Written by serenity | September 27th, 2011

Cikgu Shida yang dikenali di YouTube kerana video miming, telah diarahkan untuk bertukar sekolah tempat bertugas baru-baru ini. Dia yang telah muncul dengan drama www.cikgushida.com Aidilfitri lepas walau bagaimanapun mendakwa ada yang berspekulasi yang dia ditukarkan kerana melawan perintah guru besar.

Cikgu Shida menafikan tentang itu di laman peminatnya.

Cikgu Shida kini sedang mencipta nama sebagai pelawak pula.

Agak menarik bagaimana kehidupan seseorang boleh bertukar, hanya dengan ekspresi diri di YouTube. Kami berharap Cikgu Shida tidak lagi akan bergurau dengan memaksa peminat membeli penapis air dan akan sukses bertugas di tempat kerja yang baru.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

172 responses to Ditukar Tempat Kerja, Cikgu Shida Nafi Lawan Guru Besar

  1. Love Cikgu Yg Sproting says:

    Cikgu kena tukar profesion la..patut jadi pengarah filem lawak..ada yg nak invest tak????

    0

    0
    • karipap sedap says:

      go Cikgi Shida..go…we love you and support you. Some people has no sense of humor. Because they are losers.

      0

      0
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      “Kalau tak pernah buat pinjaman peribadi kat bank, buat ape pon tak pe… tak perlu takot,” bisik sorang cikgu pada aku.

      Hahaha….

      0

      0
    • da princess says:

      hari raya tu show die, http://www.cikgushida.com tk silap tajuk die, cerita tu tak best langsung, storyline slow, bosan, and letih gile kot ngk citer tu…mcm citer bodoh pun ader jugak…
      dia cikgu yg sporting tapi, awk khoje gvement, che’gu pulok tu, wat malu mak bapak jer la, insap la yer…

      0

      0
      • CikgiSyuhda says:

        Pertama aku heran dengan CikguShida yang marah kepada haters dia dengan kata orang lain takleh tiru macam die. Hakikatnya nak buat bodoh macam dia boleh je cuma orang lain taknak lah jadi bodoh macam dia.

        Kedua aku double heran dengan penyokong die yang kata haters die jeles dengan cikgu Shida. Takde orang jeles dengan dia pun. Bukannya cikgu Shida muka cantik sampai orang nak jeles. Orang cuma bengang dengan tindakan seseorang yang pakai title “cikgu” utk mencari glamour. “cikgu” plak cikgu spesis bangang.

        Tu je sebenarnya. Kalo nak glamour, takyah pakai title cikgu atau teacher. Kalo nak buat gila ke, buat bodoh ke, buat bangang ke, cukup sekadar pakai nama “Shida” sudah la.

        Kesimpulan, Cikgu Shida dengan penyokong dia dua dua bangang.

        0

        0
    • MukaBuku says:

      cikgu,cikgu mengajar sudah la..

      ilmu yg diajar tu,pahalanya boleh bawak sampai akhirat..

      xpyah di kejar la hiburan dunia cikgu

      0

      0
  2. gambitz says:

    itule teman dah kabo….sbg cikgu kena jaga profesion kita tu…bkn krn minat dan nak cari glamer kiter sggp ke tepikan semua tu….wlu pun cikgu shida kata benda xde kaitan dgn profesion….peribadi semata2….tp terpalit gak skt pd koje kita tu weh….nanti lg sng org ngata cikgu ni xde koje smp ada masa bt benda lain…..uish….giler koje cikgu skrg makin susah….nama je setengah hari….tp koje smp sabtu ahad pn x kan selesey….selagi x abih thn le kata org….smg cikgu shida sedo bhw tugas cikgu ni mmg sensitif pada mata org….(pd hal cikgu jgk org bese)….sy nasihatkan…udoh2 le tu ye cikgu shida….kesian kat cikgu2 lain kat m’sia ni…..kena kata sbb cikgu shida jer…

    0

    0
    • Sudahlah Kerja daaa says:

      kau pon bukan baik sangat? reti ke kau masukan video dalam Youtube…

      Zzzzzzz

      0

      0
    • Iphoneblackberry says:

      Saya sokong awak 100%

      0

      0
    • Ying Ying says:

      sy sokong gambitz…sy pun ckgu…segan sy nengok video ckgu shida ni…udoh2la ye…kalo wat video utk p&p sy sokog sgt tp kalo video mcm ngajuk @ miming org lain,ajenye xelok beno eh…ape2pun semoga brjaye ckdu shida…selagi org sukekan mike,teruihkan je le…asey idok bebankan mike udoh le…tp jage le nama baik profession perguruan ye sbb org nmpk yg buruk ramei,yg nmpk baiknye brape kerat je…peace!!! =)

      0

      0
  3. budak kampung says:

    Agaknya cikgu Shida lawan miming ngan guru besar kot kat sekolah tu yang kena tukar. Guru besar sentap

    0

    0
    • kelako says:

      hahahahaha… hilang stress aku baca ayat awak ‘budak kampung’ betul .. sungguh cakap ni ikhlas saya …

      0

      0
    • aku says:

      terbaik lah budak kampung. wakakakaka

      0

      0
    • uteh says:

      bukan nak kata..tp memang malu sungguh bila cikgu popular sebab lawak ghupo gitu.. Udah2 ler..profesyen kita cikgu ni cerminan peribadi, teladan hakiki masyarakat sekeliling, ikutan generasi. Pikir2 lah dulu sbm buat sesuatu. kalau nak buat pun, gugurkanlah status guru kat depan tu. malu sungguh

      0

      0
    • lana says:

      tercekik aku baca komen ko ni…guling2 aku smp nenek aku pun heran

      0

      0
    • hahahha!! says:

      hahahha, kelakar gilllerr!!!

      0

      0
  4. dzuandiey says:

    sabar…kat mana2 pun boleh hidup..teruskan kerjaya anda…hehe..pesanan khas utk cikgu shida..

    0

    0
  5. sokong says:

    cikgu Shida patut jadi artis…lucu jugak video dia.

    0

    0
  6. Lolo says:

    Elok la ko kena tuko pun.. Rasanya satu sekolah dah benci dengan diri kamu tu Yong! Kesian sekolah baru yang terima kamu.. sob sob..

