Written by AbangNara | September 7th, 2010

sosilawati hilang

Ajaib tapi benar. Datuk Sosilawati Lawiya, bekas isteri Nash dan jugak merupakan pengasas produk kosmetik Nouvelle Visages didapati hilang sejak 30 Ogos yang lalu. Sudah seminggu kehilangan ini berlaku, tapi sampai sekarang tiada khabar berita atau petunjuk langsung.

Yang peliknya, Datuk Sosilawati dilaporkan hilang bersama pemandu, peguam peribadi dan seorang pegawai bank dan membawa wang jutaan ringgit. Jadi kalau kata nak gi luar negara agak tak logik sebab rasanya tak lepas kot kat airport. Mungkin masih ada kat Malaysia lagi.

Apa-apa pun marilah kita doakan keselamatan Datuk Sosilawati. Mintak-mintak jangan diculik ataupun dirompak. Moga semuanya selamat belaka.

P.S: Meh tolong report page Facebook Anti Hindraf nie. Memang racist betul admin dia.

144 responses to Datuk Sosilawati Lawiya, Bekas Isteri Nash Hilang Sejak 30 Ogos

  1. Miss Poco says:

    siannyer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Fish says:

      Kenapa Polis perlu buat satu statement sebelum dapat DNA, ye kalau pun suspect , polis dapat maklumat dari suspect, kemungkinan, mereka di sembunyikan kan, banyak mayat yang tak di claim di hospital berbulan dalam peti sejuk , mana le tahu nak kelabukan mata orang ramai sebab , kemungkinan mereka yang bertanggung jawab belum dapat apa x gari group sosilawati, jadi kena le ada plan B, tapi yang peliknya kenapa , Belum dapat DNA yang mengesahkan , tak le patut buat satu speculasi seperti itukan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Miss Poco says:

    bawak wang juta2 lg, mau tak diculik?
    bahaya tul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. abe says:

    kesian nak raye nie.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. aries_april says:

    BNYK SPEKULASI YG BLH D BT..MAYBE SLH SRNG YG KEJA NGAN DIA TU YG PAKAT CULIK DIA..
    ORNG KAYA TU…BWA SMPAI 4 JUTA….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budi says:

      knp suami dia tak buat report?????????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tu la..
        hubby dia snyap ja…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • natts says:

          sama ngan aku pikir.maybe mesti ada something yg hide..giler ko bwk cash 4mil!!..mesti ada org dalam ni..sian nya.nak raya lagi ni..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          tu ja spekulasi yg leh kita bt..
          mnsia klau ngan duit..rmbang biji mata..
          x knl sapa dh..even fmly ndr

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ros says:

          mayb laki dia pon bersubahat sama … logik tak ?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fish says:

          Bagi pandangan saya , cuba perhatikan, selalu nya kalau ada berita sebegini, family is first questioned, kedua,gambar family sedih , yang panik menangis, ibu sosilawati tidak dapat di temubual oleh pemberita, keluarga, anak anak, suami dan bekas suami, looks like everything is being hushed up. what going on here, only daughter yang eldest jadi spokeswoman, tak nampak sedih sangat, ini mak kita di kata hilang , di bunuh, kalau saya nak cakap pun tak tahu le, anak sulung nya nampak steady, saya rasa kemungkinan, sosilawati dan rakan x sudah tahu ada satu conspirasi terhadap mereka dan , ada rancangan yang sekin x orang ada niat nak close mereka,so they must have staged mereka punya kehilangan, , earlier kemunkinan mereka dah cerita dengan polis, so polis boleh ada sebab to get those involved, dan mereka tada jalan lain tetapi mengaku,kejadian itu berlaku atau tidak belum pasti.so to catch yang involved terpaksa polis kata mereka sudah di bunuh, kenapa tak ada pemberita soal ahli keluarga yang lain tiga orang lagi yang di katakan di bunuh bersama sosilawati, kenapa semua gone into hiding.cerita pula datuk yang di suspect sudah biasa dengan kerja ini, buat deal jual tanah lepas tu orang lesap konon, kalau tahu kena biar berlaku lagi, atau pun polis set a trap, polis pun bukan bodoh, sekarang kena confirm, cerita polis dan cerita pemberita. Cerita dari keluarga 4 mangsa mana dia?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. Roh says:

    Dah 2 hari saya tunggu berita ni kuar kak nara, baru skg timbul… bang nara pleaselah.. boleh tak kalau tulis jangan kaitkan datuk ni ngan nama bekas suaminya tu. Cakap je Datuk Sosilawati, semua orang dah kenal. Kenapa mesti terus dikaitkan? Semua akhbar bila menulis terus letakkan highline “bekas isteri Nash”. Tak sukalah.

