Written by AbangNara | June 15th, 2012

Baru-baru ini, Abang Nara telah dibawa melihat kondominium mewah, KEN Bangsar.

ken bangsar

Apabila melangkah sahaja ke dalam KEN Bangsar, Abang Nara terus terkesima. Cantik sangat-sangat loungenya.
ken bangsar
Betul-betul di sebelah lounge, ada swimming pool yang ditemani dengan angin yang nyaman menyerbu masuk. Memang terasa tenang dan damai. Jauh daripada hiruk pikuk bunyi bising kota Kuala Lumpur.
ken bangsar
Dan apabila Abang Nara dibawa masuk ke dalam unit kondominium KEN Bangsar, terus terkesima diri ini dibuatnya. Ini rupanya kediaman untuk golongan berada di Malaysia. Kualiti reka bentuk, bahan yang digunakan, suasana dan kemewahan yang dirasai berbeza sangat-sangat. Memang jaw drop dibuatnya.
ken bangsar
Bayangkan anda dapat tidur di dalam bilik tidur yang seindah ini, pastinya tidur anda lebih lena dan lebih berkualiti kan?
ken bangsar
Semasa Abang Nara menikmati keindahan kondominium KEN Bangsar, Abang Nara tertanya-tanya apakah yang membezakan KEN Bangsar dengan kondominium-kondominium mewah lain. Rupa-rupanya KEN Bangsar dibina khas dengan environment sensitive features. Ini terbukti dengan anugerah THE EDGE – PAM Green Excellence Award 2010 yang berjaya dimenangi oleh KEN Holdings, pemaju KEN Bangsar.
ken bangsar
Bukan itu sahaja, Ken Holdings juga memenangi anugerah BCA Green Mark Gold Plus Award, Green Building Index GOLD. Selain itu, Ken Holdings juga membawa pulang kejuaraan dalam kategori Sustainable Development untuk FIACBI Malaysia Property Award 2011. Banyak lagi award-award yang dianugerahkan kepada Ken Holdings sebagai tanda penghargaan membina kawasan perumahan yang enviromental friendly.
ken bangsar
Disebabkan Abang Nara tak mampu dan mungkin tak akan mampu untuk membeli unit kondominium yang mahal di KEN Bangsar, Abang Nara pun bertanyalah kot-kot Ken Holdings ada membina kawasan perumahan mampu milik untuk orang kebanyakan seperti Abang Nara. Rupa-rupanya memang ada satu projek baru yang telah dilancarkan . Projek itu diberi nama KEN Rimba, Legian Residences.
ken bangsar
Bertempat di Shah Alam, KEN Rimba, Legian Residences ialah sebuah kawasan perumahan teres yang mempunyai 328 buah rumah teres, lengkap dengan pak guard dan paling penting, kekal dengan konsep kehijauan yang dipegang kuat oleh Ken Holdings. Abang Nara serius teruja untuk pergi ushar-ushar KEN Rimba di masa terdekat ini.
ken bangsar
Rekaan Ken Rimba yang berkonsepkan kehijauan memang nampak sesuai untuk Abang Nara dan family yang baru nak memulakan hidup di bandar Kuala Lumpur yang amat panas ini.
ken bangsar
Wife Abang Nara mesti teruja kalau dapat memasak di dalam dapur yang sangat cantik ini.
ken bangsar
Menarik kan? Abang Nara ingat nak bawak pembaca-pembaca BeautifulNara yang berminat untuk melihat kawasan perumahan KEN Rimba bersama-sama dengan Abang Nara nanti. Kalau anda berminat, jangan lupa untuk tinggalkan komen dengan nama dan email untuk memudahkan Abang Nara menghubungi anda nanti.
ken bangsar

Untuk info lebih lanjut tentang KEN Rimba dan  Ken Holdings, anda boleh layari www.kenholdings.com.my, LIKE Facebook Ken Holdings dan follow Twitter Ken Holdings.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to Dimensi Baru Perumahan Penuh Kehijauan Bersama Ken Holdings

  1. gay mencari movie gay utk dijadikn model 7 hari says:

    ok lh citer kali nie, lebih baik drpd gosip yg sebelumnya

    0

    0
  2. Yash says:

    Nakkkkkkk!!
    Yash (silent.yash@gmail.com)

    0

    0
  3. Zuraidah says:

    Pls include me in!:)

    0

    0
  4. hulalalaaa.. says:

    Ken rimba shah alam dkt sgt ngn rumah saya.. :D tp dulu tu kaw banjir, skang die bwat ken rimba ni maybe dorang da naik taraf kn kot

    0

    0
  5. Dya says:

    E-mail me the details and the price! Thanks a lot!!

