Written by AbangNara | June 13th, 2011

orked bridal

Ok ini kisah benar bukan kisah tipu. Semua orang pun tahu kahwin memang guna banyak duit. Kadang-kadang cecah RM50 ribu ringgit. Nak katering lagi, nak ambil gambar lagi, nak pelamin lagi. Macam-macam ada. Alhamdulillah Abang Nara dah selamat kahwin dan dah setel semua. Tapi persediaan perkahwinan memang sangat-sangat memeningkan. Itu satu kenyataan.

orked bridal

Jadi macam mana cara taknak kasik pening dan still boleh save budget? RM31,500 memang nampak banyak tapi Abang Nara percaya ianya sebenarnya sangat berbaloi dan lebih menjimatkan. Lagi-lagi untuk anda yang suka garden wedding, pakej daripada Orked Bridal ini memang sangat terbaik. Pelamin, baju bersanding, kek, makanan, make up, kameraman semua benda dah ada. Tak payah nak pikir-pikir.

orked bridal

Cantiknya ~~~~~~~~~~ Ok Abang Nara tahu itu perkataan yang sedang keluar dari mulut korang kan? Sebab itulah Abang Nara cakap pakej ini berbaloi. Cantik gila, nampak elegan dan kehandsomeman dan kecantikan pasangan pengantin akan bertambah berkali-kali ganda pada hari tersebut. Mak bapak korang tak yah pening kepala dan korang pun happy. Tak gitu?

orked bridal

Info lanjut sila baca di Facebook Orked Bridal dan boleh baca entri ini sepenuhnya untuk melihat lagi beberapa keping gambar majlis perkahwinan anda yang bakal disediakan oleh OrkedBridal.

orked bridal

orked bridal

orked bridal

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

33 responses to Dengan RM31,500 Orked Bridal Akan Selesaikan Segala Persiapan Perkahwinan Anda

  1. mask2ra says:

    cume 31,500?? CUME???? perrggghhhhh

    0

    0
  2. iye2jeee says:

    takda nasib ler nak merasa sbb dah kahwin….huhuhu…..

    0

    0
  3. saya pernah ushar2 orkid bridal ni dulu..tp tak jadi ambik..pasal dapat harga lagi murah kat tempat lain..tp mmg lawa2 pakej kat sini

    0

    0
  4. haiqal says:

    aku rasa macam berbaloi.Kena usha satu-satu.tak penat sangat cuma kena ada fulus lah.keh keh keh

    0

    0
  5. edaa ismail says:

    murah nye ? haha

    0

    0
  6. jas says:

    dlm islam yg wajib hanyalah mas kawin & disunatkan wat majlis kecil2an sekadar utk mewarwarkan perkahwinan..perkahwinan yg paling afdal & diberkati adalah yg paling rendah maharnya..bg yg kurang berkemampuan x sampai tahap bergolok bergadai & berhutang semata2 nak wat majlis besar2an & akan timbul riak bila dianggap menunjuk2..

    0

    0
  7. Pjoyz says:

    Erk… senior sekolah aku rupanya… patut macam pernah tgk… huhuhuhu

    0

    0
  8. Tenda Biru says:

    setuju dgn jas..tanpa kita sedari masyarakat kita skrg dah terlalu mengagung2kan budaya bermegah2~termasuklah abg nara yg jd tukang promote tu.:)islam dah beri jalan yg paling mudah & jimat utk berkahwin,tp kita yg merumitkan.sbb tu lah Allah dah perlihatkan kita kesan drpd budaya yg dicipta oleh kita sendiri di muka bumi ni iaitu pelbagai masalah sosial yg amat mengaibkan dan tragis.krn sbb diatas tu lah,mas kawen terlalu mahal,pihak keluarga pompuann yg terlalu demand dan pelbagai tuntutan belanja yg direka2 masyarakat demi ‘gah’ dimata org sekeliling.yg jadi mangsanya..??hmm..amat2 simpati:(

    0

    0
  9. angry bird says:

    memg sgt cantik…teramat cantik… tapi…fulus nye xde… oh alangkah bestnye kalu kahwen ade org nak sponsor cam artis… huhuhuhuhu.. to my fiance.. hanya cintamu dan cintaku yg menjadi harta dlm melayari kebahagiaan kita nanti.. luv u..

    0

    0
  10. miss wawa says:

    mahal nye! org ada duit bole la! org mcm kita2 ni manala mampu..