    Apa apa pun, moga wanita ini berkeadaan sihat sahaja walau dimana beliau ditempatkan skg ni dan dapat pulang bersama anak anak utk berhari raya nanti. Amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Diba says:

      saya tak kenal pun siapa Datuk Sosilawati kalau tak bagi tau ex wife Nash..tak famous pun…..mgkn terkenal dikalangan bisnes member tp mcm saya ni mana lah kenal kan……kira ok lah paper tulis mcm tu….at least kenal lah juga….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • laNtOk LeW says:

        betul tuh diba…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kudin says:

          Kalau x kait kan ngan nash pun boleh.. sbb die pun dh kawin ngan lelaki lain kan..?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • budi says:

        kluu asyik baca dan tahu pasal hiburan je..mmg la org tak kenal..cuba baca majalah selain hiburan…..mesti tahu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • prisilla says:

        la, Diba, awak ni tinggal di kutub Utara ke. Dia ni famous bukan sebab sbg ex-wife Nash, tapi sebagai pengasas produk kecantikan yang bermula dr zaman susah sampailah dia dapat bersenng lenang smp sekarang

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • cats says:

      betui tu Roh..patutnya tak perlu dikaitkan lg dgn exhubby..plus dia dh kawin lain. tak elok gak sebenarnya kena jg perasaan hubby dia skrg nih.. lgpun dia mmg dh terkenai b4 kawin dgn nash dulu. kawin dgn nash xtra pemes la…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • sundel bolong says:

        biasalah kait mengait tu…itulah hebat dunia artis @ hiburan….hari-hari muka terpampang kat TV…selain paper dan majalah kan….kalau sekali sekali ja muka kuar kat majalah mesti terlepas dan tak ingat kan??? Abby abadi pun media masih minta pendapatnya tentang pertunangan exhubby nya kan?….penangan kalau pernah kawin dgn artis gitu lah…kena terimalah tempias dan efeknya…org ckp kalau takut dilambung ombak jgn berumah ditepi pantai….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • tania says:

          kena jadi bajau laut..releks je di tengah pantai!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • xde nama says:

          kan lbh snang kalu wat Datuk Sosilawati Lawiya pengasas Nouvelle Visages kosmetik…. rs sume org dh tau dh…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • suri says:

        dah lama terkenal pun dia nih, nash kawen dgn dia tuh mcm ajaib haha

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bbplaza says:

          dia kawen dgn nash baru la dia famous…
          masa nash nak kawin kali kedua dulu dengan pengasas prodik kosmetik semua orang tertanya2 siapa sosilawati? ooo yang hidung mcm michael jackson tu ke????
          lepas kawen dan bcerai dgn nash lagi btambah2 famous ppuan ni…dia kawen dgn nash sebagai batu loncatan je tu…merosakkan nama baik nash je…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. pRinCEeSs PiNkY says:

    ^^^first^^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Ryta says:

    Kalau betollah 3 orang yg eskot Datuk Sosila ni yg wat onar…memang patut dihukum kudungkan tangan jek bila dah jumpa nanti!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. cili says:

    Ini duit punya psl lah nih. hrp2 dia selamat n tiada apa2 yg x di ingini berlaku.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • xtreme makeover ....... says:

      mcm hollywood movie , dia slamat tapi dia mastermind ………hu hu hu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. cun99 says:

    simpati pada Datuk Sosila ni… dia wanita berjaya.. i suka semangat dia dlm harungi hidup dia……. mmm paling sedih.. anak2 dia la.. nk raya ni…. moga dia selamat dan ditemui dalam keadaan yang baik2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sundel bolong says:

      suaminya mcm silent ja…why?…mgkn datuk sosila ni tak berhati2..dan terlalu percayakan org yg rapat….dalam dunia ni…wang punya pasal ramai org gelap mata….dah kaya2 mcm tu patut ada security lah sket….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        tu la…tkt suami sndri yg bt onar..
        even laki kita sndri..bkn leh caya..
        kat dnia ni cam2x orng ada….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nauzah says:

          ye betul.. laki sendiri yang memang tak boleh dipercayai.. sebab dia banyak tahu rahsia kita..

          orang yang paling kita sayang tu selalunya menjadi pemusnah hidup seorang perempuan bernama isteri..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azreesamevo says:

          kalau yer pn u kecewa dgn lelaki ..may b ex u dulu…apa kena mengena dgn lelaki lain…Rasulullah tu…lelaki ke pompuan hmm??

