Written by Bella | August 22nd, 2016

Gara-gara memuat naik foto beliau berpakaian seksi ketika menghadiri KL Fashion Week bersama rakan karibnya Kilafairy, pelakon Izara Aishah telah mendapat kritikan daripada netizen.

Ramai yang berpendapat pakaian Izara itu terlalu mencolok mata kerana menampakkan bentuk badannya dengan jelas.

Berikut antara komen netizen :-

Tidak mudah melatah, Izara telah tampil memohon maaf berhubung isu berkenaan dan mengakui ada kebenaran disebalik setiap kritikan yang beliau terima.

Izara berjanji beliau akan cuba berpakaian lebih sopan selepas ini.

Bagus Izara Aishah ni, tidak mudah melenting apabila ditegur oleh peminat. Iyalah, peminat yang tegur sebenarnya sayang pada Izara dan mahu melihat beliau menjadi seorang artis yang lebih baik. Tak gitu?

89 responses to Dikecam Netizen Kerana Berpakaian Seksi : Izara Aishah Mohon Maaf

  1. surah buat aku says:

    aku bukan peminat izara aisyah…tapi seriously, aku rasa baju dia biasa2 jer??

    1

    2
    • kendall jenner says:

      body dia yg membuatkan baju tu nmpak seksi…body mantop montok tu…aku yg prempuan pun geram tgk….

      1

      1
      • guest says:

        goreng pun sedap!

        0

        0
      • unknown says:

        btol2..aku pong..dia pon terima teguran public n apologize..x mcm artis lain yg susah nk terima teguran..

        0

        0
      • beauty says:

        betul ke body diorang macam ni? kalau tengok dalam gambar2 sebelum ni memang la body dorang cantik, tapi yang gambar2 kat atas ni nampak over sangat macam pakai body padding terutamanya bahagian hip.. tapi kalau memang betul body dorang macam ni, artis hollywood pun kalah, sikit je lagi nak sama dengan Kim K dan JLo.. huhu

        0

        0
      • maria says:

        hahahaha…perempuan pun geram tgk? adoii..harapnya kendall jenner bukan lesbian la ye..hehe..

        sy perempuan juga, selalunya kalau melihat perempuan lain yg cantik, sy suka melihat, ini mmg natural buat saya…tapi takde lah sampai GERAM TENGOK..itu bunyi dah lain..hahahaha

        0

        0
    • minah jambu say no to DRUG says:

      betol tu baju izara biasa aje ape yg seksi nyeee biasa la kalau pakai ketat memang la nampak macm seksa sikit tu biasa laaaaa..bis minah tudung pakai ketat jalan tongek2 berjubbah main bowling takde pulak kecoh huh ! lov u izaraaa..

      0

      0
      • bola tiga segi says:

        Apa yg seksi? Ni semua jantan2 dan betina2 yg kononnye terlebih muslimah dan islamik tetapi tak bertempat. Merek tu le yg terlebih gatal dan suka benda2 macam ni. Perangai hypocrite macam le diorang je sorang alim, ni nanti bila mampos masuk neraka

        0

        0
        • minah jambu - safety first says:

          betol tu ..!

          0

          0
        • Ustaz Md Zain says:

          Bagi saya dan ustaz2 yg di luar sana, setelah kami kaji dgn lebih mendalam, pakaian tu memang mengiurkan dan dapt menaikkan nafsu kami. Jadi kami menganggap gambar2 yg tersebar di internet itu sebagai lucah.

          Sebab itu kami tidak akan berhenti untuk mengkaji semua gambar yg dikatakan tidak sensitif dan akan memberi pendapat secara perinci. Memang ia seksi dan saya mengaku amat susah untuk saya tengok gambar tersebut sehingga nafsu saya tak lagi terkawal.

          Di sebabkan perkerjaan saya ini lah yg menyebabkan saya terpaksa kahwin lagi dua orang muslimah yg akan tutup litup dari muka sampai ke jari kaki. OOOOOhhhhh kena time-off kejap, dah tak tahan ni pulak

          0

          0
      • KKPL says:

        Minah Jambu ..
        Akak nk kasi ko sekalung BUNGA ROS 100 kuntum.
        zaman dulu pun artis artis pakai lebih dahsyat dari ni.,
        Ni kira tak la dahsyat sangat.
        Tu yg pakai Tudung step Alim pun nk VOGUE Jugak , BLOUSE kasi alter ketat pinggang ketat punggung bagai tak pulak korang mcm beruk komen..
        Hahahahha
        Cheers air sirap minah .

