Written by AbangNara | March 5th, 2014

Lama tidak mendengar perkembangan terbaru mengenai juara program Pilih Kasih, Reen Rahim ini. Kontroversi terakhir yang melanda dirinya ialah mengenai lakonannya di dalam drama Sahara yang mendapat kritikan ramai. Kali ini timbul pula isu lain menghimpit pelakon ini. Gambar berbikini miliknya yang dikongsi menerusi Instagram ketika bercuti di Thailand telah mendapat komen negatif daripada para peminat.

reen rahim

Menariknya Reen Rahim memberitahu yang setiap gambar yang dimuat naik akan ditapis terlebih dahulu untuk memastikan tidak menimbulkan provokasi dan kontroversi. Kata Reen Rahim menerusi Harian Metro:-

Apa yang saya kongsi adalah diri saya sebenar. Kalau orang tengok di luar atau dalam gambar adalah orang yang sama. Sudah tentu setiap gambar yang hendak dimuat naik akan saya tapis dulu. Cuma sampai bila saya kena plastik (hipokrit) padahal di luar saya berbeza.

Ini adalah diri saya, sama ada dalam gambar atau di luar. Tapi jangan salah anggap saya masih jaga batas dan adab. Teguran itu boleh tapi kalau kritik dengan biadap saya tak boleh terima sebab keluarga lebih kenal saya macam mana.

Saya akan fikirkan kesan baik dan buruknya sebelum saya muat naik apa-apa gambar sebab saya sedar akaun itu boleh dilihat masyarat. Bagi saya gambar yang dikongsi itu tidak keterlaluan dan boleh diterima keluarga sendiri, saya tak anggap ia satu masalah.

reen rahim bikini

Pada pendapat Abang Nara, walaupun gambar yang dikongsi oleh Reen Rahim tidaklah seseksi mana seperti yang dibayangkan, kalau nak senangkan lagi cerita dan taknak timbulkan kontroversi, lagi bagus tak muat naik gambar-gambar macam ini. Peminat Malaysia ini sensitif sikit. Lagipun gambar-gambar berbikini nie lebih baik simpan buat koleksi peribadi daripada dijadikan tatapan umum. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


reen rahim bikini
reen rahim bikini
reen rahim bikini
reen rahim bikini
reen rahim bikini
reen rahim bikini

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

74 responses to Dikritik Kongsi Gambar Berbikini, Reen Rahim Tak Peduli Komen Orang Lain

  1. divo says:

    kesiannya… meh la aku komen.. k bye

    0

    0
  2. der says:

    ape lah yg nak di banggakan sgt… x phm betol..

    0

    0
  3. nenek lanjut usia says:

    kesiannnn.. trpaksa upload gmbr2 sexy supaya x sendu slamanya. krik krik! krik krik!

    0

    0
  4. dida says:

    Mana ada istilah tak keterlaluan dalam menjaga aurat…haram tetap haram..semoga diberikan petunjukNYA..

    0

    0
  5. ina says:

    xpe la diri sebenar.. nnti api neraka pn mmg sesebenarnya… nnti berenang2 la yekk.. have fun..

    0

    0
  6. contesa says:

    poyo

    0

    0
  7. Anonymous says:

    sapa dia ni tak kenal punn…

    0

    0
  8. Abang NAZAK says:

    ni bukan bikini, ini adalah babini…hahahaha

    0

    0
  9. ikan says:

    lerr xdela bikin sangat pon.. tp klu taknak gambar kontroversi menghantui di masa depan, baik jangan upload. sbb once dah upload kat internet, forever la ade. if 1 day nnt insaf, gambar still ade jenuh nak remove

    0

    0
  10. trying 2 b one says:

    haha… mula2 *jaga batas dan adab* lah….. belum terserempak dgn DUDA2 $poyo$ lagi. Alahai….. suka sangat gi Thailand/Indon … tempat2 mat saleh hodoh tua gemok dan gay gi melancung *cari kebahagiaan*. Bole blend in like one of the local sluts kot….

    0

    0
  11. chico says:

    aku pun taknak peduli kau kena sebat ngan malaikat munkar nakir nanti. melalak la kao. tetek kena tarik ngan penyepit panas dari neraka

    0

    0
  12. libra says:

    mmm..apa nak jd dengan artis nie, kite manusia sama saja, kembali padaNYA juga… aurat tetap aurat… kembali lah padaNYA…. ingat padaNYA…

    0

    0
  13. haffiya says:

    saper pula dia ni..penyanyi ke pelakon?

