Written by AbangNara | February 16th, 2011

diana amir

Dari dulu lagi macam-macam cerita yang Abang Nara dengar pasal Diana Amir. Banyak email yang Abang Nara dapat cakap yang Diana Amir dan Zizan Raja Lawak pernah bercinta. Tapi Abang Nara tak berani tulis sebab itu semua nampak seperti gosip murahan. Benar atau tidak, hanya Diana Amir dan Zizan sahaja yang tahu.

diana amir

Dan yang terbaru baru-baru ini Abang Nara dapat email daripada seorang pembaca yang suruh tengok Twitter Diana Amir dan Twitter Erry Putra. Khabarnya mereka berdua bersayang-sayang di Twitter. Adakah Diana Amir dan Erry Putra sedang dilamun cinta? Atau mereka memang teman tapi mesra? Itu pun Abang Nara tak boleh nak sahkan. Hanya mereka berdua sahaja yang tahu.

diana amir

Dan yang terbaru, sebentar tadi Abang Nara baru mendapat email luahan hati seorang pembaca terhadap Diana Amir. Bunyi email tersebut adalah begini:-

[note]salam abg nara

Ini saya nak luahkan sikit isi hati saay yang terpendam terhadap pelakon yang tak berapa nak glamer tu. Diana Amir. Saya ingat jugaklah kat dia coz kami blaja 1 universiti. Kira banggalah jugak lah kan kita leh jumpa bintang filem. masa tu kami 1 dewan peperiksaan. so saya pun curi-curilah pandang kat minah ni. Tak taulah dia perasan ke tak yg saya tengok dia. Dalam hati sy kata, lawa nya Diana Amir ni dari dekat. Tak sangka lak aku leh jumpa dia kat sini.

So sy pun dengan hati yg berbunga-bunga add lah dia kat facebook. Saya add dia kat facebook dia yg I. MASA TU TAK FULL LAGI. Pada mulanya sy fhmlah dia x terima maybe sbb fb dia tu dh nk penuh. Then sy try plak fb dia yg II. Dia tak terima jugak. sy pun bertambah-tambah pelik lah kan tapi xleh nk kata apalah maybe dia nk privacy. Hanya artis leh add dia. Then sy diamkan sajalah.

Tapi yg membuatkan sy mendidih tahap gaban knp bila lelaki add dia leh terima. Why???????? Sy suh adik ipar sy add Diana Amir n dia accept. Saya tak puas hati n suh lak adik sy yg lelaki add dia. Sangat-sangat mengecewakan, Diana leh pulak terima. Kenapa? Adakah dia hanya nk peminat lelaki je?

So persepsi sy pada Diana, dia hanya nak peminat lelaki je memenuhi frien list dia. Peminat perempuan cam kami hanya diperlukan untuk bawa pakwe atau suami tonton filem dia kat pawagam. Sangat-sangat bagus. TO DIANA AMIR. Tolonglah jgn smbong.sy tau dr mula bagaimana awk leh jd pelakon. Tempuhi byk dugaan kan? So jgn sbb sikap awk, awk leh
jatuh. Tanpa peminat, siapalah nk beli cita Aku Masih Dara tu. [/note]

Marah benar nampaknya luahan hati peminat Diana Amir ini. Tapi anda semua jangan risau sebab Diana Amir sudah pun ada Facebook Page Diana Amir. Boleh like Facebook Diana Amir. Dia pun selalu update status kat Facebook tersebut. Kepada Diana Amir, kalau benar perkara ini terjadi, silalah jangan diskriminasi peminat lelaki dan peminat perempuan. Tak elok tau.

Lagi gambar Diana Amir untuk tatapan anda kalau anda tak kenal siapakah Diana Amir ini.

P.S: Menangi peluang untuk menonton semif final American Idol 10 dengan menyertai contest Ford Fiesta yang baru.

diana amir

diana amir

diana amir

diana amir

diana amir

diana amir

diana amir

diana amir

diana amir

150 responses to Diana Amir Bercinta Dengan Erry Putra & Luahan Hati Peminat Diana Amir

  1. Paan Jr says:

    kete hilang. dapat ni memang berbaloi haha

  2. singa tido says:

    bley tahan gak le si diana ni..

  3. ehem says:

    ala bkn cun sgt pun.bajet bgus je diana ni..berlakon pun tk sebrapa sgt pun

  4. maximus says:

    haha

  5. Tiffany says:

    Dua-dua pun tak best.

  6. syaz says:

    tak minat dia nih hah !!
    dri awal dia kuo …

  7. cibiusagi78 says:

    klu dia x nak terima x pyh la nak add dia. byk lg artis lain yg bleh di add.

