Written by AbangNara | January 31st, 2011

rakyat malaysia di mesir

Gosip-gosip jugak, perkembangan semasa kena ambil tahu. Barulah orang kata kita nie tak hanya pandai bergosip. Tak gitu? Abang Nara nak ajak anda semua doakan keselamatan pelajar dan rakyat Malaysia yang kini berada di Mesir. Semoga dipermudahkan urusan menghantar mereka pulang ke Malaysia.

Rasanya semua orang tahu apa yang sedang terjadi di Mesir. Malah ada perkhabaran kononnya ada rakyat Malaysia yang dirogol akibat kejadian banduan berjaya lari dari penjara. Kesahihan berita ini masih sedang cuba disahkan. Buat masa ini, kita doakan agar semuanya selamat belaka.

Untuk anda yang ingin mengetahui maklumat terkini tentang keadaan rakyat Malaysia di Mesir, sila Like Facebook Page Selamatkan Pelajar Kita Di Mesir dan lawati blog Krisis Mesir.

Semoga semuanya selamat belaka untuk rakyat kita di sana.

116 responses to Doakan Keselamatan Pelajar Dan Rakyat Malaysia Di Mesir

  1. namaku AhMeng says:

    yeay! dats rite abg nara !

    0
    0
    • kat malaysia banjir…kat mesir huru hara…ya allah …bantulah kami…

      0
      0
      • betul tu bang nara.. jangan jadi macam setengah blogger yang dah gelap hati.. berkiblatkan dunia hiburan semata-mata. Ohplease lah..

        0
        0
        • mat rock says:

          Pujian lah untuk BN kerana buat thread …walaupun ruangan gossip…semangat kemanusiaan mesti kena ada.

          0
          0
      • Tengku Zawyah says:

        tumpang lalu. ;)

        0
        0
        • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

          innalillah takutnya =(

          0
          0
        • mat rock says:

          Indonesia dah nak hantar kapal terbang nak ambik pelajar2nya di sana…!!!

          Wisma Putera masih bermimpi…tunggu apa lagi? Nak tunggu sampai pelajar2 Malaysia kebulur ke weii..

          Lembap betoi..!!!. :(

          0
          0
        • aku says:

          Meeting meeting je tau wisma putra.. berap hari nak meeting..bertindak lembab

          0
          0
      • Hmmmm says:

        Kat aussie floods n cyclone. I have cousins in both aussie n egypt.. so worried for them.

        0
        0
        • Hmmmm says:

          Msian O&G chartered flite out of cairo 3pm today. others to follow. Insyallah our people safe.

          0
          0
      • Saya says:

        Wallahualam ~ thn lps mesir xnk buka pintu sempadan utk NGO antar bantuan mknan/perubatan pd palestin. alasannya nk jaga psahabatan dgn israel..mungkin takot negara dorg kena serang~ xsmpi sethn dorg still gak perang walaupun xbuka pintu sempadan!

        tiba2 teringat psl global peace siap kena tahan kt airport dorg psl nk antar bantuan kewangan pd palestin. dilayan cm pengganas. dan dihantar pulang keMalaysia sbg pengganas. kesian salah sorg dr gang Global Peace (maaf lupa namanye tp Bin Mohd Sharif ) terpaksa berhenti keje kat Mumbai sbb dia dh xleh keluar dr Malaysia (kalau nk keluar pun syarat sgt ketat) . tgk apa jd skrg, walaupun mesir ikot ckp israel still gak perang..

        sbnrnye mesir kena sedar, sume yg berlaku tu dtg dr Allah. walaupun mungkin tuh keputusan pemimpin teratas tp yg dpt kesannya org awam.. Wallahualam, mungkin ada sesuatu yg kita leh belajar dr isu mesir nih ~

        0
        0
        • Kasih says:

          ada 2 sepupu di Mesir dan 1 di Aussie… kesian dan sedih bila ingtkan student Malaysia disana dan rakyat mereka… didoakan agar segalanya selamat dan dilindungi Allah S.W.T hendaknya, Amin….

