Written by AbangNara | August 3rd, 2011

Tup-tup tak ada angin tak ada api (apa kaitan api pun tak tau), dengar ceritanya Adlin Aman Ramli dan Emilda sedang bahagia dengan anak mereka yang bernama Edra Rafael. Khabarnya anak kesayangan ini telah berusia 5 bulan. Alhamdulillah, tahniah Abang Nara ucapkan.

anak adlin dan emilda

Nanti jangan lupa kongsikan gambar anak tercinta dengan peminat-peminat. Mesti ramai yang teruja nak tengok. Tak gitu? Nama pun cantik. Edra Rafael. Teringin pulak Abang Nara nak letak nama anak 2 perkataan. Nampak macam best je. Tak gitu?

Korang ada cadangan nama-nama anak yang best silalah kongsi di ruangan komen ye. Tahniah sekali lagi kepada Adlin dan Emilda atas kehadiran Edra Rafael.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

102 responses to Edra Rafael, Anak Adlin Aman Ramli Dan Emilda

  1. sungguh style sunglasses Emelda. apa yg 5 bulan?.. usia kandungan ke? kalau betul so congratzzz!

    abang nara nak nama lelaki ke pempuan?

    0
    0
  2. astaga says:

    1st

    0
    0
  3. Yatie says:

    suri amani …
    chanteq nme tu abg nara……

    0
    0
  4. saya comei says:

    trend skrg ni dh x pakai nama panjang2 dah…

    0
    0
  5. arabella says:

    da ade anak? nape xpenah dengar emilda mengandung? media xpenah post or aku yg xtau cite?

    0
    0
  6. me says:

    katelah ank angkat or ank bua?

    0
    0
  7. dada didi says:

    eleh..sebenarnya nama2 tu utk abg nara kan? kan ke cik puan nara kita sedang preggy skang ni…. kan…kan…

    carik idea lah ni

    0
    0
  8. man yusoef says:

    namakan OSMAN…rare dan unik.. HAHA

    0
    0
  9. choki terperanjat sakan.. says:

    aikk… hari tu ja baru masuk dalam segmen ‘Selongkar’ dalam rancangan Fuhh… ada si Emilda nie. Siap bawak jalan jalan ke kedai dia baru bukak lagi… tak da cita pasai anak pun… tak kan wartawan tak tahu menahu??

    cuba citer cuba citer…..

    0
    0
  10. Sariyanti says:

    Athira Daniella & Aoki Denise

    0
    0
  11. kak chik says:

    tu kan cucu sulong raja azmi ngan jalani sidek.. dorg ni parent angkatedra la, berdosa tuduh anak org bukan,…

    0
    0
  12. nando says:

    bang nara bagi la nama yg mencerminkan agama… jgn ikut sgt trend artis2 sekarang bagi nama kt anak dah macam nama org2 mat salleh. mana nama2 seperti abdul rahman, omar, salahuddin dan pejuang2 islam yg lain?

    0
    0
  13. pizza says:

    Alahhhh, nama2 nabi kan banyak. Tak pun nama2 ummul mukminin or nama wanita2 ahli syurga. Lagi baguzzz. Nama itu kan doa, so better letak yang bagus2 maknanya. Itu salah satu dari tanggungjawab ibu bapa.

    0
    0
  14. nando says:

    bang nara bagi la nama yg mencerminkan agama… jgn ikut sgt trend artis2 sekarang yg suka bagi nama mat salleh kt anak2 dorg. ntah ade maksud ke x. mana nama2 seperti abdul rahman, umar, salahuddin dan pejuang2 islam yg lain?

