Written by AbangNara | August 7th, 2013

Hari raya sudah semakin tiba. Pasti Diana Danielle sedang gembira kerana pada hari raya kedua dia akan terbang pulang ke Malaysia daripada Sydney. Kepulangan kali ini bukan sahaja untuk menyabut raya tetapi turut sama menyelesaikan pendaftaran anaknya di sini.

diana danielle

Untuk anda yang tidak tahu, Farid Kamil sebelum ini memberitahu yang dia enggan membuat pendaftaran nama anaknya di Australia kerana tidak digalakkan oleh pihak di sana. Ditanya oleh peminatnya di Instagram, Diana Danielle menerangkan dengan lebih teperinci tentang kesusahan di sana.

diana danielle

Bukan semua proses di negara orang sama dengan negara kita. Pasti Diana dan Farid lebih tahu mana yang lebih untuk anak mereka. Semoga Diana selamat tiba ke Malaysia kelak. Selamat hari raya Abang Nara ucapkan. Kalau nak duit raya untuk anak, meh lah datang beraya ke rumah. Hehehe.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

65 responses to Diana Danielle Perjelas Isu Pendaftaran Nama Anaknya

  1. Seketoi says:

    Sentap ke dd? Apa-apa jer lah korang…

    0

    0
    • gulahati says:

      Kenapa tak beranak di Malaysia je? FIY, x de nya anak jadi omputih kalau beranak kat Amerika sekali pun. Ini sains.

      I belajar sains… i tau lah.

      0

      0
      • bingu says:

        u belajar agama tak?

        0

        0
        • Anonymous says:

          mcm mana baby tu nak balik kalau tak daftar lagi…tak ada nama tak ada lah passport, ke baby tak perlu passport…anyone tolong terangkan ??

          0

          0
        • Reset Minda Bersama Tamara says:

          Yes mmg tak perlu daftar nama anak lagi . But atleast you should call him something . KAN ? Anak dah keluar berminggu2 still tak bg nama ? Yes you boleh daftar kan kelahiran nnt , tapi mesti dah ada nama utk dia kan ? Takkan pggl “BABY” jer ??

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          kecoh laa pengomen2 twitter tu..sibuk hal orang…DD balas dgn tenang..syabas…takyah nak kecoh sgt laa…mmg laa DD n FK celebs tp takyah laa sampai nak sibuk hal dalam kain..bangang!

          0

          0
      • . says:

        Nampak angkuh di situ.

        0

        0
      • alasan bertingkat2 says:

        so dd, ko sendiri kata australia cert siap dalam 4-5weeks. tarikh sebenar ko beranak pun dah lama, lebih dri 5 weeeks takkan cert tak siap2 muehehehehehe tak kuasa la dgn alasan ko n FK yang bertingkat2 nak menipu rakyat malaysia mcm la takde sorg pun rakyat melaysia yg beranak kat australia. so skrg, ape cite dgn study ko kat sana? Bile convo? mueehehehehehe

        0

        0
      • Leo says:

        macam le ko sorang je belajar sains..

        0

        0
      • epal says:

        u belajar memasak tak?

        0

        0
      • swimingpulpenuh says:

        gulahati, that’s a very stupid comment..really..
        my advise, pls stop exposing yr stupidity..unbearable for the eyes, mind and heart.

        0

        0
    • MINA says:

      Abg nara, blog lain xpapar pon name instg yg tanye dd…
      Knape abg nara x edit? Bg tnjuk komen ajela…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Inilah padahnya jika menyakiti hati org tua (Auntie Norsiah).. Nampak sgt DD & FK ni kaki putar belit n PENIPU.. Org lain pun pernah duk Australia dan beranak-pihak kat sana, takde masalah pun.. Artis yg suka menipu camni mmg tak sedar yg dia sedang membuka aib dirinya sendiri kpd umum…

      0

      0
  2. sapesaje says:

    ooo

    0

    0
  3. arabella says:

    dd selamat hari raya..semoga tabah menghadapi dugaan hidup
    to abg nara—-> sy peminat abg nara dr johor,..hehehe..selamat hari raya to abg nara n kak nara..n yor baby..(kat opis xjemu every hour bkak beautifulnara)opsss kantoii..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    selamat hari raya pertama, baby…

    0

    0
  5. syadia says:

    Xpela..janji semuanya sudah selamat..selamat hari raya semua..esok dah nak raya xmau gaduh2 ok..peace yowww!

