Written by serenity | December 26th, 2012

Pernah ada pembaca BeautifulNara.com yang meminta untuk kami menampilkan gambar terbaru bekas penyanyi kelahiran TV3, Eisya yang terkenal dengan lagunya yang bertajuk Nurani. Tak pernah dengar lagu Nurani? Silakan ke YouTube. Kebetulan pula kami ada menerima gambar Eisya yang terbaru jadi kami kongsikan gambar-gambar beliau dengan anda di sini.

Buat pengetahuan anda, Eisya sudah bersara dari nyanyian sejak berkahwin dengan suaminya, malah semalam pada hari Krismas, genap sepuluh tahun perkahwinan mereka. Hasil perkongsian hidup mereka, telah dikurniakan dengan tiga orang anak, dua lelaki dan yang bongsu perempuan.

Jadi kepada peminat Eisya yang pernah menghubungi kami untuk perkembangan terbaru Eisya, diharap berpuas hati dengan gambar-gambar ini. Apa yang nyata, Eisya tetap maintain comel dan muda walaupun sudah memasuki umur 3.0 series.

Baca Yang Ini Pulak:-

60 responses to Eisya Nurani Sambut Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke Sepuluh Semalam

  1. Anonymous says:

    masih comel macam dulu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 5
    • i'm not a monster says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 58 Thumb down 69
      • Mau Tidur Baca BN says:

        bosannya gossip BN sekarang…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 8
        • hujan2 makan nugget sedap says:

          bosan lah Nara…xder gosip yg HOT ker? buat lah entry koleksi perkahwinan artis 2012

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 7
        • kina says:

          sama x knal jugak Eisya Nurani nie…google tadi ada info dia penyanyi femes 90an..kt situ ada gambar dia time muda dulu..manis jer orgnya..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
        • cik ain says:

          hujan2 makan nugget sedap:
          kan ke nara dh buat entri utk perkahwinan artis tahun 2012 hari2. tula ko mkan nugget ke tidur time hujan? haih

          Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          mek rase yg lahir tahun 90an keatas mungkin x berapa nak kenal eisya ni, time 90an tu diaorg kecil lagi atau baru lahir mestilah x kenal

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
        • ader aq kisah says:

          aq pun x kenal jugak….jakun sgt ke aq ni…hahahha, org taraf akak2 kenal lah kot…kitaorg masa zaman tokti muda, liza hanim muda kecik lagi lah..tapi kenal jer tok ti, liza hanim…eisha ni mungkin popular awal 90an atau pertengahan..lagu dia pun jiwang semacam jer…not my taste, tapi aq still hormat org lama

          Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 7
      • Glamer Gilerrr says:

        Ko tak kenal eh? mayb time dia artis dulu ko tak lahir lg kot! haha

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
      • sukatikula says:

        jenis tak ikut pkmbangan dunia…nmpak sngt jakun…e

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          x baik lah ckp mcm tu, kalau mereka semua betul2 x kenal mcm mana, yg masalah skrg ni sy pun x kenal eisya ni..sy lahir tahun 1996, yg lahir awal 90an kenal lah kot…buka blog ni baru tahu pasal eisya ni

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        ni la penyanyi lagu “nurani”…….;-)

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • taeminnie says:

      memang comel cam dulu jugak :))
      takkan tak kenai, korang lahir tahun bila?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        YG X KENAL TU KOMPEM BUDAK2..HAHA

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 4
        • taeminnie says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 12
        • katrina says:

          anon….kita pun x knl eisya… tapi kita lahir tahun 1994…budak2 lagi ke lahir tahun 1994…??? kalau yg lahir tahun 1994 tu budak2…anon umur brape erh…???

          Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 10
        • apa2 je lah says:

          katrina anon tu mungkin lahir tahun 80an, maybe sama umur dgn akak aq, dulu akak aq time skolah menengah minat dgn eisya ni…masa tu aq kecik lg…skrg akak aq umur dh nak masuk 30 tahun…padan lah anon tu panggil yg x kenal eisya ni bdk2..aq pun x knl eisya ni wkakaka, taraf bdk2 lah ya kiranya wahai cik anon

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • ader aq kisah says:

          anonymous aq x kenal eisha ni…so aq budak2 lah kiranya..hahahha…ader aq kesah…budak2 pun nanti besar lah jadi matang….kalau aku komen ckp mcm ni ” yg kenal tu kompem org tua..hahah” ko nak kata aper kt aq…?? sekurang2nya kitaorg x hipokrit..x kenal kitaorg ckp x kenal..tu pun problem ke…aiyoooo

          time kasih abang nara sebab entry ni ramai “budak2″ kenal eisha, lebiuuu

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
        • jinki_girls says:

          ok, salah..
          lagu tu pasal suami dia meninggal..
          sedih gila kot lagu tu :'(

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
      • ting tong says:

        yela yg tak kenal sape eisya ni sure budak2 lagi hehehe.. lagu dia best tau..katanya lagu dia tu dari kisah benar dr pencipta lirik tu hehe

        Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
        • katrina says:

          sy pun x knl eisya….sy lahir tahun 1994…budak2 lagi ker lahir tahun 1994….?? kalau akak anggap yg lahir 1994 tu budak2…akak umur brape erh…???

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 9
        • ting tong says:

          adik syg…awak ni baya adik saya je..Eisya ni femes zaman 90an..ms tahun 1994 akak dah berumur 11tahun.. :)

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
        • britney spears says:

          cuba korang pikir eisya ni menyanyi tahun 90an, tahun 2008 dan keatas lagu eisya ni mungkin dah jarang diputar di radio mcm era.fm, hot.fm, mcm mana lah budak2 muda zaman skrg nak kenal, kalau penyanyi amy search, ramlah ram, shiela majid, ziana zain, ella mungkin budak2 ni kenal lah, lagipun budak2 zaman skrg kurang layan muzik jiwang mcm ni

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      Vokal Bukan Sekadar Rupa minah jambu harap Ucop yg menangggggggg yehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh idop Ucop !! VBSR tapi Ucop hensem !!!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
      • taeminnie says:

        haha, korang ni pasal ni pun nak gaduh..
        eisya ni popular awal tahun 1990-an
        aku plk lahir tahun 88..
        lagu dia masih diputarkan sekitar awal taun 2000 kaalu tak silap..
        dulu suka tengok muka dia, sebab comel sangat.
        kecik molek orangnye..
        myb dia tak popular cam ct, liza hanim dan lain2..
        tapi kami still ingat kat dia, dan rupa dia..

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          awk masa awal tahun 2000 tu kita rase dorang kecik lagi lah awk…budak2 hingusan yg masih bersekolah rendah dan tadika..mcm mana lah dorang nak ingat, mcm kita kecik2 dulu jugak mcm mana, mek pun ingat eisya ni ada berlakon cerita germalapan…tu je yg lain yg mek tahu…lagu eisya mek tak tahu, mek ckp benda yg benar ni

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  2. Kak Nita says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 42
    • cik hana says:

      Kak nita,awk lg sendu.;)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 3
      • Kak Nita says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 34
        • berlari says:

          nak cite yg bkak aib org je tau kak nita ni.. hikhik.. skali skala cite pasal artis2 lame ape salahnyeee..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 2
        • Miss Butterfly says:

          tak baik ckp kak nita suka cite bkak aib org, i dgr kak nita skrg dah bertudung.. abg nara cepatla korek citer kak nita bertdung berjubah. betul ke? ada reporter jumpa kak nita di US dah berjubah. rindu dgn kak nita yg sexy itewww

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      wah cntiknye die lgi….yg x knal cmfirm bdk hngusn.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 3
    • Jamal says:

      Nara pembohong! mana ada pembaca yg minta Nara kelurakan gambar terbaru Eisya ni! padahal dia yg cilok gambar2 terbaru Eisya kat Forum Cari! SERABAI je ngko ni nara!