  8. hani says:

    sebab tu tak suka twitter. menyampah je baca twit lovey dovey ni. nak lovey dovey anta msg je kat phone. xpun call. haha. peace people :)

  9. air liurnya tersembur says:

    xcantik pun. bersembeur

  10. Icebatu says:

    Tu pasal aku mls nk add/like artis kt fb…fazura gk yg sempoi..salu dia reply komen peminat..

  11. meow says:

    mencapub la tu tulis kat twitter sume benda private. supaya senang nk dpt gosip murahan,snang nama nk naik.

    • hijau says:

      mencari publisiti murahan!mmg terbaik prangai!

      • ouch pinky says:

        tgk die ni pemes ngn gosip2 liar, jantan keliling pnggang, seksi nk mampus..belakon x mane sgt pon, bile die brsuara, air liur brsepah2..sorry to say, die ni xde lam industri hiburan pon xpe. wat semak je. huhuhu !!!

  12. Qiqi says:

    erkkkk…x minat pon..huhu….

  13. kibo says:

    diana amir ni seksi ah..xsuka..berlakon pon ok2 je..
    sesuai la dengan mamat botox tu..

  14. ciksin says:

    raihana mlysia

  15. fara says:

    saya tak pasti dengan komen2 di atas. saya pernah bekerja dengan diana amir utk shoot majalah dan promo astro sbg jurusolek. so far dia ni seorang yang peramah, tak banyak songeh dan baik hati compare dengan artis2 yang lain

    • Don says:

      yeap,sy pun pernah jumpa dia, tak susah nak mtak bergambar or berborak, mmg dia tak fikir dia tu artis ke ape ke..mungkin salah faham,tak kenal maka tak cinta,kan? :)

  16. haHa says:

    shekshi beno..

  17. Chantek says:

    erry putra pakai botox?????????? patutlah hensem.. tp daku dr dulu suka tgok erry putra ni.. :)

  18. maya says:

    diana amir?femes ke??kak limah lg femes…

  19. bunga says:

    alah diana amir ni ckp da la xclear.lidah pendek..
    xsesuai jd pelakon..

  20. what the? says:

    muka seperti ini?

  21. nana says:

    diana amir ni, suara tak jelas. kalu berlakon, dialog dia bergulung-gulung dlm mulut.

  22. hepigirl says:

    diana amir tu tak suka ko kot, pasal ko slalu usha die kat kelas..
    aku add tak smpai 5 minit die approved jer..
    btw, aku pompuan.

    • mulut wangi says:

      aku pun ada pgalamn ngan minah ni. kerek nk mampus. mcm cntik.muka cam tempe. ko try ltk pic nsem2 gerenti dia sapu punya. kemaruk…sorry 2 say lah diana, perangai cam kuda.

  23. mamarazi says:

    aku ada add dia, dia accept ja haaa…ke ko salah add diana amir lain kot haaa…lgpun dia ni mesra alam sgt ler..

  24. myza says:

    minat ni dulu x-gf coursemate aku..punyelah awal2 jd artis, ckp single. hampeh! diam jer x-bf die..x-bf die tu ckp pmpuan ni kaki cukur. ktorg pun nmpak. sejak dah putus, terurus sikit x-bf die. sblm ni habis duit ptptn kwn aku tu bawa die shopping. mlm2 jgn cakpa, kaki clubbing. boleh tgk dr tingkap bilik aku, die keluar after pukul 12 mlm..syukur skrg x-bf die dah bertunang dgn pompuan yg baik and lagi cantek dr minah nih.

    btw, muke die mcm saiful OIM la hahaha

  25. zaia says:

    tk minat plak dia nie..ape2 je la,semoga bahagia dn semoga jd kahwin dgn bf tu

  26. azreeny says:

    dunia artis sekarang penuh dengan gosip murahan (pinjam ayat abang Nara :D) ntah mana yang betul mana yang tipu, mana yg baek mana yg jahat…

  27. srikandi says:

    ikt suke..xkisah pn..xminat pn minah n mamat ni..
    minah ni sksi xigt..tgk dlm aku masih dara.fuyyooooo….
    trdedah smpai atas..

