Written by AbangNara | July 12th, 2017

Drama Korea “Coffee Prince” kira-kira 10 tahun dahulu memang meletup di Malaysia. Drama lakonan Gong Yoo dan Yoon Eun Hye ini telah menjadi kegilaan ramai ketika itu. Baru-baru ini, pengarah popular, Michael Ang telah mengumumkan bakal mengarahkan drama remake “Coffee Prince” versi Malaysia. Drama ini akan dibuat sebanyak 28 episod dan memulakan penggambaran pada 19 Julai ini dan akan ditayangkan sekitar November 2017.

cofee prince malaysia

Apa yang menjadi perbualan hangat di kalangan netizen ialah pemilihan hero untuk “Coffee Prince” versi Malaysia ini iaitu Fattah Amin. Ramai yang membantah pemilihan tersebut kerana sudah jemu melihat wajah Fattah di kaca televisyen. Selain Fattah, Janna Nick dan Hafidz Roshdi turut sama diumumkan sebagai pelakon utama untuk remake drama ini. Walaupun begitu, penglibatan Janna dan Hafidz pula tidak pula dikecam netizen yang juga peminat versi original Coffee Prince. Antara komen netizen:-

cofee prince malaysia

cofee prince malaysia

Pada pendapat Abang Nara, Fattah Amin memang sedang hangat di pasaran sekarang ini. Letak je Fattah Amin, confirm akan meletup drama tersebut. Hanya segelintir netizen sahaja yang tidak menyukai Fattah Amin. Jadi Michael Ang sebagai pengarah sudah pasti mahu mengekploitasi kepopularitian Fattah Amin. Suka atau tidak, ini adalah satu kenyataan yang harus diterima netizen.

cofee prince malaysia

Apa-apa pun, kita sama-sama nantikan “Coffee Prince” versi Malaysia di kaca tv tidak lama lagi. Adakah ia akan meletup seperti versi asal? Apa pendapat anda? Sumber EH.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

192 responses to Drama Korea “Coffee Prince” Versi Malaysia, Netizen Bantah Pemilihan Fattah Amin Sebagai Hero

  1. leesun says:

    masa disney ada part gay 2 saat, gelabah buntut memasing suh ban. drama ni sah2 watak hankyul tu akan accept ke-gay-an dia sbb terlampau syg eunchan. takpe plak? pft.

    dah la watak Gong Yoo kemain handsome tu bagi si kayu ni. *rolling eyes*

    25

    2
    • lalalalalalalaa says:

      betul betul betul, drama ni dia terima yang dia gay sbb ingat perempuan tu laki. hmmm tapi maybe dia tukar sikit kot plot dia but why fattahhhhh. Aku suka jugak dia berlakon tapi jangan lah asyik dia jeee

      20

      1
      • Anonymous says:

        Lalalalalalalaa, aku sokong. Correction Bang Nara, yang bantah FA jadi hero tak semestinya benci dia cuma kami dah muak. Carilah orang lain pulak.

        39

        0
        • Anonymous says:

          Gang lobattakkkkkk jer yg x nak fattah…. Sila maklum….
          Dah siap drama nanti ko tengok gak….hehehe

          2

          19
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      ape salah nye fatah di pilih berlakon sebagai hero dlm coffee prince ok pe ! lagi pon fatah hensem sweet aje minah jambu tengok muka dia.. mungkin kali ni dia tk berlakon kayu lagi belom tengok belom tau…! so peminat tungu kn tayangan nye ye…kalau tk boleh ambek fatah berlakon ape kate ambek nabil aje amcam ok ?? undi di tangan andaaaaaa…

      3

      30
      • Anonymous says:

        minah jambu pun layan drama korea jugak

        2

        0
        • minah jambu suka saahara yaakop says:

          skali2 aje tengok drama korea lagi pon mana ada senang nak tengok tv..balek keja dh penat…mandi makan tiiiiiiiido hehe..

          0

          0
      • Anonymous says:

        jgn la lepas ni klu drama coffee prince tyg, ad provocation bagai..dr peminat lesshate morelove ke lofattah ke..Eh tapi lofattah dh jd mcm anti fan huhu whatever.. klu jadi kontroversi mcm ni terus hilang mood nk tgk drama.. lain org, lain fikiran..dan ofkos la lain pendapat..jgn disebb CP kareer fattah hancur..jgn main dgn fanbase k-drama

        1

        1
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      hensem tu semua cocokkkkk tang sana cocok tang siniiii….

      4

      3
    • Anonymous says:

      Aq suka fattah!!!!korang x suka, ada aku kisah? Ahahahahaaaaaa

      12

      14
    • Mata mata says:

      Aku suka jer fattah amin belakon. Bior la org tgh suka.

      13

      11
    • Bekas fan FA says:

      FA akan play victim lagi. Tak sabar nak tengok # dia kat IG. Lots of love hoktuih. Dulu mmg aku minat dia sbb pelakon laki kat Malaysia ni rupa paras out. Dia je yg rupa ada, tinggi ada so selera sikit nak tgk drama kat TV. Tp lelama dia ni makin byk drama. # kat IG semua nak provoke org & cari gaduh version Islamik. Tak cool langsung. Asal ada drama baru dari dia je, create gosip siap #gabungnama mcm bebdk wecet. Hilang terus ke’ macho’ an kau. Kerap sgt masuk TV pun boleh buat peminat jemu ok.

      17

      0
    • korea girl says:

      aku x minat dia tp aku x kisah fattah jd hero koreo. rezeki org jgn kita pedajalkan. nnti kita kne plak

      8

      3
    • Gigi berlian says:

      Tengok la berapa byk komen dpt. Mknanya hebat la fatah amin ni. Ko tgk artikel yg ada satu dua komen tu, mknanya apa? X berapa mmaksa org utk bersuara. So siapa paling hot skrg ni yg korang jaki sgt nape. Dulu remy alias tgh panas dlm drama dgn Tiz Zaqyah, irg biarkan aje walaupun x minat.

      1

      1
    • Lopok says:

      Saya suka janna nick n zul ariffin/engku ismail/fadlan hazim.

      Sy rasa f.a xsesuai dgn watak ni.. dia kena serious n sukar didekati gitu.. f.a ni nmpak lawak sbb gigi pastu suara pon kepit sengau basah. Actually aiman hakim gaya dh ada tp aura xdak.

      7

      0
  2. angrybird says:

    BORINGGGGGG!!!! TOLONG LAAAAA RAMAI LAGI JANTAN LAIN….. BORINGGGG KO PAHAM!! BUKAN LAH XSUKA DIA TP DAH DAH LAAA TU…NK JUGAK CUCI MATA TGK JEJAKA LAIN..RAMAI JE LGI YG MANTOP TIP TOP

    44

    4
    • Anonymous says:

      TAU TAKPE! LEPAS NI SIBUK LA SI FATANTIC GABUNG NAMA FATTAH DENGAN JANNA PULAK. BAPAK CHILDISH.

