Written by AbangNara | April 17th, 2012

Kecoh sebentar dunia hiburan semalam apabila beberapa portal hiburan melaporkan yang seorang pengacara popular dikatakan telah meneguk peluntur kerana tekanan. Daripada klu-klu yang diberikan, ramai yang meneka pengacara sebuah rancangan gosip popular itu ialah Dira Abu Zahar. Namun ternyata tekaan tersebut tidak benar sama sekali.

dira minum peluntur

Sememangnya Dira dimasukkan ke hospital semalam namun bukanlah kerana meminum peluntur seperti yang diwar-warkan. Menurut portal Murai, Dira memberitahu yang dia terpaksa dimasukkan ke hospital kerana gastrik dan mengalami tekanan darah rendah. Berdasarkan apa yang ditulis menerusi Twitter Dira, nampaknya keadaan Dira semakin pulih sekarang.

dira minum peluntur

Semoga Dira terus sihat semula seperti sediakan dan cepat-cepat kembali beraksi di dalam Melodi. Rindu pulak nak melihat telatah comel Dira di dalam program tersebut.

133 responses to Dira Nafi Minum Peluntur, Hanya Tekanan Darah Rendah Dan Gastrik

  1. embok kestum says:

    Knp ada blog tulis dia bekas pengacara? Dia kena buang or direhatkan?

    0

    0
  2. syikin says:

    x de laa rindu pn..tgk gandingan zizan dgn awal lg best..x pyh la si dira ni dlm melodi..

    0

    0
  3. xnak mjlis grand says:

    jgn lah wat perkara pelik sebegitu oiiii xcium syurga hehe

    0

    0
  4. Lovelyvic says:

    Dia baru kahwin kan? Kenapa mcm berada dalam tekanan je?

    0

    0
    • abg lebai says:

      sebab malam2 kena tekan hikhikhik

      0

      0
      • cik pial says:

        Amboi abang lebai… ke situ pulak peginya yea… kalau malam2 kena tekan mesti lagi bahagia ahaksss

        0

        0
    • Ros Putih.. says:

      Zizan n Awal lgi best la dri Dira ni..Dira ni nmpk gedik skt..melodi dh x best ad dia..bukan sy aje y ckp..ramai y ckp..dh le x sy brapa minat kt dia pas 2 ad mcm2 kes lak dia ni..TERUS X MINAT LANGSUNG..

      0

      0
    • opah rock says:

      manje gambar ekk…hati2..anda bakal di bahan oleh pengkritik tetap bn dan seterusnya membuatkan anda menempah tiket flight ke Uganda…

      0

      0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        opah, dia dah lama kat blog Nara ni & dari dulu lagi dah letak gambar dia.. lagipun dia tak show off macam Irman Gerak Hazz tu.. Waaakakakaka…

        0

        0
      • Bz body says:

        Syukur lah budak tu xmuncul lg..ke dah g vietnam?hihi…baru tenang bace blog ne…..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Kenapa, kau benci budak tu ke? Tak baik, jgn membenci sangat, mana tau akan datang bertukar suka. Aku tengok kau kutuk dia kaw-kaw gila.. Kesian dia, aku kutuk ejaan dia yg teruk tu ajer.. kadang-kadang aku boo dia sikit. Aku tengok orang lain siap kutuk muka dia lagi.. heheheh…
        BZ bodi, kalau Irman Hazz masuk meminang kau macam mana?

        0

        0
    • Anonymous says:

      anu laki dira pendek sbb tu tertekan!!!! hahhahaa…….

      0

      0
  5. christina says:

    HAHAHA ! Tipu2 ! Eleh , sja la tu nk nafi2 , padahal ya pun . . Dia ni tekanan bkn sbb kawin , tp sbb kes pijak muka org tu , jd tension la tu , tu pasal la nk mnum clorox smpai pengsan2 . . Kt twitter dia ckp , x mmpu nk hadapi dh . .