        0

        0
        • minah jambu - safety first says:

          dorang ni semua step muslimah n step alim aje tapi abok pon tada..! cheers..!

          0

          0
    • bbycumil says:

      asal ade kl fashion week je sume duk melaram mengalahkan org barat. sakit mate aku tgk kat pavi tu sume pakai baju x cukup kain. haihhh

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak der seksi biasa jer………….

      0

      0
    • lava says:

      izara sorang je ke kena kecam? si kikilala tu x kena kecam plak? siap upload gambar bontot lagi pakai baju ni dalam instagram.

      0

      0
    • Muzlifah says:

      Pesal korg over kat izara sgt. Kilafairy tu lagila, pilih color baju mcm tak pakai baju. Mana2 retis pun boleh jwb baik2 sbb tanak trus kena kecam..
      Baru nmpk gmba ramona & syafnida, tak over sexy n sweet je

      0

      0
    • Anonymous says:

      ada pic smpai nmpk suar yg kt pendek dlm yg izzara pkai tu..
      pastu kila nie geli geleman la..

      0

      0
  2. faezah ngilai ngilai says:

    woha…merecik body izara ngan killa
    alahai acik2 kepam gemuk ni semua jeles lah tu
    lebih baik ko diet badan kasi kurus lawa skit
    xder la nmpk kepam busuk gemuk badan 4 segi xdak shape
    percvayalah sgt kat laki kau tu
    kononnya kau tak gemuk sgt
    padahal saja suami kau nak amik hati jer
    merecikkkkk…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Dekat dunia rmai ckp hotttnya bdn.. hottnya i like bdn u.. persetankan apa org nk ckp… dkt akhirat pun nnti u akn hott jgk.. lebih hot dari skrg… membakar hotttnya nnti…

    0

    0
  4. macam-macam says:

    biarlah kubur sndiri sndiri…katanya nanti…..kah3… =P tp nasib bek izara ni boleh trima teguran..huhuhu…..

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    izzara ni jenis x sentap…org ckp ape..dia jawab baik2….

    0

    0
  6. orgtua says:

    …ala-ala body Kim K.

    0

    0
  7. bagus izara. x mudah melatah. kipidap!

    0

    0
  8. rasa-rasa says:

    aku tgok biasa aje..

    0

    0
  9. melati says:

    takder yg seksi pun….saya tahu yg cemburu kat Izara Aishah spesis2 kenderaan berat..!!!

    0

    0
  10. adelia says:

    takde la sexy sgt cuma sendat. dia dh minta maaf..bagus la. korg yg ngata camna nk minta kat dia kalau jap g korg meninggal.. hehehe…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    mungkin kat rumah dia atau kat rest rum tak ada cermin kot makanya tak persaan pkaian tu seksi ker tak <<bersangka baik huhuhu

    0

    0
  12. Bedal sajalah says:

    Kalau dapat sedap ni!…lagi kalau abang2 yg isteri mereka dah
    bulat macam tempayan….tak dapat pun tak pe asal dapat cium bau
    pun jadi…balik rumah tempayan tu juga yg di-cari…bedal sajalah!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    izara je ke,,yg sebelah dia tu sekali pandang cam dia tlupa pakai baju ape kes?

    0

    0
  14. huha says:

    mengaku je la.. perempuan melayu ada punggung mcm tu.. jarang ada awek melayu asset sendat mcm tu.. just imagine, doggy style awek melayu macam tu.. layan juga..

    0

    0
  15. Pompuan free says:

    Knp la bla dh trhntuk bru nk trngadah,?ko x sdar ke bju x seksi minah oiii.klu org bsing bru nk mnta maaf..klu x diam je la ye.kilafairy,aku tau la bdan ko tu cntik tp ko dh mngundang mata2 yg mnengok bdan ko dpt dosa.dgn2 ko skli dpt maki percuma.iye2 nk tyang body..

