Written by serenity | January 11th, 2013

Dalam Harian Metro hari ini, pelakon Farid Kamil menafikan yang isterinya, Diana Danielle tidak dibenarkan menaiki penerbangan pulang ke Malaysia setelah berbulan madu selama dua minggu di Australia kerana tempoh kandungan yang melebihi had yang dikira selamat bagi bakal ibu yang mengandung untuk menaiki penerbangan.

Dan hari ini, Diana Danielle juga menafikan perkara itu dan menganggapnya satu fitnah.


Sebaliknya, Farid mendakwa isterinya ditinggalkan di Australia dan dia pulang seorang diri seminggu lepas kerana komitmen terhadap kerja lakonan dan temuduga Diana Danielle untuk pengajian ijazah di sana.

Dia (Diana) sebenarnya mempunyai temu duga melanjutkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Asas Kesenian dan Rekaan di University of Sydney selama empat tahun di sana.

Tambahnya, Diana yang mengandung dua bulan perlu terus tinggal di sana kerana menantikan keputusan temu duga dan akan pulang ke sini selepas segala urusan pendaftaran pelajar selesai.

Tambahnya lagi, keadaan isterinya di Sydney selamat dan tinggal buat sementara waktu bersama pelajar Malaysia di sana.

76 responses to Diana Danielle Nafi Ditahan Dari Penerbangan Australia Kerana Tempoh Kandungan

  1. mCm2 says:

    aishhhh…mcm2 hal la

    0

    0
    • loveONEW says:

      entah le..
      xtau ler..
      kang buat spekulasi salah pulak.diam2 je ler

      0

      0
      • Anonymous says:

        Dah alang2 tgh pregnant tu apa kata tangguh kn dulu hasrat nak smbung study tu…lps habis pantang nnti sambung la balik.. mcm kesian je time mengandung berjauhan dgn suami…anak 1st pulak tu…
        DD dah mcm tak menyempat je nk duk overc tu…

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ikut suka dia la nak belajar time tengah pregnant pun. Ramai gak ibu mengandung sambung studi dan dpt degree dengan jayanya.

          0

          0
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Boringggggggggggggggggggggggg………………………

          0

          0
        • Anonymous says:

          bg pendapat je tak perlu la nak terkejar sgt… yer la..semua benda mcm rushing je.. dr tunang, kawin, preganant pastu nak sambung study..

          klau u dlm negara ni ok le sbb dkt ngan suami and family tp ni sampai ke overc bawa dirinyer…

          0

          0
        • Pondan Sepi says:

          pompuan study..ke ceruk dapur jugekkk kan dan basuh seluar dalam suami akhirnya, uolsss????

          hahahhhaahahahaa

          0

          0
        • pondan sepi cetek pengetahuan says:

          hahaha kau ni bodoh kan. kau mst tak belajar sbb otak sempit. dia belajar tinggi2 pun, tu yang membezakan besar mana dapur dia nnt. and toilet yang bakal dia guna utk basuh seluar dalam laki dia, dgn education dia, toilet dia sama size dgn bilik tidur kau! haaha. paham?

          0

          0
        • ... says:

          pondan sepi,apa masalhnya kalau dia pg dapur dan cuci sluar lakinya?ok la tu,sudah la bpelajaran,rajin plak… kalau tidak bpelajaran dan pmalas,kan lagi buruk..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pondan sepi: satu lagi aku nak tambah, bukan setakat berapa besar dapur dia. Siapa yang akan memasak kat dapur tu? Entah2 ada tukang masak ker, personal chef ker… Kalau level mentaliti kau nie, Pondan Sepi – aku rasa dapur ngko pun dlm bilik sekangkang kera tu. Silap2 ngko jadi tukang cuci jamban kat rumah DD. Wahkakakaakakahh!