          0
          0
        • dorayaki says:

          betol2..ni sume balasan dr Allah sebab xnk tlg bangsa sendiri yg dlm kesusahan..Sesungguhnya Allah maha Adil..harap semua rakyat m’sia dapat pulang dgn selamat..tp nape la kerajaan xnk amik langkah keselamatan awal2 lagi b4 keadaan jd buruk sampai mcm ni..Ya Allah selamatkn lah mereka..Aminn..

          0
          0
    • ann says:

      risau dgn sepupu d sn

      0
      0
  2. lola lolipop says:

    harap-harap diorang selamat. Minta dijauhkan segala musibah dan kejahatan, aminn ya rabbal alamin

    0
    0
    • nurelle says:

      amin…

      i pun dah follow blog krisis mesir tu.. at least cepat sikit dapat update sebab dorang sgt pantas..

      0
      0
      • silentgirl says:

        btol tu..harap plajar2 msia slamat la hndaknya..td tgk brita..siannya, student tu tgl rm50 je dlm wallet..mknan pn kurg…nk kuar bhaya..ya allah, bless them n save them from this riot n turmoil..

        0
        0
        • ape2 je la says:

          dah la x boleh kluarkan duit dri bank.
          ya Allah…bantulah saudara2 kami yang ada di sana.
          mesir yang dulu nye aman damai je..dalam sekelip mata dah boleh jadi mcm ni..kalau Allah nak tunjuk..ape pun x mustahil.
          Malaysia yang tenang ni pun x mustahil..bukannye mendoakan perkara buruk.cume nak ajak yang lain agar sentiasa beringat..buat ape yang Allah suruh..tinggal ape yang Allah larang.

          0
          0
        • sempoi says:

          aku harap we’ll follow suit soon!

          0
          0
        • momok says:

          g1..de org tu kol tv3 kate sedara/anak dia tkandas kat apot..kate kopi secwn 200…..kesian…smg dorg selamat kembali ke tnh air…

          0
          0
        • Kasih says:

          harap sgt student2 kat sana larikan diri ke kedutaan Malaysia, sbb di kedutaan senang tuk student berhubung terus gan parents… sbb bnyk students kita lari ke tempat yg berbeza2 jadi susah org2 kedutaan nk pantau…

          pd sapa2 yg nak tau ttg perkembangan sanak saudara di sana, bole berhubung terus dgn Wisma Putra… mereka akan memberikan maklumat yg terkini…

          kesian pd students Malaysia disana… agar mereka kuat semangat dan dilindungi Allah S.W.T adanya, Amin….

          0
          0
  3. Chichuka says:

    Suka Bang Nara blog ni. alhamdulillah

    0
    0
  4. aswad shukor says:

    luangkan sedikit waktu kalian untuk membaca doa melalui link di bawah ini.kita tiada kudrat untuk berjihad smpai ke MESIR,tapi moga2 doa ini boleh mempermudahkan semua urusan para saudara kita disana.amin~

    http://qunut-nazilah.blogspot.com/

    0
    0
  5. LuSelipar says:

    i feel sad

    0
    0
  6. wiwi says:

    alhamdulillah bang nara terdetik gak hati nak post sahabat kter kt mesir,,gossip2 artis gakk,,isu gempaak kt mesir pun gosip gak,ha2

    0
    0
  7. anne says:

    doa lah beramai2 agar kita tidak mendapat ujian yg xmmpu kita hadapi….

