Written by Bella | July 24th, 2017

Sedang berusaha untuk menjadi seorang isteri dan ibu yang hebat, Diana Danielle akui beliau sedang menghadapi tempoh sukar dalam perkahwinan. Berdepan dengan pelbagai dugaan, Diana tetap bersyukur hubungannya dengan Farid Kamil masih lagi bertahan dan berharap rumah tangga mereka akan kekal sehingga ke akhir nyawa.

Betul, lima tahun pertama tempoh perkahwinan adalah yang paling sukar. Kami sedang dalam usaha melepasinya setelah berhadapan dengan seribu satu masalah sebelum ini. Untungnya saya dan Farid masih mampu melaluinya dan berhadapan dengan masalah yang datang. Untuk mencari keserasian tentu sahaja memakan masa yang panjang. Pun begitu saya bersyukur mampu bertahan ke tahap ini. Moga rumah tangga kami juga akan bertahan sehingga ke akhir hayat.

Terdahulu, Diana ada membuat pengakuan mempunyai masalah rumah tangga sehingga membuat keputusan untuk berpisah bersama Farid. Walaubagaimanapun, segala masalah mereka sudah selesai setelah duduk berbincang dan meluahkan isi hati masing-masing.

Perkahwinan itu bukanlah satu perkara yang mudah tetapi dengan kesabaran, tolak ansur, kepercayaan, kejujuran serta cinta ia mampu kekal sehingga ke syurga. Satu lagi, jangan mudah mengalah dengan dugaan yang datang.

Sumber Berita : Berita Harian

16 responses to Diana Danielle Akui Sedang Lalui Tempoh Sukar Dalam Perkahwinan

  1. melatikotsanggedebak says:

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm artis tak dak cerita lain kah…
    cinta, kahwin, beranak and cerai…………..
    next please

    6

    1
    • minah jambu suka saahara yaakop says:

      dh ada laki ponnn sukar dlm perkahwinan…idop aje la macm biasa jaga makan minom anak laki ape yg sukar nye ?? kalau time nak keluar berlakon ha keluar aje tapi pasti kan dh siap semua kerja rumah..ape yg sukar nye kena branak ???

      4

      2
      • ok ajer says:

        ntahlah…apa yang sukar sangat tu…sepadan dah sepadan…anak dah 2… susu pampers rumah makan semua ok… apa lagi yg tak cukup yer…artis2 ni..

        5

        1
        • wekkkkkkk says:

          adakah seimbang kuarga dn kerjaya yg nk di kejar…kalau u single mungkin boleh tenang dn hadapi profession tu, tpi kalau dh jdi bini org..mana kerjaya, mana rmhtangga…byk masa terluang pada kerjaya jika mahu menjadi pelumba profesional..
          rasanya rmhtangga lagi byk cabaran kalau nk kekal berbanding yg tu..
          cuba tgok isteri Datuk Lee Chong Wei…snggup korban kerjaya demi suami..
          tenang dn x ada kontroversi stakat ini.

          3

          0
    • FASHA MEMANG GEMOK says:

      NI LG SEEKOR! KJAP CKP BAHAGIA, KJAP CKP SUKAR! KLO DH TAK BHAGIA, CERAI JE LAH! TP KLO DH BERANI MINTA CERAI TU, PASTIKAN MOVEON! JGN MCM FASHA GEMUK TU, KALUT LPAS TAHU XLAKI ADA GF MUDA! HAHAHA

      9

      -2
  2. Anonymous says:

    Adakah ade kaitan dengan ape yg dia buat dekat mak dia selama ni? Kifarah – Karma or whatsoever? #JustAsking

    7

    0
    • Anonymous says:

      saya pun terfikir pasal hal ni…. fikir balik pd “titik permulaan” masa mula2 kahwin dulu… apakah “layanan” diana & suami terhadap si ibu dulu sehingga sekarang? ibu yg membesarkan diana seorang diri dan dilayan sebegini…

      3

      0
  3. melati says:

    Yg penting Bila tua nanti tk Bercakap dgn Kucing ” , mcm Neelofa & seangkatan dgn nya bakal bercakap dgn kucing bila tua nanti…..wakaakakakakakakakaakakkaaaa

    2

    7
  4. mok cute says:

    hrp2 jodoh kekal…tu pasal org tua2 ckp…feel bercinta tak sama dengan kawin…masa bcinta sumer nmpk baik..indah…tu yg byk acah2 tjk romantik sblm kawin kat media sosial IG bagai…korg dah kawin ti baru tau…

    0

    0
  5. Seangkatan Ouh says:

    Nak Tanya …. CEMBURU BUTA sangat ke dia nie ??

    4

    0
  6. anon says:

    sb tak berkat lah tu, tulah jgn wat musuh ngan mak sendiri……

    1

    0
  7. Ros says:

    haha nasibla, sape suruh kawen awal. org struggle mcm nak mampus carik duit di zaman kenajiban celaka ni, hang x abes2 lovey dovey, mcm org kisah sgt psl korang berdua yg suam2 kuku neh…adoi, next!

    0

    0
  8. Mutiara kata says:

    Sabor le..kalo dah idop brsama Dan segala benda sudah terlihat Cthnya kentot ,bulu ketiak harus d jaga supaya keserasian itu tidak memusnahkn idop Brumah tangga.

    0

    1
  9. Anonymous says:

    Pendapat sy tgok sama ada diana dgn farid bersedia utk berkahwin atau tak pada mula2 dulu.mereka mmg bercinta tp suddenly kahwin tanpa khabar pertunangan atau merisik ke.sy rasa perkahwinan mereka tergesa2.diana belum meletakkan sepenuh hati dia pada perkahwinan.redha.terima baik buruk pasangan,rela jadi suri rumah,merasa cukup dgn apa yang suami berikan zahir dan batin.farid wallahualam,kakau ikut usia dia sepatutnya sudah bersedia utk bermhtangga.tp diana wktu tu baru 21 tahun.thats why pasangan berkahwin ni kena bersedia dari segi mental dulu utk berkahwin.redha.redha.redha.jgn terlalu ikutkan dunia yg semuanya agungkan duit,harta,kekayaan.semoga diana dan farid bahagia sampai syurga.amin

    3

    0
  10. Anonymous says:

    Bagi saya pasangan semuanya ada masalah.single ada masalah,kahwin pun ada masalah.tapi ingat ada hikmah dlm apa yg berlaku.Diana danielle tak perlulah bercerita tentang hal2 perkahwinan,kalai boleh ceritakan yg elok2 je.kalau yg tak happy ceritakan pada Allah dan pada kaunselor yg blh bantu.cerita secara umum mcm ni,ada org yg akab mengata dan mengeji mungkin xramai mendoakan yg baik2.farid kamil pulak cool je,mgkn lelaki dia rasa masalah rumah tangga ni biasa je dgn pasangan2 lain.wanita yg terlalu amik port sgt.

    2

    0
  11. Kahwin muda says:

    Tu la hg…kena telan juga pahit manisnya hidup brsama,pasrah sgt ko ni sbb time kawen ngn time cinta cintun dak sama seronoknya then ko mesti rindu time muda remaja ni…time memula nk up…kalau bleh rasa mau d undur je ke masa lalu..tp hidup kena matang, ksian anak2..so diana ko bg la nasihat yg berguna tok remaja yng masih di buai mimpi d luar sana.

    0

    0

Leave a Comment

Optional