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 6
  3. amoi says:

    alhamdulillah..semoga kekal smp akhir hayat :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  4. kak timah says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 13
  5. kak timah says:

    nyampahnya jadi pessss!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  6. itasham says:

    minat sangat dengan lagu nurani tu dulu….eisya pun maintain comel…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  7. Anonymous says:

    org yg lahir tahun 70an ngan 80an kenallah eisya ni..i bet yg lahir thn 90 ke atas memang x kenal..btw eisya maintain cute

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 1
    • SHA says:

      Betul….dulu suka ikut kisah dia….anak abah…memang comel ala2 emma embong….

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 2
    • lalala says:

      hey tahu tau lagu nurani tuu.. (lahir 1991)
      vc dia pn igt lg :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ieqa says:

      xsemestinye yg lhir 90an xknal eisya.. sy lhir 1990 knal je eisya ni.. lgu nurani ni mmg best pn..suara die pn ok

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        mungkin yg lahir pertengahan 90an ke atas x kenal, saya lahir tahun 1996 langsung x kenal siapa eisya ni, buka blog ni baru kenal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • britney spears says:

          eiqa tu lahir tahun 1990 kenal lah, yg budak2 lahir tahun 1994 lah 1996 lah x kenal mcm mana pulak ni, drpd putar lagu indon byk2 kt radio, baik putar lagu eisya ni, atleast budak yg lahir pertengahan 90an kenal, mungkin ada budak2 yg kenal tapi kurang lah, skrg budak2 kurang layan lagu jiwang mcm ni, dorang lebih kpd muzik yg ringan tapi cool

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. muka dah nk mcm BroFramestone lak laki eisya ni. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    x berapa kenal la…tpi anak2 dia comei2 la…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  10. Anonymous says:

    hadoi…apesal baju dia pakai mcm baju yg aku pakai hari ini?? huahuahua…….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  11. YMshbm says:

    aduhaiii…tetap comellll..rndu lak lgu nurani…=P

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  12. kak timah says:

    biarlah abg nara nk korek cerita pasal artis lama pon yg susah hati knpa??????

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  13. Anonymous says:

    Alhamdulillah.. Semoga berbahagia eisya dan suami hingga ke akhirnye..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  14. Eisya Si Cantik Molek says:

    gileeeeeeee….crush aku dulu ni… waktu zaman2 sekolah menengah… dengar lagu dia syahdu wee….maintain cantik…terbaek…

    nuuu raaa niii…kau lambang..cinnnn taa akuu…ohhh nuuu raaa niii…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  15. kakak minah jambu merah / biru says:

    saya kenal dia ni dulu dia penyanyi paling comel cantek ….dia selalu dengan bapak dia….tahniah dh ada tiga pon anak tapi muka dia maseh cantek lagi…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  16. Prince Noob says:

    tahniahlah kak eisya nurani ye

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. ad says:

    Saya lahir taun 1991.. kenal je eisya ni, dia pernah berlakon cite gemerlapan.. minat giler tgk cte tu dlu! Then, tbe2 dia hilang… da la cute! Skrg pon still cute!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • kak leha says:

      eisya ni dulu bnaung bawah ambang klasik sdn. bhd, milik tv3.. dia ni seangkatan dgn senario (pun artis aksb time tu), pernah blakon dlm filem gemerlapan, jugak pernah bduet dgn wahid senario untuk lagu btajuk cinta di antara kita (rujuk youtube).. paling diingati dia pernah blakon untuk drama btajuk dajal suci untuk slot cerekarama tv3 bgandingan dgn rusdi ramli.. best tau drama dajal suci tu..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. bunga says:

    comel sgt ank eisya yg no 2 tu…name dy qaseh muhammad faris…nakal n cerdik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. tom jerry says:

    hmmm..mintak tv3 siarkan lagi citer dajal suci tu…pleaseeee…!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  20. cikikaka says:

    ramai budak kecik rupanya baca blog nara ni.. hahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  21. rocco says:

    laaa ramai yg bdk2 lagi rupenye dalam blog ni..yg lahir tahun 90an ke atas mmg x kenal la eisya ni sbb mase dier tgh popular korg kecik lagi..aku lahir tahun 86, kenal la..eisya ni popular pun 1 lagu je..lps tu snyap..haha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0