Written by AbangNara | May 27th, 2014

Kasihan juga menjadi Iqram Dinzly. Kalau dulu dikaitkan dengan selebriti wanita seperti Fouziah Gous dan Soo Wincci, kini Iqram didakwa menjalinkan hubungan songsang dengan seorang pelajar di UK. Malah lebih teruk lagi, Iqram juga didakwa menghabiskan masa di sebuah kelab gay ketika menjalani penggambaran di London. Lebih teruk, mesej-mesej berbaur hubungan songsang antara Iqram dan pelajar tersebut telah tersebar luas dan menyebabkan orang ramai mempersoalkan orientasi seksual pelakon ini.

iqramdinzly

Memang agak menggelikan juga sekiranya mesej-mesej yang dihantar oleh mereka berdua ini benar-benar dimaksudkan sedemikian rupa. Namun hari ini menerusi akaun Instagramnya, Soo Wincci telah tampil menjelaskan yang mesej-mesej berbaur hubungan songsang ini adalah “dare” atau cabaran daripada dirinya buat Iqram dan pelajar tersebut. Fuh~~ Cabaran macam ini pun ada jugak.

iqramdinzly

Malah Iqram juga menerusi Mstar Online membuat penerangannya sendiri dan melahirkan rasa kecewa dengan tuduhan sebegini. Kata Iqram:-

Mungkin ada pihak yang mahu sabotaj saya. Kenapa orang nak kaitkan saya dengan hubungan songsang hanya kerana melihat saya bergambar dengan lelaki. Salah ke saya nak bergambar dengan kawan saya sendiri?

Bagaimanapun saya mengakui ada berkunjung ke sebuah kelab malam di London tetapi bukan berfoya-foya, sebaliknya sekadar mahu melihat suasananya sahaja.

Apa yang saya tak faham, kawan dengan perempuan salah, dengan lelaki salah. Habis saya nak berkawan dengan siapa? Berkenaan mesej Whatsapp itu, saya pun tak pasti itu mesej saya atau tidak. Tetapi kalau dengan rakan-rakan lelaki saya memang suka bercakap kasar.

Rasa lucu pula bila isu ini berbangkit lagi. Sebelum ini bila rapat dengan Soo Wincci, saya dikatakan cuba mengurat dia, sekarang cerita lain pula. Apa-apapun, yang penting keluarga faham siapa saya yang sebenar

iqramdinzly

Senang je nak selesaikan masalah sebegini. Iqram Dinzly kena cepat-cepat kahwin dan buktikan bahawa dirinya adalah lelaki normal. Lain kali di masa hadapan, janganlah buat “dare” sebegini lagi. Kalau yang tak masuk akal dan boleh merosakkan masa depan sendiri, baik fikir 2,3 kali sebelum buat. Tak pasal-pasal timbul kontroversi sebegini. Semoga ia jadi pengajaran buat Iqram.

P.S: NGO seru Cadburry tutup kedai dan keluar dari Malaysia

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

104 responses to Didakwa Amalkan Hubungan Songsang, Mesej Iqram Dinzly Adalah “Dare” Dari Soo Wincci

  1. nyah lorong says:

    kantoiii kau sesuatuuuuu nyah oi! tak payah nak deny lagi lah ikan! hahahaha

    0

    0
    • mutiara says:

      berape banyak bayar soo winci tu nak kaber line..oh no !!!!

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        kalau dia songsang skalipun,
        sama2 la kita ubah dia, bkan pegi kutuk woi..

        0

        0
        • Bedah says:

          “u make my thing hard laah” what a joke..
          hahahahahahahah.. mari gelak beramai2 ;o)

          0

          0
        • Olga says:

          alahai stop it la So Wincii… x payah nk jd kambing hitam sangat!
          ngko tu aku tgok attention seeker! GIGIH nak tunjukkan satu malaysia yg ko tu kononnya cantik, pandai masak, belajar tinggi, boleh menyanyi, boleh menari, berpuasa di bulan ramadhan, bercinta dgn budak melayu!
          walhal suara ko pun menyanyi kelaut!, pastu dulu masa bertanding kat Miss World 2008 Top 30 pon ko x lepas!