    0

    0
  14. Alahai says:

    ARTIS WANITA SEKARANG NI MMG TAK DA NILAI ‘MAHAL‘ LANGSUNG…TAK HABIS2 DENGAN KONTROVERSI PAKAIAN SEKSI LAH, BERBIKINI LAH, CARAS BOYFREND/SUAMI ORG LAH, PISAU CUKUR LAH, TK CUKUP LAGI DENGAN BERGADUH SESAMA ARTIS LAH…..MEMALUKAN……MMG SBB TU LAH AKU TAK TGK DRAMA/FILEM MELAYU SKRG NI SBB ARTIS-ARTIS SENDU MCM DIA NI, MCM HANEZ SURAYA, EMMA MAEMBONG, SHARIFAH SAKINAH DAN BEBERAPA NAMA LAGILAH… SBB AKU MMG TAK DA HATI NAK TGK..DULU ADA JUGAK YANG SEKSI TAPI TAK ADALAH SAMPAI MELUAT MCM SKRG…BOOOO LAH KORANG SEMUA…YANG PALING JAHANAM BILA ADA PEMINAT YG BACK UP DORG…BENDA SALAH PUN TTP KATA JGN KUTUK ATAU NILAI ARTIS TU MELALUI PAKAIAN LAH..NAK JADI ARTIS CONTOH, BUKAN SETAKAT KARIER, TPI PERANGAI PUN NAK KENA JAGA. KALO DULU JADI BODOH, BILA DH JADI ARTIS JADILAH MANUSIA PANDAI DAN CERDIK SIKIT. KALO DULU TAK PANDAI NAK CKAP OMPUTEH. SKRG KENA LAH BELAJAR….ADA DUIT TAK PAYAH NAK BAZIR GI CUTI JAUH2… TAKYAH NAK BELI BRANDED2 SGT…ADA DUIT ITU LEBIH BAIK MASUK U..SAMBUNG BELAJAR. NAK TGK SATU HARI NANTI AKAN ADA ARTIS YANG BERJAYA JADI MENTERI.
    P/S: BIASALAH ARTIS KALO PEGI BERCUTI KE ATAU ADA EVENT KE MSTI NAK TAYANG ASET, CUBA KALO BUKAN JADIK ARTIS, TAKAN LAH DIA NAK TAYANG SEMUA TU…..NI SEMUA NAK PUBLISITI MURAHAN…NAK JADIK ARTIS PERLU KE NAK SEKSI. KALO DULU TAK PANDAI MASUK KELAB MALAM, BILA DAH JADI ARTIS..MSTI KENA MABUK LAH, KELAB MALAM ITU MCM IBARAT RUMAH KEDUA…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    baik jgn maki hamun org..kita jaga diri sendiri,jaga adab,batas,aurat,MULUT diri sendiri..kerana commet korang yg memaki hamun fre free je dpt dosa die yg dpt pahala.baik kita doa je dia dpt hidayah..

    0

    0
  16. abc123 says:

    bese la.. org2 kulit gelap hitam manis ni mmg suka seksi2 pon. sbbnye dah xde ape nk ditunjuknya. sama macam nabila jgk. kubur masing2 katanya….

    0

    0
  17. rika says:

    tergelak aku kalau pelakon/penyanyi cakap tak kisah orang nak cakap apa bagai, sedangkan awak tu kerja untuk apa, bukankah nak hiburkan hati orang lain. Just admit, you kerja dan dapat rezeki dengan cara pleasekan orang lain, so kalau tak suka dan tak kisah, after this kalau tak de job acaner? Statement sombong pelakon macam ni lah, kang esok lusa filem tak laku tak de job semua sibuk salahkan penonton.

    0

    0
  18. reeno says:

    sape minah ni..tmpt aku ada keje kosong.keje cuci kolam renang..meh sini dtg tmpt aku..bole gak aku tolong insan2 yg tadek kepala otak mcm dia ni..

    0

    0
  19. Bedah says:

    Sendu sendu lah… Next! Pi Koh Lipe aje kot =P

    0

    0
  20. Anonymous says:

    kalo dah mangkaq..p mngaji..tak mngaji ceroi..sian pak hg..tanggung dosa hg..

    0

    0
  21. haffiya says:

    tq angah for the info..

