Written by Bella | April 5th, 2016

Sekali pandang wajah aktres Ruhainies tentu anda akan sangka beliau adalah Nora Danish. Malah, sejak dari bangku sekolah lagi beliau sudah disamakan dengan Nora.

Namun, buat Ruhainies pujian tersebut agak tinggi buat pendatang baharu sepertinya.

Sudah lama sebenarnya persamaan ini diperkatakan orang. Malah, sejak di bangku sekolah lagi, ramai menganggap wajah saya macam Nora Danish. Selepas memasuki dunia seni pun, perkara sama masih diperkatakan lagi.

Pujian itu bagaimanapun terlalu tinggi untuk saya. Nora sendiri ialah idola saya sejak dulu. Nora sangat hebat dan sudah berada pada tahap terbaik dalam kerjaya seninya.

Saya pula baru saja bermula dan masih banyak lagi pengalaman serta ilmu yang perlu dikutip di arena ini.

Meskipun sering disamakan dengan Nora, Ruhainies sama sekali tidak mahu menggunakan kesempatan itu untuk menumpang populariti aktres wanita berkenaan.

Cukup bertuah sebenarnya jika seseorang artis baharu mendapat nama hanya kerana wajah mirip dengan artis popular lain. Namun, sampai bila mereka mampu kekal dalam industri dengan menumpang populariti orang lain? Kami puji sikap Ruhainies yang tidak memanfaatkan keadaan.

Sumber Berita : BH ONLINE

50 responses to Dikatakan Mirip Dengan Nora Danish : Ruhainies Enggan Tumpang Populariti

  1. SMN says:

    Sekurang-kurangnya Nora Danish boleh juga berlakon. Awak tiru mimik muka ND tapi lakonan kelaut. Haihhh

    0

    0
    • next? says:

      nora danish lagi comel kot. dia ni agak keras dan berbisa sikit muka. nice try tho…

      0

      0
    • Pekerja Gomen says:

      Mata aku nampak ND cantik lg

      0

      0
    • JEJAI LELAKI MISKIN KETE JE BESAR says:

      ELEH KAT IG BLH LA NAK MUKK MCM ND !! HARITU NMPK LIVE KAT TV3 ACARA AWARD DRAMA2 , LUPA LAK NME AWARD TU , MUKA HANG NMPK KETUAAN MCM 30TH, DRESS, MAKEUP N STYLE RAMBUT HANG SO KAMPUNG WAHAI CIK RUHAINES, SORRY JAUH NOOO VERANGAN NAK JD NORA YG STYLIST TU !!
      CUME KORANG 1 JE PERSAMAANYE, BOTH SO KAYU TU JE , SEKIAN !!!

      0

      0
  2. aku says:

    mmg mirip sgt..dua2 kayu!

    0

    0
  3. sendu sesendunya says:

    elok aku lagi

    0

    0
  4. benar says:

    jauh panggang dari api. tak sama langsung tapi imej tu ruhainies seolah tiru gaya ND. tengok dia dalam drama macam muka kampung. dalam gambar kemain iras2 ND. Cuba buat rambut stail lain sikit, confirm nampak lain.

    0

    0
  5. rozmah manshor says:

    alang2 da mirip tu…ko try la bopren dia skali..
    cepat bertindak sblm diorg kawin..nanti x pasal2 dpt title perampas plak..
    cepat tau…nanti jgn kata kak mah x payung..

    0

    0
  6. cikyah says:

    nape bila muka iras org2 glamer ni, hebat sgt ke? muka aku sbjk cm rosmah mansur..hebat x?

    0

    0
  7. Ugly says:

    Mm.. Dahi tu luaskan sikit.. Hidung cuba kasi kembang..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    cuba tackle anak menteri yg xde kerja…sebijik nora. opssss.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    pasai iras2 la..A.Aida offer berlakon citer terseksa Sorry Sorry tu. Kalau tak iras2 ND, ingat dapat job ke? Lakonan macam drama pentas budak sekolah. Nak offer ND mahal. So, panggil la Ruhainies. Nama pun plural, Ruhainy. Kikikiki.

    0

    0
  10. kak ta says:

    idola hang pon suam2 kuku.
    asyik kena usung duda anak menteri aja. lawak nya.

    0

    0
  11. Puteri Jelita Rupawan says:

    nora danish bukan cantik pon…

    0

    0
    • Anonymous says:

      nora danish kategori…cute. melayu2 salah pengunaan bahasa.

      0

      0
    • Mama says:

      Tak baik ckp org mcm tu..kalau org ckp awk mcm tu..mesti sentap kan..mesti sdh kan..semua ciptaan allah tu ada kindahan sendiri..kalau dia tak cntik.takkn dia dpt mcm2 tawaran jd duta..ada la cntik dia yg org lain nmpk.

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Tgk sekali mcm nk iras tp tgk dua kali tak pun! Cari ler identiti sendiri rohani oii… gigih ko copy nora danish buat malu jer… nampak sgt ko copy cat. Takut tak laku ke kalau jd diri sendiri?