    1
    0
    • BumbleBee says:

      setuju… letak laa nama pejuang atau tokoh islam yg jarang org guna zaman skang ni … mcm muhamad ibnu sina ke, khawarizmi ke, sibawaih ke, filfulani ke…. etc

      p/s: elakkan nama ‘rayyan’ / ‘rizqy’ laa.. aku rasa lately dh berapa ramai ibubapa namakan anak laki diorg dgn nama ni.. silap2 biler masuk darjah 1 nnt cikgu panggil kene mentioned nama bapak sbb nk bezakan yg mana satu…and silap2 diorg sesama sndiri pun berkawan dgn panggilan nama bapak sbb masing2 dh nama sama jer…

      0
      0
    • kenny says:

      betul2..nama islamik lagi simple n nice..boleh jadi doa jugak….contoh macam asyraf muslim….dari otai2 terus jadi muslim sejati…x ker bagus camtu..

      0
      0
  15. saja2x says:

    macamana kalau nama anak Muhammad Mikael Daniel Rayyan Bin Nazuwan kalau laki tapi kalau perempuan
    Nur Siti Natasha Lee Binti Nazuwan baru gempak panjang 3-4 perkataan hahaha

    0
    0
  16. Parvita Suri says:

    nama kan jew ngan nama i..
    Parvita Suri…
    Nice name………:)

    0
    0
  17. Zaza Muhammad says:

    dah lama reserve nama ni tp lum ble guna isk isk .. tp nk bgtau gak.. Addar Quthni – Nama imam perawi hadis

    0
    0
    • Miss Poco Berseri says:

      Nak bagi nama anak ambil dari imam perawi hadis, sok lusa anak tu jadi perogol ker peragut ker,paling tak pn jadi anak ikan datin2…mak ai, “SESUAI” lah sgt!!!!!

      0
      0
      • beruang_bersayap_biru says:

        apa masalah kau ni miss poco yg x pbe berseri. ada plak kaitkan perawi hadis ngan perogol. Islam ke tak kau nih?

        0
        0
        • Beruang_bersyap_patah says:

          Ko bengap semacam ni naper?!
          tak paham jgn lah melalak tak tentu pasal!!!

          0
          0
      • haihh.. says:

        name kan doa la bangang!!!

        0
        0
      • tiara says:

        apa masalah poco yg x bape berseri ni? tahu x nama yg ada maksud dalam Islam nanti di akhirat sana akan beratur dulu utk dihisab amalan? jangan macam macam sangat

        0
        0
      • fasha says:

        doakan yg baik2 je utk anak2…doa ibu xde hijab nye…dah niat ko mmg nak anak ko jd mcm tu agaknye…

        0
        0
      • kentut says:

        miss poco yg tak berapa berseri…
        bawak2 lak ngucap…kot bodoh dgn sengal..gi la belajar ilmu agama yer…

        0
        0
  18. kak timah says:

    uwais ukasyah @ hannah maryam.. comel kannnn..

    0
    1
  19. Diyana Dianiaya says:

    Sari Puspa Dalila best tak..?hehhehe

    0
    0
  20. bintang says:

    insyatir radiyah

    0
    0
  21. lindalam says:

    aisha ameena…

    0
    0
  22. suker baby says:

    adrian mikhael

    0
    0
  23. zaia says:

    owh senang je tu..klu pmpuan bg nama,

    Siti Zaia Tulip. lol..
    gabungan nama islam+nama melayu dulu2 yg suka pki nama bunga+nama pembaca BN sbgai kenang2an..hahaha!

    ade sesape nama Tulip tk?
    ramai sgt dh pki nama cempaka,dahlia,orked,delima,melati,melur,teratai,jasmin,tanjung..bunga raya ade?huhhuhuhh..

    0
    0
  24. Minah Jay says:

    bagi jew nama anak tu Seripah Leyak Samboi..
    anak laki Usup Jungo Lesin..

    senarai2 nama anak terpilih..

    1. Putri Timun Tembam
    2. Ahmad Lesung Berayan
    3. Limah Sempam Sendok
    4. Suip Week Ngucor
    5. Jijah Tempurong
    6. Pouji Bijin Skut

    0
    0
    • mrs. serius says:

      ko bg ank ko la nma cam tu akai ada ka!!!!

