Written by AbangNara | April 30th, 2012

Dilahirkan sebagai seorang lelaki, Abang Nara memahami betapa susahnya menjadi seorang wanita. Terutama apabila wanita tersebut bekerja di dalam bidang yang dikuasai oleh lelaki. Abang Nara memang sangat respek dengan wanita-wanita yang berjaya di dalam bidang yang dominannya adalah lelaki. Sesungguhnya itu menunjukkan bahawa keyakinan diri mereka sangat tinggi. Contoh terbaik sudah tentu Dato’ Maznah Hamid yang lebih dikenali sebagai wanita besi.

memberku hawa

Kalau dalam drama-drama Melayu yang ditayangkan di tv pun kita jarang nampak cerita-cerita yang mengisahkan perjuangan seorang wanita bekerjaya. Asyik-asyik cerita cinta di galangan anak-anak korporat. Tak menarik langsung. Namun drama Memberku Hawa yang sedang ditayangkan sekarang di TV3 membuatkan Abang Nara sedikit teruja.

memberku hawa

Abang Nara pasti ramai yang tengok drama ini tapi Abang Nara nak bagitau jugak jalan ceritanya. Drama Memberku Hawa mengisahkan bagaimana 2 orang wanita bernama Hawa (Faezah Elai) berlakon sebagai seorang Network Engineer dan Kay (Nad Zainal) berlakon sebagai seorang model manager membina keyakinan diri dan menyahut cabaran di dalam kerjaya yang dikuasai oleh lelaki. Yang menariknya blogger popular iaitu Hanis Zalikha turut sama berlakon di dalam drama Memberku Hawa ini.

memberku hawa

Abang Nara dah tengok drama Memberku Hawa dan Abang Nara terkagum sebentar dengan kisah di episod 3 . Di dalam episod ini, Hawa dipandang rendah oleh Dato’ Fakhrul yang tidak percaya keupayaan seorang wanita untuk bekerja sebagai Network Engineer sementara Kay pula berjaya mengawal salah seorang model yang bermasalah. Namun Hawa tidak mengaku kalah untuk mendapat kepercayaan Dato’ Fakhrul manakala Kay pula menunjukkan yang dia merupakan seorang yang tegas dan tidak mudah mengalah. Paling penting, Hawa dan Kay berani mengeluarkan pendapat masing-masing walaupun berhadapan dengan lelaki-lelaki yang kurang mempercayai keupayaan mereka.

memberku hawa

Memang bukan senang untuk seorang wanita melahirkan pendapat, menegaskan pendirian dan tak dikuasai secara sesuka hati oleh kaum lelaki. Wanita selalunya dikaitkan dengan lemah lembut, takut meluahkan pendapat dan mudah dikawal. Namun dalam drama Memberku Hawa ini menunjukkan yang wanita sebenarnya juga perlu fight for their right dengan penuh keyakinan. Sebab itulah drama ini ditaja oleh Kotex, yang digunakan untuk memastikan wanita sentiasa penuh keyakinan walaupun semasa that time of the month.

memberku hawa

Tahukah anda yang 7 daripada 10 wanita merasakan Kotex adalah lebih selesa untuk mereka? Dan paling penting, daripada 3 wanita, 2 mendapati yang Kotex menyediakan back leakage protection yang lebih bagus berbanding produk lain. Ini semua adalah kerana Pro Active Technology yang ada di dalam Kotex. Ianya akan memberikan perlindungan yang terunggul kepada wanita sekaligus memastikan keselesaan walaupun kerjaya anda memerlukan anda bergerak aktif. Abang Nara dah pun suggest kepada wife yang tersayang untuk mencuba Kotex ini supaya dia tak perlu risau tentang kebocoran yang boleh berlaku dengan jenama lain.

memberku hawa

Dan bersempena dengan tayangan drama Memberku Hawa yang ditaja oleh Kotex ini, ada photo contest End Your Compromises yang menawarkan hadiah makeover bernilai USD1000 sedang dijalankan di Facebook Kotex.  Selain itu kalau anda terasa dah jatuh cinta dengan drama Memberku Hawa, boleh download wallpaper, ushar gambar behind the scenes dan dapatkan sample percuma Kotex di www.kotex.com.my.  Macam-macam lah boleh dibuat di Facebook (www.facebook.com/iknowmovement) dan laman web Kotex (www.kotex.com.my) ini.

memberku hawa

Apa pun jangan lupa untuk saksikan drama Memberku Hawa yang dibawakan oleh Kotex ini pada setiap hari Ahad jam 10.30 malam di TV3. Wife Abang Nara memang suka tengok drama nie sebab katanya dia rasa bangga apabila melihat Hawa dan Kay begitu tegas, tenang dan penuh dengan keyakinan dalam menangani isu di tempat kerja.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Drama Memberku Hawa Memang Menarik!!!