    0

    0
    • Anonymous says:

      boleh cayer ke penafian die ni?? aritu pasal pijak muka nafi jugak siap bagi alasan konon tgh shopping ngan anak…padahal kantoi sudahhh…. yang ni nak nafi lagi? doktor psikiatri, sila jalankan tugas anda…~

      0

      0
    • amoi says:

      ntah2, dia ingat klorox tu arak kot.ye la..dah kaki minum + stress.akal pun x waras dah.

      0

      0
    • tahi bintang says:

      stress sbb tak tau nk bg alasan & takut kantoi la tu..
      layak la kene buang dari melodi..
      pijak2 muke org last2 muke sendiri kene pijak..
      rasakn..

      0

      0
  6. zbm says:

    kalau x de angin,masakan pokok bergoyang.hya org yg bkerja kat spital tu je yg tau sbb musababnya….

    0

    0
  7. Triple_j says:

    tu la dira, lain kali utk kesihatan, jaga masa tidur baik2, pastikan tidur yg secukupnya dan jangan berjaga malam2. ni sampai bawa anak pi shopping pukul 2 pagi apakes. ni teguran ikhlas drp i, jangan pula terajang i ye

    0

    0
    • Nefertiti says:

      Dan minum air kosong supaya sistem aliran darah berfungsi dengan baik, ia mencergaskan minda dan membuat anda mampu berfikir dengan elok. Jangan minum mimuman yang mabuk lagi memabukkan, sebab bila mabuk tuuuu diiaa macam-macam jadi. Lagipun ia haram.

      Aku pun ikhlas bagi teguran ni walaupun aku bukanlah pakar kesihatan apatah lagi Ustajah BN.

      0

      0
  8. ita says:

    tekanan la lepas kes pijak org ……..lain kali fikir dulu sebelum bertindak

    0

    0
  9. christina says:

    diraabuzahar Mohon kembalikan kepercayaan itu.
    Mohon sgt2. Sbb aku xmampu buat sendiri.

    0

    0
  10. ratu says:

    haihhh…tu lah dia, x de masaalah cari masaalah

    0

    0
    • wan says:

      aik… baru kawin dah start cari masalah ke? kalau personaliti yg gitu… ke mana pun bermasalah jugak

      0

      0
  11. lyndabell79 says:

    sendiri carik pasal sape suruh??

    0

    0
  12. kakak neelofa says:

    ler…relax ler….ko kna kuat rohani weh…..dh mcm hollywood gamaknya…cuma dorg tekanan sbb nk hasilkan masterpiece punya artwork…yg ko tkanan ahkak xnmpk plak apa sbb……udahler tu….berbalik pada Allah apa2 pun…cuma pada Dia kita boleh mengadu…ko faham x?? Jgn pijak ahkak hokey!!

    0

    0
  13. awek samseng says:

    ape celop ar dira ni….

    ritu kes pijak org pun die NAFI kan..

    kali ni die NAFI kan lagi… mcm mana nak percaya tu…….
    xde keje lain ar tu…. slalu minum alkohol boleh release tention die..
    klu ni try advance sikit ker minum peluntur, biar luntur segala gossip… muahahahahahha…….
    kepercayaan aku terhadap peNAFIan ko pun da luntur…

    0

    0
  14. ShadowofDeth says:

    Khabar angin macam ni patutnya kita “take it with a pinch of salt” (dalam Bahasa Melayu aku tak tau). Tuan punya badan sendiri pun dah bagi penjelasan. Zaman sekarang ni tak payah ada angin pun pokok boleh bergoyang.

    0

    0
  15. Durian_Tajam says:

    Cian kat parents dia ek..dah la anak TUN

    0

    0
    • lalalala says:

      Kesian parents dia… setuju.. Dah la anak TUN? Motif??? Sedangkan iman tak dapat diwarisi, ini kan pulak gelaran.

