Written by AbangNara | May 12th, 2010

diana amir kaki jantan

Memang gila bahaya Facebook sekarang nie. Lagi-lagi kalau anda seorang yang bergelar artis atau selebriti Malaysia. Silalah fikir 2,3 kali sebelum upload gambar-gambar yang agak pelik di Facebook. Takut-takut kena jadi bahan kutukan seperti yang sedang dialami oleh Diana Amir sekarang ini. Kalau kitorang jadi dia, pedih jugak ulu hati kena kutuk camnie.

diana amir kaki jantan

Gambar yang diupload adalah gambar cover majalah Remaja di atas. Tapi komen-komen yang diterima agak ganas dan menyeramkan. Tuduhan-tuduhan seperti plastik, jual badan, bela jantan dan macam-macam lagilah. Sampai seram kami membacanya. Benar atau tidak, hanyalah diri sendiri dan mereka-mereka  yang mengenali Diana Amir secara rapat sahaja yang tau.

Yang pastinya komen-komen ini bukanlah superrimpose ataupun dihack akaun Facebooknya. Mungkin inilah cabaran dan dugaan untuk mereka-mereka yang ingin bergelar artis. Kena kutuk, kena ngumpat dan kena sindir itu semua lumrah seorang artis. Jadikanlah sebagai pengajaran. Itu tanda masih ramai yang sayangkan anda. Tak gitu?

78 responses to Diana Amir Jadi Bahan Kutukan Di Facebook, Dituduh Bela Jantan

  1. cassandra says:

    sapa diana amir ni ek? tak kenal pun..sorry…hik3…

    0
    0
  2. cassandra says:

    1st..?? wow///hik3…

    0
    0
  3. afiq says:

    walaupon aku bukan artis tapi kau paham ah camne jadi mangse kutukan kt facebook. lagi2 if ape orang cakap tuh tak betul. sumpah marah and rase helpless.. ye lah camne plak nak explain kt diorang kan. aku ade kene gak camni….maknosia.. insaflah dikau.

    0
    0
  4. fifie says:

    mcm2.. ni la die dunia selebriti.
    nk x nk kena la terima..hmmm

    0
    0
  5. megahertz says:

    sy x minat lngsung ngn diana amir ni N rasanye ramai yg x minat dia ni sbb ‘kutukan yg d lemparkn amat m’galakkn’.

    tp, tu bkn tiket utk kita m’kutuk dia. knape lah smpai cmtu skali nk mngutuk org?? cuba bgtau, sape yg perfect sgt kt dunia ni??

    0
    0
  6. natts says:

    eemmm, macam2 hal & kes artis Msia ni…ada baik,ada buruk..so,kalau nak jadi artis kat Msia ni..kena kuat hati,semangat,fizikal & mental…jaga etika,tingkah laku..lau tak,jadi camni lah…

    0
    0
  7. alien says:

    die yg berlakon jadi lisa kat cite adamaya la…wiwi~~

    0
    0
  8. Jay Ar says:

    aku pong x kenal, sape dia ni?

    xpe… xpe… pasni mesti makin terkenal… hihihi…

    0
    0
  9. scorpioncat says:

    tak la glamer sgt pon minah ni…tak minat lakonan dier.. tapi boleh la tahan.. tunggu 2 tahun lagi baguslah nanti kualiti lakonan dier..

    0
    0
  10. SIOT says:

    AKU ADA TERTENGOK DRAMA SAYANG CENDANA. PELAKON YG JADI PATUNG TU CANTIK GILER. X SALAH AKU PELAKON BARU. SIAPA DIA EK?

    0
    0
    • terrarossa says:

      tu juliana evans…awek sam bunkface kan dia tu??

      0
      0
    • Honeys says:

      filem Hooperz pun dia ada!

      Juliana Evans xde la baru mana, cuma skrg je nmpk aktif..

      dulu dia hos Remaja TV3 dgn Alif Satar, ingat tak…?

      =)

      0
      0
  11. xde nama says:

    dia plakon utama dlm cita impian ganti cita impian ilyana tu….

    0
    0
  12. terrarossa says:

    hoh~! kesian giler kene kutuk gitu…..sabo jer ler…

    dia ni nk kata femes sgt tu tak jugak…..nk kata tak femes pon tak jugak….sbb ada la jugak aku tgk si diana amir ni berlakon dlm 2 or 3 drama….contoh…dlm IMPIAN SUNSILK tu..dia pegang watak sbg awek kamal adli..pastu jd watak MAYA dlm drama SARIMAYA…pastu yg latest neh..watak LISA dlm citer ADAMAYA….

    ehehehe….ada le jugak kann..muka dia kt TV…idok le smpai tade langsung…bila ada kes mcm ni..lps neh…..meletop la KOT….eehhehehe

    0
    0
  13. Carl says:

    jangan la kutuk sangat nana tu. dia kawan aku. aku kenal dia.