  1. cun melecun says:

    Hahaha…aku first yeh..kau ado?

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Aku pun pernah first, tapi komen pasal entry la, bukan cakap, “first”….

      0

      0
      • EH, KENAPA ADA HAMIS JALIKORN DAN ADEGAN BONGGOL UNTA?

        0

        0
      • ngomel says:

        aku memang pencinta wanita tapi ku bukan buayaaaa….

        0

        0
      • hanis zalikha la…
        so sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttttttt

        0

        0
      • Jenab tonggek says:

        Hanis zalikha aku suka, comel…. Tapi mak die dlm blog asik nak up anak2 jer tau la anak2 ko lawa, pandai, tapi agak2 ler… Anak org len pon ade yg pakej gak lawa+pandai tp xler giler glam dok cite dlm blog hokey…… N ske mencompare kan anak die ngan anak org walaupon budak 2 anak sedara die sendiri…. Yer la, ank ko jer cun melecun, badan kecik anak org gemuk, badan mcm mak2….. Bes anak ko si liyana 2 cutting model kerrrrrr??? Wekkkk……

        0

        0
      • <3 hanis zalikha

        0

        0
      • keliru says:

        Jenab tonggek –> btl tu. sibuk mengumpat anak org lain dlm blog. sila bertaubat makcik. kesian kat anak2 ko.

        0

        0
    • badGaL says:

      si faezah elai ade??? x nk la tgk. x minat
      la la la

      0

      0
      • LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO says:

        title drama “member+ku = memberku”

        memang Rais Yatim memekak kejap lagi ..korang tengok je lar …

        LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO

        0

        0
      • direct translation di google. ‘ahli ku h dapat hadir’

        0

        0
    • harap best..
      apa2 pun aku terkilan sebab tak amik aku berlakon

      0

      0
      • PELIK?? says:

        bleh blah nko neelufa.ade hati beragan2 nak berlakon.kang bile dah jd pelakon dpt jumpe vvvvvvip,habis le nko tu.lidah jd kelu bile kene ajak gi holiday kat overC n dpt tajaan berjuta2.

        0

        0
    • Holley says:

      Sape kate hanis tu lawa mmg juling laaa..aku tgk dia blakon dgn nabil dlu, dh lupa tajuknya..dia blakon kayu abs, kontrol lebey.. scr live mmg out la, muka kampung abis… Heran lak nape dlm gambo dia nmpk bgitu anggun skali , tp kalo scr live, bukan anggun dah, dh mcm mak embun rupanya… Kuikuiii.. Aku xley blah dlu dia sbuk promo kt blog, mnum yogurt bliss bley kurus. Pigidah weiiii dh bdn ko mmg mcm lidi, ko mkn big apple hari2 pn duk kurus lidi cmtu gak… Btw senyum dia ni fake giler.dibuat2… Nsb bek ada faezah,syok gak lyn drama!

      0

      0
      • NangisRosak says:

        Betul kata engkau tu.. akupun tak faham mata diorg cemana.. suh si hamis ni buat operation rahang dulu.. mak diapun bajet cun.. muka dah sembab semacam sibuk plak pukul canang cantik mkn kollagen itular.. inilarr.. pastu menadah muka minta dipuji.. tak faham aku org cam gini.. ada hati nak up-kan diri diorg.. sbnarnya tak sedar dah down grade kan diri diorg.. puihh!

        0

        0
      • neeloferk says:

        betul ke mak dia tu model 80-an? siap tayang perkataan MODEL 80-an sebesar2nya kt blog mak dia tu. eh eh wajib la hanis ni letak gambo cantik2 je kt blog dia..xkan nak letak muke kampung x komersial kt blog..sbnrnya kan, kek na dia tu lg cantik dr hanis, cuma kek na low profile n tembam sikit…hanis ni dh xde ong dlm permodelan, sbb tu dia try berlakon lak…tp aku rasa cm kayu je lakonannye tu…antara hanis dgn fatin liyana, 10000x lagi CATIK n PANDAI di dr.fatin liyana tu yekkk.. blah la hanis

        0

        0
      • rania says:

        Betul tu..pernah gak tebaca dia bg advise grooming supy x kekampungan sgt..apa ingat org kampung x cantik ker..hello kami org kampung ni lg natural beauty tau..pastu bajet cantik ngan body dia yg kurus tu..hello sekali yer..ni bukan tahun 90an org worship skinny model.. ni tahun millenium la zaman org curvy..heeeee