      0

      0
  16. […] pengacara sebuah rancangan gosip popular itu ialah Dira Abu Zahar. Namun ternyata tekaan … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Darah, Dira, Gastrik, hanya, Minum, Nafi, Peluntur, […]

    0

    0
  17. cherry says:

    Adira….Kurangkan Kontrovesi …Tingkatkan Prestasi…
    Tapi awak ni…minum peluntur & pijak muka anak orang ni ke cara nak tingkatkan PRESTASI ! x x x x

    0

    0
  18. lalalala says:

    kes pijak memijak tu cmana ? Xkan senyap ja kot . . Dh kena rasuah ka yg mnyiasat ? ? Huhuhu ~

    0

    0
    • theRock says:

      biasa la tu..
      anak VIP sape berani kacau..
      kasi duit sikit, line clear la..

      adik beradik dia pun ganas, mane polis berani kacau..
      silap2 bwk geng bikers, g gegar bukit aman..

      0

      0
  19. Jeng jeng jeng says:

    Crew Melody tak nak terjahhhhhh kerrrrr?????

    0

    0
    • Jong jong jong says:

      crew2 melody dh kene baya & dh kene warning dgn abg2 si dira neh.. “berani kacau dira kami pijak kamu”..

      0

      0
  20. aku says:

    setiap ujian ada hikmah disebaliknya..tabahkan hati,kuatkan iman. bunuh diri bukan jalan penyelesaian..(kalau betul)

    0

    0
  21. hehehe says:

    nie la alasan yg paling poyo…ari tu pijak org kata pegi shoping gan anak…skrg minum clorox kata tekanan darah rendah…pd aku org dah biasa menipu asyik nak menipu jer lar…aku rs dia nie jns yg tak thn dengan dunia hiburan yg begitu mencabar..dihentam n menghentam…apa kata dia tak pyh langsg jd pelakon or pengacara…pegi jg kedai moto dia tu jer baru la tak terminum clorox…atau dah gian nak minum arak tak dpt jd minum jer la clorox mn tau kot2 rsnya sama ker…

    0

    0
  22. missnur says:

    tipu!!!!!!!mencwikkk mencwikkk…

    0

    0
  23. ahkak puaka says:

    ALAHAIII PSL PPUAN NI PULAK. X BERKENAN AKU SEJAK AZALI. BAJET GANGSTER!

    0

    0
  24. mia says:

    muke ayu jer xsngke plak byk propa
    jage-jage ade yg perhati
    hiks

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Jgn la minum peluntur…byk lg bnd lain boleh minum

    0

    0
  26. awek clorox says:

    wah minum clorox.kalau ko tau camne bangla tu bancuh clorox,mesti ko tak lalu nak minum dira oi.

    0

    0
  27. Cik piNgu says:

    ala nafi la konon xminum peluntur..ri tu kan dia nafi gak pijak muke org ngn heels dia yg mahal tuh. cakap tgh shopping ngn anak la kan..shopping ngn anak kul 2 pagi eh dira?
    sekali ckp bohong, seploh kali orang da tak caye kamu!
    tak caya tgk la sehari dua lagi gerenti belambak entri menyatakan Dira ni mmg minum peluntur.

    0

    0
  28. Cik piNgu says:

    ala nafi la konon xminum peluntur..ri tu kan dia nafi gak pijak muke org ngn heels dia yg mahal tuh. cakap tgh shopping ngn anak la kan..shopping ngn anak kul 2 pagi eh dira?
    sekali ckp bohong, seploh kali orang da tak caye kamu!

    0

    0
  29. zizan hensem says:

    tolong la BN cakap rindu tengok gelagat comel dira lam melodi…padahal penonton melodi seme bergembira atas pergantungannya dari melodi..hahahhaa..buat semak je lam melodi.tgk die rse cam nak pijak je muke die gedik terlebih pastu ckp merapu je,,..gandingan skang zizan n awal lebih baik,.hope dikekalkan..

    0

    0
    • peluk jangan tak peluk says:

      aku pun suker jugak dengan gandingan Awal and Zizan skang…cuma nak tegur sikit dengan Awal..dok nak peluk jer dengan si Zizan…ape kesss??? aku tngok sejam tu laa tangan die dok nak menggapai bahu zizan nak letak tangan…eiii come on, mmg mungkin xde ape2 tapi huduh laaa gayanyerrr nak2 plak bila lelaki dengan lelaki… kalo pempuan ngan pempuan mcm xde masalah sgt lg….

