Written by AbangNara | September 20th, 2010

remy ishak

Tak sangka rupa-rupanya selama ini David Teo bengang dan tak puas hati dengan Remy Ishak. Patutlah selama nie Remy tak pernah ada dalam filem terbitan David Teo. Rupa-rupanya ada sengketa yang terpendam lama di lubuk hati David Teo.

Ceritanya ada seorang pelakon baru wanita di bawah David Teo yang nak bergandingan dengan Remy Ishak dalam sebuah photoshoot. Tapi Remy ishak yang kacak bergaya dengan hati keringnya telah memperlekehkan pelakon baru nie. Katanya pelakon nie tak layak untuk bergambar dengan dia sebab dia pelakon baru.

So si pelakon wanita nie pun pergilah mengadu kat David Teo. David Teo pun naik hangin satu badan. Tak sangka dia Remy berlagak macam tue. Katanya:-

[note]Saya tak perlu pelakon macam Remy. Saya pun tak kenal dia. Saya boleh bentuk pelakon saya sendiri. Orang macam Remy saya tak akan ambil berlakon dalam filem saya.[/note]

Bagi kami cerita ini tak boleh disahkan kebenarannya. Mungkin si pelakon wanita baru tue kecewa cintanya ditolak oleh abang Remy yang kacak maka dia pun mereka cerita untuk jatuhkan abang Remy. Kita kena dengar cerita kedua-dua belah pihak.

Lagipun rugi rasanya kalau David Teo tak amik Remy jadi pelakon filem dia. Confirm meletup punyalah. Remy kan hero Malaya terhebat sekarang nie. Lakonan pun mantap. Bukan bergantung kat muka yang hensem jer.

Apa-apa pun harap Remy Ishak dan David Teo dapat berjumpa dan bercerita heart-to heart tentang hal ini. Jangan sebab cerita pihak ketiga benda macam ini berterusan. Tak gitu?

126 responses to David Teo Bengang Dengan Remy Ishak

  1. rezab says:

    first!

    0
    0
  2. […] Panas, David Teo Bengang Dengan Remy Ishak Submitted by selebriti on September 20, 2010 […]

    0
    0
  3. pingkypanthers says:

    ape2 jerk ar…..

    0
    0
  4. MisS pOcO says:

    tak hbs2 ngan bengang…

    bengong…

    0
    0
  5. budi says:

    ala..filem david teo bukan best sgt pun

    0
    0
    • cikedi says:

      betul betul betul…asyik2 buat filem n tajuk yg sama….lepas tu dah tak de modal lain..buat siri lak kat TV…oopsss..

      0
      0
      • nobody says:

        hehehe…betul2 aku setuju… kebanyakan filem yg dibuat semua tema ringan, kalu berat pn cerita hantu.. cuba la buat filem yg lain dr yg lain.

        Aku kagum ngn KRU yang berani mencuba buat filem guna teknik CGI dan keluar dari kepompong tradisi filem2 Melayu moden. (Filem melayu klasik mmg tinggi nilai2 estetika nya. Mmg tiada tandingan.)

        0
        0
        • hahahaha…KRU ngn CGI?hahaha

          xbest lgsung…lg2 cicakman 1 dan 2…pe yg bagus sgt cgi tuuu…hello…klu yer pun wat cicak man gunalh background malaysia…ni dh sampai tiru org putih…sampai berpakaian pun tiru org putih berlapis2…hahaha

          org putih tgk pn dia leh relate kn ngn superhero dia…adoi yai…

          tulh korg xfham…david teo ni penerbit filem jaaa…faham x penerbit ngn pengarah…?

          ko nk marah2 wat perrr…dari dlu lg penerbit filem org cina tgk zaman P.Ramlee sapa penerbit dia org cina gak watever

          0
          0
    • budakbaik says:

      hahaha memang tak best pun

      tapi dia tetap dapat kutipan berjuta-juta wooo

      Kalau sebut filem David Teo, mesti hampir semua kata hampeh la ,..ntah hapa-hapa la…tapi

      napa kutipan tetap masyuk???

      In the other side, ramai jer yang kata suka bebenar ngan Filem Arwah Yasmin Ahmad, tapi napa takde boxoffice langsung filem dia???

      0
      0
      • sheena says:

        david teoh bengong. korang xsedar ke dia ni kalau bagi statement suka membodoh2kan melayu, cina kurang ajar n xtau adab.

