Written by Bella | December 6th, 2016

Setelah memuat naik foto rumah banglo mewah miliknya, Rozita Che Wan beberapa hari lepas mendedahkan harga baglo baru miliknya itu bernilai RM 5 juta dan kini dalam proses ubah suai yang menelan kos RM 1 juta. Tujuan Che Ta mendedahkan harga berkenaan kerana tidak mahu orang ramai terus berteka-teki mengenainya.

Jelas sekali pendedahan Che Ta mendapat perhatian ramai dan turut mengundang kritikan netizen.

Netizen menganggap Che Ta terlalu riak dengan apa yang beliau miliki. Ada juga yang mempersoalkan adakah Che Ta sudah menjelaskan tunggakan cukai kepada LHDN yang sebelum ini turut menjadi kontroversi.

Hmmph, riak atau tidak kami tidak boleh memberikan komen mengenai perkara berkenaan. Namun, dari sudut positif mungkin ia boleh memberikan inspirasi untuk orang ramai khususnya wanita diluar sana untuk berjaya dalam bidang perniagaan seperti Che Ta.

51 responses to Dedah Harga Banglo Baru RM 5 Juta : Che Ta Dikritik Riak Oleh Netizen

  1. Tokwan says:

    Takmau nak komen apa2..cuma nak bgtau BIAQPI LAA KAT DIA..

    11

    3
    • minah jambu - safety first says:

      helo ck ta banglo ape macm gini banyak lalang2 kt tepi2 tu ..kasi berseh la baru la cantek kalau nak posing2 poooooooon ..!

      12

      1
    • minah jambu say no to DRUG says:

      tk salah pe kasitau harga rumahhh salah ke ??? bis yg natasha hdson selubung tak kasi orang tengok muka dia lagi tu bukan riak jugak ke ???? kalau tk riak kenape dia nak kena kasitaun tunjok gambar dia ngan orang 1malaysia yg dia tu dh selubung..cakap jangan macm bagos sangat lah huh !

      3

      25
    • lalala says:

      mohon nek ta bace statement dri datuk sheila majid n mohon terase.. contoh artis yg bkualiti dgn artis sampah.. nekta, nampak takkk? hahaha

      P/S : Artis bkualiti tu Datuk Sheila ek, nekta yg slebihnya..

      32

      0
      • Nina says:

        Aku dulu kerja Maybank & pernah tengok account loan Sheila Majid 10 tahun dulu.Dia beli harta buat loan $2 juta.Lepas tu aku tengok dalam masa 3-4 bulan loan tu dah langsai.Tak ada nak kecoh macam engkau la Che Ta oi!Beza artis yang diam2 berisi & artis sampah.

        7

        0
        • peahkokan says:

          bongok gk ko ni…..btol ke pnh kj bank disclose personal n private info kt sini….wpn BEKAAS pekerja maybank, x leh dude nk diclose

          0

          0
    • Mat terengganu (ganu kita) says:

      Mung dok takut pencuri ke nenek hoi ? Pencuri sekarang ni pandai matikan alarm. Macam rumah aku barang berharga kena curi dlm rumah . Sampai sekarang x jumpa lagi.

      3

      0
      • Mat terengganu (ganu kita) says:

        Banglo ni mcm doh lama kena tinggal.. cat pun dah berkulat.  Jiran aku pun rumah design lebih kurang mcm ni jugak tapi tak ader berkulat sebab rumah baru siap dlm 2 tahun . Ni yg nenek ta ni rumah berkulat mcm rumah dah lama siap tapi takdok org duduk.  SERAM.

        9

        0
  2. hairan says:

    Che tak che tak che takkkk. . . apesal ceta dia semua pasal harta dunia….. riak sangat…

    8

    0
  3. Shhh says:

    da bc kat kosmo ahad..pada mulanya dia tk nak bgathu pasal banglo tu..disebabkan da org tanya terus bgtahu banglo 5 juta..apa beza nya dia bgathu dgn tk bgathu..dia ni lbh baik bersara je lah dri dunia seni..tk da lah ari2 kena kecam je..selagi dia da dlm dunia seni..selagi tu wartawan akan cri dia..citer pasal harta bendalah..dia pun dgn bangganya ceritakan..laris lah paper..blogger pun sama asik benda sama je up….kita tk dengki pun.,kalo nak jdi inspirasi..baik ikut dct ke