    0

    0
    • Luls says:

      maaf lah…saya rasa mereka2 ni jenis y tidak kesah kalau mata2 memandang mereka. mereka jenis y lagi dipandang lagi mereka suka. that’s why they don’t mind wearing all those kinds of clothes because they love the attentions given to them. (referring to those people out there, generally)

      that’s why shame, modesty (haya) is a part of belief (iman). hence, with no shame, one can do whatever one pleases.

      #50centsoftheday

      0

      0
  16. melati says:

    Tgk dia biasa jewww…ni jenis spesis2 kenderaan berat yg jeles…!!!

    0

    0
  17. doh says:

    senangkan mintak maaf
    lepas tu buat lagi.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    boyfren dia ana datuk k kan…. so boy vip, girl kenelah bogel cikit! cheap msian artist

    0

    0
    • gorilla says:

      ingat anak dato k tu senonoh ke? cer tgk ex wife dato k cemana hidupnya? lately tgk ex wife dia tu pakai tudung, tapi hidup masih tah apa2 dikeliling maksiat n pondan tak pernah stop..so, kalau izara boleh ngam dgn kehidupan mcm tu, maknanya izara pun jenis mcm tu..jenis party girl..yg terlibat semuanya sama..

      0

      0
      • minah jambu - safety first says:

        jangan nak eksen bagos lah ! jenis party ke ape ke tu diri diaaaa..dia punye suka la huh !

        0

        0
  19. Anonymous says:

    dia mintak diraba la tu..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    yg aku xtahan bahasa dia pakai tu..’i will pakai better next time, saya terima all your teguran, betul juga what you said’..tlg la izara..awak tu berpendidikan xkan pakai bahasa macam budak2 baru nak ‘up’ kot

    0

    0
  21. Jojoyah says:

    Ntahh. Bontot hakak pun mantap gk sampai suami geram duk gigit je tp xpulak nk tayang kt org.pelisss lahh

    0

    0
  22. Semerah padi says:

    Minta maaf dan jgn buat agi..you punya body ‘poop’ meletop meleleh..terangkat terangsang jua pd yg memandang..seronok sekejap dosa penuh azab..taubat belum terlambat..ingat dunia ingat akhirat..

    0

    0
  23. Jojoyah says:

    Ntahh. Bontot hakak pun mantap gk sampai suami geram duk gigit je tp xpulak nk tayang kt org.. tp ikut ko lah izara ko kan retisssss

    0

    0
    • Anonymous says:

      bontot I pun mantop sampai bangla bangla mamak mamak tengok naik geram sampai nak gigit bontot I awwww………….

      0

      0
  24. Jimbo says:

    Sorry to say la, Kilafairy tu dah macam pelacur aku tengok. Dengan muka dibuat2, body meliuk lentok sane sini, baju ketat, rambut serabai, giler punye pompuan low-class.

    0

    0
    • Kakak Minah says:

      Tak baik kau cakap mcm tu.
      Sampai pelacur kau umpama kan dia , nasib baik ko ni bukan ulamak atau ustazah .
      Aku rasa alim ulamak pun tak selantang tuduhan ko.
      Berpada pada la sikit nk hentam pun.
      Kita ni semua cuma type dia belakang keyboard /smartphone aje.
      Tapi kita terlupa dan tak sedar yg ada yg memerhatikan peri laku kita .

      0

      0
      • Sara says:

        “Tapi kita terlupa dan tak sedar yg ada yg memerhatikan peri laku kita” – Same goes to Kilafairy.

        0

        0
    • biarbetik says:

      Kau ni nak marah pun tak agak2 panggil org gitew gitew…agak2 la…dosa triple dok…yg kerja gitew mungkin lebih masuk syurga dari kita tau…ada faham

      0

      0
      • Zira says:

        LOL… Orang yg cakap tu betul gak. Dia sendiri yg menjerumus ke arah tu. Orang baru cakap skit, type skit, dah gelabah tetek. Seriously la cakap, Kilafairy tu mmg ke arah itu. Tgk insta mmg terkejut sebab meliuk lentok sane sini. Dunno why? Squat sebab nak tunjuk bontot? Apakah?

        0

        0
  25. BungaCinta says:

    Kesian pulak tengok dia orang nie.. alahai.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    hri ni minta maaf..sok buat lgi…buat lgi..minta maaf lgi..tu le dia retis..tpi bagus izara ni…d tegur x sentap..pas tu bgi stmnt y x menyakitkn hti sesiapa..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    tgk kilapery dlm hero oven jd jugde.. .. perlu ke buat memekmuka masakan tu tak sedap… siap geleng kepala bagai.. mcm la ko tu pandai masak sgt..!!

