Written by AbangNara | January 31st, 2011

rakyat malaysia di mesir

Gosip-gosip jugak, perkembangan semasa kena ambil tahu. Barulah orang kata kita nie tak hanya pandai bergosip. Tak gitu? Abang Nara nak ajak anda semua doakan keselamatan pelajar dan rakyat Malaysia yang kini berada di Mesir. Semoga dipermudahkan urusan menghantar mereka pulang ke Malaysia.

Rasanya semua orang tahu apa yang sedang terjadi di Mesir. Malah ada perkhabaran kononnya ada rakyat Malaysia yang dirogol akibat kejadian banduan berjaya lari dari penjara. Kesahihan berita ini masih sedang cuba disahkan. Buat masa ini, kita doakan agar semuanya selamat belaka.

Untuk anda yang ingin mengetahui maklumat terkini tentang keadaan rakyat Malaysia di Mesir, sila Like Facebook Page Selamatkan Pelajar Kita Di Mesir dan lawati blog Krisis Mesir.

Semoga semuanya selamat belaka untuk rakyat kita di sana.

116 responses to Doakan Keselamatan Pelajar Dan Rakyat Malaysia Di Mesir

  1. namaku AhMeng says:

    yeay! dats rite abg nara !

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • kat malaysia banjir…kat mesir huru hara…ya allah …bantulah kami…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
      • betul tu bang nara.. jangan jadi macam setengah blogger yang dah gelap hati.. berkiblatkan dunia hiburan semata-mata. Ohplease lah..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • mat rock says:

          Pujian lah untuk BN kerana buat thread …walaupun ruangan gossip…semangat kemanusiaan mesti kena ada.

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • Tengku Zawyah says:

        tumpang lalu. ;)

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 7
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          innalillah takutnya =(

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • mat rock says:

          Indonesia dah nak hantar kapal terbang nak ambik pelajar2nya di sana…!!!

          Wisma Putera masih bermimpi…tunggu apa lagi? Nak tunggu sampai pelajar2 Malaysia kebulur ke weii..

          Lembap betoi..!!!. :(

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • aku says:

          Meeting meeting je tau wisma putra.. berap hari nak meeting..bertindak lembab

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • Hmmmm says:

        Kat aussie floods n cyclone. I have cousins in both aussie n egypt.. so worried for them.

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
        • Hmmmm says:

          Msian O&G chartered flite out of cairo 3pm today. others to follow. Insyallah our people safe.

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Saya says:

        Wallahualam ~ thn lps mesir xnk buka pintu sempadan utk NGO antar bantuan mknan/perubatan pd palestin. alasannya nk jaga psahabatan dgn israel..mungkin takot negara dorg kena serang~ xsmpi sethn dorg still gak perang walaupun xbuka pintu sempadan!

        tiba2 teringat psl global peace siap kena tahan kt airport dorg psl nk antar bantuan kewangan pd palestin. dilayan cm pengganas. dan dihantar pulang keMalaysia sbg pengganas. kesian salah sorg dr gang Global Peace (maaf lupa namanye tp Bin Mohd Sharif ) terpaksa berhenti keje kat Mumbai sbb dia dh xleh keluar dr Malaysia (kalau nk keluar pun syarat sgt ketat) . tgk apa jd skrg, walaupun mesir ikot ckp israel still gak perang..

        sbnrnye mesir kena sedar, sume yg berlaku tu dtg dr Allah. walaupun mungkin tuh keputusan pemimpin teratas tp yg dpt kesannya org awam.. Wallahualam, mungkin ada sesuatu yg kita leh belajar dr isu mesir nih ~

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
        • Kasih says:

          ada 2 sepupu di Mesir dan 1 di Aussie… kesian dan sedih bila ingtkan student Malaysia disana dan rakyat mereka… didoakan agar segalanya selamat dan dilindungi Allah S.W.T hendaknya, Amin….