    0

    0
  22. nida says:

    Memetik kembali kata2 felixia yeap –
    “kalau Malay girl boleh pakai bikini kenape Chinese girl tak boleh pakai tudung?”

    0

    0
  23. retis kesian says:

    syarat sah menjadi retis, harus fasih melafazkan ayat ini :
    ”SAYA MASIH TAHU MENJAGA ADAB DAN BATAS”

    0

    0
  24. Leylla says:

    boleh diterima keluarga? tp Allah bleh terima ke…alahai artis…pedoman utk kite jgk..

    0

    0
  25. aunty zee says:

    Lagi satu kena belajar dgn the school of hard knocks – Jgan lupa – there will always be someone who is more beautiful or smarter than you. Susah kalo org perasan lebeh ni. Belum kenal dunia. Bongkak bab pengelaman idup masih cetek. Ingat diri terbaik sekali – NO HUMILITY. Pride goes before a fall ….dah jenoh tengok. Tapi mungkin satu pengajaran, a lesson to be learned utk si minah. Hidup berdasarkan kecantikan di luar susah – semua pon reput dan tua nanti. Ye lah dia nak enjoy idup muda. Asalkan jgn kacau suami org , kebahagian org lain sudah ye. Banyak contoh dah.

    0

    0
  26. tonggoro says:

    ni rodok pepek sedap ke nie?

    0

    0
    • llaki mlayu guna PELEI utk memikir says:

      ko tu sedap ke??? Camna negara nak maju kedepan. Jantan nya tak ada pikiran lain dari cipap. Melayu memang bodoh gatal.

      0

      0
  27. Insan Perihatin says:

    Begini la kalau semua nya nak ikut style mat salleh .. huhu ..

    0

    0
  28. kukutajam says:

    nara..update la pasal PC hanez suraya tu cepat..lembab la nara ni!! -__-

    0

    0
  29. Alahai says:

    Artis wanita sekarang ni mmg tak da nilai ‘mahal‘ langsung…tak habis2 dengan kontroversi pakaian seksi lah, berbikini lah, caras boyfrend/suami org lah, pisau cukur lah, tk cukup lagi dengan bergaduh sesama artis lah…..memalukan……mmg sbb tu lah aku tak tgk drama/filem melayu skrg ni sbb artis-artis sendu mcm dia ni, mcm hanez suraya, emma maembong, sharifah sakinah, tasha shilla, neelofa, eina azman, dan beberapa nama lagilah… sbb aku mmg tak da hati nak tgk..dulu ada jugak yang seksi tapi tak adalah sampai meluat mcm skrg…boooo lah korang semua…yang paling jahanam bila ada peminat yg back up dorg…benda salah pun ttp kata jgn kutuk atau nilai artis tu melalui pakaian lah..whatever. Kalo nak jadi artis contoh, bukan setakat karier, tpi perangai pun nak kena jaga. Kalo dulu jadi bodoh, bila dh jadi artis jadilah manusia pandai dan cerdik sikit. Kalo dulu tak pandai nak cakap omputeh, skrg kena lah belajar….ada duit tak payah nak bazir gi cuti jauh2… takyah nak beli branded2 sgt…ada duit itu lebih baik masuk u..sambung belajar. Nak tgk satu hari nanti akan ada artis yang berjaya jadi menteri.
    p/s: biasalah artis kalo pegi bercuti ke atau ada event ke msti nak tayang aset, cuba kalo bukan jadik artis, takan lah dia nak tayang semua tu…..ni semua nak publisiti murahan…nak jadik artis perlu ke nak seksi. kalo dulu tak pandai masuk kelab malam, bila dah jadi artis.. kelab malam itu mcm ibarat rumah kedua…

    0

    0
  30. heboh lebeh dari bende says:

    alah Nara… Tak hot langsung. LEPEH dan KERING…. pakai bikini ke bogel ke…utk mamat DESPERADO yg org tak nak je ni. Ko bagi tulang pon dia mengelebah berebut.

    0

    0
  31. Fashionista says:

    Org kalo nak berBIKINI. tengok lah badan dulu. Buntot + tetek mesti shape boolat molek. Cam mat saleh tu hah. Ptut lah depa pakai , nak tunjuk pon ada. Bikini nak sumbat2 span susah. Silap2 tercabut dalam air. Bila ikan sepat ingat dia duyung sexy….HAHAHAHAHA. Harap muka aje… itu pon mekap 10 inci-.bulu mata palsu.

