Written by Bella | March 11th, 2016

Kami pasti ramai lagi yang ingat dengan drama popular Bukan Kerana Aku Tak Cinta lakonan Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose.

Tidak dapat dinafikan watak Jebat dan Mas cukup digilai ramai apatah lagi jalan ceritanya bukan sahaja fokus pada percintaan atau saat indah tetapi rahsia hitam Jebat yang sedikit sebanyak hampir menggugat cinta Mas padanya.

Mendapat sambutan yang agak baik, Bukan Kerana Aku Tak Cinta akan difilemkan dan menurut  Sharnaaz, mereka akan mula menjalani penggambaran sekitar Malaysia dan New York tidak lama lagi.

Saya sendiri tak sangka selepas drama ini mendapat sambutan di TV, ia akan diangkat pula ke layar perak. Saya memang teruja dengan perkembangan ini. Insya-Allah penggambaran akan bermula pada Mei nanti.

Sebagai persediaan, sejak seminggu lalu saya sudah kembali ke gimnasium untuk membentuk badan. Cuma saat ini saya belum tahu jalan cerita untuk versi filem. Bagaimanapun, apabila menjalani penggambaran sampai ke New York barangkali ada sesuatu yang menarik.

Sharnaaz juga memberitahu beliau tidak mempunyai sebarang masalah untuk bergandingan semula dengan Nelydia meskipun pada satu ketika dahulu kemesraan mereka dalam drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta mencetuskan gosip.

Saya tiada masalah berlakon dengan Nelydia. Dia antara pelakon yang berbakat. Menerusi drama Setitis Kasih Darmia pun kami pernah dinobatkan sebagai Hero dan Heroin Pilihan pada Drama Festival Kuala Lumpur 2015.

Wah, tidak sabar rasanya hendak menonton filem Bukan Kerana Aku Tak Cinta, mesti jalan ceritanya kali ini akan lebih gempak. Ada tak peminat BKATC kat sini?

Sumber Berita : BH ONLINE

21 responses to Drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta Bakal Difilemkan?

  1. mastura says:

    aku org pertama tgok filem ni nnti.

    0

    0
  2. Anonymous says:

    aku takkan tgk la. persepsi aku la. lg satu, ngeri aku nk byg kan perasaan sharnaz bila nelydia tu panjat blkg dia mcm tu. x stim ke. please la.

    0

    0
  3. nenekjebat says:

    abang nara tq post new entry ;lagi2 pasal cucu nek si jebat ni !!! nek rasa tak sabor nak nengok citer nek ni..nek tak sabor nak negok mas ngn jebat…omgg nek tersedak..

    0

    0
  4. melati says:

    Nanti boleh lah lawan MUNAFIK…2 minggu tayangan RM11 juta…..hahahaha..

    0

    0
  5. gigi emas says:

    Cite melayu ni dah tak de modal ke ….asyik cite cinta je…..teramatlah bodoh dan sugguh cetek minda pada ornag yg tengok cite sebigini ini…Inilah yg terjadi jika standard education merudum di negara ini. Adakah sudah tiba masa untuk pertukaran……..jeng jenge jeng!!!!!!!

    tolong lah stop le industri ni kalau dah tak de idea…..cinta bagai nak rak tapi realiti nye ramai orang melayu akhirnye cerai juga

    0

    0
    • misscoklat says:

      jangan nak samakan industri seni dengan standard education kat malaysia…Org y ckp cam ni sbnarnya xda education…klau x suka tgk diam saje…nak bg komen biar berasas,buat research dlu jgan baik redahh jew..baru diktakan Org y ada standard edu yang tggi…

      0

      0
    • Wake up peep says:

      Cerita melayu mcm ni pemangkin anak haram dilahirkan. Bkn x boleh buat love story tp perlu ke cipap tu disandarkan ke belakang tubuh lelaki yg bukan psgn halal dia.

      Wahh komain lg org support jebat dan mass ni tp bab dosa pahala pndg sebelah mata. Org tegur psl naikkan standard karya melayu, tapi balik2 cerita basi yg di recycle dan hnya tukar pelakon. Weiiii wake up people. Dunia dh nk kiamat. Lelaki dh byk jd bapok, pompuan jd pengkid, tnda2 besar hari kiamat dh muncul . Amik teladan dari kisah2 mnusia yg terpesona dgn hidup yg hnye smntara ini. Wake up. Wake up.

      0

      0
    • melati says:

      Gigi Emas ..kalau nawak berpelajaran …ni saya yg tak belajor ni pun tahu…Pilem2 Malaysia ni tak boleh yg Ganas2 @ Cumbu2….nk citer semua yg baik2 …ni kalau citer pasal olis semua nya baik2…kalau buat citer pasal Polis cam Hindi dh tentu Finas potong……..awak lihat lah sendiri pernerbit2 kita Contoh Adlin,,, A Razak ..Profeser ,,lg…so pikir2 lah sendiri…

      0

      0
  6. miss kepah says:

    Dorang ni tak timbul pape perasaan ke bila dah bersentuhan cenggitu….tak bnyk mesti bergetar ckit hati tu kan…

    0

    0
  7. ku says:

    melonjak-lonjak excited nk pi tengok yer..

    jom kita pakat pi masjid or surau dengaq ceramah agama…ada ke yang nk pi…

    di dataran kl dan stadium shah alam ada dok buat selawat perdana….ada ke excited kita nk pi..?

    0

    0
  8. anon says:

    SAMPAH

    0

    0
  9. el says:

    lebih suke tengok nelydia dan amar asyraf dalam drama setia hujung nyawa

    0

    0
  10. says says:

    Asyik2 filem kisah kemaruk celah kangkang.pengalak pembuangan bayi.tahniah para artis kerana berjaya menjahanamkan generasiku.Udah2 le buat kisah bau taik palat.makcik2 akak2 yg kecewa dapat laki perut boroi,isap rokok je berangan cinta mcam nie..sudahla.

    0

    0
  11. kkkkkkkkkkkkkkkkkkk says:

    kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    0

    0
  12. Wan says:

    peluru pun tak dapat angkat wa punya nyawa,tinggalkan lu lei Mas

    0

    0
  13. Milodia says:

    And endingnya? Mas n Jebat off screen!! Yes!!!

    0

    0
  14. Jid says:

    Artis sampah bohsia n bohjan

    0

    0
  15. zirin says:

    memalukan..tak sesuai untuk tontonan umum

    0

    0
  16. Saya Minat ArtiS says:

    Aku Harap Nora Danish & Farid Kamil
    Bintangi Filem ini…
    Pasti SYOK GITU

    0

    0