          0

          0
      • Neelofa says:

        mesra alam betul ayat diorang,
        best friend kot, korang ni ,, bersangka baiklah wei..

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        dosa fitnah apa? sesiapa bleh bagitau…
        pandai2 la korang..

        0

        0
      • Kak Ton bini Abg Li says:

        U make my thing hard lah???

        Owhhh… nak termuntah akuuu… Allah dah menjadikan ngko hensem… camni cara ngko bersyukur???? Mengapa??? Mengapa???

        Dgn muka hensem gitu… senang2 jer ngko dpt masuk pintu depan klu dah dpt kunci… TAPI MENGAPA LORONG BELAKANG YANG BERKUNYIT JUGAK YANG NGKO PILIH… BAHALOLL..!!!

        klu dah nak sangat… hiaskanlah pokok pisang dengan baju kot, berseluar jeans… ngko lanyaklah sampai pagi.. tapi jangan dibuat produk berasas tani plak pokok tuuu… geli akuuu….

        Udah2 ler tu… mohonlah keampunan dan hidayah drpd Allah SWT… renunglah kembali kisah Nabi Luth… semoga ia dpt membangkitkan rasa gerun dan takut membuat dosa…

        0

        0
        • jgn songsang says:

          hahaha.klaka komen nih.
          rsanya gurau gdik kot nk tnjuk cool kt soo wincci.
          hnya Tuhan yg tahu..hope tkde yg songsang

          0

          0
        • Bedah says:

          Any straight guys out there ‘whatsapping’ your straight guy friend joking like this?
          OMG.. your excuse is beyond stupidity

          0

          0
        • saje bernazi sikit says:

          to bedah : beyond *stupid
          bukan beyond stupidity.

          0

          0
        • budak baik says:

          saya rasa komen ni kelaka, tp seyes tak paham maksud yang kat bawah ni, sesiapa tolong faham kan sy…

          klu dah nak sangat… hiaskanlah pokok pisang dengan baju kot, berseluar jeans… ngko lanyaklah sampai pagi.. tapi jangan dibuat produk berasas tani plak pokok tuuu… geli akuuu

          0

          0
        • zaia says:

          Aku faham!
          Maksud dia…..pakai kondom la,bsuar jeans tu bermaksud kondom tebal la kan. Yg belum aku kaji lg ialah yg last tu, produk berasas tani tu apa?
          Kondom yg dibuat daripada tumbuh tumbuhan kot.

          1

          0
        • Jabatan Pertanian says:

          komen dia tu suruh pokok pisang djadikan tempias nafsu dinzly ni.konon2 pokok pisang ni dipakaikan baju laki dan dinzly hentam pokok pisang ni sampai pagi…haha tula pokok pisang ni x boleh dijadikan asas tani..ak pon nak muntah..seyes lawak dowh

          0

          0
      • Mengarut says:

        Nampak sgt suruh soo wincci cover line! pls laa .. tgk dia in real life jalan pun cm ppuan nmpk sgt dia ni GAY tp still x ngaku, dia igt org mesia ni bodoh ke ? semua org dah tahu la IQRAM GAY!!! pls la.. so boring retis2 ni propa lebih

        0

        0
    • Anonymous says:

      kantoi apanya. diorng buat dare dan akhirnya membuatkan orang lain salah faham.
      baca lah insta yg tepek kat atas tu.
      itu la len kali berhati2 ckt, gurauan ada batas

      0

      0
      • mutiara says:

        ala setakat nak ber insta camtu kate nak dare bagai..aku pon boleh buat kaber line..

        0

        0
      • dena says:

        benda ni bese2 je sbenanya…org ramai pun ramai gurau2 gini…saje ngusik2 kononnya…cuma bezanya ID ni retis….trus la kena…

        0

        0
        • 4ne3os2 says:

          lelaki normal takkan bergurau benda bodoh mcm ni..selain menggelikan, ini melibatkan agama, faham.