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 5
        • dorayaki says:

          betol2..ni sume balasan dr Allah sebab xnk tlg bangsa sendiri yg dlm kesusahan..Sesungguhnya Allah maha Adil..harap semua rakyat m’sia dapat pulang dgn selamat..tp nape la kerajaan xnk amik langkah keselamatan awal2 lagi b4 keadaan jd buruk sampai mcm ni..Ya Allah selamatkn lah mereka..Aminn..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
    • ann says:

      risau dgn sepupu d sn

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
      • ryu says:

        samelah..my cousin pun ada di sana…mesej kat fb tak berbalas…nak kol no pulak tak de..doa2 semua selamat..amiin.

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • yasmin says:

        mak & adik sy pun ade dkt sane. ;(

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • Saya says:

        dgrnye pelajar Malaysia dh dipanggil blk..dlm temubual dgn sorg pelajar mesir pg td internet, talian tel & sms sume dh kena sekat!!

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  2. lola lolipop says:

    harap-harap diorang selamat. Minta dijauhkan segala musibah dan kejahatan, aminn ya rabbal alamin

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • nurelle says:

      amin…

      i pun dah follow blog krisis mesir tu.. at least cepat sikit dapat update sebab dorang sgt pantas..

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
      • silentgirl says:

        btol tu..harap plajar2 msia slamat la hndaknya..td tgk brita..siannya, student tu tgl rm50 je dlm wallet..mknan pn kurg…nk kuar bhaya..ya allah, bless them n save them from this riot n turmoil..

        Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
        • ape2 je la says:

          dah la x boleh kluarkan duit dri bank.
          ya Allah…bantulah saudara2 kami yang ada di sana.
          mesir yang dulu nye aman damai je..dalam sekelip mata dah boleh jadi mcm ni..kalau Allah nak tunjuk..ape pun x mustahil.
          Malaysia yang tenang ni pun x mustahil..bukannye mendoakan perkara buruk.cume nak ajak yang lain agar sentiasa beringat..buat ape yang Allah suruh..tinggal ape yang Allah larang.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
        • sempoi says:

          aku harap we’ll follow suit soon!

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • momok says:

          g1..de org tu kol tv3 kate sedara/anak dia tkandas kat apot..kate kopi secwn 200…..kesian…smg dorg selamat kembali ke tnh air…

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • Kasih says:

          harap sgt student2 kat sana larikan diri ke kedutaan Malaysia, sbb di kedutaan senang tuk student berhubung terus gan parents… sbb bnyk students kita lari ke tempat yg berbeza2 jadi susah org2 kedutaan nk pantau…

          pd sapa2 yg nak tau ttg perkembangan sanak saudara di sana, bole berhubung terus dgn Wisma Putra… mereka akan memberikan maklumat yg terkini…

          kesian pd students Malaysia disana… agar mereka kuat semangat dan dilindungi Allah S.W.T adanya, Amin….

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  3. Chichuka says:

    Suka Bang Nara blog ni. alhamdulillah

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  4. aswad shukor says:

    luangkan sedikit waktu kalian untuk membaca doa melalui link di bawah ini.kita tiada kudrat untuk berjihad smpai ke MESIR,tapi moga2 doa ini boleh mempermudahkan semua urusan para saudara kita disana.amin~

    http://qunut-nazilah.blogspot.com/

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
  5. LuSelipar says:

    i feel sad

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  6. wiwi says:

    alhamdulillah bang nara terdetik gak hati nak post sahabat kter kt mesir,,gossip2 artis gakk,,isu gempaak kt mesir pun gosip gak,ha2

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  7. anne says:

    doa lah beramai2 agar kita tidak mendapat ujian yg xmmpu kita hadapi….

