Written by Bella | February 10th, 2016

Siapa sangka pelajar yang dianggap lemah sewaktu menyertai Akademi Fantasia 9 iaitu Ayda Jebat kini boleh jadi satu nama yang agak popular kini.

Mula terkenal menerusi drama Rindu Awak 200% Ayda kini melangkah setapak lagi dalam dunia lakonan apabila ditawarkan untuk berlakon didalam filem arahan pengarah terkenal Osman Ali.

Menariknya, Ayda juga diberikan kebebasan oleh Osman Ali untuk memilih dua orang pelakon pembantu yang bakal bergandingan didalam filem tersebut bertajuk Pinjamkan Hatiku.

Filem pertama tetapi Ayda seakan sudah dimanjakan bukan? Tentu ada yang fikir selepas ini makin diva la Ayda. Namun, Ayda menafikan dakwaan itu.

Mungkin ramai yang berpendapat bahawa saya sudah besar kepala sehingga boleh memilih pelakon lelaki yang sesuai.

Sejujurnya, saya memerlukan gandingan yang lebih senior kerana saya tiada sebarang pengalaman dalam lakonan filem.

Pada masa yang sama, Ayda sempat mengucapkan terima kasih kepada peminat beliau yang sentiasa setia menyokong beliau. Buat Ayda, tanpa peminat beliau tidak mungkin akan berada di tahap seperti sekarang.

Malah, Ayda juga ada menyelitkan nama kelab peminatnya, Ayda Jebat  Screamers didalam single terbarunya Pencuri Hati.

Tanpa mereka, saya tiada tempat di sini. Sebab itu, sebagai tanda terima kasih, salah satu cara saya menghargai peminat adalah dengan meletakkan akronim AJS dalam lagu Pencuri Hati

Osman Ali memberikan peluang kepada Ayda untuk memilih pelakon mungkin kerana ingin beliau merasa lebih selesa dalam filem pertamanya. Keserasian juga antara faktor penting dalam kejayaan sesebuah filem selain bakat yang cukup mantap dalam lakonan.

Sumber Berita: Kosmo

28 responses to Diberi Peluang Pilih Pelakon Lelaki Yang Sesuai Dalam Filem : Ayda Jebat Nafi Sudah Besar Kepala

  1. Anonymous says:

    Seriously aku tak penah suka dia ni. Aku tengok dia gedik je. Bakat lakonan biasa2 je. Muka lagi la biasa kategori ok. Dah ketandusan pelakon yg betul2 berbakat la Malaysia ni. Susah nak cari pelapis dan pengganti kepada Vanidah Imran, Sofea Jane, Ogy Ahmad Daud, Nasir Bilal Khan… dll. Sekarang retis lebih nk kepada melawa (walau tak lawa), kejar glamor, kejar jantan/betina kaya. Semua ke laut.. puihh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Alhamdulillah bla bleh kata dkt 0rg…mcm yg d0k kata tu perfect kn… aku ni bla nonton tv, jln crita bgus lyn, yg x bgus tkar channel. Nk komen2 org ni malu la pulak sbb x rasa dri sndri perfect…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        Amboii.. nak puji-pujian jerr… mmg tak ler. Kalau bagus org akan kata bagus. Dah tak bagus nak buat camne! Mmg tak best pon dia ni!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau dh pengarah atau penerbit suruh u pileh hero dlam drama or film u pileh aje lah aiman ke sape ke asal kan u tk pileh fatah amin ngan jol lipin suda ok pasal dua heroes ni tk sepadan ngan u ok !!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Kokopekat says:

    Poyo je lebih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. el says:

    sorry bukan dengki atau busuk hati ye, tapi memang tak ada yang special aku tengok dari die ni, wajah die, lakonan die, not interestinglah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Anonymous says:

    “Dia gedik, bakat lakonan biasa2, muka kategori biasa2, poyo, tak ada yg special, nothing interesting” hokey…

