Written by serenity | October 9th, 2013

Minggu ini kecoh apabila Bipop, sebuah sisipan hiburan untuk Berita Harian hari Ahad, mendedahkan yang pasangan Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sudah bernikah sekitar Februari dan sudah mendapat anak lelaki sekitar Ogos. Baik Aeril mahupun Wawa masih belum menjawab secara rasmi tentang pendedahan tersebut, sebaliknya memilih untuk tweets serba sedikit tentang apa yang berlaku di Twitter. Khabarnya mereka akan menjelaskan segalanya entang isu berbangkit dalam satu sidang media Jumaat ini.

Melalui Twitter, Wawa mendakwa terdapat dalang yang ingin menjatuhkan Aeril, dan spekulasi yang bertebaran di Internet ialah dalang yang dimaksudkan ialah David Teoh, Pengarah Urusan Metrowealth Movies. Hari ini melalui Berita Harian, David bagaimanapun menafikan tuduhan tersebut.

Kenapa pula mengaitkan saya mempunyai niat untuk menjatuhkan mereka, sedangkan selama ini saya bersusah payah menaikkan mereka, mahu bagi mereka popular.

Saya ibarat bapa kepada semua artis di bawah naungan MIG, takkan saya mahu lihat anak saya gagal dalam kehidupannya.

David juga menyatakan dia menerima dengan hati terbuka apa saja keputusan Wawa selepas ini (sama ada mahu terus berlakon dengan MIG atau tidak), kerana perkara sudah berlaku dan dia enggan menyalahkan Wawa. Sebaliknya dia meminta Wawa untuk menghubungi syarikat sekiranya masih mahu berlakon di bawah MIG kerana David melihat Wawa sebagai seorang yang ada potensi dalam industri.

Sementara itu, melalui mStar Online, Aeril Zafrel mendakwa dia bukan ingin dilihat seperti ‘budak baik’ kerana mengaitkan kontroversi yang berlaku pada dirinya masa ini dengan agama. Katanya:-

Saya tidak pernah menggunakan agama atau ayat suci al-Quran untuk mempertahankan diri dalam satu-satu hal. Bagaimanapun menjadi perkara normal untuk mengaitkan hal agama dalam perbualan kita.

Kadang-kadang apabila berborak dengan kawan-kawan pun saya bercakap mengaitkan agama.

Menurut Aeril dia berpendapat ada pihak tertentu yang hendak menjatuhkannnya, namun dia berhak untuk mendiamkan diri, kerana perkara ini melibatkan maruah, dan bagi mendapatkan ketenangan untuk merungkaikan semua persoalan membabitkan hubungannya dengan Wawa Zainal Jumaat ini.

Apa pun kita tunggu saja apakah yang diumumkan mereka berdua dalam sidang media itu nanti yang dianggap sebagai satu wadah utuk membersihkan nama mereka.

46 responses to David Teoh Tiada Sebab Mahu Jatuhkan Aeril, Aeril Ingin Ketenangan

  1. Anonymous says:

    ferst

    0

    0
    • David Teoh says:

      Kesah pula saya..

      0

      0
      • nazrul natasha baiduri says:

        sebenar nyerrrr saya isteri aeril zafrel.. lalalala!

        0

        0
        • Yasmin Hani Mengamuk Di Twitter says:

          Sokong mereka. David Teoh perosak minda/mentaliti anak2 Melayu.

          0

          0
        • Mejar David Teoh says:

          buah cepedak di lua paga
          ambilkan galah jolokkan la
          saya david teo sulah lama belaja
          wawa perigi aeril lu punya pasat la

          0

          0
    • David Teoh says:

      kesah pula saya

      0

      0
    • makcikkantinsekolahmemandu says:

      lagi ko buat org tertanya lagi la ko x tenang suharil oiiiii…… so means sekarang wawa zainal da pulih lah dr penyakit misteri die.. siap leh dtg PC kebetulan plak dah lebih 44 hari dr tarih 24 ogos munculnye.. ehhhehhehheeee….

      David teoh pikir nak wat duit je… xdenye die kesah masalah korg…

      0

      0
      • MINA says:

        AIYOO..
        SEMUA BAWAH DIDIKAN DAVID TEO SEMUA NAK SOROKKAN ANAK EH..
        HAHAHA
        NIE SEMUA IKUT FARID KAMIL & DIANADANIELLE LAH NIE

        0

        0
    • Anonymous says:

      kau eja first pun salah,aisehhhhh.

      0

      0
  2. cleopatra says:

    tunggu jela keterangan mereka jumaat nie.

    0

    0
  3. pun boleh says:

    dia sudah mali maa… -_-

    0

    0
  4. peeiii says:

    aku baru tahu kisah wawa & aeril ni. takpe la lambat pun sbb ia takkan menjadikan hidup kita lebih bermakna kalu tahu awal pun.

