Written by Bella | May 18th, 2017

Kekecohan David Teo yang ditampar oleh Mat Over kerana bersikap kurang ajar dengan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak bukan sahaja mendapat perhatian netizen tetapi pengarah filem terkenal Mamat Khalid.

Mengakui David memang lantang dalam bersuara, Mamat menyifatkan cara David bercakap di hadapan Perdana Menteri itu tidak beradab. Kali ini, pemilik syarikat MIG itu sudah melampaui batas. Pada masa yang sama, Mamat yang mengenali pelawak Mat Over secara peribadi tidak jangka beliau akan bertindak sedemikian terhadap David. Ini kerana beliau bukanlah seorang yang panas baran dan bersopan santun.

Dengan sesiapa pun dalam industri begitulah cara dia cakap, begitu lantang. Jadi apabila berada dalam satu forum bersama dengan perdana menteri, saya rasa kelantangan itu dia tak tahu nak ‘control’. Dia masih ingat dia bercakap dengan budak ‘production’ agaknya.

Bersembang dengan kita pun tak bertentang mata, punya lembut Mat Over ini. Maklumlah bukan selalu ada ‘open talk’ pasal industri dengan pemimpin negara, mungkin dia tak mampu nak kawal lagi kesabaran dia.

Pada pendapat Mamat, insiden memalukan ini tidak akan menjejaskan imej artis mahupun industri hiburan. Ia lebih kepada sesuatu perkara peribadi.

David bukannya mewakili seluruh industri yang membolehkan orang luar menunding jari dan memandang serong pada industri. Pada saya, dia hanyalah satu individu yang memegang tampuk empayar perfileman yang miliknya sendiri dengan caranya sendiri, tiada kena-mengena dengan industri perfileman negara. Dia adalah entitinya sendiri.

Dalam perbincangan secara terbuka ini, pasti akan timbul pelbagai isu yang mungkin ada kalanya mengundang rasa tidak puas hati di dalam hati. Iyalah, semua orang mempunyai pendapat berbeza. Namun, semua pihak haruslah bersikap lebih matang agar perkara seperti ini tidak berlaku lagi.

Sumber Berita : Astro Awani

48 responses to Dia Tak Tahu Kawal Kelantangan, Dia Ingat Dia Bercakap Dengan Budak Production Agaknya – Mamat Khalid

  1. Mak Becok says:

    Mulai sekrg. boikot filem2/drama2 si pengarah kapir harbi bangsat disyaki pemakan dedak DAPig/PAPig SingaPORK ni! Bukan main lagi – nak menghina YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kami serta Datuk Rosyam!

    Kami cinta sgt. Mat Over paling berani!

    5

    29
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      Ada dua jenis cina. Cina bukit atau cina high class.Kalau cina bukit mmang cara diaorg bercakap tu lantang dan kecoh. Kalau cina high class ni slalunya ckap sopan dan classy. Ramai chinese kat malaysia ni cina bukit. Jenis ckap kasar dan lantang macam nak gaduh. Tapi nak buat mcam mana dah diaorg dibesarkan macam tu.
      Selalunya cina bukit masuk majlis mesti ramai malu nak tgur sbab nmpak low class.

      32

      0
      • Anonymous says:

        ingat dulu kes hina tan sri p ramlee. cina ni mmg x sedar diri. aku dah lama boikot filem2 dia yg merosakkan minda anak2 melayu.

        16

        3
        • Renungan Bersama says:

          Walaupun ramai yg x suka cara si Najib ni ..PM paling teruk dlm sejarah lah, penabur dedak lah, takut bini lah… tapi at the end of the day dia masih PM kot ..yg dipilih melalui process demokrasi melalui undian. Mcm juga si Donald Trump kt US tu, ramai yg x suka dia tapi x memberikan hak kpd kita utk jadi biadap.

          28

          4
        • Anonymous says:

          terima kasih pd abang polis tu lindungi david teoh dan mereka yg meleraikan pergaduhan. yg salah si penampar tu la. ini bukan majlis pertabalan agong…kasi lah dia bercakap. lu pehal nk tampar org.

          22

          4
        • PODAAAHHHH says:

          tapi persoalanya siapa mat over???? aku kenal pon idok..

          6

          4
        • umno pakar buat video porno says:

          budaya umno- kaki ampun, kaki buat video porno, kaki cium buntut, kaki puji memuji dan terbaru kaki pelempang….next???

          5

          4
        • Anonymous says:

          alah..ni semua puak2 jamal pakai towel tu la…kaki telan dedak.

          6

          3
        • Anonymous says:

          MACAI BIASA LA WEI. NK TUNJUK HERO DEPAN PM!!!
          KELAKOR!!!!