    0
    0
    • Yang prihatin says:

      Allah dah berfirman..Allah x kan bebankan hambaNya dengan sesuatu yang hambaNya x boleh tanggung..
      insyaAllah..mereka disana adalah insan2 yang terpilih untuk mengharungi dugaan ni
      Ada sahabat saya pernh berpesan
      jangan doa minta Allah kurangkan beban..tapi doa la supaya Allah kuatkan iman..untuk menghadapi dugaan.
      sbb Allah x kan bebankan hambaNya dengan something yang x tertanggung

      0
      0
  8. Ain Syuhada says:

    dorang ckp semuanya bermula dari TUNISIA . . betul ke ? akak saya di ALEX .. doakan akak saya selamat

    0
    0
    • Saya says:

      aah Ain, dgrnye pun cmtuh..psl harga brg naik dan kemelesetan ekonomi eik..pastuh dorg nk suh perdana menteri (xreti nk type nama dia) tuh letak jwtn

      0
      0
  9. KENING tebal says:

    mari kita sama2 doakan keselamatan diorang..ameen

    0
    0
  10. intan says:

    bagus la abang nara.. tadi ader tgk berita tv3 ader seorg ayah pelajar tu ngadu xder bantuan tuk anak die daripada kerajaan.. mintak mintak diorang selamat..

    0
    0
    • futuremg says:

      Aku tak paham nape sebonaeh ada sorang minister nie sampai hati + masih lagi tergamak tdk berhati perut utk mengeluarkan statement yg pelajar Msia di Mesir masih lgi selamat walhal dah dikeluarkan perintah darurat…selamat kepala lutut dia.pastu la nie baru la kecoh2 nak suruh students pegi menyorok kat Msia hall….jgn smpai anything bad happen to your family baru nak amek kesah pasal kesusahan org laen lar weeiiiiiiiii

      0
      0
      • Hmmmm says:

        Got thru my coz there. Actually they are safe. just holed up in their apartments tapi takut food supply tak ada. cos students simpan maggi je.

        0
        0
      • mimi says:

        tu la..nk harap government ngan kapal nye ntah ble la bdk2 tuh blh blk. my cousin bergerak sendiri in group dr sunday aritu.now dkt armsterdam.
        yg x phm nyer x kn la duta malaysia kt egypt tu la blh predict political situation kt sane? kalau tindakan awal diambil takde la ramai sgt student yg terkandas sekarang.

        0
        0
  11. opiee says:

    org2 kat sana mmg menyeramkan kalo bab gado2 nih.. dulu penah arab depan umh sewa masa blaja dulu bergado siap ika2t dan gergaji tangan.. mintak2 kawan2 yg masih tinggal kt sana selamat.. 4 tahun dah aku tinggalkan mesir..

    0
    0
    • Yang prihatin says:

      cara di sana memang agak agresif sikit..kawan saya di sana pernh cerita..kalau tahun baru mesti diorng akan pecah gelas dan sebagainya yang berkaca di tepi2 jalan.

      0
      0
  12. mek ju says:

    rmai membe sya kat sna..doakan semoga mereka selamat….

    0
    0
  13. kwn ambe pun ade crita, ank2 kenalan kat sana. masing2 tak brani kua umah. ade tu sekitar umah org dok pecah rumah. aduh.. kite dgr pun sedih takut sesgt, keadaan diaorg tak ble nk bayangkan. hanya ble berdoa, semoga Allah lindungi mereka. yg paling ambe sedih bila pemimpin kite wak statement, sekadar nk bwk diaorg ke negara jiran. kan ke bagus klu lepas selamat kua dinegara jiran usahakan lah wak blk mereka. kesian sesgt. bayangkan ahli2 keluarga mereka kat sini…bawaklah mereka balik ke sini…

    0
    0
  14. moh says:

    doakan2 ..

    0
    0
  15. Onizuka says:

    Masyaallah.. kenapa semua ni berlaku? Rakyat Malaysia kat sana sila jaga diri. Kami disini hanya mampu berdoa dari jauh. Semoga semua selamat!

    0
    0
  16. akira says:

    wish all them save..may ALLAH bless them now n forever…amin

    0
    0
  17. justoneofakind says:

    adik ako belajar di Kaherah,Mesir.. katanya dtempat tinggalnya sekarang.. kereta kebal tentera telah diletakkan disekitar kawasan kediaman adik ako. Tiada siapa boleh keluar rumah, apa yg dirisaukan jikalau bekalan makanan habis. Doakan mereka selamat.. Wallahu’alam bissawab

    0
    0
    • tXo(the X one) says:

      tula psl…
      biler tgh curfew nih bahaye nk kluar…
      askar pon standing order “shoot on sight”..
      silap2, ttmbk org len….moga2 slmt mreka hendaknyer..

