Written by Bella | September 1st, 2015

Baru-baru ini, ada berita panas yang mendakwa aktres Diana Rafar cuba untuk jenamakan semula produk laris #JamuSusukDara dengan menggunakan nama Abkara Secret Capsul.

Pengasas produk Jamu Susuk Dara, menerusi akaun Facebook miliknya menyatakan Diana telah mengambil kesempatan untuk melariskan produknya. Jelas bahawa pengasas produk tersebut tidak dapat menahan amarahnya lagi.

Erm… Terdesak nak hidup. Tak ada usaha. Ambil jalan pintas nak lakukan produk. Artis tak tahu malu. Tunggu mr lawyer respon call. Artis Diana Rafar tolong jawab. Nak settle mcm mana ni? Awak dah petik2 sy ni. Patutlah diva AA kuat carut. Artis ni jahat rupanya.

Walaubagaimanapun, Diana menerusi akaun Instagram miliknya menyifatkan tuduhan wanita berkenaan adalahs atu fitnah semata-mata.

Tidak tahu siapa yang benar dan siapa yang salah kerana tiada bukti kukuh bersama tuduhan yang dilakukan tetapi kami harap kes ini dapat diselesaikan dengan cara baik.

26 responses to Diana Rafar Dituduh ” Rebrand” Produk Jamu Susuk Dara

  1. minah jambu says:

    minah jambu tk main lah ngan jamu2 ni huh !

    0

    0
    • Anonymous says:

      ala xheran memang byk produk rebranding.

      yg owner nye pn, tnye lah dulu, maen terjah je.
      hengat ko sorg je ke ade produk..prtfffttt!

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Beribu2 produk kosmetik, ubat kurus, jamu di rebrandingkan…
        Kalau saman… pi saman semua org…
        Lagipun ingat senang nak saman2 gitu je…
        Produk yang sama ditambah baik kandungan, dah jadi produk yang berbeza.

        Honestly kalau aku nak beli produk Jamu Susuk Dara ni…
        Bila aku terbaca komen pengasas dia ni…
        Confirm tak jadi beli… rupanya mulut mcm AA..

        Susah betul nak jmpa pengasas berjaya, kaya raya tapi merendah diri dan mulia….
        Salute lagi kat Pengasas Terlajak Laris… sungguh pun lembut…suara kepit.. tapi dia cukup jaga pertuturan dan adab sopan.

        1

        0
        • Anonymous says:

          lagi satu yg qu puteh tu..
          pn merndah diri.
          tgk pengasas mude belia, betul ke ko yg asas kan..nenek pnye jamu ckp hengko yg bikin.
          byr royalti lah kat nenek camtu..hakhak..

          1

          0
        • mak dara says:

          tengok fb dia siap ada gambar lendir2 konon keputihan yang keluar lepas pakai jamu dia tuh.. geli tau tak!! tak payah nak tunjuk sampai mcm tu…

          0

          0
        • Mimi says:

          Betul!
          Ada juga jenguk FB dia Hanni Borhan masa kes dia kata husband dia hisap dadah tu. Masa tu memang kesian, tapi bila baca fb dia terus rasa tak patut kot aibkan suami sampai macam tu. I mean kalau tengok fb dia memang agak lucah juga. So, I setuju juga dengan satu komen kat sini tu, HB patut muhasabah diri, tengok diri kenapa duit berkepuk tapi tak bahagia.

          0

          0
    • apa punya turr says:

      Woi nara..!! ko buang la iklan usof wilcha nie.. menyemakkan jer.. Aku klik jer kuar.. Bodo punya nara

      0

      0
  2. minah jambu says:

    tu la sape suruh jual jamu belakon kan lagi bagos..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    asal bkk link ko je Nara keluar iklan usop wilcha…g home page balik pn keluar jgk menyusahkanlah..