        0
        0
        • Hani Bunny says:

          betul sheena.. dah la.. tak payah nk mengagung2kan kaum lain.. nampak sgt agenda diorang nk take over business melayu.. bukan ape.. tgk jelah filem pisau cukur.. patutlah mcm sumthing wrong jer.. rupe nyer crew production boleh dikatekan 70% chinese.. you guys buat la assessment sendiri.. jgn suker sgt membela kaum lain.. i mean kat sini, buat baik berpada-pada.. kite sendiri ni orang melayu yg kena bersatu…

          0
          0
        • KakLong says:

          Menyampah kalo dgr dia ckp BM, hancur, punah ranah bahasa..bangla keje stesen minyak pun lg fasih dr dia.. haprak punye cina…

          0
          0
        • bodoh says:

          pesal korang ni…bengang nya..jangan timbulkan isu perkauman kat sini…kalau mcm ni malaysia xkan aman sampai bila2..

          0
          0
  6. BELACAN HANGUS says:

    takde hensem mana pun,

    0
    0
    • bella says:

      rentung plak tu..

      0
      0
    • pascual says:

      yup..mmg xensem lansung pon.plakon dlm mlaysia ni bgtau aku sapa yg ensem?lansung xda..cuba tgk plakon thailand,filifina,..meletop.pakej lengkap.rupa ada,badan mantap,blakon pon mmg baik.melayu ni blakon dala mcm kayu.blagak je lbih.sbb tu filem n drama mlayu xleh pegi jauh,dala cite mcm ntah pape.cthnya filem terbitan kru.ada teknologi konon tp jalan cite hampeh.kwn aku dr luar ngara mgutuk2..malu la aku dgn cite mlayu.mcm org bodoh.cube amik contoh cite thailand,filifina punya cite.sbb tu filem diaorg bleh tembus smpai luar ngara.

      0
      0
      • sheena says:

        apa kata ko tukar kerakyatan thailand skarang jugak..mesti ko betambah2 lagi bangga dengan felem2 negara baru kau..

        0
        0
      • Hani Bunny says:

        orang macam pascual ni lah yg selalu meruntuhkan semangat orang melayu.. kenapa mesti kutuk melayu? tau tak kenape thailand filipina punye movie can go far?? cos diorang takde restriction.. they can show off in their movies all the mouth-kissing scenes and whtever scenes yg dlm kategori censor.. tapi malay movies? of course lah klau buat jugak kena CUT..

        sudah-sudahlah.. saye muak la dgr manusia yg asyik nk kutuk melayu especially if dia sendiri berdarah melayu.. macam la bangsa melayu ni buruk sangat.. bangsa lain tu baik sgt ke? wake up lah.. some of them bukan main dahsyat sekali suke nk mengutuk kite and tuhan kite sekali… wake up wake up…

        0
        0
        • SWEET says:

          Betul juga cerita drama Arjuna
          Entah apa2 tah
          Bosan siot

          0
          0
        • pascual says:

          dlm malaysia ni aku cm sk fazura je.cantik n talented…yg lain sumanya…………….

          0
          0
        • pascual says:

          eh hunny bunny.bdohnya engkau ni.sbb filem luar tak di sensor sbb tu leh g jauh??xkan la org tgk filem2 thai n pinoy tu sbb nak tgk adegan kissing2 n etc.baik trus tgk porn.cubela ko tgk jalan cite filem diaorg.sdgkan cite filifina blh mng Grammy awards.mlayu apa ada?sbb tula plakon mc michelle yeoh,carmen soo blakon kat luar ngara.cos kalo blakon kat msia ni dala pngarah mcm ntah pape,jln cite bdoh.baik cite malayu msia or singapore sumenya mcm jahanam.tp msia pny cite 6% lbh baik dr cite mlayu singapore.yg plakon nya mcm di kutip dkt tepi jln geylang.blakon dala kaku,xda bakat,rupa lagila..

          0
          0
      • dia says:

        betul….mmg semua org malaysia mmg tak hansome (lelaki) dan tak [email protected] pun(wanita) …esp ..pure melayu…dan termasuklah yg bernama pascual ni..hehehe saya confirm tak lawa juga….dan diakui filem melayu terutama produk david teo..semua pun filem hampas dan box office kerana penonton di Malaysia ni lain cara berfikir dan berhiburnya…mau yg simple ja…mcm mana nak tembus pi luar….jgn lupa i wait filem produk KRU yg boleh tembus luar negara ya….tak ensom tp otak mereka kira ensom lah juga..tahniah…

        0
        0
        • Bom aTOM says:

          Patutlah artis2 kat Malaysia ni taksub ngan susuk,botox…
          sebab peminat taksub ngan kecantikan/kehenseman bukannya bakat.