          0

          0
        • narin says:

          biarlah deedee nak smbung studi pun, deedee still boleh bergerak lah…yg korang bising2 nie knapa, skrg zaman moden..perempuan pun ada kerjaya, satu lg sape erh yg bodoh sgt create story deedee kena tahan…eeee memang bodoh lah org tu

          0

          0
        • oh begitu. mungkin blogger dengan seorang lagi Diana iaitu Janji Diana

          0

          0
      • Hish says:

        duduk rumah je lah….tak payah nak berjalan sakan sangat la haih !!!!!

        0

        0
      • pz says:

        tu la.. kalau dah tau perut tu akan mendatangkan isu.. honeymoon je la kat Malaysia ni.. tak payah nak berflight segala bagai.. dah org dah mengata sana-sini.

        0

        0
    • betul la tu says:

      Xpela… tgk je la nnti anak keluar ckup x 9 bln 10hari.. kalu x ckup pon bleh bg reason anak kuar awal n x ckup bln…

      0

      0
      • jorgelorenzo says:

        x habis2 org nk fitnah diorg berdua ni. haiii kesian depa. tp aku suka cara diorg ni. tunang pun x heboh2. time bercinta pun x over. x mcm sstengah artis lain yg bercuti sakan kat pulau b4 berkahwen.. opppssss

        0

        0
      • AnNas says:

        awak ni kan…..tak abis-abis tala ke situ, mengandung tak semestinya cukup 9 bulan, cuba awak try kawen, kot2 mengandung and beranak tak sampai 9 bulan, then baru awak tahu apa yang awak fikir selama ni cuma fitnah yang diilhamkan dan diindahkan bunyi dan pandangannya oleh syaitan yang direjam.

        0

        0
        • MINA says:

          TAKPE…TUNGGU JE 9BULAN KE DEPAN NNT… YG PENTING TUNJUK SURAT BERANAK..DATE OF BIRTH DLM SURAT BERANAK TU TUNJUK,…BUKTIKAN… BKN NK MENYEBOK, TAPI ITU PENTING…
          MMGLA ADE BABY LAHIR 7 BLN.. TP UTK KES DD NIE, BILA RAMAI DA BCAKAP, KALAU DD BERSALIN KANDUNGN 7 BULAN…LAGIII LA ORG SAMBUNG BERCAKAP….
          BILA SAH PREGNANT DD CEPAT JE UPLOAD GMBR UPT KIT DIA, BILA DAH BERSALIN, CEPAT2 JGK UPLOAD PSL BABY TAU… KAN KE BERITA GEMBIRA TUU

          0

          0
  2. Alahai says:

    apalah korang suka buruk sangka. Cumalah muhasabah diri tu.

    0

    0
  3. mak jemah says:

    eh kome ni..ate bio le die nk bt ape pun..udah ade laki kan..xpayah le nak fitnah2..p le sebok orang yg bunting xde laki tu..jage2..ade yang memeratiii~~~

    0

    0
  4. diana, tukar ler pic profile tweeter awak tuh yer… awak kan tgh pregnant, dapat anak rupa singa ke rimau baru tau… :P

    0

    0
  5. hery says:

    mcm2 laa.. setiap masa ade je gosip.. itu ini,bnde remeh n kcik jd bhn gosip.. alang2 nk gosip,baik gosip cmni je : diana x lik m’sia ikut suami nye sbb dorg gduh.. ha3.. gurau2 d pg jumaat,jgn mrh.. kalo dh die ade urusan study yg nk d setel kn,kte doa kn je laa yg baik2.. diana n farid xkn tau kte doa yg elok2 utk dorg sbb kte x b’hbng scre trus ngn dorg tp Allah tau.. smge kte akn m’dpt berkat dr Nya.. :-)

    0

    0
  6. zarazoro says:

    wartawan kan memang suka panaskan cerita, kejap2 buat peminat benci kat artis, kejap2 buat peminat “SAYANG” kat artis..lepas ni kalau fitnah tu kene kat batang hidung wartawan, baru ko ade akal..bimbo

    0

    0
  7. didi says:

    untuk org mengandung dinasihatkan naik flight bila usia kandungan 3 bulan atau lebih dan kurang dari 6 bulan kan? kalau aku salah, betulkan. so, apa isunya dekat sini? tak paham betul aku.