      0
      0
  18. azie gallery's says:

    ya Allah ya tuhanku..kau selamatkanlah saudara-saudaraku di mesir..sesungguhnya kaulah yg maha pengasih lagi maha penyayang… amin…

    0
    0
  19. nasihat says:

    tu dia bila rakyat biasa tertunda. org2 d atas dah byak makan lemak, syok sendiri dan kroni2, lupa daratan.

    0
    0
  20. sky says:

    copy paste dr kwnku br post td..

    Salam Mujahadah… PERHATIAN!!!! Kepada sahabat2 yg mmpunyai saudara mara atau sahabat di MESIR, mereka akan d pindahkan ke Jordan atau Libya. Khas untuk anak perlis yg berada di mesir… Tolong maklumkan kepada ibubapa atau saudara terdekat mereka yang ingin menghubungi anak2 mereka boleh lah mendail no. ini 0222602801 (pejabat rumah perlis), no kedutaan malaysia di mesir, dan boleh jugak menghubungi no. tel. anak masing2, tetapi tak semua yg dapat.. Sekian trima kasih.tolong sebar2 kan.. Jazakumullah..

    0
    0
  21. big haha says:

    semoga rakyat malysia d sana selamat..harap2 malaysia sentiasa aman dan damai..

    0
    0
  22. qalby says:

    Ya Allah, lindungilah dia dan rakan2 yang lain di sana dari segala mala petaka..hari2 call tapi susah sangat nak dapat :(( dalam 10x try tu dapat la sekali lepas tu putus..urmmm

    0
    0
  23. Mysara says:

    Takutnya dengar..Ya Allah..moga mereka semua selamat, dan jauhkan bala sebegini daripada kami. Amin..

    0
    0
  24. lolyat gang says:

    haa ni lah dia
    dulu korg duk agungkan sgt org arab
    skang korg sendiri tau kan betapa kerajaan2 dibumi arab tu adalah bangsat

    hapuslah bangsat2 petualang islam mcm dorg ni !!

    0
    0
    • abarage says:

      org mesir pun ramai kristian la ngok!bkn islam je.

      0
      0
    • Yang prihatin says:

      sekarang ni bukan nye masa nak menunjukkan padan muka pada sesiapa..
      apa yang boleh dapat kalau buat mcm tu?
      sekarang ni kalau x boleh tolong apa2 pun…tindakan yang paling mampu dibuat adalah berdoa..
      supaya Allah selamatkan saudara seislam kita
      bukannye nak memaki hamun dekat sini.

      0
      0
      • Kasih says:

        jgn pertikaikan sapa yg ptt dipersalahkan… skarang ni adalah lbh baik kalo kita sama2 berdoa serta melakukan solat hajat agar sumer nya slamat dan dlm lindungan Allah S.W.T adanya… Amin…

        0
        0
      • lolyat gang says:

        semoga rakyat mesir yg xbersalah tu selamat
        dan bangsat2 arab tewas

        kemenangan kepada humanity !!

        0
        0
  25. Rin says:

    dahsyatnye dunia akhir ini..
    semoga semuanya selamat & sgalanya brakhir dgn cepat.

    0
    0
  26. sha says:

    kesian kat diaorg…..skrg amaran jingga menghampiri amaran merah….anak sepupu kat sana…..
    korang baca kat blog ni…
    krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com

    marilah sama2 kita doakan utk sedara2 kita di sana..semoga mereka selamat

    0
    0
  27. adeakukesah says:

    dunia akhir zaman..inilah tanda2 kiamat dimana manusia berperang sesama sendiri.nyawa tidak ada harga lg..ya Allah jgn lah Kau timpakan kan bala kpd org2 yg tidak berdosa..