    0

    0
  6. zuhry says:

    salam syawal abg Nawraa

    0

    0
  7. menyampahaku says:

    alahai u ollss jgn la kepochi sgt..dd n fk dh pk yg terbaik utk bb dia.. mesti diorg cuba cari jln plg mudah..anyway..slmy ari raya u olls..dah2 tamo emo2 k

    0

    0
  8. aku tak side mana2 says:

    Well…. mulut org dd. Bukan boleh tutup macam tempayan. I’m sure you want what’s best for your baby. To those yg berlagak pandai dgn komen2 yang kata FK and DD tak bijak utk regis anak kat aussie dan kenapa susah2 utk regis kat mesia, well… you guys are not equipped enough with the info. Mesti la FK dgn DD dah inquire mana yang patut. So, moral of the story, jgn berlagak pandai and doakan je lah kebahagiaan org… *peace*

    0

    0
  9. mak jemah tak femes daa says:

    Baik ko perjelaskan sekali isu kau beranak bile, tarikh sume… da alang2 terangkan… sbb takut kantoi ye… yg bole jawab je ko jawab kn……… yg lain tu jawab la sekali

    0

    0
  10. siti says:

    kenapa semua nak kepochi pasal aib org? korang pk sikit, aib korang Allah dh tutup.. Kenapa perlu kepoh? Why??

    0

    0
  11. Anonymous says:

    belajar lah tinggi mana pun… sains ke ape kerr tapi kalu keje ko nk buka aib orangg pirahhhh

    0

    0
  12. kayra says:

    eloklah dd dan baby balik sini beraya dgn famili. kat sana bukan ada sesiapa pun. selamat hari raya. maaf zahir dan batin. :)

    0

    0
  13. bestfren spongebob says:

    Meleis ni kepochi nak dd n fk perjelaskan isu anak diorang, kalau korang rasa diorg terlanjur sblum nikah, diam2 sudalah… Kalau korang paksa juga dd n fk ne ngaku, ape yang korang dapat? Puas hati la dpat wat diorang berdua malu sbb ad anak luar nikah… klu diorg mengaku pun, korang akan tetap x puas hati, tetap juga nak kutuk… pirahh… wat dd n fk, selamat beraya dengan baby baru, wat abg nara n family, selamat hari raya juga~ :)

    0

    0
  14. bbbb says:

    haaalah korg nie..jgn nk concern sgt la….bnde leh satle kot…kecoh lbih.. cer tgk kain tu… da t’carik bnyk kot….

    0

    0
  15. kerani pet pot says:

    hehehe …. pei australia bukannya nak belajaq tapi nak beranak …….

    0

    0
  16. tacacila says:

    kok ye pon nak gune passport express, nama baby nak tarok apa? sure kene ada nama passport holder kan? nak tarok boy bin farid, tak pon atan bin farid?

    0

    0
  17. seny says:

    baby of la…
    selamat hari raya abg nara…:)

    0

    0
  18. Adorabelle says:

    Baby da jadi warga Aus kalau x daftar kelahiran di kedutaan Malaysia dalam tempoh 2 minggu

    0

    0
  19. Meow says:

    Hadoiiii, tak sangka ada jugak orang nak bahan pasal budak tu takda nama. Biar ahh nama dia apa pun. Nanti-2 DD ngan FK buad la press conference bagitau nama anak dia.

    0

    0
  20. nurhana says:

    DD belajar kat Uni mana? amek course apa?

    0

    0
  21. Meow says:

    Lerrr, tak sangka ada jugak orang yang nak bahan pasal budak tu takda nama. Bior ler~ nanti DD ngan FK buat la press conference pasal nama anak dia. Habis cerita -,-

    0

    0
  22. hafiz says:

    Saya harap dd n fk sabar dgn penghinaan drpd orang ramai. Masalah baby pun nak di kecohkan….kalau ia pun dd dah terlanjur, pintu taubat masih terbuka. Tak perlu nak mengaibkan lagi. Orang yg mengata dd n fk, tak tahu masa depan esok entah ahli keluarga sendiri pun terlanjur ke apa. Entah2 datuk nenek kita pun ada yg terlanjur. Kalau tidak, dah jadi fitnah… yg penting dah nikah sekarang, buat terbaik utk keluarga. Yg busy body macam suka burukburukkan orang, diam2 sudah.

    0

    0
    • Nora Usatzah says:

      Saya sokong…biarlah walaupun da terlanjur. Bukan kita yang menentukan dosa pahala. baby pun xsalah apa2 dalam hal ini. zaman dulu lagilah teruk gamaknya…mana tau ada diantara kita dari susur galur yang begitu…
      Sudahlah…cuba kita jadi mcm DD n FK, mungkin kita pun kan buat benda yang sama, berdolak dalik. Tapi ini semua untuk kebaikan sendiri. Bersyukur baby yang lahir itu lelaki, klu perempuan…susah dibelakang hari. Jika benar anak itu bukan anak dari ikatan perkahwinan yang sah…FK n DD perlu merujuk pada yang pakar biler kembali ke Msia nanti. Jgn malu n segan…sebab memang salah mereka….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Klu dah tahu terlanjur, dok diam2 n muhasabah diri.. Jgn nak keruhkan lagi keadaan dgn mengutuk Auntie Norsiah dan membuat statement yg merapu2.. Aku kenal Auntie Norsiah, sgt baik n humble orgnya.. Auntie Norsiah yg baik camtu pun dikutuknya, itulah bila dah mengguris hati org tua mmg hidup tak senang!