    0

    0
  7. ninakarina says:

    pelik ngan korg ni…dia tu kreatif..apa plak yg memalukan.. korg kalau buat persembahan tuk majlis pibg ke..anugerah cemerlang ke..mesti cari kelainan kan..cam tu jugak cgu shida ni….tak dinafikan la kadang2 dia terover..tp kekreatifan dia tu tak da sape yg nmpak..haaiissshhh…

    0

    0
  8. anti ckgu gedik says:

    ahhhh… pdulik apa aku psl ckgu nih.. dh ckgu tu, ngajor le btul2.. ni x.. kan main meluat tgk gelagat cmtu.. mcm ner la student nk respek.. nsib bek bkn ckgu skolah aku.. geli jek

    0

    0
    • Granite says:

      Dulu masa kita kat sekolah.. cikgu adalah contoh terbaik, dari segi peribadi, perlakuan dan semuanya. Sampai kalau nak buat jahat depan cikgu pun, rasa malu sangat.. apatah lagi terkinja2 mcm org gile. Skrg ni dah terbalik, cikgu yang over dari anak murid.. Sebagai ibu, seram tengok kalau anak-anak dapat cikgu macam ni kat sekolah.. sure lepas balik sekolah, anak2 sibuk nak meng”upload” video miming.. bukan ingat nak wat keje sekolah..

      0

      0
  9. Sarim says:

    Setuju sgt2 komen gambitz

    0

    0
  10. nonoi says:

    meluat

    0

    0
  11. syida says:

    cikgu kena tukar skolah mana plak ni…cer citer…cer citer…;o)

    0

    0
  12. cikgu_jugak says:

    ada gak wakil golongan cikgu yang masuk beautiful nara (-_-“)

    0

    0
  13. sosok says:

    masa dulu agak suka laa fenomena dgn video miming die..tp lama2 dh bosan plak tgk..hehehe..

    0

    0
  14. gonza says:

    ngarut je cikgu shida ni..buang tabiat, buang maruah sendiri..buat muke2 pelik kat youtube..

    0

    0
  15. CMRatu says:

    CIKGU memang manusia serba boleh….

    0

    0
  16. lolok says:

    terkejut review vblog dia kat youtube. nak melawak ya..tak tergelak pun..terkejut dan sedih lagi ada.. pendidik macam ni ke..terkinja2 nak lepas tension ke? fikir dudla.kalau awak pegawai bank takpela..ini profession awak tu GURU..Ya Tuhan..
    pihak atasan tak ambil tindakan kat dia? i really think she need help..something wrong dengan dia ni..

    0

    0
    • silentgirl says:

      pgawai bank pn xkan buat bnd2 menggeletis cmni la lolok..sy xfhm la..bkn ini cr nya nk hilangkan stress keje..sy xlah kate keje cikgu ni x stress…but dis is not the way la..by publishing ur stupidity n nonsense action on web…wut for? kalu nk hilangkan stress..org xkan publish…utk ape die publish? easy! nk glamour! dats it..

      0

      0
      • Granite says:

        Kalau ya pun nak release tension.. tak yah la rakam dan upload utk tontonan umum.. Cikgu woi.. awak tu pompuan, bertudung, cikgu plak tu.. Jaga la sikit adab dan sopan.. Wat malu je

        0

        0
  17. kaubajet says:

    biarlah dia..korang ni asek mengutuk je..semua x kene kan,korang tu mcm bgs je..sbnrnye life korang yg bosan kan??

    0

    0
  18. lily damia says:

    saja suka-suka

    http://lilydamia.blogspot.com/2011/09/video-norman-hakim-menyanyi-kugiran-di.html

    jom tengok video norman menyanyi kugiran di rumah memey

    0

    0
  19. yeop says:

    bior bebeno cikgu shida nih .. agak agak ada ker org yg nak masok meminang besok .. takut org nengok minah senget nih dah ghopa tak betol ..

    0

    0
  20. rooney macaroni says:

    dia ni lepas putus tunang ( kena tinggal ngan tunang), terus buat video kt youtube..

    0

    0
    • miow says:

      kreatif ker kalo setakat miming..berjuta orang kat youtube tu miming..tak salah jugak nak miming..tapi shida ni macam membodohkan diri dia, ye la nak femes kan lepas tu boleh jual hai-0 pastu ramai la peminat beli….miming pulak tu over sangat, dari pakai tudung sampai pakai topi..bagi aku tak perlu la buat cikgu, naik malu aku tengok perempuan plak tu,….yang ko kejarkan glamor je kan..attention seeker…

      0

      0
  21. Peugeot says:

    Sebenarnya saya sedih tgk video2 dia.I dont get how some people call those videos creative and funny.Sure,everyone has different sense of humor.but how come randomly moving your hands while making silly face can be considered creative?Trust me,We all can do things like that.

    Satu lagi,memang lah dia pki tudung (that’s good) tp kalau bukak aurat lain sama je level mcm org yg x pki tudung.Aurat bukan sekadar TUDUNG.Because of this perception,ramai yg bungkus kepala pastu bukak aurat lain.Dislike my comment all you want,it never gonna change my honest opinion.Berubah la cikgu,demi masa depan anak murid.There are many ways to entertain your students ;)

    0

    0
    • alahai says:

      ….kau pun bukanya baik sangat pon….kentut busuk gak. Sembahayang jenazah tahuke??

      0

      0
    • silentgirl says:

      dear peugeot,

      i am so agree with u..i didnt understand why they said she’s creative and shud be an artist and she is…cz my friend ckp astro ade buat 1 show utk die.i was like what d hell? so rubbish! kite bkn la nk condemn xtentu arah..we hv right to gv comment whether its positive or negative is depending on how the mentality of ppl reading it..

      i rase malu n ksian dkt cikgu shida ni..mcm xde keje..mgkin die ni jnis yg kuat mencapub…buat kat skola agknya org myampah..so try la wat video bdoh die kat youtube..sgt mencemarkan imej cikgu skolah. baek la cikgu shida ni wat extra class mcm mane nk mmbentuk ank bangsa yg berjaya..tugas cikgu adlh utk mndidik bkn tkinja2 menggeletis cmtu..

      seriously said..aku skali je pnh tgk vid bdoh die ni..tu pn da lame..n xhingin n xkan tgk..so sape2 yg comment ckp ‘ko xske asl ko tgk?’ or ‘ ko mcm bgos sgt’…trime la hakikat that is so rubbish…

      if u dun like my comment, kindly hit the dislike button n just ignore this comment..

      TO CIKGU SHIDA, IF YOU’RE READING THIS…PLS GET A LIFE.

      hv a nice day..bye.

