Written by AbangNara | September 22nd, 2014

Inilah yang dinamakan lebih sudu daripada kuah. Sesungguhnya peminat boleh menaikkan dan menjatuhkan nama artis itu dalam sekelip mata. Malangnya sejak kebelakangan ini, para peminat Shila Amzah dilihat seringkali mengeluarkan kenyataan yang ‘membunuh’ penyanyi tersebut. Selepas menimbulkan kontroversi dengan media Melayu, kali ini segelintir peminat Shila Amzah dilihat seperti sengaja mencari pasal dengan penyanyi Datuk Siti Nurhaliza.

shila siti

Menariknya fitnah yang dilemparkan oleh peminat Shila Amzah ini telah mendapat perhatian Datuk Siti Nurhaliza sendiri. Kalau Abang Nara jadi Datuk Siti pun, memang panas hati dibuatnya. Nasib baik beliau seorang yang ‘cool’. Teguran yang diberikan memang pedas. Kalau tak terasa, tak tahulah nak kata apa.

shila siti

Selain daripada fitnah di atas, terdapat jua seorang lagi peminat Shila Amzah yang telah membuat kenyataan yang pastinya membangkitkan lagi rasa marah para media Melayu. Sekali lagi nama Datuk Siti Nurhaliza digunakan dalam contoh yang diberikan. Hmmmm.

shila siti

Nasihat Abang Nara, mungkin Shila Amzah perlu buat perjumpaan dengan para peminatnya dan menasihatkan mereka agar tidak terlalu taksub sehingga menimbulkan kekecohan. Lebih baik berdiam diri buat seketika sehingga kontroversi lega. Kalau hari ini Datuk Siti Nurhaliza, entah esok lusa penyanyi lain pula yang akan menjadi mangsa mereka. Diharap perbuatan ini dihentikan secepat mungkin. Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

67 responses to Difitnah Peminat Shila Amzah, Datuk Siti Nurhaliza Beri Teguran

  1. Anonymous says:

    fanatik sgt peminat shila nie..lawak plk da rsenye kontroversi shila nie..pd awlnye konon nk perli wartawan,last2 ludah kelangit kena muka sndiri..adoi….hahahahahaha…hehehehehe…hihihihihihi…
    jp lg ade la fans shila yg angin dgn komen aku nie…kesah plak aku kn???~!!!!!!huhuhuhu…

    0

    0
    • Bedah says:

      Tok Tie tetap Perompak Suami Orang #1 Malaysia!!!

      0

      0
      • cLn says:

        Jgn mengata..Shila pun lom kawen..klu esok² ditakdirkan dia rampas suami org jgk mcm mane? Ntah² yg komen ni pun bakal perampas…haiihhh…percaya sket qada’ & qadar..

        0

        0
        • Kak Jemah says:

          Bak kata omputih…”dont argue with an idiot cause you cant tell which one is an idiot”

          0

          0
        • Bedah says:

          owhh phuwleezzz laaaa peminat2 fanatik Shila…
          Takat popular di kalangan PRC… hentikanlaaa..

          0

          0
        • Fakkar says:

          Tok Tie la salah…kalau x betul nape nk menggelabah??? Nampak sgt sedikit sebanyak kau tu bersalah.
          Org bodoh kau layan..jatuh lah kelas kau. And you call yourself..biduanita? Pleaseeeeee.

          0

          0
        • Diva says:

          wahhh shilalat “what i can see aha akan pergi lebih jauh dari siti” statementttttt kondifen!! pls la dato ct tetap dato ct. pls jgn bandingkan dgn shila pls? geliiiii.. tak setaraf!

          pasni sure banyak shilalat meroyan siap dislike komen aku. ada aku kesah? hahahahhaha geliiiiiiiii

          0

          0
        • Fans saiko & skizo ... says:

          Salam shila & managmnt. Gunakanlah laman sosial anda scra effektif spy menenangkan fans shila yg memberi komen tahap spt mrk yg skizo & saiko. Bukan smua tp Sebahagian. Memburukkan image & reputasi anda. Sy bkn pmnt siti tp dia saudara seislam kita. Jngn suka memfitnah org. Mmg benar wartawan ada beri teguran tentang fesyen dahulu malah dr peminat beliau pun ada tp PULAUKAN siti?. Peminat shila tu saikotik ke? Org yg duduk OvrC pun tahu. Siti tak pernah di pulau. Sikit2 salah fhm biasala antra reptr & artis spt siblings juga “GADUH2 MANJA” tak gitu.

