Written by AbangNara | April 28th, 2015

Selaku seorang ayah, Abang Nara memahami perasaan Fizz Fairuz apabila majlis cukur jambul dan akikah anak sulungnya, Nur Afrina Arianna dikutuk terlalu mewah dan membazir. Sedih tau bila kita buat yang sebaik mungkin untuk anak tetapi orang anggap melebih-lebih. Sedangkan selaku seorang ayah, pasti kita mahu yang terbaik dan paling penting, masih dalam kemampuan. Apabila ada yang beranggapan pembaziran berlaku hanya berdasarkan pemerhatian menerusi gambar, sedikit sebanyak mesti hati akan terluka. Tak gitu?

nur afrina

Bagi Fizz Fairuz, pihak yang mengutuk dan mengkritik majlis akikah anaknya adalah mereka yang tidak bertamadun. Kata Fizz Fairuz:-

Apa yang saya lakukan itu adalah mengikut kemampuan dan rezeki saya. Tidak lebih… mahupun kurang. Hanya orang yang tidak bertamadun sahaja yang membuat pertikaian seperti itu tetapi biarlah mereka sekadar berkata-kata tanpa tahu situasi sebenar.

Jika diikutkan majlis itu biasa sahaja tetapi mungkin nampak mewah kerana hiasannya dan liputan diberikan pihak media. Saya tahu sejauh mana kemampuan dan apa yang kami lakukan itu adalah semata-mata untuk meraikan anak kami dan melakukan akikah untuknya.

Kalau balas pun(kritikan dan kutukan) saya tidak dapat apa-apa. Mereka berhak bersuara tetapi janganlah melampau.

fizz fairuz

Mungkin mereka yang mengutuk ini belum berkahwin dan tidak lagi mempunyai cahaya mata. Kalau dah ada nanti, barulah faham perasaan seorang ayah yang mahukan hanya yang terbaik untuk anak sendiri. Tak apalah. Tindakan Fizz Fairuz buat tidak tahu dengan kritikan tersebut adalah satu tindakan bijak. Kalau layan buat pening kepala sendiri je. Yang penting majlis telah berjalan lancar dan Fizz sekeluarga gembira dengan majlis tersebut. Tak gitu? Sumber Mstar Online.

bestbuyworldP.S: Jangan tidak tahu yang hari nie merupakan hari TERAKHIR jualan murah produk Clinique di Best Buy World. Harga yang ditawarkan memang luar biasa murah dari harga semasa.Potongan produk Clinique sehingga 70%!!! Kalau anda ingin berjimat, inilah masanya. Jom segera ke Best Buy World.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to Dikutuk Membazir Untuk Majlis Akikah Anaknya, Fizz Fairuz Anggap Pihak Terbabit Tidak Bertamadun

  1. melatim says:

    Gemok nya bini. Cam ikan buntal… :)

    0

    0
    • mutiara says:

      ko neh mesti belum kawen kan..gemok2 pon dielah yg melahirkan zuriat fizz dan sekaligus meramaikan umat Nabi Muhammad SAW.

      Setakat tengok gambar, belum tentu nampak mewah. angle cun, gambar pon cun, lighting bagai..

      org kate lagi besar income, maka besarlah keraknya..

      0

      0
      • Case Iphone says:

        benarkah menurut kamu ini akan katakan dimasa lalu terkini

        0

        0
        • Jangan Salah Fakta says:

          Pembetulan:-

          1)Gemuk- Adibah Noor/Shanie
          2)Berisi- Fasha Sandha/Dato Siti
          3)Sedang- Dayang Nurfaizah/ Ning Baizura
          4)Kurus-Jaclyn Victor/Fazura

          0

          0
        • melatim says:

          bila kritik sikit mula lah keluar kalimah2 sejengkal …. lucu kan?

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          Akak boikot makan kedai mamak. dah la kotor, mahal dan tak sedap. Ini semua gara2 GST. Cukai tak setanding perkidmatan. Sorry akak tengah geram ni. Dulu makan + bungkus….12rm. Sejak GST ni….dah jadi 16rm.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          alaa…takyah laa sibuk pasal dia…betol dah tu..duit dia…pembaziran kalau yang dia buat tu tak habis banyak…banyak buang2…kalau semua habis, and kalau ada lebih dia sedekah pada orang lain, itu adalah amal jariah…dia mampu, biar laa..keyboard warrior ni mmg madafachaaa laa woii…stop sibuk hal orang sat…..!!!!