          0

          0
    • Olga says:

      XTERKEJUT PON DAH LAMA TAU YG IQRAM NI GAY,LAGI SATU IQRAM NI BODOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH DAH KANTOI PON MASIH NK COVER LINE LAGI PUIHHHHHHHHHHH LA,SAPE ADA TGOK INSTAGRAM IQRAM TU,DUDUK BER SYG, BER BIE LA DGN JANTAN GELI MAK NOKSSSSSSSSSSS

      0

      0
    • Olga says:

      YANG DISLIKE KOMEN NI MESTI PENYOKONG GAY KAN,XPON KORANG SENDIRI YG DISLIKE TU GAY

      0

      0
      • Gayah Oh Gayah says:

        Sbb ada komen2 yg buduss.
        Klu btul pn dia tu gay, korg prtikai dia tu msh cover line, budus ke dia nk mngaku?yg plng budus org yg prtikai kenapa dia cover line.

        Ko ykn sgt ke soo wincci tu prgi mmbuduskn diri nk cover dorg?ada bukti?whassp itu mgkn betul ‘dare’ dgn soo wincci tetapi ikram gay atau tidak, Tuhan dn org yg dah nmpk dan ada bukti saja tahu kbenaran.

        Brsungguh korg kat dlm BN ni mnguatkn andaian dia gay, klu dia bkn gay mcmmana?org prcaya jatuh fitnah
        Klu dlu dia gay tp skang dah insaf mcm mana plk?korg nak buktikn sgt dia gay.Kuatnya usaha. Mcm tu bsok2 korg insaf dgn kslahn korg buat, jgn trkujat bila org brlumba2 ungkit silap korg smpi mati.

        Whassp mereka pn dah boleh buat org fkr bkn2, org back up pn still tk boleh buktikn mereka bkn gay, itu padah mereka terima. Tp tk ckup lagi bg korg sbolehnya2 biar 1 dunia prcaya dan klu boleh biar ada video dorg main barulh puas ht bawa ke mati.

        0

        0
        • Olga says:

          DAH SAH2 LA DIA MNGAKU DIA PEGI KELAB GAY KAT UK TU

          0

          0
        • how dare u!! says:

          korang yang ada kawan gay@ada adk bradk gay@bergaul dgn gay, tidak smestinya korang pun gay kan tapi bahaya jgklah boleh terpengaruh

          0

          0
        • mutiara says:

          hello gayah oi..ko dah tengok gambar iqram neh bercium dengan jantan? mesti tak pernah kan..pegi la carikkkk

          0

          0
        • Bedah says:

          helloo cik gayah.. ini yg dinamakan public figure. suke tak suke dia kna telan lah.. dah taw diri tu gay, tak payah jadi retis, nobody care…
          Tgk Baby AA kehulu hilir sandang handbag LV.. “Ade aku kesah”.. Dari menyorok dari imej serban tak pasti kononyer nak jadi trend-setter padahal berkunyit uols.. keji!
          Tunggu 10 tahun lagi gietuw lah rupanyer si ID ni.. hahahahha

          0

          0
        • Tipah says:

          kalau jantan sama jantan straight bergurau cenggini, alamat dah makan kaki laaa jahh…
          Ade ke kaum lelaki yang betol2 lelaki bergurau lucah macam ni?
          Kalau gurau lucah mesti cakap pasal perempuan kannn..

          0

          0
        • Anonymous says:

          dah nama pon “dare”. bkn bergurau tp cabaran dr soowincci.
          mungkin soowincci nak test ada ciri gay ke tak siapa tau?
          aku caye ni mmg “dare” tp gay tak gay tu Wallahualam

          0

          0
        • Tipah says:

          Dare? are they 14??? pppfffttttttt
          I double dare if a real straight guy been dare to do such; he wouldn’t do it.. geli kot

          0

          0
        • zaia says:

          Aku x nampak aku x pasti betul atau x so aku x berani nk ckp lebih2.
          Tp yg pastinya aku pernah terbukak laman web gay…geli aku baca.
          majoriti muka jambu2 nasib baik muka ikram dinzly xde kat dlm tu