          0

          0
      • Im not an idiot says:

        alahai, siti pun bukannyer baik sangat pun. kalau baik ko x kebulur la suami orang. nk tunjuk baik konon. pedahal mata duitan amat!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bawak mengucap sblm berkata-kata..kalau Allah dah jodohkan Dato ct ngn Dato k…kau masih berani nak nafikan qada’ dan qadar??jgn nak ckp ikut sedap mulut..mgkin Allah jodohkan Dato ct ngn Dato k supaya Dato k berubah jadi manusia yg lebih baik..Kalau dia masih dgn bini lamanya yg seksi tak ingat dunia..entah mcm mana lah cara hidup Dato k smpai skg…itu semua ketentuan dari Allah..kita ni siapa nak nafikan semua tu??baik kita jaga hidup kita sndri dpd dok mengutuk kebahagiaan org lain.sekian

          0

          0
      • Melayu terus kehadapan says:

        Para mujahidin semua!!

        Mari berjihad.. Juadah santapan rohani dan jasmani korang sudah smpai!!

        Gosip artis Melayu terus membangun dan kehadapan seiring dengan
        negara maju wawasan 2020!!

        0

        0
      • Peminat Kak Fah says:

        Siti pun satu; yg ko layan fans fanatik buatper? Ko jaga laki tua ko sudah lah. Bangang!!

        0

        0
        • Komen mentalti tahap paling sedih says:

          Salam …. mestilah kena jernihkan keadaan …. @peminat kak fah oiiii. Dah Tok Ti kene fitnah. Bukan dia suka2 nak melayan org yg tak waras tu. Awk ni budak sek rendah ke?. Fitnah Besar bg Rasuah bkn fitnah kecik. Teruk sngt fitnah tu. Salah dr segi undang2 lg. Dont simply name calling org banggang. Selayaknya awk yg patut dpt title tu krna komen awk sunggguh “BA#GA*G”. Upsr brapa ye? Agak2 lpas spm tak?. Klu beginilah para graduan beri komen. Rosak agama, bangsa & negra krn mentaliti tahap menyedihkn spt mrk yg kurangnya pegangan etika & agama.

          0

          0
      • kambing hitam says:

        Xbaik Bedah.. dia rompak suami org pun tu dah jodoh Allah yang tentukan.. kita tak tahu cerita jgn suka buat andaian.. lihat kehidupan awak dulu baru mengutuk kehidupan org lain.. dia rompak suami org pun tapi dia jaga anak2 tiri dia dgn baik..

        0

        0
      • Anonymous says:

        Yg kau nk kecoh dia rompak lg org tu pehal? Dh jodoh. Kalo siti x rompak laki tz dulu, skg ni xde tunku zaweeyah tu kawin ngan laki dia skg ni k. Skg ni pun dia dh bhagia ngan laki dia. Berbaik lg ngan siti. Yg ko meroyan kebih kenapa? Frust sebb ko x dpt dato k??

        0

        0
      • Biskut says:

        Dah takde point la tu….so bangkitkan psal personal life tok tie plak. hahahaha…

        0

        0
    • Gundek Nara says:

      Nara pun batu api jugak…!!!!

      0

      0
    • mutiara says:

      but i dont think so shila neh boleh pergi jauh dengan cara dan peminat die yg ntah ape2..aku taklah minat ct tapi……
      ct tu ade peminat yg sentiasa menyokong dengan CARA YANG BETOL..
      shila neh nyanyi pon sengau.
      balik2 lagu dedicated kat sharnaz..meluat ok.