    0

    0
  4. kent says:

    Sama bodo. Yg beli pon sama bodo. Dah kena tebuk mana mau ‘dara’ dah

    0

    0
    • saya says:

      kan…yg bodoh je percaya iklan…minum je produck hanjj ni kembali ketat dan susah nak seluk..bodohnya umah melayu g beli…
      testimoni pun x btl

      0

      0
  5. Melati pagi says:

    Apa kes owner jamu susuk dara tu tiba2 libatkan AA. Bodohnya perangai

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kiter rasa ni bukan salah diana rafar.. rasa agen2 dia ni nak promote tapi takder modal.. so gunala nama jamu susuk dara… pengasas JSD tu memang out of spoken ckit.. memang kaya banyak duit.. tapi siyes cakap bagi kiter dia tiada sikap merendah diri… riak pun ada.. klu pengasas ni baca komen kiter.. cubalah muhasabh diri.. kenapa anda sering ditimpa pelbagai masalah.. banyak duit tapi tak bahagia…

    0

    0
  7. pelikpulak says:

    erm.. dah kenapa.. lain la kalau statement tu keluar dari mulut diana sendiri. orang lain yang cakap, orang lain yang kena.. publisiti………. sabar jela Diana. Allah S.W.T. ada..

    0

    0
  8. mia says:

    Salah faham la ni. Statement yg die screen shot tu bukan dari Diana Rafar.. Biasa la kadang2 seller ade la tokok tambah sikit ayat nk lariskn produk.. nk meroyan ke keje nye.. siasat la dulu..

    0

    0
  9. AkuIalahSuperman says:

    Diam diam jela..?biarlah dorg settle…lagipun mereka berdua ni makan nasi korang ke?hahahahahhah okbai

    0

    0
  10. ss says:

    produk diana dara semula…bukan susuk dara laaa..sy pun pnh cube produk die tau.

    0

    0
  11. zaza says:

    bella xda follow up kes ni ke? senyap je lps tu..
    bkn apa..i xnk komen lebih2 sbb xtau hujug pangkalnya lg.xtaw sape benar sapa salahh.

    0

    0
  12. saya says:

    owner jamu susuk dara mulut mcm kepam busuk neraka..iklan selucah2 yg boleh..iklan bab sex je byk…

    mulut mcm hanjjj…tiba2 nak petik nama diva AA..mengamuk diva AA kat ig dia…pdn muka ko wahai owner jamu sangkak

    0

    0
  13. Joyah Pok Pek says:

    Yang promo dan labelkan produk tu sama cm susuk dara bukan nya Diana Rafar tapi org lain…sealer2 online..kalau nk kata rebarnd pun..produk kat malaysia ni semua kuar dri kilang yang sama jah..cuma pilih jenis botol dan label nak cmne..lepas tu siap packaginf ngn label dia bagi ko tmpal la sendiri dan jual..bukan nya da buat R&D atau kilang sendiri pun..

    0

    0
    • ain says:

      bukan ke jamu abkara linda rafar tu rebrand dari jamu dara semula bukan susuk dara..nape la melenting tak tentu pasal..tengok dulu kaji dulu..pastu guna media sosial nak hentam sana sini..

      0

      0
  14. naravuduh says:

    Hanni Borhan JSD ni kan ke yang laki dia hisap dadah tu yang ambik harta dia tu bulan Jun aritu?
    Ni mesti kes nk cover duit yang laki dia amik. huhuh

    0

    0
  15. ain says:

    Bukan ke jamu ABKARA linda rafar rebrand dari JAMU DARA SEMULA.. agaknye ada orang nak api2kan atau dia cepat melatah nampak ada dara tu..jamu tu pun dan lama ada..

    0

    0
  16. cik piNgu says:

    aku pelik.. dh dua kali iols tempek link psl jamu susuk dara ni. si hanni mtx maaf kat linda sb salah petik nama. tp link tu xde. ke bang nara xmo link tu ade kat sini??? cp kekdahnya.

    0

    0
  17. hakak says:

    pengasas die punya mulut..mak haiii… teringat seller JSD gaduh dgn doktor zubaidi..carut marut semua keluar….

    0

    0