      0

      0
      • saje nak cakap says:

        ko penah tengok tak bangla laki ngan laki tp jalan pegang tangan.aku mula dulu pelik gak.sebab bkn sorg dua cenggitu.disebabkan perasaan ingin tahu yg mendadak,aku pun pegi la tanya.bangla tu ckp kalau kawan baik memang camni kat bangla.( ini kes bangla.kes awal aku xtau la.kot kot same ke.hihihi)

        0

        0
      • sitikuS yang bodoh says:

        awal ? oh bullshit ..g lah Fuhhhh sana , gara2 Awal aku dah tak tengok Melodi dekat 3 minggu … Awal ganti Johan r baru best .. JOZAN

        Awal he is Gay

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Betul ke Awal gay? Kau ada 4 saksi yang adil tak yang nak dikemukakan?

        0

        0
      • akuzz says:

        mungkin Awal nk timbulkan chemistry antara dia n zizan kot…mcm semayang berjemaah,bila bahu sentuh bahu akan ada satu cas electric yg mengalir (yg merapatkan lagi ukhuwah sesama muslim)…

        bila dah ada chemistry barulah rasa fun2 nak mengacara @ bergurau2 sesama…kalau x jadi mcm kes ogy dgn johan…gurau salah x gurau pon salah…

        0

        0
      • caramacchi says:

        that’s skinship bebeh.. kalo kat korea, jepun mmg biasa lah.. tp kalo kat sini cam pelik sket kan, lg2 mlayu.. eh tapi org bangla kat sini pon cmtu gak.. o.O
        tp xtau knapa aku suka bila ada skinship btween guys+guys & girls+girls..
        i mean bukan skinship dr segi homoseks bagai.. just brotherhood & friendship.. xD those kind of skinship..

        0

        0
  30. AMAR says:

    sian dira..nk buat camna

    0

    0
  31. loving says:

    aduhai…klu la bnr Dira minum p’luntur mmg dia ne pendek akal….
    lau stress skali pun byk cra tuk m’hilangkn rsa stress…..
    bnr kta kwn2x smua…kisah pijak mmijak dh slesai ke blm…sbb smpai skrg x de bunyi…..
    timbul lg kisah org yg sma minum peluntur….
    x kan la org yg bru khwn dh stress @ t’tekan…sptutnye org yg bru khwn ssntiasa b’gembira and hati snang….lain la da mslh dgn partner dia 2….

    0

    0
    • GosipGurlz says:

      ke husband dia yg racun dia, kasi minum clorox??
      takkn la dia sendiri nk minum clorox mcm2 tu je..
      husband dia nk rampas harta dia kut?
      harta bapak dia?
      dira ni anak org kaya kn?

      0

      0
  32. chentalove says:

    tak tau crta sbnr nya…
    sma ada memng minum peluntur ke @ memang dia skit…
    nanti jd fitnah plak…
    mana tau ada org yg sudi kongsikan lporan dari phak hosptal yg merawat dia…
    wait n c…

    0

    0
  33. awek samseng says:

    seperti yg dijangka dulu, confirm, senyap jer isu pijak memijak…
    die timbulkan 1 lagi cerita sensasi biar org lupe kes pijak memijak..
    skrg kes baru luntur meluntur….
    huhu……. aneh2 ini cewek…..
    tutup mulut guna duit… muahahaha…

    0

    0
  34. janggut says:

    per jer

    0

    0
  35. anak baru tumbuh gigi says:

    mungkin si dira ni terkena tekanan “faktor ketuaan kot” ermmmm aku rasa2 la kan… ya la muda2 da cerai.. kawin balik.. pas tu aktiviti sosial dia teruskan jugak.. ermmm mmg aku tgk ramai yg terkena faktor ketuaan yg menjerus kepada perkara negatif ni… byk masalah je terus nak melatah… try2 la sharing dgn member2 ke family ke siblings ka… ini “benda2” tu plak… bukan dpt apa pun…

    0

    0
  36. wakaka says:

    aku g hsptl serdang ada gak dngr citer yg dira ada kt situ..jgn le minum clorox kan byk lgi air yg sedappp..dira..dira..dira.. jgn le buat lgii dikkk oiii..