    0

    0
    • kila fairy tale says:

      haa..aku pun perasan,buat memek muka mcm makanan tu x sedap sgt..
      kriteria yg dipilih sbb dia jd juri,selalu melancong keluar negara untuk merasa pelbagai makanan..
      nyah apa apa

      0

      0
    • Anonymous says:

      apasal dia yang jadi host? background pandai masak ke? but she has put on weight. Nampak bam bam.

      0

      0
  28. huhuhu says:

    hahah tau la bdn mantop tapi bila tengok gitu rasa mcm bontot tercicir ke belakangggg >.<

    0

    0
  29. TanpaNama says:

    Izara tak perlu minta maaf dgn korang semua..cukup minta ampun dgn Tuhan je #iamfanofizara#

    0

    0
  30. Hajar Rahman says:

    #baik
    Aku yakin Abg Nara pun suka .

    0

    0
  31. seri says:

    Ala sebenarnya baju tu x seksi mana, Cuma sbb base color is peach or skin clour.Maybe if base color warna hitam or warna gelap ok je.
    Tapi Izara ni cool je, xdelah marah marah ke apa.
    hari tu gemuk kena hencap, slim skang pon kena hencap…bertabah la dik oiiiiiii…..

    0

    0
  32. gadisterengganu says:

    kilafairy mcm nak tiru gaya dress up kylie jenner.. sbb kylie pernah pkai baju mcm ni dan warna pun same.. mungkin tgk kylie pkai cntik,.tp ingat lah kila..kylie tu kafir,,xpe pkai mcm tu,..awk tu islam..merencik di dunia..merencik juga di neraka

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Bontot memasing, lebar sangat. I admit, nak tau jugak rahsia diorang jaga badan. Tapi takat nak bagi suami je la tengok. Hehehe.

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Bila orang nampak tak de apa masalah dengan baju berdua ni, itu menunjukkan makin dekat dengan kemungkaran. Tutup aurat mmg tak. Pakai baju yang sengaja mendatangkan fitnah. Dari bogel n sarung lace, cover sikit pakai inner skin colour. padahal boleh je inner in dark blue or black. Anyways, both of them look cheap.

    0

    0
  35. kecik says:

    Aku rasa baju Kila lagi seksi & seksa

    0

    0
  36. el says:

    jangan salahkan sesiapa kalau ade lelaki miang nak buat jahat

    0

    0
  37. anon says:

    Artis2 murahan mmg mcm ni, dia pakai yg seksi terlampau sb nak tarek attention org & nak publisiti murahan, pahtu dia org akan mintak maaflah. Sekurang2nya dia dah berjaya menarik perhatian org. Kalau tak, tak dpt masuk paper or blog pulak,
    Mmg melaukan lah org islam pakai mcm ni sb skrg ni org lain duk bertudung, dia pulak dedah sana sini.

    0

    0
  38. johnny bravo says:

    Mesti terseksa dua ekor ni pakai corset ketat2 sb nak tunjuk bentuk tubuh…

    0

    0
  39. Az says:

    Alaaaa. Izara tu memang sexy lah. Ada yg dia pkai lebih sexy dr ni pun tp dia pandai cover ble tangkap gmbr. Bajet sweet2 baik2 ckp maaf. Kekadang kantoi jugak bila org lain upload gambar…. Nak impress kan anak datuk k agak nya takut adib lariii…..

    0

    0
  40. cermin diri dulu seblum mengata org lain says:

    Ala…yg komplen bising2 ni yg x tahan nafsu…otak masing2 dah penuh tengok blue filem…jenis mcm u all ni…nampak nenek pun bernafsu…rasanya terpancut terus…muslim muslimah la sgt…sebenarnya diri sendiri yg x tahan tengok..
    jenis mcm korang la….budak2 pun korang taji…alim la sgt…

    0

    0
  41. Mcmgedikjek says:

    Tp aku tgok body izara ni mcm body org da kawen…dr tetek smp ke bontot…lebarnye lain mcm…hurmmm…mcm da kena pam2…klu dpn2 peminat…dpn org ramai berani pakai seksi mcm ni…dpn byprenz yg anak dato 2 apatah lg…xkan anak dato tu xde nafsu…sdangkan bapak pun muka org tua gatal…bapak borek..anak rintik…byprenz dia pun bdn da mcm suami org…

    0

    0
  42. ada aku kisah says:

    yg nampak mcm ala ala warak muslimin muslimah yg sebenarnya x tahan nafsu…tengok jenis bertutup litup…anak susun paku…nafsu kuat tu…bila tengok artis2 seksi mengiurkan…mula nafsu berahi…terus kerjakan bini masing2….

