Written by AbangNara | April 9th, 2015

Baru-baru ini, keletah serta aksi Hanez Suraya bermain dengan anak-anak tirinya telah mencuri perhatian pengguna Internet. Sangat comel, sangat sweet dan sangat gembira melihat kemesraan yang terjalin antara mereka. Namun biasalah manusia, di sebalik kegembiraan orang lain, ada juga yang dengki. Ada suara-suara sumbang yang mengkritik Hanez Suraya sengaja berpura-pura baik dengan anak-anak tirinya dan menyatakan itu semua sekadar lakonan semata-mata. Hmmmmm.

hanez suraya

Bagi Abang Nara, kita sepatut bersyukur dan tumpang gembira kerana Hanez serta anak-anak tirinya berkongsi kasih sayang dengan begitu baik sekali. Kontroversi Hanez telah pun lama berlalu. Kita patut lupakannya. Hanez dah kahwin dah pun. Sudah tiba masa kita mendoakan kebahagiaannya. Apa pun, Hanez Suraya mengambil tindakan yang betul dengan tidak mempedulikan kata-kata orang luar. Kata Hanez:-

Buat baik orang mengata, buat buruk apatah lagi. Jadi saya menjadi diri sendiri, itu akaun Instagram saya, apa orang nak kritik, saya terima. Semenjak dulu lagi, apa yang saya lakukan, pastinya ada komen negatif. Apa yang saya kongsikan di laman Instagram adalah untuk peminat yang menanti kemaskini terbaru dari saya dan mereka menerima semua itu dengan positif. Pada sesiapa yang melemparkan kritikan dan memberikan komen buruk, saya terima sahaja dan memaafkan mereka

hanez suraya

Buat Hanez, teruskan buat tidak peduli dengan kata-kata orang luar yang sering mengkritik dan menuduh anda. Yang penting sekarang anda sudah pun bergelar isteri kepada Romie. Berikan kasih sayang secukupnya kepada suami dan anak-anak tiri anda. Insya Allah satu hari nanti suara-suara negatif ini akan hilang begitu sahaja. Semoga terus berbahagia di samping keluarga yang tercinta. Amin. Sumber portal Murai.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Dituduh Menunjuk-Nunjuk Baik Dengan Anak Tiri, Hanez Suraya Tak Peduli Kata Orang

  1. XKESAH PUN says:

    SO????ADE AKU KESAH??

    0

    0
    • Anonymous says:

      Fiziwoo klu buat baju x xopycat x sah kan?? Ni kan design lanvin, marion caunter dah pakai sebelum ni.. Adoiii kenapa kau x buat research dulu hanez sebelum pakai je design fiziwoo ni? Ko mmg suka copycat ke??

      0

      0
      • Love Style says:

        Hanez sgt cantik but the dress is similar to Lanvin dress only with Lanvin is sleeveless.

        0

        0
        • Lol says:

          apakejadah je la kau.. sebab marion pakai lanvin dress kau kata copycat. well kau pernah tak google one shoulder ruffle dress. berlambak kot kat pasaran since era 70 an . takyah la nak komen sapa copycat sapa sebab idea baju tu dah forever ade kat market. tu la kaji selidik dulu ye adik adik nak reti nak kutuk orang je

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dewan Rakyat awal pagi ini meluluskan Rang Undang-Undang Ahli Parlimen (Saraan) (Pindaan) 2014 berkaitan kenaikan gaji dan elaun Anggota Parlimen yang ditangguhkan pada sidang Dewan Rakyat lepas.
          Dengan lulusnya rang undang-undang ini, gaji bulanan anggota Dewan Rakyat dinaikkan kepada RM16,000 daripada RM11,000, anggota Dewan Negara (RM11,000 daripada RM7,000), Timbalan Yang Dipertua Dewan Negara dan Dewan Rakyat (RM22,000 daripada RM16,000) dan Yang Dipertua Dewan Negara dan Dewan Rakyat (RM31,000 daripada RM20,000).

          0

          0
        • Anonymous says:

          To lol –> ko jgn bangang sgt nak samakan industri fashion 2015 dgn 70’s.. Klu ko nak ckp psl 70’s nape ko x samakan baju zaman paleolitik je, pakai baju dah x serupa baju???