        0

        0
  23. kak intan says:

    ya…. dd stadi u mana? ambik course apa? course pendek 6 bulan je ke?

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Farid n diana da slh lgkh at d 1st place lg..spatutnya diana pegi iceland ke,greenland ke..bru org xleh nk query lg psl registration procedure tu..xpn pegi angola ke,zimbabwe ke..snang ckp pegi je ngra yg rare utk malaysian stay..stakat aussie tu bersepah malaysian kat sna..so nk klentong tu pyhla sket

    0

    0
  25. markonah says:

    ngaku je la anak tu anak tak sah taraf kan senang. tak yah nak putar belit cerita la sangat

    0

    0
  26. koyak kain org nmpak sgt, ur kain? says:

    Halooo malay-sian.come on larr..takkan isu nama anak org pun kita nk kecohh.gasak diorg la nk register mana2 pun baby tu.none of our bisnes okeh! So typical malayy..hal makcik joyah sblh umah trtanggal gigi palsu pun agk2nya korang bole diskas smpai brjela2 topik tu.sedihhh! Wake up, masih byk lg big issues outhere yg ptut diskas berjela.malunya dgn bangsa aku yg masih iduo di jaman cik minah lenggang mulut kepochi.

    0

    0
    • Hello says:

      so ko komen kat sini apsal? gi la komen kat blog2 “big issues outhere [sic]” yg patut discuss berjela kononnya.

      ni la meleis2 self-righteous tapi 2×5. gi main jauh2

      0

      0
  27. emem says:

    Aku tertanye2 ape perasaan Nara update citer2 camni? Seronok ker? Best ker?

    Ker rase cam “Ahh bulan Syawal, apedehal! Tayah hormat bulan Syawal pun tape! Gosipp gosssipppp sampai bergaduhhh. Yess!!”

    0

    0
    • grrr says:

      Kadang-kadang saya fikir, musibah Nara dirompak hari tu balasan kepada segala aib orang yang dia buka di sini. Wallahualam.

      0

      0
  28. nori says:

    Dear DD,
    My 1st child was born there b4 im back here for good. u can’t register here without borang W. U kena pergi canberra register ur kids 1st. and borang W tu is considered as birth cert in M’sia. Harap maklum kalau tak buat masa je.

    0

    0
  29. jangan sentap boleh?? says:

    biasanye mase dlm perut lg parent akan sediakan name baby.or diorang walaupun xtau jantina ape akan sediakan options..klu girl ‘bedah’ misalnya.klu boy plak letak la ‘ seman’ ke?tak gtu?tambah2 lg anak sulung.Tp x tau la kan.lain orang lain kerenahnye..

    0

    0
  30. albab says:

    sib baek la baby boy …. klau ank pompuan jenuh nak jawap nanti .

    0

    0
  31. G says:

    BYK SGT SPEKULASI LA KORANG NI..BERBAIK SANGKA JE DAH LAA..MASING2 NAK JADI TUHAN, MASING2 ADA KENYATAAN SENDIRI APA FK DEGAN DD DAH BUAT KONONNYA..KORANG TERLIBAT SEKALI KE SAMPAI BENAR2 KOMPOM DIAORG BUAT ITU BUAT INI? KALAU PUN DIAORANG BUAT SALAH KE APA KE, APA KAITAN DENGAN KORANG??? TAKKAN LA BENDA SIMPLE MCM TU KORANG TAK BOLEH FIKIR KOT?? JGN TERLALU NAK MASUK KAIN ORG..CHECK DULU KAIN SENDIRI..TAH KOYAK KE, PERLU DIJAHIT KE, BERLUBANG KE, PERLU GANTI KE..ASYIK2 KAIN ORG JUGAKKKK KORANG NAK PI HENDAP..JAUHKAN LA NERAKA TU, BUKAN MAKIN DEKATKAN DIRI..TICKET MMG BANYAK KOSONG..TAPI NAK KE KE NERAKA??