    0

    0
  5. anisah says:

    kalau jawapan artis tu,”no komen” biasanya… ye la tu……

    0

    0
  6. atika says:

    bijak jawapan David Teoh!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    kalau diri sendiri yang tak timbulkan masalah in the first place, takdenya jadi kecoh macam ni sampai nak ketenangan. sesetengah artis pelik. benda baik, nak sorok-sorok. benda tak elok, satu dunia nak canang =/

    0

    0
  8. beah says:

    ada sbb npe nk kna rahsiakn.atleast dia bertanggungjwp kat wawa…hak msing2.

    0

    0
  9. cinta jannah says:

    bangas dah news abang nara ni….untuk news terbaru tentang gosip & cerita artis terkini baik layar blog ROTIKAYA n MALAYSIAN DIGEST…. c abang nara ni cuma copy paste n tambah perencah saja….puiiii……

    0

    0
  10. missfits says:

    its just yes or no je pun kan. that simple.

    0

    0
  11. adeh says:

    bila da tersebar benda camni, baru la nak dengki sana dengki sini
    claim DT kejam x bg kawin la bagai
    masa sign kontrak, bole fikir risiko kerja ko buat
    bab sign kontrak jd pelakon yg pgg tangan peluk bagai yg langgar islam xde hal je
    bila da tesebar benda camni dan2 nk blame DT
    keje dia bg korang femes n buat duit je
    apa ko harap kn dr DT? dia agama lain, ko yg dari lahir islam n makpak bg didikan agama
    ko sendiri sign kotrak nk jadi bahan tontonan n perbualan public, sendiri enjoy la journey yg da pilih
    sendiri buat hal, keluar jela bg statement YE sy da kawin n da beranak. or NO tu semua fitnah sy ada bukti tu bukan suami n anak saya. habis cite.
    tak yah nk buat drama byk2
    sometimes benda da jadi tu ada sebab tuhan jadikn camtu

    0

    0
  12. menyampah dgn DAVID TEOH says:

    aku tak tahu la kenapa setiap kali aku tgk muka si david teoh aku rasa geli, rasa menyampah, rasa loya..tambah pulak dgn BM dia yg tunggang langgang macam cina jinjang tu..duduk Msia dah berpuluh tahun tapi BM macam hawau..tak malu ke jadi rakyat Msia dgn BM yg serupa anak2 tadika sekolah cina?

    0

    0
    • lu langsi lu bangkai says:

      gua sokong lu bro..mana2 manusia di Malaysia ni yg bertahun2 duduk Malaysia tapi cakap BM mcm celaka, gua rasa macam nak kasi penumbuk aje..selalunya cina baka jinjang la yg mcm ni..cakap kat telepon dgn cina jinjang dekat 1/2 jam tak paham2 apa yg cuba disampaikan..mmg bangang la cina2 ni semua..nakharomm!!

      0

      0
      • Brianna says:

        Excuse me…sebangang bangang DT pun dia kaya…kau apa Ada?seteruk teruk BM dia pun duit masyuk banyk uuu….ingt sng ke nak ubah pelat jadi BM bebenar?lg teruk klu yg ckp BM ok tp mix English…dh tu pkataan English yg lbh byk dr BM…but sayalbh suka English language.very important……

        0

        0
        • DavidAerilWawaBoboy says:

          ooo DT bangang la nyampah la hina la..yg part dia tlg anak melayu bagi keja bagi duit tak plak ko nyampah yeeer? krna die cina ke ko nyampah?seriusly msh byk rupanya racism mslh yg smpy bila2 pun tkkan pupus, karang anak2 ko plak yg sambung hina cina bangsat la bajingan laa..ari tu sign contract tak plak cakap DT ni bangsat, dah sendirk kebabomm kantoii sana sini carik lubang nk salahkan org?! apa sgtlaaa aeril dn wawa tuuu smpai DT nk dengki? org yg byk dalih nila penipu.choiiiii sesangat dh kawen ngaku jela sah2 anak tu dh halal..kepelikan berganda!!

          0

          0
    • Anonymous says:

      Tak baik nak menyampah. Sunggoh pun BM dia tak bagus, banyak nama dia
      da beri rezki dan naikan nama mereka. Sekurang2nya tambah seri di tanah air korang. Bersyukor dah hoi. Jangan nak mengutok sunggoh pun BM kau bagus
      kau pun tak boleh nak mengarang dan dapat naikan nama bangsa u sendiri, tak gitu

      0

      0
  13. […] dan sudah mendapat anak lelaki sekitar Ogos Baik Aeril mahupun Wawa masih belum menjawab secara Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Aeril, David, Ingin, Jatuhkan, Ketenangan, […]