          0

          0
    • gem melatim xberkembang says:

      kalo mcm ni gemok mcm ikan buntal…habis tu yg mok2 mcm syanie n zulin aziz tu mcm apa?

      0

      0
    • minah jambu sayang nenek says:

      helo Fizz ! u jangan peduli lah ape yg orang sekeliling nk kate kan ! kalau nk peduli ape yg orang cakap mampos lah huh ! membazir ke tk membazir ke itu semua duit u pe ! ape yg orang2 ni nk sebokan pasal akikah ank ???? yg mak cik2 menjerit macm kerbau suroh turunkn salib tu tk pulak orang2 ni kecohkan ! akikah anak yg dorang nk kecohkn macm kerbau gila huh ! mengarot semua orang2 ni huh ! lov u Fizz semoga bahgia sekeluarga..

      0

      0
  2. Pelik says:

    yg wajib kau x buat; yg sunat kau dahulu kan.
    bukan nk menyibuk tapi kenapa si isteri tak bertudung?
    konpius…

    0

    0
    • TakPelikPun says:

      Sibuk je, Biarlah dia.

      0

      0
      • Anonymous says:

        menegur bukan bermakna sibuk. kalau tak nak ditegur, baik kau jual kerang bakar tepi jamban rumah opah ko je.

        0

        0
        • minah jambu sayang nenek says:

          tu sebok la nama nye bongok ! dosa n pahala kau ke yg tentukn ?????? dosa n pahala kau pon belom tau lagi huh ! eksen bagos konon huh !!

          0

          0
        • Mundinaswarankarukurakurakumasarip says:

          rosmah harus bertudung…malaysia kan negara islam

          0

          0
        • Mundinaswarankarukurakurakumasarip says:

          pakai sari…pun elok.

          0

          0
    • minah jambu sayang nenek says:

      orang cakap pasal akikah anak dia bukan cakap pasal tudong !!!!!!! jangan nk memandai2 suroh orang pakai tudong ! dosa pahala bukan kau yg tangong bahlol ! berbuat baik bukan kerana bertudong ! bertudong kalau terpekek2 macm mak cik yg suroh turonkn salib tu nk buat happe ! bagos ke ????? dosa pahala se2orang tu biar tuhan yg tentukn n bukan manusia macm kau atau yg lain nye paham !!!!!! orang dulu2 tkde pon kecoh pakai tudong atau tk pakai ! jangan nk eksen bagos sangat la nk jadi ustaz n ustazah bungkos kt sini ok !!!!!!!!!!

      0

      0
      • anon says:

        sekurang2nye dia menegur utk kebaikan,. n dah lepas 1 tanggungjwb dia pada saudara seislam dia..xdela nk kne menjawab kat akhirat nnt knp tak nk tegur bila dah nmpk sedara kita buat dosa..jgn la cepat melenting..pk positif.. kalau almy sayang diri sayang suami nak masuk syurga sama2 dia akan pakai tudung jgk..n hopefully dlm waktu terdekat.

        0

        0
  3. gossipgurl says:

    sudah2 la sibuk nak complaint artis. BUKAN ARTIS pon sepah buat majlis dahsyat gila. macam dia cakap, dia buat takat kemampuan. dah kalau income dia puluh ribu, takat spend seribu dua untuk majlis, dia xdehal. kalau ak kaya pon ak nak buat majlis. just skrg gaji cuma 3000, tolak epf bagai jadi 2 lebih, so, tengok gambo n berangan je la.

    isteri dia tudung or x, fizz tu islam, almy tu islam. artis lain yang beragama islam pon, kecik2 mak bapak anta je pergi mengaji, masuk skolah rendah ade je subjek pendidikan islam, tegur boleh tapi xpayah la sindir. dieorang sume tau dah pakai tudung tu wajib, kalau nk tego sekadar cakap “almy, pakai tudung, tutup aurat ok”. so, lepas dh tanggungjawab menegur.

    ni semua duniawi. biarla, ad rejeki buat, xde tengok sudah. benda2 gini ad yang murah dah skrg, bersepah event planner, cuma antara mampu or x je. ak pon teringin kalo ada rezeki lebih, insya allah, kalo buat majlis nak jemput bawak anak yatim tahfiz makan. tapi gaji selalu xckup nak buat makan2, setakat ni mampu belanja family makan je. hihi.

