Written by AbangNara | November 20th, 2012

Susulan keganasan Israel terhadap bumi Palestin, ramai selebriti Malaysia yang turut serta mengecam perbuatan ini. Antara yang aktif ialah Afdlin Shauki, yang meluahkan rasa kekecewaannya menerusi Facebook Afdlin Shauki. Yang terbaru, Heliza, Diana Amir dan Irma Hasmie turut memberikan sumbangan menerusi NGO Aman Palestin.

heliza

Abang Nara percaya sebenarnya ramai selebriti Malaysia yang turut memberikan sumbangan secara diam. Namun jangan pula anda ingatkan yang Heliza, Diana Amir dan Irma Hasmie ini gilakan publisiti. Pastinya mereka mengupload gambar sebegini untuk mengalakkan peminat turut sama memberikan sumbangan.

heliza

Sekiranya anda tiada kelapangan untuk pergi ke pejabat Aman Palestin untuk menderma, sumbangan turut boleh dilakukan menerusi SMS. Hanya perlu tai PALESTIN10 (nilai RM 10/5/3/1) dan hantar ke 39111 (Aman Palestin).

heliza

Sama-samalah kita membantu saudara kita yang sedang berperang di Gaza. Jangan lupa titipkan doa untuk kemenangan mereka. Takbir!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Diana Amir, Heliza Helmi Dan Irma Hasmie Beri Sumbangan Buat Palestin

  1. fkms says:

    first!

    0

    0
    • Anonymous says:

      klau nak derma dlm RM 500 taip palestin500 ke?

      0

      0
      • hanna says:

        kalau rm5oo lebih baik masukkan dlm akaun je… sbb td sy try guna sms tp belum masuk lg dlm bill info.. maybe terlalu ramai yg membantu secara serentak..semoga bantuan kita sampai kepada mereka

        0

        0
  2. :) says:

    Sejuk hati membaca artikel macam ni. Keep it up BN.

    0

    0
  3. fkms says:

    first ke??

    0

    0
  4. RIMAS says:

    Done!!

    0

    0
  5. hanna says:

    well done!!! antara artis2 yyg celik hati…

    0

    0
  6. NUR says:

    buat sumbangan pun kena MENUNJUK jugak ke?

    0

    0
    • . says:

      ko ni nama jer NUR..tpi cahaya x ada..artis wat baik pn ko ngata dia org nk menunjuk..poyo btl la ko ni nur..

      0

      0
    • mila says:

      ade jugak org mcm makcik nur ni… ramai org termasuk sy mula menghulurkan bantuan selepas baca artikel ni.. ini maknanya hasil MENUNJUK mereka tu mampu mengajak org lain untuk berbuat kebaikan..soal dpt pahala atau tidak biar Allah je yg tentukan yg penting kita bantu setakat termampu..

      tolong lah g basuh hati tu dulu..mcm da nk busuk da tu..

      0

      0
    • sara says:

      Nur.. Nur.. Xbaik ckp camtu. Msa zmn saidina abu bakar beliau ada jgk sumbang sjumlah harta scra snyap2 dan terang2an. Motif?Supaya org lain akan tiru amalan beliau. Bkn utk dipuji tp supaya jd ikutan.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    hehe nampak suami irma mcm malu2 kat belakang tu :)

    0

    0
  8. hanna says:

    bantulah setakat termampu walau hanya dengan rm1…. kita x kaya dengan rm1..kita juga x miskin tanpa rm1…

    0

    0
  9. Takumiyaki says:

    Alhamdulillah.. yg ini kita mahukan sesuatu yg bermakna dunia dan akhirat.. apa kata artis laen bawa2 insaf buat kerja amal cm nie dlm masa yg sama munasabah diri.. menutup aurat dah byk kan engatkan Allah S.W.T :) dr buat bnda x berfaedah yg boleh mendtgkan dosa. p/s : termasuk diri menaip ini.

    0

    0
  10. mama meah says:

    sedekah secara sembunyi2 ibarat beri tgn kanan, tgn kiri tak tahu adalah paling adfal, sedekah dan hebahkan dgn niat utk mengajak org buat perkara yg sama juga afdal, after all diorg ni celebriti, diorg boleh dpt free attention, cepat tersebar apa yg diorg buat, so it is a good promotion la. diorg guna kelebihan itu, bagus lah, jgn mudah bersangka buruk lah kalu ilmu tak ckup di dada.

    0

    0
  11. lily adianty says:

    Baru je jumpa yatt, heliza n diana kt kmpus ni. Sweet sgt dorg. Tak sombong, so kalau diorg join program amal mcm ni tak heran la sbb diorg sgt2 prihatin. Bkn nk puji lbh2 but better puji dari keji kn?

    0

    0
  12. Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

    minah jambu pon nk jugak sent msg bantuan tiba2 prepaid habis pulakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap co says:

      jangan marah kalau speling minah jambu ni salah hehe al maklom lah kannnn…

      0

      0
  13. humaira says:

    Tangan kanan memberi
    Sorokkan tangan kiri
    Derma bukan tontonan
    Lakukan dalam sepi
    Sematkanlah keikhlasan – Herman Tino

    0

    0
  14. qamarussalikin says:

    Aslmkm. Kepada saudara saudari yang ingin menderma melalui Aman Palestin, boleh salurkan derma anda ke akaun2 bank di bawah:

    Maybank 562263010787
    Bank Islam 12029010047880
    CIMB Islamic 12150001242107
    Bank Muamalat 12070005133717

    Kalau nak lagi detail, boleh pergi ke FB Aman Palestin. https://www.facebook.com/AmanPalestinMalaysia
    =)
    Jom sama2 menyumbang, semoga Allah redha dengan usaha kecil kita. Amiin.

    0

    0
  15. joyah says:

    alhamdulillah

    0

    0
  16. musafir says:

    sedia mendeklamasikan sajak lagu ini tanpa sebarang bayaran

    0

    0