      0

      0
      • dani says:

        pada kau bodo tp pe yang dye pk mgkn dpt mmbntu student dia . jgn kata ko tak pernah buat keputusan bodo dlm hidup ko. time tu ko rase ko buat yang terbaik tp org pk tu keputusan ko plg bodo . jd jgn mudah2 kata bodo kat org ? ko pun dr baca blog gosip baek get a life . orang pndai mcm ko tak patut masuk blog2 mcmni. kan merendahkan dri ko yg ‘pandai’ tu

        0

        0
        • lol says:

          haha.in ur face !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          0

          0
        • anti ckgu gedik says:

          wooi la dani! kalu skali upload video bodo leh la kata kputusan salah atau silap percaturan. tp kalu dh b’kali2, tu bkn bodo lg namanyer.. tu bodo piang!! poyo siottt.. agak2 la kalu nk backing ponnn… ko pon bodo piang gak cm ckgu gedik ni..

          0

          0
        • silentgirl says:

          to anti cikgu gedik,
          i like ur comment..dani ni ckp mcm org xde akal..mgkin die adalah sdara mara cikgu syok sndri ni..

          to dani,
          yupp…i’d done silly dcision in my life..im sure everyone did..as well as u..but not dis kind of stupidity like cikgu syok sndri ni buat la..n one more thing..aku rse aku xckp die bdoh..aku ckp video n prlakuan die adalah bodo? can’t u read? lg satu..klu nk bc blog gosip ni, knape plak kne get a life? i hv a gud life…but sumtime ppl would like to find some leisure time, bc blog…but not dat kind of stupid things like ur beloved cikgu syok sndri did la kan..she’s just BAD ASS ATTENTION SEEKER! boooooooo…..

          0

          0
  22. udah begitu caghenye mike tu melepaihkan tension ngajor di sekolah,bior kan ajeler.idaknya dia tu ngaco mike2 yang lain kan.

    0

    0
  23. Dr. Fazeley says:

    lu’all tgk senyuman chegu shida tuh, mcm ada iras2 senyum shila pulak… meleret naik kt kiri tuh..

    0

    0
  24. peace says:

    aku pun cikgu gok..aku tau kalu guru besar tukarkan sesorang cikgu yg muda mesti ada sebab yg kureng di mata guru besar…lainla kalu cikgu tersebut yg mintak tukar..mesti ado kes nyer tue ahaks

    0

    0
    • silentgirl says:

      mgkin guru besar dan cikgu2 lain xsggup menanggung malu ble org tny ‘cikgu yg mngeletis n tkinja2 tu dr skolah u kan’..ataupun mgkin mak ayh murid2 rquest xnk cikgu syok sndri ni ajar ank dorg…tkot melekat bala mgeletis,kuat mncapub, buat prkara sia2 kat ank dorg..

      0

      0
  25. cik gu minah jambu 24jam mengadap computer says:

    jadi cik gu ni bagos tau…leh keje sampai tua kerepot n leh keje sampai pencen………………..betol tk bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?????????

    0

    0
  26. cik gu minah jambu 24jam mengadap computer says:

    terok nye baju cik gu ni kuning nyeeeeeeeeee!!!! pas tu tudong pulak merahhhhhhhhhhhhhhhhhh eeeeeeeeeeeeeeeeeeee terok betol !!!!! kasi free pn minah jambu tknk pakai lah !!!

    0

    0
  27. cagu busuk says:

    aku heran la pakat2 ngutuk cekgu shida..hang pa tau ka jadi cekgu tu susah..kalau budak dapat cekgu macam ni konpem deme senang blajar..yg dok kutuk cekgu shida tu ntah2 kerja kait sawit. so shadap.

    0

    0
    • Norma Jean says:

      Cikgu-cikgu aku takde sorang pun macam dia ni, tapi semua student dalam kelas aku sekarang berjawatan tinggi. So, aku tak rasa perlu memperbodohkan diri sebab nak kasi student senang belajar?

      0

      0
    • Ying Ying says:

      sokong norma jean…ckgu sy dulu xpki pun utube ke ape ntah tube ni tp alhamdulillah,ramai je anak murid dia yg berjaya jd orang…keja jd susah kalo kita yg nyusahkan keja kita 2 tp akan kd senang kalo kita cuba nyenangkan keja kita 2…keja kait sawit keja halal,xperlu mengeletis pun…so U SHUT UP!!!

      0

      0
    • cagu busuk buang ngan penicilin says:

      hek eleh..bapak aku keje kait sawit, xde masa plak nak komen kat BN ni laa..tak penah bukak pun pasaal tak pandai guna tenet…

      0

      0
    • silentgirl says:

      to cagu busuk,

      kami tau reja cekgu tu ssh..nk dok ngajaq ank oghang bkn sng..kami mmg trima ksh sgt2 kat cekgu kami sbb depa la kami dpt reja baguih la ni..alhamdulillah. tp kan..hang betoi ka stuju klu lagu ni cikgu ni ngajaq kat skolah..bole dpt straight A? tu diaaa..tegeliat lidah no…ok..switch mode..

      ok la..mcm ade org komen, cr cikgu SS ni one of the method of study..kononnya dis method used to enhance the confidence level?cnfidence level in wut purpose? confidence level nk jwp soalan UPSR.PMR,SPM,STPM? i am 100% saying that the video is published is only to make herself popular..nothing more..n she did!! haha…well done cikgu SS…hentikanlah plakuan bdoh ni cikgu…kami bkn jeles..tp kami kesian dan malu..bangsa lain mgutuk cikgu2 mlayu ni bkn brusaha utk mnaikkan martabat bngsa..tp buat prkara sia (cikgu SS je k..cikgu2 lain ok…i luv my teacher!)

      p/s: dani oh dani…mane kau? xnak condemn komen aku ke? marilah…aku ade tulis pkataan bodoh tu..

      0

      0
  28. niki says:

    udah-udah la tu cikgu…. cukup-cukup la tu.. cikgu…
    carila teman hidup.. cepat2 la kawin..
    carila hobi lain la pulak….
    buat/jaga anak.. lagi baik…

    habis citer !!

    0

    0
  29. orgtuo says:

    anak dare tak semenggah cikgu shida nie..udoh ler femfuan, wat lak ghoper cenggitu kt yutiup…patut ler sampai la ni tak tawen2…gitu ghoper peel nyer..

    0

    0
    • Fantaghiro says:

      bukan ke dier kata dier x nak kawen dan x akan kawen sbb dier malas masak and buat keje2 rumah? ade cuber korang google pasal cikgu shida ni adelah blog2 yg printscreen kata2 dier kt fb pasal hal kawen mcm seolah2 dier mengutuk perkahwinan….

      0

      0
    • pah bedah says:

      teman setuju bebeno ngan mike ..