        0

        0
      • korang jeles ke? says:

        korang2 yang dok kutuk2 mak hanis zalikha dengan hanis zalikha ni sebenarnya JELES YANG TERAMAT dengan diorang kan??????????
        kalau tak suka kenapa dok baca blog diorang, siap tau detail lagi? nampak sangat korang nak jadi macam diorang sbb tu dok ikuttttt la blog diorang. tapi sebab tak mampu nak jadi mcm diorang tu yang korang dok sakit hati pastu kutuk2 kat sini kan. ntah ape2. kalau tak suka tak payah la nak baca blog hanis dengan mak dia tu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        woi `korang jeles ker` utk pengetahuan kau most of org yg menyampah ngan hanis terutamannya mak die la sebenarnya pembaca blog mereka BODOH! Memula suka ah baca blog diorang tapi kak nani tu jenis suka comparekan ank dia ngan org lain mcm anak dia bagus sgt. mcm cantik sgt. pada aku nani sbg sorang muslimah lagi bgus kalau dia nasihat hanis jgn pakai baju yg nampak sana sini. BOOOO takde makne ler kitorang nak jeles ngan diorang takat muka dlm gambar je lawa

        0

        0
      • holley says:

        mesti menangis berhingus2 si hanis bc komen2 ni kan. mst dia xsngka ini persepsi org ramai terhadapnye. selama ni mesti dia ingat org slalu mnyanjung dia..kuikuiii..silap la weeiiiiiiiiiiiii..mak dia xde bg didikan ke, gi kemana2 anak skirtnya pendek atas lutut, sdgkan maknye berjubah berhijab bagai…xmalu kaaa??tego la ank tu weoiii

        0

        0
  2. marion kaunter says:

    apa? ditayangkan di tv3?

    sorilah. aku dh lama boikot tv3 nyahh

    0

    0
  3. hawa yang rawk says:

    aku layan citer ni tak pernah miss lagi… dlm citer ni hanis zalikha xde laa nampak mcm lawa sgt…tapi bolehlaa… apepun karakter dier menjadi utk buat aku menyampah… suker faezah elai bawak watak2 mcm ni sbb die jenis yg ckp laju mcm ketapi…heh… kay pun best… semalam ade kluar watak eliza razak tu(pekerja Dato’ Fakrul)…amboii dah kawen ni makin di pump pump nmpak badan tu….hehhh…
    apepun fun laa citer ni…boleh layan utk menikmati hujung minggu(kalo anda x minat EPL)…

    0

    0
    • feez says:

      Aku nengok gak cite ni..mlm tadi aku layan je la..dah takde mende lain aku nak nengok..tapi terus terang aku cakap…hanis zalika tak lawa seperti yg aku bygkan..aku rasa kat blog muka dia lain, dlm tu lain plak..pastu ade la sket tak brape minat..masa episod satu aku tak tau tu hanis, mlm tadi terbaca nama dia baru aku tau.,.hahahaha
      tapi ade 2 3 benda aku nyampah la dlm cerita ni..sebab dlm reality, walau mcmana pun, kita kene ikut polisi office dan etika. ni ikut suka dia je..blah cam tu kat client office, pastu dah bos kau tak bg letak brg2 pelik atas meja tu, bawak la balik..tapi degil gak! kalau bos aku mau kene sembur dpt surat notis kalau buat kepala sendiri..

      0

      0
      • zira says:

        aku agree ngan komen feez..hanis zalikha nmpk lenla dlm drama tu,dlm picture dia nmpk fotogenik sgt..but in acting dia mcm ordinary people…hmmm

        0

        0
      • lovely says:

        pernah jumpa hanis zalikha live kat MBO subang parade…. Secara live memang x cun atau pada saya nampak macam pompuan biasa2 jer tp tengok gambar kat blog dia memang cantik….. Terkejut juga maybe gambar dah di edit kot atau dia memang cantik dlm gambar….. Komen ikhlas dari hati…..

        0

        0
    • Kurus says:

      apa yang di sana n di situ katakan itu
      samalah di sini

      0

      0
  4. Anonymous says:

    pehal muka hanis dlm gambar last tu nampak cam hitam. huh tak minat la nak tengok pasal ada PROJEK POP KAT 8TV pada waktu yg sama. hanis zalikha? mak minat sebbab muka dia lawo tapi mak dia si gila glamor yg dah tua tu lagi lawo per?? kakak dia plak rambut berkarat da mcm org asli aku tengok. alisya tu skit lagi ikut jejak langkah mereka berdua la tuu..