          0

          0
        • binjai says:

          tipah aku sokong ko…laki klu bergurau psl seks mesti ade kene ngn pompuan…ckp lucah pun msti sangkut paut ngn pompuan…laki fantasi seks terhadap pompuan mmg xleh dipisahkan..tp klu gurau camni dh lain dh ni..hahaha…

          0

          0
        • Bedah says:

          Binjai you confirm lelaki straight…
          takkan sanggup lelaki straight melucah berfantasikan jantan… keji

          0

          0
    • adam says:

      Bestnya kalau kena jolok ngan ikram.

      0

      0
    • euwwww says:

      satu je nak cakap… MENJIJIKKAN!!!!

      0

      0
    • my_instinct says:

      klu tul dare tu dari si winci ni..means appearance dia je yg berubah pkai tudung bagai sume…tp pemikiran dan percakapan kotor gak…mencemarkan imej muslimah sejati je…artis lain pun same blambak mcm dia ni…

      0

      0
  2. aida says:

    ok aq first !!!!! yeyyyy

    0

    0
  3. hak tuiiii says:

    iqram ni mmg well known gay..tak teruja pun baca cerita ni..haishhh

    0

    0
  4. aliyah says:

    aku first

    0

    0
  5. coach says:

    hurm…muhasabah balik knapa smpai difitnah. ujian atau bala? jaga akhlak, batas dalam pergaulan dan gurauan.. peace.

    0

    0
  6. ella kerinting says:

    i know ikram tak camnie kan baby.

    0

    0
  7. natalia says:

    abg ari jgn lah jd gay.. i mnt u sgt2

    0

    0
  8. sentap says:

    huhuhuhu.. kang komen jatuh fitnah lak. lantak kau la iqram.dulu minat dye. zaman2 dunia baru. pastu x da. semoga kita sume diberi hidayah. amin

    0

    0
  9. rararara says:

    nyah lorong, kannnnnn???? sesuatu sgt..tak payah nak bikin story kelakar2 camni, pakat dgn soo winci nak cover..ramai org dah perasan punnn.. sejak dulu lagi kau tu mmg gay iqram oiii..dan takde lelaki normal akan mendekati kaum2 gay / mak nyah / pondan ni semua melainkan mmg naluri mereka senget benget mcm kau..kesian lah kat tok hang weii..tok hang tu orang baik2..cucu dia pulak jadi gay camni..senget!!

    eh, nyah lorong..kau pun senget..kalau tak takde la nama kau nyah lorong kan…so, sila perbaiki kesengetan kau tu ye..berbalik pada fitrah, jgn ikutkan nafsu..dan tak payah putar belit cerita kononnya naluri lebih keperempuanan @ roh wanita tersorok dalam badan..kalau dah buat dosa tu, 1001 alasan korang cipta…pirahhhh!! Nabi tak mengaku umat, faham!

    0

    0
    • ddd says:

      hebatnya kire dosa pahala orang…pandai cakap kena ikut fitrah…jangan ikut nafsu…. tapi ko komen ni boleh tahan bernafsu gak ni….excited kemain…

      benda kalau takde bukti sahih blom tentu betul…jgn berani2 nk confirmkan mcm kite penah duk sebumbung ngan die…sedangkan yg sebumbung betol pun lom tentu tahu sepenuhnya… kalau tak betul jatuh fitnah plak… takkan dosa org je nk kire…dosa sendiri pun kena kire jugak

      0

      0
      • Bedah says:

        No straight guy in history will talks “nonok-nonok” dgn suara kepit tergedik with friends.. I was beside him, Anding dan sorang lagi tuh tak perlu sebut nama coz dah kawen.. Sad uols, ingat baru nak masuk carum.. hahaha..
        But it was 4/5 years back punya story.. Ingatkan dah berubah sebab berserban bagai….
        Tunggu 10 tahun lagi, alamat pegang kipas laa you jadi apprentice Azwan Ali hahahahahahha

        0

        0
        • anoni says:

          i rasa i tau sapa lg sorg yg dah kawin tu.rumors iqram dinzly ni gay dah lama kot dengar.sapa yg dlm industry mesti tau kot. its not uncommon anyway.bersepah kot.