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
    • Yang prihatin says:

      Allah dah berfirman..Allah x kan bebankan hambaNya dengan sesuatu yang hambaNya x boleh tanggung..
      insyaAllah..mereka disana adalah insan2 yang terpilih untuk mengharungi dugaan ni
      Ada sahabat saya pernh berpesan
      jangan doa minta Allah kurangkan beban..tapi doa la supaya Allah kuatkan iman..untuk menghadapi dugaan.
      sbb Allah x kan bebankan hambaNya dengan something yang x tertanggung

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  8. Ain Syuhada says:

    dorang ckp semuanya bermula dari TUNISIA . . betul ke ? akak saya di ALEX .. doakan akak saya selamat

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Saya says:

      aah Ain, dgrnye pun cmtuh..psl harga brg naik dan kemelesetan ekonomi eik..pastuh dorg nk suh perdana menteri (xreti nk type nama dia) tuh letak jwtn

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  9. KENING tebal says:

    mari kita sama2 doakan keselamatan diorang..ameen

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  10. intan says:

    bagus la abang nara.. tadi ader tgk berita tv3 ader seorg ayah pelajar tu ngadu xder bantuan tuk anak die daripada kerajaan.. mintak mintak diorang selamat..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • futuremg says:

      Aku tak paham nape sebonaeh ada sorang minister nie sampai hati + masih lagi tergamak tdk berhati perut utk mengeluarkan statement yg pelajar Msia di Mesir masih lgi selamat walhal dah dikeluarkan perintah darurat…selamat kepala lutut dia.pastu la nie baru la kecoh2 nak suruh students pegi menyorok kat Msia hall….jgn smpai anything bad happen to your family baru nak amek kesah pasal kesusahan org laen lar weeiiiiiiiii

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
      • Hmmmm says:

        Got thru my coz there. Actually they are safe. just holed up in their apartments tapi takut food supply tak ada. cos students simpan maggi je.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
        • ckp mmg senang bro..cuba jd menteri tgk.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • tXo(the X one) says:

          mksd selamat tu for now jer=ade tmpt blindung…
          ada yg dah dpt flight…
          tpi byk lg yg brselerak….yg brlindung kat umah sewa pon ader…

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • futuremg says:

          what a stupid reply..’cuba jadi menteri’…so why they choose to become a minister in the 1st place if they cannot handle this kind of problem…stupid…a55 h0l3!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • lalala says:

          pro pembangkang rpenye~~~~~~~~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • mimi says:

        tu la..nk harap government ngan kapal nye ntah ble la bdk2 tuh blh blk. my cousin bergerak sendiri in group dr sunday aritu.now dkt armsterdam.
        yg x phm nyer x kn la duta malaysia kt egypt tu la blh predict political situation kt sane? kalau tindakan awal diambil takde la ramai sgt student yg terkandas sekarang.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  11. opiee says:

    org2 kat sana mmg menyeramkan kalo bab gado2 nih.. dulu penah arab depan umh sewa masa blaja dulu bergado siap ika2t dan gergaji tangan.. mintak2 kawan2 yg masih tinggal kt sana selamat.. 4 tahun dah aku tinggalkan mesir..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
    • Yang prihatin says:

      cara di sana memang agak agresif sikit..kawan saya di sana pernh cerita..kalau tahun baru mesti diorng akan pecah gelas dan sebagainya yang berkaca di tepi2 jalan.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  12. mek ju says:

    rmai membe sya kat sna..doakan semoga mereka selamat….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  13. kwn ambe pun ade crita, ank2 kenalan kat sana. masing2 tak brani kua umah. ade tu sekitar umah org dok pecah rumah. aduh.. kite dgr pun sedih takut sesgt, keadaan diaorg tak ble nk bayangkan. hanya ble berdoa, semoga Allah lindungi mereka. yg paling ambe sedih bila pemimpin kite wak statement, sekadar nk bwk diaorg ke negara jiran. kan ke bagus klu lepas selamat kua dinegara jiran usahakan lah wak blk mereka. kesian sesgt. bayangkan ahli2 keluarga mereka kat sini…bawaklah mereka balik ke sini…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  14. moh says:

    doakan2 ..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  15. Onizuka says:

    Masyaallah.. kenapa semua ni berlaku? Rakyat Malaysia kat sana sila jaga diri. Kami disini hanya mampu berdoa dari jauh. Semoga semua selamat!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  16. akira says:

    wish all them save..may ALLAH bless them now n forever…amin

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  17. justoneofakind says:

    adik ako belajar di Kaherah,Mesir.. katanya dtempat tinggalnya sekarang.. kereta kebal tentera telah diletakkan disekitar kawasan kediaman adik ako. Tiada siapa boleh keluar rumah, apa yg dirisaukan jikalau bekalan makanan habis. Doakan mereka selamat.. Wallahu’alam bissawab

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • tXo(the X one) says:

      tula psl…
      biler tgh curfew nih bahaye nk kluar…
      askar pon standing order “shoot on sight”..
      silap2, ttmbk org len….moga2 slmt mreka hendaknyer..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. azie gallery's says:

    ya Allah ya tuhanku..kau selamatkanlah saudara-saudaraku di mesir..sesungguhnya kaulah yg maha pengasih lagi maha penyayang… amin…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  19. nasihat says:

    tu dia bila rakyat biasa tertunda. org2 d atas dah byak makan lemak, syok sendiri dan kroni2, lupa daratan.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  20. sky says:

    copy paste dr kwnku br post td..

    Salam Mujahadah… PERHATIAN!!!! Kepada sahabat2 yg mmpunyai saudara mara atau sahabat di MESIR, mereka akan d pindahkan ke Jordan atau Libya. Khas untuk anak perlis yg berada di mesir… Tolong maklumkan kepada ibubapa atau saudara terdekat mereka yang ingin menghubungi anak2 mereka boleh lah mendail no. ini 0222602801 (pejabat rumah perlis), no kedutaan malaysia di mesir, dan boleh jugak menghubungi no. tel. anak masing2, tetapi tak semua yg dapat.. Sekian trima kasih.tolong sebar2 kan.. Jazakumullah..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  21. big haha says:

    semoga rakyat malysia d sana selamat..harap2 malaysia sentiasa aman dan damai..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. qalby says:

    Ya Allah, lindungilah dia dan rakan2 yang lain di sana dari segala mala petaka..hari2 call tapi susah sangat nak dapat :(( dalam 10x try tu dapat la sekali lepas tu putus..urmmm

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  23. Mysara says:

    Takutnya dengar..Ya Allah..moga mereka semua selamat, dan jauhkan bala sebegini daripada kami. Amin..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  24. lolyat gang says:

    haa ni lah dia
    dulu korg duk agungkan sgt org arab
    skang korg sendiri tau kan betapa kerajaan2 dibumi arab tu adalah bangsat

    hapuslah bangsat2 petualang islam mcm dorg ni !!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 8
    • abarage says:

      org mesir pun ramai kristian la ngok!bkn islam je.

      Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
      • lolyat gang says:

        sape kate xde kristian kt sane ?
        ape kaitannya jawapan ko ni pada komen aku diatas ?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Yang prihatin says:

      sekarang ni bukan nye masa nak menunjukkan padan muka pada sesiapa..
      apa yang boleh dapat kalau buat mcm tu?
      sekarang ni kalau x boleh tolong apa2 pun…tindakan yang paling mampu dibuat adalah berdoa..
      supaya Allah selamatkan saudara seislam kita
      bukannye nak memaki hamun dekat sini.

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
      • Kasih says:

        jgn pertikaikan sapa yg ptt dipersalahkan… skarang ni adalah lbh baik kalo kita sama2 berdoa serta melakukan solat hajat agar sumer nya slamat dan dlm lindungan Allah S.W.T adanya… Amin…

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • lolyat gang says:

        semoga rakyat mesir yg xbersalah tu selamat
        dan bangsat2 arab tewas

        kemenangan kepada humanity !!