      0

      0
  30. angry_bird says:

    “Bahawasanya kami, murid2 harapan bangsa, berikrar, akan sepenuhnya mengikut contoh2 cikgu shida, semoga melalui taulan yg ditunjukkan oleh cikgu shida, kami berikrar akan menjadikan .bangsa kita terus tertindas, diperbodoh dan dipijak2 di bumi malaysia yg tercinta ini”….mungkin kata2 ini datangnya dari anak2 didik cikgu shida suatu hari nanti

    0

    0
    • silentgirl says:

      i am so agree with u…video2 die hny mngambarkan kbodohan mlayu…astro keling pny…nk kaut untung…dgn wat show bdoh cikgu ni..bangsa lain pn tgelak je tgk prgai cikgu shida syok sndri ni..zzzzz

      0

      0
      • dani says:

        tindakan dia tu tak menggambarkan melayu. tindakan tu atas individu. jgn pendek akal nak assume yg perbuatan dia memalukan melayu. dan jgn menyalak kata org bodoh. kalau anda pandai sgt anda tak bg comment yg kurg bijak

        0

        0
        • silentgirl says:

          yeahhhhh…tu dia da mai da si pnjilat buntut cikgu shida! again…i think now its time to called u bodoh! sbb pe tau? ko x abes2 kate aku pgl cikgu ni bdoh..aku ckp video,perlakuan,show cikgu mengeletis ni yg bdoh..pahe dop? klu die bdoh…die xjd cikgu…ssh klu org mcm ko ni yg bc komen pnuh emosi..kot ye pon minat gile ngan cikgu syok sndri ni…jgn la komen pn cm org xde akal, ye dop?

          menyalak supposed to be used on animal right? ishhh2…ko ni same mcm gambit..samekan manusia dgn anjing..bdosa bsar ko ni mghina ciptaan allah..astaghfirullahalazim!

          0

          0
  31. shrfah raudah says:

    Cara cikgu shida pertontonkan you tube nya nmpak sangat bodoh ,meympah..

    0

    0
  32. cristine says:

    Cikgu shida patut masuk raja lawak,gerenti juara.

    0

    0
  33. mama says:

    Atenyer, udoh ler. Lantok le kat dia nyer. Dia kreatif ke haper ke, itu diri dia. Kalau kita ni org baik, g ler negur dia, nasihat ke haper ke, ngajak dia ke jalan yg berpekdah ke, bagoih la jugok. Ye dak? Kalau rerasa kome mampu nak negor, diam je la. Nak ngutuk wat pe? Gaji dia dngn gaji kita dok gitu jugak. Tetidak dia dah glemer skrg. Ye dak?… Ko ader?

    0

    0
  34. ozack says:

    dia patutnya kena keluar dari profesion keguruan utk buat lawak gedik cmtu. Sangat tak sesuai utk profesion guru di Malaysia.

    0

    0
  35. Chopper says:

    Professionalisma sebagai seorg guru xda pada dia..sorg guru ptt berkelakuan sopan dan tidak boleh terlalu “berseronok” kerana murid akan hilang rasa hormat pada dia..dan seorang guru juga xboleh terlalu baik dgn pelajar kerana apabila terlalu baik perlajar akan hilang rasa hormat…cth dia mcm ni la, bayangkan kalau cikgu shida ni guru disiplin..dlm video terkinja2 dkt sekolah garang..adakah anda sebagai seorg murid akan takut pada dia? jwpan terletak dlm hati masing2..tp aku yakin majoriti xkan hormat dia..jadi xperlu nak nak kata dia kretif @ pandai mengekspresikan diri kerana skop tugas seorg guru adalah untuk mendidik melalui tauladan…tahukah anda kalau sorg guru lelaki yg berkelakuan “lembut” pun xdikira professional inikan pula terkinja2 dlm internet..jadi sebelum menyokong cikgu shida cuba cari sedikit info ttg profession perguruan…xslah berseronok tp jd sampai merosakkan profesionnalisma (luahan hati seorg guru)

    0

    0
    • Chopper says:

      pembetulan last line “tp “jgn” sampai merosakkan profesionnalisma (luahan hati seorg guru)”

      0

      0
      • bakal guru says:

        Saya setuju..sebagai seorang bakal guru,kami di institut juga telah didedahkan kepada profesionalisme seorang guru..sebab itu diwujudkan program Bina Insan Guru sebagai pelengkap kepada semua kursus yang diambil..Pengisiannya merangkumi semua aspek JERIS..-jasmani,emosi,rohani,intelek,sosial

        Dalam hal video2 cikgu shida,pada saya TAK SALAH sekiranya ia dirakamkan bagi tujuan nak menghiburkan anak2 murid beliau..biarlah..tapi biarlah secara tertutup..maksud saya tak perlu ditontonkan pada umum..cukup untuk tatapan orang2 terdekat..hobi? Saya tiada masalah dengan ini..biarlah..yang saya tekankan di sini ialah kenapa perlu video ini dilketakkan secara terbuka untuk tomtonan umum..itu sahaja..wallahulam..

        0

        0
  36. mamabeg says:

    karya lawak paling bodoh adalah karya lawak cikgu shida, memalukan profesion perguruan!

    0

    0
    • mia says:

      jika boleh berfikir panjang anda tak akan assume dye sebagai memalukan profesional perguruan . budak2 pon boleh berfikir yang her action atas dia sendiri bukan mewakili guru2 satu malaysia . now comment awk yg plg bodoh sya lihat dcni

      0

      0
  37. axwa says:

    mak saya sorang cikgu dan dia sendiri kata dia malu ada cikgu yang macam ni.

    and besides, cikgu shida yg dok buat gila ni, memang untuk market hai-o dia.

    dari perangai dia pun dah dapat agak dah maybe dia memang lawan guru besar…. jgn kata guru besar, tukang kebun, PK HEM, PK1, cikgu penyelia… hahaha

    0

    0
  38. adriyana says:

    dah la msuk MLM.btingkat2 la kesumbangannye.

    0

    0
  39. buzzzz says:

    cikgu shida, awak tu perempuan jaga sikit batas2.. kalau awak nak ckp yg keje2 miming awak ni tak ada kena mengena dengan profesionalisme seorg guru,, pikirlah dr segi batas seorg perempuan islam.. tekinja2 tekangkang-kangkang bg semua org tgk, bangga pulak tu..

    aurat bukan sekadar bertudung tp kdg2 sy tgk ada yg terbukak jugak..

    masa dia jadi tetamu utk rancangan Apa Saja FBI tu, cara duduk pun dah tak rophe pompuan.. tekangkang je duduk atas kerusi pun.. so annoying.

    tinggalkan je kerjaya guru tu, g jadi artis.. jgn jatuhkan maruah guru-guru dan wanita2

    0

    0
  40. banyak komen menghentam. ada sikit je membina. tapi cikgu shida baca ke komen2 di sini ye? kalau ada yg nak pesan kpd cikgu shida, ada baiknya luahkan di tempat yang betul.