    Dah tu korang gigih nak kutuk dia buat apa kalau dia x ada semua yg kat atas tu. selalunya org yg rasa diri sempurna, buang masa je nak jelez dgn yg biasa2 ni walaupun dgn 1 ayat. Muah ciked… Muahahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Aku Manusia Biasa says:

    aku suka ja ayda jebat ni … dia gedik, it is fine at least watak lakonan dia menjadi … dia mmg tak la cantik mcm si Uqasha tu kan, tapi still aku rasa dia tak banyak gosip keluar meliarkan diri lagi lagi pergi bercuti kejap dengan jantan tu kejap dengan jantan ni … so aku still ada sebab untuk suka ayda jebat …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Really?? says:

      Owh… jadi nya kau suka lah pompuan gedik ni yg asyik berlaga tetek dia dengan jantan bila bergambar?? Kau kena check mata dik…. hanya orang yang intelligent dapat menilai jenis jenis BIRAH…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      tak peduli pun apa sebab kau.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • minah gomen online 24jam says:

      dia ni banyak gosip laga tetek dengan zul ripin .

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ummi says:

      sokong statement you. At least dia tak hipokrit budget wanita solehah depan orang tapi in private lain cerita. Dengan dia ni what you see is what you get. Another reason for liking her is dia make time to layan fans dia tak kira umur, rupa atau background. So janganlah jeles if fans dia loyal.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        tak payah suka sgt artis ni la…. sesat di dunia. tengok enjoy sudah. tak suka ambil remote tukar channel. baca gossip blog, jgn sentap lebih. namanya artis, mmg la jadi bahan.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. komarad says:

    jgn jeles aaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. schaalana says:

    rasa nak lempang2 je bila start cite Isteri vs Tunang..asal ko nyanyi terkangkang2 camtu dik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Anonymous says:

    Malaysia ketandusan cerita berbentuk mesej yg berguna. Selalu psal cinta anak datuk datin, cinta org kaya-miskin, cinta kahwin paksa, ZZZzzzz…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    Fan club dia Ayda Jebat Screamers?!!! Screamers? mmg sejiwa peminat Ayda Jebat ni dengan dia….terjerit2 kegedikan. Harap akak2 muslimah dlm club ni, jangan lompat n jerit sgt ye.. takut tercicir tudung, terbolen pulak.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. melati says:

    pompuan Melaka , mulut jahat…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. melati says:

    biar mulut jahat , tapi jgn menipu cam Neelofa jutawan muda konon……kalau Khinzir boleh berfikir lama dh dia sondol pungkok Neelofa ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Puteri Jelita Rupawan says:

      neelofa belum jutawan lagi ke?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      kesian melati. hari2 luah prasaan dlm semua komen kat BN ni psal Neelofa. Neelofa gorgeous superb lady yg jutawan, ad label tudung sendiri, ramai followers, mujur dpt hidayah. Maka melati pn meroyan lah hari2 di dalam BN ni, mengenang nasib dengki pd “The GORGEOUS Neelofa”. kesian melati..kesiannn…alololo..ak saran ko g kaunseling..ad yg percumaa Free of charge buat yg dengki mulut busuk n Tak Mampu Bayar mcm uu.. haha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • melati says:

        saya bukan meroyan kt Neelofa ..tapi meroyan kt Anonymous..sebab mereka suka sembunyi nama..org2 Anonymous ni, suka harap org belanja, mereka ni takder kawan…ini kenyataan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. nil says:

    sangat…sangat…..sangat tak mina dia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. lolalola says:

    haaaa bergaduh pa pasai retis2 nie ?? jom makan lagi best

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. sahabatprihatin says:

    Mohon bn tolong selidik Adel AF2014 yg tak berapa nak famous tu, mintak dia jangan cari jantan lain kalau nak buat laki. Bukan husband serta bapa kepada 3 orang anak. Sampai disuruhnya lelaki tu ceraikan isterinya..sungguh tidak patut!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Biasa la retis… Penyanyi no 1 korang pun sama. Pelakon sendu yg baru bersalin tu pun sama (sekadar bg 2 contoh drpd yg ramai tu). Ada jg yg pd mulanya sanggup bermadu kononnya tup2 si suami ceraikan isteri pertama. Nama pun retis.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Anonymous says:

    Jul ripin?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Comment

Optional