    0

    0
  32. jijah says:

    tu pic dgn pengkid ke?

    0

    0
  33. Anonymous says:

    abang nara ni saje je nak cipta issue

    0

    0
  34. romi says:

    abg nara. mohon publish story hanez wat PC arini.. dgr cite dia suh Liyana mohon maaf kat dia…

    0

    0
  35. hati wanita says:

    kecantikan wanita bkan terletak d wajah n kulit nya tp d hati nya .jaga lah maruah kdua ibu bapa anda jga benar mereka mijinkan anda berpakaian sebegito….tdak perlu mcanang 1 malaysia kta kan org islam .

    0

    0
  36. Reen Raheem says:

    helllooooo…….Woooohooooo….please..please….tolong saya. Ni hah I dah sanggup pakai bikini ni…kasi lah I kerja. Tolong lah I ni tahap desperate dah. Nanti terpaksa cari DUDA poyo pulak jgan lah salah kan I ye. Aduhai…kalo lah ada majalah Playboy di Mesia ni memang I jadi candidat ( selepas sumbat besarkan tetek dan punggong 5x ganda).

    0

    0
  37. Nuh says:

    Jaga adab dan batas pebenda kalau dah berbikini? Agama apa kau pakai?

    0

    0
  38. jie says:

    bikini ke tak, masih dikira mendedahkan aurat. tengok je la dress artis2 kat red carpet atau majlis2 anugerah. ada jugak yang dedah2 belakang, depan, belah kain sampai paha.

    0

    0
    • Otakdlutut says:

      kalo tidak cam mana dato2 dan duda2 nak bergembira mengatal. Ppuan yg mengharap tubuh badan dan kecantikan di luar kena lah melabuh siang2 lagi. Sapu sementara ada. Nak harap otak – KEBULURAN nanti. Rupa pon bkan lah seberapa nasib baik ada mekap moden dan tecknologi baru. Retis msia femes dgn kontroversi buat org marah aje bkan nak heboh pasal filem terhebat ke terbagus…Sedeh.

      0

      0
  39. lopat tike says:

    ermmmmmmmmm

    0

    0
  40. budak biasa says:

    kebodohan apakah yang berlaku pada dunia hari ini.
    moga cepat2 taubat nasuha la ye.

    0

    0
  41. bodonya reenrahim says:

    Kau ingat kau lawa ke muka sendu cam kau ni!!!!

    0

    0
    • kasi free says:

      suami aku minat kat ko. Dia kata nak cari satu lagi cam ko.Tapi kasi tau dulu dia pencen pon tarak, anak betabur. Kaki mengorat tak sedar diri. Berangan tapi tak berkemampuan. Kepala pon dah semua putih. Dia hansem jugak ( haha…kata dia) Ko nak tak.

      0

      0
  42. mukalicin says:

    retis suam2 kuku sebayan…hahah..nk glemer bukak sana sini..otak kat lutut!!

    0

    0
  43. Melati says:

    Dah dinamakan kolam mandi, salah kah berbikini? takan dia nak pakai kain batik kot? kalau semua pelakon dlm Malaysia ni kena tutup aurat , abis tu Malaysia kena buat Filem tentang Agama jer terus, macammaner Filem melayu nak ke maju? pi mai pi mai collection RM100 ribu setiap kali tayangan? Sampai bila Filem kita nak maju? asal artis seksi skit kena kutuk…macam lah yg suka kutuk tu tutup aurat atau erti kater BAIK lah konon..Gi Mampos gan manusia yg suka kutuk pompuan yg seksi….Yg penting Malaysia ni jgn ader Mesin2 Rolex yg merosakan duit2 gaji org….

    0

    0
    • melenteng says:

      macam ni aje lah – buat filem lucah je. Dari setengah bogel terus bogel tongel. Mesti maju habis masuk bermillion billion. Ko pon teruja tiap2 hari dapat tengok kerang busuk lebam terkangkang2. Sumbat rolex ko tu dalam juboq dia. Msia bole!

      0

      0
  44. walaweh says:

    sapo ni den xknl

    0

    0
  45. tipah says:

    Utk pengetahuan semua….
    Perempuan yg bernama REEN RAHIM ni….sangat buruk tingkah lakunya…
    Pengganggu rumahtangga org….ada hubungan sulit dgn suami org since 2009…
    Perempuan kaki cukur duit licin…!!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    I was there ..koh lipe… i c them..she s with that pengkid

    0

    0