    0

    0
  41. meow meow says:

    hentahla…mgkn dia ni pilih jadi cikgu asal ada kerja, ada gaji jer..x hormat pun apa itu erti tugas ‘GURU’..bleh blah..*PUKE*

    bikin panas…

    btw, saya sayang cikgu2 saya dulu dr sekolah rendah dan sekolah menengah..i love u cikgu!

    0

    0
  42. misya says:

    masa dk kecoh2 pasal cikgu shida ni, saya bukak la utube nk tengok, then lepas tgk sekali terus tk tgk, sbb mcm memalukan je..smoga cikgu shida ada cara lain utk meluahkan kekreatifan beliau..sy pon seorg guru n seorg wanita..

    0

    0
    • dani says:

      cikgu, keluarla dari tempurung cikgu k. cikgu pernah dengar tak feedback dari student cikgu ? saya rasa cikgu antara cikgu paling membosankan disekolah

      0

      0
    • dani says:

      cikgu pernah dengar feedback dr student-student cikgu tak ? saya rasa disekolah cikgu antara cikgu yang membusankan disekolah kerana cikgu tanak keluar dari ‘tempurung’ cikgu or thnk out of box . cikgu lebih memilih jalan selamat berbanding melakukan diluar kebiasaan

      0

      0
      • misya says:

        setiap guru ad cara sndiri nk tarik prhatian students..byk lagi perkara luar biasa yg boleh dilakukan..itu cuma pndapat sy..

        0

        0
    • abc says:

      Ramai betul mengaku cikgu masuk sini dan kasi nasihat apa perangai cikgu sepatutnya. Saya rasa cikgu tak patut masuk ruangan gossip artis…..hahahaha. patutlah murid tak pandai, cikgunya asyik baca gossip artis!! BTW, cikgu mmg pandai mengomen…depa guna air liur je!

      0

      0
      • sayabudakbarubelajar says:

        eh..boleh ke cakap cikgu mcm tu..kalau la cikgu awak baca komen awak kat atas ni,apa perasaan dia..guna air liur? sbb air liur cikgu2 ni la awak dapat ilmu..xgitu?

        0

        0
      • 123 says:

        kasar bahasa ABC ni..mak ayah aku cikgu kot..ko ingat BN ni ada syarat untuk org yg boleh baca dgn xboleh baca ke? Kalau cikgu nak taw gosip pun salah ke? n ko ingat semua cikgu ni bergosip ke kat sekolah? silap bsr la ABC ni..

        pandai komen sbb guna air liur? kalo ak ni cikgu ko,mmg ak xhalal semua ilmu ak bg..sbb?sbb air liur cikgu ni la ko dpt ilmu..apa yg ko tulis kat atas ni jelas2 mempersenda cikgu ko..ak xpernah ag la jumpa bdk2 yg xmenghargai cikgu..minta2 ko bukan student abah aku..

        0

        0
      • cikgubiasa says:

        ABC..cakap siang pandang2,cakap malam dengar2.sungguh kesal mendengar komen itu.kenapa cikgu tak boleh tengok gosip ke?baca untuk sekadar menghiburkan hati dan ambil tahu keadaan semasa???ilmu itu luas…kadang2 dalam ruangan gosip pon boleh dapat ilmu.apa maksud kamu dengan air liur cikgu?!dengan air liur itulah kamu boleh membaca dan mengomen di sini.sedih jika saya dapat pelajar seperti kamu yang tidak bijak EQ nya..apapun,seorang guru tidak pernah mendoakan perkara tidak baik kepada pelajar…maka saya doakan agar kamu sejahtera selalu dan berkesempatan memohon maaf dengan gurumu!

        0

        0
  43. huh says:

    rata-rata yg comment dcni byk menghentam ja . mcm good2 ja . tepuk dada tnye iman . if tak suka suda. stakat komen jd anonymus branila. ni la org melayu . typical malay . mara ? bgusla klu terasa

    0

    0
  44. aku says:

    kenapa orang suka tgk ragam mr. bean..die profesor kan..bila tgk shida bt miming kt utube..smue org kutuk…die sushkan korang ke….xsuka…tp tgk gelak2 tergolek2…

    0

    0
    • lulu says:

      typical malay. yg barat diangkat . sesama bangsa dikutuk, dicaci ,dibenci.

      0

      0
    • ah engkauuuu says:

      dia tak susahkan org tp memalukan org lain yg bergelar cikgu dan wanita.. sbg sorg wanita jgk malu wei tgk dia jadi camtu.. nak bezakan dgn mr.bean? mr.bean tak malukan diri sndiri aku rasa, lawak dia lawak cerdik, dia buktikan dia sorg professor..even queen elizabeth suka dia. lawak2 dia genius, kdg tak tepikir dek fikiran kita apa yg dia akan buat.. kreatif..

      cikgu shida ni kreatif malukan diri, tekangkang terkoyak depan khalayak (which is dia yg pilih utk tunjukkan pada jutaan org means dia tak ada rasa malu pun) pls teacher act like a teacher.

      0

      0
      • lolz says:

        aku rase lawak mr bean tu bodoh2 je. xde menunjukkan ciri2 sorg professor pon

        0

        0
        • gula says:

          ko nak samakan mr bean dn cikgu shida?? apa ke bengongnya?? mr bean tu lelaki dan kafir…cikgu shida tu perempuan dan islam…reti x bezakn??? reti x???

          0

          0
    • miow says:

      mr bean tu kafir dik oi..ini perempuan islam..terkinja2 mcm beghuk matyeh……………………….

      0

      0
  45. xoxo says:

    cikgu shida, sy cadangkan adalah lebih baik cikgu meng-upload siri2 motivasi ke,tips2 hadapi exam ke dkt youtube tu,lagi bnyk pekdah…dari memalukan diri sndiri dan org sekeliling…aku tgk stngah je dr 1 of her video clip, trus aku pangkah…annoying pun ade..kalo 1 2 xper gak, ni melambak2…knfius aku dgn org yg dok sokong, lawak celah mana tah….