      16

      3
    • Roy says:

      Fattah ok..tapi boring la..amik talent lain pls

      13

      2
    • Anonymous says:

      fadhlan hazim bila nak jadi gero..lama dah tunggu nama dia nak naik..hmm.. michael ang tolong naikkan nama dia haha

      11

      0
    • Pencinta Kdrama says:

      BETUL!! tolong lah jangan amik fattah Amin. Jangan rosakkan drama Coffee Prince. Jangan rosakkan character Gong Yoo. Tolong lah. Aku bukan haters fattah Amin. Tapi cari lah org lain yg betul2 sesuai, dan berbakat. Jangan bergantung pada populariti je. Populariti takkan kekal lama. Hsc pun dh cipta byk kontroversi. Jgn dirosakkan lg Coffee Prince dgn kontroversi baru nnt. Cukup lah. Ramai sgt dah haters fattah ni.

      0

      0
  3. Shhh says:

    haha komen aku da dalam screen shot tu…mmg tk sesuai Fattah,,aku byr astro bukan nk tgk dia berlakon je…

    32

    1
    • skati aq says:

      ramai jer lagi nak tengok dia belakon.. kalu x suke hang tengoklh channel lain dik non wei… x kn hang byr astro 1 channel jr kot. aptb “rolling eyes”

      6

      47
      • Anonymous says:

        ni komen otak sendu. Asal org ckp dah tak larat tengok Fatah je, suruh tengok channel lain. Kitorang bayar jugak astro tu! *rolling eyes banyak kali*

        41

        1
        • uyakuak says:

          Patut astro kena wujudkan channel Fatah Amin & cerita2 Micheal Ang. Senang sket fans lofattah, fatzura, fatwanali dan sebagainya…

          29

          0
        • choi says:

          kau rasa tu station bapak kau ke kau nak pilih2 artis.. otak kau tu yang sendu.. sedih

          3

          0
      • Shhh says:

        aku rasa ko dislike komen aku kan

        0

        1
      • Anonymous says:

        kahkahkah….kesian…rmai y dislike komen ko tuh…nmpk sgt org sume dh MENYAMPAH dgn kayu tu..ko je laaa y gatal kelentit dgn si kayu tuh….

        7

        0
    • Anonymous says:

      Gi lah tgk Discovery Channel pulak ngok!
      Atau ko buat lah rancangan sendiri so ko boleh pilih mana2 artis ko nak yg rasa sesuai.

      4

      11
      • Anonymous says:

        Apa kata kau and fanatic Fattah gi buat station baru khas untuk korang je. Mcm korang je yang berhak bersuara.

        11

        0
  4. Ank ikn michel ang ke? says:

    Btul la,muak blik2 plakon patah ni.kn rmai lg plakon msia yg ade..klu lkonan mntap,rating tinggi gak x smsti kne ade ptah bru rating tinggi.

    21

    0
  5. wekkkkkkk says:

    pengarah yg ketandusan idea, nk drama laris, maka copy dn paste je, lagi2 nk drama dia mau diranting yg teratas skrg, maka ameklah…Fattah, Janna…siapa pengarah ni yg mls cari idea….ooo dh tau si pendek bulat….MA…

    17

    0
  6. Ara says:

    nara bodoh says :Pada pendapat Abang Nara, Fattah Amin memang sedang hangat di pasaran sekarang ini. Letak je Fattah Amin, confirm akan meletup drama tersebut. Hanya segelintir netizen sahaja yang tidak menyukai Fattah Amin. dia x taw budak wicet ja suka ngadap patah ni…

    22

    1
  7. mia amore says:

    apa salahnya…biar lah….tak nak tengok jangan…mcm akak jugak..tapi takdelah nak membantah cam korang…

    5

    6
  8. Aku bukan peminat fattah says:

    Aku nk pelakon lelaki lain plk…yg fresh2 …sesuai.. mcm aiman hakim ke…nampk lah korea nye..hbs2 fattah je..

    23

    2
    • fifizafa says:

      saya pun terpikir aiman hakim

      14

      1
      • Anonymous says:

        Movie kimchi dia ko tgk takkkk?
        Kalau x tgk tak payah lah nak suggest nama dia. Movie pun flop

        3

        1
      • Punkoq Hitam says:

        Aiman hakim fresh ? Aku cadang ko amek Aiman Tino jd hero drama bersiri 100 episod. Gabung dgn Fatah Amin.
        Gadis2 nya x pyh fresh sgt sbb yg tgk drama ni kaum wnita. So ko letak yg lawak mcm jihan muse atau yg gemuk2 pun okay asalkan jln cerita dia kebabooooom. Bagus x idea aku.

        2

        0
  9. mendoniaaa says:

    wauu tak sbr nak tunggu gandingan fattah dan janna nick…

    4

    11
  10. mendoniaaa says:

    yea nak sabar nak tengok janna nick dan fattah amin…

    3

    8
  11. mendoniaaa says:

    yea nak sabar nak tengok janna nick dan fattah amin…

    2

    10
  12. cilimanis says:

    Heroin…Janna Nick/ Nellydia Senrose/ Sharifah Amani
    Hero…Zul Ariffin/ Redza Rosli / Fattah Amin….
    My favorite…Nelly + Zul Ariffin

    2

    22
    • Shhh says:

      zul ariffin dan amani..bukan drama jenis mcm nilah …biarlah muda sikit…

      10

      0
      • cilimanis says:

        Tak tengok version korea ke? Watak utama memang bukan muda sangat…dalam middle 30an…zul agak sesuai….dan ya, mgkin amani tak sesuai sbb heroin dlm version korea agak muda dan jarak umur yg besar dgn hero…then, Nelly? just my opinion…no offence…esp for Fattah’s fans…hehe…

        1

        0
        • cilimanis says:

          oh yess…lupa..kalau versi drama melayu..hero mesti muda2 belaka…aisshhh…tipikal….

          1

          0
      • reena says:

        Drama jenis macam tu?macam mana tu ye? Setahu saya watak lelaki tu dlm umur 30++…dan punya karisma lelaki matang dan dewasa, yg girl mmg mcm budak2 dan tomboy, cute…janna + fattah atau janna +zul….

        2

        0
  13. Anonymous says:

    nama tgh naik memang la asyek amek dye … nati pasni ade cinta lokasi dengan gf baru …

    7

    1
  14. wekkkkkkk says:

    MA…ni buat citer, amek plakon melayukn, tapi MA sendiri x minat tonton citer melayu…kalau minat buat citer melayu, knapa dri citer luar negara jdikan ” based on the top drama”, kalau nak pelakon melayu mendramai citer melayu, kenalah cari citer melayu yg lama2…pengrah lama2 dulu2, pengarah bangsa india, tapi buat citer dari kisah ” Malin Kundang, Raja Bersiong, Puteri Gunung Ledang, inilah kisah dri citer Melayu…ni citer dari kimchi, sushi dan Fong Sa Yuk & Wong Pei Hong jugak”..

    5

    1
  15. pengikutcoffeeprince says:

    aku okay je si fattah tu buat coffee prince. janna sendiri masa dgn sudyr dia pon admit dia nak try belakon dgn fattah jgk. well, anggap la taun ni taun fattah, last year taun aiman. dh buat cik tu cik ni, urusan hati drama queen siap buat kimchi untuk awak lagi.. byk lagi medium untuk kita support aiman.. masa aiman kua produk support btul2, sedih tgk produk dia flop, kita kene paham produser and stesen tv pon nak buat duit.. huhuhuhu

    6

    3
  16. Anonymous says:

    suke tengok fattah n fazura je hahahaa

    8

    15
  17. anonymous says:

    belum habis #lofattah dah muncul #fattzura…lepas ni # apa pulak…tolong jangan hampakan fans drama korea pleasee…

    11

    1
  18. puput says:

    cube ambik miller khan…fattah bawah level die je…ingat fattah boleh popularkan drama ke…cerita peribadi yang lebih popular daripada drama adalah.