    13

    0
  4. Anonymous says:

    Dlm Hal ni Kan wartawan,blogger,peminat main peranan… Yg sibuk g tnya2 g teka2 harga Banglo tu watpe?? Lg org Tanya lg dia suka nk show off.. nnti dia ckp la bkn salah dia.. dh org tanya2 saya habaq la.. hurmmm

    6

    0
  5. Tuan Ihsan says:

    Dh pangai mmg riak pun .. Kalo xriak sure dh ckp *no komen*.. Rumahpn mcm umah kuntilanak je.. Elokla che’ta, muka hang pn lebih krg je ngn nek lampir..

    11

    0
  6. Anonymous says:

    Haih. Betina plastik tak sedar diri. Tunggakan cukai dah habis Bayar belum? Jgn menunjuk Sgt ya..baik rupa, harta ataupun keluarga. Yang memberi Tu Allah silap haribulan Allah tarik sebab tengok engkau x bersyukur dan humble..instead makin menjadi2 riak..ingat…Allah nk tarik kejap aje tiada warning…esok lusa bangun muka plastik cair, papa kedana Dan keluarga punah Baru engkau nk sedar.

    7

    2
    • min says:

      apa masalah kau nih sampai begitu sekali gelar orang tuh!! tak takut ke doa kau tu berbalik kat kau…che ta tu kenai kau pun tidak…tapi sesedap hati je kata kat dia sampai gitu…dia tak plastic lah..memang dah perangai dia gitu..lebih baik gitu dari depan wartawan tunjuk baik, belakang syaitonnirrojim….

      3

      1
  7. maria says:

    wahh..happy for u rozita che wan..tapi tak perlu dedah harga pun lainkali..bila dedah2 harga mcm ni, takut ada perasaan lain yg ditiup iblis ke hati kita..namun sy tak bersetuju sama sekali dgn caci maki..kak rozita mampu, kita happy utk dia cukuplah, tak perlu hina semata2 sbb kita tak semampu dia..perasaan dengki/iri dan perbuatan fitnah itu pun ditiup iblis juga..

    10

    2
  8. Puteri says:

    Buruk benor banglonya… kat mana banglo ni? Macam banglo berhantu jek!!… orang jual 500k pun tak dak sapa nak beli kot… tak yah banggala klu banglo rupa cam nih… lainlah banglo mcm adik beradik KRU tu.. semua terpegun tengok…! ini banglo dalam semak gini… adoilaaa.. tak nak kalah jugak tuh.. nak jugak banglo 5 juta… hahahahha

    9

    0
  9. ostajahnara says:

    dia nak riak tu dah mmg perangai dia. tapi yang korang yang tak letih memaki dan mengutuk dia tak sudah tu camne nak kira ye? ke tu tak berdosa? ke tu tuhan tak payah tarik apa-apa nikmat dari korang?

    6

    1
  10. Anonymous says:

    tu bukang lalang tu sawah padi 30 ekar.ko org tak tanam padi mana tau can usul padi kn kn ce Ta

    5

    1
  11. Uqasha Senrose says:

    Elleh yang komen kritik krik krik semua tu mcm bagus je.. biarlah dia nak bgtau. riak ke ape ke lantak la. ko kecoh knape? bodoh yang amat. xde keje la tu

    2

    3
  12. Anonymous says:

    “Tujuan Che Ta mendedahkan harga berkenaan kerana tidak mahu orang ramai terus berteka-teki mengenainya”

    Atas tu apa maksud nya bella? orang yang nak tahu berapa harga rumah tu ke? tapi sudah chetak ni tunjuk harga banglo tu, orang label riak pulak?

    0

    0
  13. sentap says:

    tak riak..jakun & sakai bkn nek ta namanya…sapa tak kenal makcik ni

    4

    0
  14. Anonymous says:

    Lantak la dia nk riak ke ape.. yg penting cukai da byr blm. Bkn hari kata blm ada duit nk bayaq.
    Zakat bayaq dak…
    Kalau dah. Alhamdulillah.

