Written by AbangNara | September 20th, 2013

Sebenarnya, jadi Diana Danielle ini memang sukar. Apa sahaja yang dilakukan, menjadi bualan ramai. Tunjuk gambar mengandung pun orang pertikai, beranak pun kena selidik, kahwin dengan Farid Kamil pun orang persoalkan. Malah ketika Diana Danielle menyambung pengajian di Australia, ramai yang menganggap sebenarnya Diana Danielle pergi untuk menyembunyikan diri dan bukannya belajar di sana.

diana danielle

Sepupu Abang Nara merupakan salah seorang pelajar di sana dan dia sendiri memaklumkan yang memang Diana Danielle ini pergi untuk belajar. Malah kemesraan dan kebaikan hati Diana Danielle menjadi topik perbualan antara pelajar-pelajar di sana. Semuanya kagum dengan Diana Danielle yang begitu merendah diri. Malah kalau Farid Kamil datang melawat, dia pun turut sama bergaul dengan pelajar-pelajar Malaysia di sana.

diana danielle

Terbaru menerusi akaun Instagramnya, Diana Danielle telah berkongsi gambar kad pelajarnya ketika berada di Australia. Sekali pandang nampak macam budak form 4 pulak. Hehehe.

diana danielle

Bagi Abang Nara, bukan semua orang suka berkongsi gambar-gambar, status-status aktiviti seharian yang dijalani mereka. Diana Danielle ini masuk dalam kategori tersebut. Jadi bila jarang berkongsi gambar-gambar terkini, orang mula serkap jarang dan buat andaian sendiri. Bukannya salah Diana Danielle kerana memang dah sifatnya sebegitu. Jadi semoga dengan perkongsian gambar kad pelajar di atas, segala persoalan anda telah terjawab.

69 responses to Diana Danielle Kongsi Gambar Kad Pelajar Di Australia

  1. saya ok jer!! says:

    okay, percaya. NEXT!

    0

    0
  2. Shhh says:

    alah msa nilah abg nara nak ckp sepupu abg nara belajar sana…knpa masa ari tu kecoh2 tk ckp pun sepupu blja sana..ABG NARA NI POYO22222

    0

    0
    • kamariah says:

      btl…

      ko mcm mengiyakan jer ms org kutuk dianakan
      sian diana ms nilah sepupu ko lah adik belah mak bpk kolah
      ko tanggung la dosa.

      nara kdg2 kite ni manusia kene btlkan ape yg x btl
      ni idak ko biorkan aje org kutuk2 diana dlm blogkan

      nara nara……peace

      0

      0
      • MINA says:

        Betol! Kenape post2 sblm nie abgnara xbackup dd?
        Kalau abgnara da tau kbenaran?
        Tulisla entry awl2 dulu… kan blog abgnara, kan sukati abgnara nk tulis ape pon kan

        0

        0
    • -.- says:

      NARA mmg poyos pun. bergh~ nak melaga org je.. buat medan utk org mengutuk.

      0

      0
  3. Semak Perut says:

    Tahniah DD…korg yg jeles2 ni, korg hado????

    0

    0
  4. lalaland says:

    time ni la ko nak kluarkan kad pelajar bagai~ auta

    0

    0
  5. Merkuri says:

    baik la saya percaye abg nara… Continue ….. cite sekinah kempunan nk ikut aserap muslim honeymoon dgn Dayana…. ngidam nk gi jgk katanya…… eh,eh

    LIMA TAMBAH ……. SAMA DENGAN ENAM…
    huhuk2

    0

    0
  6. […] semoga dengan perkongsian gambar kad pelajar di atas, segala persoalan anda telah terjawab. – BEAUTIFULNARA […]

    0

    0
  7. adiduuuu says:

    alahaiii br register tah2 dia ni br laa ade bran nk tayang kad blaja..

    kalo da bese menipu selamenyela menipu…..eh ape citer mak dd?? kempunan owg tua tu nk tgk cucunye.jahanam punye menantu pisahkan anak ngn mak…