    0

    0
  11. Membazir aje..kawin kejap lepas tu cerai…aku jika ada duit x nk. buat mcm. tu.Nak buat kerja nikah kawin ni ambillah yg. berkat…baik jamu fakir-miskin.

    0

    0
  12. bad says:

    jom like page ni utk dpt diskaun insyaallah sesuai untuk majlis kahwin-http://www.facebook.com/pages/AYAM-Golek-Selera-KITA/100239043403390

    0

    0
  13. bad says:

    jom like page ni utk dpt diskaun insyaallah -http://www.facebook.com/pages/AYAM-Golek-Selera-KITA/100239043403390

    0

    0
  14. Amier says:

    RM31000?? Inilah yang dikatakan hati ini mula perniagaan besok dah nak kaya.Sembelih ni…………..

    0

    0
  15. Ratu says:

    Bajet utk 15K ada x? hihi…31K cekik darah sangat…

    0

    0
  16. fyna says:

    waaaaa…
    nih yg tibe2 nk kawen gak nih..
    ;)

    0

    0
  17. Apa Pun x Boleh says:

    Org kaya je yg mampu

    0

    0
  18. mak bedah says:

    xde ke pakej yg murah n kecik skit tp lawa la…1000 pax terlebih sudah……stok majlis yg 300-400 org nye xde ke….

    0

    0
  19. cuma 31k..ouh..
    skt jiwa la aku ngn msyrkt skang ni..prkhwinan yg bese2 je akan dkutuk..so semua nk berlumba buat grand2..pas kenduri pakat mkn pasir!indahnye tgk persiapan prkhwinan..kt tenet berlambak2..tp ade x korang tgk kt tenet dorg share kehidupan slps prkhwinan yg berhutang merata2 tu?ade?

    0

    0
  20. kak ina kl says:

    suka tgk tapi rasanya tak ambil package mahal-mahal bila anak kawin sbb rasanya dari buang duit sampai macam tu baik suruh dia bayar deposit rumah.

    0

    0
  21. eyla says:

    ala…xberbaloi…buat sndr je…skang couple yg nk kawen urus sndr majlis dorg…jimat dan puas hti…lgpn xelok mbazir….lpas kawen lg pntg…ehe

    0

    0
  22. nazira Hasim says:

    Murah tu…makan & segala-galanya…mana nak dapat kualiti macam nie..kalau ada pun hanya cakap2 kosong sahaja..bila masa nak buat majlis janji entah ke mana…

    0

    0
    • RONWeasley says:

      Exactly…murah in the sense that worth the money you pay for…

      if x mampu nk carik 31k…then just settle for normal/simple wedding….ape susah…

      try to understand the topic..bukannye melencong pasal kawin mahal….mahal bg korang..x smestinya mahal bagi org len…..not saying that im rich…im poor as well…just trying to make a point ….understand the topic plz…haihh….jgn mudah nk bash org sana sini…tu yg nanti kene atas btg idung sendiri balik…

      0

      0
  23. budak medic says:

    patut la skrg ni pempuan ramai yg x kawin..sbb susah nk cari lelaki yg betul2 mampu utk sediakan duit majlis kawin..sian kt pempaun ramai yg jd andalusia..sian jugak kt laki pening kepala nk cr duit byk mcm tu.last2 baik laki or pempuan decide x nk kawin.tp nafsu nk bercinta nk bersama bkn main tinggi. sbb tu byk sgt kes khalwat, buang bayi..nape la nk complex kan perkara yg mudah. bkn majlis kawin tu yg penting tp paling penting ialah kehidupan selepas berkahwin tu..

    0

    0
  24. thanks 4 the info

    0

    0
  25. mirol says:

    Murah!!!!

    0

    0
  26. I simply wished to thank you so much again. I do not know the things that I might have done in the absence of the basics shown by you over that area. Completely was a frightening matter in my position, however , taking note of the well-written technique you managed that took me to cry over delight. I am happy for your advice and then hope you recognize what a powerful job you’re putting in training the others through the use of your websites. I am certain you haven’t got to know any of us.

    0

    0
  27. klar das sind keine Schn?ppchen aber daf?r auch wirklich einzigartig. Da wird so mancher in deiner Wohnung staunen

    0

    0
  28. paris turf says:

    Excellent article over again! I am looking forward for your next post=)

    0

    0