          Pls la as designer, peka la sikit, lanvin tu nama besar. Plus marion tu sah2 celebrity malaysia. Kenapa kau nak design baju yg org dh pakai dan sah2 design kau copycat lanvin??? Patutla rizalman perli hari tu.. Ni la nak jd designer tp xde identiti. Yg ko pun sama, bahlol tp nak ckp psl fashion.

          0

          0
        • Mintak DiJauhkan... says:

          Ada 1 kes, kuarga kwn aku..Ayh dia penah khwin ngn janda, tp skg ayh dia dh cerai ngn madu mk dia tu sbb dh tau perangai hazab. Kwn aku kck lg, dia kata dia siap rpt gile ngn mak tiri. Ok lupakn dulu mk tiri yg baik dn syg dn rpt ngn ank2 tiri, itu mmg ada tp pnglaman kwn aku tu lain. Mk tiri dia mmg busuk ht weii, merana mk dia dulu. Byk dia buat mnykitkan mak kwn aku,mmburuk2kn mak kwn aku kt jiran2 dia, asyik mtk duit kata x cukup,rupa2nya duit kantoi disembunyikan,byk plk tu. Ayah dia kdg2 dh x tentu bahagi masa krna mak tiri tu byk songeh. Mk bpk dia hmpir2 brcerai krna asyk bergaduh. Dia kck x tau ape,selalu ngn mk tiri sbb ayg dia sllu bwk dia jumpa mak tiri. Dia sllu nmpk mak dia nngis tp dia ttp suka mk tiri dia sbb dia di layan bagus dn sonok. Bilaa dh besar..bila dh fhm dn tau sekian2 semua mk tiri dia pernah buat,tipu,dn susahkan, smpi skg dia kata dia nyesal baik2 dn rapat ngn mk tiri dia tu. Klu dh bsr msa tu, gerenti dia kerjakan mak tiri dia. Hahaha. Nsb baik mak dn ayah dia x jadi cerai

          0

          0
      • Anonymous says:

        AHHHHHHHHHHHHH SUUUUDAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!
        DIAMLAH KAU HAMIS!
        IYERKAN JER LAH.
        YG PENTING KO DIAM! SHADDAPP U!!

        0

        0
        • Lol says:

          To ->name yg takde nama. Kau tu yg bodoh setiap design akan berulang ulang setiap era. Olahan designer masing masing . Kalau takat tau nama lanvin (tah tah baru tau sebab marion pakai) je tak taruk kau kat taraf fashion critic . Appreciate je la fashion.. rizalman pon sama je copycat element element design orang lain tambah tambah manik kata dia yg founder . Poyo ini semua poyo..

          0

          0
        • Anonymous says:

          To lol, ko ni fiziwoo ke pencacai hamez? Klu ye pun design berulang setiap era, perlu ke ko buat baju yg sebijik mcm lanvin? U know dia dh buat design with this ruffle at the shoulder. And marion dah pakai. Klu dia belum pakai xpe la jgk. Why should u did exactly the same? Apa pengubahsuaian yg ko buat? Tambah sleeve? Seriously?? Lagi satu why should u make the same design for 2 celebrity?? Baju tunang hamez ngan baju akikah scha? Why oh why??? Kat situ je dh nampak idea ko ni limited as designer. Pls la klu x boleh terima pendapat org, xyah jd designer, duduk diam2 kat rumah buat baju barbie..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ye la dpd ko dh tau lanvin dh lama and copycat their design and claimed as yours.. Lulzz..

          0

          0
        • Lol says:

          Sebab tu aku kata kau bodoh fashion kau tak nak ngaku. lanvin tu bukan design satu baju ropol tok marion sorang pakai . Off the rack boleh je di beli dgn org yg banyak duit. Kau je bodoh kalau tak suke hanez ckp je tak suke hanez takyah nak emo pasal baju . Aku critic kau sebab kau bodo fashion . At least hanez nyer baju tak berkedut mcm marion pakai . Kalau tambah sleeve pon apa salahnyer . Bnyk je olahan baju tu dari dulu. lanvin pon takde buat trademark baju tu sebab dia pon copycat design tukar warna sikit taruk label . Alahai jenama besar mcm LV pon takde meroyan mcm kau . Bnyk je designer lain tiru idea bag dia and bukan designer yg cikai . Semua pon label yg hebat. Btw aku tak bukan la cai cai sesapa . Aku ni hamba kepada allah je .

