Written by AbangNara | April 22nd, 2012

Selama ini kalau tak silap Abang Nara, memang tiada majalah yang diterbitkan khusus untuk pemakai tudung di Malaysia. Namun kini dengan kewujudan majalah Hijabista terbitan karangkraf, pastinya pemakai tudung di Malaysia akan lebih teruja untuk mengikuti fesyen-fesyen tudung terbaru. Sebagai permulaan, Diana Amir menjadi penghias muka depan untuk majalah Hijabista edisi pertama ini.

diana amir hijabista

Semoga dengan kehadiran majalah Hijabista ini, lebih ramai rakyat Malaysia yang akan terbuka hati untuk bertudung. Apa pun janganlah bertudung dengan terlampau mengikuti fesyen sehingga terlupa tujuan asal kita bertudung. Tak gitu? Anda boleh Like Facebook Majalah Hijabista untuk maklumat lanjut.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Diana Amir Jadi Penghias Muka Depan Majalah Hijabista Edisi Pertama

  1. happy meal says:

    kuat photoshop punye cover..aiyo

    0

    0
    • Pezol Stylez says:

      nama pon nak cantik kan…mestilah nk edit2 sikit…bru laku majalah ni..xgitewww

      0

      0
    • bz_kaki says:

      xkisah la photoshop ke ape..bagi aq..magazine mcm ni sgt berguna..takde lah stiap kali nak try fesyen tudung baru je nak kene buka video kt youtube..abis limit berukband ni..hoho !!!

      0

      0
    • aku anak kampung yg ada pelajaran says:

      aku harap if editor stailista baca BN, harap mempertimbangkan permintaan dan harapan aku.
      aku kecewa dengan majalah NUR dan DARA sebab majalah tu tak melambangkan muslimah sebenarpun. ajar fesyen entah apa-apa. secara tak langsung jadi fitnah pula kepada Islam. dan untuk majalah stailista ni, aku harap team stailista betul-betul komited untuk membantu remaja/wanita islam menutup aurat dengan cara yang betul. bukan sekadar memaparkan fesyen mengikut arus semasa saja.
      islam ni mudah saja, tak adalah sampai suruh orang yg pakai tudung tu pakai hitam saja, atau jubah saja. pakailah apa-apa pun, asalkan menepati ciri-ciri menutup aurat. labuh longgar tidak menyakitkan mata, dan yang penting bukan dengan tujuan menarik perhatian orang.
      aku selalu baca kat mana-mana majalah sekalipun, term ” walaupun anda bertudung anda masih boleh berfesyen”. memang jelas membawa mesej yang salah. adakah tudung itu pilihan, dan berfesyen itu satu keutamaan? tudung adalah lah salah satu elemen-elemen menutup aurat, bukan asal letak saja something berkain atas kepala, dikatakan bertudung. Allah menyuruh kewajipan menutup aurat untuk menjaga maruah si pemakai tudung itu sendiri.
      Maka aku berharap sangat stailista memberi mesej yang jelas kepada pembaca tentang bab bertudung dan menutup aurat keseluruhannya.

      All the best to stailista team, dan semoga usaha kalian mendapat ganjaran sewajarnya daripada Allah, amin.

      0

      0
      • aku anak kampung yg ada pelajaran says:

        aku nak share tentang bab bungkus aurat dan tutup aurat. sebagai panduan kita semua

        korang TUTUP aurat ke BUNGKUS aurat?Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.

        Situasi 1:

        Aisyah: Ahmad, cuba teka aku tengah BUNGKUS apa?

        Ahmad: Alaaa, nasi lemak.

        Aisyah: Aik? Mana kau tau?

        Ahmad: Aku nmpk nasi terkeluar sikit tu. Lagipun aku tau ko memang jual nasi lemak.

        Aisyah: Ok2. Cuba teka nasi lemak ni banyak ke sikit?

        Ahmad: Alaaa lagi senang. Banyak la.