  28. adieya says:

    Yup..betol2 die mmg xtrima fan pompuan. I dh add die lame kot, die tk approve pon, tp msg I leh plak reply.I msg die sbb die nye besday same ngan I..elok je die reply tp x approve pon fren..berlagak kan?? Mula2 tu fine laa I igt fb die penuh ke ape. Tp elok je tgk newsfeed die br je fren ngan si polan tu si polan ni.. Ahh membe aku pnah masuk pertandingan tarian ngan dia ni dulu..mmg ngade2 taik kuda btol ini pompuan.. Tau ah anak org kayooooo…bluweekk! Xheran pon

  29. bb says:

    HMMM..MCM2 PEEL ANAK CUCU ADAM NIE…SELAGI NAMANYA MANUSIA..ADA JER LA RAGAMNYA..

  30. dorayaki says:

    tol ke erry putra 2 pkai botox..pe r mude2 da pkai botox..ish3

  31. me myself says:

    sorry to say la..pas google carik gambo erry putra baru aku tau sape dia..tak popular kot mamat ni di mata hati aku.huhu

  32. joyah_sp0rt says:

    muka mcm bapok! bapok pn lawa.. nghiiiii

  33. gyulee gyuri says:

    artis mcm ni pn nak minat??tak payah la..aku mula2 tgk dia kat sunsilk apa ntah cite tu aku tak minat langsung minah ni..bercakap pn macam idung tersumbat..cakap kelam kabut je…nak kata cantik sbb make up je kot..tp takde la cantik sgt…aku kalau dia sombong dgn aku x rugi langsung…bagi penampaq ja…

    • abarage says:

      btul tu.blakon dala kaku.i kalo dia blakon i mcm xleh nk tgk cite tu btul2 cos i akan tgk gigi n mulut dia ms bercakap.cos gigi dia xteratur.n dia ckp ala pelat2 skit.

  34. pwincess says:

    xdela brpa minat dia nie..juz knl mse dia blakon drama sunsilk tu je..tp klau psl luahan hti pminat dia tu kt BN,aku rse mybe ade yg krg btl…aku add dia kt fb dia accept je..mybe mse tu dia xon9 kot…dh nme pn artis,mst mncurah2 org add dia,dia pn xsmpt nk tgk sume skali…xyah la nk emo sgt psl2 artis nie…

  35. lolyat gang says:

    diana ni mmg comei gak
    aku lg ske diana ni dr diana daniele budak skolah tu

  36. joyah_sp0rt says:

    XSILAP AKU,DULU ADE SORG BAPOK NI WT STATEMENT PSL DA NI KT STATUS FB DY! SI BAPOK NI KIRE KNL NGN DA NILA, PNH MAKE UP KN DA NI WAKTU 1ST TIME JD ARTIS.BILE DH GLAM,DA NI MCM WT2 XKNL KT BAPOK NI!SO BAPOK NI HANGIN LER!HBS SUMER KEBURUKAN PSL DA YG SI BAPOK NI TAU DY CITER KT FB DY! YG KELAKAR ABG SI DA NI BACK UP ADIK DY GILER2. YELA ABG MANA RELA ADIK DICACI KN EVEN CITER TU BTUL OR X..JG MARUAH ADIK LER KATAKN.. PALING AKU XLUPE BILER SI BAPOK NI CKP YG DA NI PRNH JUAL/JAJA P*KI DY KT STUDENT DR UNIVERSITI LAIN..PERHHH!! B’PINAR JP MATA AKU BACA STATEMENT TU! TP BAPOK NI BERANI SUMPAH YG DY X REKA CITER SBB DY ADE BUKTI YG DA NI MMG PELA**R.. SO KORG NILAIKN LA SNDR YEK!!

  37. jabun hensem says:

    bape harge dia jaja benda tu?

    • joyah_sp0rt says:

      TU AKU XSURE LA..KENE TNY BAPOK YG CITER TU. NGIHIHIHI!
      TP ADE BTL JGK KOT APE YG BAPOK TU CKP! BAPOK TU CKP DY KNL SGT NGN DA NI B4 GLAM MCM SKG (GLAM KE???)

  38. rara says:

    prasan la diana amir ni…mcm lawa sgt…lagi suke lisa surihani…baik,,,menarikk….sopan n cantik…i luf u Lisa…heee

  39. Zuwan says:

    siapa nih? x minat langsung!