      1
      0
      • mrs.skema says:

        seriusnya..akai ada ka?tak tau beza mana gurauan mana betul2 ka?kalau semua manusia macam kamu,hidup ini bosan la.serius saja tak apa lagi,ini boleh marah2 lagi macam la betul sangat nama tu nak kasi.orang macam kamu senang kena tipu.gurau sikit percaya.aiyoo..bosan la kamu ni

        0
        0
      • milly meow says:

        y so serioussss??

        0
        0
  25. maharajalawak says:

    klu lki bg nma remy ishak klu ank pmpuan bg nma tiz zqyah atau lisa surihani..nara kn mnt diorg..kui3

    0
    0
  26. zuracuty says:

    TO saja2X

    Sodap gak nama muhammad mikael rayyan tu..nice name..!! nanti da ada anak,nk ltak ler..ada makna gak tu..hhuhuuhhu..:)

    0
    0
  27. shema says:

    qaleesya sofiera

    0
    0
  28. zura86 says:

    TO saja2x

    Sodap gak naMa Muhammad Mikael Rayyan tu..nice name..!!! nanti da ada anak nk ltak nama ni la,,..hehehhee..Ukasyah n Ukawis pon,best gak…LOIKEEEE..:)

    0
    0
  29. memangadapadanama says:

    Muhammad Izdihar

    0
    0
  30. kUcInG pArSi says:

    memey suhaiza n norman hakim xsedap ke???

    0
    0
  31. anak kampung says:

    Edra Rafael best jgak..(Edra) bermksud -kekuatan- dari perkataan England or British..(Rafael) -bermaksud Tuhan maha penolong- dari perkataan Spanyol..makna dari nama-nama islam xjumpa la plak..pe lah agaknyer mksud dia…

    0
    0
  32. muahaha says:

    klu bb boy kasik nama BUNG NARA :) peace

    0
    0
  33. pizza says:

    Ainul Mardhiyah – chief bidadari dlm syurga
    Rabiatul Adawiyah – wali wanita yg membawa 70K syafaat
    Khadija, Aminah, Aisyah, Fatimah – wanita kesayangan Rasulullah
    Umar – dua org dari 12 pemimpin agung dunia bernama Umar
    Tambah Abdul kt 99 Asma’ul Husna.
    Abdul Rahman, Uthman – sahabat kesayangan Nabi..

    0
    0
    • Miss Poco Berseri says:

      Tahun 2020………………….

      Kita mempersembahkan penyanyi dangdut nombor satu negara….Rabiatul Adawiyah!!

      (molek beno bunyi nyer kan??!!)

      Pikir2!!!!

      0
      0
  34. BigThink says:

    dah lama berkenan dgn nama ni tp belum dpt rezeki baby boy lagi: Firas Faiq… Firas: Kecerdikan, tajam pikiran. Faiq: Tertinggi, utama, terkenal, terkemuka

    0
    0
  35. anna suraya says:

    anna althafunissa…

    0
    0
  36. natra says:

    buat satu nama je, contoh ‘arish’ ker, ‘aysha’ ker, ‘natra’ ker’…kuikuikui

    0
    0
  37. gadissopan says:

    jaffar onn atau azwan ali..nice name..kelihatan sopan

    0
    0
  38. di... says:

    riffa rihanna or ainur rania…

    0
    0
  39. nani says:

    lawak la ko Minah Jay…tu nama gabungan ala2 jawa ker apa?hahahahaha….

    0
    0
  40. Aku Cute says:

    Aku suka nama Siti Aisyah……..