    1

    1
  15. putri says:

    Dugaan dari Allah dtg dlm berbagai bagai.Dugaan musibah.kemiskinan dan kekayaan.Mungkin Allah menduga cek ta dgn memberi dia kemewahan.Nak tgk sejauh mana bongkak,riak dan sombong nya org itu.Dugaan ini nama nya Istidraj.

    13

    0
  16. timaH GEGAR says:

    Janji die dapat rumah RM5 juta tu…korang dapat dosa jer hina2 dia n bersangka buruk

    6

    1
  17. Anonymous says:

    zain ckp pikir dulu nk tmbh anak sbb kos sara hidup skrg ni..tp banglo 5juta mampu pulak ko beli..pelik aku

    6

    0
  18. lantakpi says:

    lantak lah dia nk riak ke apa. bukan kacau org lain pun. nk tegur pun, elok2 lah, bersopan santun. tegur maki tu dengki namanya.

    6

    0
  19. Anonymous says:

    macam tu lima juta, cam flet dbkl je aku nampak.

    4

    0
  20. loyalmalaysian says:

    biar je…yg keluar duit bayar rumah…bayar maintenance…bayar interior…bayar langsir semua dia…biarkan…dia susah pon kita x tau…

    7

    0
  21. Mime says:

    Selalu klu cerita che ta klu baca rasa dia sgt riak n mcm2 org kritk..tapi la ni rasa biar la dia nk tunjuk riak sebanyak mana yg dia suka dh mmg dia suka mcm tu…n dia mmg lagi suka org krutik mcm2…eloknya kita tinggalkan je dia n life dia yg menakjubkn itu..

    4

    0
  22. zen says:

    che ta..
    ringgit berjuta…
    berpisah tiada…

    1

    0
  23. bodopiang says:

    hahahah
    dia dedah harga sebab org teka rm3 juta ..
    mana boleh… rendah .. sebab tu dia bagitau 5 juta ..
    cuba yg teka tu letak 10 juta ..
    mesti dia diam

    11

    0
  24. miss J says:

    che ta ni mcm kat die je ade rumah, mcm die sorg je kat malaysia ni mampu beli banglo,,,sudah2 lh perasan tu,che ta oiii…kat luar sana ramai lg yg ade banglo berpuluh2 juta tp senyap je,tak mcm kau, bru banglo 5juta dah riak selangit,,sakai!!!

    3

    0
  25. miss J says:

    che ta ni mcm die je ade rumah, mcm die sorg je kat malaysia ni mampu beli banglo,,,sudah2 lh perasan tu,che ta oiii…kat luar sana ramai lg yg ade banglo berpuluh2 juta tp senyap je,tak mcm kau, bru banglo 5juta dah riak selangit,,sakai!!!

    3

    0
  26. Mumia says:

    Bila dh siap ubah suai umah dan pindah masuk jgn lupa utk posing bnyk2 dan share ya. Kami teringin nk tenguk.

    2

    0
  27. apa2saja says:

    Dato VIDA juga yg sempoi, rumah harga 24 juta pun x heboh

    5

    0
  28. Anonymous says:

    Bgus che ta tunjuk perangai riak. Mmg stu role model utk ank2 aku..yg ak selalu pesan..jgn jadi mcm auntie ni. Kalu che ta x riak. Xtahu lg siapa yg sy nk bg cth individu riak kpd anak2. Terima kasih che ta. Ad jg sumbangan cheta kpd masyarakat. Slps ni boleh dpt gelaran datuk.

    1

    2
    • nokharom says:

      eh ko ni pon xyah la ngajar anak benda2 tak elok tu..yeeee bagus ko ajar contoh jangan riak tapi yg tak bagus ko ngumpat org pastu ckp sekian2 kat anak ko. bg contoh dgn ngumpat org apekebenda laa hish

      2

      0
  29. Yekeni says:

    Keciknya pool…

    Anyways, bungalow sekarang ni ada ke bentuk roof mcm gitu lagi?

    Rumah tahun brapa ni? Fesyen so over 10 yrs ago.

    How long does it take for the lalang to grow that tall?

    We have family vacation homes in msia yg tak didiami. Sesekali baru pergi. Tapi takde lalang coz we pay someone to maintain the place. Water the plants daily, clean and air the homes. So tak tau pulak how long it takes for lalang to grow that long.