          0
          0
        • pascual says:

          filem kru?org bdoh mcm ko je yg ckp cite kru tu best.eewwwww….bg rm1000 pon aku xmau..

          0
          0
        • Hani Bunny says:

          Pascual,

          Oleh kerana aku ni orang yang bermaruah, aku takkan panggil kau bodoh.

          Sebab bagi aku, klau aku balas balik dgn perkataan sampah mcm tu, aku hanye akan jadi setaraf macam kau. Org yg menghina orang lain bodoh tanpe sebab ialah manusia yg low class.

          0
          0
        • dia says:

          hehehe…pascual ni mgkn bdk bwh umur…..kena bagi gula2 baru diam..nmpk sengal ja….kurang kasih sayang ni..mai sini ..kita dodoikan….faham lah ko buat ni nak perhatian dan kemanjaan….kahkaha

          0
          0
    • rasa_meluat says:

      btl2..xensem pun….
      xminat lngsg…
      xpenah pun tgk cite yg dia blakon….cite best jd xbest..

      0
      0
  7. Kasih says:

    best sgt ke filem david teo ni smp xnk ambk remy berlakon filem dia?? lgpun remy antara pelakon lelaki pelapis yg bole mengantikan rosyam nor…

    dh2 la tu david teo, jgn asyik nk cipta kontroversi yg x hbs2 lak… mantapkan dl filem terbitan MIG br lah nk hentam org lain…

    0
    0
  8. cikedi says:

    rasanya benar seperti abg nara tulis..pompuan tu sengaja create kan cerita..sbb dia syok kat remy….kalo betullah dia pelakon baru nak naik…dok p cerita dah pasal buruk org kat org lain..sampai bila pun hang tak leh naik minah oiii…pandai2 la bwk diri …kalo betul org x nak bergambar dgn hang…dok dendiam…berlambak lagi yg hang leh amik gambaq…guna akal skit kalo dok dlm bidang seni ni…jgn suka cerita buruk org..nanti tak kemana….

    0
    0
    • dia says:

      pompuan tu ada apa2 ke dgn david teo? smpi begitu sekali layanan david teo terhadap pompuan yg ntah siapa tu?…..terkenal ka?….tak terkenal duduk lah diam2 yg pi mengorat remy yg tak ensom tu apa hal…pi lah mengorat david teo ka…ahmad idham ka…atau prof a.razak mohideen..lagi berbaloi…hehehe

      0
      0
  9. phreak_id says:

    Aik.. takkan pasal tu je pun nak gaduh? kenapa david teo backup perempuan tu sangat?

    Jalan-Jalan @ Rantau Panjang (Kelantan)

    0
    0
  10. awekcun says:

    hellllooooo…

    0
    0
  11. ciku masak says:

    nak kata hensem xler hensem sgt Remy nih, tapi kemelayuan muka dia tu yg buat dia unik,,,tambah plaks dgn lakonannya yg berbekas dihati….senang cerita “hero melayu terakhir”sesuai bebenor ler ngan dia…..go Remy…go…

    0
    0
    • awekcun says:

      heheheee…
      kiranya llaki mlayu t’akhir la nie…..

      0
      0
      • [email protected] says:

        xsokong,,, lagi ska tengk aflin shauki belakon,,,

        0
        0
        • Rin says:

          afdlin shauki buat filem kira ok la, tp nk tgk dia blakon, …? hmmm… x suka dia blakon. 2 jek

          0
          0
        • pascual says:

          afdlin shauki blakon meluat aku tgk.dala gemok.da tu belakon tak natural langsung.nk buat lawak dala lawak mcm org bodoh..

          0
          0
        • lucky girl says:

          BERDOSA KA KLAU GEMUK

          0
          0
        • sheena says:

          [email protected]: aku tau la ko jeles dengan kehenseman remy tue…

          0
          0
        • [email protected] says:

          xder maknya nak jeles,,,,,

          tapi suka aflin shauki belakon le,,, tp jangn tengk yang dia belakon lawak

          0
          0
  12. lalalalla says:

    nak gelak kalo teringat cerita Sabar..remy ishak jadi bangla..seswai…

    0
    0
    • open mind says:

      betul2 .. mmg sesuai sgt .. no wonder dia hebat .. semua watak boley buat .. pakai sluar warna oren dgn baju batik .. hahaha .. hanya bangla je akan pakai mcm tu .. dan remy berjaya melakonkannya dgn baik .. tabikla bang ..

