Written by AbangNara | October 3rd, 2013

Apabila populariti semakin meningkat, maka makin banyaklah gosip liar yang bertaburan. Boleh dikatakan kedua-dua ini berkadar langsung. Ramona Zamzam yang semakin popular selepas membintangi drama Cinta Jannah juga tidak terkecuali. Terbaru, Ramona dikatakan sering keluar masuk rumah seorang usahawan bergelar Datuk di pinggir ibu kota.

ramona zamzam

Hati mana yang tidak sedih apabila mendengar gosip sebegini. Ramona sampai menangis seharian seharian kerana gosip sebegini menganggu emosinya. Abang Nara tak boleh kalau ada awek menangis. Rasa simpati menebal di jiwa. Malah Ramona sanggup bersumpah untuk menepis dakwaan ini. Kata Ramona:-

Demi Allah saya tidak pernah mengunjungi mana-mana rumah Datuk dan saya mengaku saya seorang kaki lepak kalau saya tiada penggambaran. Ramai yang mengetahui perangai saya dan saya pun tak pandai propa (kelentong). Saya tidak kacau orang, kalau orang tidak suka saya itu bukan masalah saya tapi jangan sampai mengaibkan saya sebegini. Saya tidak tahu daripada mana cerita ini boleh timbul dan sepanjang karier saya ini tuduhan paling melampau pernah saya terima. Saya tahu saya tidak popular tapi kenapa perlu nak jatuhkan saya?

ramona zamzam

Menariknya, Ramona Zamzam akan mencari sehingga ke lubang cacing individu yang bertanggungjawab menyebarkan fitnah ini. Itu satu langkah yang sangat bagus. Biar individu tersebut sedar sikit perkara sebegini tidak boleh dibuat main-main.

Saya seorang wanita yang akan berjuang untuk mempertahankan hak saya dan perbetulkan tohmahan negatif yang dilemparkan. Saya akan mencari siapa individu yang menyebarkan berita fitnah itu dan saya cabar untuk kemukakan bukti di depan mata saya. Jangan sampai saya bawa kes ini menjadi kes saman-menyaman. Saya tahu saya benar dan tiada seorang pun Datuk dalam hidup saya. Jangan cabar saya kerana saya boleh berdendam dengan orang.

ramona

Bagi Abang Nara, perkara sebegini memang sering terjadi. Asal nak popular je, mesti ada yang cuba jatuhkan. Mungkin ada yang cemburu atau takut dengan kepopularitian yang bakal dikecap oleh Ramona. Diharap Ramona bersabar. Anggaplah ini asam garam dunia hiburan. Info asal Kosmo.
ladermP.S: Ucapkan selamat tinggal kepada jerawat dan kulit yang berminyak. P-erfecting Purifiying Control Aqua adalah penyelesaiannya. Membersihkan pori-pori bermasalah, menghilang dan membunuh bakteria dan pada masa yang sama mencerahkan kulit dan menghilangkan kesan jeragat. Dapatkan produk hebat ini dengan menekan butang tetikus anda di sini sekarang juga.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

68 responses to Demi Allah Saya Tidak Pernah Ke Rumah Mana-mana Datuk – Ramona Zamzam

  1. zamzam ala kazam says:

    mane pg jerawat batu dier?????????????

    0

    0
  2. tengku Mummy says:

    Bagus budak ni, boleh jadi menantu tengku mummy

    0

    0
  3. poyo says:

    Ini sume POYO!!!!!

    0

    0
  4. poyo says:

    Ini Sume POYO!

    0

    0
  5. qsera says:

    gamba lam ni kulit muke die cantik tp lam cinta jannah kulit muke die agak bermasalah.tp suke dgr suare die cam serak2 manje gitewwww..papepon gud luck in ur career:)

    0

    0
  6. me says:

    Poyoyoyoyoyoyoy!