    0

    0
  5. Dahlia adik angkat Elia says:

    hai…sy dahlia,ahdek angkat ahkak elia….:p

    0

    0
    • ngomel says:

      tak tanya pon? hehe.. jgn marah dahlia…saja gurau… gurau senda membawa bahagia…

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Assalamualaikum, ngomel. Mana adik tiri kau, Irman Hazz… Waaakakakakakaka….!!!

        0

        0
      • ngomel says:

        bila masa pulak jadik adik angkat aku ko nih? choiiii.!! Bukan ke dia bff ko? wakaka

        0

        0
  6. Anzalna Nasir says:

    Hiiii.. Tak aci, apsal aku tak diamik belakun dlm drama nihh?? Hiii.. Marahnye akuu..

    0

    0
  7. hak ar…hnis lm tb x lawo….kt gmbar cun melecun….muka x mkn tb kot…kahkahkah…crita memberku hawa memang terbaek lah….ska faezah elai… slamber jer cra lakonan dia…nmpak cm real…..

    0

    0
  8. mak c kina says:

    seyes,aku xknl HZ ni yg ne 1…yg jd model 2 ke?…ok gak dia berlakon…cite ni bes…aku suke FE dgn karektor dia yg selamber n ckp laju 2…n aku rse watak ghaz 2 mmg sesuai dgn shanaz yg mcm sombong 2…hahaha…

    *p/s xsabar n tgk mcmne hawa kne kan dato’ fakhrul 2…

    0

    0
  9. dewi says:

    Best sangat ke? Tp tak leh tengok la..ada Faezah Elai. Tak suka dgn cerita pasal perangai dia tuu.

    0

    0
  10. sidaracantikmanis says:

    mmg best giler cite ni..lagi2 bila faezah elai yang berlakon..enjoy sgt..tk mcm drama melankolik yang ntah apa2 ntah skrg ni…..Faezah Elah dia mmg da talent yang bagus…

    0

    0
  11. saya cun says:

    aah laaa…hanis zalikha tu body n muka lain lak tgk kt tv..die sangatla biasa rupenye.ingat ke cun…huhuhuuh..tp seswaila faezah elai watak gtu,mcm fun.mmgla kalaprofesional takdelA kot mcm die kt tempt keje..slalu dalam tv mesti jadi bisneswoman berjaya la,ceo la..takde langsung pasal IT.ni pasal IT pulak,saya pun keje bahagian IT mcm sonokla tgk..ape pun sukela citer ni.

    0

    0
  12. aku says:

    aku selalu tengok cite nih.. best2!!

    0

    0
  13. still a long way 2 go beb says:

    kalo tak ada ppuan melayu bertudung, yg paling alim dan tabah ,manusia yg terbaik sekali X ppuan melayu modern, free hair, ada pemikiran sendiri, the embodiment of evil X dua2 bergaduh memenangi konek…oops… hati si mamat perasan = BUKAN cita Melayu!!

    0

    0
  14. Kurus says:

    ko agak terlambat tp better late than never lah abang nara
    aku mmg sudah COP drama ni sedari iklan dia ditayangkan
    tk pernah miss setakat ini
    pernah juga nk aku war2 kan kt sini
    sayang jika tk tengok
    lakonan kedua2 heroin dia memang bersahaja dan best sgt
    faezah elai i luv u

    0

    0
  15. BudakNetwork says:

    sebagai salah sorang budak network. aku suka gila crita nih. terang skit mata org. tau sket apa tuh network engineer. sebelum nih, org ty ja, amik kos apa, susah benar nak memahamkan org. last2 cakap, amik kos komputer. aihh.. padahal beza kot comp science ngan networking.

    0

    0
    • poyo says:

      aku tak prbezaan tuh…aku pun dak engineering tapi course lain laa..hehehe

      0

      0
    • kecoh siak says:

      sama la weh. aku pun dak engineering. software enginnering. tp org tnya kerja ape, aku ckp je la kerja komputer. karang ckp programmer, coding semua xpahemmmm.

      0

      0
  16. ayampercik says:

    kai kotex gatal lew. tak sukeww ite. hik

    0

    0
  17. memang menarik tapi feazah elai dgn sharnaz merosakkan citer ni..diorang ni tak menjiwai watak..syok sendiri je..

    yg best watak hanis je..walaupon gedik..watak nad kira ok la..nad ni mcm tiz zaqyah je..pas ni harap2 hanis dapat bwk watak yg lebih mencabar..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nyah kau ni buta jiwa raga tau tak? hanis berlakon cam kayu lah wei! ke kau salah eja ni??