    0

    0
  43. Lili says:

    Seee…mna dh pegi ustat n ustazah….tyme selina dtg mengutuk itu ini…tpi nak puji jgk..body dia nmpk cantik…2 yg buat mata2 miang berbulu tgk..hati2…dato MERAH sdang mencari…memerhati…hahahhahahhahahahah

    0

    0
  44. Vavy says:

    Xpayah la nak dok mengata org seksi.. Org sekeliling ramai bgtu tp xnk tegur.. Xpyh nk tgk klau geram..

    0

    0
  45. senahsenot says:

    Baju buy 1 free 1 ke apa? Haha

    0

    0
  46. Sumbat abis says:

    garanti pakai girdle besarkan buntot dan bra sumbat sponge…bila bogel semua MELEPEH kering.. HAHAHAHA. .. ostat2 kena tipu.bOOOOOOO

    0

    0
  47. Victoria becks says:

    Salute to Izara. Lain sgt org educated dgn tkde pendidikan bg jwpan. Ce deme2 kata cmtu kt tashacila..hmm mg harapan la jawapan dia bg. Aku tgk byk kali seksi sgt ke baju ni jarang ka sampai nmpk spender , sampai dia nk kena minta maaf. Teruk lgk tashacila…nmpk longkang la..tp bg jwpan buduss…l

    0

    0
  48. Zaffy says:

    badan lepas kena pam and tebuk dgm adib everyday,, kemon izara xyah le hipokrit

    0

    0
  49. bodopiang says:

    izara reti mintak maaf dan mintak org delete
    pic tu..
    tapi nara sebarkan lagi pic nih..
    cuba la cari rejeki yg halal skit..
    bagi anak bini makan wei ..
    izara ngan nara .. sapa lagi bangang..???

    0

    0
  50. sentap says:

    kilafairy tu tetek je span…bulat semcm..

    0

    0
  51. Mama Gossip says:

    seriously, apa yg seksi? biasa je. rasanya ini antara “yg biasa biasa” utk ke majlis fashion. sejenis kau beli kain lace Jakel kau tempah kat kedai jahit Siew Mei pun boleh jadi sebijik. Netizen perlu chill la. Standard la artis pakai cenggini,org biasa pun banyak pakai menjolok mata.tp sbb org biasa tu bukan artis korg tak la kekecoh gini kan? Artis mintak maaf lepas pakai seksi ni rasanya cliche ajr. Dah memang niat dia nak pakai,siapa kita nak halang kan? Biar ajela,korg yg dok tengok ni sibuk je nk kata Islam ke tak la apa.Islam sendiri tak ajo kau mengata sesama sendiri ye tak?bkn nak cakap “sokong wanita berpakaian seksi” tp itu terletak pd diri sendiri. Bagi korg mungkin seksi sbb korg tak pernah pakai cenggitu. Tp bagi si pemakai maybe “ligh-light” ajerrr

    0

    0
  52. X says:

    Makan jadi taik.tu sebab bontot besar,Jgn mati jadi kay suda.Cukup2lah sampah.Selena Gomez dikecam.tapi dia boleh je sopan.Artis sampah Malaysia lagi jahanam pemakaiannya.mcm bohsia tunjuk perangai je.

    0

    0
  53. KukuMalu says:

    Kesian Kila.. tak de orang perasan die ke? gigih pakai baju mcm tu, dengan rambutdie. Izara tu memang la.. tp Kila lagi menimbulkan kekeliruan tuk colour baju die tu.

    Semoga semua diberi petunjuk. Same la dengan Ai pun.

    0

    0
  54. monyet chomel says:

    Bagus nye..tak mudah melenting dan terima teguran…

    Izara nak tnya ckit…dah berapa bnyk ’round’ dgn anak dato’ K?

    0

    0