        Aisyah: Ha? Macam mana kau tau ni?

        Ahmad: Tengok bentuk & saiz laa. BUNGKUSan besar, banyak. BUNGKUSan kecik, sikit. Haha kantoi.

        Aisyah: Pandainya kau ni.

        Ahmad: Bukan aku yang pandai, kau yang tak pandai. Haha.

        Aisyah: Ceh. Malas la soal.

        Situasi 2:

        Aisyah: Ahmad, cuba teka aku TUTUP apa dgn tudung saji ni?

        Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?

        Aisyah: Salah.

        Ahmad: Telur dadar?

        Aisyah: Salah lagi.

        Ahmad: Karipap?

        Aisyah: Salah jugak.

        Ahmad: Fail MQA?

        Aisyah: Ish. Lagi la salah.

        Ahmad: Abis tu apa? Mana la aku nak tau apa yang kau TUTUP tu.

        Aisyah: Nasi lemak laa. Cuba teka banyak ke sikit?

        Ahmad: Ceh. Mana aku nak tau. Malas la jawab.

        Maka pilihlah TUTUP…. :-)

        0

        0
      • aku anak kampung yg ada pelajaran says:

        oppss sorry —> HIJABISTA not STAILISTA as i mentioned before.

        0

        0
      • Irman Hazz says:

        sy nk mohon kebenaran dr aku ank kampoung utk copy past sketsa awk nie sy nk bagi kt awek sy,, sy harap awk halalkn ia.? sy sgt teruja dgn btapa kretivnya awk mecipta sketsa yg menakjubkn tesebut#moga ia mnjadi iktibar kpd awek sy n kawn2 dia yg pakai suka skitr singkat tu,,,mreka amat up to date sgt smapai mencolok mata masyarakat setempat,,sy harap kita dpt berkawan okk,,# salam perkenalamn dr sy Irman Hazz,,peace yoo,,,

        0

        0
      • Bukan Anonymous says:

        Tak payah mintak kebenaran dia pun xpe irman oiii…bende ni bukan hasil karya dia. Dia pun ciplak sketsa ni dr mana2 ntah. Aku dah penah baca ni lama dahhhhh….

        0

        0
      • aku anak kampung yg ada pelajaran says:

        hai irman. betul kata anon. ini bukan saya punya, guna je. saya pun baca kat facebook kawan saya.

        menarik tapi simple untuk difahami.

        good luck atas usaha anda nak membantu kawan-kawan =)

        0

        0
      • Encik says:

        betul tu, aku pun sokong..sekarang ni dah timbul banyak muslimah yang bertabarruj pulak.. ada yang tudung tutup elok dah, tapi warna dan aksesori, hmm..dari jauh dah boleh nampak….pakai tudung dah elok, tapi make up..hmm..kening siap dipantis lagi..sanggul kepala alien..nak bersanggul pun rendahkan sikit kalau ye pun rambut tu panjang sangat.. sampai ada yang sanggup pakai sanggul palsu bagai.. tak dinafikan mereka mereka nilah yang biasanya menjadi ikutan remaja dan mak mak remaja..hmm, kalau yang muda tu boleh faham lah keinginan nak mencuba tu membuak buak sebab jiwa remaja, tapi bila aku tengok mak mak orang bini orang pun sibuk pakai macam ni rasa macam nak termuntah pun ada! kesian sebab dapat laki dayus!

        0

        0
      • mintaklah kebenaran irman. itu amalan yang mulia daripada mencuri.

        0

        0
      • Anonymous says:

        Best komen ko

        0

        0
      • irman, abang mintak maaf sebab gurauan selama ni sampai nak bagi tiket vietnam kat ko. abang bukan apa, bila ko cakap fazura tu kakak ko, sunggoh takleh blah. niat abang ikhlas.