    12

    4
    • Anonymous says:

      tlglaaa tak payah miller plak.hari tu keith foo pun kayu jugak. filem langit cinta terbantut tgk keith foo padahal semua cast dah best.kalau ye pun ambik pelakon malaysia la.

      3

      2
    • lia says:

      Agree..miller khan!!

      3

      0
    • pemerhati bebas says:

      miller khan tak mungkin la atas fattah amin di malaysia ni.

      saya x nk kecam miller korang google dia , rakyat mlysia sure x berminat support dia. so drama tu akan flop.

      0

      0
  19. liz says:

    boringnyerrrrrrrr janna n fatah. yg blakon dlm ku kirim cinta tu pun ok skit…nmpk muda. sharifah amani ok la dr janna.

    2

    5
  20. anon says:

    Sharifah Amani??? ewwwwww

    8

    1
  21. Anonymous says:

    alvin chong tu ok jgk berlakon…

    4

    1
  22. Gigirongot says:

    Alah korang tu nak nafikan betul la nara cakap tu , fattah tgh laris gilee sekarang, rugi la astro x guna peluang ni, klo nak amik bront palare kee remy ishak ke sapa sapa ke boleh je astro amik taw la dorang belakon bagus pun tp klo x xdak sambutan pedehal.. Astro nak kaut keuntungan pastilah dia amik pelakon yg menguntungkan. Rezki fatah

    #lotsoflove #loveloveabamtah #fattahforever #muahmuahmuah

    11

    4
  23. aku says:

    I dont have any objection utk remake but…but..but please la cari pelakon lain..fattah shud give him an exclusivity la skit..kengkadang org akan muak sbb back to back dramas dia kat astro..and fattah shud also rehat jugak for your mind and body…
    my respect to him sbb bole buat all the dramas offered tp..yes..cari ruang utk peminat2 u bernafas or haters yg belambak tu yg mengutuk u..

    11

    3
  24. Anonymous says:

    HSC dah habis bln lepas, November pun lg 4 bln. Biar la rezeki dia, lgpun bknnya semua stesen tv ada muka Fattah pun….

    5

    5
  25. aku says:

    coffe prince ni kena amek hero jambu. tall dark hensem x relevan utk drama nie. so fattah amin kira sesuai la…selain tu aku rasa jibam…ala yg berlakon watak jibam dalam oh my english tue…dia tu talented la. cuma pengarah je yg blm berani bagi dia peluang berlakon jadi hero.

    7

    5
  26. noi unni says:

    nak buat macam mana pelakon lelaki kt malaysia ni ketot2…nak feeling2 tinggi cam gong yoo …tak aiman…fattah..tak fattah . Tapi please la bagi yang lain pulak…asyik kau je

    4

    1
  27. superb says:

    produksi drama kat Malaysia ni buat la casting so mana2 yg berbakat bole jadik pelakon…yg penting muka kene handsome dan pandai acting…mcm korea tu ramai pelakon berbakat dan handsome/cantik2 belaka..x la org yg sama je mcm kat Malaysia ni…mcm x de org lain…Malaysia ni ada 24 juta x kan x de

    8

    0
  28. Anonymous says:

    dah la aku minat tengok cita korea..
    baru nak happy sb nak buat cita nie visi melayu.
    tp tula sb kan pelakon patah seribu nie buat aku x jd nak tngok.
    oh.. tolong la ambil pelakon yg betul2 boleh belakon.
    tolong penting kan kualiti bukn populerreti.

    11

    1
  29. Lolo says:

    Kami ni bukan benci dia abang nara oii. Mmg rezeki..tp kami ni peminat n followers cte coffee prince. Kiteorg tau jln cerita nya, n the best guy to act this coffee prince either syukri yahya or alvin chong or ben amir antara plg tepat.

    10

    1
    • wekkkkkkk says:

      mana MA …mau buang duit cari dri Malaysia Timur dn Semenjung…apa hal MA nk buang duit…tu sbb dia pilih FA…nyampahhhhhhhhhhhhhhhh

      0

      0
  30. wekkkkkkk says:

    hero / heroin malaya hanya terletak pada rupa…tapi bakat kayu
    hero hollywood terletak pada bakat….
    hero / heroin bollywood terletak pada keturunan asal kuarga ..
    wekkkkkkk

    6

    0
    • bollywood vs kpop says:

      kira bagus gak hero / heroin malaya terletak pada rupa.. yang takde rupa tu ada rezeki tempat lain, sedar diri tu sikit..

      hero / heroin hollywood terletak pada bakat? sudah tentu.. persaingan sengit.. amerika tu ada berapa ratus juta penduduk.. nak dapat sokongan ratusan juta penduduk memang harus persembahkan produk yang mengagumkan.. kerna banyak mata yang menilai dan bersedia untuk mengecam.. haha suka tak suka memang ada strategi dan teknik special untuk survive dalam dunia hollywood.

      hero bollywood terletak pada keturunan asal keluarga? kapoor.. bachan.. khan.. mereka ada adik beradik ramai.. bukan semua jadi pelakon, ada kerja macam-macam lah.. bollywood pun pentingkan rupa gak.. kulit cerah, mata kelabu, rambut still hitam, berjambang, berbulu dada.. nak tengok yang kulit gelap punya? sila tengok filem tamil.. itu pun ada jutaan peminatnya sendiri yang berkulit gelap..

      0

      0
  31. Anonymous says:

    tukar hero please! nak tgk hero lain pulak, bagi peluang kat hero lain pulak ler.

    4

    0
  32. Anonymous says:

    tapi tak penat ke fattah oi… takde masa langsung nak berehat nk g holiday

    0

    0
  33. Yasmin says:

    HOI….SUDAH SUDAH LA TIRU DRAMA KOREA…
    KORANG BUAT DRAMA MACAM HAPRAK…MANA BUDAYA MELAYU…ISLAMIC KER?? KO INGAT KAWIN BOLEH KONTRAK KER? PLA HOTAK! JADI KAPIR TERUS LAA… BODOH BETOL… PAKAI LAA OTAK SENDIRI BIKIN DRAMA…INI ASYIK TIRU DRAMA KOREA

    -1

    6
    • Anonymous says:

      Bila masa pulak coffee prince korea cita pasal kawen kontrak? Bukan cita tu eunchan terpaksa menyamar jadi laki sebab nak sara keluarga dia ka? Lepas tu dia dapat keja kat kedai coffee prince tu sebab tokey kedai (hero drama) ingat dia laki.

      11

      0
      • aku comel says:

        dia niex tngok cita coffee prince nie. tu yg main hentam je..
        heloo drama melayu pun ada lah yg khwin kontrak nie.
        dh tu yg melayu buat cita khwin kontrak tu jadi kapir gak ke?

        5

        0
  34. mcm2 says:

    malaysia ni dh xdk pelakon lain ka.

    4

    0
  35. Anonymous says:

    kenapa perlu patah amin ?? cerita HSC pun aku tak abis layan sebab BORING…

    7

    1
  36. Dina says:

    Drama Fattah yg dah keluar Astro tahun ni cuma HSC jer. Camner leh boleh cakap asik2 dia??? Yg lain WT jer masih shooting lagi.
    Lagi pun Astro yg nak. Even JannaNick pilih Fattah as her next Hero. Tak payah layan manusia2 yg busuk hati ni. Sudah tentu2 gang lofa yg masih butthurt x habis.