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  25. Rin says:

    dahsyatnye dunia akhir ini..
    semoga semuanya selamat & sgalanya brakhir dgn cepat.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. sha says:

    kesian kat diaorg…..skrg amaran jingga menghampiri amaran merah….anak sepupu kat sana…..
    korang baca kat blog ni…
    krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com

    marilah sama2 kita doakan utk sedara2 kita di sana..semoga mereka selamat

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  27. adeakukesah says:

    dunia akhir zaman..inilah tanda2 kiamat dimana manusia berperang sesama sendiri.nyawa tidak ada harga lg..ya Allah jgn lah Kau timpakan kan bala kpd org2 yg tidak berdosa..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • komestikesah says:

      macam2 perang/ conflict /revolt dah ada sejak zaman tok adam lagi maa. Skarang ngan internet cepat merebak ke mana2 sudut dunia ni, satu planet tau dalam sesaat. Yg tk berubah manusia bila dah gila power sangat. ingat bole main tekan rakyat je tampa balasan.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  28. MisstauruS...MisspocO says:

    Ya Allah…kawan aku bernama Zul study kat sana… semoga dia dan lain2 selamat semuanya… amiiin…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  29. tikus says:

    its high time that this thing happen…baguih..memang patut negeri arab pelopori gerakan ini…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  30. dun says:

    ya allah ya tuhanku…Kau lindungilah saudara-saudaraku di sana…hanya Engkau sahaja tempat kami memohon bantuan dan perlindungan…amin..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  31. Piston Pecah says:

    semoga semuanya selamat..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  32. nabbella says:

    sudah ada bala bencana, baru tah kan ingat Allah?? baru tah kan sembayang?? time nada bala bencana, banyak jua buat maksiat, yata Allah murka and turun kan bala. dunia akhir zaman :s

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  33. basah... says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 21
    • gibaca says:

      ko tak reti politik + keadaan rakyat d sana kan.

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Rin says:

        tah, dorg tu dh bgkit mnentang pnindasan..
        dh bpuluh thn duk dlm cgkaman PM pro israel, tiba masa rakyat mesir tegakkan keadilan. bila buat dgn cara baik . x bkesan.. akhirnya dgn cara cmni, kuasa rakyat gegar bsuara!

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
    • Permata says:

      Ler , basah ni sah tak tau cite nih.

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • orthopaedic_surgeon says:

      40% rakyat Mesir dibawah paras miskin tegar, pendapatan 2 dollar sehari, kena tindas dgn pemimpin diktator Hosni Mubarak selama 30 tahun memerintah, rakyat yang buta huruf 40-50%.. Masa saya pegi Mesir 2 tahun lepas, peminta sedekah bersepah2 di sana sini.. mana pemimpin mereka? duduk dalam rumah berjuta2 hidup senang lenang.. tiada demokrasi, negara di bawah cengkaman kuku besi diktator.. kalau anda sendiri hidup di situ, anda sendiri akan terpanggil utk akan bangkit beramai2, tak kira muslim, kristian koptik atau atheist utk menentang penindasan kepada rakyat..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  34. puckerman says:

    atlast guys….i thot malaysian wouldnt ever care about our people welfare..but im sure they arent 100% care cuz fasha sandha thingy is more important,,is it????well…stop fasha sandha thing,,thats so not important..n get the hell if she want to break up or marriage or watever..cuz u know what peep,,U GUYS WORSHIP CELEBRITIES MORE THAN U WORSHIP GOD..HELL,THEY AINT OUR DOG FOR THE GOOD SAKE…!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 2
  35. puckerman says:

    *oppsss…THEY AINT OUR GOD…but thats more like it..they dog…btw..pray for the rest..=)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  36. Sasya Aksix says:

    Semoga pelajar kita semua selamat dan keadaan di Mesir kembali stabil.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  37. forward +ve says:

    change will come. harap yg paling baik utk Mesir dan rakyat nya. jgn merangkak keblakang ala taliban sudah!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  38. zr8 says:

    insya allah, mereka akan selamat, banyak kan mendengar lagu maher zain

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 5
  39. kaki_hujan says:

    ya ALLAH, ya tuhan ku KAU selamatkn lah sahabat2 ku di sana amin…
    kepada semua pembaca BEAUTIFUL NARA khasnyaa..
    marilah kita bersama2 berdoa akan kesejahteraan sahabat kita di bumi mesir sna..amin…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  40. effie says:

    yup, aku pn ade baca kat satu blog pasal rakyat malaysia yg kene rogol nih.. sedih kan, bila ada rakan2 yg tak lepas balik ke malaysia sebab airport ditutup..