      0

      0
      • Shella says:

        Shila Mejah tu ok, tapi peminat fanatik dia yg lahanat tu yg “membunuh ” imej shilla.. low class punya peminat…

        0

        0
    • agogo says:

      Shila mana ada masa nak buat perjumpaan dgn fans dia bang nara,shila kan busy dekat Beijing now. Hahaha #puii
      Shila,kami tak peduli kalau kau nak g mana nak kembangkan bakat seni kau tu tapi at least amek tahu la sikit hal fans kau yg melampau-lampau ni. Bukan nak buat perbandingan,tapi Yuna yg pergi UK tu pun tak pernah pulak aku dengar or baca hal fans yg lebih sudu dari kuah ni. Tengok and blajar camne org lain kendalikan hal-hal camni,ni tak bila kena tegur sikit cepat melatah,takboleh nak terima teguran. I’m not picking any side,tapi taksalah kalau kita cuba perbaiki diri kan Shila? Okay bye

      0

      0
  2. tot ti ooo tot tiii
    klu pasal Gifts tu Fitnah, hok lain???

    0

    0
  3. Mercurious says:

    apa yg saya lihat dri mula shila amzah ni naik…dri stat tyme dier bercinta dgn shanaaz ahmad…kemudian cerita dier dgn johan ashari tu…n now this citer pula…apa yg boleh saya kata…shila amzah ni tidak matang…mula2 wat post kt instagram@fb@twitter…klu post tu dpt sokongan…dier biarkan…klu dier kena hentam dier buang..kemon la shila..grow up skit..jdi matang…pndai buat pandai tanggung…bagi saya klu betul la dier tu benar..xperlu kowt buang balik apa yg dier dah post….bukti kn yg anda tu mmg layak tulis post2 berkenaan…
    p/s: saya bukan la peminat tegar mahupown pembenci tegar..tp makin hari makin menyampah plak…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    well i x rasa dia ni ada bakat… sebab bila nyanyi lagu sendir x sedap , cuma best bila nyanyi lagu orang je sebab nyanyi sebijik cam penyanyi asal
    Anyway taste memasing…

    0

    0
    • izzy says:

      tetiba setuju plak dgn post ni..
      time asian wave tu pun nyanyi lagu grenade n lagu cina-zheng fu tu,
      cam tiru gaya jac n dato’ siti je…

      0

      0
  5. mumtazah oli says:

    Peminat shila ni semua budak sekolah lagi. Soooo what do you expect. Sapa jesudinminat minah attention seeker berlegging di bawah skirt pendek ni selain budak-budak setaraf childish macam dia.

    0

    0
  6. shilalat taik lalat says:

    Band je retis tak matang camni. bila takde retis camni takde la peminat-peminat bodo.peminat & retis sama je tak matang. peminat shilalat ni semua budak sekolah baru nak up. asyik backup retis tapi bukannya dapat duit pun. bodo le katekan.

    0

    0
  7. emy says:

    perlu ke fanatik kat artis?sampai nak gado sana sini,petik nama orang tu,tarik nama orang ni…bajet konon tau semua hal pasal artis tu…get your own life la…artis tu pun ntah kenal ko ke idok..ayat LEBIH SUDU DARI KUAH tu memang sesswaaaii uollss..

    0

    0
  8. mutiara, ko jangan nak haprak sangat tulis peminat tokti sokong dengan cara yang betul.

    0

    0
  9. APE DAA says:

    peminat shila nie pun nak bagi semangat tp bagi contoh petik perihal artis lain…ayat nak puji melambung macam la kalau shila tu berjaya dalam bidang seni t dye boleh tarik ko masuk syurga…nak minat tu minat la,tp toksah fanatik..loya ok…

    0

    0
  10. rara says:

    yang komen pasal siti rampas laki orang tu lagi bingai…pe kena mengena ntah..ko nak cakap ape pun,tu kan dah jodoh dye..biar jela..dye pun da bahagia ngan laki dye…da tertulis kat luh mahfuz yang suami dye tu laki orang…ko siapa nak pertikai takdir dye..sia2 dapat dosa kering mengata orang..bila agaknye nak mintak maaf kat ct…

    0

    0
  11. elehhh says:

    ohooo…bikin panas..malas o dgn artis sendu ni. uwekkk

    0

    0
  12. Fish Fairuz says:

    Nak backup shila, backup je ler, knpa nk kaitkan dgn nama org lain plak.
    Tbh, aku lebih suka ct. Suara dia merdu, xde gosip2 hampeh, x sombong, senyum memanjang bila dgn fans.
    Pasal dia ngn dtuk k tu, korang jgnlah masuk campur. Org dh bahagia weii..
    Kutuk2 ct prampas la apa la, korg dpt apa? Dosa.
    Sekian.