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    masalahnyer bukan fizz sorang buat majlis besar2 mcm ni…tak logik la nak salah kan dia saja,sedangkan org biasa yg berkemampuan pun akan buat perkara yg sama jer….sabar jer la…….
    yg penting buat benda yg wajib suh bini ttp aurat…lebih baik

    0

    0
  5. nurul says:

    rakyat marhaen macam aku ni dapat buat majlis mcm ni utk kawin pn ckupla. da rase grand habis dahhhh.huhu

    0

    0
  6. fiza says:

    rezeki dia sekeluarga

    0

    0
  7. mak jemah says:

    betol…xde la gak sgt majlis dia. cuba tgk kat astro …cita majlis rasanya ..rakyat marhaen yang kaya raya ramai je buat majlis macam ni…lebih dari ni pun ada. cuma diorang rakyat marhaen yang xglam..xmacam fizz n almy sbb diorang retis..sbb tu majlis kena kutuk.

    0

    0
  8. safiq copot says:

    org tegur jgn membazir sbb ko tu da suam2 sejuk..
    ko da ada keluarga..kena la beringat..

    ingatan tulus ikhlas sempena hari pekerja ini juga ditujukan
    pada diri sy yg dipaksa bayar gst..

    tq

    0

    0
  9. lalalalala says:

    errr… tapi, majlis che ta dlu pon lg la glam.. fizz ni pun buat kat rumah jer.. oke ape. jemput anak2 tahfiz.. bkan mbazir bgitu saje.. adoiii la.. byak sgt keyboard warrior yg pessimist (pmikiran negatif) effect aiskrim pasu ke…?

    0

    0
  10. AkuTakGemuk says:

    majlis tu kan banyak sponsor..rezeki baby.

    0

    0
  11. Madie says:

    It’s an awesome piece of writing designed for all
    the online people; they will take advantage from it I am
    sure.

    0

    0
  12. anis says:

    semoga berbahagia….

    0

    0
  13. aku says:

    knp xde sora srh rosmah bertudung

    0

    0
  14. aku says:

    melayu…slalu dengki…budus

    0

    0
  15. lily says:

    tak tau umur sampai mana…ntah sempat atau tk nk tgk majlis kawen anak sendiri..so tk salah kalau nk buat grand2 selagi ada kemampuan dan ada nyawa dikandung badan. kalau umur tk panjang at least anak tu ada kenangan manis majlis yg parents dia buat utk dia..

    0

    0
  16. Tempoyak says:

    ate dibuat majlis pun kome kutuk..die punye duit . bioler die…yg kite mengomen, bazir le apeler..yg penting die tahu ape yg die buat ..utk anak die aqiqah, bagi makan saudara mara, kengakawan, anak yatim semue….itu dh cukup alhamdullilah….yg aye riso…kot jenuh nk mencari fizz fairuss, almy nt dipandang masyar nanti…kite bedose ngutuk die tk abih2x….haaa..ape ke heyy…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Tamaddun ke tak , saya rasa colour scheme pilihan dia mmg ciri2 orang2 tak bertamaddun….

    0

    0
  18. blakedexter says:

    Err.. retis2 lain buat aqiqah anak yg kalah majlis sanding tu mcm mana? siap overshadow anak yang yg diqiqahkan…

    0

    0
  19. anon says:

    Eh kenapa pulak bila almy & fizz buat majlis utk anak dia dikatakan membazir, pd hal baru2 ni artis2 lain(rozita, schawal….) pun buat jugak tapi takde pulak yg kutuk kata membazir. Double standard betol. Pengomen2 yg takde kerje tu takyah lah duk cari kesalahan org.
    For those yg kata almy gemok tu, biasalah org lepas bersalin mmg mcm tu. Gemok dia pun cantek & cute je. Masa mengandung tu kalau blh jgn mkn utk dua, kene control. Sb tu aku lps bersalin sebulan dua dah balek asal. Tapi masing2lah. Anyway almy mmg cantek pun gemok ke kurus…
    And bagi yg duk terlalu sibok sngt psl almy bertudung ke tak tu, kenapa tak tegor fasha ke….. Dulu masa rozita buat akikah utk anak dia, pakaian dia sendat semcm n jarang pulak tu kat bahu. Over sngt2 tapi takde yg mengutuk…

    0

    0