    11

    3
    • B says:

      I pun rasa geng butthurt ni try jatuhkan FA. Walaupun aku bukan peminat FA. Haha. Yelah butthurt geng ni adik beradik and sepupu sepapat die sedozen leh jadik agent sebarkan kebencian. Kat Ig je especially mmg boleh detect. Open fake account, komen benci naw2, sekali kite click follower below 30, 20 ade yg 1 pun ade. Nampak sgt account dibuka untuk bash FA je. Dari cara penulisan, semua satu style. Bashing session pulak kat either IG FA or ig fans die. Pelik2. Ini from aku observe la . Move please #butthurt.

      9

      7
    • Anonymous says:

      ko silap..selain HSC, drama dalam drama dia tu psl #lofattah and #fattzura tu yg menjatuhkan diri dia sendiri..drama dgn pajura still x habis lagi..aku xperlu minat neelopak pun utk nak beri pendapat psl patang aming..cuba ko keluar gua sikit..ko ingat malaysia ni ada pattah lopak dgn patjura je ke

      9

      0
  37. Anonymous says:

    Konsep rezeki ni masih ramai orang Islam Melayu kita tak faham2 ye….
    Sila belajar redha dengan ketentuan Allah.
    Kalau x minat tak payah tengok sebab Fattah and his fans pun tak hadap sangat rating2 drama ni.

    4

    4
    • Anonymous says:

      konon xhadap rating…aku menyampah duk tengok mendoniaa ke ape benda tu..lopattah pattjura sume aku menyampah..pastu duk bergaduh sesame sendiri drama mana rating lagi tinggi..rimas betul aku..ko peminat pattah amin x payah angkat bakul sendiri

      7

      0
  38. Aini says:

    Please change the hero..sbb betullah kt netizen asyik org yg sama..bkn x suka atau benci,but bg dia rest plk..n bg talent lain plk..mcm skrang yg naik si ben amir ke,alvin chong ke,or hafiz roshdi pon boley..sian nengok fattah sbb x rest..so utamakan penonton dahulu,ok

    4

    0
  39. Anonymous says:

    Aku hanya tgk fattah berlakon dalam hsc jer.
    So aku mmg x puas n nak tgk dia berlakon lagi. Tak pernah pun tgk coffee Prince version Korea. Yg dah tgk tu n rasa fattah x sesuai x payah lah tgk lagi. Korang tgk jer lah Korea punye jer.
    Apa masalah korang???

    8

    4
  40. Anonymous says:

    aku xlayan lgsg hsc ke, shmp ke n sori lgsg xminat hero and heroin..trmasuk si fattah ..tp coffee prince ni ak excited giler, ak rasa sesuai amik je fattah,duk pusing2 fikir xjupe hero padan dgn janna..atleast sblum fattah popular, ak suka jugak dia blakon dgn fathia dlm drama plan cinta xjadi dulu2..menjadi jgk, xde la straight sweet talker je.. syukri yahya, alvin chong memg bleh blakon, bile imagine dgn janna mcm xkena je..ke sbb rendah?hehe.. aiman hakim tinggi tp bleh imagine gaya lakonan dia,control ehsem je, pnghayatan entah ape2..maybe sbb xtgk hsc so ak rse okay je and xmuak dgn amin haha..

    p/s: Peminat fadhlan hazim dr zmn dia blakon puteri sarah lagi..bila dia nak dpt watak hero..maybe coffee prince?haha berangan #michaelangplease

    5

    1
  41. Anonymous says:

    org bukan muak sbb tgk fattah amin berlakon..tapi muak dgn kontroversi dia..asyik dia je muncul kat blog gosip.. yg paling malas nak hadap asyik muncul kat wall insta..mane xmnyampah..duk refresh2 xleh nak hilang jgk muka dia, pajura,lopak..adoii org2 penat tgk peminat dorg berbalah.. punca utama hanya kerna fattah amin.. bukan nak sekat rezeki, cuma nasihat utk kerjaya, berehat dulu dari berlakon watak hero romantik..buktikan dulu bakat dgn ambik watak lg extreme, klu org ingat sbb watak brkesan mcm syukri yahya bukn gosip cinta.. baru lah org respect awak sbgai pelakon fattah oii.. #peminatneutral#analisis

    9

    1
    • Anonymous says:

      Yg berbalah and kondem Fattah ni gang lobattakkkkkk jer. Dulu sebelum SHMP xde pun kontroversi bagai. Sejak dia involved dgn lofa yg jadi kecoh. They should leave him alone. X payah lah nak aturkan hidup atau rezeki Fattah.

      7

      7
      • Anonymous says:

        for me both are same..both fans bukan jenis menerima pendapat dgn berlapang dada.. semua tunggu giliran je.. dulu giliran lofatah skrg giliran fatzura. skrg peminat fatzura klu duk perhati duk perli2 jgk akk2 abam peminat k-drama smbil acah2 classy ( lesshate lovemore tu) utk sokong fattah amin jadi hero. rasany fanbase peminat k-drama lg besar kott.

        4

        0
        • kiki says:

          memang lah fanbase korean drama lebih besar… seluruh dunia weh tengok kdrama , negara eropah..arab..rusia semua kdrama tembus. kalo melayu drama… sorry lah lebih kpd syok sendiri… pergi luar x da sape pun kenal wkawkawka…

          1

          0
        • aku negaraku sayang says:

          kpop tu popular seluruh dunia tahu sebab apa?? MARKETING STRATEGY!

          malaysia ni entahlah bab marketing agak kureng maju.. drama melayu hanya untuk pasaran malaysia je.. lagu melayu pun dalam malaysia.. filem melayu pun dalam malaysia je.. macam jaguh kampung syok sendiri.. bila bertembung dengan pesaing negara lain, lemah tak bermaya nak menandingi mereka.. mungkin memang ada tangan ghaib yang halang produk malaysia menembusi pasaran antarabangsa secara besar-besaran.. siapa tahu pada masa akan datang, kita ada fenomena malay pop menguasai dunia hiburan antarabangsa.. sama-sama kita nantikan..

          1

          0
        • respect kehebatan korea says:

          muka artis kpop ni kulit putih pucat, mata sepet.. mereka yang lahir dengan baka rambut hitam dan mata coklat gigih letak highlighter, warnakan rambut macam-macam warna dan letak contact lens untuk nampak rare dan jauh lebih special daripada caucasian yang memang semulajadi mata biru rambut kuning.. agak pelik untuk lihat orang kulit gelap jadi artis kpop kan.. kecik hati jutaan orang kulit gelap bila tengok fenomena kpop ni.. negara korea selatan ni kecik je.. korea utara pulak dah terpisah kerana perbezaan ideologi politik.. so market diorang kecik sebenarnya.. dalam dunia ni berapa ramai manusia yang gigih bercakap bahasa korea? penting sangat ke bahasa korea ni?? bukankah lebih baik belajar mandarin yang dipertuturkan lebih 1 bilion manusia di dunia ni.. well walaupun kita tak perlu pun belajar bahasa korea untuk enjoy k-pop culture.. kita nampak usaha gigih artis korea selatan mempersembahkan tarian artistik, melodi lagu yang sedap didengar walaupun kena pakai google translate nak paham maksud lirik gitu.. yang penting biarlah mata judge kecantikan fesyen artis korea ni.. futuristik gitu..

          at the same time, orang korea selatan yang tak terlibat dengan industri hiburan, berlumba-lumba mengejar kecanggihan teknologi, melengkapkan diri dengan ilmu dan kemahiran setinggi-tinggi yang mampu.. hasilnya korea selatan terbukti dapat menjajah hampir seluruh dunia dengan produk-produk keluaran mereka seperti samsung, lg, chaebol dan sebagainya..