    0

    0
  7. miss says:

    asal cantik je org buat cite,bersangka baik takboleh ke?imagine la kita kat tempat dia

    0

    0
  8. sha says:

    dia pegi rumah atuk dia la kot..haha

    0

    0
  9. hanis says:

    macam tu la kalu jadi artis ni..sedia2 ada gosip negatif..moralnya jangan jadi artis..baik kerja biasa ja..dok umah bleh jaga keluarga,jaga diri,aman damai…

    0

    0
  10. pun boleh says:

    ape2 ngko la mona oi.. -_-

    0

    0
  11. miera says:

    dia ni dalam cinta jannah tu cam gemok sket ek. pastu kulit muka dia takde la bersih mana pun. tapi memang sesuai sangat berlakon gedik

    0

    0
  12. gulagulagetah says:

    LOVE U RAMONA….GOOD LUCK ON YOUR CARRIER ~~~

    0

    0
  13. MAT TAPAH says:

    bila da suam² je mesti ade gosip² picisan cmni.. hahaha ! tanya sama pokok apa sebab goyang??!!

    0

    0
  14. Linzy Longkang says:

    3+2=5 pesal tanya soalan math senang2 nih bang nara?
    Janganla sentap sgt dik Mona oiiiii kalo tak betul ckp jer laa benda tu sekadar gossip utk naikkan nama, takpon ckp ko gi umah datuk dan nenek ko jekkk dorang ingat datuk lain…..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    dia ni masa berlakon cinta jannah..muka dia jerawat teruk..mengerutu sampai ke leher…aku tengok pn takut kalau kena kt aku cam tu…tpi dia berlakon watak gedik memg menjadi….

    0

    0
    • Anon says:

      sedap je kta org menggerutu la apa la
      huh

      0

      0
      • Anonymous says:

        bukan nk mengata la Anon 10.22..tpi memg kenyatan ap…mana le tahu kalau ramona baca komen kt sini dia leh wat rawatan muka…kesian le..sb wajah dia cantik…

        0

        0
  16. ehh says:

    iklan s-recipes ape ni nara oii smpai trtonggek2 punggung pakai pkaian dlm je ni.xsenonoh btl.

    0

    0
  17. perempuan says:

    aku igt lagi dulu mula2 aku tgk die belakon dlm slot samarinda gak,lupa tajuk cite… jd mangsa dera suami.. mmg kayu giler belakon… tp makin lm makin best terutama watak gedik mmg menjadi… suara die pon best serak2 basah manja gitu… kulit die mmg nmpk agak bmasalah terutama dlm cinta jannah mmg nmpk sgt… tp xpe da fofular macam dato ct nt pegi la wat treatment…. sbb ramona ni mmg cantek orgnya….

    0

    0
  18. Anonymous says:

    ntahla..gosip kn..lyan je la..hanya ramona n Allah je yg tahu smua ni..kalau kite jg aib sndiri,Insya Allah aib kite org tutup…tgk la cara anda berpakaian..ape beza anda ngn org bukan islam??bezanya dlm i/c ade tulis Islam..tu je..nk tggu pintu hati terbuka??bile?aku doakan smoga Allah ringankan tgn anda utk mencapai tudung,pakaian yg fulll n tutup aurat ngn smpurna..contoh eah cam heliza xde pun org gosip die cari jantan..huhuu…ok lah..

    0

    0
  19. marsha londeh says:

    gi rumah dato sbb nk buat facial muke dia yg berlopak tak?

    0

    0
  20. mak kiah says:

    tak kenal adik ni & tak pedulik pasal datuk ke nenek ke apa ke..cuma aku nak cakap aku tgk muka dia sweet je..elok je..

    0

    0
  21. […] terkecuali Terbaru Ramona dikatakan sering keluar masuk rumah seorang usahawan bergelar Datuk Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Allah, DATUK, Demi, Manamana, Pernah, Ramona, […]

    0

    0
  22. Anonymous says:

    memg la mak kiah tengok pic kt atas tu memg cantik…mulus j kulit muka dia..tpi cuba tengok masa dia berlakon cinta jannah..masa tu kamera fokus dkt muka dia..mengerutu gila muka dia smpi suami aku ckp..hehh..muka dia cantik..tpi kesian kulit dia bermasaalah…tpi bab berlakon gedik memg menjadi dia ni kalau nk d bandingkan ngan hanez…