      0

      0
  18. duitduit says:

    boikot tv3 konon korang ni,

    alih alih sukan tukar jugak channel tv3,

    abpbh dgn ajl pun korang layan jugak, takpayah nak boikot sgt la.

    btw, malaysian, keep it up. boleh hasilkan lagi drama yg lebih menarik. chaw

    0

    0
  19. momoko says:

    lallalallalalalaala

    0

    0
  20. ko says:

    Wah! Tak sangka rupanya ramai jugak yg perasan minah hanis zalikha ni senarnya muka dia biasa biasa jer.Ingatkan cantik sgt mcm dlm blog. Dan aku jugak setuju ngan comment jenab tonggek. Mak hanis tu dia memang poyo konon anak dara dia paling CUN! Baru baru ni ada org comment kat blog post dia pasal gerimis megundang org tu kata alah kak nnai mcm nak tunjuk anak dia jer cantik sgt. pastu di reply kononnya sbg sorang mak di mestilah puji anak dan blabalalala tapi pada aku kalau puji lelebih pon org meluat gak dan jgn ingat anak ko lawa sgt takat rambut karat muka cam whore takyah la nani oiii patutnya kau malu sbb ank berpakain cam haper!

    0

    0
    • keliru says:

      ya btl. aku pun terbaca blog mak hanis. aku rasa kalau mak dia nak puji2 anak2 dia sampai ke langit pun org tak heran. tp kalau sampai tahap mengumpat anak org lain tu kan dah melampau. kat blog pula tu, satu dunia boleh baca. siap upload gambar budak yg diumpat tu ke dlm blog. walaupun cerita pasal budak tu mungkin betul (kalau sebarkan cerita tak betul tu namanya fitnah makcik), tak payah la nak hebahkan cerita tu dlm blog. siap backup diri konon perasaan ibu kpd anak2. habis bagaimana dgn perasaan ibu kpd anak yg emak hanis umpat tu??? tak ke terguris? kamu sebagai ibu patut lebih tahu wahai emak hanis.

      0

      0
  21. emy says:

    abg nara,tolong siarkan teks saya ni..
    saya kecewa dengan ahli umno mcm afzdlin shauki..
    sya baru menonton filem baru dia yg bertajuk berani punye budak..
    sebenarnye saya dh tgk cerita dia sblm ni,sya cukup menyesal tgk movie dia..
    terasa terinaya dsbbkn filem dia nak bt comeback mcm filem titanic..
    atleast pihak produser titanic pn bgtw comeback 3d..
    bodoh punye shauki..

    0

    0
  22. apa da says:

    aku tgk sikit je cite nie tp tak sk kat hanis tu menyamph…bc kat blog mak dia pun adoi la mak dia tak nampak ke anak org lain lbh cantik,cute,comel,jelita dr anak dia yg asyik duk memuji anak dia jer…jd mcm mak aku tak penah puji pun anak dia dpn org…mak aku ckp anak dia tak selawa anak akak…tp bl org jumpa aku adik beradik semua puji ckp cantik n ensem…tp kita org adik beradik tak rs pe pun coz dah biasa dr kecik mak tak ckp cantik n x memuji anak sendiri…mak aku ckp arwah atok dia kata kalo anak tu cantik kene ckp sebaliknya kalo emak memuji2 anak sendiri tkt anak tu bl besar jd lupa diri,lupa daratan n perasan cantik…nie yg mak aku bgtau yg penting mak aku kata cukup ms ada org dtg msk meminang anak dia…tu pun dia dah ckp bersyukur…dr cantik tak laku baik sedang2 saja janji laku…

    0

    0
  23. ayu says:

    eh ..pelikla..hanis la antara blogger yang jarang & tak pernah edit gmbar kalau post entry..hanis sempoi habis kot dan tak control okey cam sesetengah model..sy sendiri pernah jumpe hanis zalikha kat rumah die, mase tu nak gi amik tempahan kuih raya dan hanis zalikha sangat natural beauty, kulit die mmg cantik..kalau die tak popular camne dia boleh beat Dato siti nurhaliza dlm The Most Searched People in Google Malaysia..

    0

    0
  24. misstiger says:

    ade sesapa tau mne nk download cite ni x?

    0

    0
  25. pokok says:

    Nani rostam tu ada komen cakap kamal adli hodoh orangnya gelap dan gigi jarang.Tpi si hanis tu pun dulu kan ke pakai braces giginye pun tak cantik lah. Sedapnya mengutuk orang walhal anak ko pun sama.

    0

    0