    0

    0
    • delina says:

      btol….xkn kandungan dd dah lebih 6 bulan?nonsense sgt!! aku 5bulan pun da kedepan perutnye,,,ni xnampak ape pun lg…nmpak berisi je sket… kaki2 propa yg saje nk memeriahkan suasana punye keje la tu

      0

      0
    • AnNas says:

      aku dulu naik turun flight,usia kandungan pun satu bulan dua bulan gak, insyaAllah, takdak pape pun…..

      0

      0
  8. Antu Kambak says:

    ksian couple ni..x hbs2 lagi…dia org dh selamat bnikah kawen…x payah lah nak sibuk fitnah diaorg mcm2..stiap org ada klemahan dan klebihan sendiri… Stiap org juga ada urusan sendiri..ada yg kita boleh share dengan umum ada yg mmg hak kita sendiri wlpun kita ni artis….

    0

    0
  9. Pagi jumaat says:

    Satu jelah aku nak cakap…korang if ada bukti nak tuduh org..go ahead bercakap2 selagi puas ati ( selagi boleh … tambahlah dosa tuh – neraka tu luas..nak duk ramai..bawak keluarga ko sekali pun boleh… )
    But if u dont know everything bout something..stop being a loser people…suka cari salah org..suka cakap2 …even isinya FITNAH.
    Seriously…kalau lah dia ni betul2 pregnant anak sah…menambahkan umat islam…korang rasa ALLAH S.W.T akan pejam mata ke dgn fitnah korang?
    Subhanallah…sesungguhnya org yg suka menabur fitnah ttg sesuatu hal…org yg di laknat ALLAH swt…

    But..if betullah dia do something wrong…kamu bukan tuhan nak hukum dia..lagipun dia dah kawin..kamu? Perjalanan kita panjang lagi…hari ni kita bcakap hal org..esok lusa ntah2 kamu.. Kamu..atau kamu plak yg lebih teruk dapat BALA….
    ;-)

    0

    0
    • Kompem says:

      hok dislike nih…kepanasan..bakal ahli neraka ker..suka fitnah orang jer kerja….
      Aku TAK rasa Mak bapak ko JAHIL tuk ajar ko hidup memfitnah orang….Bagus sungguh ilmu ko adoooo…cian mak bapak….insaflah weh…

      0

      0
  10. lyn says:

    aku rasa ni lah couple yg plg tak kacau org dan tak over masa bercinta tapi org tak abes2 nak up cerita diaorg..sudah2 la tu jgn sampai jd fitnah tak pasal2 buat dosa…

    0

    0
  11. Menipu la wei ….fitnah ni…i kerja cabin crew dah 10 tahun…kawin baru aje…dorang ni…hello…syarat wanita hamil naik flight : Domestic 37 bulan …international 36 bulan…

    0

    0
  12. QV says:

    Tak pasti tentang flight international tapi menurut prosedur MAS dan AirAsia, kalau kandungan dah mencecah 8 bulan, memang tak dibenarkan fly. Even kalau nak fly pun kena ada surat doktor mengesahkan usia kandungan. Agak-agaklah kalau nak sebarkan fitnah pun, does her tummy shows that she is 8 months’ preggo? Ingat bunting mcm kangaroo ker?

    Hamil bukan alasan untuk menangguhkan pengajian, In Sha Allah ketabahan ibu akan jadi kepada anak dalam kandungan. Selagi badan sihat dan ada keupayaan, ia bukanlah halangan untuk menuntut ilmu. Sementara duduk kat bumi Australia nie, ambik kesempatan makan makanan yang berkhasiat coz the quality of food is really good over here. Be strong and all the best, Diana!

    0

    0
  13. paukaya says:

    pk baik je dh la..

    0

    0
  14. . says:

    ala…ni pn nk kecoh…x ada cite lain ke…boringggggggg….

    0

    0
  15. Siti Fiya says:

    Saya pernah naik flight masa mengandung 7mths. Tapi perlu ada surat doctor. takde timbul issue pon dia kena tahan. Perut dia pun kecik doh.