          0

          0
  42. edeng says:

    i nak daler yusuf jd hero dalam coffee prince…sesuai sangat

    1

    8
  43. Anonymous says:

    Career Fattah baru jer nak bermula tapi dah ada ramai yang dengki dan nak jatuhkan dia. Yang konon bosan tu berapa banyak dah drama Fattah yg korang tengok? 10biji?15??? Tahun ni aku baru jer tgk HSC. Kalau bosan tukar channel lah….mcm SHMP aku bosan so aku tukar channel… tu pun malas ke?
    Sebok betul nak suh tukar pelakon….

    3

    4
  44. Alang says:

    Nk buat remake ni mmg kena hati2. Pemilihan cast kena tepat. Nnti kena hencap dgn pencinta drama korea. Syukri Yahya tk sesuai la. Pada aku alvin chong ke, yg tv3 tu dgn ayda jebat apa tah nama dia pun ok gak. Risau juga drama2 yg keluar dari production michael ang ni. Editing haru biru. HSC pelakon semua mantop tapi editing ke laut.

    8

    0
    • Anonymous says:

      setuju..aku sebenarnya lagi risau kalau MA yang direct.editing hancur. dibuktikan lagi dengan mv lagu bisa apa tu. lokasi, props semua dah cantik. last2 hasilnya mcm baik buat dalam studio kat Malaysia je.

      3

      0
      • gemuk gendut gedebok says:

        michael ang tak berapa pandai bab editing ni.. dia harus belajar daripada orang yang lebih pandai.. kesiann michael ang.. takde masa nak belajar agaknya.. padahal buat duit tahu pulak..

        0

        0
  45. Farah says:

    Tentera lobatak je ni yg tak puas hati dgn fa sbb fa rejek lofa…. Ha ha… Takyah busuk hati sgt kacau periuk nasi org… Takut periuk nasi sendiri yg tersekat nnt…. Cuba kalau fa berbaik semula dgn lofa… Mst hari request fa yg berlakon… Rezki tu milik Allah… Bukan milik haters

    0

    9
    • Anonymous says:

      ko pun jgn ingat msia ni ada lopak pattah and pajura je. aku menyampah semua..eh, pepandai kata aku tentera lobatak pulak, geli weii..pattah tu patut stop drama kt luar set dgn heroin2 kalau xnak org muak

      10

      0
  46. Fattah fan says:

    Saya suka tgk fattah Amin. Tq astro pilih fattah

    3

    6
  47. Fan fattah says:

    Tq astro pilih fattah. I am his fan

    1

    5
  48. Intan says:

    Aku meluat tengok fattah dgan mulut mulut dia bila dia bercakap. Stop it lah geliiiiiiiii… plz tukar actor lahh michael ang….

    9

    0
  49. Anonymous says:

    Lobatak kalau lopak berlakon dlm citer ni baru laa semua lompat bintang #lobatakdanbodohberpisahtiada

    1

    5
  50. Saya cuma nk ckp je... says:

    Coba bg watak tu kat faizal AF4 atau mana2 artis yg dh x pemes lg..buleh jga tulung menulung kn.

    1

    0
  51. Kak Kiah says:

    Kak Kiah bukan apa… Akak setuju Fattah Amin jadi hero… tetapi, tolongla cukur side-burn yg tak terurus tu dan jangan laaaa pakai baju yg ketat macam baju pinjam!

    0

    0
  52. min says:

    lobatak sila berambus!!! orang lain semua ok je kalo Fattah amin berlakon wehhhh!! lobatak dan lopak sila konsentret red velvet je..jangan nak menyibuk kat drama lain!!mengalahkan fans fasha plak fans lopak nih, habih semua orang nak kena ikut cakap diorang je lah!!! bosan perangai fans macam nih!!!!

    1

    5
  53. Anonymous says:

    STOOOOOOOOPPPPPPPPP WITH FATTAH AMIN!!

    HAD ENOUGH WITH FATTAH AMIN ALREADY! DAH TAKDE PELAKON LELAKI LAIN KE NAK JADI AMBIK JADI HERO?? WHAT’S WITH HIM YANG BAGUS SANGAT NI?? BELAMBAK LAGI PELAKON LELAKI YANG LAGI BAIK DARI FATTAH AMIN.. I AM NOT SAYING ANYTHING, TAPI TOO MUCH LAH MUKA DIA KAT DRAMA2 ASTRO.. NAIK MELUAT PULAK..

    BETTER STOP LAH, OR ELSE TAK RAMAI YANG TENGOK NANTI DRAMA NI KALAU MUKA DIA JUGAK YANG JADI HERO, WELL I AM ONE OF THEM.. GAHHH!

    9

    4
    • kelakor says:

      kau ni mst acik airport kan.. yang kau tu marah sangat kat fattah tu dah kenapa.. siap cakap ada lagi baik dari fatah. kelakor lah aq tengok kau ni… kau buat lah station tv kau sendiri kan senang. coiiii betul

      0

      7
  54. Anonymous says:

    Aiman Hakim Redza sesuai berlakon kot..

    3

    1
  55. TakSukaLelakiTakSolat says:

    Baik ambik pelakon mat salih celup tu Daler Yusoff eah name dia.. asyik patah je..

    3

    2
  56. Makcik Som says:

    Ala.. Makcik suka hero & heroin yg skrg pemes tu.. Mr. Click² dgn patung mannequin tu…
    Kasi can dorg la.. haiz

    0

    0
  57. Ann says:

    Aku ok je klo fattah jd hero… Sbb fattah tggi. Tp andai nk tuko hero… Sapa ye yg layak…aku xnmpk sape… #akubukanfanmanamana

    4

    4
  58. so siapa patut jadi hero? says:

    not a fan of fattah..but x phm bile org kate asyik muka fattah dlm drama..aku rase taon ni baru hsc..taon lepas shmp..kat mane drama asyik muka die je?in fact aku rase zmn aaron aziz and zul ariffin lagi kerap asyik keluar muke dorg je kt astro,media prima and film..tp xde plak org bising mcm ni..ni boikot jeles ke ape ni?if xnk FA, bg la name pelakon bole match gong yoo..give me name guys..

    3

    3
  59. siapa patut jadi hero? says:

    not a fan of fattah..tp kenapa org dok kate asyik muka fattah je?rasenye taon ni baru hsc..taon lepas shmp..drama cp ni pon lambat lagi weh..rasenye zmn zul ariffin ngan aaron aziz lagi kerap kot masok astro,tv3 ngn film..ni sume boikot sbb jeles ke ape?if xnk FA jd hero, suggest la sapa yg bole match rupa mcm gong yoo sado tinggi tu..give me name guys..kasik la suggestion..