    Itupun i takut jugak nak bermalam sebab dah terbiar. And also because i don’t feel safe. So i prefer hotel aje.

    1

    0
  30. Anonymous says:

    Pose di depan lalang rumah bangle RM 5 juta.

    1

    0
  31. melati says:

    Aduiii ..ni Banglo Zaman P.Ramlee lah Che Ta oii, tgk Batu pun tahu Banglo Tukun…..! Banglo Che Ta ni takder Harga, Che Ta ni kalau awak terbaca lah , lain kali kalau nk Show Off bukan nya tunjuk Banglo nya tapi tunjuk Kawasan Banglo tu samada Sri Hartamas @ Damansara Height..!! Banglo tukun ni kalau kt Jeli Kelantan ratusan ribu jer, tak caya tanya org dlm blog ni yg pakar Hartanah..!! lagi pun Che Ta dh ader Record konon nk Beli BMW X6 untuk anak dia , Test Drive jer kater nk Beli last2 tak jadi tapi propa kater nk Beli.( Sian Salesman Kete tu)..hihihi..kalau lah ni sekali lagi Che Ta Propa konon nk Beli banglo 5 juta , pun tk jadi…!! saya nasihat kan Che Ta gi terjun KLCC tu..wakkakakakakakakkaaaa

    2

    0
  32. Anonymous says:

    RM 5 mill .. it is a rip off….

    2

    0
  33. mulut celupar says:

    maybe dia beli second hand banglo jer, tp harga 5juta, tu yg rumah tu old fashion sikit. tp ok lh jugak, cantik dari rumah aku. cuma mmg dia kedengaran riak cikit.

    0

    0
  34. Loli says:

    Napa semua org dengki nar ngn che ta.normal la tunjuk rumah.siti nurhaliza pun selalu je upload pic banglo dia.napa kome tak.kata dia menunjuk lak.ramai lagi artis lain.cth mawi ke tunjuk gak umah dia

    0

    1
    • Lily says:

      Siti nurhaliza mmg ada upload gmbr dekat rumah dia. Tapi gmbar2 die bersebab and BIASA2 je. Misalnya gmbr dekat pool sbb tgh mandi-manda, gym sbb tgh bergym. Laman sbb tgh panjat pokok. Ini je la pun yg selalu Siti upload. Yg biasa2je. Ala kita orang biasa pun suka jgak share camni. Takda pulak aku nampak dier upload gmbar2 yg macam nak tunjuk ‘ha tgk ni, meja aku harga 100k, bilik air aku bersalut emas, tengah rumah aku ada chandelier”. Takdak

      6

      0
  35. saya says:

    keje ape dia ni? banyak nau duit? berlakon sendu ke tgk.. bisnes.. maju betul kalau dah kaya camni.. hmmmm ke ada lain? hehehe

    0

    0
  36. Anonymous says:

    apa “Che” bella? “Ta” nye mana??? kejap lagi bella mesti delete komen ni..

    0

    0
  37. ZANA says:

    hahahah :)
    makin lame makin riak aku tgk makcik ni .. yg paling tak tahan dulu ada 1 aku terbaca kes yg dia disekat ke luar negara sebb x bayar tax. statementnya: memang jd kebiasaan i, sambut birthday anak2 di luar negara’.. puiiii .. apa punya statement la ni. aku tgk dia degn rosmah xbanyk beza. org baru dapat duit banyak2 mula nk beli itu ini. hutang bertempek xtengok lagi .. hahahah .. quote says: millioanire plan to be rich NOT plan to look rich” …

    3

    0
  38. Sam says:

    Tak habis habis lagi ke cite riak takbur pompuan nih. Who cares man! Kecoh nak mampus *yawn*. Tunjuk belagak kat orang orang makan gaji memangla ko nampak kaya. Aku suggest pompuan ni pi tengok rumah rumah kt beverly hills, yg satu mansion tu (mansion ok, bukan rumah) siap ada smilan keta ferraris kot kt porch. Now that is RICH. Stakat ko ni Che Ta, nanhado je.

    0

    0
  39. Aku says:

    Mana dia dpt duit byk tu. Belakon pb kurang. dia bisnes ke

    0

    0