    Lagipon masa mengandung la orang galakkan kita belajar banyak. kalau boleh buat matematik selalu. Kajian menunjukkan ibu mengandung yang buat matematik banyak, boleh dapat anak cerdik. Wallahuallam.

    0

    0
  16. Haizie says:

    kenapa kena tahan sbb usia kandungan, dia kan baru kawen, of koz la baby kecil lg…..mcm ada tak kena je neh…..jeng jeng jenggggggggggg

    0

    0
  17. efashaari says:

    ok je cont. study even preggy..aku preggy da 5 month ni still cont. master..study bukan penghlang bila preggy

    0

    0
  18. kikikukulala says:

    Cuma nak tanya,

    kalau kite pergi temuduga unibesiti ni, memang kompem ke kita akan dapat? hehe….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ala bukan susah pun nak masuk uni di australia ni.asal ada duit je boleh.banyak dari mainland china english entah apa2 study sini.lagipun salah satu main income australia dari foreign students

      0

      0
  19. Anonymous says:

    bodoh punya tajuk.. dua bulan ngandung sape nak tahan..??? ada yg pregnant 5 bulan pun relax je gi London blaja, ni hanya 2 bulan.. agak2la nak buat entri pun… sgt2 fitnah…!

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Naper la org nak nunggu2 sgt dia beranak ckp bln ke tak?kalo pun dia pregnant anak tak sah taraf sekalipon,depa dh kahwin kan?Mana tahu dh bertaubat,ni semua urusan Allah.Kalau iya sekalipun penah buat maksiat,tak layak ke depa bertaubat.Adakah kalau seseorg tu pernah buat silap sekali,kat neraka terus tempatnya tanpa ada peluang bertaubat.
    Doakan saja yg baik baik sudahh.Cukup2 lah fitnah org..bagilah diorg start life baru dgn aman.Soal dia nk berjauhan dgn suami,asalkan suami redha,dah cukup buat dia.Tak perlu restu org luar pun..

    0

    0
    • lara_hati says:

      Tetiba teringat cerita “Setia Hujung Nyawa” hehehe..tidak ada insan suci yang tidak berdosa di masa lampau” , dan tidak ada insan berdosa yang tidak mempunyai masa depan”…ermm.., berfikiran positif.

      0

      0
  21. chekedauttt.. says:

    sbb dia excited bg tau dia pregnt la tertimbul isu2 hot nie. relax la..
    org 1 time prgnt mmg la excted nk bg tau.. jgn la hati n kepale otak tue asyik nk pk buruk je..klu mmg buruk pon dia dgn tuhan. korg ape susah hati sngat nie?

    0

    0
  22. jay ai says:

    yang penting dia orang dah kawin…anak tu sah ke tak sah ke urusan dia orang dengan Allah. Doakan dia orang jadi ibu dan bapa yang baik…

    0

    0
  23. didi alias says:

    xp mmg btol pon…npk cm da x myempat2 sgt nk smbug bljr…
    yg dy bljr kt smenyih tu da grad lom..
    ni msti something nie…
    fans dd gn frid msti dislike komen ak nie nt…

    0

    0
  24. dontdont says:

    tapii…bukan ke tempat isteri di sisi suami..??lebih2 lg time mengandung…ape guna ade suami kalu time mcm tu keseorangan di tempat org…kalu btl2 nk study bt la family planning dlu…br btl2 blh fokus ngan study…

    0

    0
  25. nora sandha says:

    tak mungkin terlebih bulan.
    kalau perut mcm fasha sanda baru ku percaya dia dah terlebih bulan..

    ini kalau ‘terlebih’ pun dalam 4-5 bulan kot. bukan lebih 7.

    0

    0
  26. diana nk jd student pulekkk says:

    pelik kenyatan pared kamil.

    bini dia ada temuduga, tapi dia mcm dah tahu keputusan temuduga tu.

    diana tinggal kat sana sampai urusan pendaftaran peelajar selesai? dah tahu keputusan temuduga ke?