    1

    4
  60. apa2 aje says:

    tak payah la nak buat drama nie versi malaysia.mengarut jek nak tiru2.dah tak ada modal ke pengarahnya.tak kisah la si patah ke,si janna ke…memang tak sesuai langsung.bab meniru bagi la ke pengarah2 sini.tak berkenan plak aku..menyampah!!macam la tak boleh buat drama sendiri..balik2 nak cedok drama luar, tak pun novel.tahapa2 jek…

    6

    0
    • Apapajela says:

      Betol tu . Setuju tk payah la nk buat versi2 bagai. Mentang2 la sekarang ramai orng tonton n puji drama korea daripada local drama. Ni dasar production pemalas. Dulu novel mcm cendawan tumbuh skng versi. Sudah kering idea ka? Senang buat duit? Lagi satu kalau astro perbagaiikn production lagi bagos. Bnyk saingan lumba2 buat drama bermutu. Jgn asyik production yg sama je. Tengok pelakon sudah tau siapa produce drama tu sebab mereka ada kroni sendiri. Ni yg buat local drama n movie makin tkde value. Haizzz…

      5

      0
  61. cik k says:

    x..mslh nya skrg ni kt malaysia mmg ade si fattah sorang je ke artis lelaki ?????

    5

    0
    • dunia glamor memang camtu says:

      patah amin ni tinggi, takde jerawat pandai jaga kulit (mesti selalu letak buah dan mandi bunga kan), ada misai dan janggut pun nampak jambu, badan patah amin pun taklah berketul-ketul berurat-urat sampai nampak ngeri orang nak tengok.. pendek kata sedap mata memandang.. walaupun cara patah amin menyebut tu macam tergagap-gagap, macam tak jelas pun ada.. tak kisah sangat.. dah itu selera segelintir peminat patah amin.. haterzz boleh angkat hero pilihan masing-masing..

      1

      0
  62. ftc says:

    seriously walaupun memang minat dekat fattah ni..tapi untuk dia pegang watak gong yoo ni sangat tak sesuai…dah la minat tengok cerita cofee prince ni..dah excited nak tengok versi malaysia..sekali tengok fattah yang pegang watak gong yoo..

    2

    0
  63. puterakopihado says:

    laa bia la weh..fattah tu aku ase dia bukan sesuka create drama. dh mmg dia mmg in love dgn L dulu kita nak ckp apa..mana la dia tw dia kene friendzone di pengakhirannya. dia nak move on, ada pulak yg nak uturn. dia tw dia kene move on. aku x ase dia penah exploit personal story dia unless media bertanya dulu. aku syak dulu mmg dia aim ke jannah dah dgn L, malangnya sangkut di tgh jalan.. so now, bia la dia nak kembangkan bakat dia..from bayangan emilia, HSC and now CP bia la dia cuba. dia pon dh lama jadi pelakon sendu sebelum ni.. bukak mata weh.. kalau nak cite back to back banyak je lagi artis lelaki lain back to back tp bezanya dgn stesen tv lain. simple example, SY dh buat andai takdirnya dgn 7HM, SK dah buat MMP dgn pe tah kat akasia tv3 tu, azrel pon dah ada few series this year, ni periuk nasi dorg. kalau la ditakdirkan fattah mng lagi abp next year, org akan stat petikaikan pe je produk mamat ni last year , drma pon 2 ketul je(exactly situation masa L mng ABP two years back), pastu compare lagi! sick weh yadayadayadayada..

    fastyle pls baca ni. aku bukan fan mana2, tp explotation pada personal life fattah dlm media public (bukan media sosial ok) ni yg buat org benci dia.. dah2 la tu, wartawan hiburan pon sampai bila nak jadi punca artis dibenci public disebabkan gosip2 tak berfakta korang tu. buat story yang mengundang hencapan, ni yg buat org benci fattah. korang wartawan ke paparazi weh. . socmed si fattah ni aku tgk pos psl keje and bisnes dia je. cara tulisan aku mmg macam aku karatz fattah tp serius weh x. tlg jgn hencap aku!!!!!aku pengikut tegar coffee prince jer weh!!!!

    4

    0
    • jom minum kopi says:

      ahkak ni peminat kopi.. kopi ni ada macam-macam jenis dan style.. hanya coffee lover yang paham apa erti kelazatan menikmati kopi..

      1

      0
    • retis sendu suam kuku says:

      korang nak sangat patah amin menang bintang paling popular.. tapi yang penting apa produk dia beri pengaruh kepada khalayak ramai.. kalau sekadar syok sendiri, lepas beberapa tahun akan pudar dan dilupakan lalu diganti dengan hero lain pulak..

      1

      0
  64. airil says:

    korang bising2 tetap fattah yang berlakon kerana fattah dan michael ang berpisah tiada. hsc pun gagal kontroversi je lebih. Mungkin popular dikalangan fans fattzura je.ANDAINYA TAKDIR yang pelakon nya kurang popular tu lagi gempak. kerana apa? KUALITI lakonan bukan populariti.

    7

    0
    • jerat percintaan yang sendu says:

      ko buat-buat tak tahu ke drama Andainya Takdir pun mengundang kontroversi jutaan haterzz.. nina iskandar ni orang brunei. brunei ni jaja mereka nak hukum hudud.. mereka pun serba salah macam mana artis beragama islam boleh sekejap pakai tudung, sekejap free hair.. waktu solat memangla kena tutup aurat.. tapi nak tidur dan mandi pun kena pakai tudung ke?? agak tak logik mira filzah tidur pun pakai tudung dengan mekap tebal lipstick bagai.. patutnya tidur kena cuci mekap biar rambut tu bernyawa.. entah apa yang difikir hijabster pun tak tahula.. berhijab 24 jam..

      rakyat malaysia yang ada di oversea untuk kerja, study pun gigih tengok online tonton.com.my curious nak tahu apabenda fenomena andainya takdir ni.. masing-masing ada interpretasi sendiri bila tengok ceta ni.. kita tunggu dan lihat apa impak drama nii kepada masyarakat. sama-sama kita nantikan..

      0

      0
    • feminis anti violence says:

      kita boleh nampak betapa berpengaruhnya drama andainya takdir.. orang ramai boleh drama ni dengan real life.. golongan profesional pun berdiskusi mengenai masalah sosial masyarakat ni.. keganasan rumah tangga yang boleh merebak kepada keganasan di tempat awam yang melibatkan orang awam pulak.. suami kaki pukul panas baran berpotensi untuk buat huru-hara pukul orang lain yang bukan family dia pun.. ingat mereka takut ke.. so itulah tanda-tanda mereka ni nak jadi pengganas.. keganasan rumah tangga ni dah jadi warisan banyak generasi turun-temurun zaman-berzaman.. faktor kemiskinan, berfikiran sempit itu juga mempengaruhi perangai anak cucu mereka di sekolah dan tempat lain..

      0

      0
  65. sunshine says:

    Korang rase spe aktor lain yg agk2 bole ambil watak tu?
    kengkawan hakak suggest nama2 ni (haha, beriya pulak wt survey retis2..) :

    1) Syukri Yahya
    2) Jaslin Puasa
    3) Nazim Othman

    :p

    2

    1
  66. #bukanfansFA says:

    i nakk fattah aminn berlakon dalam coffee prince please!! *cair. hahahhahahahaaha. Lawak tengok komen2 org yang tak nak fattah berlakon. at the end, korang akan tengok jugak. bluerkkkkk :D

    3

    1
    • dunia glamor memang camtu says:

      haterzz gigih tengok nak cari point untuk kecam patah amin dan janna nick.. yang penting rating drama tinggi.. sponsor pun berebut.. siapa yang untung? team production gak yang merasa untung..

      kalau hero taraf sendu yang berlakon, peminat pun tak kuasa nak tengok.. end up rating rendah.. payment pun payah nak up.. sponsor pun tak confident..