          9

          1
        • Anonymous says:

          umno parti yg suka keganasan. sad day for malaysians…

          4

          1
        • Anonymous says:

          Setuju filem DT mmg rosak abis anak2 melayu… Citer filem dia semua jahanam…

          0

          1
      • annedee says:

        cina singapore hugh class

        0

        1
    • Anonymous says:

      ya rabbi..malunya tengok video…dah mcm gangster melayu2 skrg. kata negara islam.

      18

      0
      • Sherina says:

        Bagus la David Teo, dia bersuara demi bangsa melayu yang membisu. Pemakan2 dedak apa tahu…Mat Over knp kecoh? Adik Mak Becok ke???

        14

        3
      • inilah malaysiaku says:

        kalau majlis yg dianjurkn oleh geng pemakan2 dedak.. jgnlah korang kritik umno-bn nie. nanti kamu d anggap agen yahudi dan zionis. kbyee!
        huhuhu

        6

        1
    • LOL says:

      Kes pertama dlm sejarah seorang individu ditampar depan PM.
      X boleh banyangkan kalau aku kena tampar depan PM. Eeee…malunya.
      Kak Mah jeling2 je sambil betulkan selendang dia kan..kan?

      12

      0
    • Anonymous says:

      Kurang ajar apa bendalah? Program santai kan? Ok dah la tu gaya bahasa David Teo. Yang Rosham & Mat Over nak jadi macai sangat kenapa??

      19

      0
      • rafedah aziz says:

        macai….biasalah. x terkezut pon. mana boleh dengar kritikan, x boleh terima pendapat. sampai 2020 lah msia ni takkan jadi negara maju. slogan negara maju hanya angan2 mat jenin sedangkan mentaliti macai msih takuk 70an. semalam aku lintas kt tafik light, kereta2 x berhenti pun. negara maju?? your arse!!!

        10

        1
    • aku says:

      pemakan dedak dijumpai ahahahhahahahahahahahahahahahah8ahahah8ahahaha

      11

      0
    • Anonymous says:

      Hello ini perihal dalam negeri kamu jangan babitkan negeri luar don’t be racists mana mana negeri pun semua bansa dan agama ada tinggal!!!

      1

      0
    • Anonymous says:

      Kau ni bodo ke apa?

      0

      2
    • Aku anti RASUAH says:

      Mak becok..awak nie suke sangat mengapirkan kat non muslim..ko hanya layak mengulum konet kat najib..

      1

      0
  2. greenfingers says:

    Walaupun aku benci gila kat najib kepit tu, tp xsetuju ngan cara david teo, dia pon jenis xtau protokol ni. Mmg xleh bwk ke majlis. Even najib tu mmg dh tahap kena baling telur busuk, tp dia still PM malaysia, dia adalah imej negara malaysia walaupun dia dh busukkan negara malaysia. Klu org luar nmpk kita tak hormat PM, apa penerimaan diorg kan.

    25

    2
    • Mak Becok says:

      Jilaka betul lu, si bangsat yg. menghina YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kami di negara Islam kami ni! Dasar lu si spesis penyamaq penakut anjing kurap!!!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si b*abi sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      11
      • UMNO kaki buat Porno says:

        budaya umno- kaki ampun, kaki buat video porno, kaki cium buntut, kaki puji memuji dan terbaru kaki pelempang….

        3

        1
    • Mak Becok says:

      Jilaka betul lu, si bangsat greensh*t yg. menghina YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kami di negara Islam kami ni! Dasar lu si spesis penyamaq penakut anjing kurap!!!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si b*abi sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      7
      • Pak Becok says:

        Eh puki busuk kau sebusuk mulut air longkang. Jgn cakap sikit sikit
        aje Islam. Aku kalau jumpa kau aku sumbatkan sebijik durian kat lobang
        puki kau yg mungkin pun boleh muat 2 bijik durian.

        Emak kau main ngan bapak kau patut pakai kondom…ini tidak dah terkeluar
        anak jahat yang tak pun sumbang satu sen pun pada negara. DAP dulu ada main ngan mak kau kot? kalau tidak benci sangat dengan DAP….nanti DAP kasi kau derma 2.6 billion baru kau isap kontol DAP siang dan malam…boleh kan?

        4

        2
        • Anonymous says:

          Sikit2..DAP..sikit2 Zionis. Yg Najib pergi US main golf sama Obama tu…negara apa yg???

          6

          1
      • ayoi says:

        y ni mmg ptt kene tampar berjemaah…mak becok aku nk sgt jmpe dgn ko..tgn aku dh gatal ni…lme benor x tumbuk org…

        remember my name….

        1

        1
    • Hak Tuihhh says:

      macam biasa lah macaiiii..nk dengar puji-pujian aje. habis sampai bila negara nk maju…kritik sikit dianggap pengkhianat???

      4

      1
  3. shayana says:

    ok

    0

    1
  4. manusia says:

    macam-macam hal

    1

    0
  5. dasha says:

    Zed Zaidi mana? Zed Zaidi? hahahahahah

    7

    1
  6. mat x over says:

    zed zaidi sila setel kan masalah ni …zed zaidi x dtg ke smlm ?