    0

    0
  37. smurf says:

    propa la die..movie die nak kuar.. citer chow kit

    0

    0
  38. nyah dangdut says:

    comel ke si dira ni abg nara syg oiII!
    muka mcm bibik indon..garang tahap mak2!!
    tak sesuai langsung jadi host melodi!
    zizan dgn awal lagi best!!

    kalo dira ni minum clorox ke hape dah kojol pon dia tak sempat gi hospital!!
    saje je nak buat kecoh..eeee..tak kose!!
    agaknya dira ni terlalu menjiwai watak pelacor dlm chow kit!!!CHOYY

    0

    0
  39. Takserik-serik says:

    Pernah nampak dia kt the curve Damansara.masa tu aku tgh mkn kt restoran ayam penyet.selamba jer dia isap rokok.maka x heranlah org ckp mcm2 pasal dia.disko,pijak kepala,minum arak,minum clorox semua tu..dah dia sendiri yg x tahu jaga status dia.jgn salahkn org lain mengapa sibuk pasal dia.org kenal dia,pasti org sibuk nk ambik tahu.

    0

    0
  40. asyasya says:

    kwn sy keje bhgn icu kat hospital yg dira dirawat. mmg betul dia minum clorox. pape pun doakan yg terbaik utknya.

    0

    0
    • awek samseng says:

      maknenyer sahih lah ni die minum peluntur bg melunturkan kontroversi die tu?? Masyallah…..
      sesungguhnyer membunuh diri itu adalah perbuatan dilaknat Allah.

      da psycho dira ni.. iman da xde kat tempat pertama…itu baru percubaan die mencabut nyawa die sendiri, lepas ni apelagi lah die buat, better tahan die kad pusat pemulihan,hari2 kaunseling die…. bahaya seh die ni, dulu nk bunuh org, g pijak sungguh2 org tu, skrg bunuh diri plak… ish ish.. Melodi,propaganza,galaksi, boleh beraturlah g terjah die.. jgn nnt wartawan plak die cube bunuh, huhu!!

      0

      0
  41. Fazura gojes says:

    Melodiii, terjah je bikin panas ni..

    0

    0
  42. awek samseng says:

    kontroversi die ni da macam2, tp suami baru die ni x berbunyik pun erk….

    suami die mana? x bimbing ke isteri die ni, dr pijak org sampai minum peluntur…?

    dasat sokmo dira ni..x melambangkan langsung wanita melayu terakhir…apetah lagi wanita solehah….out of service!!

    0

    0
  43. kak esah says:

    Nama aku kak esah….Ada aku kesah?

    sedap x minum peluntur tu? =p hahahaha

    0

    0
  44. meeradriana says:

    melodi xkan terjah org dia..hmmmee
    mcm²lah ko ni dira..

    0

    0
    • rotavirus says:

      wartawan takde teloq nk terjah anak VIP & abg gangster..

      0

      0
    • En.Azaman says:

      artis2 lain sampai ke spital diterjah nyer..
      takkan takde org nk interbiue minah ni korek cerita?
      takde yg berani ker?
      ke semua dh kne baya suruh tutup mulut?
      ke semua dh kne warning dgn abg dia si abg. long kg baru tu?
      ke takut kene pijak? kene simbah clorox?
      zasss~

      0

      0
  45. anyss says:

    lantaklah ko dira..padan muka ko! aritu xngaku…skg malu sndiri! booooooo kt dia!..

    0

    0
  46. gup says:

    kalau tak minum peluntur, siapa lak yang buat cerita. atau betul tapi nafikan. laki dira ni tak jaga ke.

    0

    0
  47. Minah Tonggeng says:

    Aku rasa betullah dira ni perangai tak elok. Hisap rokok kate tak serik serik tu .ramai artis artis kite ni bila dah banyak duit lupa daratan. Jgn jadi macam plwk kuman dahlah. Cian dia. Ke kadang sombong pulak tu artis ni .aku pernah lihat artis ni berlagak sangat. Mereka ingat mereka hebat.org lain pandang meluat. Aku rasa melodi pergi terjah lah dira jgn dok asyik cerita rakan rakan artis lain. Teropong diri sendiri dulu.aku suka pasangan zizan n awal. Dira tak pandai jadi pengacara. Dulu aku suka tengok fafau. N wahid sejak dira melodi dah tak best lagi. Dira tak natural.