    0

    0
  13. pminat shila bo#$% says:

    Hmm tetiba lak siti jd mgsa..ksian siti..pminat shila ni mmg saling x tumpah mcm shila..1. Xmatang 2.xboleh terima hakikat org lain lbih bgus 3.mgaibkn diri sndiri 4.prasan bagus 5.lupa daratan..sekian.

    0

    0
  14. rainbow says:

    xde wartawan yg cover cerita shila dr kecil?seingat aku, zaman sekolah rendah lg dh terpampang muka shila ni dekat surat khabar yg pelajar sekolah wajib beli dulu..

    0

    0
  15. hmm says:

    sbnr nya wartawan yg lebih kuah .. tgh tunggu masa je shila wat silap ..

    0

    0
  16. kiki lala says:

    Suara itu aurat bagi seorang wanita.. sekian..

    0

    0
  17. aku says:

    ada ke peminat yang fanatic sgt kat artis Malaysia nie? emmmm
    kalau Hollywood, Bollywood tu aku percaya.
    ntah2 Sheila upah ‘fans’ utk back up dia kot hahahaha!

    0

    0
  18. yayen minna says:

    peminat shila jgn jd bodoh lah…aku mmg x suka dgn budak ni dr mula2 dulu lg…attention seeker…ade je spekulasi dia nk timbulkan…artis sendu & peminat fanatik nya yang bodoh abadi…

    0

    0
  19. Mirai Suenaga says:

    Aku ni bukanlah fans CT apatah lagi fans Shilalat ni… tapi pls lah jgn bandingkan dgn CT. CT ni dulu kosong, dari kampung lagi, elok je sampai sekarang. Shilalat ni aku ingat lagi masa aku darjah 6 apak dia siap promot dari sekolah ke sekolah lagi. Menyanyi dari kecik tapi part PR takkan fail lagi kot?

    0

    0
  20. ntahapapa says:

    jgn kutuk shilat lebih2 la …kang dia lari lagi…nangis lagi..up video lagi..malu pak endi lalat ti…..eh tolong lah.tolonglah.tolongggglaaaahhh!

    0

    0
    • intansaraya says:

      hahahahahaaha kali ni membawa diri bukan kat malaya tp kat negara china…. tukar bahasa dari melayu ke mandarin!!

      0

      0
  21. komen pedas says:

    Assalamualaikum wbt

    Teguran membina dapat kritikan,, ap lah nk jd dgn manusia n muslim n muslimah disini,… knp selalu mlt bila berckp x fikir dahlu… taw x. Dunia ni putaran kehidupan…. nk ckp bodoh ad yg belajar n berkerjaya tp xmenggunakan akal fikirn di tmpt yg btul…. al fitnatu assyaddu minal qoit…

    Bila belajar agama tu praktik dgn btul jgn gnkan sebagai perhiasan hati je… biar la nk jd ap2 pun dlm khdpn ni…. allah swt da ttpkan jodoh n maut…knp perlu pertikaikan…. silap2 lepas ni adik,kakak,mahupun anak kt sndr akn jd prmpas, gila laki tua, mulut longkanh,n jd artis xsedar diri mcmne????? Ad tpikir lak prsaan kt cmne…. jng sesekali menafikan kejadian seperti ini… kalo x… xd lah hukum karma…. ingat sama… allah swt nk turunkan azab didunia ni untuk kt sekejap shj… kt mn taw keadaan mati kt nt£ cmne.. taubat seorg hamba tu bukan sekejap2 shj… bukan org yg melakukan kejahatan besar shj memerlukan taubat… org yg memfitnah,mngumpat n melakukan hal2 kecik memerlukan taubat… belajarlah menjadi seorng lelaki n wanita yg menjaga akhlak mulia…

    Sy bukan ustazah or penceramah tetpi sy adalah mnusia biasa… bersuka ria jg, berkawan , x baik n x nahat ttp semuany berlandaskan ap yg ibu bapa ajarkan.. semua ibu np mngajar kt akhlak yg baik sblm msuk sekolah ttpi kt sbnrny yg corkkan dr kt sndr… Ttpi belajar memikirkan sesuatu padahny apabila menyakitkan hti sendiri mahupun org lajn..