    0
    0
    • komestikesah says:

      macam2 perang/ conflict /revolt dah ada sejak zaman tok adam lagi maa. Skarang ngan internet cepat merebak ke mana2 sudut dunia ni, satu planet tau dalam sesaat. Yg tk berubah manusia bila dah gila power sangat. ingat bole main tekan rakyat je tampa balasan.

      0
      0
  28. MisstauruS...MisspocO says:

    Ya Allah…kawan aku bernama Zul study kat sana… semoga dia dan lain2 selamat semuanya… amiiin…

    0
    0
  29. tikus says:

    its high time that this thing happen…baguih..memang patut negeri arab pelopori gerakan ini…

    0
    0
  30. dun says:

    ya allah ya tuhanku…Kau lindungilah saudara-saudaraku di sana…hanya Engkau sahaja tempat kami memohon bantuan dan perlindungan…amin..

    0
    0
  31. Piston Pecah says:

    semoga semuanya selamat..

    0
    0
  32. nabbella says:

    sudah ada bala bencana, baru tah kan ingat Allah?? baru tah kan sembayang?? time nada bala bencana, banyak jua buat maksiat, yata Allah murka and turun kan bala. dunia akhir zaman :s

    0
    0
  33. basah... says:

    bangang tol ar pmbangkang kat mesir……..sjibik cam kat mlaysia…..

    0
    0
    • gibaca says:

      ko tak reti politik + keadaan rakyat d sana kan.

      0
      0
      • Rin says:

        tah, dorg tu dh bgkit mnentang pnindasan..
        dh bpuluh thn duk dlm cgkaman PM pro israel, tiba masa rakyat mesir tegakkan keadilan. bila buat dgn cara baik . x bkesan.. akhirnya dgn cara cmni, kuasa rakyat gegar bsuara!

        0
        0
    • Permata says:

      Ler , basah ni sah tak tau cite nih.

      0
      0
    • orthopaedic_surgeon says:

      40% rakyat Mesir dibawah paras miskin tegar, pendapatan 2 dollar sehari, kena tindas dgn pemimpin diktator Hosni Mubarak selama 30 tahun memerintah, rakyat yang buta huruf 40-50%.. Masa saya pegi Mesir 2 tahun lepas, peminta sedekah bersepah2 di sana sini.. mana pemimpin mereka? duduk dalam rumah berjuta2 hidup senang lenang.. tiada demokrasi, negara di bawah cengkaman kuku besi diktator.. kalau anda sendiri hidup di situ, anda sendiri akan terpanggil utk akan bangkit beramai2, tak kira muslim, kristian koptik atau atheist utk menentang penindasan kepada rakyat..

      0
      0
  34. puckerman says:

    atlast guys….i thot malaysian wouldnt ever care about our people welfare..but im sure they arent 100% care cuz fasha sandha thingy is more important,,is it????well…stop fasha sandha thing,,thats so not important..n get the hell if she want to break up or marriage or watever..cuz u know what peep,,U GUYS WORSHIP CELEBRITIES MORE THAN U WORSHIP GOD..HELL,THEY AINT OUR DOG FOR THE GOOD SAKE…!!

    0
    0
  35. puckerman says:

    *oppsss…THEY AINT OUR GOD…but thats more like it..they dog…btw..pray for the rest..=)

    0
    0
  36. Sasya Aksix says:

    Semoga pelajar kita semua selamat dan keadaan di Mesir kembali stabil.

    0
    0
  37. forward +ve says:

    change will come. harap yg paling baik utk Mesir dan rakyat nya. jgn merangkak keblakang ala taliban sudah!