      0
      0
    • maktok says:

      maktok pn suka tengok remy berlakon..ptg tadi tgk dia berlakon jadi ustaz…gelak sakan maktok ..heh..heh

      0
      0
    • ciku says:

      haha..taw spe..seswai btol dy jadi mat bangla.

      0
      0
  13. MisS pOcO says:

    x minat ngan david teo…

    0
    0
  14. awekcun says:

    sape la plakon br yg malang tu erk……??

    0
    0
  15. [email protected] says:

    TAK MINAT REMY ISHAK… MANA LEH CAKAP PELAKON TERHEBAT MALAYA

    0
    0
  16. Mummynazhan says:

    Salam..Selamat Hari Raya sumer. Saper tengok Remy Ishak jadi bangla dalam telemovie raya lepas? Rugi gilessss saper tak tengok .. kelakor. Tu kira hero bangla abad ini laaa..kuikuikui.

    Tapi sayang, dalam Air Mata Nur Salina mati kena tikam dgn Umie Aida..Dahsyattttt .. tapi memang mummy minat dia..cuma rambut dalam Arjuna tu cam tak kena..sbb tu tak tengok Arjuna..yang lain2 dijamin beres..gerenti tengok.

    0
    0
    • Rin says:

      rs nya arjuna bkn salah remy… (mandai jek bg komen) tp rs nya mmg yer sume drama dr KRU x best n pnonton x follow pon smpai hbs siri… euwww.. crita dia tak menahan teruknya… sbut jek hotel mania, bionik, arjuna… xde sape yg excited ttg nya, ending cite dia pon x tau cmne..

      0
      0
      • pascual says:

        btul tu Rin.filem terbitan Kru mmg langsung tak best.cite mcm ntah pape.promosi nak gempak.tp cite???eeww… tak sanggupla nak tgk..lg satu skrg ni cite skrg ni tajuk dia ASMARA.lawak btul.filem terbitan si rosyam noor tu.nak tgk iklan cite tu pon aku xsggup..cite mlayu ni mmg bodoh.

        0
        0
      • dia says:

        nak komen satu lah…ada kalanya KRU produk kdg2 silap jugalah dlm soal casting dan perwatakan….kalau pun itu skripnya boleh dirombak dan ikut sikit kehendak penonotn Malaysia yg suka sgt tgk yg indah2, cantik2 belaka…mcm yg Yusof Haslam buat lah….tak nafi kualiti produk KRU …tp tarikan kurang sikit…contohnya drama Arjuna…remy rambut pnjg…efek agak over dlm bionik…watak badang oleh Mawi rmbt pnjg…rata2 penonton Mlysia tak suka tgk lelaki yg mcm tu..tak smart…walaupun pelakon tu ada rupa…nak cipta kelainan pd perwatakan byk cara… pemilihan pelakon yg kdg2 kurang tepat….watak utama dlm Merong Mahawangsa pun mcm tak sesuai….filem jin notti pilih fara fauzana watak utama pun tak sesuai…Hotel Mania…nasib ada marsha..nak harapkan anding dan dafi mmg hampeh…..itulah antara yg perlu diperbaiki

        0
        0
        • dia says:

          ada lagi..hehehe…cicak man kalau nak sambung tukarlah hero nya….nabil pun ok… byk pula…buat kajian lah sikit citarasa dan kehendak org2 Mlysia yg sukar sgt nak terima produk Malaysia banding produk luar….mmg org malaysia ni sukanya menerima ja tp tak nak memberi…sumbangan terhadap apa2 pun industri ..tak kira lah idea atau pun material..tau nya kutuk ja..kalau dah kaut untung tak mau korban sikit utk naikkan imej negara diluar sikit…maknanya tkt bagi rugi utk bagi sumbangan….jgn tamak nanti rugi….