    0
    0
  14. matjoe says:

    kene byk sabar jadi artis ni

    0
    0
  15. Isis says:

    Keji gila kutukan itu. Cara pengutuk itu pulak mmg “sejenis manusia yang lupa diri jugak”. Abaikan je lah, walau betul walau salah. Yang penting kutukan mcm ni memang keji, manusia pendengki..diana glemer, kau? nan ado!

    0
    0
  16. NIAS says:

    ORANG YANG KUTUK MENGUTUK ADALAH INSAN YANG BERHATI MULIA.

    0
    0
  17. nora says:

    biarla dia…. nape la nak kutuk2 tu ek.. ni mesti kes jeles meles ni… hehehehe

    0
    0
  18. Zaza Muhammad says:

    xelok kutuk2 org melampau2… kang silap kutuk jadi fitnah laks.. tapi si diana ni pun satu, seksi melampau2, dia cantik, badan pun solid molid tp kan ke lebih cantik kalau bersopan sket… lelain tu tatau le psl simpan jantan etc tuh, yg nmpk jelas just dia ni suke fesyen baju yg seksi2..

    0
    0
  19. nira says:

    aku 1 usm dgn dodi tp xde lar rpt mne…tp mmg slalu nmpk dodi g club n tukar laki gak ah..muke minh ni femes kot kt pnang…

    0
    0
    • xyz says:

      iyalah…my sis belajar kat usm..penah satu kelas dgn artis ni..dia ada cakap yg artis ni sosial (tak tahula sampai takat mana sosialnya)..my sis cakap dia ni famous dgn attitude yg kurang baik masa kat usm..

      0
      0
      • FASHION says:

        name glemer dia dodi ke?? huhuhuhu..itu la psl..ssh kalo kita jd artis ni..kalo prangai sosial sblm jd artis..smpai ble2 orang dok kutuk..org knl..ramai la yg mengata nti..sape nk jd artis tu pk la byk kali…huhuhu..

        0
        0
  20. dodol says:

    apa pasal nama dia DODI daaaa……??

    0
    0
    • huah says:

      aku dulu satu sekolah ngan die, pernah satu asrama.. nama dodi tuh asalnya masa die form 1… ramai sgt nama diana kat asrama.. s0o susah nk pangil dgn nama yang sama.. s0o dodi tuh amek dari dodi al fayed, mendiang princess diana dulu punya bf bagilah kat diana amir ni… melekat la sampai skang.

      0
      0
  21. dodol says:

    apa pasal nama dia DODI daaaaa….????

    0
    0
    • kepada dodol says:

      sbab nama ko dodol..
      dia nak nama dodol ko da rembar awl2..
      so dia dapat la dodi

      0
      0
  22. Miss_hujaN says:

    Kecian nyerr..

    0
    0
  23. shima ad-din says:

    diana amir ni pelakon utama Sunsilk Impian n jadi Lisa, Adamaya lor….. cun la dier ni kat cover…tapi sayang… sora slack plak…hahahaha

    0
    0
  24. maria says:

    selalu dgr bende2 yg xelok pasal minah ni..dulu dia ni stay jb..kalo setakat org ckp dia ni buruk perangai n sosial tu mmg dah jd perkara biasa..tp sejujur nye,dia berlakon teruk,kaku n keras..bile dia berckp pun cm pelat,mmg xsedap di dengar..

    0
    0
    • rasa_meluat says:

      awk ok ke lau blakon?tkt2 keras n kaku jer..

      0
      0
      • bud says:

        kau ni pehal? dia sekadar bagi pendapat. apsal? orang yang tak reti belakon tak bole bagi pendapat.? choyy!! stupid. aku pun rasa pompuan ni tak pandai berlakon. cara dia cakap macam kaku, keras, pelat..

        0
        0
  25. ex-matricmate dodi says:

    ermm..aku rase mase dia belaja kat usm dia salah pilih kawan kot..sebab masa kat matrik johor dia sangat ayu bertudung..kat matrik dia femes gak sbb dia agak lawa dan ramai laki minat dia..tapi siyes dia tak layan lgsung sbb dia pemalu dan agak pendiam..aku penah jadi model pengapit dia mase dia memperagakan baju pengantin sempena pertandingan busana muslimah..hurrmm!!!aku tak tahu nak cakap pasal si dodi ni..tapi aku harap dan berdoa dia jadi macam seperti dulu…..