    0

    0
  14. minah jambu merah biru pasti gerek says:

    kenape nk salah kn mr david teo pulak? salah kn majalah B*pop tu la yg mengorek rahsia korang sampai lobang cacing ! n kenape nk salah kn orang lain dlm masalah korang ! kaulau ye dh bernikah n beranak jawab aje YE kalau belom bernikah n beranak jawab aje BELOM…ape susah sangat ke nk jawab macm tu ?????? padahal orang tanye ye atau tidak ..jawapan macm gitu punye simple pon dia tk boleh jawab apeeeeeee punye manusia ni ..pastu dia leh tudoh si david teo yg nk jatohkn laki dia padahal padahal padahal…..ni macm susah dia nk kasi jawapan makna Nye betol la si wawa ni dh kawin ngan si ariel n dh beranakkk…helo wawa ! u dh tk payah cakap banyak2 lagi n u jangan nk tudoh2 david teo yg bukan2 pulak ok !! korang punye masalah korang sendiri handle jangan babitkn orang lain ok !!

    0

    0
  15. kak piah says:

    rasanyer david tahu apa yg berlaku sebenarnya antara wawa dan zafrel…takkan lah boss tak tahu apa yg terjadi kat anak didik dia…baguslah dpt boss mcm ni….wawa nk cuti dia bagi cuti…siap nk tolong ubat penyakit misteri wawa lagi…takpa lah david ..hang tolonglah apa yg patut kt wawa tuh…kesiannn kat dia dah ada baby…okehlah kita tunggu hari jumaat nanti apa yg nak dipokpek…soksek…sobsob…oleh mereka yek…

    0

    0
  16. ariel bukan aeril says:

    tak sangka rajin jugak aeril baca komen org kat blog ek. lol

    0

    0
  17. inspirer says:

    rasanya, memang betul la kot. mereka dah kawen n ada anak. kalau tak, buat apa nak PC bagai..juz nafikan je…lagi senang…

    well. tahniah atas perkahwinan anda. jgn la dok stress sgt ye wawa and aeril. orang malaysia, cepat lupa dan cepat memaafkan…

    awak berdua mengaku and berterus terang je la…InsyaAllah, fans akan kutuk2 dlm 2-3 bulan ni. tapi next year, we oll akan lupa…:)

    0

    0
  18. Ahkak dah buhsan says:

    haiyaaaaaa…. lu David, memang suker2 cali ittew publisiti mulahan, lu tu hipokrit, belagak bayek, haiyaaaa… lu talak baik mnapun, hny pure2, talak untung lupun xmau ma… ala untung lu mau ooo….lu selalu bikin itu plopa, semua olang salah, u saja butoi, klu cakap, 1 jam talak cukup, mau cakap terus-terus punyer… buat bf saya.. airiel, aku lepaskn kau pergi, utk wawa, kau jagalah airiel sebaiknya, untuk baby, jadilah ank yg soleh, buat org JPN, kau tunggulah surat tunjuk sebab, suka suki kau je dedahkan maklumat org… gila glamer…

    0

    0
  19. zaza says:

    ni lah perangai melayu, dah sedap menceret, pastue salahkan org lain (DT).
    sendri buat dosa sendiri tanggunglah bhai! Ko aeril, ko dh byk buat hal,kata nk pg pg mengaji agama kkt Indon tp last2 ko dh tipu dia (DT). pastu la nie ko wat hal baru lak. kalaw aq jd DT pon aq naik angin bhai!
    kpd Wawa, bersyukurlah yg majikan awk masih percaya dgn awk.

    0

    0
    • vampy says:

      x baik salahkan aeril zafril sorang jer … kita ni tak tahu apa apa pasal masalah peribadi dia… mungkin dia ada sebab tersendiri… setiap manusia pasti akan melakukan kesalahan tak kiralah ianya besar atau sekecil zarah. manusia ni tak sempurna… apa2 pon saya akn sntiasa doakn kebahagiaan diorang..

      0

      0
  20. Anonymous says:

    Aku tak fikir ini kerja David Teo. Berani buat berani tanggong ajala tak payah nak
    salahlan orang lain.

    Orang tu pun da naikan nama uols….. Kesian uncle Teo.

    Mengaku dan pandang hadapan dan belajar dari kesalahan…..Habis cerita.

    0

    0
    • minah jambu merah biru pasti gerek says:

      betol kau cakap kn tu…ape ape pon pasukan serawak dh masok semi final ! ape lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii padan muka Mat Yoooooooooooooooooo !! hahahahahahahahahahahahahahaha ….n always lov Baihaki kaijannnnnn !! muah !!

      0

      0
  21. hampeh says:

    ngandung anak DT kah?aeril pak sanggup kah? DT cemburu kah? cm hampehhh…..da salah nak cover salah g salah kan org lain…cm tu kah? aisehhh doonia….dooniaa….

    0

    0
  22. tipah says:

    Ada ke aeril atau wawa yg mentioned kat memana yg DT nak jatuhkan dia?

    0

    0
  23. Abaikan pasal David Teo~ Yang penting suke sangat tgk Aeril & Wawa <3 Padan sangat, so sweet :D

    0

    0