    6

    1
  7. Somewhere says:

    “Dengan sesiapa pun dalam industri begitulah cara dia cakap, begitu lantang. Jadi apabila berada dalam satu forum bersama dengan perdana menteri, saya rasa kelantangan itu dia tak tahu nak ‘control’. Dia masih ingat dia bercakap dengan budak ‘production’ agaknya.”

    Citizen, hadam ni! Even abg mamat pun kata mmg itulah cara dt.. Yg mat ober tu pulak yg panas, knp? Kalau nak tampo dt, biar bijan yg buat kalau dia nak pun.. Ni la, kata open talk ni merapatkan gol pemerintah dgn rakyat tp protokol tggi melangit! Kira mcm forum kut, blh bahas..

    12

    1
    • Sayap says:

      Ha’ah… Aku tak dgr pun perkataan mencaci ker menghina ker.. Tone suara dia jelah yg lantang tp kalau dah mmg sikap bgtu nak buat mcmana ek?

      6

      1
  8. Awan says:

    Dlm video tu I dengar rose noor ckp ke pm, “Dia tu mmg kurg ajar,” sambil pegang bahu pm. Eeeeeeehhhhhhhh, moderator kena bersikap neutral okay?! Meredakan suasana bukan mengampu. Haha.. Masuk video tuuuuuu… Dah tau dah siapa sbnrnya yg racist.

    19

    1
  9. Poohhhhdaah says:

    biasalah..macai2..
    nak tunjuk hero ..dapat habuan la tu!!!!!!

    8

    0
  10. Anonymous says:

    macai x boleh kena kritik…sbb tu malaysia ni makin hancur.

    4

    0
  11. anon says:

    yg kena tampar salah
    yg menampar salah
    yg jadi hos pun salah
    yg ” pengawal keselamatan ” pun lagi salah
    jadi semuanya SALAH .

    8

    0
  12. ian says:

    semua pihak salah….abang polis tengok je. lepas kena tampar baru nk leraikan. ni lah malaysia..bila terhantuk baru tergadah. tipikal….

    4

    1
  13. Anonymous says:

    Padan muka kene tampar..bawak culture bukit dorang kat sini..takde hormat punya olang.. gi lah cakap macam gitu pada mao..tak balik msia kau!!

    3

    4
  14. miow says:

    Allah…malu nya aku melihat situasi tersebut,.. sesungguhnya kita di dunia mengajar erti hormat menghormati…ada adab kita dengan sesiapa sahaja…bila saksikan begini…pasti rasa malu menjadi tontonan umum malah org luar…di situ ada PM vvip…siaran langsung lagi..pasti terkejut org2 yg melihat..ermm saya tak tahu nak type apa…hahahaha tp Pm kita pon terkejut jugak…david teo pon mcm blur plak kena tampar..aku x tahu nak gelak ke nak nagis..hahahahha

    3

    0
  15. Anonymous says:

    mmg elok kena tampar jer.
    rosyam dah tegur elok2 kan.
    cakap depan PM pemimpin negara kita yang baik hati menjemput mereka datang ke sri perdana.
    bodoh lah….DT sebok nak up kan nama dia jer cakap kuat2 , berlagak , rampas mic, sebok nak pantun2…last2 kena tampar….
    memang puas hati lah…bingit telinga dengar.
    dia ingat kita oang melayu ni asik nak dengar pantun jer ker???
    betul kan lah bahasa malaysia tu dulu.

    4

    6
  16. Mimi says:

    Golongan Artis ni tak payahlah bagi muka sangat
    Dah dibagi forum sebegini tambahlah they all rasa berkuasa
    Tu yang ura ura nak bagi pelepasan cukai kat artis tu apa kes?
    dahlah cukup banyak artis dapat dato

    3

    0
  17. Widad says:

    Satu jer nk tnya: “Zed Zaidi mana, Zed Zaidi?” ?

    3

    0
  18. minamoymenachi says:

    dan.. piyem pon tersipu2 kebanggaan.. menandakan dia masih ada sokongan padu dan jitu. tahiniah mat wover.. sikit hari lagi dapat pingat jasa kebaktian. TOKOH KUTAMPAR. ntah la ye, makin hari makin jijik tgk perangai puak2 ni..

    4

    1
  19. Anonymous says:

    a bunch of kiss ass malays trying to protect the most wanted criminal for what yea? not to say i agree w what david teo is doing, but for years that u meleis been saying that u wanna get rid of the PM but yet wankers like malay celebrities is d one dat been kissing PM’s ass n being the supporters. no wonder til today he standing still at where he is because malays like u people is d one dat making him steonger wveryday when he done jack shit to the country. open ur eyes people wake up from the misery of the “almost fail ” country.

    1

    6

Leave a Comment

Optional