          0
          0
    • ciku masak says:

      mummynazhan, tlg sat bagi tajuk citer Remy jd mat bangla ni…..terlepas lerr…

      0
      0
  17. basshunter says:

    remy market tgh naik skang ni..tu psl dia demand lebih…
    bajet bagus je reject org semata2 pelakon baru..poodahh..
    yg david teo ni plak, …hurm..kalo tak berlakon dlm filem dia pon xpe…bknnye best pon

    0
    0
    • [email protected] says:

      banyak gak filem david teo yang bez,,,,,
      tapi kalo david teo belakon dalam filem yang dia buat,,, kurang menarik jadinya

      0
      0
  18. strawbery_ijau says:

    hehehe..suke tgk si remy berlakon drama tajuk SABA mase raya bergandingan ngn ABBY N norman hakim..sejibik muker ngn gayer cm bangla

    0
    0
  19. Reena says:

    Tah-tah pelakon wanita tu yg wat ceta..sapa tau..

    0
    0
  20. eiyda says:

    errr..xhensem pon si Remy ni..ekekek

    0
    0
    • farae jovovich says:

      sokong eiyda!,,,,bluekk,,,, hemsem kew? hahaha

      0
      0
      • manjalara says:

        dia perasan hemsem, naik skt dah berlagak

        0
        0
        • diva says:

          David teo ni mmg suka buat gempak tp hati nya bgs kalau kena caranya….filem nya sama ja dan tak lah best manapun tp tetap box office..tak puas buat difiem dia buat kat tv lg… pun org tgk lagi…kalau dia buat kat radio pun org nak dgr juga…..pakai susuk agaknya david teo ni ya….hehehe …biasanya dia punya ckp ada betul nya juga….Remy ishak ni pula mmg pelakon lelaki sejatilah….penghayatan bagus….mmg rugi jigalah kalau david tak ambil dia berlakon…..selain remy, Aaron aziz, sam dan fizz fairuz…..hero melayu terhebat kini….

          0
          0
      • pascual says:

        remy ishak hidung kembang..

        0
        0
        • Hani Bunny says:

          biarlah hidung kembang.. habis tu, klau tetibe hidung dia sharp semacam kena belasah pulak ngan soalan panas buat plastic surgery ke?

          apelah pascual ni.. suke mengutuk ape yg allah dah jadikan…

          0
          0
        • dia says:

          hehehe..pacsual ni mesti perfect….secantik cantik dan semolek molek kejadian…org lain semua tak ok…kalau pascual jd artis mesti laris kot..mcm kueh penyeram panas…

          0
          0
        • pascual says:

          to DIA mmg la aku ni kacak n ensem.aku blh kerat jari aku kalo nmpk aku mst engkau jatuh cinta la.tp aku xsk dgn org hodoh mcm ko ni..termsk hunnybunny.

          0
          0
  21. Bom aTOM says:

    Sebenarnya David Teo ni bersiap sedia jawapan utk wartawan sebab next filem mestilah dia ambil pelakon-pelakon favorite dia.Jadi wartawan tak payah sibuk nak tanya kenapa asyik ambil pelakon yg sama, kenapa tak ambil hero tengah popular…

    Lagipun, mungkin sebab dia bnyk duit blh buat bnyk filem, semua kena ikut cakap dia. Mcm kes Pierre Andre.

    Kalau pelakon perempuan tu yg kena kenapa dia nak emo sgt? Dia pun dgr pelakon tu mengadu, bkn dia ada kat situ masa kejadian tu pun.Alahai…mengada-ngada betul.

    0
    0
  22. kutu says:

    siapa remy ni minami aku kenal la.. wakakaka

    0
    0
  23. doozydrax says:

    lakonan remy mantap dan berkesan~

    0
    0
  24. BumbleBee says:

    alahhh DT ni sker buat cter pakai kroni2 or yg yg kene cucuk idung ngan dier je dier amik…

    0
    0
  25. sikitpunyahal says:

    haha

    mcm x best jer gosip hanget ni :p

    minat gila dgn abangla dlm telemovie raya SABA aritu
    giler real dowh haha…sesuwei gtu si remy dgn watak tu haha

    0
    0
  26. badai says:

    hensem ka???kacak ka????

    0
    0
  27. zuriey says:

    macam-macam hal..kecik punya hal pun nak besar2kan.. kalau susah sgt meh tangkap gmbr dengan saya..hehe

    0
    0
  28. eloise says:

    walauapapun kebanyakan filem david tetap masyuk.. walaupun tema ringan! yg penting, business jalan, peduli apa gn org lain..kalau susah, takde wang, org2 yg kritik tu ada tolong ka? minta ampunnn

    0
    0
  29. ciku masak says:

    ala…..apa gadoh2, 2,2 pun berlakon best….cuma Remy nih watak apa pun bagi sumer masuk…romantik ker, kelakau ker, jahat ker sumer jadi lerr…..x caya korang tgk citer2 lama yg dia berlakon….