    0

    0
  27. man grengggg says:

    member aku org kedah..meniaga gerai makan..mmg kenal sgt ngan si Farid ni..junior dia kot kat skolah dulu..dia pun ader cerita masa kawin tu DD ni sudah yot berapa bulan ntah…x tahu betul ke tak..itu yg aku dengar la masa dok sembang2 ngan dia kat kedai 2 minggu lepas..harap2 x betul la apa yg dia cakap tu…nanti jadi fitnah plak..

    0

    0
  28. nara yg tlebih prasan says:

    Lari ke sydney sbb nak melahirkan lah gitu. *sambil pegang calculator.

    0

    0
  29. david teoh says:

    dok la sana sampai bersalin
    pastu balik sini bawak baby. jangan plak tipu tarikh bersalin ya…

    0

    0
  30. david teoh says:

    dok la sana sampai bersalin .Aku penah tgk kwn aku ni..pregnant 6 bln tp x nmpk sgt perut sbb dia jenia bdn kurus.siap le wat senaman lg dgn bdk2..

    pastu balik sini bawak baby. jangan plak tipu tarikh bersalin ya…

    0

    0
  31. zack yong peng says:

    my boss preggy 4 bulan perut tak nampak sgt..tak pakai baju mengandung pon…

    sebenarnya masa kenduri kawin FK kat kedah…kandungan DD ni brapa bulan ek??

    0

    0
  32. shera says:

    ala per nak heran kan…aku sendiri ms mengandung 8 bln lebih pun perut tak nampak…coz aku kurus…bila aku apply cuti bersalin terkejut kwn opis aku coz baru tau aku dah mengandung n nak bersalin dah…tp mmg pert tak nampk kecik sgt2…baby pun 2.6 kg jer beratnye…aku rs dd nie jenis yg mcm aku kot…perut kecik ms mengandung…

    0

    0
  33. matyo says:

    Sebelum kahwin:
    Hanya tinggal 12 hari saja lagi pasangan pelakon Farid Kamil dan Diana Danielle bakal bergelar suami isteri yang saha setelahkedua-duanya membuat pengakuan tersebut. Walau bagaimanapun, dikhabarkan Diana Danielle bakal berhenti berlakon seketika setelah berkahwin kerana berhasrat untuk menyambung pengajiannya di National Institue of Dramatic Art (NIDA) di Australia dalam bidang penerbitan.
    sila lawa
    “Saya akan sambung belajar pada tahun hadapan di National Institue of Dramatic Art (NIDA), Australia dalam bidang ‘production’. Jangka masa pengajian saya selama setahun.”ujarnya.

    Dia juga berhasrat untuk menyambung belajar kerana mahu membantu bakal suaminya, Farid Kamil, selain hasratnya untuk membuka syarikat produksi sendiri.
    sila lawa
    “Selain belajar untuk menambahkan ilmu saya juga belajar untuk membantu Farid dalam bidang produksi ini. Selain itu saya juga berhasrat untuk membuka syarikat produksi sendiri. Bukan apa, sampai bila saya nak berlakon, kerana berlakon ini ada masa surut, dan ada masa pula lebat,”katanya.

    Menurutnya juga, Farid Kamil akan menyambung belajar di peringkat PHD.
    sila lawat
    “Farid juga akan sambung belajar di peringkat PHD. tetapi hanyalah di sekitar Kuala Lumpur sahaja. Walaupun kami berkahwin. ilmu tetap dicari dan saya tidaklah terlalu risau kerana tiket penerbangan untuk ke Sydney murah. Ramai juga pasangan yang sudah berkahwin tetapi masih lagi belajar.
    sila lawat
    “Sebelum kami lebih serius, Farid sudah tahu mengenai keinginan saya untuk menyambung pengajian di luar negara, dan memang dia faham dengan menyokong impian saya itu. Usia saya pun masih muda lagi, cuma perlulah berjauhan sedikit. Kalau saya dan dia mempunyai ilmu, bolehla kami berkongsi untuk masa hadapan.”ujarnya. – GUA