  40. lely says:

    diana amir??? nak kataa minat… xde la minat pon..
    nak kata x suka…x de la x suka pon…
    besa2 jer…hehe….cite yg dia belakon pon x tgk sgt…

  41. gosipgurl_fea1 says:

    i dunno much about this chick, but when talking about her new hair i really wanna say something furiously cute about her ~~

  42. Ann says:

    artis pon manusia jugak kan. derang pon nk ade privacy dlm life derang. aku rasa tu hak dia la nk accept ko nye fren request ke tak. tp bukan la aku sokong tindakan dia yg layan request dari lelaki je (kalo btol la). peminat plak, tak puas ati, sikit2 nk buat luahan ati. artis tu nk penuhi permintaan ko je ke nok? bosan btol baca bila ade bab2 luahan ati kat retis ni. kalo nk menegur bende yg x elok xpela. pasal xnak accept ko nyer fren request pon nk mecapap kat blog gosip jugak ker???huhu..anyway, juz my 20cent. peace~

    • mulut wangi says:

      suka hati dia lah nk mencapap kat mana2…dia x mintak duit ko pun..lgpun lain org lain pgalaman. bila nk suh bli album atau suh tgk filem barulah nk terhegeh-hegeh buat promosi, barulah nk ckp pd semua silalah beli tiket filem. kalau gini perangai ko diana silalah ko berambus.

  43. Suci Kaseh says:

    setuju dgn ann…

    i add die dkt fb die accept.. n i twet die dkt twetter die reply… sape ckp die x accept pmpuan ha???? pandai2 je wat tuduhan melulu gitu.. x baik tau… diana amir ni baik la.. i prnah jumpe n sembang ngn die.. coz kwn i ni kenal die.. so, korang jgn kata mcm2 pasal dia k… korang blm kenal mana korang tau dia ni mcm mana…

  44. aku budak minang says:

    mmg btullah diana mmg suka lyan llki je yg add dia dlm fb. aku stuju dgn apa yg ditulis oleh pghantar emailn tu. tanpa peminat siapalah ko diana…muka cam tempe.fb sampai 2 tapi hampeh smbung bdoh punya org..aku xslhkan pnghantar email tu sbb dlm fb diana tu ada tulis pada siapa yg minat dia leh lah add dia. so org tu add lah..apa yg slhnya. pasal fazura aku mmg sokong dia mmg sempoi layan pminat…apapun kontroversi dia ttp maintain.

  45. lala says:

    x santik punnn..

  46. hot mama says:

    sesuai la tu….suka tgk ery lekuk kt pipi dia tu buat dia handsome…

  47. lala says:

    TAK APPROVE PN NK JD ISU.

  48. anyss says:

    aku memg dr dulu xske diana amir nih..stiap kli muncul kt tv aku trus tukar chanel..tgk muka dia aku mympah!!
    (sory emo cket hehehe…)

  49. Suci Kaseh says:

    diana ni cute jgk la… pernah couple ngn zizan.. skrg ni xtau la masih lg ke or x..

  50. ~~ says:

    diana amir nie hidung die buruk la..bole ckp lawa? xlawa lansung kot.suara pun pelik

  51. jojo says:

    ko 2 cantek sgt ke ha???? suka hati kata org hidung buruk lah apa lah

  52. insan biasa says:

    ee..syg2 dgn ery ptra kt twitter..dia nk tiru zizan dgn juliana kot main syg2 dkt twiter..huhuhu kes bls dndam la ni…hihhiihhi

  53. jojo says:

    biarlah diorang tu…

  54. insaniah says:

    da tau artis ni bukan leh wat role model yang nak sgt add dia wat kawan tu wat pe??? baik add ustazah norbahyah n ustad2 yg ramai ada kat seluruh dunia..leh gak dapat bagi peringatan pada kita yg lalai ni..xperlu la nak kecewa sgt dia xmo add kita…

  55. azme says:

    kalau dia tak nak add pun takpe, bukan lawa sangat pun…hehehe…
    http://bit.ly/hI7plG

  56. What The Fart?? says:

    Mende la pasal tak nak add pun nak kate sampai gitu.. Haiyooo… Bende tu kan hak dia.. nak add ke, takmo add ke, dia glemer ke tak glemer ke, bhontot ko tu berdarah ke…? Itu hak dia la bhai.. Ko nak terasa ke, terkentut ke.. dia nak berlutut kat ko ke mintak add die semula.. Tolonglah.. there’s so much more important things than that..

  57. abarage says:

    diana amir?ada ke peminat?

  58. mia says:

    diana amir?????cun ke minah ni???biase2 jer…harap seksi je pon…..nk harap muke ngan bakat…hancussssssssss……

  59. ManaMana says:

    SO FUNNY! WHY PEOPLE KEEP ON SAYING THEIR OWN ARTIST? IT DOESN’T MATTER IF SHE DON’T ACCEPT UR REQUEST, BULEH BAWA KE MATI KAH??? ARE U DYING IA INDA ACCEPT YOU????

    • xoxo says:

      walaupun aku tak minat DA, tp aku kenal jugak la dia ni..sebab ade gak la dia menempek2 kat mane2 drama & film.

