Written by Bella | May 19th, 2017

Menganggap tindakan David Teo yang biadap dan tidak menghormati majlis yang dianjurkan oleh Perdana Menteri Malaysia,Datuk Seri Najib Tun Razak, Presiden Gerakan Memartabatkan Pejuang Negara, Mejar (B) Razali Zakaria memohon agar David membuat permohonan maaf secara terbuka.

Bukan itu sahaja, beliau juga mahu Kementerian Komunikasi dan Multimedia mengambil tindakan tegas terhadap David supaya ia menjadi satu pengajaran agar insiden memalukan itu tidak berulang pada masa hadapan.

Kita gesa David mesti memohon maaf kepada semua rakyat Malaysia kerana telah biadab di dalam program Perdana Menteri. Permohonan maaf ini perlu dilakukan dalam tempoh tiga hari. Satu tindakan juga perlu diambil kepada David sebagai pengajaran terhadap semua orang tidak kira lapisan bangsa supaya jangan biadab kepada Perdana Menteri terutama dalam majlis rasmi.

Razali turut meminta Kementerian Pertahanan menarik semula pangkat Mejar yang diberikan kepada David kerana beliau mencemarkan pangkat terbabit.

Sumber Berita : BH ONLINE

41 responses to David Teo Diminta Mohon Maaf Secara Terbuka

  1. Mat Ronggeng says:

    Ramai nya penjilat JUBOR…

    37

    0
    • please lah says:

      memang sesuai ditampar mcm buaya. lahir dan membersar dimalaysia pun masih x paham budaya…cakap mcm kat pasar. podaaahhh…..bangla duduk malaysia hanya mengambil masa kurang 12 bulan dah boleh bertutur bahasa malaysia. yg ko apek???

      1

      38
      • Anonymous says:

        apek pon tak kesah….melayu mcm engkau ni, pakai seluar dalam longgar sampai terlondeh pun tak mampu beli. pi minta david teo sponsor seluar dlm recycle nun. shuhhh!!! dasar berkepam..

        18

        3
        • tampar lagi pleaseeee says:

          puas hati aku….lain kali kasi lebam. takkan lupa bila kau hina p ramleee!!!!

          2

          12
      • Anonymous says:

        ko berani tampar cina kaya tu, ko tunggu jer dalam tahun ni apa balasan ko dapat. ko ingat boleh memain, apek jual char kuetiow pun samseng sedia utk berkhidmat, ini kan pula jutawan dari shanghai.hahahhaa!!! mat over ada yang perati…..

        14

        1
      • Anonymous says:

        Mun kenak tok undang2 malaysia pun blacan.. …nyaman buat hal kenak tok.. .xda kna tndakan. …bravo Malaysia.. .
        Nang patut sarawak mau kluar dari malaysia. …sbb melayu tak terima bangsa lain.. .tindakan mat over yg memalukan smua bangsa mlayu dmata bangsa lain.. ..ketara mlayu samseng. …

        12

        1
    • Corse 848 says:

      Disebabkan kaki bodek x bertempat ni la..bertambah teruk pandangan org dekat PM..

      14

      0
    • Anonymous says:

      Kenapa perlu ambk tindakan kat david teo saja?? ??…yg lempang tu tak ambk tindakn ke?????KETARA LALU MELAYU2 SEMENAJUNG NE BENCI KAT KAUM LAIN.. ..david teo ko lwan sampai menang…mejar razali ne cakap kosong ko ada Kat tmpat kejadian ke? ????? Melayu pnghasut…. Tok la kjadian paling tak adil. ..org kna tampar disuruh minta maaf… Yg bg pnampar tak apa2 pula..

      29

      0
    • Anonymous says:

      Mohon Mat Over pun minta maaf sama sebab dia lagi teruk. Pukul orang lagi biadap kot!

      25

      0
  2. pnutz says:

    nak title dato’ jugak ke?? xpayah nak poyo sgt la… bukannya DT buat apa pun.. moderator ngat mat over je yang terlebih over..

    34

    0
  3. CPS says:

    Nak cakap banyak pun tak boleh. To memang David Teo memang cara percakapan macam tu. Cuma tu lah, depan PM kan. Kena ada etika dalam berbahas.