    0

    0
  6. Dya says:

    Email me about the details (especially the price and location) at dyadavid312@hotmail.com

    0

    0
  7. Hawa says:

    Murah2 pun rasanya ada dalam 400K kut. Kat area Bangi pakcik sy survey rumah , rumah teres pun >400k.

    0

    0
  8. Cik Jah Glamour says:

    Interesting and I’m interested in it. Harga berapaaa Bang Nara untuk rumah teres dua tingkat tuuu?

    0

    0
  9. kalau bro Nara dpt beli rumah idaman cmni, jgn lupa jenguk2 blog Ekspresi Ruang untuk ilham hiasan dalaman nnt. hehe

    0

    0
  10. Azri says:

    Azri (azrihan.aziz@gmail.com) berminat

    0

    0
  11. Salam abang nara. sy sll follow website ni, tp xpenah komen. kebetulan sya tgh mncari rumah untuk dibeli sekitar KL & Selangor. sya begitu ttarik dgn environment consept. hrp dpn melihat sndri rumah dr KEN ni.

    0

    0
  12. nanhado says:

    kalu umah n persekitaran cntik…tp kalau xamalkan cintakan alam sekitar secara natural xde guna kan..huhuhu

    0

    0
  13. izy says:

    please email me the detail as well…. smart_gurlz5@yahoo.com

    0

    0
  14. […] Baru-baru ini, Abang Nara telah dibawa melihat kondominium mewah, KEN Bangsar. Apabila melangkah sahaja ke dalam KEN Bangsar, Abang Nara terus terkesima. Cantik sangat-sangat loungenya. Betul-betul di sebelah lounge, ada swimming pool yang ditemani dengan angin yang nyaman menyerbu masuk. … Continue reading → […]

    0

    0
  15. azydy says:

    perghh..abang nara nak beli rumah kat sini..banyak duit tu..

    0

    0
  16. Hamizah kamarudin says:

    Berminat nak join! ;)

    0

    0
  17. anaLOVE says:

    nk gak p tgk..bila tu? email me @ ana_the_love_84@yahoo.com

    0

    0
  18. exmuhibbaheng says:

    Kawasan banjir..even bnjir x smpai ke kem rimba..tp still bleh efek…dh bnyk bgnunn kt sna..tp entahla mcm x menarik sbnarnya..geng dier rimba jaya tu plk bnyk kap lam ya nga

    0

    0
  19. apa je la says:

    aku no komen pasal nie coz aku keje pun gan construction…company yg bt condo…pd aku semua condo mmg nampak cantik kalo siap dgn perabt tp ini pd pandangan aku lar kalo korang nak bl umah kondo tak kisah dr company apa pun baik korang bawak org yg mahir n ukur keluasan umah korang…coz biasa terjadi umah kondo korang lbh kecik dr yg sebenarnya…contoh kalo korang bl umah condo keluasan 900sq…tak semestinya dpt yg 900sq…coz sll customer melayu tak tau tp kalo customer bangsa asing mcm cina or india dia org mmg ambik berat…kalo korang dpt umah kurang dr keluasan yg termaktub korang leh mintak arga umah dikurangkan berdasarkan sq yg korang dpt…nie dr pengalaman kerja aku lar…apa2 pun selamat membeli umah…

    0

    0
    • Nichollez says:

      Actually what makes the house beautiful is the environment and the interior design… :) Kalau dia jual exactly macam dalam gambar tue memang cantik lah :P

      0

      0
      • Anonymous says:

        terima kasih apa je la. tip yg cukup2 bguna. boleh kasi email tak. sy pun tgh cari rumah. kalu buleh, nak mintak byk tips lg. boley gitu?

        0

        0
    • senyum says:

      nak ukur macam mana? agak2 leh suruh diorang ukur tunjuk depan mata kita tak? secar logiknya pun x mungkin dia dapat bina umah ukuran perfect macam dia nyatakan.. hehehe..

      0

      0
  20. sarah says:

    email detail utk umah ni yeh :)
    sarah_saliha@yahoo.com

    0

    0
  21. iera says:

    memang tengah mencari rumah yang mampu milik..kalau abang nara ada informasi rumah2 yang mampu milik dan harganya bukan ridikelous..email lah info pd saya..terima kasih..;)

    0

    0
  22. ada wan kisah? says:

    tempat ni dulu : RIMBA JAYA PADANG JAWA

    0

    0
    • Om Didien says:

      “RIMBA JAYA PADANG JAWA” daerah mana tu wan..?

      0

      0
      • ada wan kisah? says:

        ala… kat sungai rasa tu.. dekat2 dengan puspakom padang jawa tu u…

        0

        0
      • Anonymous says:

        Err…..x mo komen lebih-lebih. Cuma harap pengurusan ken rimba boleh ambil kira sistem perparitan dia….. Kalau hujan…… (nangis sumer penduduk area situ).