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Maybe diowg ade masalah sendiri. kita tak tau. betul tak? mmg la kene daftar kat kedutaan kita kat sana. Janji sume selamat k? comey tul anak diowg

    0

    0
  33. Dealova says:

    KANTOI SUDA… itu je, sekian…

    0

    0
    • Dealova Sengal says:

      dealova, kau kantoi beromen dgn mak kau sendiri tak mau plak kau cerita kat sini..org lain yg tak tentu pasti lagi apa terjadi kau buat kenyataan mcm tu..mcm la kau tu DD or FK..hek elehhh…poyo terlampau..sengal pulak tu..

      0

      0
  34. shahila says:

    DD n FK cukip2lah buat statement yg membodohkan diri sendiri. Kasihan anak kamu… xpasal2 baby tu yg jadi mangsa secara xlangsung.
    fyi I duduk australia… temporary passport?? No such thing.. surat beranak n passport utk anak boleh buat kat canberra dgn kehadiran salah sorang ibu atau bapa tanpa bayi… kalau buat b4 10pg dpt collect on the same day after 3pm.. kalau tak.. thr next day.. mana ada sampai berminggu2 xsiap. N sydney to canberra bkn jauh mana.. byk flight n drive pn dlm 8 jam..org duk gold coast sanggup drive 12 jam ke canberra utk register anak.
    Prosedur u xboleh tipu sbb itu standard jgnlah tunjuk msia embassy sini mcm xefisyen sampai surat beranak pn berminggu2… tipu!!
    My advise… either dd n fk duk diam2… atau bg statement yg benar… peminat zmn skrg xbodoh.. jgn terus bersandiwara.. nanti hidup u all jugak yg kacau bilau bila2 org komen mcm2..

    0

    0
  35. saz says:

    Lantak la dorg nk buat ape…
    Buat pening kepalor je nk pk pasal dorg…
    Esok2 nengok je la ape nama anak dorg nk letak.. ramli ke, sudin ke, ajis ke…
    Kompem nnti kluar kat melodi… xcaye tengok arrr…

    0

    0
  36. rlinnaz says:

    ako xrase pon die kt Australia..nth2 melepak kt ulu mne nth…xalih2 gtaw kt Australia…boleh? da la amek gambo belakang ade pokok kelapa….nmpk sgt kantoiiiinye… pelik ako manusia giti…cakap terang sudah la~~ masih ckp nk mandang langit lagi…haishhhh…

    0

    0
    • gold dust says:

      aiyaaa…utk pengetahuan cik/encik rlinnaz, kat australia banyak aje pokok kelapa..tapi tgk area laa..takkan kat tengah2 bandar besar ada tanam pokok kelapa ye tak…kalau disana kat tepi2 jalan pun ada ditanam (coconut palm tree biasanya)..di tepi laut..di pulau2..even kat hotel2 / pusat peranginan dia pun banyak..mgkin sebab pokok kelapa tu cantik physicalnya, so ada daya tarikan..jgn la ingat ingat australia tu hanya ada bandar saje ye..macam Malaysia jugak, ada kawasan bandar, ada kawasan luar bandar..nasihat saya, kalau tak pernah keluar dari kaw kg kamu tu, at least byk kan lah membaca..tengok sikit dunia luar tu melalui pembacaan, melalui TV, etc. Even sitcom Giligan’s Island pun tunjuk bermacam pokok terutamanya pokok kelapa tumbuh melata di sana..banyak negara yang ada pokok kelapa tumbuh, di negara eropah banyak aje pokok kelapa..bezanya subur dengan tak aje..dan di Australia pulak byk kawasan/tanah yg sesuai tanam kelapa, lagipun Australia kan tak jauh dari kita..so kelapa akan kelihatan bersepah2 di sana..yg saya tak pernah sampai dan tak pernah lihat adalah pokok kelapa di kawasan antartika (kutub) aje sbb dipenuhi salji dan ais 24/7 365 days a year. Tapi tak tahu lah kalau ada, sbb saya belum pernah ke sana.

      0

      0
    • 11111111111111111111111111111 says:

      oi!! kat australia pun byk pokok kelapa la bahlul!!

      0

      0
  37. lee says:

    tulah DD dulu nak pergi aussie sebab nak belajar lah apalah, tengok tengok dah ter-pregnant ter-beranak pulak. banyak lak problemnya. isu dengan mak dengan laki lagi. tak maknanya study luar negara kalau camtu. tunggang langgang studies and habis beras jek

    0

    0
  38. TUpatLEmau says:

    Niiii satu lagiiii… I pernah dok Sydney stadi situ. tak pernah nampak pokok nyioq kat sana.. Setuju dengan Shahila… baik depa ni dok dendiam2 dari keluar statemen bukan2… peminat bukan buduh sangat… cheers..

    0

    0
  39. Mummy Aidil says:

    today,29/8/13,, ape nama anak dd n fk yer? sbln lbh dh x bg nama ank?ke nk tggu 9bln ckup anknye bru dftar?? wat ever

    0

    0