Written by AbangNara | August 3rd, 2011

Tup-tup tak ada angin tak ada api (apa kaitan api pun tak tau), dengar ceritanya Adlin Aman Ramli dan Emilda sedang bahagia dengan anak mereka yang bernama Edra Rafael. Khabarnya anak kesayangan ini telah berusia 5 bulan. Alhamdulillah, tahniah Abang Nara ucapkan.

anak adlin dan emilda

Nanti jangan lupa kongsikan gambar anak tercinta dengan peminat-peminat. Mesti ramai yang teruja nak tengok. Tak gitu? Nama pun cantik. Edra Rafael. Teringin pulak Abang Nara nak letak nama anak 2 perkataan. Nampak macam best je. Tak gitu?

Korang ada cadangan nama-nama anak yang best silalah kongsi di ruangan komen ye. Tahniah sekali lagi kepada Adlin dan Emilda atas kehadiran Edra Rafael.

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

    102 responses to Edra Rafael, Anak Adlin Aman Ramli Dan Emilda

    1. sungguh style sunglasses Emelda. apa yg 5 bulan?.. usia kandungan ke? kalau betul so congratzzz!

      abang nara nak nama lelaki ke pempuan?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 13
    2. astaga says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 49
    3. Yatie says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 20
    4. saya comei says:

      trend skrg ni dh x pakai nama panjang2 dah…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
      • saya comei says:

        2 nama pun dh ok sgt…lagi ok kalau 1 nama jek hehe

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
        • noname says:

          xpayah nama panjang2. satu nama udah. biar nama anak tue dipanggil penuh,lagi afdhal…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    5. arabella says:

      da ade anak? nape xpenah dengar emilda mengandung? media xpenah post or aku yg xtau cite?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    6. me says:

      katelah ank angkat or ank bua?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    7. dada didi says:

      eleh..sebenarnya nama2 tu utk abg nara kan? kan ke cik puan nara kita sedang preggy skang ni…. kan…kan…

      carik idea lah ni

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • zaia says:

        abg nara mmg cari idea la tu..sure dorang skg ni xcited nk cari nama anak..huhu..

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    8. man yusoef says:

      namakan OSMAN…rare dan unik.. HAHA

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 1
    9. choki terperanjat sakan.. says:

      aikk… hari tu ja baru masuk dalam segmen ‘Selongkar’ dalam rancangan Fuhh… ada si Emilda nie. Siap bawak jalan jalan ke kedai dia baru bukak lagi… tak da cita pasai anak pun… tak kan wartawan tak tahu menahu??

      cuba citer cuba citer…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    10. Sariyanti says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 62
    11. kak chik says:

      tu kan cucu sulong raja azmi ngan jalani sidek.. dorg ni parent angkatedra la, berdosa tuduh anak org bukan,…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    12. nando says:

      bang nara bagi la nama yg mencerminkan agama… jgn ikut sgt trend artis2 sekarang bagi nama kt anak dah macam nama org2 mat salleh. mana nama2 seperti abdul rahman, omar, salahuddin dan pejuang2 islam yg lain?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 1
    13. pizza says:

      Alahhhh, nama2 nabi kan banyak. Tak pun nama2 ummul mukminin or nama wanita2 ahli syurga. Lagi baguzzz. Nama itu kan doa, so better letak yang bagus2 maknanya. Itu salah satu dari tanggungjawab ibu bapa.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
    14. nando says:

      bang nara bagi la nama yg mencerminkan agama… jgn ikut sgt trend artis2 sekarang yg suka bagi nama mat salleh kt anak2 dorg. ntah ade maksud ke x. mana nama2 seperti abdul rahman, umar, salahuddin dan pejuang2 islam yg lain?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
      • BumbleBee says:

        setuju… letak laa nama pejuang atau tokoh islam yg jarang org guna zaman skang ni … mcm muhamad ibnu sina ke, khawarizmi ke, sibawaih ke, filfulani ke…. etc

        p/s: elakkan nama ‘rayyan’ / ‘rizqy’ laa.. aku rasa lately dh berapa ramai ibubapa namakan anak laki diorg dgn nama ni.. silap2 biler masuk darjah 1 nnt cikgu panggil kene mentioned nama bapak sbb nk bezakan yg mana satu…and silap2 diorg sesama sndiri pun berkawan dgn panggilan nama bapak sbb masing2 dh nama sama jer…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 2
      • kenny says:

        betul2..nama islamik lagi simple n nice..boleh jadi doa jugak….contoh macam asyraf muslim….dari otai2 terus jadi muslim sejati…x ker bagus camtu..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    15. saja2x says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 42
    16. Parvita Suri says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 34
    17. Zaza Muhammad says:

      dah lama reserve nama ni tp lum ble guna isk isk .. tp nk bgtau gak.. Addar Quthni – Nama imam perawi hadis