    0
    0
  26. mini says:

    cantek ke nyah????blakon dala kaku.hidung kembang n gigi bwh dia xcantik.bertabur.suara dia pun mcm smthng..xminatla dia ni.xtau np.kalo tgk bab yg ada lisa tu mcm nympah.xsk dia blakon cos bl tgk muka dia mcm mintak penyepak……..

    0
    0
    • Ryta says:

      Aduss….sadis betol kata2mu!
      Sabor jelah..doakan dia jadi baik macam dulu2 b4 dia masuk USM….:-)

      0
      0
  27. Pari pari says:

    Teringat kawan lama i rosniwati muka sebiji mcm diana amir. Hidung kembang lame tak jumpe. Baju pn makin kembang ahh…

    0
    0
  28. maria says:

    hmmm..setuju dgn pendapat mini..citer adamaya tu best,pelakon2 dia pun best tp yg xbest bile watak lisa tu dia yg bawa..mmg xsuke sgt dia bawa watak lisa..xnmpak real la dia berlakon,tergedik2 xpasal2..watak peguam tu dah nmpak cm xprofesional..mcm ni pun ade hati nk jd pelakon..jgn smpai org bertambah2 menyampah tgk ko sudah la ye diana amir..mutu lakonan yg xseberape+kontroversi je lebih = hampehh!!

    0
    0
  29. cengal handsome says:

    tu hak msg2…

    0
    0
  30. uhuk uhuk says:

    “cantek ke nyah????blakon dala kaku.hidung kembang n gigi bwh dia xcantik.bertabur.suara dia pun mcm smthng..xminatla dia ni.xtau np.kalo tgk bab yg ada lisa tu mcm nympah.xsk dia blakon cos bl tgk muka dia mcm mintak penyepak……..”

    awak…(Mini)..cantik ke tak cantik, semua tu ciptaan Allah…awak ckp mcm tu seolah2 awak mengutuk ciptaan Allah..sy tak tahulah awak ni Islam ke x Islam tapi belajar lah bersyukur…jgn smpai apa yg ada pada awak ‘ditarik balik’ on the spot….nak ckp org biar berpada2…jgn ikut sedap jek….ok?kalau stakat nak benci watak LISA tu takpe lah..dah dia berlakon kan??lakonan x best pun korang tergugat ke>?dia kacau periuk nasi korang ke?saya x menyebelahi sesiapa tapi …..korang fikir lah sendiri.dah besar. salam.

    0
    0
    • rasa_meluat says:

      sy setuju ngan uhuk uhuk…kita kutuk org biar la berpada2…jgn ingat kt perfect….ntah2 kita lagi teruk dari org yg kita kutuk tu…insafla…

      0
      0
  31. siti says:

    minah ni blaja USM dulu pakai tudung tp skrg tgk la camna.. actually bukan lawa pon. masa kt usm org tak pandang pon dia.. dia ni org kelantan tp tanak mengaku org kelantan.. poyo jerk..

    0
    0
    • huah says:

      die bukan orang kelantan la.. .. die membesar pun kat johor kott… kampung pun ada yang kat penang.. apela kau ni siti!

      0
      0
    • zetty says:

      ko ni student usm ker?tp nape bongok sgt,.nie adik aku,.ktorg johorean,.ttibe jek pndai2 ckp ktorg klantanese,.sorik la sgt ye

      0
      0
  32. huhahuha says:

    die ni bukan org kelantan lah. pandai2 jek ko ni siti. lempang kan.

    0
    0
  33. kiamat suda dekat says:

    diana amir bela jantn???
    hm act da bnyk pompuan zmn skrng yg jnis cm ne
    kalo da dsperete apa pn snggop kn
    kalo tgk tme blakon,mak aih bkn main sopan
    baik lah sgt…

    0
    0
    • huah says:

      haaa baguslah kau ni.. ape orang suap kau telan je… huhu… ape orang citer umpat kutuk orang ke… kau ni mesti kerjanya angguk2 paler je kan… jadi pak turut…

      0
      0
  34. nama pun pelakon. jadi memang pandai berlakon.. ramai artis kita yang hipokrit!