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kah kah ramai ye tiru design bag lv? Hahaha org bijak fashion ckp mcm ni?? Hahahah!!! Aku bodoh fashion ke atau ko bodoh? Sah ko fiziwoo, senang cerita mmg kau tiru la design lanvin ni? Whatever it is, dah ade sorg celebrity malaysia pakai, nape ko nak bg hanez ni pakai baju yg sebijik cam org dh pakai? Eleh ko ni fiziwoo la kan.. Kahkahkah.. Sentap bila org kritik lettew. Dah mmg hamez ni suka pakai baju copycat, dan copycat tu asal dr designer sape? Nampak sgt idea limited dan x berkembang. Org kritik nak emo. Pasni recyle la balik baju ni bg org lain pakai plak. Ahahaha.. Bye uollss jgn sentap mcm nyah..

          0

          0
    • ibumertua says:

      baguslah macam hanez ni., yg nak kutuk dia berbaik ngan budak tu pehal. compare ngan zaremah, jgn kan nak berbaik ngan anak tiri, laki dia sendiri pun kena ikat tak boleh tengok anak yang 2 org tu.

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      betol tu hanez u jangan peduli apee yg orang2 ni cakapkn yg u tu eksen baik ngan anak2 tiri u…jangan peduli lah asalkn u ngan suami n anak2 tiri u baik2 sudaa..lov u hanezz.

      0

      0
  2. najwa says:

    hazabnye baju kau hanis…mmg trend skrg ke kna buat baju yg bole tnjuk bentuk kaki?

    0

    0
  3. alice says:

    boooo

    0

    0
  4. neutral says:

    semoga Yang Diatas Sana Memberkati Kehidupan Hanez Sekeluarga….

    0

    0
  5. irish says:

    perampas x tau maluu…dah rampas laki org..sebuk nak rampas anak2 liyana…x rasa bersalah langsung, gi mereput la

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      oi helo ! hanez dh kawin da ngan laki dia jngan nak cakap2 lagiiii biar la dorang hepi ngan laki n anak2..susah senang dorang pon bukan Nye korang boleh tolong sooo diam diam sudaa..

      0

      0
  6. mutiara says:

    dah la hanezz org yg dok sebelah umah ko pon ko tak jemput kenduri

    0

    0
  7. zietafus says:

    bersabar itu lebih bnyak kelebihan dari sentap
    tngk dr wajah u pun i tau u ni kuat org nye
    buat yg terbaek pasni ank2 tiri ank u jugak dh tanggungjwb skrg
    pepun all the best u r great stepmother now..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    cantik baju dia.. ;)

    0

    0
  9. jlo says:

    anak2 liyana tu kecik2 lagi boleh la ko buat2 baekk camtu.. cuba anak2 si romi tu dah remaja, mahu ko yg kena pelangkong nanti..

    0

    0
  10. Bebey says:

    nyampah pula aku tgk aksi anak bungsu romiang ni,mengada2 asyik buat mcm aksi 2.tak comel langsung.

    0

    0
  11. aku suka fesyen says:

    rekaan fiziwoo sejibik rekaan lanvin..so copycat

    0

    0
  12. Mat K says:

    Hanez, sedap?

    0

    0
  13. MAKCIK Kiah says:

    Ok lah tue dia baik ngan anak tiri dia…..exwife romie pun kena la buka hati untuk berbaik-baik dengan hanez…Abby ngan memey ok jer pun…Nora danish dengan Fasha sandha pun berbaik-baik juga…Tok Ti pun baikkk jer dgn anak tiri dia..walaupun dah besar panjang boleh fikir baik buruk…doakan yang baik2 untuk mereka…tak baik dendam!