    Selepas kahwin:-

    Farid Kamil Nafi Diana Danielle Kena Tahan Di Lapangan Terbang Sydney
    Masih ada lagi desas desus kurang enak yang tersebar walaupun selepas pasangan ini berkahwin & terbaru, ada yang membawa gossip mengatakan Diana Danielle telah di’tahan daripada terbang kerana usia kandungan lebih bulan yang di’hadkan.
    Kejadian itu khabarnya telah berlaku ketika pasangan ini ingin pulang ke Malaysia selepas berbulan madu & pihak berkuasa Lapangan Terbang Antarabangsa Sydney, Australia tidak membenarkan isteri Farid Kamil ini untuk pulang sama.
    “Perkara itu tidak benar dan isteri saya masih berada di sana kerana ingin meneruskan pengajiannya,” ujar Farid Kamil yang di’temui wartawan Harian Metro baru baru ini.
    “Dia (Diana Danielle) sebenarnya mempunyai temuduga untuk melanjutkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Asas Kesenian dan Rekaan di University of Sydney selama empat tahun di sana”
    Farid Kamil turut menjelaskan yang isterinya itu kini tinggal bersama pelajar Malaysia sementara menunggu keputusan temuduga & pendaftaran pelajar selesai — juga bakal bertemu semula akhir bulan ini selepas tamat penggambaran filem.

    mana satu kenyataan yg betul ni? 2 statement berbeza ……

    Last edited by cikgu_murni on 11-1-2013 04:01 PM

    Wmen r Like Wi-Fi she sees all available devices but connects to the strongest one
    Reply Report
    beta_carotene

    147
    Threads
    3
    Fans
    310k
    Points
    Warrior

    Joined2-12-2007
    Follow PM
    131#
    Post on 11-1-2013 04:09 PM |View author’ posts

    0

    0
  34. Cik Peah says:

    Berita mcm nie pn ko nak siar ke Nara??bosannnnn la…..

    0

    0
  35. haniff hasan says:

    daripade dulu aku x pernah bekenan dgn si diana daniele ni,
    blakon bukan elok pon. harapkan muke je cantik.hhhhhmmmm
    ape pulak kontroversi lepas ni

    0

    0
  36. anje says:

    this is my personal opinion… sorry kalo ada sesape yg terasa dgn pndpt aku ni…
    Aku actually sokong mostly all pndpt2 kt ats ni sm ada pro or contra psl hal ni…

    Tp, ada 1 benda yg aku still x phm adlh kesahihan pregnancy test yg DD tjk…well, as a mother of 3 kids, for sure aku tau mcm mn rupenye kalo kita dh confirm pregnant in 2 wks (coz aku pun kes bunting pelamin & check mostly tiap2 hr sbb teruja sgt nk pregnant..heheheh)… frankly speaking & most of mothers yg kengkwn aku pun ada same opinion which is in 2 weeks, warna line ke 2 yg nk tjkkan pregnant adlh TIDAK sepekat yg DD tjkkan kt instagram tu… tu sbnarnye dh mcm 1 bln lbh nk msk 2 bln kalo 2nd line warna pkt mcm tu (sbb aku test jugak lps sbln ms 1st baby…)… musykil…musykil… ditmbh pulak bila tgk blk, FK tetibe jer umum kawen sbb sblm tu kate nak ambik ms sethn utk mendalami agama sblm kawen & x tau la bg korg tp aku rs, DD mcm ‘comel’ cket ms kawen tu… yg nk tergelaknya, FK pulak ragu2 mulanya sblm DD jlskn betuk2x…. hehehe….

    But, howeva, itu antara diorg dgn tuhan, i do admit that we can’t judge others, it just some curiosity jer…betul atau tidak, wallahualam… didoakan agar jodoh diorg kekal hingga ke akhir hayat di smping family tercinta… :-)

    0

    0
  37. abg nara pnya kawan says:

    Eh smbg dgree?dd sblm ni msuk form 6 ka dploma? Sthu aku after spm dd x smbg stdy lg..ka aku yg ktgglan berita.

    0

    0