          0

          0
        • mayday says:

          is it just me or nampak gila bangang soo wincci ni tolong kaverline iqram. buat dare cakap gay??apekah.how old are you guys weh. this is beyond hilarious HAHAHAHA please soo wincci if youre reading this,people are not stupid.that goes to you too iqram.

          0

          0
  10. Ipoh forbids Iqram says:

    Ceh, baik punya soo winci tolong cover iqram. Stupid dare played by kids, how old are you guys? 12?

    0

    0
  11. keram dinjeli says:

    keram. xyah nak nafikan la. kite org2 plu ni kenal sgt da artis2 gay ni. lepak QB memalam. rase nak list kan je nama artis2 gay ni. yg dah kahwin pun ade.

    0

    0
  12. kesian baby zaza nie kne fitnah..
    zaza nak pecah rahsia at sini.. zaza penah bgambar dgn abg hensem nie at time square n mid valley.. perh dy mmg sorg yang peramah kot, mungkin zaza comel kot time tu, tu yang iqram senyum memanjang je bila nmpk zaza haha.. tapi psal kes nie zaza xpcaya lgsg.. dy msih solo lagi, kot2 dy jodoh zaza kan3 hehe..

    0

    0
  13. aku says:

    lol langsung xlogik
    wincci dare iqram bermsg gay dgn student tu? pastu cam mane msg private tu boleh terlepas kat media?
    dari msg cover dr wincci nmpak sgt terancang. xkanla nak mintak maaf wincci cerita detail gitu, “sorry for my dare” dah cukup
    lollolololololol

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pojitip thinking. Wincci banyak nauuu dare dia. Tu yang sebut mane satu dare yang menyebabkan issue ni.

      0

      0
  14. Yr excuses are so lame n immature …. makin byk coverline, makin nampak kebodohan!! Antara artis2 tahap bodoh and munafik. Satu2 Allah buka aib, rasa kan …….

    0

    0
  15. bluergh says:

    gay in denial. tak yah deny la. obvious sgt

    0

    0
  16. hana montana says:

    Euww…whateverrrr…

    0

    0
  17. org says:

    apa yg pelik nye.. sblum isu ni mmg dh estblish gay. so obvious kot.
    admit pg kelab gay tp skdar nk tgk suasana.. motif??? kelakor la

    0

    0
  18. ARFDAFA says:

    ABC

    0

    0
  19. lady says:

    OMG ID GAy???!!!…sedihnya…..klu btl doakanlah dia dn kta suma m’dpt petunjuk dn hidayah dr Tuhan.d ampunkan dosa2 kta suma..aminnn

    0

    0
  20. KELOLO says:

    Owh…. I bersedia dipaksakawinkan dengan iqram dinzly bagi membuktikan iqram tidak songsang…

    0

    0
    • Bedah says:

      Uols rela jah?? Jgn uols.. ni spesis2 dilaknat uols.. keji

      0

      0
      • KELOLO says:

        Kalau betul dia tak gay, I rela you hahahahhahaha…. Sekarang ni tak confirm lagi kannnn… Tiba-tiba aku yang geli geli siput babi,

        0

        0
  21. jemah says:

    Macam tak logik plak story nih!!! Soo wincci tu dh disuruh Iqram utk cover line lah tuuuuu… haishhhhh mcm2 ragam manusia ni

    0

    0
  22. akak celah bedah says:

    eh memang well known kan dia ni gay?

    0

    0
  23. Senduk Beracun says:

    teringin nak tgk bibird iqram…. bsr ke idok!!! Huhuhu yummy….

    0

    0
  24. sally says:

    zaman skrg..bergambar dengan lelaki kate gay..tapi bile bergambar dgn pompuan rapat2..berpeluk2..xpe plakk..