    0

    0
  14. MAKCIK Kiah says:

    Elok lah tue berbaik2 dengan anak tiri dia….emak dia pun takyah nak mendendam lama2 sampai bila nak dendam? benda dah berlaku..ramai lagi yang kena mcm ni tapi bole berbaik2 semula…contoh artis Abby abadi dgn Memey suhaiza lepas tu Fasha sandha dengan Nora Danish…cuba doakan yang baik2 untuk mereka lagi pun kita ni siapa nak hukum dia? nak dendam dia? kita bukan liyana..biarla hal benci membenci itu antara Hanez dan ex wife romie…takyah masuk campur hal rumah tangga org…tapi kalau boleh hilangkan lah dendam dan kebencian..takde faedahnya utk kita

    0

    0
    • Momo says:

      Eh apsal nk paksa emak budak supaya jgn berdendam pulak.. sukati dia lah nak macam mana.. yg kena rampas tu laki dia bukan laki kau

      0

      0
    • laila says:

      makcik kiah, mcm i tak rampas suami org pun ex wife dia layan i mcm rampas laki dia, kita punya la syg anak2 dia layan 1st clas tiba2 anak2 dia sume da benci sy skrg. hurmmm… dunia, baik salah jahat salah, mak tiri nie org ttp pandang jahat.

      0

      0
  15. Kasan Siput Sedut says:

    Kutuklah ape pun, tapi Hanez punya body mmg tip top.

    0

    0
  16. Hames kambing says:

    Mintak maaf ngan mak budak2 tu dulu baru buat baik ngan anak2 dia. Mak dia kot yang berhempas pulas nak melahirkan bdk2 tu

    0

    0
  17. Mona says:

    Aku wonder kenapa kau dtg time ABPBH, popular mana kau hah?
    Budget boleh menang artis paling kontroversi?

    0

    0
  18. BERSYUKURLAH says:

    BIARLAH DIA NAK MENUNJUK BAIK DENGAN ANAK TIRI DIA PUN DIA DAH KAHWIN.
    POSITIVE ITU BAHAGIA :)

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Hanez… u jgn peduli haters tu.. haters u mmg nk tgk u buat jahat kat your stepsons dan jd ibu tiri yg terok so that they can continue badmouthing you. Tak kisah la hanez jujur atau tak yg pnting dia layan suami dan anak2 dia baik. Tak perlu la nk tgk kebinasaan org sgt…

    0

    0
  20. Joyah Pok Pek says:

    Budak2 ada org melayan kerenah memang la diaorg suka..walaupun baik dgn anak tiri2 kurang2 kan lah pic tu..x perlu lah sentiasa nak ambil pic tnjuk..diorg tu tetap ada ibu kandung kan…baguslah ko Hanez mtk maaf dgn ex wife Romie then berbaik sesama..tk pic berdua,romie dan anak2 berbaik bru org respek!!!

    0

    0
  21. relax korang says:

    salah ke klau hanez suraya rapat atau ambil gambar dgn anak tiri dier? ada law yg ckp tkle? tkder kan. so, yg sesetengah drpd korang yg sentap aper kes. it’s nice to see she’s like this. everyone deserves a 2nd chance even perampas.

    0

    0
    • PI says:

      mmg la semua orang deserve 2nd chance, tapi cik kak tu dh minta maaf ke belum kat mak bebudak nih?

      0

      0
  22. Stop about her says:

    Blh blah la..perampas.pas satu2 ko nk show off..mmg muka tembok kn?
    Sblm kwin,ko tyang mkn angin ngn jntan suwei ko tnpa rsa brsalah,ngaku pulak jntan tu duda,ko wat press confrense skit kn ati jnda dia..smpai ko suh dia mntak maaf kt ko.at last ko putus konon yg bca blh tumpang sdih la.pngrah x nk amik risiko amik ko brlakon.tp brjya gak kn jntan suwei tu pjuk ko smpi la ko kwin.pas tu show off plak ko tnjuk syg kt ank2 tri ko.aku hrap jgn ntt dh ade ank sndri,ko tendang ank2 tri ko ye???org kata pe..belang dah klur.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    PERAMPAS… Baguz kau punya lakunan baik dgn anak tiri konon. Eh…budak2 kecik mcm tu APA dia tahu..kau layan budak2 sukalah. Cuba dah remaja kenaa terajang kau sbb menghancurkan Dan mmalukan mak kandung mereka. Camna baik pun kau blakun Kau mak tiri jer ok..meluat nak muntah org nengok. SBB Kau tak kisah apa org ckp SBB tu KAU boleh jadi PERAMPAS Hamis

    0

    0
  24. Teddy Bear says:

    apa apa jelah asalkan hanez bahagia

    0

    0
  25. love Style says:

    Beautiful Hanez in this dress but the dress is similar to Lanvin. Only Lanvin is sleeveless.