        0

        0
    • curlassssss says:

      seyesly manis tol arr diana amir bla memakai tudung/hijab…diana pakai hijab ttup habis..wlu xla pakai purdah, diana pki hijab pun labuh ttup dpan…

      p/s : sesetengah artis pki hijab just ttup rmbut jer…leher & dada trdedah luas trbentang…yesss “FASHION”…

      0

      0
      • mak enon says:

        mak harap artis2 senior blh contohi diana amir, irma dll yg dah temui ‘jalan’. Artis2 kertu tu xkan dh nk ‘jalan’ br nk insap kot.

        0

        0
      • *^_^* says:

        aku dah beli majalah ni… kalo tgk gambar diana amir ni.. dia siap pakai stokin lagi.. kalo org lain.. kepala tutup.. tp kaki terbukak.
        pls la.. kaki tu pon aurat jugak…

        0

        0
    • saje2 says:

      dh mcm muka ina naim je..

      0

      0
    • cik joyah says:

      mahai nya majalah neyh!! sepuluh henggat kau… klu aku beli majalah saya muslim pon lagi berbaloi… ilmu pon byk…

      0

      0
  2. meyra_ixora says:

    Cantiknya dia……..

    0

    0
  3. lalala says:

    diana mmg cantik berhijab

    0

    0
  4. huk oloh says:

    eh x silap majalah dara dulu pn utk wanita bertudung jgk….

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Tak nampak cam diana amir pon.. edit melebih jeeeeeee

    0

    0
  6. ezerin says:

    len nye muka dia dari wjah asal..

    0

    0
  7. 12345678910 says:

    Diana amir ke ni ? apsal lain ? :O whoaaaaa.

    0

    0
  8. purpleginger says:

    suke tgk die blakon dlm cinta emelda…. tudung pon besr2 sume…

    0

    0
  9. feeya says:

    majalah ini akan merusakkan citra seorang muslimah yang sejati.. tudung belit2, baju ketat, tonjol sana sini..

    0

    0
  10. […] Selama ini kalau tak silap Abang Nara, memang tiada majalah yang diterbitkan khusus untuk pemakai tudung di Malaysia. Namun kini dengan kewujudan majalah Hijabista terbitan karangkraf, pastinya pemakai tudung di Malaysia akan lebih teruja untuk mengikuti fesyen-fesyen tudung terbaru. Sebagai … Continue reading → […]

    0

    0
  11. bonda jejai... says:

    first…………………!!!!……bonda di sini, kalian rindukan bonda……bonda sihat di sini…insyaallah bonda akn berada di milan hari minggu nie…tapi jangan anaknda risau ..bonda akn senantiasa memantau perkembangan blog ini…untuk mengelakkan kerisauan semua….anyway pasha pakai apa2 pon cantik…sweet gitu….tak gitu semua

    0

    0
    • Jenab tonggek says:

      Bonda lama xmasuk blog nie ke mane yer bonda? Bonda ditahan di wad psikiatrik yer??? Nie doc bg blik ke bonda cabut lari dengan baju2 sepital skali nie??? Bonda jangan macam2….. Ubat jangan lupa makan yer…… Semoga cepat sembuh…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kahkahkah. kelakar lah.

        0

        0
      • kasihan irman hazz niatnya suci memberitahu dia makan kfc setiap hari says:

        bapuk tua yg ngaku bonda jejai ni dah nak mampus tak lama lg. biarkanle dia buang tebiat kat cni. nanti dah mampus dok dlm kubur, xde can nak meroyan dah.

        0

        0
      • peah says:

        Hehehe..lucu la Jenab.

        0

        0
    • Pendekar Bujang Lapar says:

      doc!!!!!!!
      tolong pesakit ini…..
      dh meroyan sgt ni..
      kasi ubat penendang dulu……

      0

      0
    • cikjoyah says:

      xde name len ke bonde. letakla, bonde jedat ke, sedap siket jejai+sendat..hha

      0

      0
    • ngomel says:

      takde masa aku nak rindu kat ko lah, sebok pasha pasha…harkkk tui…

      0

      0
  12. aku perasan says:

    kalo korang perasan,muke die sebijik macam muke beyonce knowles…….