    6

    8
    • wekkkkkkk says:

      sskali kena pelempg bgus jgk..DT ni pun slalu lepas je ckp…lpas ckp kt org awam…terpaksa jelah terima..tpi dlm Majlis Rasmi..tmbahan lagi pemimpin kita…mmg kena jaga sikit bahasa dn cara pertuturan…bkn guna bahasa pasar.

      1

      18
      • Anonymous says:

        ko pun ckp english berterabur..accent pun kelaut…bkn sume org ade lidah lembut blh tutur dgn baik bhs lain selain drpd bhs y ditutur hari2….ko islam kan???ko pun bc quran merangkak…lahir2 dh islam pun bc quran x reti..x pyh nk kondem org cina x pndai ckp melayu ko pun lum tentu lg blh berbhs cina….org melayu pn rmai y x jg BAHASA DAN PERTUTURAN…

        13

        0
      • Marilu says:

        An amazing technique, to see someone age before your eyes is exdrtorainary. The queen epitomises elegance and grace. Bearing in mind how quickly our children grow, it would be a wonderful to have this done for our children.

        0

        0
  4. Anon says:

    Benda dah selesai dah. Apa lagi nak sibuk? Penjilat kuat. Buat orang meluat je. Puuiiiiiiii

    14

    0
  5. Anonymous says:

    Dia dah kena tampar pun still x cukup lagi ke? Suruh lah mat over mintak maaf juga n minta maaf kat seluruh rakyat malaysia. Dah bersalaman bermaafan haritu still simpan dendam juga ke. Apa lah org ni suka keruhkan keadaan. Kalau org tu salah tegur elok2 yang menampar org mcm xda akal tu pun sama. Itu x pulak dipertikaikan. Elok ke perangai mcm tu utk generasi muda.. Rubbish.

    26

    0
    • Anon says:

      Padan muka Mat OVER tu kena sound jugak dengan PM, “janganlah tumbuk2 ni” atas stage. Buat malu je. Tak pernah join forum lah tu. Sakai.

      25

      0
      • Anonymous says:

        mat over muka bangla yang fasih berbahasa melayu katanya.kalau tak jadi pengampu, mana lah nak merasa duduk kerusi empuk siap aircon. eksyen saja tu, balik rumah masak beras ekonomi sambil telan sambal belacan. dog food apek pun lagi mahal.

        15

        0
  6. sape2 jelaaa.... says:

    kecoh ar diorang ni…kt luar negara president diorg kena kutuk xde plk kecoh mcm negara kte ni…mcmlah PM kte tu Tuhan…semua nk hormat melampau sgt…ntah pape jekk….semak je ari2 isu ni…bila nak abes oiiiii….

    23

    0
  7. Anonymous says:

    Org tu dah dimalukan pn. Dah dtampar. Dah ckp bg pengajaran kat dia. Yg menampar tu x kena tindakan ke yg tu lg memalukan perangainya

    18

    0
    • cik green says:

      ntahnya.. agreed!!si Mat Over tu yang i rasa kurang ajar. tidak hormati majlis, mencederakan orang dengan sengaja di hadapan majlis rasmi, menjatuhkan maruah orang lain, tunjuk samseng je…langsung tidak mencerminkan budaya melayu and ajaran islam.

      20

      0
  8. Anonymous says:

    Pada aku yg memalukan tu ialah Mat Over. Bingai betul manusia yg bersuara ni.

    21

    0
  9. Anonymous says:

    pasukan baju merah ni memang takde keje..keja they all mmg jadi batu api..stupid!!!

    17

    0
    • Anonymous says:

      betul bodoh. dari menyalak cam anjing , baik g jual air tepi jalan. ntah ntah anak kat rumah kencing merata. pampers pun tak mampu beli.

      15

      0
  10. Mat 3/4 says:

    Apa kata DAP buat event sama macam Najib buat.(kebanyakan nya pelakon dan artis cina) Dah tu panggil moderator pelakon cina…kemudian panggil Rosyam Nor ke atas stage bertanyakan soalan kepada Lim Guan Eng…moderator cina tu sebab nak jilat Guan Eng cuba menghalang soalan2 panas dari Rosyam Nor…
    seterus nya datang artis kaki jilat Guan Eng yg memang nak kan dedak Guan Eng
    menanmpar muka Rosyam Nor…apa ya agak nya berlaku??? cuba pikir melalui akal
    yg Tuhan beri bukan emosi?

