Written by AbangNara | August 27th, 2012

Argh ~~ Katakan ini tidak benar. Diana Amir dah jumpa kekasih hati? Terkejut Abang Nara mendengar berita ini. Nasib baik rupanya ini semua berlaku hanya dalam filem Salam Cinta. Kalau tak Abang Nara pasti ramai jejaka yang kecewa. Kalau tak salah Abang Nara, inilah filem cinta Islamik pertama yang pernah diterbitkan.

salam cinta

Filem Salam Cinta ini ditunjangi oleh Diana Amir sebagai heroin dan Kamal Adli selaku heronya. Memula sepatutnya Abang Nara yang berlakon jadi hero tapi Abang Nara terpaksa menolak tawaran itu kerana sibuk menjaga baby. Hehehe. Abang Nara pasti ramai yang akan teruja melihat filem cinta yang berlandaskan syariah Islam ini. Confirm lain daripada yang lain.

Akan mula ditayangkan di pawagam berhampiran anda bermula 6 September ini, jangan lepaskan peluang untuk menonton filem Salam Cinta ini. Lagi beberapa keping gambar eklusif filem Salam Cinta untuk tatapan anda dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit kepada MIG Online.

salam cinta
salam cinta
salam cinta
salam cinta
salam cinta
salam cinta

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Diana Amir Bertemu Si Dia Dalam Salam Cinta

  1. cookies says:

    Harap memang islamik. Bukan macam cerita 7 Petala Cinta tu.

    0

    0
    • menangis. sungguh menjiwai watak. terkesan. bukan macam inzalna. tahu nak tayang body saja.

      0

      0
    • RG says:

      ala.. nie bukan islamik..siap dengan disko segala bagai..kalau betul lah filem islamik..takdak nyer yang bukak atas bukak bawah tu.. semua tutup. sama cantik. sama padan.

      0

      0
      • tah apa2 je dia ni.. says:

        ah kalau nak filem islamik sangat tunggguuuuu……bila orang2 malaysia seratus peratus islamik yang yakin sepenuhnya dan yang sebenar2 islam tiada lagi yang melakukan perkara2 haram dan tiada lagi perkara yang melalaikan ya atau yang berkenaan ya..dan semuanya hanya beri tumpuan pada pengajaran yang real islam punya lagi sepenuh perhatian..dan yang bukan islam pun dah jadi islamkan..baru kau semua puas hati juga ya..ah lepas tu barulah dunia perfileman malaysia takde campuran tentang kehidupan manusia yang lalai dan sosial yang macam gitu2..kan… kan… kan.. jadi siap sedia semua kerana pemikiran orang2 malaysia pun dah semakin banyak sensitif…sensitif…sensitifffff….sangatttttt2…..nak2 tentang perkara2 begini…sedangkan orang pakai tudung yang berpakaian silap sikit je ramai yang mula membantah dan membangkang nak2 yangtak pakai tudung dan seksi..lagilah banyak yang melenting..inikan pulak filem dan termasuklah hiburan2 lain..pantang je kalau ada terselit kesilapan sikit dan filem islamik pulak pantang ada terselit kehidupan sosial yang macam gitu digambarkan didalamnya..kalau boleh nak seratus peratu islamik betul2 dan sangat2..kalau tak mulalah orang2 kita ni mula mempertikaikan..mesti ada punya dan dah tentunya jadi bahan bualan dan kecoh riuh sekampung satu malaysia macam kena macam terkena kejutan eliktrik ada je yang tak puas hati bagai…kalau macam tulah apa kata semua orang melayu ke yang islam ke tak kira dimana anda berada dan tak kira apa jua kehidupan anda semua sebelum2 ni,anda semua seratu peratus jugak….fokuskan betul2 dengan ajaran islam yang sewajibnya dan sebenar2nya baru takde jadi perkara2 begitu lagi…..fuhhh dashyat dan kecoh betulllll……jadi tungggguuuuuu…masa tu akan tiba juga…..nak2 memang betul orang banyak berkata semakin tertutup pemikiran orang2 malaysia terutama yang islam semakin sensitif banyak perkara…..jadi teng…teng….tengg…..kwang…kwang… kwang…lu fikirlah sendiri dan jangan risau2,jangan risau ya..dihari2 dan saat begitu.. pasti akan datang dengan sendirinya dan walaupun secara perlahan tapi dalam diam ada pantasnnya juga..masa akan menentukan dan perubahan mendadak akan tiba dan ada jugak……ok jadi jangan kelam kabut tak tentu pasal ya semua…tenanggggg…….jangan marah2..sekian wassalam…terima kasih dan maaf dipinta…selamat hari raya juga kepada semua…….