    0

    0
  25. Tonkoro says:

    Iqram nyer jubo sedap mmg idaman anak ikan selama ni

    0

    0
  26. Datuk Mahfuz Mahfiz says:

    Kalau nak melawak pun ada adab dan batasnya dalam Islam. Tapi ini dah melampau nau. Baca pun jijik. Sayang ID tak jaga nama baik keluarga dia, datuknya bekas Menteri Besar Perak sekitar 1960an.

    0

    0
  27. luke says:

    Iqram ni tak tau la gay tp yg laki dia msg tu safrizal..tu confirm gay. Study kat imperial uk..coverline la kot soo winci

    0

    0
  28. sesiapa yg dah tahu tu..tolong janganlah aibkan dan kutuk iqram…sesungguhnya menutup aib seseorang tu adalah satu amalan yg mulia ….hanya tuhan yg maha mengetahui segalanya…

    0

    0
    • tehOais says:

      the thing is, dia sendiri aibkan diri dia..kita baca pun nak muntah, why la conversations between gay boys pun nak umum satu dunia baca? then soo winci’s statement is purely cover up..a stupid one..since dia yg aibkan diri dia, tak salah kalau org lain menasihatkan dia supaya kembali pada fitrah..tapi jgn lah menambah aib pulak, itu dosa.

      0

      0
  29. Benda Betul says:

    Sorry Iqram, bukan nak memfitnah atau apa. Cuma sekadar berkongsi cerita aku dekat kampus. Aku ada ramai kawan lelaki sekelas, tapi bila dah lama kawan dgn dierang, baru aku tahu rupanya ramai ‘LELAKI’ yg dua alam. Means, dgn perempuan pun boleh dengan lelaki pun dierang layan juga.

    Jadi aku tak pelik kalau BETUL iqram layan lelaki. Sbb aku sendiri terkejut ada ramai rupanya kalangan kwn2 kampus aku yg mmg nampak lelaki tapi sebenarnya gay. Dunia dah akhir zaman :)

    0

    0
  30. Nyah everywhere says:

    Tak pelik kalau dia betul2 gay. Sbb aku sndri ada kwn2 yg gay so aku tahu rentak hidup dierang, gaya fashion… Cliche dah..

    Tak pun jadi la mcm Jovian Mandagie, dia dulu pun gay, tapi alhamdulillah now dah berubah, dah kahwin pun.. Tak tahu la kalau nina tahu ke tak

    0

    0
    • Amy zindiga says:

      Eh betol ke JOVIAN tu GAY ?????
      Nampak mcm Macho sangat bila buat show.
      Aku rasa Iqram ni bukan Gay . Cuma sengaja org nk jatuhkan dia je.
      Kesian iqram ,
      Dia ni kurang publisiti la ..

      0

      0
  31. kubis bunga says:

    ish..ish..ish..

    0

    0
  32. minah jambu merah biru says:

    helo iqram ! kalau u tk buat u buat bodoh sudahhhh tk payah la u nk layan orang2 ni semua…orang2 ni bukan betol dia punye kepala hotak ! cakp semua asal bolehhhh aje …bergambar dengan lelaki pon tk boleh ke ? kalau bergambar ngan pondan ape pulak dorang akan cakapkn ? bergambar ngan artis pompan ape pulak rieksi dorang eeeeeeeeeeeeeee mengarot betol dorang2 ni huh !! kalau bergambar ngan budak2 nanti dorang akan tudoh yg bukan2 pulak tol takkkkkkkk…ape yg u nk buat u buat aje asalkn jangan buat perkara yg bukan2 sudahhhhh….asal kn u hepi sudahhh..