    0

    0
  26. laila says:

    baguslah kalau dia syg anak2 tiri dia, bdk2 tu tak besalah pun, walau mcm mn pun anak-anak dia tau dia ade mak kandung, bdk2 biasala mesti nak bermanja. tp hanez kenapa u makin kurus pastu sgt pucat, kene la jage kesihatan kurus sgt pun x bgs utk kesihatan.

    0

    0
  27. jemah oh jemah says:

    x kisah kalau hanez memang niat berbaik dan merapatkan silaturrahim dgn anak ex-wife. mmg bagus. tapi tak payah kot tunjuk kat semua org. apetah lagi ex-wife yg tgok. jage hati sikit boleh? awak dh amek, pastu awak malukan secare public and siap nak saman lagi.

    baiklah awk dok umah jd housewife berjaye since romie pon suruhkan. x payah nak tegakkan benang yang basah.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Tak payah lah nak myokong pulak skrg PERAMPAS ni.juz bcoz dia dah kawin dgn siRomiang tu dan menunjuk2 kebaikan dgn anak tiri pulak.PERAMPAS sampai mati pun org ingat k..mcm perempuan puaka tu

    0

    0
  29. kim kardarshian celop says:

    uallss guess whatt..!!…friend i punya hubby..fotographer for hamiz punya wedding ritu..uaallss know what..he said..x ramai pun rakan2 artis datang..yang ramai kawan2 merapu dia jer..pastu ramai tomboy…i xtau la kan betol ke idokkk gamaknyeerrr…rakan2 artis pun tak kebuloqqqq nak datangg uuuaaaallllssss!!!..

    by the way..plastik sangat muka ko hanis bebaik dengan anak tiri..mula2 boleh la..lama22…errrmmmmmmmm…wassssaaaalllaaammmm.

    0

    0
  30. azza says:

    Hanez,

    It started bad between you & your husband. Kesan nyer sampai sekarang. Belajar la dari kesilapan. Jangan banyak sangat cakap. Sebab dari ape yg boleh dilihat dulu, you mudah lupa dengan setiap kata2 yg pernah keluar dari mulut you sendiri. I am a wife & a mother, and I understand how it feels to see if my ex-husband & my children dgn perempuan lain yg bergelar “ISTERI BARU”. Terutama jika sejarah nyer suami sudah mempunyai hubungan dengan orang lain semasa masih dalam pertalian perkahwinan. Jadi my personal opinion, tak payah lah nak post gambar2 kemesraan you with your new instant family di media social. Sebab pada saya, asal jalan cerita nyer sudah tidak cantik, jangan lah menambahkan kekeruhan lagi.

    Learn to be more careful in what ever you say and what ever you do. Honestly I like to see you. Sangat cantik dimata saya. Jangan rosakkan anugerah tuhan ini. Concentrate pada kerjaya you dan cuba baiki supaya you akan lebeh dikenali kerana bakat dan bukan kerana personal things macam ni.

    Lastly, semoga bahagian hendak nya dan diredhai yg Maha Esa. Tahniah (harap saya masih belum terlambat).

    0

    0
  31. confuse says:

    klo bdk2 kecil di bg gula2 comfirm la dia suka kan. cer korang g tanya liyana apa jadi sbnrnya ????????

    0

    0
  32. maktom says:

    kalau sekali aku dah benci, selama lamanya aku benci huhh

    0

    0
  33. iye ker... says:

    Mcm kes my mom.. ank2 dia perkahwinan dlu smua pegi kt x husband. Sbb kena umpan ngan sweets n sweet talk. Dh besar baru dtg cari my mom. Kesah nya. Dorang sedar yg mak tu sbnarnya teraniaya dlu. ppuan yg kawin dgn x husband dia pun dh beberapa kali di madu kan.

    0

    0
  34. iye ker... says:

    Mcm kes my mom. Ank2 dia perkahwinan dlu smua pegi kt x husband. Sbb kena umpan ngan sweets n sweet talk. Dh besar baru dtg cari my mom. Kesah nya dorang sedar yg mom tu teraniaya dulu. Ppuan yg kawin dgn x husband dia pun dh beberapa kali di madukan.

    0

    0
  35. sukasuki says:

    Seksi ko hanezzzz…

    0

    0
  36. redantz says:

    i dont about her personal matter but i care about her cutting in this dress awesome. cantek body die

    0

    0