    0
    0
  41. beautifool says:

    Hamik kau… Nama anak Mohd Laden… hehe

    0
    0
  42. nur hidayah says:

    bb girl – utk baby girl elok disertakan nur, nurul, nurin or siti..cthnyer.. nur awatif, siti sarah, nur zulaikha, siti fatimah, nurin hidayah..etc
    bb boy – kalo baby boy elok dinamakan sempena nabi muhammad s.a.w or mulakan nama baby spt muhammad atau ahmad, abdul( hamba allah)..spt muhammad yusuf, ahmad adam, abdul malik ke..
    P/s: skrg ble dah akhir zaman, nama2 islam kurang dipraktikkan, tp nama yg ikut sedap sebut yg diberi perhatian..alangkah ruginye ibubapa bile nama anak xde maksud ble dihisab diakhirat kelak..wallahualm..

    0
    0
  43. 1/2 tiang says:

    Anak lelaki.
    – Awang kecik
    -Awang besar
    -Kulup manja
    -Utuh
    -Ngadiman Ngasiran
    -Sarbani sarban

    Anak perempuan.
    -Minah Jambu
    -Nurcipaptun
    -Nurnonoknin
    -Nuropocot
    -Siti serlak kayyin
    -Amanidiamaksiatun
    -Bohsia Akoytey
    -Galak Ayu Manjakani
    atau pun banyak nama2 pengomen2 yg. bolih dipilih.

    0
    0
  44. mulut capoi says:

    CIS betul lah ko ni 1/2 tiang merepek meraban, bagilah nama2 yg. bawak berkat samada didunia atau diakhirat.
    Nama2 itu nanti akan dipanggil semasa dalam kubur…
    jangan buat main2 ngan nama, jangan ambil ringan.
    Pilihlah nama yg. ada makna baik2…jangan nak sedap didengar tapi makna x elok.

    Anak lelaki seeloknya mula dengan muhamad atau Abdul.
    contoh nama yg. baik…
    -Luqman Hakim…..makna bijaksana
    -Abdul Malik
    Pi kat kedai buku beli buku untuk nama2 Islam, berlambak dipasaran dgn. maknanya sekali apa nk. susah baca dan pilih.

    0
    0
    • BumbleBee says:

      ko ni kenaper? dah xde keje ehh? konon nk ckp 1/2 tiang merepek bagai padahal ko jugak yg buat komen tu kan?? ingat x bleh detect kt ikon avatar ko tu lambang yg sama?… kat bawah aku ni nick orang lama hati muda pun ko kan? bajet nk bodoh2kan org dlm BN ni ker?? amenderlaaa….

      0
      0
      • 1/2 tiang says:

        Satu Avatar guna 3-4 orang , pc ni bukan seorang penggunanya….
        Dari x digunakan baik kami guna…
        Tuan punya beri kebenaran……ko yg. bodo ….ingat seorang yg. guna….itu pun nak kepoh….
        Suka hati kita le bukan hak kamu….
        yang kamu tu kereta kuning ape ke hay…..

        0
        0
      • 1/2 tiang says:

        Lembabnye……..satu avatar syer ramai le…..tak tau ke
        kami bukan sorang…..x ada niat pun nk. perbodohkan org…..hanya org. yg. guna fikiran yg. bodo………hai mamat benda cam ni pun x bolih pikiaq kee…..
        Selama ni kami ingat ko orang tau kita ni ramai..
        adik beradik.
        Along, angah, acu, ……kak yong…..

        0
        0
        • ngokngek says:

          1 avatar 1 email la….engkau x payah la nak bodohkan orang…kan dah menampakkan kebodohan kau..email pun share satu rumah ker??

          0
          0
  45. Patut la 1/2 tiang , merepek meraban ko ni.

    0
    0
  46. manusia says:

    perempuan : aliya baheera. iman amani.
    lelaki : muhammad qushayyi.

    0
    0
  47. Marankilep says:

    Hari mase soping kt ikea nmpk sorang budak laki. Comel gilerrrr…. Ngan senyum manis, pakai stylo then putih melepak. Boy ni tgh lompat2 atas sofa then bapak dia smp terus sound boy ni.. “Abu, get off the chair!!!” aku tgk laki aku, laki aku tgk aku then kitaorg senyum. Lama dah xdgr nm ni..his parents are being nostalgic n classic in giving name n i like it.