      Yg aku ingat, DA ni kemain byk bf nyer..kejap2 tayang bf, dulu org biase, skang bf dia dah artis plak..

      Apepun, x kesah la nak bercinta dgn sape pon, tp x yah la nak menayang kat twitter tu..nnt dah putus (nauzubillah) mcm2 kes..penat plak kami nak bace sgale mak nenek RT korang berdua..

  60. mulut wangi says:

    apalah korang ni…pminat dia hanya nk luahkan apa yg dia rasa, apa slahnya. mestilah dia terkilan kalau artis yg dia minat wat macam tu. x bc ke email tu btul2 yg dia xkisah DA Xtima dia tp knp llki diana terima..itu kan dh mendatangkan rasa seperti DA ni nk jantan je add dia..DA ni dhlah seksi,lakonan pun kureng jerk patutnya jagalah hati peminat…jgn sampai peminat lari, anda jugak yg rugi. btw, cerita AKU MASIH DARA tu lgsung xbest. patutnya pengarah kna tukar tajuk….AKU XADA XDARA.

  61. cempedak di luar pagar says:

    ::: aku masih dara : movie hampeh..jln cite ntah hape2….same taraf cm drama murahan jerr..nyesal aku g tgk.ingtkan best laaa…best lg hantu kak limah balik rumah :::

    • Periuk says:

      Kau tu yang tak tau nak cari permata dalam pasir..Cuba open minded sikit..Kau tu semuanya buruk je..Takde yang cantiknya pada orang lain..Allah buat cantik pun kau kata buruk.. Podah..

      • cempedak di luar pagar says:

        ko sndri nilai lah…ko nih tak reti ker nk nilai movie tu bagus ke takk…der nye org cm ko ni la, movie2 kt malaysia nih,buat main ikut sedap hati jerkkkk….

  62. cinta says:

    eeeuuwww..diana amir, pls la..da la muke cam jambu kmbang..perasan! nasib baik zizan lari kat juliana..

  63. Hilman says:

    POMPUAN NI bukan ada pape pun dengan erry,depa pun baru kenal bulan lepas.tu dorang main2 je la.tp yang aku tau,minah ni memang semacam sikit.perangainya kurang elok.bukan nak cakap apa la kan,muka tu dah la tak lawo.tapi perasaan macam lawo.tak abes2 ngan drama and gossip murahan.memba aku cakap,dia mmg selalu tukar2 jantan kt usm dulu.asal jantan ada duit ja,dia sapu.apada.dunia dunia.

  64. SSM says:

    Wah wah sesedap chocolate ye korang mengutuk depa ni. Eh lantak dorang la nak bercinta ke nak berbotox ke. korang jelessss eh ?? Weiii lantak la Diana Amir tu nak fames ke x , lawa ke x , at lease dia belakon jugak , cri rezeki halal. Korang belum tentu lagi makan duit halal . Huh ! Wah2 korang ingat korang tu FULLTANK ke dengan pahala ?? panjang tau korang beratur nak isi borang n tngu turn nak kena masak dalam kawah api nanti ?? lamaa tu weiiii . sanggup ke ? Hikk sian korang kan. Memang la dosa masing2 tanggung kan , tapi aku kesian la kat korang , penat2 sembahyang apa semua tapi mengumpat , menghina saudara sesama ISLAM. korang terlalu sempurna ke ?????

  65. minah says:

    ehhh bkn erry putra dah ad awek ke?? ak tgok kt ms dia r2..

  66. Hilman says:

    lecturer aku cakap masa dia keje kt production house dulu, antara artis2 yang tido dengan producer ialah diana amir.fauziah ghous pun dah kene dengan dato farid.dulu dia tackle manager lecturer aku.dah dapat,dia naik satu2.artis2 boleh dikatakan semua macam tu la.teruk kan depa ni.diana amir ni pun sama jgk.tayah nak nafikan la.bukan ko seko kat malaysia ni.ko tu public figure,ppl will notice your existance kat satu2 tempat tu.so if you sumthing bad,dah terang2 la orang akan nampak.

  67. lalalaland says:

    xpayah la duk mint ppuan nie…buang masa jer…kualiti xde seksi jer lebih….huhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!

  68. oct1883 says:

    hah! sesuai sangat la tu diana amir n erry putra! dua2 pun aku tak minat… tahniahh!!! :D sangat happy dengan artikel ni! :P

  69. rinn says:

    X MINAT PUNNNNNNNNNNTAK………………….LANTAK LAAA…………..