      0

      0
  67. Anonymous says:

    bodoh fan patah kayu ni….mcm laa kat malaysia ni si kayu sorg ni je y tggi,hensem….weiiii….pale butoh…bersepah laki tggi dan hensem kat malaysia ni…tulaa…duk terperap kat dlm rumah…asik berangan je 24j psl si kayu ni…pastu gentel biji sendri…fan kayu y perempuan ni cam sundal…pantang org kritik kayu ckp geng lobatak…bodoh…ape ko igt rakyat malaysia 26juta ni sume fan lobatak,kayu batak n fantanzura ke???bodoh x abis2 fan bangang kayu ni…

    3

    2
    • #bukanfansFA says:

      omaigod!! awak ni islan ke apa ye? orang islam tak cakap ayat2 macam ni. hahaha. jangan dengki. rezeki dia.. bluerkkkk :D

      1

      1
    • #bukanfansFA says:

      koni islam ke apa ye? kalau bukan islamfaham la bila tengok ayat ni. kalau islam, erghhh memalukan ayat ko ni. macam orang tak ada agama. kot la ko benci fattah tu, abaikan je la. dari ko memaki hamun macam ni. MEMALUKAN. bluerkkk;D

      1

      0
    • retis ilmiah yang kita nak says:

      pembetulan rakyat malaysia kini sudah lebih 32 juta mengikut angka terbaru yang diumumkan oleh jabatan perangkaan malaysia.. haha ilmiah sikit..

      0

      0
  68. SayaCadanganJe says:

    Bole consider Jaslin Puasa tak … dia berlakon best!
    Sado pon sado … hehehe

    1

    0
  69. Anonymous says:

    takyah la create hashtag janna n fattah.. bosan da isu lofattah n fattzura.

    0

    0
    • retis glamor kusayang says:

      jealous ler tuu.. fenomena lofattah dan fattzura.. tahu sangat ada kerabat diraja berangan nak meminang patah amin dan neeloufar.. itu pasal ada cubaan untuk menggagalkan sweet couple dari drama boleh pulak nak menikah in reality life.. well diorang okay je ada kerabat diraja nak menyunting jadi pasangan hidup tapi mereka ni jiwa seni, rasa serba salah nak tinggalkan dunia glamor retis kesayangan jutaan peminat sekalian.. ambik iktibar maria menado, julia rais, azrinaz yang tinggalkan dunia retis kerana nak jadi bini kerabat diraja yang serabut dengan protokol gitu..

      0

      0
      • lalalalala says:

        aku rasa kau silap kot ni. Neelofa dah kena banned terus dari istana. Kerabat semua tak suka kat dia. Sapa yang ada kawan dengan kerabat mesti tau pasal cerita neelofa kena halau dari istana.

        0

        0
        • sekolah antarabangsa republik says:

          mula-mula benci ehhh ehhh lama-lama jatuh cinta.. kerabat diraja tu harus sedar diri institusi beraja masih lagi diiktiraf oleh kerajaan malaysia dengan sokongan jutaan rakyat malaysia.. bayangkan malaysia jadi republik.. segala istana tu hanya jadi muzium saja dan kerabat diraja tu hanya jadi kenangan dalam buku sejarah.. maybe still boleh carry nama keluarga but orang dah tak kisah you ada background kerabat diraja tok nenek you ke..

          1

          0
  70. cik kiah says:

    vote for syafiq m nazri!

    0

    0
  71. peminat keluarga lofa says:

    korg kne phm karakter gong yoo tu tgi sado tp bkn sesado zul ariffin plak..jgn la suggest hero size kecik molek..janna nick tu dah la agak tggi compare yg lain..Alif satar lek je taon lepas 1 drama and taon ni 2 drama kt astro tu..same je mcm FA..xde lak org bising soh tukar hero sbb asyik2 muka die je..kot ye pon nk boikot sbb jeles and korg pminat keluarga lofa, kaber2 laaa

    3

    2
    • nak tengok artis yang fit jer says:

      hero size kecik sila sedarlah diri direject untuk bawa watak hero high standard pujaan jutaan rakyat malaysia sekalian..
      hero size kecik sesuwai berlakon drama tak laku yang orang tak teringin tengok lama-lama pun.. payment pun sikit gitu sebab rating rendah.. dah tahu badan size kecik, usahalah jadi rajin besarkan badan.. bukannya bermalas-malasan.. peminat tak suka artis jenis malas workout ni.. gaya hidup tak sihat gitu..

      0

      0
  72. Anonymous says:

    Overall fattah punye acting skill bnyk improve dlm HSC..Facial expression menjadi..just kena bnyk bljr untk bg lontaran dialog yg clear..tend to mumbling sometimes..voice projection kena btulkn .lain2 pakej mng ad handsome..tggi..kulit cantik..mmg korean market..bab nape asyik muke die,x pyh la nak complain..dah rezeki die kn tgh popular amik la job sbnyk mne yg bly..tu sumber pndptan die
    mgkin lps ni kene selective skit..pilih drama yg bly mncabr actng skill.no more slot drama pkl 10 kt astro..bit concern how michael ang will direct CP..sbb kecewa dgn HSC..plot yg rushing ..editing sgt mngecewkn..some scenes nmpk awkward.Totally disappointed …tgok sbb ad Fazura..fall in love with her.Looking forward for CP.All the best to Fattah and Janna..??

    1

    0
    • luv u so much lofattah says:

      patah amin sengaja mumbling, tersasul-sasul gitu.. nak test penonton tetap sayang patah ke idok.. tak sangka penonton tak downgrade OKU.. patah amin ni dah macam latif romly.. tinggi hensem elok dari luaran tapi ada problem sikit bila bertutur.. tapi peminat semua masih respect patah amin seadanya, sekalipun haterz tak henti-henti membazirkan masa mengecam patah amin kusayang..

      1

      0
  73. arina says:

    bosan betul pemilihan hero dan heroin….apa kata pengarah ambil Bil Azali dan Intan Ladyana/ Elvina

    1

    0
  74. nurul says:

    dah rezeki fa… ada yang kata nak tgk die berlakon watak lain… so kasi la peluang. lagipun astro yang nak dia.. mcm mike cakap.. sabar ye semua..
    nanti pelakon2 lain pun akan dtg juga rezeki mereka…

    2

    1
  75. nuri says:

    knpa sy rasa amar bahrin lg sesuai pegang watak tu yee..ke sbb bentuk muka diorg yg bg saya mcm sama ye…

    0

    0
    • lotsoflove says:

      amar tak boleh. dia pendek. kikiki

      0

      0
      • bangganya tinggi 6 kaki says:

        pelakon pendek boleh berlakon drama lain.. drama kemaruk kangkang harus menampilkan pelakon lelaki tinggi lampai minimum 1.80 m.. tak lepas tinggi standard tu, harus sedar diri tu direject..