    0
    0
  48. cik cha says:

    pakai nama anak buah saya chempaka sari

    0
    0
  49. beba says:

    L : Irsyad Fahim
    P : Mia Aira

    0
    0
  50. mek says:

    my son HUD HAIQAL
    my doter HAWA NAJWA
    next on line NUH NAUFAL or ANUM SORAYA

    peace

    0
    0
  51. crystal says:

    Jgn tau reka name je tp xtau mkne disebalik name tu… walau bunyi nye mcm best, glamor, tp kalu xbawe mksd ape2 or xelok pun xguna jgk…sb name mlambangkan kepribadian setiap makhluk Allah…Name jgk ibarat doa ibu bapa pd si anak. Kalau baik mkne name yg kite bagi, Insyaallah baiklah jgk bdk tu, tp kalu buruk mknenye kite bg, Wallahua’lam pe lah nasib anak tu..renung2kn lah…slamat bramal..hehehehe

    0
    0
  52. wani ganu says:

    ahmad faris elman-ahli firasat yg berpengetahuan.

    nur ifti liyana or aisyah nur iman

    0
    0
  53. AREEN says:

    x pyah nama panjang2 nara…klu boy letak haziq ,girl lak letak farzana dua2 tu maknanya bijak pandai….tiap hari panggil insyaallah….anak tu akan jadi seperti namanye…

    0
    0
  54. wani ganu says:

    L : Ahmad Faris Elman or Alif Nur Iman

    P : Nur Ifti Liyana or Aisyah Nur Iman

    0
    0
  55. sri says:

    Nur Sri Teja Amalin..TERBAIK!!

    0
    0
  56. sha says:

    nk ltk nme ank pjg2 xde mslh but then mke sure u will call him/her wif the full name..jgn nt ltak nme rabiatul tp pggl jd ruby, oby..dats y de yg jd minah dangdut bagai..ini cth shj..byk lg nme yg elok mknenye tp tdk dipanggil dgn baik..nme 3, 4 pkataan tp ble pggl girl, boy, adk, baby..nt mula la berangan jd retis…skdr memberi pndapat

    0
    0
  57. haiqal says:

    Kalau nak MODERN sangat,.guna je nama abang Nara sendiri,

    L-Nazuwan jr.Amacam?Tak pun Nazuwan 1 (roman punya angka).

    P-Letak ah nama bini bang nara Jr.

    0
    0
  58. bunga dahlia kering says:

    nama anak aku lagi senang. aishah khadeeja. wanita2 kesayangan Rasullah SWT lagi. skrg tgh peknen 2nd baby. x tau lagi ape gender. tgh pening kepala jugak pk nama :)

    0
    0
  59. minah jambu 24mengadap computer says:

    Lenny farinie nama yg paling bagos harap2 emelda suka ngan nama yg minah jambu kasi ni…..tapi anak emelda ni lelaki ke pompan?????? kalau pompan ada nama nye di atas ..tapi kalau lelaki tarok nama yusef je nama yg paling senang…

    0
    0
  60. puan S says:

    upcomin beby….Lyra Qalyssa…..

    0
    0
  61. irene says:

    Nur Imanina Azzalea – cahaya iman kami yg kekal abadi :) i chose this name for my niece.. :)

    0
    0
  62. mama mia says:

    saya suka nama ni..kalau utk lelaki

    Muhd Arief Fahem
    Muhd Adam Fahem

    kalau girl pulak..

    Nur Ariesya Farhana
    Nur Amani Farhana…

    hehe…

    0
    0
  63. airish emelia says:

    name adik sye lagi sedap ..
    girl : airien madina saraya
    bo : m.ryan luftan adam
    nama sye : airish emelia suraya
    brother : m.adam iftan syafgan

    0
    0