        0

        0
  23. siti says:

    berminat

    0

    0
  24. Aini Ali says:

    include me too.

    0

    0
  25. Hippopiah says:

    Can you please email me the info? Thank you.
    -hippopiah@yahoo.com

    0

    0
  26. yati says:

    abg nara…tolong email saya….berminat nak tengok rumah nih…..harga berapa?..skrg ni kami tengah duk mencari jugak rumah …rumah pertama kami…kalau mahal sangat tak mampu la kami…gaji pun senderhana je….huhu…please…email me ya….thanks so much :-))

    0

    0
  27. yela... says:

    mmg tul ckp ape je la…

    0

    0
  28. nyah dangdut says:

    dari abis berjuta beli kondo kat bangsar tu baik aku invest buat bisnes jual ayam..pastu buat kondo sendiri kat atas gunung kinabalu..lagi segar udara dia nyah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      nak panjat bukit broga pun mengah ade hati nak buat banglo kat gunung kinabalu konon.

      0

      0
  29. Nurulghazali says:

    Nnti email kan details n price ya.. Rmh yg mampu milik blh la utk gaji yg sederhana mcm sy ni ;). nurulghazali@yahoo.com

    0

    0
  30. annisa says:

    sy takut tinggal kat rumah tggi2 cm kondo ni…… :)

    0

    0
  31. interesting article

    thank Nara

    0

    0
  32. aisya says:

    berminat nak tawu lebey….email saya siti_ais2006@yahoo.com
    TQ ^^

    0

    0
  33. k says:

    yg kt shah alam tu kecik jer..20×65 kalau tak silap..tp yg besnya..nmpak syiling mcm tinggi..and pengudaraan baik..then ade cahaya masuk..tp tak pernah tgk lagi..cuma tgk picture dia..kalau rumah besar..tp syiling tak tinggi tak bes pon..rase mcm chocking je..

    0

    0
  34. dolphin says:

    jalan nak ke ken rimba tue x best. tak se gah kalo nk banding ngan kawasan ken rimba tue. kene lalu ikot jalan batu tiga lama dekat traffic light puspakom padang jawa. ye la…tapak asal ken rimba ni pon setinggan je dulu. pastu setinggan2 tue kene pindah duk kat umah pangsa rimba jaya. sebelah menyebelah je…..

    0

    0
  35. ken ken says:

    saya budak biasiswa KEN.. :) hihi

    0

    0
  36. Berangan je la nak duduk tempat mcm ni :P

    0

    0
  37. mama mia says:

    lagi berbaloi kalo beli umah kat presint 11 putrjaya 28×80 kaki dlm rm900k jer.

    0

    0
  38. leklu says:

    parent sy plak komen diorg kalau beli rumah,apartment jenis2 condo nih diorg ckp x selesa sbb x jejak tanah..hoho..tp sy ok je janji tmpt berteduh boleh je hidup..haha

    0

    0
  39. norlinda baharudin says:

    Abg Nara…include me IN ok:-)

    0

    0
  40. Aaron says:

    fuhh..memang xmampu la eden nak membelinya

    0

    0
  41. kak kiah says:

    mari bergosip secara berhemah..
    heloooo BN nie tempat iklan barang ke??

    dh kering idea la tue..

    0

    0
  42. tukang ajar budak says:

    kak kiah, ok ler nih, dpt info, berkongsi kongsi pengalaman…xkan hidup nak gosip jer..lgpon nara mesti byk dapat untuk iklan baeekk punya mcm ni..bagus la..kang dia kuar gambar pompuan seksi korg kata rezeki xhalal la ape..ader jer haters kt blog ni..negatif sguh..

    0

    0
  43. fazzfabulous says:

    salam abg nara saya nak ikut abg nara tgk rumah tu.. jgn lupa ajak saya k
    0123235383… Xoxo

    0

    0
  44. kak Nera says:

    ko xyah nak jaw drop sangat la Nara. Aku tahu ko mampu belinyer..

    0

    0
  45. Reena says:

    Kalau starting reganya dah RM600K..gedebak gedebuk dengan duit lawyernya berapa lah pulak…so kenalah pepare duit dulu..takpelah…memandangkan interior umah ni menarik, aku ambik jer la ideanya & implement kat umah aku yg tgh renovate ni..ngam-ngam lak tu timing..tengs KEN..

    0

    0
  46. miz_yaya says:

    sgt berminat with KEN RIMBA. mau join!!

    0

    0
  47. z says:

    mmg cantik design umah tu abg nara jgn lupa jemput sy sama yee..
    sy berminat nak join bersama abg nara.

    0

    0
  48. miz_yaya says:

    abg nara, pls contact sy via email ni utk KEN RIMBA. tq

    0

    0