    0
    0
  30. Hani Bunny says:

    memang jelas dan terang gossip ni memang nk menjatuhkan career remy.. almaklumlah, before this kan dia mmg pernah ade prob dgn ex-gurlfren dia.. maybe girl yg mengadu kt david teo tu kawan ex-girl remy.. sape tau kan.. still have a grudge, mcm2 boleh buat… ade ke org lain yg witness situation when remy said that thing to that girl? tup tup girl tu dah mengadu kat david.. chicky girl..

    btw, in my opinion, remy ni mmg good looking.. muke dia classic and memang pure malay.. mmg sesuai dpt title hero malaya.. semalam tgk citer takbiratul ihram lakonan remy.. pandai gak dia berlakon comedy.. caya lah remy..

    tapi sy still minat fahrin ahmad… still cair bile tgk fahrin.. abang nara, kuarkan citer pasal fahrin pulak….

    0
    0
    • dia says:

      fahrin mgkn betul bikin cair, tp pad saya lakonannya masih ditakuk lama..kurang berbekas…dia masih perlu belajar dan mencari skrip yg wataknya boleh menonjolkan kehebatan lakonannya….bukan dgn watak yg mudah sahaja…..banding dgn remy mmg jauh…

      0
      0
      • Hani Bunny says:

        kesian kat fahrin cos selalu dpt character yg kureng boombastic… but, i like him.. dia bertakhta di hati…

        sorry, lari topic pulak… :)

        0
        0
  31. saya tatak miskin wooo talak amik itu budak lemy belakon sama saya..saya ala palit kamel sama itu amat idham…camtu gayanye kot si DT tu cakap..

    0
    0
    • SWEET says:

      Gua x ambik tu pelakon remy ishak ha
      gua xde lugi oooo
      gua punya pilem atau drama
      masih box opis woo
      kalau pilem gua box opis
      gua xde kelekut kasi tu luit bonus

      0
      0
  32. rasa says:

    mmg pure malay tp versi xensem remy ni. berlakon mmg best tp xensem. xkisah org nk minat dia ker apa tp mmg xensem…

    0
    0
  33. suka ati says:

    tak rugi pun klu x amik berlakon..remy tu bukannye ensem pon..belakon pun x best. takat nur kasih je la. tu pun sebab dua org pelakon lg tu…

    0
    0
    • dia says:

      hahaha jd siapalah hero melayu yg ensom? blm tau juga pilihan anda itu akan dipersetujui org lain kan? pendapat saya….maybe remy tak ensom mana pun tp cuba tgk karisma nya apabila mucul dilayar atau tv…. terserlah kemachoan nya…dikuatkan dgn lakonan yg berbekas…cara dia melontarkan dialog ….mmg tersendiri…dan support dia nmpk ensom di layar tv atau filem…kalau hero dulu2 dia ni mcm ala noordin ahmad lah kot….

      0
      0
      • pascual says:

        eh DIA i tau yg u ni fan si remy mat bangla ni..xhbis memuji bkt si remy.jgn nk sm kan bakat si remy tu dgn nordin ahmad.jauh panggang dr api..yurks..

        0
        0
        • dia says:

          pascual….mmg minat dgn lakonan remy…pascual pula? mesti peminat Azwan Ali kot….tiada lagi rasanya pelakon lelaki melayu yg sehebat dia masa ini..percayalah pascual…aku yakin ko pun minat dia kan?…tau ko berpura-pura ja…tp di hati….dialah bertakhta kan?…hehehe

          0
          0
  34. SWEET says:

    ROSHAM NOOR
    THE BEST

    0
    0
  35. az says:

    apa yg hensemnye si remy ni? kenapa ramai org kate die hensem?
    klu dr segi brlakon aku ske lg tgk zulhuzaimy & shaheizy sam..
    rosyam nor aku x ske…dah tua masih nk belakon watak ala2 hero muda….