    6 – 5 = 1

    0

    0
  8. oooo says:

    HAHAHAHAHAHAHA… TU LA WAHAI WARGA MALAYSIA YG SUKA MENGHAKIMI…KN DAH MALU SNDRI…DD BTL2 G STDY LH…..SAPE LAH YG CKP DD G AUST SOROK KANDUNGAN….SHAME ON U….MALUUUUU…PADAN MUKA…
    PROUD OF U DD…DIA DIAM2 JEE…

    0

    0
    • kira says:

      so? ada can nak tengok surat beranak muhamad lah lepas ni?

      0

      0
      • Miss M says:

        perlu ke? c’mon laa get a life laa…

        0

        0
      • Saya Adalah aku says:

        tak habis²!!!! pas ni nak tgk apa plak? tak bosan ke jaga tepi kain orang lain…tepi kain sendiri rabak tak sedar!!!! disgusting!!!!!!!! nah amik jarum ni p jahit kain awak yg dah rabak tu!!!!!!

        enam campur tiga pun abg nara ni tak reti nak kira!!!!

        0

        0
        • pak cik kaya says:

          kalau kau tak nak jaga tepi kain orang.. kau tak baca blog ni… kisah abg nara poyo tu ada lah 2 kali sebulan.. ke kau peminat abag nara… wahahahahahh

          0

          0
      • monitor4 says:

        lepas surat beranak anak dia, apa lagi yg awak nak tengok? manusia mmg susah nak puah hati. cukup2 lah tu menghakimi orang.

        0

        0
        • Haya Ima says:

          Kalau DD keluarkan MyKid Muhamad sekalipun, ada je mulut yang akan cakap tukar tarikh semua bagai. Manusia memang tak pernah puas hati. Kan?

          semoga DD n FK happy happy aje.

          0

          0
  9. Anonymous says:

    tunjuk tahun lah.. kad tu spe2 pn bleh buat aka print…

    0

    0
  10. adnan semput says:

    cer tunjuk surat beranak muhamad pulak. ade bran?

    0

    0
    • Kak Timah Lambong says:

      Akak sokong! Akak sokong!
      Cer tayang sket surat beranak anak ko tuh. Nak gak aku tengok muhammad bin …..
      Tarikh lahir official nya bila
      Tayang DD oiii jangan tak tayanggg

      0

      0
  11. Anonymous says:

    Kenapa tak tunjuk gambar penuh kad pelajar tu ye. Tahunnya , kursusnya dll. Kalau betul.. apa nak disorokkan lagi… Lagipun kan trend artis-artis sekarang ambil sijil kursus jangka pendek di luar negara…. Janji status overseas.

    0

    0
    • anon anon says:

      tak semua orang jakun macam kau.
      Ada orang masih lagi value private life dia. And juga for security reasons.

      Yang kau jakun sangat tu kenapa? Klau dia tipu pun kenapa? Sebab orang-orang judgemental and jakun macam kau la there is a need untuk menipu. Sebab orang judgemental dan jakun macam kau dan kau orang kau orang ni la ramai budak kena buang dekat tong sampah.

      Bukan aku agree dengan kejahatan tapi korang ni akal singkat. Budak tu dah keluar, yang korang still nak hukum tu kenapa? While you still need to address the root problem i.e long term solution, masih lagi kena ada short term solution untuk existing problem.

      Paham?

      ke tak?

      Kalau orang tak pandai dia memang tak faham benda gitu. Dia reti nak bantai orang je.

      0

      0
  12. biru mata hitam ku says:

    ntah2 kad wat sndiri …… amboi ..!! abg nara pon subahat sama …..Ada ak kesah …. lantak ko la diana ………

    0

    0
  13. Mimi says:

    Wow!
    Nara u such a fake.
    Kalau betul apa u cakap, masa orang dok kecoh-kecoh kenapa u tak cakap?
    Kenapa tak perbetulkan statement masa tu?
    U keluarkan artikel yang misleading, yang buat commentor berfikir macam tu, and then blame commentor sebab suka spekulasi?
    Seriously? I rasa u memang makan duit haram atas blog ni.

