Written by AbangNara | January 28th, 2011

david teo

Rumah, wang tunai, kereta dan macam-macam lagilah bonus yang diberikan oleh David Teo, bos MIG nie. Best gila kalau kerja ngan David Teo. Macam-macam dapat. Tahniah kami ucapkan kepada David kerana sudi berkongsi kejayaan dengan pekerja-pekerjanya. Inilah baru dipanggil bos contoh.

Lagi gambar sesi pemberian hadiah daripada David Teo kepada pekerja-pekerjanya dengan membaca entri ini sepenuhnya. Jangan lupa saksikan David Teo dalam Raja Lawak 5 hari ini pukul 9 malam.

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

david teo

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

126 responses to David Teo Bagi Bonus 2 Juta, Tak Ada Kerja Kosong Ke David?

  1. Ikhwan says:

    Farid Kamil dapat tiga puluh ribu sahajaaaaaa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • momok says:

      david..de kijo 0 tak?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bagus la niaga macam ni…Pemikiran perniagaan orang cina lain…kita kena ikut contoh cara perniagaan david….tahniah david :-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MCM2 HAL.. says:

        Taniah kepada semua..tp ahmad idham x dpat apa2 kew??dia yg mengarah semua cite2 yg meletop 2… btw nd u look so hot ok..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Don says:

          filem box office utk tahun ni bagi ahmad idham ialam cuti-cuti cinta n jangan pandang belakang congkak, bonus ahmad idham tetap ada.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kambing Hitam says:

        cr perniagaan David ni mcm Sir Run Run Shaw pemilik Show Brothers..
        pekerja majoriti org melayu.
        coz kerajaan hanya bg peruntukan utk Filem Melayu shj…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          ai ! kambing itam ni baru je tandok dia kena cabot ! maseh nk komen lagi??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Don says:

          david teo tak pernah mintak peruntukan. filem2 dia adalah duit dia sendiri. :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • nina says:

        dia ikut prinsip ‘makin banyak memberi, makin banyak yang diterima’.. kita pun taw kan bila banyak bg hadiah kt org, makin murah rezeki kite..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ikan buntal says:

          contoh yang baik….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Joe says:

          Yang paling utama adalah….reduce company tax 25%…itu yang semua businessman buat termasuk aku!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Mysara says:

          yup2..drpd beli keta mewah sendiri pakai, lagi baik bagi rumah kat pekerja..lagi nampak grand..marvelous! marvelous! (kata Ranjit Upin & Ipin)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Jejai sendat says:

      DT ada kerja kosong x? saya bg pantun utk DT

      buah cempelak di luar pagarnye,
      ambik tongkat tolung julukannye,
      saya budak balu belajenye pun,
      kalu ada ksong leh kasi sama saya pun…
      Mr DT ada pahem tak? kong ni ha ma..?????????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. donut_cute says:

    bestnya dapat umah, dapat duit…eiii untungnya bila filem meletopppp

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. seryna says:

    wah…untung la korang dpt bos yg baik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. suka says:

    Yes!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. effie says:

    wow!! kayo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. meow2 says:

    giler arghhhh…. nk keje gak lah ngan David Teoh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Ryta says:

    Bestnya jd pekerja kat company tu….David Teo seorang boss yg bijak ambil hati pekerja2nya….
    Errr…ada keja kosong lagi tak? Nak apply ni…
    hehehe..
    “-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Amier says:

      Setelah aku risik tentang kerja kosong dgn David Teo ni, kerjaya lain tak ada cuma HANG KEBUN saja ada.
      Siapa berminat?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. maklong says:

    kot ada mana-mana kekosongan kaborkan le pokcik nara. dapat jd tukang jawab telepon pun syukurrrrr.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. ikan pirana says:

    aku pon nak keje ngan david teo laa camni.. cane nak aply ek.. ? :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. itamrazali says:

    elok ler tuh..yg byk dpt melayu sbb he’s making money out of malay ppl.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. yun says:

    memang style bos org cina..
    seminggu sblm raya cina
    diorang bagi bonus banyak2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. anum says:

    erm Ahmad idham dpt sjil penghargaan jer ke.. tk pe thn2 sebelumye dia dh dpt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. cibiusagi78 says:

    ada x pengarah lain yg mcm david teoh ni ye…… best jgk klu dpt kerja dgn dia. tukang bancuh air pun x pe lah………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • arm says:

      cibiusagi78: david teoh bkn pengarah la..dye penerbit je..pengarah tu mcam ahmad idham lorh..ape2 pon david teoh bos yg baik..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Aib says:

        Pengarah lain x pernah bagi macam David Teo

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • denise danielle says:

        yusof haslam apa criter? raya puasa hari tu bagi banyak mana?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          jangan sama kn yusof haslam ngan si david teo ni …….yusof haslam kan anak dia skarang yg take over kenapa tnya benda2 yg tk masok akal ha ? stupid !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • LuSelipar says:

          jgn la pgl org stupid dik oiii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. LaraHati says:

    sammmm….
    loveeeee uuuuu
    Minat sngat kat awakkk
    Ehehe gf sam jgn mareee minat ajeee

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. cikikaka says:

    david teo..amek aku keje…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. asrina says:

    bgsny david teoh
    siap bagi pakej umrah kedua ibu bapa
    kat gambar 2nd last shaheizy sam

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. sesuatu says:

    …cantek cik lisa surihani…hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. sue says:

    bagus tol la cine ni…reti gak die mengagihkan pendapatan die tu kan…
    at liz dapat elak cukai kjaan…hihiiii
    n untongla pada artiz2 dorg tu..
    pasni lagi ramai la artis yang nak jadi produk c cine ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. hanipelangi says:

    sape yg dpt pakej menunaikan umrah eif kedua ibu bapanya tuh? xnmpk la namanya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. shahs says:

    lu penah nmpk ular berak tak? (dialog david teoh dlm Raja Lawak last week)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. akuww says:

    aaauuuuwwwww…abang sam dapat semi-D…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. DLJKH says:

    WOAHH. SAM DAPAT PAKEJ PERGI UMRAH WEH! DAPAT RUMAH LAGI..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. dark28angel says:

    azad jazmin john louis tu islam ker???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Reena says:

    Pakcik David Teoh kayoooooo!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. miss oren says:

    kita dapat apa???? bukan kita yg beli cd ke??? beli tiket… dh lah diorang berlakon dapat gaji lumayan… at least david buatlah filem yang tak payah bayar tiket wayang plak….hahahah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. sukenye says:

    syok nye tgk diaorng dpt habuan…mmg lumayan tul…huhu..teringin nk pegang duit smpai 1o ooo shj…hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. org tue. says:

    dpt keje tukang sapu sampah pejabat pun tak ape……ade kosong ke??ade?ade?…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. dolphin says:

    Boss Contoh Terbaik Sepanjang Zaman…..bila dapat rezeki lebih….kongsi dengan sume pekerja, siap bagi pakej Umrah lagi. Slalu buat kenduri doa slamat/open house…Klau org kita…dh untung…lg kedekut/kemut ada la..nk kenyang sorang jek! Kebajikan pekerja, zero….aku sungguh terharu dgn David Teo ni….no wonder rezeki dia melimpah ruah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • shisara says:

      sokong dolphin…btul tue…sepanjang bekerja ngan bos skang langsung x ingat nak bg bonus padahal keje dah berthn2..makan hati jer…klu raye tue skit benor dpt..ttp bersyukur dpt cume skit kecik hati…company lain dpt byk.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • risya says:

        urmmm…sokong kata2 kamu…
        bos cume fikir keuntungan jer
        tp abaikan kebajikan staff2
        bkn nk burukkan bos tp itulah kenyataannya

        tabik spring dkt DT
        mmg d bomb laa…
        hahaha….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. what the? says:

    kenapa dengan gaya nora danish akhir-akhir ini? saya bukan peminat dia tapi dahlah cantik orangnya, mengapa pakai begitu?

    ps: lisa nampak lawa dengan oranje ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. suka bonus says:

    Bgs betul DT ni..x berkira nak bg bonus-rumah, duit, pakej UMRAH tuk pekerja dia.Camni la kita nk dr syrkt2 kat msia.jgn untung big bosses je kaut sume.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. nana says:

    tahniah David teo.. bila dia nak dapat gelaran Dato’ ?? =)
    anyway, teringin gak nak kenal cara kerja David Teo nie kan..cerita2 dia even kdg2 tak best sgt tapi tetap boleh layan la.. taklah busan memanjang.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak nam says:

      david mula dr org susah….. sbb tu bila dia kaya raya… dia still ingat asal usul dia… macammana rasa susah….. dr bagi kat gov yg kayakan suku sakat dia… baik dia bagi kat staff2 dia…. lagi bagus….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. misssss says:

    DT..u hensem la.u tanak kasi i keje 0 ke???
    penat da neh tanam anggur~~sob.sob~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Orang Kampung says:

    Lawa lah sam punya kasut.. nak pinjam leh x?
    aku rasa pemberian bonus mcm tak adil je kan… ada yg dpt umah. keta.. tp ade yg dpt setakat rm10k aje…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. ade tak sesape yg ble bgtau, ade tak cara nk ‘share’ mende ni kat wall fesbuk bos aku ..? kih3x :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. mizan says:

    pasni bagi title DATUK kat David Teo :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Aib says:

    Wahhh itu David Teo
    Dia betut2 baik hati punya olang aaa
    Itu pasal dia punya pilem manyak laku ooo
    Itu Sam kena kasi manyak2 terime kasih
    pada David Teo
    Pasai dia kasi lu berlakon jadi hil lo celita adnan sempit
    Wahhh itu Sam manyak ong ooo
    Dapat lumah Semi D 2 Tingkat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak nam says:

      dia x kedekut…. dia lagi kaya gila babas…. 7 keturunan x abis…. bagus la…. makin murah rezeki dia…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Mia Kadeja says:

    Salute dengan Mr David Teo punya prinsip yang percaya berkongsi keuntungan, rezeki akan bertambah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Mysara says:

    Aritu tgk dlm tv Bob Ku2 sakit, Bob mintak advanced duit lakonan dia drpd David Teo, utk cover kos perubatan. Tp big boss ni x bagi advanced gaji, sebaliknya dia bayar terus semua kos perubatan Bob tu, tanpa syarat..bagusnya dpt boss mcm ni..aku tabik David Teo dlm bab pemurah ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. kurus says:

    aku suka David Teo ni.
    dgn style sendiri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. ikan buntal says:

    dia ni melutup letap citer2 dr produksi dia …buat aku teringat cerita 2 alam…tak pulak dia ni buat iklan satu surat khabar penuh 5 muka surat..hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. zabuan says:

    NI CONTOH ORG CINA WAT BUSSINES ORG MLAYU KALO FILM BOX OFFICE BKAN NAK KONGSI….OFFICE MIG KAT MANE AR AKU NAK MNTAK KEJE AR…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. ikan buntal says:

    aku tengok comment2 korang kat sini okelah sangat positif..dia pun mcm low-profile tak perlu buat iklan promosi filem yg melebih2…..agaknye klu dia buat promosi filem yg spesis iklan yg meluat org baca…msti comment2 kat sini jd negatif..hehehehe..termasuklah diri aku akan bg comment negatif

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. dolphin says:

    DT….Gong Xi Fa Cai….byk2 bagi….lagi manyakkkk masyuk maaa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. mamarazi says:

    alamak si ND pn dpt jgk ke? b’lakon dlm CCC ntah pape pn blh dpt.. adeh!

    nyway nama si azad tu mcm unik je.. ala2 mat salleh gitu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ladyvaganza says:

    aaaa nyesal aku xgi interview MIG panggil dulu, bukan xnak g tp sesat jalan. interview technical tp mana tau dapat jadi pelakon memandangkan aku seorang yg jelita. mungkin ada hikmahnya, kang habis dalam kain aku org nak korek, xapa lagi, takut dalam kain mak bapak aku sekali, kesian.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. drifter says:

    respect giler dgn mr david ni…kebajikan pkerja di ambil kira…patutnya produser lain kena contohi dia..
    kalau nak ikutkan,ramai produser yg pandang dia sebelah mata…kata karya x bgus ah…sebnrnya jeles tue…anyway…congrat tu sam dpt umah 2 tgkt…wah…biler nak kahwin…semua dh cukup…Fafau pun ok aper…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. che lah says:

    xyah laa, yg dpt bonuss kete umah duit sumer artist terkenal n pengarah jerrrrr…

    kalau cameraman dapat umah baruuu..btol2 kaw.. percacai dpt mercedeh baru laaa kagummm…

    yg depan didepankann yg belakang dibelakangkn..haishh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kak nam says:

      musti la dia bagi jugak….. kalau semua nak beratur naik stage bagi ucapan, bila pulak la nak balik umah….. musti semua dapat…. hatta cleaner pown…. at least sbln gaji…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. terbaik ah david..huhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    lisa paling jambu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. teeeeee says:

    patut masuk islam david teo nii..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Piston Pecah says:

    owh..pasal nie eh Lisa dapat 15K…
    haha…lame dah taw.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. zabuan says:

    i luve u intan ladyana…..gram tngok kaki die…die kapel ngan kamal lgi k??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kayu says:

      uh ha……ye kan lurus cenkeng cam kaki bangku pas tu kepala lutut besar tu kan. aduh…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. aide says:

    agak2 banyak mane dia dapat smpai bleh bagi bonus jta2 kt org?hehe
    anyway bagus la bila share2..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. die utk 70j…die blanje 4j je utk hadiah2 tu…aalah sgt. btw conoth boss yg baik, rezeki kongsi sama2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. die untung 70j…die blanje 4j je utk hadiah2 tu…apalah sgt. btw contoh boss yg baik, rezeki kongsi sama2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Mysara says:

    Terasa spt ingin menukar karier, keja kt MIG. X jadi pelakon ekstra, jadi pelakon utama jadilah..Tapi,..laku ke? Ngeh3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. jimmy says:

    More Lisa & Nora pictures please!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. harry says:

    wahhhh.. seronoknyeerr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. durian says:

    yusuf haslam? sombong ….mak aku kje dgn family dia…kena keje 7 ari seminggu beb, x de cuti..utk fmly dia dpt untung….tp dia dn kaum kerabat dia pndang pekerja ni mcm sampah…cian mak aku

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Amier says:

      Betul ke apa yang kau cakap ni?Teruk betulah Yusuf Haslam kalau dia layan pekerjanya macam tu.
      Sepatutnya dia kena ada kesedaran sebab kerjaya dia bermula dari konduktor bus sebelum skrg menjadi konduktor filem plak.

      Kesian Sarjan misai,patut kerja lama sampai nak pencen tak naik pangkat.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ariza says:

      betoi ka.. sampai tera tu.. gamak no dia buat cam tu,,

      sesungguhnya org yg berbuat baik akan diberi kebaikan yg berganda.. begitu juga sebaliknya..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. Joe says:

    Reduce company tax la … 25% – 28% company kena byr G, ngok…kau ingat dia nak bagi suka2 ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ariza says:

      lebih baik bagi kat staff dia.. so ada la motivation utk bekerja ngan lebih rajin..
      klu bayar tax pun bkn smua dpt kat rakyat balik.. kroni2 yg dapat..
      betullah slogan tu
      “rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan”
      klu cukai ke, barang ke naik smua rakyat yg lebih dulu merasa pedih dan seksanya.. termasuklah kita.. :(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. mixgirl says:

    luv u mr david teo…lu manyak kelakarnyer punn…
    aku pn manyak syok tengok raja lawak musim ke 5…sbb adanyer david teonyer punn….
    ‘lu pernah tgk ular berak’…mmg x blh blah…hahahahahaa….dgn muka selamber derk jer dia bg pantun buah cempelak…hahahahahaaa…..!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. --- says:

    kerja kuat+hasil seni terbaik dri ladang+filem bgi box office+rajin=dpt la anugerah dan habuan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. afisy says:

    biasanye bangsa melayu ni bila dh kaya mmg berlagak..bkn nk tolong bangsa sendr…mcm aku, keje com melayu dh 6 thn tp bonus sesen pn xpernah dpt…dia lbh rela byr tax 100k lbh dr beri kebajikan kpd pekerja dia..kdg2 fikir sedih gak, kwn2 lain dok ckp psl bonus yg diorng dpt sedangkan aku xpernah merasa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. genuine1224 says:

    syok ekk..xpe, berbaloi la ngan apa yg pelakon2 tu kasik kann

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. alhamdullilah.
    pandai david teo jaga hati org2 bawahan die.

    macam ni la bgs..ada give n take.
    xde la nk pulun duit sorang2…
    ntah2…smua2 yg dia bg ni…kt celah gigi die je. heheh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. najihah says:

    hahaha…hebat shaheizy sam n kedua ibubapa dpt g umrah…dpt umah 2tengkat lg….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Nor Hayati Hj Baharum says:

    Alhamdulillah…kalo tak lokek..rezeki pun murah..patut jadi contoh…pada yg lain…tanpa artis dan pekerja…dan tentunye RM…takkan jadi jutawan si David Teo tu…secara taklangsung BERBONDON-BONDONG org nak kerja ngan dia…dan…memberi yg terbaik…sebab lepas tu..kalo dia dapat berjuta…dengan senang hati dia akan CAMPAKKAN sebahagian rezeki pada pd pekerja & artisnye….kalo dia lokek…memang…tak merasalah…tapi dia tak lokek….semoga rezekinya bertambah murah…dan ramai lagi org yg akan berdoa untuknye seperti ini…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0