    0
    0
    • adik kau says:

      remy xensem, rosyam pun xensem gak, aaron aziz ensem. i like. rosyam please la jadi hero tua, omputih dia still jadi hero pun utk watak tua ada anak2 n maybe duda or bujang terlajak, bukannya budak bujang baru balik study oversea n dressing xseswai ngan muka tua…

      0
      0
      • dia says:

        bagaimana pula dgn shah rukh khan dan aamir khan…? pun hero tua tp masih diterima dgn watak lelaki bujang yg jiwang2 dan jadi murid sekolah lagi…..umur mereka dgn rosham nor adalah sebaya….rasanya ramai hero muda di bollywood yg lagi ensom tp tak sehebat pukulan hero tua kan?….adakah org malaysia mmg sikapnya tak boleh terima fasa tua..yg mmg akan berlaku kepada semua manusia termasuklah anda…..mgkn itulah kelemahan pemikiran org Malaysia yg menyebabkan industri kita masih ditakuk lama…..tak berkembang…

        0
        0
  36. little says:

    hampeh .amek berita dari mstar.buat macam sendiri punya cerita.gambar hosted sendiri tu memang takbley blahh .lain kali kredit la cket amek cerita dari mana …hampeh la

    0
    0
  37. putri86 says:

    HEBAT SANGAT KA KAU NI REMY ISHAK ????!!!!!

    0
    0
  38. ciku masak says:

    alamak….camner bleh terlepas….apa tajuk citer Remy berlakon jadi mat bagla tuh tolong kasi tau sat…pada sesiapa yg tau….nak surfing kat memana ler citer tuh….rugi…rugi……

    pada sesiapa yg x minat kat Remy Sahak nih…..xyah ler kutuk lelebih….hidung kembang ker….hangus ker….pada aku “walaupun lubang hidung nyer kembang,tetap menjadi pujaan hatiku” huu…huu…huu…

    0
    0
  39. razo says:

    2 pengarah/produser kat malaysia yg selalu buat filem bodo + x best + plot ntahapahapa

    1.Prof. A. Razak Mohideen
    2.David Teo/Ahmad Idham

    0
    0
  40. razo says:

    haha..tq..pendapat akula..
    Naeim Ghalili, A.Yasmin Ahmad, Khabir Bhatia

    0
    0
  41. dia says:

    pada saya pengarah yg best ialah kabir bathia (bukan malaysia tulen)…dia pandai fokus pada semua aspek filem atau drama arahan nya…. Yasmin Ahmad agak kalut…Naiem Ghailili tu siapa?….Othman Hafsam dan Afdlin pun ok….shuaimi baba oraitlah..dan pengarah filem Pisau cukur . Bernard ….nmpk ada talent …yg lain2 masih ditakuk lama dan kena belajar….

    0
    0
  42. hehehe trus teranglh den xsuka remy2…xbest pun berlakon…

    yg penting sekali korg kene tahu penerbit n pengarah tu bende yg berbeza…pe daaa…

    klu korg kata cmtuuu…abiz citer p.Ramlee tu xkn org cina wat hahahaha…wateverr…

    aku citer melayu ni jiwang2 kuranglh…tp aku ni suka citer melayu jiwang2 tp unsur comedy tu jaaa citer melayu leh g…nk unsur superhero niiii better wat lh komik dlu contoh cam USA n JAPAN diorg adaptasi superhero berdsarkn komik diorg baru mantap jalan citer…cam cicakman alamak ai torgolak aku…klu yerr pun amiklh kesinambungan dari keluangman ka…hehehe…

    klu korg rs nk beat DAVID TEO selaku penerbit filem kn…

    pengarah2 n penerbit2 filem melayu kenelh gabung dlm sesebuah filem…baruuu leh wat citer menarik n bajet beso baru best…contoh yusuf aslam gabung ngn KRU aku rs lg mantap filem nk dibuat bajet filem boleh lg beso hihihi…hehehe

    korg nk salahkn david teo xpatutlh…cuba korg pkir cmnerlh dia leh menerbitkn filem syurga cinta?padahal dia bkn org Islam pun?so skrg ni ni otak dia bussiness filem jaaa…sesetgh org aku rs citer2 berunsur Islam ni dh lame dh org bukn Islam tolak sbg penerbit selamat dia x anti Islam watever…thats up to you judgement org…

    0
    0
  43. terakhir aku nk komen…

    xsalah org melayu ambil contoh dan belajar jalan citer dari drama n filem dari jepun n korea…

    cuba korg pkir asal drama dr jepun korea keudara yg baru jerrr mesti ost drama tu semua lagu baru2…sedap2 plak tuuu hihihi

    aku respek lg pelakon2 penyanyi2 korea…semuanyer saling hormat mghormati antara satu sama lain…ni baru btul…

    korg leh tgk variety korea giler best…kalah variety malaysia hehehe…

    time raya aritu rancangan pe ntah yg de men bola guna kepala sahaja sbg tiup bola tu passing…orait gak tu tiru korea hehehe tp faillh malaysia bola dia berat so tiup pun cam nk mati hahaha

    wateverlh…

    klu korg nk info drama korea 2010 yg tgh keudaran dan tgh posting kat dramatomy k…hehehe