    0

    0
  33. akutengahwatesaimen says:

    Iqram…iqram…syg sunggoh ko adalah antara artis llaki plg kacak kt msia ni tp ruginyerr ko gay…ptut lerr pojiah gaung rejek nko

    0

    0
  34. Nina Garcia Joy says:

    Iqram dinzly gay? Beautiful Nara you are so 2000. Obvious kot, jln lenggang makyung takkan nak f perempuannn

    0

    0
  35. Biarlah Rahsia says:

    Hi korangz,

    Ingat yer konsep “dosa dengan Allah, kita boleh taubat dan minta ampun dengan Allah. Tapi dosa sesama manusia, selagi tak dimaafkan selagi itu tak diampunkan”.
    Senang kan konsep ittew. Kalau dia tak mengaku, kita tak boleh fitnah ye korangz. Ingat ittew… Anyway, iols selalu terserempak dengan dia kat surau The Curve. Baik budaknya. Gitteww..Doakan yang terbaik utk beliau. Bye uols

    Xoxo

    0

    0
  36. Zain Sardin says:

    ngaku jer lah ikram kan senang, tak salah pon jadi gay, byk negara dah bolehkan gay kawen baik ko dok kat UK jekkkk kat mesia susah kang, even byk gay merata2 tapi masyarakat still takleh terima

    0

    0
    • Bombastic says:

      Tgk name kau je dh tergelak besar aku…. Wakakakaaa!!
      Pandai ko padankn name :D

      0

      0
  37. Fish Fairuz says:

    Zain sardin, ko ckp x salah jd gay? Iqram tu Islam la. mmg lah salah.
    aku xtau kisah sebenar, xtau yg dia btul2 gay atau x…tp kalau lah betul…..
    SILA BERTAUBAT. SEMOGA ALLAH TIUPKAN HIDAYAH KE DALAM HATI KAMU.

    0

    0
  38. jiran iqram dinzly says:

    Gelak sakan baca komen uolsss.
    HAHAHA.
    Komen-komen kat abang nara ni terbaik dari ladang.

    0

    0
  39. Bedah says:

    Kelakar btol baca komen2 sini…
    Anyway ID, u going to Europe again kan this year.. jom gay parade…
    the best ever music festival.. everyone knows gay have a good taste of music..
    hahahahahahhaahha

    0

    0
  40. asraf says:

    Hahaha.. haritukann.. Ak jumpe.. dekat…. Area … Mase…. then… kebabomm!

    0

    0
  41. mok bedoh says:

    Mok bedoh percaya ikram budok baik..mok bedoh suka tengok dia belakon atau mengacara..boleh masuk list calon menantu mok bedoh ni hihi

    0

    0
  42. Marbeles says:

    ayat cliche artist Malaysia yg buat salah / gossip merapu2 adalah seperti berikut:-

    “yang penting keluarga tahu siapa saya yang sebenar..”
    “yang penting keluarga tahu apa sebenarnya yang terjadi..”
    ” Allah ada..”
    ” Allah sentiasa bersama saya..” dan banyak lagi..

    rasa nak muntah boleh tak?? tak payah nak kecohkan keluarga kau tahu, sbb benda bodoh yg kau buat tu bukan saja keluarga kau nampak/baca, tapi masyarakat keseluruhan juga! dalam perlakuan seharian tak pulak ingat Allah..tapi bila keluar paper/magazine je, ingat pulak Allah! sudah2 laa tagih simpati..simpati dulu pada diri sendiri sebelum minta simpati org lain..setakat ayat2 cover up elak malu masyarakat nak buat hapa! malu pada Allah dulu..bukan sebok nak cover malu pada masyarakat!

    0

    0
  43. amy says:

    siapa yg dok pspring condo tau la dia ni mmg super gay.. dulu ngan anding.. skrg student pulak.. ingat dah bertaubat… tapi haritu dia jogging pakai sluar ketat harimau jogging ala berlenggang kangkung, sangat perempuan dia berjalan..

    0

    0
  44. […] Didakwa Amalkan Hubungan Songsang, Mesej Iqram Dinzly Adalah “Dare” Dari Soo Wincci (87) […]

    0

    0
  45. hambaAllah says:

    kenapa manusia suka menjatuhkan orang lain ? tanpa mengetahui kebenaran . dari cara korang komen pun dah tahu yang masih bnyak kekurangan lagi dalam diri . kalau nak beri pendapat dan nasihat ada caranya . bukan dengan mengeluarkan kata kata yang kurang elok . bukan nak sokong sesiapa tapi tolong lah . kalau nak tegur orang kita kena tegur dengan elok baru lah terbuka hati nak berubah . jangan laa sampai mengeluarkan kata kata kesat . hubungan sonsang nie memang teruk dan ditentang 100% . tolong lah gay kat luar sana berubah dan kembali mengingati allah .