        0

        0
      • tah apa2 je dia ni.. says:

        jadi tunggguuuuu…….yang islamik seratu peratus ya….akan datang dan akan menyusul ya semua…tenanggggg……..

        0

        0
    • Glamerr gilerr says:

      Abg Naraaaaaa….. nape tak kuar2 lg crita yang irma hasmie dh hamil 4 minggu????? lambat laaaaa.. huhu

      0

      0
    • temah says:

      betol. harap2 x jadik mcm 7 petala cinta. merapu je cerita tu!

      0

      0
    • gebbyzz says:

      tak nampak pon islamiknya…still ada tunjuk2 clubbing things! Very far from Islamic movies from “seberang”. For example “Ketika Cinta Bertasbih”, Hafalan halat Delissa…thats what we call Islamic!

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

      minah jambu tk minat cerita2 cmgini..terima khaseh aje lah ye thank uuuu…..

      0

      0
  2. ini aku... says:

    aku tak tahu kenapa..aku suka tengok Diana Amir…dia tak over macam artis lain, make-up pun simple…she’s perfect to be a wife..untung siapa dapat dia ni..

    0

    0
  3. kihkih says:

    Ah! Metrowealth lagi. Terima kasih sajalah. hakhak

    0

    0
  4. Prince Noob says:

    so… best ke cerita ni?

    0

    0
  5. yatt says:

    mcm syurga cinta je

    0

    0
  6. Arifah says:

    Tak puas tengok muka Diana Amir ni sejak bertudung. Cantik. Sopan :)

    0

    0
  7. […] Argh ~~ Katakan ini tidak benar. Diana Amir dah jumpa kekasih hati? Terkejut Abang Nara mendengar berita ini. Nasib baik rupanya ini semua berlaku hanya dalam filem Salam Cinta. Kalau tak Abang Nara pasti ramai jejaka yang kecewa. Kalau tak … Continue reading → […]

    0

    0
  8. No one says:

    Kamal adli lagi ? .. xde yg laen ke ? mamat tu bukan nyer pandai belakon pun .. macam kayu je berlakon

    0

    0
  9. saya baik says:

    Ya Allah , cantiknyaa diana amir , indah ciptaan-Nya , tapi muka dia sama mcm aku la, hahahhahahahhahahahaha , k gurau , mesti ramai kutuk ak ni

    0

    0
  10. tudungbese says:

    cantik diana amir. natural beauty. suka sgt2 kt dia, harap2 cter ni best!

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Masih tak berlandaskan syariah islamiyyah kalo ada perempuan seksi,pegang tangan,berpelukan yg bukan mahram. Kalo diana amir mmg x buat semua tu tapi pelakon lain yg terlibat buat benda2 haram tetap x menjadikan filem ni betul2 islamik.

    0

    0
  12. jemah says:

    Masih tak berlandaskan syariah islamiyyah kalo ada perempuan seksi,pegang tangan,berpelukan yg bukan mahram. Kalo diana amir mmg x buat semua tu tapi pelakon lain yg terlibat buat benda2 haram tetap x menjadikan filem ni betul2 islamik.

    0

    0
    • matsuara says:

      Salam. Jemah, apa kau expect from this industry? kadang-kadang it’s all bout money wei. dah nama pun showbiz. doa je lah ada upcoming islamic movies yang more islamic. tp ni pun okay la, beginning.

      0

      0
  13. MINAH merah BIRu says:

    ABG NARA bajet hot……………..

    0

    0
  14. Katak Comel says:

    tu dia gimik terbaru abg nara..ske sgt kt diana amir slps dye bertudung..nmpk lbih ayu

    0

    0
  15. sekadar berkongsi says:

    saya selalu mengharapkan filem di malaysia sehebat filem islamik indonesia macam ketika cinta bertasbih, ayat – ayat cinta. tidak pun, filem berunsur ilmiah macam laskar pelangi dan sang pemimpi. sangat bagus. dalam orang mengkritik filem @ artis luar yang berleluasa di malaysia, kita harus sedar indonesia lebih jauh di hadapan. dalam muzik mahupun filem.