    0

    0
    • Shhh says:

      btul aku dh makin bosan ngan abg nara ni…mcm lalang..pastu da plak soalan matematik

      0

      0
    • minah jambu merah biru kire ok says:

      ape yg kau bebualkn ni mimi ??? macm siak aje !! kau pon haram jugak pasal kau datang kt blog haram ni huh !! haram jad betol !!

      0

      0
  14. Unagi No Sushi says:

    Korang ni.. Bila dia tunjuk kad pelajar korang ckp dia baru register plak. Selalu pikir negatif ye? Tak penat ke semakkan minda dgn perkara2 negatif? Org berjaya selalunya seseorang yg penuh dgn sifat positif dan pemikiran positif. Lg 1, at least diana ada courtesy nak tunjuk yg betul dia pergi belajar. Kalau dia buat bodoh tanpa membuktikan pape pun takde salahnya sebab we are all strangers who don’t deserve any explanation of her personal and privacy.. :)

    0

    0
    • Mashi says:

      true..rasa nye dorang belum rasa kena kutuk ni.. sebab asyik mengutuk dan berfikir negative je.

      0

      0
      • mokcik says:

        betul betul betul…mmg dah org msia mcm tu… sebab tu naik minyak 20 sen salahkan BN, tp air dkt selangor ni berminggu takde, tak pulak salahkan PKR… eh eh….motip? hahhahahah..aku salah tempat gossip plak…

        0

        0
        • bangang punya mokcik says:

          oii bodoh …. krajaan pkr x leh wat apa la psal air …. bab air ni di control oleh kerajaan pusat ia itu umnok ……bangang …!!

          0

          0
    • Shhh says:

      ni bukan soal fikir negatif..knpa awal2 dulu tak tunjuk kan yg dia blaja sana…tk da lah org nk fikir yg bukan2…slalu org akan fikir negatif dulu…mcm LJ dia bgtahu dia g NY..bgtahu kolej mana..

      0

      0
      • Backup says:

        “slalu org akan fikir negatif dulu” hahahahaha….

        idiot comment!

        positif la deq nonn oii. bawak2 pegi ceramah agama byk sket. ntah hape2

        0

        0
  15. Mashi says:

    kadang- kadang orang lebih senang mencari kesalahan orang lain dari mencari kebaikan.kadang-kadang orang akan mengutuk orang lain walaupun orang lain itu menbuat kebaikan dan apatah lagi membuat kesalahan. tak perlu nak percaya pada karma, tapi percaya pada Tuhan, apa yang kita buat baik atau buruk,kita akan dapat baasan dari Tuhan.
    so in diana danielle cases, dia pegi sana untuk belajar. so is it a good thing or a bad thing? then u look at your comment, are you talking good or bad thing to her?
    kalau semua benda nak kutuk pun tak boleh jugak kan. ish pandai2 lah fikir. and lagipun, diana danielle ada hak nak sorok aib dia.. –,”””””””‘

    0

    0
  16. mokcik says:

    ape kata DD upload plak gambar birth certificate anak dia…baru bleh senyap kan…

    0

    0
    • Miss M says:

      mokcik ni macam makcik2 minah kepo.. internet bergerak laa hehe amboi sibuk nya nak tau hal orang lain.. kemain

      0

      0
  17. yanto says:

    Nara yg sala.. die ade info tp die diam2 je dulu kasi org buat dosa byk2 br nk ckp yg betol.. hmm fitnah tjadi bile berita x disampaikan dgn complete. Duit x berkat ni. Baik nara cr kje lain..tkot bkn stakat ilang kete je nti… pikir2 lah ye

    0

    0
  18. betik says:

    walaupun aku bukan peminat diana, tp pada aku dia x perlu bukti kan apa2 pun kat org asalkan dia tau apa yg dibuat and apa yg dia x buat.