    0

    0
  22. kawan abgnara says:

    Bodoh btol pminat shila.. buta agaknya.. jauh panggang dari api dek oii.. shila tu lama da menapak nape skg bru org nk amiktau sal dia.. siti tu dari awal dah gempak.. jauh weh beza… xlayak langsung jd diva.. lg myampah org kt shila nnt sbb peminat.. pk2 kanlah dan selamat beramal wahai peminat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      haters tu yg bodoh kau x tau … sape dulu yg dok pancing nama siti .. kalau bukan haters .. bangang .. xde nya fan shila nak bandingkan ngan siti ke ape .. kalau xde sape mulakan ..

      0

      0
      • intansaraya says:

        mmg betul. peminat ct atau haters yg bandingkan mereka berdua tp yg peminat shila yg ngok buat fitnah kasi gift tu apa hal?? apa salahnya ambil kebaikan dari penyanyi lain. tak salahkan. mmgla tak boleh nak disamakan tetapi come monla… jgn poyo. tgk ig dia mmg rasa tak bersalah langsung!

        0

        0
        • kui says:

          sblm komen loveshila .. ade komen sorang haters tgh provoke .. sbb tu kuar nya komen mcm tu .. nara x printscren abis tu .. maklum la nara pun slh sorang haters .. nak cari salah x jumpa .. sbb shila ada kat china , so agak kurang la gosip …. jd ape yg ada , wlu pun xde kena mengena ngan shila .. x kira la asal kan blh jatuh kan shila .. nara akan update .. tu la tugas media skrg .. nampak sgt la .. cover2 la skt ..

          0

          0
        • sy bkn peminat ke2 artis ini. says:

          Inilah akibatnya klu jdkn artis sbg contoh dlm kehidupan sbb shila pun klu di provoke sikit. Melatah dia bukan main. Kluar stmmnt kontroversi mengutuk bangsa sndri. “ME – LAYU”. Padahal kritikan dr peminatnya sndri bukan haters pun. Fans dia da habiskn beribu RM pegi konsert di China pun kene herdik. Sy baca kritikan tersbt bukanlah teruk sngt pun. Skiranya @iluvshila nak bg stmmnt balas biarlah cerdik sikit bukan semborono. Buat ulasan tak benar. Siti tdk pernah di pulau & tdk pernah membalas dngn jwpn2 kontroversi. Fesyn dia dikritik teruk olh smua dhlu.

          0

          0
  23. Anonymous says:

    Well, ttg perampas suami org tu hanya hak mutlak ex bini dato K je bole bagi statement tu… yg lain yg berangan ex wife dato K apsal lak…

    0

    0
  24. andy lala says:

    jangan kata dato ti yuna pun ko belum tentu lepas lagi.biasa2 jer ko tu bkn yer hebat nau pun.gedik jer terlebih.

    0

    0
  25. aku says:

    peminat kat malaysia ni yang terlalu taksub dengan artis ni apa yang dorang fikir dalam otak erk?artis tu manusia gak kot.kelebihan dia sebab diaa ada bakat masuk tv org kenal..yg lain2 semua sama je kot..yang korang beria bergaduh ni kenapa?dari bergaduh baik korang fikir tambahkan duit poket korang.korang gaduh2 siang malam yang kaya yang bahagia yang seronok artis tu gak!korang??

    huh mengarut!!

    0

    0
    • intansaraya says:

      jangan kata peminat malaysia yg terlalu taksub, dimana2 dunia semua taksub dengan artis pujaan mereka. cuba tgk kat fb shila.. dia buat shooting kat satu sekolah di china, smp ke van student sekolah tu kejarrr… dimana-mana perkara tu sama. jgn nak salahkan orang lain je…

      0

      0
  26. peminat mereka says:

    Hmm..saya kecewa ble pkre mcm ni blaku..ye,saya pmint ct & juga shila tp xdla fanatik..saya minat shila ni sjak sek rndh lg,wkt shila berumr 14 dgn lgu ‘yg teristimewa’ & saya 12,ct jgn ckp la wkt kcik2 lg saya da ske tgk vdeo ‘1cnt 2jiwa’ tu..saya mnyokong karier kedua2 arts ni & mgikuti pkmbgn mereka tp smnjak dua mnjak ni saya sbgai pminat kcw dgn kptsn y shila buat ni,dr kes sharnaz lg,np shila xbfikir panjg? Shilalas ni pn rsenye xperlulah nk mbangkitkn nme ct dlm hal ni,xde kne mgene pn..shila & ct ad keistimewaan masing2,np perlu nk dikaitkn,nak taburkan fitnah..bpada2 lh wahai pmint..saya harap kdua2 arts ni trus maju dlm karier sbb anda bdua berbakat,saya tetap myokong anda bdua :)

    0

    0
    • intansaraya says:

      mmg betul tak boleh disamakan. bagai langit dan bumi pun. cumanya ambil kebaikan dari cari ct. ct lagi teruk kena hentam dengan wartawan. dari kisah tak nak bergambar dengan artis lelaki, dia merokokla yg ni mas idayu yg citer, ada affair dengan ramli ms smp deme bertenet kat hotel, kisah dia dengan arwah sharifah aini sampai saman menyaman, kisah si saerah, dari kisah cinta dia dengan dk, kisah anak tirinya si adib berpeleseran dengan makwe tersebar kat internet dan smp dia tak mengandung semua terpampang di media. aisshhh tapi tak pernah pulak dia keluar kenyataan media hanya nak ambik tau kisah peribadi dia. kalu betul sekali pun dia cuma kata no komen. no komen tu lebih elok dari nak mempersendakan orang lain. ambik perkara yang baik sahaja. shila tu dia yg membuatkan wartawan suka tau citer hal dia sbb dia yg cipta plot drama sebabak. dok nangis2 kat utube. dia jugaklah yg dok tempek gambar dia dengan johan ashari. dia yang bagi cerita tak perlu wartawan nak korek2 citer dia. contoh negara jepun, deme tu negara kafir tetapi kita ambil kemajuan ekonomi mereka bagaiman boleh pesat membangun. bukannya kita ambil ilmu pengatahuan mereka bermakna kita jadi kafir.

      0

      0
  27. ikan says:

    bodoh punye peminat.

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      memang betol cakap kau tu…perkara kecik punye pasal pon dorang nk kecoh2 kan macm siak kan ! pasal wartawan pooooon dorang nk kecohkn satu Malaysia…lain la shila ni kena rogol ke pe yg dorang nk bising kan huh ! malas lah minah jambu nk layan ni sume huh ! minah jambu nk singah kt rumah alif satar pulak..

      0

      0
  28. Ala.. ntah2 yang komen sedara mara dia jugak kot. sbb tu backing habis..
    Opss.. saya buat fitnah ke? minta maaf ye..

    0

    0
  29. Apa-apa pon CT the best..

    0

    0
  30. hamba allah says:

    dato siti adalah dato siti… shila is shila… x kan berubah….
    mmg shila akan pergi jauh sbb dia bekerja keras…..tapi jgn membezakan dia dengan siti la,, siti is no 1 dalam negara … x der sape boleh tandingi dato siti walaupon shila amzah… plez la peminat shila tolong matang ckit…. n tolong ajar shila jadi matang gakkk adoiiiiii….. rosak anak bangsa la…..

    0

    0
  31. noraabas says:

    sebenarnya peminat ct n shila sama2 tahap sek ren..mereka menambah dosa yg sedia ada..wartawan pakat tepok tangan..sudah2 la..dia orang tu artis je

    0

    0
  32. siapa shila hamzah??? says:

    ini semua poyo!!!!! hahaahahhaa!

    0

    0
  33. Biskut says:

    Sesuai la…peminat pun perangai cam shila juga. tak kan ke mana pun shila ni. selama aku idup, aku tak penah dgr pon tok tie berperangai cam shila ni. nk cover malu punya pasal, tiba2 bw masuk nama tok tie plak….

    0

    0
  34. chipsmore says:

    Siapalah Shila Hamzah jika nak dibandingkan dengan Siti Nurhaliza

    0

    0