    Terlalu kerap kita tuduh bangsa lain rasis…dah kita dah tak tahu makna sebenar perkataan rasis tersebut bila terkena bangsa sendiri. Kalau kita ikut hukum hakam agama kita tidak akan tersasar jauh sebalik nya kalau kita ikutkan emosi nak pertahankan bangsa sendiri yg salah itu bukan kehendak agama Islam kita.

    Kalau kesalahan dari pihak sendiri…jgn dayus untuk mengaku!!

    12

    0
  11. Ara says:

    Najib xkata apa pun….hgpa yg lbih2….bukan mkna aku nk sokong si cina ni….tpi menda dh setel yg menylak serupa anjing lapaq tulang pasaipa….

    14

    0
  12. cik green says:

    Ni macai mana plak ni.. ye dia mmg kurg berbudi bahasa, mmg kurang ajar kot sikap dia(xtau la xpernah kerja sekali pun) tapi dalam majlis tu dia cuma kurg pandai hormat majlis bukannya kurang ajar dgn PM pun. watpe nk beria suruh dia minta maaf kepada semua rakyat malaysia?? aku x terkesan pun.. tu lebih kepada penggiat seni je and yang terlibat. udah la dia dapat pengajaran ditampar depan public secara live ..yang nk burukkan keadaan lagi kenapa??

    Poyo je..semua nye kaki penjilat.

    15

    0
    • Anonymous says:

      baju merah konon…nak tunjuk gengster taik kucing!!!!! kalo rasa diri tu kebal sangat p lah jaga sempadan lahad datu sana. mau terberak dalam seluar. puih!!! takat tunjuk berani depan apek veteran bolehlah…. panggil lah samseng cina face to face,. tengok masih ada telor tak.

      16

      0
  13. ANTI PEKIDA says:

    MACAI BAJU MERAH NI MAMAT-MAMAT PEKIDA MANA NI? NAK SUMBANGAN KERAJAAN LA TU, SEBAB TU BERIYA BAGAI MACAM NI. LOSER!

    13

    0
  14. mat x over says:

    MACAI

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Kalau dt harus mntak maaf. .mat over harus mesti dkenakan tindakan undang2…dh la dmalukan dsuruh mnta maaf lagi.. .Malaysia 2 negara samseng dh diberi lesen. ….NEGARA MALAYSIA NEGARA MEMALUKAN.. ..DAN NEGARA MELAYU KURANGAJAR SEPERTi MAT OVER.. …hahahaha jd bahan ktawa sluruh dunia

    7

    0
  16. Anonymous says:

    Org cina bangsa kita dpijak2…jgn bdiam diri. …

    1

    4
  17. cassandra eve says:

    Ashamed to see what had happened..
    Anyways ‘ Melayu kaya dengan budaya & bahasa …adap & sopan ,but err to slap someone infront of many people , in public & its been watched by many viewers at home , its unpleasant, an un-noble as no matter how rude someone is, it is not very appropriate to ‘ shamed him publicly . Melayu penuh adat & sopan. Bukan kah kita di ajar untuk tidak menjatuhkan air muka & untuk tidak mengaibkan sesaorang? Di mana letak nya rasa hormat antara sesama manusia ..??
    Even if David Teo is being rude, let him & it will only effect his reputation & his name but now with what had happened, it allowed others to see ‘ Malays in a negative way …! Its just bcoz the VIP is there ? VIP or normal people we are all the same & only the ‘ pangkat yang membezakan kita manusia ya !

    4

    0
  18. #oneofrakyatMalaysia says:

    minta maaf kepada semua rakyat Malaysia? Aku rakyat Malaysia, and aku rasa David tak patut mintak maaf kat aku.

    9

    0
  19. yna says:

    kalau lempang najib lagi bagus drama ni…

    6

    0
  20. AKU says:

    MACAI BERJAYA DIKESAN

    3

    0
  21. gred A says:

    Macai sudah mari… haha.. geng jamal pak tongkol.. dlu jamal ckp dia nk ludah Tun M.. apasal ko x tampar jamal tu… ko sibok dgn david pulak. bodoh pnya macai.

    7

    0
  22. Anonymous says:

    aikk…bukan sudah selesai kah dey? :D

    1

    0
  23. mas says:

    geram tol tgk mat over tu..over sgt!!!..ampu kuat!!!!xdok adab!!!

    2

    0

Leave a Comment

Optional