    0

    0
    • mak kiah says:

      kalau muka menggerutu kekal akan nampak dalam gambar2 ni..masalahnya takde pun..bermakna ianya masalah jerawat/ruam yg datang akibat kekotoran di kulit muka/allergic..tambah pulak dia ni artist, byk make up..tukang make up pulak berjenis2..lain company lain tukang make up artistnya, lain jugak product yg dipakai..cuba kita letak diri kita dalam kasut budak anak zamzam ni (lupa nama dia), sure kita akan bermasalah sama..artist dgn kulit muka bermasalah adalah perkara biasa sbb too much make up..so, kenapa nak dijadikan issue kat sini? lain lah kalau mmg masalah kekal..kita sendiri pun bila period aje jerawat2 kecil datang menjengah..kalau tak period cantik mulus aje kulit kita..melainkan pada yg ada masalah jerawat batu, mmg sentiasa mukanya nampak batu2 tu bertempek kat muka/leher/kulit kepala..

      0

      0
  23. Anonymous says:

    kt atas tu pic zaman bila…aku tengok skg ni ramona badan dia dh chubby…

    0

    0
  24. adnan semput says:

    ramona cer ko pakai safi rania gold mcm che ta sure jerawat batu ko ilang

    0

    0
  25. ipoheuser says:

    pasal jerawat pun nak jadi issue besar, orang Malaysia/Melayu ni memang nak carik kesalahan, yang tak tutup aurat tu sorang dua je tegur?
    Jerawat tu tak dosa, tak tutup aurat tu dosa, pahe dok?

    0

    0
  26. Anonymous says:

    aku tgok die brlakon, da mcm org xckup nafas gayenye..
    gedik kayu..

    0

    0
  27. mia says:

    relax la, psl jerawat pn nk komen, mcm la muka korang bersih n berkilat sngt nk ngata org lain.. x baik kutuk muka org, nnti esok lusa naik jerawat besar2 kt muka korg baru tau.. hoohoo.. lgsatu aku tngok, ok je die blakon, xde kayu sngt, bg la peluang, mcm korang kene wat sesuatu yg baru or start keje baru, mesti laamik masa nk pndai..

    0

    0
  28. pening says:

    kalau die nak sekelip mate die leh licinkan muke die akai laser ke ape mcm sharipah shahora tu…korang?????terosla hitam n menggerutu sampai bile2…jadi artis x layak jadi pramugari air asia apetah lg….ngate org je pandai…sedeyh!

    0

    0
  29. lylyezora says:

    aku cuma nk bg idea kt ramona nie…dr ko abiskan duit nk saman myaman …baik duit tu ko abiskan utk buat rawatan muka…bkn nk kutuk tp kulit muka ko mmg npk teruk dlm citer jannah….ksian aku tgk ko.bkn sorg dua yg mgata psl jerawat ko tue….dr ko kecuh psl citer dato2 nie baik ko pikir mcm mn nk kasi ilang jerawat batu tue…ok bai….tatatitu

    0

    0
  30. minah jawa says:

    kulit muka dia mmg bermasaalah..mcmana blh jadi pelakon ni??ok bye

    0

    0
    • antiunta says:

      muda dan gedik tertonggek2 memang ramai datuk dan moyang beruk tua nak sponsor..muaahahaha.

      0

      0
  31. invisible me says:

    Mulut orang tak boleh nak tutup.
    Tapi boleh cuba ubah persepsi orang melalui sikap dan penampilan kita. :)
    Apa apa pun itu urusan dia dengan Allah.

    0

    0
  32. laukku cukup masin says:

    Dia ni kan pnh masuk dewi remaja sama batch dgn neelofa. Dia ni mmg lawa..dr dli dh jd artis…cme kurang popular…korang ingt si anak sen tu muka mukus sgt ke? Muka pun ada jerawat , bekas jerawat pun ada. Tp make up dh setepek xnmpk la…jgn nk compare2 org je keje ye…

    0

    0
  33. Lulu says:

    sape ni?

    0

    0
  34. Anonymous says:

    lepas shooting tu dia gi la treatment.
    kan nak kena cuti lama gak lepas treatment kulit kalu pakai laser tu.

    0

    0