    0
    0
  44. wiwi says:

    memang mamat nie perasaan hebat sangat pun….. unlike remy

    0
    0
  45. razo says:

    Naiem Ghailili director untuk filem susuk.. dan dia dibantu dgn sorang pengarah lg,Amir Muhammad(sorry for not mention nama dia sblm nie,terlepas pandang)…

    0
    0
  46. imsohigh says:

    aduhai malu aku jadi melayu…

    sebab aku tak tau pulak remy ishak pelakon melayu tersohor sekarang… maklum la tak up to date dah lama tak baca panca indera sebab sejak utusan meloya jadi jentera media propaganda kerajaan terus aku tak baca utusan dah ngan panca indera sekali ..

    ku masih sangka yang saiful apek pelakon lelaki no.1 melayu

    0
    0
    • BELACAN HANGUS says:

      tak da makna nya Remy Ishak pelakon melayu yg tersohor sekarang….aku yg bukan melayu pun malu…..
      tak pernah follow REMY punya lakonan…

      aku suka zizan walaupun idung kembang

      0
      0
    • SWEET says:

      Ha’ah ye betul
      Apek memang best
      Cuba2 la Pengarah
      ambil Apek Pegang Watak Hero
      Filem atau Drama serious
      Jgn watak filem atau drama kelakar
      Mesti Berkesan punyaaaaaa

      0
      0
  47. pascual says:

    AARON AZIZ je yg ensem.pakej lengkap.yg lain hampeh.

    0
    0
    • gosipgurl_fea says:

      drama filem malaysia kelemahan yang aku tgk adalah kat camera focus dan cinematography. pelakon okay. tgk filem/drama luar. dorang pandai cari pakej , berlakon biasa mcm artis kita juga, tapi dorang pandai focus pada emosi muka pelakon, music,jln cerita.
      kenpa kita suka komen” wah cerita yang tak masuk akal “>>kalau drama/filem melayu<<< memangla tak masuk akal sebab tula DRAMA . nak real tak bestla..org nak tgk yang entertaining . mcmlah cerita dari luar yang memang fantasi ja.tapi dapat HOTSTUFF dari org kita jugak. Haiz…. semoga filem/drama malaysia terus berkembang ye.

      0
      0
    • dia says:

      i agree pascual..taste kita sama…..tp dia singapore…oh btl lah u ckp malaysia tiada yg handsome msk u….kesiannya org Mlysia…terlampau byk makan nasi…dan asyik jln2 cari mkn….

      0
      0
  48. SWEET says:

    Cam Poyo je Remy berlakion Arjuna
    Akan datang lagi Poyo
    Mawi jadi Badang

    0
    0
    • BELACAN HANGUS says:

      biar betul ni, mawi akan jdi badang
      aduh-aduh-aduh maka hancurlah
      industri perfileman malaysia….
      jalanpun tonggek cakap lagi
      bek-bek-bek ( shafinaz cakap)

      *teringat komen shafinaz selamat kat af3*

      0
      0
  49. miss suka masak says:

    tapi sekali imbas remy nie pon ada gaya2 muka clark kent la y lam siri smallville 2….

    sape sokong ak???

    cuma body la kena tough ckit ag…

    muka n ketinggian da hampir sama…

    huuuuuuu

    pape pon moga remy teros sukses!!!

    0
    0
  50. ciku masak says:

    Remy berlakon best per……cuma dlm arjuna ada kureng sikit….aku igt kat rambut dia tu laa…..semcm jerrr…..

    0
    0
  51. myself.... says:

    haha…ape2la..suruh DT blaja bahasa melayu elok2 dl…

    0
    0
  52. tiha says:

    tapi remy ni mmg tak hensem pun..ramai lg lelaki melayu yg hensem dari dia

    0
    0
  53. TheKHAI says:

    Cayalah Mr. David! Tabik spring!

    0
    0
  54. Hey C good weblog, just wanting round some blogs, seems a fairly good platform You happen to be using. Im currently using Drupal for a number of of my sites but looking to change one particular in every of them over to a platform extremely a great deal the same to yours as a trial run. Anything specifically you may suggest about it?

    0
    0
  55. Hi, Neat post. There is a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a good portion of people will miss your magnificent writing because of this problem.

    0
    0