    0

    0
    • Don says:

      muzik indo jauh ke depan – YES
      filem indo jauh ke depan- NO

      Please check data di internet, tq.

      0

      0
  16. Tarabas says:

    Diana Amir je yg berlakon menghayati lakonan ke arah Islamik yg lain BOOOOORING..sorry to say… :(

    0

    0
  17. Lagubestbest says:

    Filem murahan MIG lagi ke? 2011 tahun MIG berkarya, 2012 tahun MIG dump filem sampah. Macam lumrah penjual cendol/pisang goreng lak MIG nih, memula sedap kemudian bila dah femes mula cut cost sana sini pasal nk untung lebih.

    0

    0
  18. lewis says:

    ingat nak kawin

    0

    0
  19. der says:

    ….akhirnya kuar gak filem nie ye?=)…dah lama aku tunggu sbb aku ada blakon dlm cerita nie..hehehe..wlpn sekejap tp berbaloi…huuhuu..

    0

    0
  20. der says:

    ….akhirnya kuar gak filem nie ye?=)…dah lama aku tunggu sbb aku ada blakon dlm cerita nie..hehehe..wlpn sekejap tp berbaloi…huuhuu..terbaek

    0

    0
  21. sweetiess says:

    ohh tiada hero lain kah..

    0

    0
  22. roses says:

    tau plak artis malaysia nie bezakan ye org yg x baik pegi disko.pakai seksi..yg baik pakai tudung pegi masjid..tp diorang seniri suka wat statment pakai tudung x semestinya baik..saya pakai seksi tp hati sya baik..saya p disko x wat pape..saje suka2..tp hakikat sebenarnya x de org yg nilai seseorang pegi disco 2 org baik.wlpn pengarah 2 seniri..tgk sajala film yg diorang wat..ade tunjuk masuk disco pakai mcm diana amir..oh tidakkan?..

    0

    0
  23. mus says:

    law mentrowelath punya movie sorry la..mmg xkan tgk..law skop prod. gagah lagi lagi nk p tgk..

    0

    0
  24. jaja says:

    Tipikal.jalan cerita hampir same jer dgn Syurga Cinta & 7 petala cinta tu..mamat yg bergelumang dgn maksiat disko bagai then dpt hidayah dgn bjumpa orang2 alim & beragama….then?berubahla dia….tgk trailer pun dah tau…apapun,yg baik jadikan tauladan dan yg tak baik jadikan sempadan…

    0

    0
  25. sitikhadijah says:

    bagus la ade gak filem-filem begini mewarnai industri perfileman kita…harap kita dok jangan la kutuk lebih-lebih…belum tengok belum taw…kene tengok dulu baru boleh judge betul2

    0

    0
  26. David Tea O says:

    wait and see sejauh mana islamik tu..kalo nak cari pelakon yg islamik wat cam ketika cinta bertasbih tu..baru syok………………….

    0

    0
  27. Anonymous says:

    abg naraaaaaaaaa perasantannnnnnnn nk jd heroooooooo…puihhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!! ekekekeke :P

    0

    0
  28. jenglot timun says:

    hero drama islamik erma fatima tu model rupanya

    0

    0
  29. ............. says:

    hero dia sy x berapa minat la..

    0

    0
  30. mak c kina says:

    cite clise…drama je ok kot dr filem…

    0

    0
  31. haterskamaladli says:

    habis habis kamal adli..benci betul dahlaa x hensem…hehe
    lepas 2 asyik nak buat citer lelaki jahil pas 2 insaf….
    mcm syurga cinta dgn 7 petala cinta ..
    penulis skrip ni dah x der idea keee???

    0

    0
  32. zulan says:

    cutenya diana amir…aku suka lakonan dia…best…lebih2 lagi selepas dia berhijrah…lagi aku suka….semoga Allah memberkati hidupmu dunia dan akhirat

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer dh tukar kaler says:

      jangan pulak bila dia dh berenti berlakon nanti …dia cakap duit lakonan tu duit haram pulak !!!

      0

      0
  33. han says:

    Satu2nya filem yang hampir 100% Islamik yang aku pernah tengok ialah Syukur 21.
    Yang ni…hmm perlu ke masukkan scene kat disko?
    Filem Malaysia tak letak scene disko tak sah.

    0

    0
  34. filmnya lumayan sedih ceritanya tuh

    0

    0