    0

    0
  19. Mirai Suenaga says:

    Orang nak tgk surat beranak anak kau tu je.

    0

    0
    • poyo says:

      tak payah nak poyo sgt la..ko nak selak hal dlm kain org ape hal..nak tau sgt rahsia org tu buat apa bungok..tah2 ko yg ngandung anak lua nikah..jgn nak mengata org sgt..org mcm korg ni la slalu buat jem jalan pagi2..sbb terlalu nak ambik tau hal org…jaga je la diri sndiri..keburukan tu..dengar tak dengar sudah..Islam pun x galakkan ambik tau hal buruk org…bungok!

      0

      0
  20. TOLOL says:

    ko orang semua memang bodoh…dh nmpk kn kad pelajar dd tu…maknanya memang dia gi blaja kat sana.masih nak nafikan..tu tengok kad anu ko org sendiri.dah buat lum…

    0

    0
    • lea says:

      kidding right?
      http://www.nida.edu.au/NidaCustomisation/CourseList.aspx?TYP=270
      the only course offered by NIDA which started with NIDA Oxxx is NIDA Open short courses which has 2-4 week residency courses which issues student pass as well.

      stayed there for 5++ months huh..

      0

      0
    • leas says:

      kiddin right? check website NIDA. INTERNATIONAL & interstate PROGRAMs

      the only course offered by NIDA which started with NIDA Oxxx is NIDA Open short courses which has 2-4 week residency courses which issues student pass as well.

      stayed there for 5++ months huh..

      0

      0
  21. ola says:

    kidding right?
    http://www.nida.edu.au/NidaCustomisation/CourseList.aspx?TYP=270
    the only course offered by NIDA which started with NIDA Oxxx is NIDA Open short courses which has 2-4 week residency courses which issues student pass as well.

    stayed there for 5++ months huh..

    0

    0
  22. ihateuzura says:

    iols xsuka farid kamil.. iols kecik hati dengan farid kamil ni.. iols minat dia gila tau, 1 day, iols pergi pulau Redang, iols nampak dia tgh malam di tepi pantai tengah calling2 bergayut laa org melayu kata (tak tahu dengan siapa), iols ckp dengan dia, nak gambar bersama..dia xlyn iols! dia buat bodoh jerkkkk.!!!!!! as long as kao ckp laa, excuse me sorry, i bz now, maybe next time.. ni x, xder respon lgsg! pdhal iols ni tercongok, terpacul dpn dia ni..pastu, iols bau kt dia ni, bau weed kuat!!!!! kaki kadun rupanya si FK ni.. lahaii….. esok ny, iols nampak DD pun dtg, join laa fmily trip FK di pulau redang…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Saya pun mmg x faham dgn pengomen2 di sini.tunjuk salah x tunjuk pun salah.apa bukti yg sebenarnya yg kamu semua nk tahu?Apa2 pun saya rasa diana x perlu tunjuk semua ni termasuk surat beranak anak kerana semua tu P&C. Apa org nk kata biarkanlah, sbb org yg mengata kita dia terpaksa menanggung DOSA kita sekiranya apa yg dikatakan satu fitnah.Saya rasa org disini lebih arif DOSA fitnah tu lebih besar dr membunuh!

    0

    0
  24. Anonymous says:

    yg komen2 negatif atas2 ni sume BODOH

    0

    0
  25. kiko says:

    nasib baik aku komen kat bawah..selamat dr jd bongok..:D

    0

    0
  26. ihateuzura says:

    sedihnya org thumb down dgn komen iols..pdhal iols cerita yg benar tau..!! bkn fitnah!