    0

    0
  13. kaki tabur says:

    bajet leh sangkut dengan anak vip ler tu…

    0

    0
  14. pening says:

    weh jgn kutuk….fan die bderet…walaupun kekayuannnn…leh tau x drama ape die blakon skrg?nk tgk ade perubahan x?sbb mr perfect tu mmg hancus….ke mmg upload pic kt ig mmnjg je ala2 celebrity?

    0

    0
  15. Anonymous says:

    x sama pun…berlakon pun mcm kayu..sorry to say..

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Daripada gigih copy nora, lebih baik ko gigih brush up acting ko tu… kekayuan sgt. Aku tgk kt ig ada org nasihat perkara yg sama tp si rohani ni dgn sombong bebalnye suh org tu keep the opinion to themselves. Dah ler takde identiti, bodoh sombong lak tu..

    0

    0
  17. Mama says:

    Tak sme lgsung kot..dlm insta nk jd muka jenepe lopeh pon boleh..buat gaya sme..edit muka..colour..boleh ler..
    klakar sungguh eh..bila uplod gmbr sendiri..muka nmpk mcm nora..tp bila dia uplod gmbr dr photogrphr lain..tak sme lgsung..sudh2 la dik oii..cari identiti sndiri..

    0

    0
  18. hmmmm says:

    Agak nye kn..org yg kata mirip tu kna pakai cermin mata or guna kanta bg mata terang sikit..apa punya rabun bbenor mata tu…hmmmmmm

    0

    0
  19. Kai dating Krystal Jung says:

    Hahha..and Juan perasaan ehh..laws g Nora Danish bah.. #membarihayung

    0

    0
  20. faris says:

    aish….kesiannya…x nampk langsung persamaan nya…..adoiiiiii…..jgn cari publisiti murah bole x…..u muka kampungla…..muka keras je…..

    0

    0
  21. anonymous says:

    Sorry to say, Nora danish prettier than u..

    0

    0
  22. Lurve says:

    Tak sangka ada jugak nak beridolakan nora danish ye.hahaha.alang2 muka dah serupa tu ye.sapu jelahhh.tak igt nama nnt orng ckp “alah yg mcm ND tu”.bila nak jual tudung,jenama apa nk bubuh burung gagak?haha

    0

    0
  23. jeni says:

    Fashalah yang paling cantik.

    0

    0
  24. semalu says:

    Dua2 tak minat, tapi nora jauh lagi cute la. Budak ni patut cari identiti sendirilah, buat apa nak tiru org. Jgn jadi mcm hanez yg duk meniru si fazura…

    0

    0
  25. dorad says:

    tepung gomak mana lak ni yg kata mirip nora danish…jauh panggang dr arang…

    0

    0
  26. queen says:

    filter lebih nih….

    0

    0
  27. ruhaini says:

    due2 x minat…maybe muke die ade iras2 nora…tp dlm2 menafikan die sbenarnye mmg nmpk meniru nora…tgk care pose duck face tu…n filter mmg sebakol…smpai tepung gomak jd nye…dik…klu tiru xleh kekal lame dik…nora tu pn 1 award x dpt ni kan klon nora…masuk acting class blakon je dik…n carik job bagus2…tnjuk bakat lg bagus dr beraksi cute2 gitu…

    0

    0
  28. bukan kembar ND says:

    ermmm aku rasa kau ni dik ruhaines yg saje nak tiru gaya ND. Gaya posing dlm gamb, style rambut, makeup pun. klau bukan sebab tu mmg lgsung tade persamaan pun. scary la kau ni dik. nak tiru identity org. puihhhhh

    0

    0
  29. kkkkk says:

    Korang pwon sama…komen ke laut jgk…blk buat kja masing2 la x pyh dok semak kat cney..

    0

    0
  30. kkkkk says:

    Apa kta korang plk yg ganti dia ney tau pwon nd g blakon plk..nak tngok korang belakon kelautka kelongkang ka kejahanam..

    0

    0
  31. AGAK PELIK DISITU says:

    BERLAKON MACAM XDE PERASAAN PUN BOLEH DAPAT ANUGERAH ANTAGONIS. DAH TU TERCALON PULAK TOP 5 ABPBH…..RAMAI PULAK PEMINAT MENGUNDI…AGAK PELIK DISITU

    0

    0
  32. anon says:

    Nampak sama SIKIT dengan kakaknya si Nora Danish sapa ntah nama tu yang kurus tu, bukan ND.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Kome ni gila

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Allah dah jadikan muka dia ada iras nora, nak buat mcm mana .. korang ni pun, bukan ruhainies buat salah dgn korang, nak kutuk dia muka keras bagai kenapa ? Dia makeup ke tak makeup ke cantik jugak .. pada pandangan aku laa, ruhainies lagi cantik drpd nora danish, no offense tho ^^

    0

    0
  35. Nur says:

    Gaya dia bulat2 tiru nora danish.. Klu lps hbs cakap mesti buat flying kiss mcm nora danish, dari segi selfie, aksesori mcm spek mata, pastu style rambut sume cedok dari nora danish.. Xmaluke muka dia tiru bulat2 mcmtu.. Nmpk sgt xd pendirian.. Nk cpt naik pon agak2la.. Lagi malu klu ND yg tgk

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Yan suka sangat NORA danish

    0

    0