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
      • Miss Poco Berseri says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 69
        • beruang_bersayap_biru says:

          apa masalah kau ni miss poco yg x pbe berseri. ada plak kaitkan perawi hadis ngan perogol. Islam ke tak kau nih?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 3
          • Beruang_bersyap_patah says:

            Ko bengap semacam ni naper?!
            tak paham jgn lah melalak tak tentu pasal!!!

            Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 10
        • haihh.. says:

          name kan doa la bangang!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • tiara says:

          apa masalah poco yg x bape berseri ni? tahu x nama yg ada maksud dalam Islam nanti di akhirat sana akan beratur dulu utk dihisab amalan? jangan macam macam sangat

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • fasha says:

          doakan yg baik2 je utk anak2…doa ibu xde hijab nye…dah niat ko mmg nak anak ko jd mcm tu agaknye…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • kentut says:

          miss poco yg tak berapa berseri…
          bawak2 lak ngucap…kot bodoh dgn sengal..gi la belajar ilmu agama yer…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    18. kak timah says:

      uwais ukasyah @ hannah maryam.. comel kannnn..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
    19. Diyana Dianiaya says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 39
    20. bintang says:

      insyatir radiyah

      Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
    21. lindalam says:

      aisha ameena…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
      • fit says:

        kena detak aishah dan aminah.. kalau tidak takde maksud..kena ikot dalam tulisan jawi

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    22. suker baby says:

      adrian mikhael

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
    23. zaia says:

      owh senang je tu..klu pmpuan bg nama,

      Siti Zaia Tulip. lol..
      gabungan nama islam+nama melayu dulu2 yg suka pki nama bunga+nama pembaca BN sbgai kenang2an..hahaha!

      ade sesape nama Tulip tk?
      ramai sgt dh pki nama cempaka,dahlia,orked,delima,melati,melur,teratai,jasmin,tanjung..bunga raya ade?huhhuhuhh..

      Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 11
    24. Minah Jay says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 39
      • mrs. serius says:

        ko bg ank ko la nma cam tu akai ada ka!!!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 8
        • mrs.skema says:

          seriusnya..akai ada ka?tak tau beza mana gurauan mana betul2 ka?kalau semua manusia macam kamu,hidup ini bosan la.serius saja tak apa lagi,ini boleh marah2 lagi macam la betul sangat nama tu nak kasi.orang macam kamu senang kena tipu.gurau sikit percaya.aiyoo..bosan la kamu ni

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
        • milly meow says:

          y so serioussss??

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    25. maharajalawak says:

      klu lki bg nma remy ishak klu ank pmpuan bg nma tiz zqyah atau lisa surihani..nara kn mnt diorg..kui3

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 4
    26. zuracuty says:

      TO saja2X

      Sodap gak nama muhammad mikael rayyan tu..nice name..!! nanti da ada anak,nk ltak ler..ada makna gak tu..hhuhuuhhu..:)

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
    27. shema says:

      qaleesya sofiera

      Hot debate. What do you think? Thumb up 11 Thumb down 4
    28. zura86 says:

      TO saja2x

      Sodap gak naMa Muhammad Mikael Rayyan tu..nice name..!!! nanti da ada anak nk ltak nama ni la,,..hehehhee..Ukasyah n Ukawis pon,best gak…LOIKEEEE..:)

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    29. memangadapadanama says:

      Muhammad Izdihar

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    30. kUcInG pArSi says:

      memey suhaiza n norman hakim xsedap ke???