    0

    0
  46. najmi says:

    Kadang2 org kalau bab2 mengutuk atau menyalahkan org lain mesti no 1…kepada kita2 yg rasa sempurna ni… siap ad ckp mohon betaubat dan kembali ke jalan allah..ok tu dah sedap dgr..then kau carutkan org…kau confirm ker tak der dosa wahai manusia.. kalau betul pon iqram mcm tuu..kita doakan jela supaya dia berubah…bukan nak cari salah dia…manusia akhir zaman kita semua niee..

    0

    0
  47. binjai says:

    motif masuk kelab tu??saje2 nk tgk suasana??laki y btl2 laki xde nk masuk kelab tu nk saje2…org normal boleh pkr la mne baik,mne tidak…jgn sesekali membelakangkan agama..walau x gay sekalipun tp masuk kelab tu pun dh kire berdosa jgak…

    0

    0
  48. nyah says:

    dh kantoi mcm ni pn nk coverina lg ke?? die ingt org malaysia ni otak kambing ke apa. dh lama kot org tau. xyah nk coverina sgt. mak pnah tgk satu rancangan apa ntah die jd tetamu.. dgn confident n bangga nye bgtau die metroseksual slalu buat facial & manicure bagai. tu bkn metrosekual nyah!! tu dh pondan tegar namanya.. mak yg lentik ni pn x buat manicure nyah

    0

    0
  49. nara mata juling says:

    AKU LAGI PUJI FELIXIA YEAP TU…..

    0

    0
  50. Cass says:

    Suruh kawen utk buktikan dia lelaki normal? what a joke!. Nara ko ade baca tak berapa ramai lelaki 2 alam ni yg kawen dan nyusahkan bini dikemudian hari??
    Bangang punya jantan ni. muka smart perangai musibat.

    0

    0
  51. tayar says:

    dynas pun lesbian.

    0

    0
  52. bekas syaiton says:

    Percubaan yg bagus Wincci *clap clap

    0

    0
  53. islamkah kau?? says:

    Yang lu org dok sibuk hal org kenapa???…mcm lah keturunan ko org tu baekkk sgt!!…kalau bapak ko org gay pun mcmlah ko org nak mengaku ko org tu jadi hasil air mani gay…bodoh punya org malaysia otak sempit bnyk sgt makan sambal belacan itu pasal bodoh abadi…hallktuihhh

    0

    0
  54. islamkah kau?? says:

    Yg bapok2 dok maki2 iqram tu sah2 bapok dlm industry yg kecewa sbb dulu pernah nak cuba goda iqram..lately tahu kaum sejenis terus sentap meroyan mcm bapok setahun melacur kat bukit bintang tak dpt sekor jantan bodoh nak bg btg kannnn…bodoh punya bapok!!…dah kau tu bapok insaf2lah kurang2 gayboy takde ler nak buat tetek dan buang pelir mcm lu org..bodoh punya bapok make up artis..bodoh mcm kaldai..org malaysia.memang bodoh..otak kecik kalah indon yg dtg malaysia otak lagi cerdik dr lu org semua..org malaysia bodoh mcm kaldai..

    0

    0
  55. Hamba Allah says:

    Assalamaulaikum wbt.

    Sebagai hamba Allah swt kita hanya mampu berdoa semoga dia mendapat hidayah dari Allah swt. Mohon pencerahan sekiranya saya terkasar bahasa…Amin..Amin…Amin….

    Islam adalah agama yang baik sekiranya kita tersesat kejalan maksiat. cepat2lah bertaubat dan cepat2lah berubah ke jalan yang benar inshaAllah. Allah swt Maha Esa dan Maha pengetahu.

    Ikhlas daripada,
    Hamba Allah swt

    0

    0