        1

        0
  76. sari says:

    rs mcm amar bahrin sesuuuaiii bw watak tu. lgpun muka ada sikit nk sama.(jangan marah ye peminat fatah)

    0

    2
  77. Bukan Peminat Sape2 says:

    Yes, FA tu ada rupa. Physical dia mmg pakej la jd hero hot. Tp KUALITI tu kurangg.. Takde SOUL! Pronunciation pon tak clear. Tu yg jd muak nk tengok. Please la.. Lg 1 aku tengok pelakon baru yg berlakon drama Astro (especially bawah arahan MA), kerap sangat cakap bahasa rojak. Pening tau tak. Bukan aku tak paham english, cuma aku rasa benda tu bulls***.

    4

    1
    • dunia kini dah berubah says:

      dah tahu diri tu tak paham english.. pergilah belajar.. belajar tu sampai ke liang lahad.. bukannya takat tingkatan lima untuk ambik spm jerr… cuba bukak sikit pemikiran tu.. bahasa rojak ni fusion.. macam masakan melayu letak cheese, olive oil.. can you imagine? dulu mak nenek kau mana letak cheese, olive oil.. benda tu mahal, mana nak cari woi kat kedai.. sekarang ni kau mampu beli kan, itu pasal makanan western campur eastern pun kau telan masuk mulut kau..

      0

      0
  78. Abu Jenak says:

    Produser bukan pilih yg mana sesyuai dgn watak, diaorg pilih sapa tgh popular and meletops. Popular = $$$$$. At the end of the day, profit matters most than quality

    0

    0
    • caucasian tetap number one says:

      hero badan size kecik, malas workout, ada jerawat, ada kelemumur, ada karat gigi.. itu jenis artis sendu yang sesuai bawa watak pelakon sampingan.. maksudnya dalam satu drama tu, kemunculan mukanya sekejap-sekejap je.. sedangkan watak pelakon utama yang ada ciri-ciri perfect tu harus muncul selalu dan lebih banyak babak ada mukanya.. penonton nak tengok ekspresi muka mereka, reaksi mereka.. cair hati penonton tengok muka lelaki hensem, pompuan cantik jelita.. penonton yang muka tak hensem dan tak cantik pun berangan nak jadi hensem dan cantik..

      itu pasal jarang pelakon kulit gelap jadi hero heroin drama.. pelakon kulit kuning langsat mendominasi drama melayu.. kalau kulit putih macam caucasian pan asian tu puak-puak umno bantah dengki pulak, katanya ganggu periuk nasi pelakon kulit kuning langsat. hahaha

      0

      0
  79. Anonymous says:

    Muak dah aku tenguk FA nih. Ramai lagi better pelakon

    1

    0
  80. BTS Army says:

    aku rasa kalo bagi watak ni kat aiman hakim pn xpe…rupa pn ada…tggi pn tggi….bosan asyik patah tumbuh hilang berganti ni…huhu..

    0

    0
  81. anonymous says:

    kenape tak ambik idris khan?????
    sesuai je tinggi smart hensem.

    0

    1
  82. budak cute says:

    watak gong yoo sssuai gan kamal adli @ izzue islam

    0

    1
  83. Anonymous says:

    Fattah hero Malaysia paling hensem, macho, baik, penyabar, hardworking, caring and his body is just too sexy. Hero2 lain doesn’t even come close. Plus dia solat on time and hafal surah Al Mulk (lofa his ex yg ckp ok)
    And on top of his busy life still ada masa nak sambung belajar… Masters lagi.
    Anak yg soleh…hadiahkan parents rumah and cafe business.
    Perfect in every way. Patut lah dia ramai lovers and haters.
    This guy is the real phenomenon… looking forward to see what else he can achieve…and he is not even 30 people.
    Keep going Fattah… forget the haters coz they are nobody. U have many more fans rooting for u. Be smart choose wisely. Continue mendonia…

    4

    3
  84. Anonymous says:

    Hero2 lain kepam lah…sorry that’s the truth ya..

    2

    1
  85. aina says:

    Janna Nick ok.. Fattah Amin? tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

    0

    1
  86. Anonymous says:

    Boleh ke rambut Fattah Amin nih belah tengah??

    0

    0
  87. Meatball says:

    Best sgt ke si Fattah ni?Dh x de org lain plak.

    1

    0
    • meriam sabarudin says:

      best. suka attitude dia. baik bdk nya. sabar je dgn org yg kecam dia. dulu mmg kutuk dia kayu kayu jugak.

      rezeki x pernah salah alamat. jika CP elok utk dia gue harap dia dpt. kalo x elok x dpt pun x ape. Allah is the best planner

      0

      0
      • patah amin tak tahan lagi says:

        tak sabar kena kecam, TAK PAYAH JADI ARTIS. pergi kerja office ke.. sesuwai la ko bergosip dengan officemate ko je.. small circle..

        0

        0
  88. Anonymous says:

    tolonglah woi jangan hancurkan drama korea faveret akuuu..kalau nak buat remake aku okay,tapi TOLONGLAH PILIH ORANG YANG SETANDING DGN KOREAN DRAMA YANG PANDAI BELAKON BUKAN SEKADAR MUKA PLEASE!!!!Gongyoo terkenal sbb muka and talent but FATTAH AMIN TAK SETANDING LANGSONG DGN GONYOO PLEASE LA KALAU KO BUAT REMAKE NEGARA LAIN PUN AKAN TENGOK SAMADA OKAY KE TIDAKKK JANGAN BUAT MALU AKU

    0

    0
    • Pencinta Kdrama says:

      BETUL!! tolong lah jangan amik fattah Amin. Jangan rosakkan drama Coffee Prince. Jangan rosakkan character Gong Yoo. Tolong lah. Aku bukan haters fattah Amin. Tapi cari lah org lain yg betul2 sesuai, dan berbakat. Jangan bergantung pada populariti je. Populariti takkan kekal lama. Hsc pun dh cipta byk kontroversi. Jgn dirosakkan lg Coffee Prince dgn kontroversi baru nnt. Cukup lah. Ramai sgt dah haters fattah ni.

      0

      0
  89. NXN says:

    My suggestion: UNGKU ISMAIL (TemanLelakiUpahan).

    0

    0
  90. Babynicker says:

    Fatahamin ni bila buat adigan sedih mmg aq sedih lah sbp dia kayu lakonan xmnjdi hahaha overol smua aq prati ok je haha. Apapun truja sbp ni kli ptma dia blakon dgn fav sy jannanick

    0

    0
  91. Cer cite ye says:

    NAK FATTAH JUGAK..MEMANG AKU BAYAR ASTRO NAK TENGOK DIA PON..NITIZEN BYK LAGI CHANNEL ASTRO SILA MEROYAN DLM HUTAN YE..

    0

    0
  92. Amirul Iman says:

    Vote for shukri yahaya

    1

    0
  93. chas says:

    As a coffee prince fans ,its okay if fattah jadi the hero despite of he lack in soul and many more.I think anyone can be the hero if they suit Gongyoo character in the drama. They must be gentle,cool,and charming .I think everyone who suit the character should perform as a hero. For me, if Fattah have improve their acting skills its is not a big deal if he can be like Gongyoo too. To conclude this, i think everyone who suit the character are the good actors for this drama.

    1

    0
  94. kefkekfkefkkef says:

    Amik nelydia berlakon…..

    0

    0
  95. NoOne says:

    Drama ni about the hero accept himselve as gay cause he thought the girl is a guy.when you adapt it to a malay drama how you gonna portray it? Pastu Fattah belakon kayu la.Takde emotion.

    0

    0

Leave a Comment

Optional