    0

    0
  48. nur lavender says:

    xbest dira jd pengacara..gantikan trus dgn awal..:)

    0

    0
  49. Anonymous says:

    uwekkksss telatah comel dira!!! statement bangkai….muka mcm dira comel??? puiii…… dh la gedik!!! klo bcakap bibir dira tue terjuih2 n tangan ala2 menutup pepek dia!!! suka lg tgk awal yg bisex jd pengacara melodi tu….

    0

    0
  50. Nyongkrong says:

    Cpt gk die discharged minum clorox? Kwn aku ms sekolah2 siap kene pam isi perut sbb minum clorox,mau smggu kne tahan dkt wad.

    0

    0
  51. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    si dira ni kalau dia nk minom ape pn biar kn je lah ! dia yg nk minom bukan orang yg paksa ! dh dia sendiri yg nk cari penyakit ha lantak dia lah ! memang padan muka dia ponnnnnnnn ! tu lah lain kali jangan nk step garang ngan orang…..suka2 nk pijak muka anak orang ! kire2 dh pijak muka orang konon dh bagos lah tu dh kire kuat laaaaaaaaa pohhhhhhhdah !!!!! autar je lebih huh !!!!!!! zizan n awal lagiiiiiii bagos dlm melodi huh !!!!!! helo TV3 tk payah lah nk ambek dira lagi dlm prgrm melodi ! dira ada tk best lah ! zizan ngan awal paling paling best ! jadi minah jambu harap TV3 kekal kn zizan n awal dlm prgm melodi ok………..

    0

    0
  52. hajimaru says:

    dari minum clorox..bek minum teh tarik mamak..lagi sodap..

    0

    0
  53. nurse hsptal s...g says:

    dira ni still ada kt hsptal lgi..g le terjah..ngaku je laaa dira..ko nak sorok mana.hahhh

    0

    0
  54. poyo says:

    biar le dira dgn hidup dia…katanya dia dh ok..so dh ada kt rumah rest la tuu..tenangkan minda..think positif

    0

    0
  55. lady J says:

    melodi pas ni kekalkan jer awal n zizan… lg best……

    0

    0
  56. […] Kecoh sebentar dunia hiburan semalam apabila beberapa portal hiburan melaporkan yang seorang pengacara popular dikatakan telah meneguk peluntur kerana tekanan. Daripada klu-klu yang diberikan, ramai yang meneka pengacara sebuah rancangan gosip popular itu ialah Dira Abu Zahar. Namun ternyata tekaan … Continue reading → […]

    0

    0
  57. chanteqq says:

    banyakkan mengingati Allah..

    0

    0
    • Dato minah jambu yg paling palimh popular 24jam mengadap computer says:

      kau nk bawak buah oren nk buat apeeeeeee masam kn !!!! kau bawak buah peleko ha buah tu maybe dira suka………….

      0

      0
  58. Miss annoy! says:

    Telatah comel? For real nara? Comel? Euwwww…..ouhhh pelissssshhhhh hahahaha!

    0

    0
  59. tenz says:

    seriously mmg dy yang minum clorox tu…hospital selayang..MA yang incharge kes dy ni my bestie…

    0

    0
  60. x suke pompuan perangai cam laki says:

    elok la tu. background gamba sesuai dgn attitude orang nye.

    0

    0
  61. nananurgayah says:

    comel ke dira ni???yerkkkss!geli aku tgk muka dira!selagi die kat melodi,semua suku-sakat aku tutup tv kol 12.30t/ari..tolonglah!!!zizan ngan awal sgt2 ok,nmpk program melodi ni mcm berpelajaran sket!hahahaha get out DIRA from Melodi!syoh!syoh!syoh!

    0

    0
  62. myzeedah says:

    tak best pun dira dalam melodi…suka awal ngan zizan ..tak bosan~

    0

    0