    0

    0
  46. nak komen jugak says:

    yg kutuk-kutuk tu semua bajet skema . nampak salah org je . stp org ade keunikan msg-msg. aku salute cgu shida sbb dia berani . korang ada ? dia buat mcm tu dgn intention nak bantu student dia. aku pon busan dgn cikgu yang ngajar mcm pembaca berita baca teks je . mana student tak tidur or tak bg attention. cgu skrg kena bijak guna mcm-mcm pendekatan.

    0

    0
    • aku says:

      hello.. bleh terangkan dgn lebih terperinci tak pendekatan apa yg dia guna? what the… nak suruh budak2 tiru cikgu miming2 tepeking telolong tekangkang mcm dia jgk ke? then bila kt sekolah secebis pun student tak respek..

      nak jadi cikgu yg dihormati dan tak mengantuk bila mengajar ialah cikgu yg tegas, ada karisma, pndai bergurau kena pd tmpatnya..

      0

      0
      • nak komen jugak says:

        bleh terangkan dgn lebih terperinci tak pendekatan apa yg dia guna?
        pendekatan tu masing-masing punya kreativiti la. pada saya dia kreatif

        nak suruh budak2 tiru cikgu miming2 tepeking telolong tekangkang mcm dia jgk ke?
        kenapa nmpk negatif ja ? dia ajar student supaya berani kehadapan, bercakap, communicate

        then bila kt sekolah secebis pun student tak respek..
        pasti ? or ada ramai student yang dekat dgn dia hgga ckgu lain naik jeles ?

        pesanan penaja : jgn cepat melatah .

        0

        0
        • Ying Ying says:

          nmpk sgt ko taip ikut sedap mulut je kn….heheeehehe…tp nk komen jugak 2…huhuhuhuhuhu…g blaja psl falsafah pendidikan kebangsaan dl then br taip apa pndpt ko kt cni…

          0

          0
        • N.I.A says:

          lorr..hanye kerana dia cikgu terus jadi isu ke???
          kecoh r…kt Utube tu blambak lagi video² miming..pelik beno aku..itu kan hobi…kalau org tu profesional dia tak kan mencampurkan apa yg di kategorikan sebagi hobi ngan kerja..aku nengok kt tv hari tu ok je dia mengajar..x de pn miming² mcm kt uTube..setakat ngajar BUDAK² KECIK menghafal perkataan² bahasa english sambil menyanyi, aku tak rasa pun ada yang salah kat situ..standard la mengajar budak² macam gitu..even kt tadika pun, cikgu² mengajar murid² nyanyi lagu abc tu dgn berlagu lg..ape r…jangan kerana dia cikgu, then dia buat video miming dia terus dia kene kutuk..kt utube tu lagi bnyk la benda² pelik ade..x de pun kecoh²..dia pun manusia macam kita gak..dia pun ada hobi gak..dia buat video miming tu x de nyer dia mintak duit sape²pun kan? adesh~ lemah r..itu hobi babe..ape daa~..

          0

          0
        • nak komen jugak says:

          ying ying part mne dlm fpk yg cgu shida tak ikut yea ? ramai cgu yg masuk blog ni yea. sibuk bergosip anak murid pe cer ? so mne fpk nye ?

          0

          0
        • Ying Ying says:

          anak2 murid ttp dpt ilmu yg jd hak dorg…guru2 pun manusia biasa yg punya waktu sengang mcm org lain setelah kerja yg mnjadi tggungjwb telah diselesaikan…nk FPK?sila layari laman web KPM k…

          0

          0
    • aku cikgu biasa says:

      Saya cikgu biasa saja. Mengajar pun biasa2 saja. (tak baik riak) Mungkin ‘nak komen jugak’ ni tak pernah merasa bagaimana mengajar murid2 d sekolah. Awak bolehla kutuk2 sebab xpernah dan xperlu mengajar. Kalau awak berada d tempat kami, awak mungkin tidak tergamak mengatakan sdemikian. Kerana GURU YANG BOSAN tulah awak jadi manusia berguna, kerana GURU YANG BOSAN itulah awk boleh membaca dan mengira kerana GURU YANG BOSAN itula awak pintar berbicara..

      0

      0
      • Ying Ying says:

        btul 2 aku cikgu biasa…kita jlnkan tggungjwb kita n kita xpnah mnta ank murid@sapa2 pun bls apa yg kita dh wat utk didik dorg…tp bila isu camni timbul,ada yg amik kesempatan utk mencemuh golongan guru yg dh curahkan ilmu bkn sj ilmu dunia kdg2 ilmu akhirat jg…sy rs ckgu2 msuk ke blog ni sbb isu kt sini berkaitan dgn seorg cikgu yg dirasakan melakukan perkara yg xsepatutnya dilakukan oleh seorg guru…kalo hal2 lain,xde pun ckgu2 nk bg komen pun kt cni sini kan…haish!payah btul org nk phm kerjaya sorg guru sbb dorg xberada di tmpat kita…yg dorg tau,menyalahkan…dan kita seperti biasa,hny dok diam n senyum sambil terfikir sama ada guru yg tidak pandai mengajar atau murid yg xpandai belajar???

        0

        0
      • macam-macam says:

        ‘AKU CIKGU BIASA’. saya rase ape yang ‘nak komen jugak’ cakap tu betul ape.. kebanyakkan cikgu mengajar macam hafal teks tu, kebanyakkan student result K.O.. melainkan ko ngajar kat sekolah budak pndai, ko xperlu susah2 sangat nak ngajar. ko x ajar pun budak2 boleh score. tpi klu ko ngajar buat student tertidur, ko rase ko boleh naikkan result budak2 tu ke?

        0

        0
        • Ying Ying says:

          ko kot yg tdo dlm kelas masa cikgu ngajar ek?so,ko rs ko bdk pandai ke bdk yg xbp pandai ek?mana ko tau bdk2 tdo dlm kelas melainkan ko sendiri berpengalaman…huhuhu…ko jd cikgu tgk…ckp mmg senang tp aku rs ko blum tentu ada kekuatan mcm cikgu2 yg byk berjasa kt dunia ni tmasukla kt ko utk didik anak2 yg sgt2 narrow-minded mcm ko…aku xpnah salahkan cikgu2 aku kalo aku xpandai belajar tp aku berterima kasih kt cikgu2 aku sbb bjaya buka mata aku utk sedar betapa pentingnye ilmu supaya aku xjd mcm manusia2 yg xmengenang budi mcm ko…

          0

          0
  47. saya pon cikgu jugak says:

    ishh2…cikgu shida nihhh..byk lg keja ckgu yg dia bleh wat…key in markah dlm SAPS ke..SAPR ke…g kusus LINUS ke..penutur jati ke..yg msia abeh duit juta2 tuk improve malaysia teachers in english..i think teacher in malaysia got a lot of work and taget to be achieved…mmmmm…..