    0
    0
  38. zr8 says:

    insya allah, mereka akan selamat, banyak kan mendengar lagu maher zain

    0
    0
  39. kaki_hujan says:

    ya ALLAH, ya tuhan ku KAU selamatkn lah sahabat2 ku di sana amin…
    kepada semua pembaca BEAUTIFUL NARA khasnyaa..
    marilah kita bersama2 berdoa akan kesejahteraan sahabat kita di bumi mesir sna..amin…

    0
    0
  40. effie says:

    yup, aku pn ade baca kat satu blog pasal rakyat malaysia yg kene rogol nih.. sedih kan, bila ada rakan2 yg tak lepas balik ke malaysia sebab airport ditutup..

    Dan yg terpaksa stay di mesir hidup bagai dlm perang, nk keluar rumah pn takut..

    0
    0
  41. nescafethreeinone says:

    Mudah mudahan rakyat Malaysia di sana di lindungi oleh Allah S.W.T Amin..Harap Kerajaan Malaysia percepatkan usaha membawa mereka pulang ke tanah air.

    0
    0
  42. ELeVen BLack Rose says:

    ya allah…selamatkan sepupu sy disana…da 8 tahun belajar kat cne….moge2 selamat n ade harapan blik malaysia…

    0
    0
  43. wanie says:

    mintak2 di selamatkan….amin

    0
    0
  44. sha says:

    sepupu dpt info dari anak dia kat mansoura…baru sebentar tadi dpt call anak dia…
    katanya…diaorg tgh usaha nak bawak keluar pelajar kat cairo dulu sbb suasana kat sana teruk sgt dan mengikut jalan darat ke arab saudi dan negara jiran lain…dari sana pelajar kita akan di bawa balik ke msia

    0
    0
  45. singa tido says:

    run run run run run…
    help help help help….

    0
    0
  46. Amier says:

    Wow……Jatuh semua pemerintah boneka USA ,kebangkitan rakyat di Timur Tengah.Tunisia-Ben Ali sekutu Israel jatuh, lepas kejatuhan setelah 50tahun baru boleh menunai solat jumaat sebelum ini diharamkan.
    Mobarak di Mesir juga sekutu Israel tunggu masa, tak hari ini pun sehari dua lagi.
    Aljeria,Jordan pun rakyat dah mula bangkit-penanda gelombang kebangkitan islam. Israel,USA dan sekutunya dah ketar.

    Opss!!….Alamak ini laman web hiburan bukan politik, sorry kalau tak suka komen aku ni.

    0
    0
  47. Lya says:

    saya ada adik perempuan kat sana (alexandria). dorang dah siap pack barang2 and sedang tunggu di panggil untuk berkumpul dan di bawa keluar dari mesir. tapi masalahnya ntah bila org2 atasan nak bertindak keluarkan mereka. kaum keluarga di malaysia dah sangat2 risau. nasib baik kitorang bleh call mereka di sana. tapi sms x lepas. call sahaja boleh. harap2 semuanya selamat

    0
    0
  48. lalalala says:

    dengar mcm ni rasa takut sangat kalau ada benda2 buruk jadi, ksian org2 tak berdosa jadi mangsa..harap keadaan cptla jadi aman…semoga tanahair kita pun aman selalu..

    *cptla surut banjir kt segamat..aku nk balik kg..ksian sume da stuck kat sana sbb banjir

    0
    0
  49. lelaki melayu says:

    Ya Allah Ya Tuhan Ku, Kau Kuatkan lah SEmangat dan Iman mereka agar dpt menempuhi dugaan Mu ini dgn selamat Ya Allah. Amin.

    0
    0
  50. mamarazi says:

    wahhh sdh! ade skandal aku bljr kt sana.. hopefuly dy blk m’sia ngn slmt.. :(

    0
    0
  51. maher says:

    insyaallah ada jalannya…

    0
    0
  52. ewan says:

    harap2 semuanye selamat kt sne.kte kt cni hnye mampu doakan y terbaek tuk diornag.kwn2 ak rmai gk blaja kt sne.hrp2 dpt pulang ngn slmt.

    0
    0
  53. ain says:

    harap semuanya selamat…moga semua dilindungi Allah….Amin…

    0
    0
  54. bb says:

    Astaghfirullah al a’zim…selamatkan lah saudara2 ku di sana…Aminnn…

    0
    0
  55. na says:

    selmtkn la mereke…..