    0

    0
  13. Malisa says:

    saya ingat sallah print nama diana amir…sbb cover macam heliza helmi..

    0

    0
    • Anonymous says:

      bapak kero punya mate.. tang mane nyer heliza?

      0

      0
      • Malisa says:

        anon ko pehal.. mata ko dgn mata org mana nak sama… cer ko tutup bahagian bawah..tinggalkan bahagian mata..teknik make up dan editing tu tlh iraskan heliza bg aku la ngok ngek ni anon..

        0

        0
  14. huuu says:

    bangang2 mane yg kecoh2 edit pakai photoshop..suke hati la,dia nk photoshop ke hape.majalah eh pun bising.majalah nie pun nak bising..bajet komen kau best ke.

    0

    0
  15. shaz says:

    kenalah edit, kalau tak lawa sapa nak beli

    0

    0
  16. sally says:

    pakai tudung mcm wardina dan irma je lg cantik..kemas dan simple serta labuh tutup dada..ni dah mcm serban..

    0

    0
  17. MUKA DIA MACAM DIANA DANIELLE SIKIT KAN? :-) (Eh tercaps lock pulak.maaf! hehe.)

    Tak kisah la photoshop ke photosupermaket ke photogiant ke, janji diana amir cantik. tetap cantik di hati. dah la berhijab, menutup dada pulak. aku yang dah lama pakai tudung pun belum tutup dada sepenuhnya ;-( Tahniah diana amir. semoga kekalkan. awak cantik sangat! MasyaAllah

    0

    0
  18. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengaap computer says:

    muka dia biasa2 aje make up nye pasal jadi kn muka dia nampak jambu ….kalau fasha sanda pakai tudong macm ni pn muka dia lagi jambu dari si diana ni huh !

    0

    0
  19. janda mantopppp says:

    cantik lg neelofa!

    0

    0
  20. janda mantopppp says:

    cantik lg neelofa tawwww

    0

    0
  21. nothing.... says:

    fake fake,,,fake…fake…..fake……..fake……..fake giler gambo die nie……….nyway………………………first……….ah…ah…….ah……..ah………

    0

    0
  22. nini says:

    yang bleh bangganya Diana Amir nih dia tak cukur kening!..so proud of you dear.^_^.dari model bertudung len..kening lukis pakai pensil ajer..=.=”..keep it up!!

    0

    0
  23. Magnificent says:

    Apasal muka Diana Amir macam Beyonce?!

    0

    0
  24. Ermm says:

    Npe komen tk kuar2 heran nara!

    0

    0
  25. saya says:

    nara silap! nara silappppppppp…!! ada byk lg mljah lain kt msia ni psal tudunglahhh. sekian

    0

    0
  26. aku punya suka says:

    cun ar diana amir ney..x kesah la nak edit ka apa ka..jnji dya still ttp aurat dalam mag ney..

    0

    0
  27. kak limah says:

    dh beli..kat srwk pun dh ada jual..kedai mag new kat the spring ada banyak lagi copy :)

    0

    0
  28. Azydy says:

    memang lawa diana amir ni..macam muka awek aku..nak kenal awek aku jom ke laman web aku

    0

    0
  29. awek bunga says:

    tak payah la guk puju, duk like gambar yang tak menutup aurat…ustaz ada kata “berdosa”..macam kita menggalakkan lagi dia tak menutup aurat…oleh y demikian, antara y menutup aurat dengan tak menutup aurat… saya like y menutup aurat…

    positifkan fikiran…

    **Suka tengok diana dalam cinta emelda… pembaharuan y bagus… tuk dunia dan saham akhirat juga,,,insyaallah… :)

    0

    0
  30. eza says:

    diana amir ni manis sgt kalo tngk live….dah la x sombong…sopan santun je dia.