    0

    0
  48. feezz says:

    boo cikgu shida ni..aku serius tak pernah tgk sampai abes..tgk half je dah rasa mual2 macam pregnant tapi aku tak pregnant pun..period lagi ade la..hahahaha

    0

    0
  49. mayo says:

    sape cg shida nie wehhh?? retis baru ke??

    0

    0
  50. Cikgu shida ni lelaki ke perempuan? mcm lelaki jadik perempuan je..yeke? femes ke cikgu shida ni..hehehe..xtau plak..apepun tahniah cikgu shida dah dapat masuk beautifulnara..hehehe

    0

    0
  51. IdaShazana says:

    mmg memalukan…tertengok cerita dia kat astro raya hari tu, terkeluar segala lemang ketupat. anak2 yg kat sekolah rendah pun tergezut.

    kenapa nak memalukan diri sendiri smp macam tu.?.. maruah tercampak kat mana?

    suami tengok pun rasa malu, inikan kita yg perempuan ni.

    haish

    0

    0
    • Tumpang Lalu says:

      Apa katanya dalam ASTRO Raya tu….rumah reman takde astro…malaih teman nak bagi duit percuma kpd keling Ananda K tu ,,,,cer citer3x hehehhehe

      0

      0
  52. Reena says:

    Best sgt ke dia ni? Aku tgk bideo dia kat u tiup tu tak ler lawak mana..aku rasa lawak lagi bideo baby gelak besar..

    0

    0
  53. luahan wanita says:

    Saya bukannnya baik sgt, bgs sgt tapi sebagai seorang wanita, melayu dan beragama Islam..saya rasa malu dengan cikgu shida. Aptah lagi dia seorang cikgu yang merupakan satu profession yang mulia. Seharusnya seorang cikgu menunjukkan teladan yang baik kepada student, dan juga ibu bapa. Cikgu shida juga sebenarnya turut membawa dan mewakili “cikgu” kat M’sia ni. Sama juga macam artis..dorang bawa nama sebagai seorang “Artis”. Sebab itu ada pepatah kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Sebab kita as sesiapa pun, akan bawak nama ke mana saja kita pergi. Apa yang kita patut bangga dengan cikgu shida ni??? mungkin keberanian dia tapi tidak tingkah lakunya. Sebagai seorang wanita, melayu dan Islam tingkah laku haruslah kita pelihara. Kekalkan kesopanan dan tatasusila. Jangan kerana kejar glamer yang bukan boleh dibawa mati pun, kita gadaikan semua tu. Saya sebagai seorang wanita, dan isteri amat malu bila tengok video cikgu shida. Dengan berpakaian seperti lelaki …telah dinyatakan wanita dilarang menyerupai lelaki dan sebaliknya. Adakan ini dikatakan pendekatan pengajaran kepada student. Nanti jangan kita terperanjat student pn turut ikut jejak langkah cikgu…bukan tu sahaja, ianya turut merosakkan kemuliaan seorang cikgu..banyak alternatif lain sebenarnya , cuma sama ada ianya sesuai atau tidak. seperti cikgu saya dulu, dia cuma guna pendekatan nyanyian dalam menghafal sifir..dan ianya berkesan tanpa perlu tukar2 baju, mekap2 dan terkinja2. Harap cikgu shida terima teguran kami di sini. Bukan nak menjatuhkan tapi ingin menegur. Saya percaya, cikgu shida memang baca laman2 gosip apatah lagi setelah cikgu semakin terkenal sekarang.

    0

    0
    • nad says:

      Setuju 100%. Kalau saya student mmg susah la nak respect kalau cikgu saya buat benda2 macam tu kat youtube.

      0

      0
  54. hafisvr4 says:

    semoga sukses di tempat keje baru, InsyaAllah

    0

    0
  55. haish says:

    xnak cikgu camni ajar anak aku

    0

    0
  56. chegu limau kesturi says:

    cikgu shida mengekpresi diri dari satu sudut yang positif..tapi malangnya dia disalah erti..lebih baik berlaku jujur begini dari melakukan perkara keji di belakang. saya hairan profesion keguruan turut dikaitkan. melayu lebih suka mencari silap dari memandang sudut positif. melayu lebih suka menghentam dari memberi komen membina. sekurang-kurangnya dia sebagai guru berjaya mencari alternatif yang menghiburkan. anda pula?
    *lalat yang menghurung najis akan turut terpalit najis. jadi lihat diri sendiri sebelum menilai orang lain.

    0

    0
    • aku says:

      chegu limau kasturi,

      di mana positifnya? dan kepada siapa aura positif itu disalurkan?

      saya tak rasa ini adalah alternatif yg menghiburkan kerana semamangnya ia lgsg tak menghiburkan. kita berbincang ttg nilai2 keislaman, kewanitaan dan kemelayuan.. kalau tuan/puan nak becakap ttg melayu yg hanya tahu menghentam, di mana nilai kemelayuan yg tuan/puan nampak pada perempuan yg mahu digelar CIKGU shida ni?

      0

      0
    • pikir dulu says:

      Kenapa nak salahkan Melayu yang ske menghentam dan mengkritik…cuba slhkan diri sndr yang bagi peluang orang lain menghentam dan mengkritik. Jangan pikir masuk wat video, masuk utube trs dipggl jujur…kan elok dipikir maruah diri. Aku rasa dalam situasi ni kalau yang bikin video miming tu si laki2..mungkin isunyer kurang skit tapi sebab si bikin video ni ialah seorang CIKGU, PENDIDIK ANAK BANGSA ..MELAYU, ISLAM, PEREMPUAN dan malu adalah sifat-sifat perempuan yang harus ada dalam diri sndr. sewaktu dia jadi tetamu dalam APA SAJA FBI pun, konon nya dia tu happening la sangat smpai terkangkang sana sini, kalau la student dia tgk..tak ke menjatuhkan maruah dia sebagai seorang pendidik? jangan kita samakan cikgu shida ni dengan mr.bean ke apa..dia orang barat, yang mmg tak tahu malu..kenapa kita tak compare kan je cikgu shida dengan ustazah ke, jangan compare dengan yang buruk tapi selalu compare dengan yang baik…klu sll dengan yang buruk, maka selalu buruk la kita…same jgk sekiranya kerajaan sll compare harga minyak dengan negara thailand dan indonesia (contoh sahaja ya??)..yg buat kita marah sebab kerajaan tak compare harga dengan negara yang jual minyak dengan harga rendah…buka mata, buka hati, buka minda…agama dahulukan..