    0
    0
  35. east woman says:

    xsilap i dulu dia ckp dia orng batu pahat johor, klau xsilap baca ler…

    0
    0
  36. juli says:

    dodi ni mmg glamer kt USM tp glamer ngan perangai buruk dia. boleh dikatakan bohsia la. ske tukar2 boypren. nsb bek la boypren aku tak dikebasnyer. hehehehehee. well, dodi u should think deeply b4 get into this arena. sbb bile kwn2 menyampah dengan kita, segala bnda buruk2 psti akan keluar. feel sorry for her. u all nk tau, mlm selasa lepas I terserempak dengan abby abadi and zul kt uptown danau kota. well, nmpk cam bese. takdela nk tnjk mesra cam memek ngan nomiang tu. tp dorang bwk kwm/manager kut sorang. so hensem si zul tu. hehehehehehhe

    0
    0
    • ex-mate says:

      erm.. aku xtau la nak cakp ape. kiter sume jgn la ske duk kutuk2 org. diana amir wat ape pun korg xperlu nak jaja cerita. Bg aku, mnusia lakukan kesilapan. daripada korg duk kutuk dier better pegi tegur die elok2. die sendiri da wat statemen yg die insaf ngan benda lalu. bagi la pluang die berubah. korg dah menjTUHKan maruah org. aku dulu pun budak USM jgak. Aku dengar diana nie sorang yang baek. ngan kwn2. cume masalah sosial je. Ksian kat dody

      0
      0
    • zetty says:

      aku student usm sama batch ngn dodi,.ko sape?aku mnari ngn dia ngn dwn budaya,.xde la bohsia pn si dodi nie,.aku rasa ko lg murah,.declare ada jntn masa kt usm,.so cheapskate!

      0
      0
  37. nk jugak tau says:

    iye ke wei…ko trsrmpak kat uptown..aku hopes sgt die kawen ngn zul..umo bkn pghalang yg pnting ati yg ikhlas n jjur..dripade jntan romeo tu ngn me**k..bg sttement yg x matang memalukan dri sndri.org xde ilmu kat dada cmnie la..snang je berkata2 tp xpk akbat..im shamed of her..hmm..idup pmpuan yg teraniaya!!
    ~~pasal si diana nie aku xtau ar nk ckp ape.haha..aku xknl n xnk knl die..adat dunia skunk jual dri tok pemes~~yg pnting aku bkn cmtu..amin..mntak di jauhkan..

    0
    0
  38. ijan says:

    Korang ni semua Xkan Xknal kot pelakon yg belakon cite impian bersama sympu sunslik tu…
    Die ni mmang kaki botol and clib gak.. tu dulu la. skunk nie wallahwualam.

    0
    0
  39. mos says:

    cian diana amir.np la kta ni ska mnding jri,,korg igt krg bek sgt ker

    0
    0
  40. Honeys says:

    xpaham ape masalah Diana Amir sebenarnya…?

    what’s going on?

    0
    0
  41. adiba says:

    honestly x bape suke tgk die blakon,tp normal la sbb die baru blakon 2,3 kali kan. tp jgnla smp kutuk muke die.2 da kire m’hina ciptaan Tuhan… n kalo perangai die buruk kite same2 la harapkn 1 ari nnt die berubah.people learn from mistakes.peace~

    0
    0
  42. guane pulok says:

    korang yg kutuk kutuk tu dengki dgn dia aje sb b dia lg cantik dri korang kan…ala biarla dia nk jd cmne pun bknnya dia minta dgn korang duit,,

    0
    0
  43. chuck says:

    Mengutuk org lain ibarat mengutuk & menganiaya diri sndiri kerna kite semue adalah ciptaan tuhan yg satu.

    0
    0
  44. zetty says:

    affy blevenski yg komen ngutuk diana amir kt FB tu adalah org yg sama dgn arafi igat,.yg wat lintas langsung kt buletin utama tv3,.punca kutukn ialah cemburu n sakit ati kes masa study kat usm dulu,.yg lain2 tu ala2 minyak je,.ada la 2-3 org lg yg jeles ngn dodi,.sbb diorg kna reject masa red comm wat audition kt usm utk carik pganti lydia 4 impian illyana

    0
    0
  45. holongam says:

    tapi mmg betul lh diana amir nih bitch huduh!

    0
    0
  46. I’m still learning from you, as I’m trying to achieve my goals. I certainly liked reading everything that is posted on your site.Keep the stories coming. I loved it!

    0
    0
  47. You’d probably by no means pick up these text from Obama, due to the fact The federal government is surely an ideologue, not just a philosopher. Obama’s progressive ideology is definitely moored within a deep-rooted craze towards those that do well by means of free promotes as well as a deep-rooted concern toward people who be successful through neighborhood company as well as market place potential fight.

    0
    0
  48. Only another One half the post is displaying, strange, is that this my net browser or maybe the website?

    0
    0
  49. I too have a good website a smallish website on fashion,i am hoping we are able to have a very take a look at the other website.Besides i will share hell large amount of matters about my fashion information together with you in the event you wish.

    0
    0
  50. I’m curious, because I want to study creative writing in college. Thanks!.

    0
    0
  51. london says:

    What are good blog posts for a writer who wants to start a blog that even non-readers might want to visit?

    0
    0
  52. How can I copyright the material on my website, content, images and all?

    0
    0