    0

    0
  27. dunya says:

    hm sorry ek mencelah sbb cara dia amik gbr student ID tu pelik sket.just kalau kita share student ID, kita share full kan slalu? tgn tak tutup sana sini.. anyway aku study kat CoFA kat unsw (fine arts) and kawan mat salleh aku kat NIDA … and aku pnh tgk student kad nya dan bahagian yg tutup itu….

    ape2 pun. mmg dd study time kat sana skjap. tu boleh confirm.kad tak tipu :)

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Bila jadi celebrity ni , kena la hadapi semua ni. Peminat nak tau semuanya pasal kehidupan artis. Peminat bukannya bodoh. (Lain la kalau jawab Maths abg Nara 6-4 pun tak tau.)Mereka sentiasa mencari dan tertanya-tanya siapa, apa, kenapa, bagaimana, di mana dll. Sampai la apa yang mereka nak tau ada jawapannya. Jadi….. jangan la main sembunyi-sembunyi. Sebab apa yang tersirat dan tersurat di dalam maupun di luar negara akan jadi bahan cerita hingga ke akhir hayat. Bila dah masuk dalam industri ni terpaksa la hadapinya. Tak boleh marah-marah tau nanti peminat lari , susah cari makan.

    0

    0
  29. […] Kamil pun orang persoalkan Malah ketika Diana Danielle menyambung pengajian di Australia ramai Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Australia, Danielle, Diana, Gambar, Kongsi, […]

    0

    0
  30. purple says:

    abis study x??? hahaha..sbb kat malaysia pun x abis studynye… :-P

    0

    0
  31. ZZ says:

    SIAPA KAMU SEMUA UNTUK MENGHUKUM DIANA? SUDAH CUKUP KE PAHALA ANDA SEMUA?

    SEDANGKAN ALLAH AMPUNKAN UMAT. APA HAK KITA MENGHAKIMI DIA?

    0

    0
  32. Luth says:

    Walau apa pun yg DD tunjuk dan pertahankan, wpun betul atau pun menyembunyikan sesuatu, itu adalah hak individu……benda dah terjadi takkan nak buang kalau ya pun tuduhan yg mgatakan DD ada menyimpan rahsia kandungannya, biarlah……bagus apa dia ambil tindakan untuk meneruskan kandungan tu, bukan menggugurkannya……lebih mulia dari org yg suka gugur kdgn….byk terjadi pd manusia biasa, baik yg bertudung litup atau pun tidak….semua manusia buat silap……biarkanlah………kita tak perlu buka aib org…..mcm tu lah org melayu….kalau jadi kat saudara sendiri……baru kita tau nak fikir mcm mana nak simpan rahsia…..untuk DD ….buat pekak telinga je…..org nak bckp kejap je…..kalau betul pun tuduhan itu silap, mereka yg dpt dosa, kalau betul pun tuduhan itu betul, berdosa juga org2 ya syka buka aib org……kita pun tak perfect…..fikir positif dahlah…….

    0

    0
  33. Luth says:

    Walau apa pun yg DD tunjuk dan pertahankan, wpun betul atau pun menyembunyikan sesuatu, itu adalah hak individu……benda dah terjadi takkan nak buang kalau ya pun tuduhan yg mgatakan DD ada menyimpan rahsia kandungannya, biarlah……bagus apa dia ambil tindakan untuk meneruskan kandungan tu, bukan menggugurkannya……lebih mulia dari org yg suka gugur kdgn….byk terjadi pd manusia biasa, baik yg bertudung litup atau pun tidak….semua manusia buat silap……biarkanlah………kita tak perlu buka aib org…..mcm tu lah org melayu….kalau jadi kat saudara sendiri……baru kita tau nak fikir mcm mana nak simpan rahsia…..untuk DD ….buat pekak telinga je…..org nak bckp kejap je…..kalau betul pun tuduhan itu silap, mereka yg dpt dosa, kalau betul pun tuduhan itu betul, berdosa juga org2 ya suka buka aib org……kita pun tak perfect…..fikir positif dahlah…….

    0

    0