      0

      0
  57. joe labu says:

    kesimpulannya orang yang buat lawak dan orang yang tengok clip kt youtube dan yang komen dalam blog ni adalah manusia bodoh yang amat sangat kebodohan yang mencapai taraf keldai yang dilahirkan tidak cukup bulan ataupun bukan pramatang dalam kandungan..kalau tak suka jgn tengok,kalau tak nak kena komen jangan buat lawak..tapi kalau buat 3gp clip panasss ,cikgu shida terlampau..sure orang tak komen…cari lagi ada la…

    0

    0
  58. Kami Guru Malaysia says:

    Sesungguhnya kami amat2 malu dgn penghinaan cikgu shida kpd profession kami yang mulia.Wahai cikgu shida yg tak berapa nak sihat akal,jika jalan sbg pelawak awk dah pilih,berundurlah dari profession ini secara terhormat.Hilang cikgu shida seorang lebih baik drp beratus2 anak bangsa kita rosak akibat ‘budaya pelik’ yg cikgu tonjolkan.anak bangsa aset negara kita utk 10-20 thn akan dtg.rosak gurunya,rosak lah bakal2 pemimpin akan dtg..Nauzubillah..

    0

    0
  59. joe labu says:

    komen macam parlimen la korang ni…aduuaaii..benda kecik pun nak komen berjela jela..siap ada bangsa,ugama,adat,sopan santun,nilai harmoni,…aku pun fuck jugak tgk ckg shida ni tapi lantak dia la nak buat apa pun nak buat clip 3gp panass pun suka hati dia..kepada komenter,pepatah melayu ada kata…”kentut orang berbau,kentut sendiri lagi busuk”

    0

    0
  60. pensil says:

    perempuan gila…..

    0

    0
  61. pikir dulu says:

    klu ko kata bnda kecik pn nak komen berjela-jela…kenapa ko pn sibuk nak komen…tak yah la nak hentam org yang luah pendapat kat sini. Ke ko ni sedara mara cikgu shida yang mental same cm ngko ni?

    0

    0
  62. joe labu says:

    marah nampak..hahaha

    0

    0
  63. dd says:

    korang ni kalu xknl cikgu shida xpyh la ckp lebih2.

    0

    0
  64. nur arin says:

    AJENYE YE.. GAJI CIKGU UDOHLE MAHE PADE MIKE NIE…SEGHONOK BEBENO NAMPEKNYE YEA…TU YG KELUO MACAM2 VIDEO TU…JGN MARE YEA..AWOK NI MACAM2 BENDE NAK PIKIO…HADOI!

    0

    0
  65. nak jadi artis skang senang jer.. ko amek gitar ke, drum ke, seruling ke..pastu cover nyanyi lagu orang..wat video pastu masuk dlm youtube.. pastu kebaboommm.. org dok view2.. pastu jadi ler retis..haha

    0

    0
  66. Kesha says:

    Style pakaian pn xberjenis aku tgok..pelik semacam !!

    0

    0
  67. Kesha says:

    Style pakaian pn tak berjenis aku tgok..pelik semacam !!

    0

    0
  68. manchot says:

    betulla macam ozack kata… shida perlu tukar profession… masuk maharaja lawak ka…. atau apa saja yang tak terlibat dengan pendidikan yang memerlukan kematangan untuk ditunjukkan pada pelajar dan murid… bukannya tak boleh melawak, tapi janganlah sampai masuk youtube… apalah anak murid akan kata nanti… apa tanggapan cikgu lain?…apa tanggapan kawan2… apa tanggapan Kementerian Pelajaran Malaysia? apa kata Tuhan bila seorang wanita mekap macam seorang lelaki?

    0

    0
  69. bior ler says:

    Hmmm. Dok btelagah je la kita kat sini. Gaji kita camtu jugak. Gaji dia pun camtu jugak. Yg btambah cuma cek nuffnang nara je la kan…

    0

    0
  70. cik kelisa says:

    saya suka saya suka ckgu shida. sekali tengok video dia. habis semua video dia yg lain saya cari.apa yg dia buat bkn menyalahi undang2 pun.dia pun mngkin tak sangka benda dia buat akan dpt liputan media.cuma bezanya dia seorang cikgu tu yg mendapat perhatian lebih. so lepas ni pekerja lain pun buatlah sesuatu kalau nak masuk paper ke tv ke macam cikgu shida ni. ok. :>

    0

    0
  71. hakaq siti payung says:

    dalam ramai2 yang menyokong sangat cikgu shida kiter nk bermiming…skali biler join jer MLM, n asyik ajak org buat itu ini, dah senyap dah tak mcm dulu… tula…sapela yang bjaya memujuk cik shida kiter nih join 369 tuh ntah…. eeeeeee

    0

    0
  72. orang Malaysia says:

    orang hai-o pulak dah………….deeerrrr aku anti MLM Hai-o

    0

    0
  73. Cik Ketom says:

    Cikgu Shidah joint MLM sbb nak cari duit extra… kira oklah tu daripada si Namewee anak haram jadah tu buat filem kutuk2 Melayu lebih baiklah aku tengok hasil kreativiti Cikgu Shidah. Dah le free kadang2 buat aku tersenyum sendiri.

    As long Cikgu Shidah tak kutuk bangsa lain udahlah yea. Nak berkarya macam2 cara so teruskanlah minat Cikgu tu asalkan tidak menyalahi etika perguruan….

    0

    0
  74. mak enon says:

    nk ckp 1 jer… PADAN MUKA!..

    0

    0
  75. ade lah sebab nya tu kenapa ditukarkan.

    0

    0
  76. guru besar says:

    Bila plak ak gado ngn dia?! kome ni suke2 je buat spekulasi……

    0

    0
  77. sub7 says:

    1. aku persalahkan akhbar – sebab mencetuskan salah paham kepada pembaca.

    2. beautifool nara site ni – sebab korang tgk berapa banyak komen buat bangsa melayu huru hara dgn tercetusnya kisah cikgu ni

    3 . cikgu shida – kalau yer pon nak wat klips miming..tayah la letak status cikgu kat tajuk utube . 1st aku tgk impress la gak , bila part tgh2… jemmm tol .bek simpan klip dalam laptop jer . jgn release . kita kene tau..apa yg kita buat, apa yg kita cuba release kat internet semua org tgk, semua org leh komen .

    0

    0
  78. lum makan nasi says:

    cikgu syida ni sebenarnya tak minat mengajar. masa mintak keje ni pun dulu sbb dh lama dia jd penganggur agaknya.

    0

    0