    Dan yg terpaksa stay di mesir hidup bagai dlm perang, nk keluar rumah pn takut..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  41. nescafethreeinone says:

    Mudah mudahan rakyat Malaysia di sana di lindungi oleh Allah S.W.T Amin..Harap Kerajaan Malaysia percepatkan usaha membawa mereka pulang ke tanah air.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  42. ELeVen BLack Rose says:

    ya allah…selamatkan sepupu sy disana…da 8 tahun belajar kat cne….moge2 selamat n ade harapan blik malaysia…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  43. wanie says:

    mintak2 di selamatkan….amin

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  44. sha says:

    sepupu dpt info dari anak dia kat mansoura…baru sebentar tadi dpt call anak dia…
    katanya…diaorg tgh usaha nak bawak keluar pelajar kat cairo dulu sbb suasana kat sana teruk sgt dan mengikut jalan darat ke arab saudi dan negara jiran lain…dari sana pelajar kita akan di bawa balik ke msia

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  45. singa tido says:

    run run run run run…
    help help help help….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
    • Gosipgurl_fea says:

      haha hey teruk sgt ya kat sana? betul2 bersemangat diorang nak jatuhkan gov sana.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  46. Amier says:

    Wow……Jatuh semua pemerintah boneka USA ,kebangkitan rakyat di Timur Tengah.Tunisia-Ben Ali sekutu Israel jatuh, lepas kejatuhan setelah 50tahun baru boleh menunai solat jumaat sebelum ini diharamkan.
    Mobarak di Mesir juga sekutu Israel tunggu masa, tak hari ini pun sehari dua lagi.
    Aljeria,Jordan pun rakyat dah mula bangkit-penanda gelombang kebangkitan islam. Israel,USA dan sekutunya dah ketar.

    Opss!!….Alamak ini laman web hiburan bukan politik, sorry kalau tak suka komen aku ni.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
  47. Lya says:

    saya ada adik perempuan kat sana (alexandria). dorang dah siap pack barang2 and sedang tunggu di panggil untuk berkumpul dan di bawa keluar dari mesir. tapi masalahnya ntah bila org2 atasan nak bertindak keluarkan mereka. kaum keluarga di malaysia dah sangat2 risau. nasib baik kitorang bleh call mereka di sana. tapi sms x lepas. call sahaja boleh. harap2 semuanya selamat

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  48. lalalala says:

    dengar mcm ni rasa takut sangat kalau ada benda2 buruk jadi, ksian org2 tak berdosa jadi mangsa..harap keadaan cptla jadi aman…semoga tanahair kita pun aman selalu..

    *cptla surut banjir kt segamat..aku nk balik kg..ksian sume da stuck kat sana sbb banjir

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  49. lelaki melayu says:

    Ya Allah Ya Tuhan Ku, Kau Kuatkan lah SEmangat dan Iman mereka agar dpt menempuhi dugaan Mu ini dgn selamat Ya Allah. Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  50. mamarazi says:

    wahhh sdh! ade skandal aku bljr kt sana.. hopefuly dy blk m’sia ngn slmt.. :(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
  51. maher says:

    insyaallah ada jalannya…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  52. ewan says:

    harap2 semuanye selamat kt sne.kte kt cni hnye mampu doakan y terbaek tuk diornag.kwn2 ak rmai gk blaja kt sne.hrp2 dpt pulang ngn slmt.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  53. ain says:

    harap semuanya selamat…moga semua dilindungi Allah….Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  54. bb says:

    Astaghfirullah al a’zim…selamatkan lah saudara2 ku di sana…Aminnn…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  55. na says:

    selmtkn la mereke…..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  56. pman says:

    free palestin…
    starts from egypt….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  57. Syue Mustafa says:

    Semoga semuanya selamat & huru-hara ni segera berakhir.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  58. Ain Syuhada says:

    kenapa ade jugak yg dislike ?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  59. Amier says:

    Menurut sumber dari laman web Islamic, banduan2 ini sengaja dilepaskan dari penjara oleh pihak pemerintah Mobarak bertujuan menimbulkan kekacauan dan jenayah untuk mengambarkan revolusi ini diterajui bersama dgn anasir jahat.
    Perkara yg sama juga berlaku di Tunisia, dimana ditaktor Zein al-Abdine Ben Ali memerintah pembebasan banduan2 dari penjara.
    Taktik jahat ini tidak menjadi.

    Sedih tentang perkhabaran rakyat Malaysia yg dirogol,yg dalangnya sendiri adalah pihak pemerintah zalim, supaya mereka ini cepat tumbang.
    Kita doakan supaya rakyat Malaysia selamat disana.

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  60. yanie hakim says:

    doa smua slmat,amin…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. ain says:

    so lepas ni .. klau nak sambung belajo x yah la nak pegi obersea lagik .. kat dlm malaysia pon dah cukup .. hati mak bapak pon senang ..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  62. Anonymous says:

    sian depa….pe kabo ler teman2ku dimesir..da berapa minggu x dpt hubung….hurm,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. hasrulhassan says:

    Salam … hakikat sebenar yang kita awalnya teragak2 juga nak bawa balik pelajar Malaysia … kita mungkin tidak sekaya dulu lagi …

    Nasib baik pemimpin kita masih lagi rasional. Jika tidak .. merempatlah anak2 ini di negara jiran yang lain.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. haruko says:

    salam, t.kasih pada abg nara sbb prihatin dengan masalah ni. saya baru pulang dari sana dan alhamdulillah perjalanan dipermudahkan dengan kuasa Allah. saya harap sangat2 kawan2 saya di sana dapat dikeluarkan segera, mereka mmg kehabisan wang untuk membeli makanan san tak boleh nak withdraw duit dari bank sbb bank banyak yg dah dirompak. pasal banduan yang sengaja dilepaskan, cerita tu mmg benar. pihak polis di sana yang lepaskan banduan2 tu supaya rakyat2 berkawal di rumah masing2 bagi mengelakkan dirompak. bekalan makanan mencukupi, certain tempat dicatu tetapi barang makanan telah naik harga. kredit topup makin mahal dari yang biasa. ada pelajar terkena peluru getah di kaki oleh pihak berkuasa mesir tapi tak serius. latest update, internet mereka telah dapat connection. doalah semoga pemerintahan hosni mubarak digulingkan dan rakyat mesir tidak lagi menderita dengan pemerintahan diktator beliau. rakyat mesir banyak menderita atas kekejaman beliau, harga barang semakin naik melampau, matawang jatuh, kadar kemiskinan yang tinggi, ramai peminta sedekah dalam kalangan KANAK-KANAK, mereka terpaksa bekerja dalam usia yang muda dmi mencari pendapatan halal. sedarlah remaja malaysia, beruntung duduk dalam negara yang aman dan damai ni, masih mengharap duit makbapak, merempit sana sini, buang anak. sedarlah, anda belum diuji oleh Allah. insaflah.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  65. lolyat gang says:

    matilah bangsat2 arab yg bertopengkan islam !!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  66. drmalaysia says:

    tulah,lenkali toksah gi blaja jauh2…nak2 jadi doktor tu gi blaja kat sana buat per..balik sini kene kerja malaysia jugak..dahlah grad mesir semua xtau buat kerja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1