    0

    0
  31. cikjoyah says:

    xkesala die nak fesyen macam mane pon, yg penting die ade niat nak pakai tudung , drpd sebelum ni mcam da x cukop kaen je, fokuskn kepade yg langsong x reti nk tutop urat tu dlu.. org yg bbertudong, walaupon x btol carenye, lame2 dorg akn faham ape yg dorg wat tu x bape nak btol, manusia kalaw nak berubah drastik mmg susa. sekurg2 nye, slow2.. mungkin 1 day kite tgk diana amir tu berpurdah, insyaallah, macam waheeda, :) insyaallah, kite doakan…

    0

    0
  32. meeradriana says:

    dah beli..best sangat.. :)

    0

    0
  33. Adik Abg Wan says:

    ye ke ‘meeradriana’? padahal da pegang2 smalam..nk g bli la :)

    0

    0
  34. rainbow says:

    harap majalah nie menjadi trend setter pakaian menutup aurat yg sebenar..
    bkn menonjolkn lg trend ‘fesyen muslimah’ yg sedia ada.. =)

    0

    0
  35. tadaaa says:

    adakah ini satu lagi majalah yg mempamerkan fesyen lebih dr apa yg disyariatkan dalam islam? klau tgk fb hijabista..gmbr team editorialnya..aduss..pkai tudung + skinny jeans. nampak x senonoh..sopanlah ckit. awal2 lagi dah tunjuk imej x sesuai.. banyak je baju2 yang lebih sopan..kan cantik lau pkai labuh ckit dr tunjuk lekuk2 kaki tu.. satu lagi masalah yang aku perasan, program tv seperti nona selalu menekankan bertudung bukan menjadi masalah untuk berfesyen. masalahnya, fesyen yg ditunjukkan tu ntah ape2..tambah2 makcik2 yang dh x berapa nak muda tu. mngarut2..tunjuklah yang simple, bleh dpakai hari2..dan yg penting tutup bahagian yang sepatutnya..ini tak..dgn jambulnya, dgn sanggul bbukit2, dgn baju yang dah macam badut..berwarna-warni smpai tak sanggup nak tengok..agak2 la.. maaf klau ayat keterlaluan, tapi itulah kenyataan sekarang.. cuba contohi fesyen heliza, atau wardina..sopan, cantik dan sejuk mata memandang..

    0

    0
  36. Ros Putih.. says:

    Cantiknya Diana Amiar..x kisah la edit ke ap..tpi nmpk ctk..dari artis lain tu y ambil gmbr terbonjol sana..terbonjol sini..y ad tu klau body ctk x ap..klau body x ctk pkai y ketat2 tu alahai..nk tengok pn wat skt mata jer…

    0

    0
  37. chentalove says:

    cantikkk…….

    0

    0
  38. lantakpilah says:

    magazine malaysia melambak2… tp kualiti ke laut. bkn xnk support local magazine tp sakit hati kalo beli… xberbaloi. RM10 baik beli topup. panggg!!!

    0

    0
  39. hehehe says:

    kira ok la gambar dia nie dr gambar si ct nurhaliza dlm majalah glam (kalo tak slh) yg dia tiru ala2 madona tu…siap pakai rambut palsu lg…mcm sial jer…bertudung konon tp pakai rambut palsu nampak leher bagai…

    0

    0
  40. kura-kura says:

    Majalah nie best, haritu aku pergi belek-belek dekat kedai. tapi apa yang buat aku fikir dua tiga kali nak beli sebab harga dia tak sepadan dengan majalah nie. Harga RM10, tapi takde lah tebal mana.

    0

    0
  41. lady J says:

    diana amir mmg cantek, xsgka die brubah 360″… suka tgk die blakon dalam cinta buat emelda…

    0

    0
  42. […] Diana Amir Jadi Penghias Muka Depan Majalah Hijabista Edisi Pertama (90) […]

    0

    0