiran satu blok Eizlan dan isteri dia ni. Depa ni maid ada 2 uols. Maid muda2 mcm sabah vietnam pun ada. Bila kita tegur anak2 Eizlan yg comel tu..maid2 dia pulak yg bangga siap bagi tau ni anak Eizlan. Huk aloh! Tuh belum masuk dgn si bini majikan aka Datin Vie (padahal jauh muda dari aku ni ha) Ada la beberapa kali bertembung dgn si vie ni. Tapi kauu..mata seboleh2 tak nak pandang kita. Kalau pandang pun muka semacam je. Hilang terus kecantikan dia yg konon jelita la bg dia. Ada sekali terdengar dia berckp dalam hp..dgn bahasa sabahnya tu..punya syahdu syahdan xtau la apa kes. Mcm jenis pandai berkata2 uolss! BEZA dgn Eizlan..ko jumpa la kat parking ke lift ke..dia sendiri yg tengok senyum anggukkan kepala…even dgn budak2 pun dia tegur senyum..very humble. Sampai aku pulak yg x selesa..gila kau walaupun dah tua,..hensem lg tuh!

    0

    0
  30. aku yg tgk aku yg nmpak says:

    relax Eizlan a.k.a bang Idris oiii..if isteri awak tu bukan yang terbaek buat awak.. InsyaAllah byk pilihian di luar sana yang lebih terbaek buat awak.. ingat..perempuan yg baek adalah untuk lelaki yg baek..begitulah sebaliknya….moga selepas ini anda dapat wanita yg cantik luaran dan dalamannya yang memahami anda dan sesuai dgn anda..menjadi penyejuk mata dan jiwa anda selalu….

    0

    0
  31. Hamba Allah says:

    Cuba rujuk blog vieshanti. Daripada tulisannya, dia banyak berkata-kata tentang Islam dan Iman…. Pasal janda dan sebagainya tu hanya sedikit aje… Tapi, benda tu yang dihighlightkan…. Kesian juga ye… Cuba baca tulisan Vie yang berkaitan dengan rasa syukur dan tawaduk pada Allah…Sebenarnya, ini hal rumahtangga orang, kita orang luar kena adil dalam memberi pandangan….

    0

    0