    0
    0
  56. pman says:

    free palestin…
    starts from egypt….

    0
    0
  57. Syue Mustafa says:

    Semoga semuanya selamat & huru-hara ni segera berakhir.

    0
    0
  58. Ain Syuhada says:

    kenapa ade jugak yg dislike ?

    0
    0
  59. Amier says:

    Menurut sumber dari laman web Islamic, banduan2 ini sengaja dilepaskan dari penjara oleh pihak pemerintah Mobarak bertujuan menimbulkan kekacauan dan jenayah untuk mengambarkan revolusi ini diterajui bersama dgn anasir jahat.
    Perkara yg sama juga berlaku di Tunisia, dimana ditaktor Zein al-Abdine Ben Ali memerintah pembebasan banduan2 dari penjara.
    Taktik jahat ini tidak menjadi.

    Sedih tentang perkhabaran rakyat Malaysia yg dirogol,yg dalangnya sendiri adalah pihak pemerintah zalim, supaya mereka ini cepat tumbang.
    Kita doakan supaya rakyat Malaysia selamat disana.

    0
    0
  60. yanie hakim says:

    doa smua slmat,amin…

    0
    0
  61. ain says:

    so lepas ni .. klau nak sambung belajo x yah la nak pegi obersea lagik .. kat dlm malaysia pon dah cukup .. hati mak bapak pon senang ..

    0
    0
  62. Anonymous says:

    sian depa….pe kabo ler teman2ku dimesir..da berapa minggu x dpt hubung….hurm,

    0
    0
  63. hasrulhassan says:

    Salam … hakikat sebenar yang kita awalnya teragak2 juga nak bawa balik pelajar Malaysia … kita mungkin tidak sekaya dulu lagi …

    Nasib baik pemimpin kita masih lagi rasional. Jika tidak .. merempatlah anak2 ini di negara jiran yang lain.

    0
    0
  64. haruko says:

    salam, t.kasih pada abg nara sbb prihatin dengan masalah ni. saya baru pulang dari sana dan alhamdulillah perjalanan dipermudahkan dengan kuasa Allah. saya harap sangat2 kawan2 saya di sana dapat dikeluarkan segera, mereka mmg kehabisan wang untuk membeli makanan san tak boleh nak withdraw duit dari bank sbb bank banyak yg dah dirompak. pasal banduan yang sengaja dilepaskan, cerita tu mmg benar. pihak polis di sana yang lepaskan banduan2 tu supaya rakyat2 berkawal di rumah masing2 bagi mengelakkan dirompak. bekalan makanan mencukupi, certain tempat dicatu tetapi barang makanan telah naik harga. kredit topup makin mahal dari yang biasa. ada pelajar terkena peluru getah di kaki oleh pihak berkuasa mesir tapi tak serius. latest update, internet mereka telah dapat connection. doalah semoga pemerintahan hosni mubarak digulingkan dan rakyat mesir tidak lagi menderita dengan pemerintahan diktator beliau. rakyat mesir banyak menderita atas kekejaman beliau, harga barang semakin naik melampau, matawang jatuh, kadar kemiskinan yang tinggi, ramai peminta sedekah dalam kalangan KANAK-KANAK, mereka terpaksa bekerja dalam usia yang muda dmi mencari pendapatan halal. sedarlah remaja malaysia, beruntung duduk dalam negara yang aman dan damai ni, masih mengharap duit makbapak, merempit sana sini, buang anak. sedarlah, anda belum diuji oleh Allah. insaflah.

    0
    0
  65. lolyat gang says:

    matilah bangsat2 arab yg bertopengkan islam !!

    0
    0
  66. drmalaysia says:

    tulah,lenkali toksah gi blaja jauh2…nak2 jadi doktor tu gi blaja kat sana buat per..balik sini kene kerja malaysia jugak..dahlah grad mesir semua xtau buat kerja…

    0
    0