      Hot debate. What do you think? Thumb up 22 Thumb down 25
    31. anak kampung says:

      Edra Rafael best jgak..(Edra) bermksud -kekuatan- dari perkataan England or British..(Rafael) -bermaksud Tuhan maha penolong- dari perkataan Spanyol..makna dari nama-nama islam xjumpa la plak..pe lah agaknyer mksud dia…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    32. muahaha says:

      klu bb boy kasik nama BUNG NARA :) peace

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 3
    33. pizza says:

      Ainul Mardhiyah – chief bidadari dlm syurga
      Rabiatul Adawiyah – wali wanita yg membawa 70K syafaat
      Khadija, Aminah, Aisyah, Fatimah – wanita kesayangan Rasulullah
      Umar – dua org dari 12 pemimpin agung dunia bernama Umar
      Tambah Abdul kt 99 Asma’ul Husna.
      Abdul Rahman, Uthman – sahabat kesayangan Nabi..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 2
      • Miss Poco Berseri says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 46
    34. BigThink says:

      dah lama berkenan dgn nama ni tp belum dpt rezeki baby boy lagi: Firas Faiq… Firas: Kecerdikan, tajam pikiran. Faiq: Tertinggi, utama, terkenal, terkemuka

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    35. anna suraya says:

      anna althafunissa…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
      • imtiyaz says:

        Uwaaaaaa!!!!!!! ms pregnant beriya nk letak nama anak althafunissa. bkali2 husband aku rejek

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    36. natra says:

      buat satu nama je, contoh ‘arish’ ker, ‘aysha’ ker, ‘natra’ ker’…kuikuikui

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    37. gadissopan says:

      jaffar onn atau azwan ali..nice name..kelihatan sopan

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    38. di... says:

      riffa rihanna or ainur rania…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    39. nani says:

      lawak la ko Minah Jay…tu nama gabungan ala2 jawa ker apa?hahahahaha….

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    40. Aku Cute says:

      Aku suka nama Siti Aisyah……..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    41. beautifool says:

      Hamik kau… Nama anak Mohd Laden… hehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    42. nur hidayah says:

      bb girl – utk baby girl elok disertakan nur, nurul, nurin or siti..cthnyer.. nur awatif, siti sarah, nur zulaikha, siti fatimah, nurin hidayah..etc
      bb boy – kalo baby boy elok dinamakan sempena nabi muhammad s.a.w or mulakan nama baby spt muhammad atau ahmad, abdul( hamba allah)..spt muhammad yusuf, ahmad adam, abdul malik ke..
      P/s: skrg ble dah akhir zaman, nama2 islam kurang dipraktikkan, tp nama yg ikut sedap sebut yg diberi perhatian..alangkah ruginye ibubapa bile nama anak xde maksud ble dihisab diakhirat kelak..wallahualm..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    43. 1/2 tiang says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 27
    44. mulut capoi says:

      CIS betul lah ko ni 1/2 tiang merepek meraban, bagilah nama2 yg. bawak berkat samada didunia atau diakhirat.
      Nama2 itu nanti akan dipanggil semasa dalam kubur…
      jangan buat main2 ngan nama, jangan ambil ringan.
      Pilihlah nama yg. ada makna baik2…jangan nak sedap didengar tapi makna x elok.

      Anak lelaki seeloknya mula dengan muhamad atau Abdul.
      contoh nama yg. baik…
      -Luqman Hakim…..makna bijaksana
      -Abdul Malik
      Pi kat kedai buku beli buku untuk nama2 Islam, berlambak dipasaran dgn. maknanya sekali apa nk. susah baca dan pilih.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
      • BumbleBee says:

        ko ni kenaper? dah xde keje ehh? konon nk ckp 1/2 tiang merepek bagai padahal ko jugak yg buat komen tu kan?? ingat x bleh detect kt ikon avatar ko tu lambang yg sama?… kat bawah aku ni nick orang lama hati muda pun ko kan? bajet nk bodoh2kan org dlm BN ni ker?? amenderlaaa….

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • 1/2 tiang says:

          Satu Avatar guna 3-4 orang , pc ni bukan seorang penggunanya….
          Dari x digunakan baik kami guna…
          Tuan punya beri kebenaran……ko yg. bodo ….ingat seorang yg. guna….itu pun nak kepoh….
          Suka hati kita le bukan hak kamu….
          yang kamu tu kereta kuning ape ke hay…..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
        • 1/2 tiang says:

          Lembabnye……..satu avatar syer ramai le…..tak tau ke
          kami bukan sorang…..x ada niat pun nk. perbodohkan org…..hanya org. yg. guna fikiran yg. bodo………hai mamat benda cam ni pun x bolih pikiaq kee…..
          Selama ni kami ingat ko orang tau kita ni ramai..
          adik beradik.
          Along, angah, acu, ……kak yong…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 3
          • ngokngek says:

            1 avatar 1 email la….engkau x payah la nak bodohkan orang…kan dah menampakkan kebodohan kau..email pun share satu rumah ker??

            Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    45. Patut la 1/2 tiang , merepek meraban ko ni.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
    46. manusia says:

      perempuan : aliya baheera. iman amani.
      lelaki : muhammad qushayyi.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    47. Marankilep says:

      Hari mase soping kt ikea nmpk sorang budak laki. Comel gilerrrr…. Ngan senyum manis, pakai stylo then putih melepak. Boy ni tgh lompat2 atas sofa then bapak dia smp terus sound boy ni.. “Abu, get off the chair!!!” aku tgk laki aku, laki aku tgk aku then kitaorg senyum. Lama dah xdgr nm ni..his parents are being nostalgic n classic in giving name n i like it.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
    48. cik cha says:

      pakai nama anak buah saya chempaka sari

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
    49. beba says:

      L : Irsyad Fahim
      P : Mia Aira

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
    50. mek says:

      my son HUD HAIQAL
      my doter HAWA NAJWA
      next on line NUH NAUFAL or ANUM SORAYA

      peace

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    51. crystal says:

      Jgn tau reka name je tp xtau mkne disebalik name tu… walau bunyi nye mcm best, glamor, tp kalu xbawe mksd ape2 or xelok pun xguna jgk…sb name mlambangkan kepribadian setiap makhluk Allah…Name jgk ibarat doa ibu bapa pd si anak. Kalau baik mkne name yg kite bagi, Insyaallah baiklah jgk bdk tu, tp kalu buruk mknenye kite bg, Wallahua’lam pe lah nasib anak tu..renung2kn lah…slamat bramal..hehehehe

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    52. wani ganu says:

      ahmad faris elman-ahli firasat yg berpengetahuan.

      nur ifti liyana or aisyah nur iman

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    53. AREEN says:

      x pyah nama panjang2 nara…klu boy letak haziq ,girl lak letak farzana dua2 tu maknanya bijak pandai….tiap hari panggil insyaallah….anak tu akan jadi seperti namanye…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
    54. wani ganu says:

      L : Ahmad Faris Elman or Alif Nur Iman

      P : Nur Ifti Liyana or Aisyah Nur Iman

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    55. sri says:

      Nur Sri Teja Amalin..TERBAIK!!

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 3
    56. sha says:

      nk ltk nme ank pjg2 xde mslh but then mke sure u will call him/her wif the full name..jgn nt ltak nme rabiatul tp pggl jd ruby, oby..dats y de yg jd minah dangdut bagai..ini cth shj..byk lg nme yg elok mknenye tp tdk dipanggil dgn baik..nme 3, 4 pkataan tp ble pggl girl, boy, adk, baby..nt mula la berangan jd retis…skdr memberi pndapat

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    57. haiqal says:

      Kalau nak MODERN sangat,.guna je nama abang Nara sendiri,

      L-Nazuwan jr.Amacam?Tak pun Nazuwan 1 (roman punya angka).

      P-Letak ah nama bini bang nara Jr.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
    58. bunga dahlia kering says:

      nama anak aku lagi senang. aishah khadeeja. wanita2 kesayangan Rasullah SWT lagi. skrg tgh peknen 2nd baby. x tau lagi ape gender. tgh pening kepala jugak pk nama :)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    59. minah jambu 24mengadap computer says:

      Lenny farinie nama yg paling bagos harap2 emelda suka ngan nama yg minah jambu kasi ni…..tapi anak emelda ni lelaki ke pompan?????? kalau pompan ada nama nye di atas ..tapi kalau lelaki tarok nama yusef je nama yg paling senang…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 3
    60. puan S says:

      upcomin beby….Lyra Qalyssa…..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
    61. irene says:

      Nur Imanina Azzalea – cahaya iman kami yg kekal abadi :) i chose this name for my niece.. :)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    62. mama mia says:

      saya suka nama ni..kalau utk lelaki

      Muhd Arief Fahem
      Muhd Adam Fahem

      kalau girl pulak..

      Nur Ariesya Farhana
      Nur Amani Farhana…

      hehe…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    63. airish emelia says:

      name adik sye lagi sedap ..
      girl : airien madina saraya
      bo : m.ryan luftan adam
      nama sye : airish emelia suraya
      brother : m.adam iftan syafgan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1