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azreesamevo says:

          hmmm…kalau dah mcmn tuU jgn percayakan HUBBY, BAPA, IBU, NENEK…& sapa2 pun…apa lah dangkal sgt pendapat ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Fish says:

          Kalau boleh tahu semua lelaki macam Rasulallah, perbincangan ini tak timbul, kita belum tahu ex hubby atau hubby sekarang ada involved, kita tak boleh buat speculation, selalunya kes begini mesti mereka le jadi first suspect, futher more previously ada cerita sikit yang boleh di kait. to me i rasa we should wait and see, sebab banyak sangat loop hole in this whole episode, in reallity i sincerly hope all of them are alive and come out of the hiding after they are assured that they are safe.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Nita says:

    Siannyer… Mari lah kita sama2 berdoa harapnya tak takda la benda yang tak elok terjadi..Semoga Allah Melindunginya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lina says:

      mmg xsangkekn hal ni leh terjadi…tp knp hbynye mmbisu je…mcm ade smthg je yg hide….hrp2 dye selmt..duit hilang bleh dicari tp lau nyawa yg hilang….sememang itu dh takdir Ilahi…smg dye selmtlh hndknye…AMIN…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Kasih says:

    kalo difikir kn logik kita sbg manusia, pasti antara 3 tu yg menjd dalang nya… kalo bkn driver, mesti lawyer tu atau xpun pegawai bank yg merangkap penasihat kewangan dia… krn duit apa pun bole jd…

    didoakan agar kak wati selamat dan cpt ditemui… kesian anak2 kak wati yg risau keselamatan kak wati dan juga kami2 yg mengenali kak wati, Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • basshunter says:

      ape punye tuduhan la…suka2 nk tuduh org len berkomplot jd dalang plak..family dorg dok risau ko lak leh kate mcm2..
      lenkali pikir la perasaan family org len tu same..igt dorang x risau ke da nk raye ni mcm2 hal…jgn la men sedap jari je nk tuduh2 ..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kasih says:

        sapa yg main tuduh2, ko paham ke apa yg aku tulis tu?? lain kali baca ayat tu btl2 skit jgn nk wat memandai..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • duniabru says:

          betul la tu ko tuduh…klu famili yg 3 lg tu bc, mesti depa sedey… org dok pk sosilawati jer.. yg 3 lg tu cane… depa manusia jgk

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aisha says:

          entah… jgn tuduh sebarangan ar Kasih~~
          3 fmily lain yang terlibat pun hilang kan~~
          ke ko yang tak reti tulis ape yang ko nak perkatakan~~~??

          fikir dulu babe..?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • FreakyG says:

        tak tau ke…..kan kat malaysia ni memang ramai inspektor sahab.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. matahari says:

    alahai… pelik nya kes nih…. kereta yang di jumpai pun dalam keadan baik..tak pecah..tak kena rempuh…elok jer parking…. apa sebenarnya nih? maybe esok ada la perkembangannya..sebab satu lagi keta jumpa kat hotel dorsett kan…for sure ada cctv yang bole led to some light…..moga dia selamat la hendaknya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Miss Poco says:

    mudah2an semuanya selamat…amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Jeja says:

    nape deorg tk find finder jer kt no2 org yg ilang tu..huhuhu..pe pun semoga suma nyer slmt

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. kim says:

    Suami barunya yang sekarang orang indon kan???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. apa2 ajer says:

    Die tk der bodyguard ker..? Sbb die kan pompuan.. mmg bahaya… org sekeliling mmg dok tunggu masa jerk nk amik kesempatan…!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jas says:

      setuju dgn apa2 ajer..mana2 pompuan yg drive kereta mewah pun dianggap bahaya..if ada bodyguard yg bersenjata api dpt protect lebih awal masa berlaku kejadian yg x diingini..sama2lah kita berdoa agar semuanya selamat..kesian anak2 & ahli kerluarga

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zomby says:

        org kata dah kaya raya mesti happy…kalau hidup susahpun lagi lah tak happy…mgkn apa yg berlaku ada hikamh disebaliknya…diharap semuanya selamat…ameen

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. littlemia says:

    pity her…anak2 nyer pun…dah la nak raya ni..sedihnyerrrrrrrrrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. SWEET says:

    MEDIA X TANYA KE KELUARGA PEMANGU, PEGUAM DAN PEGAWAI BANK. 4 ORANG SEKALI HILANG. SEMOGA KESEUANYA SELAMAT TAMBAHAN PULAK NAK RAYA. SEDIH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mia says:

      tula psl, tak de pulak media tulis psl famliy yg lain2. semua highlight kat datuk je. pelik…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Miss Poco says:

    maybe kene culik kot…
    ishhh…sedih tul, dah nak raya ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Amber says:

    Kete da jumpa tapi orangnya ntah ke mana… makin mendalam misteri ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. izzatie says:

    abg nara ats dasar perikemanusiaan..tlg jgn publish berita ttg die..ni faktor keselamatan..tlg la abg nara sy merayu..tlg jge ht keluarge,anak2 n teman2 rapat die..tlg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • MisS pOcO says:

      rasanya tak salah abg nara tulis artikel ni…
      semua org mendoakan keselamatan datuk…
      dlm byk2 doa, maybe satu dua Allah makbulkan…
      aminnnnnn…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • izzatie says:

        i was in dat position…klu tgk situasi ank2 dlm uma..rse nye org lua xsmpai ht nk sebar kn..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MisS pOcO says:

          sbb datuk ni slh sorang public figure, org byk kenal…
          maybe tak salah share kan…
          itu pandangan aku je…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zomby says:

          ye btl…dlm Berita Harian pun dipublish dan sipa ruangan komen umum lagi….izzate nis maybe ahlis keluarga atau sedara mara datuk kot….think positif…susah senang share bersama…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        jgn publish?
        1 mesia dh thu….
        faktor keselamatan pla..knpa? klau x publish dia slmt ke?…
        then..jgn mryu dkt abg nara..
        tuhan ada..
        insyaallah..klau allah nk dia slmt..allah akn slmt..mri kta sma2x brdoa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ayesya says:

          izzatie tu mgkin ahli kuarge beliau kot…
          sy pon simpati ape yg da blaku….. tp kite semua mampu bdoa ja…………. xptut la..nk dkat raya ni…….. mcm ni punye org pon ade…ingt datuk tu xde kuarge ke….mmg cilaka…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          orng jht nk bt jht bkn dia kira nk rya ke apa..
          yg dia tau nk peras duit kita….
          cian fmly dia

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • juli says:

      sedikit sebanyak publisiti ni tlg keluarga sosilawati. tgk cam dlm biter. bl bgtau je kereta apa dia pakai, no plat..trs je ada p’kembangan. mana la tau bl baca ni, ramai yg ingin membantu, even tak dpt kerahkan keringat, doa tu memadai. tp yg komen tu, jgn komen terlampau sgt. cukup dengan kita berdoa dan luahkan simpati.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BLaCK MaMBa says:

        btul tu .. mna tau dlm kberkatan bulan ramadan ni Allah swt makbulkn bla ramai pngunjung b-nara ni scara x lnsung mnDOAkn kselamatan mereka sbb alhmdulillah wlpn kbiasaannya ruangan b-nara ni dpenuhi dgn komen trlampau pd gossip2 trtentu tpi trnyata msih ramai antara kita yg brsikap prihatin n mmberi komen yg positif … wallahualam …

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Kasih says:

          bila kita sebarkan bermakna kita peduli dan ingin ambik tau… ni nyawa org lain… yer btl mmg family kak wati tgh bersedih skarang ni, walau kita xdpt nk kerah tenaga tp kita msh mampu berdoa….

          dari hebahan ni lah nnt insya Allah lg byk petunjuk yg akan dpt dan sekaligus dpt menyelamatkan bkn setakat nyawa kak wati, tp yg 3 org lg tu….

          mmg kerja media menghebahkan berita bukan untuk disensasikan, tp untuk meminta kerjasama dr semua org supaya dpt membantu..

          begitu juga portal2 hiburan dan blog… krn sharing is caring… kita doakan sumer nya selamat, Amin…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • azreesamevo says:

          dari 1 aspek mungkin betul…dari banyak aspek..pndapat u SALAH!! KALAU buka IP untuk selesai kes culik..ransom…penculik akan terdesak sbb dah jadi “tarikan ramai”…so x de pilihan selaion bunuh!! hapuskan saksi!! U tau??? Fikir?? Renungkan kes Allyhmh Adik Nurin…mb si penculik terdesak coz dah terlalu diperbesarkan!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. MisS pOcO says:

    apa sbnarnya yg tlah tjadi…???

    semuanya msh mjadi tanda tanya…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      yg pstinya…
      smua ni angkra orng yg close ngan dia..tu ja spekulasi yg leh kta bt…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. MisS pOcO says:

    Ya Allah…aku takut satu perkara je tjadi kat dia ni…
    mintak2 dia selamat…

    (nape aku leh bfikir camni…?)
    sbb dah lebih seminggu dah…

    Ya Allah…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. kipoci says:

    aku simpati kat family semua yg terlibat tp heran sikit mana suami baru dia?…

    yg dok risau sedih anak2 beliau…saja..
    ape2 pun hope beliau dlm keadaan baik2 aje..amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. MisS pOcO says:

    tak masuk akal…!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    bawak cash rm4juta…!!!!!!!!!
    brapa karung guni…???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aries_april says:

    yg herannya…napa bwa cash money?
    mira pn prnh bli tnah ngan mak..
    smua byr melalui bank..xda kluar2x duit ni.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. MISS NANA says:

    APA SAJA BERKEMUNGKINAN. DATUK SOSILAWATI NI BWK CASH 4 JUTA.AGAKNYA MEMANG SALAH SEORANG YG PERGI DGN DIA YANG BUAT ONAR..
    ATAUPUN MUNGKIN HUBBY DIA SENDIRI KOT.. HUBBY DIA TU ORG INDON,4 JUTA MSIA DITUKAR DG RUPIAH, FUH KAYA TUE…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. jarum emas says:

    musykil..dlm paper Star kate fmily2 yg lain tu takder report missing persons pun..naper diorang x report sdgkan sume dah ilang ngan Datuk?

    aku takut bab jual tanah tu sbnrnye jerat yg menanti..tanah x dpt, 4 juta lesap..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ryta says:

      Betol tu jarum emas…aku pun pikir camtu gak!
      Doakan Datuk Sosila selamat hendaknya…amin…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. kipoci says:

    btoi tu jarum emas…

    hope dia selamat…la.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. jarum emas says:

    hrp2 lar Ryta..td dlm news polis kate diorang yakin semua slmt..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. ana says:

    semoga selamat..amin..
    xpyah la bt spekulasi y ntah pape..
    tduh org yg close la ape la..
    bkin ftnah je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. chekodok says:

    1. salah sosilawati jugak
    sosilawati nie dah la lama menjanda, takde laki yg jaga dia, kaya tujuk orang.. rumah pun keluar magazine.. bodyguard pun takde.. fail

    ramai lagi org lagi kaye raya dari dia, low profile, demi keselamatan diri sendiri dan anak-anak.

    2. polis pun satu hal
    check la email ke, laptop dia ke, nak hantar kreta kat subang atau shah alam mesti kena lalu tol, dapatkan la waran tengok cctv tol-tol area tu. kreta bmw brape kerat jea la lalu, bukannye kereta myvi banyak pening nak kesan.

    kesan kereta pun orang awam yg tolong. polis tidur ke?

    kalau business mogul hilang tak jumpa, jangan harap la orang2 mcm kita yg tak popular. lagi la dia org buat dunno

    3. mcm takde harapan
    dah seminggu, macam-macam orang jahat boleh buat. boleh cari lagi ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • budi says:

      suami baru dia tak buat report..musykil..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • me says:

      polis buat siasatan tapi bukan semua tindakan polis tu kena di publishkan. itu prosedur, kalo aku polis pun, aku takkan nak bagitau public apa siasatan yg kita tengah buat sebab kalo publish, boleh menganggu siasatan

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • suri says:

      mana ko tau diaorg tak buat, bodoh la klu semua nak btau dlm paper, penjenayah gelak je nti

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Nurul Ain says:

    Semoga selamat…da dekat nak raye ne…kesiann famiLy dia..Aminn..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. Caldina says:

    perghhh…… macam2 andaian… ada yang mengalahkan polis bila menulis komen… itu laa.. ini laaa… bagus la korang ni…
    ada tu siap copy paste lagi statement kosmo…. suratkhabar pojok yang tulis ntah hapa2… *korang tak ingat ke kes dia main tulis aje pasal arwah Yasmin ?? Heran btol aku…. bila baca aje.. terus percaya…. hahaha… nampak sgt korang ni mudah kena kelentong…… cuba la banyakkan explore seblm bercakap…. ini baru tgk dunia.. terus nak jadik ‘champion’… lawak giler aku baca stetment korang…

    p/s: kalau fikir pakai lutut… mcm tu la gayanya…. hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • azreesamevo says:

      agree!! setuju sgt dgn U. Sebahagian besar org KITA esp yg pompuan…suka buat andaian dangkal!! Polis tau kerja diaorg x payah ajar..tp x kan nk crita…Rahsia. May b a little bit slow…itu btol la. Any way kita harap & doakan semua selamat…Itu je yg terbaik.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. Hani Bunny says:

    Cant hardly wait for the ending.. Cheq hanye mampu doakan all of them selamat and in good conditions.. Bukan pa, nk raye ni mcm2 kes dah kite dgr.. Semua kes psl org kite. Dari kes amuk bunuh isteri, bunuh anak, sembelih anak, buang anak… Tak mampu nk menahan sebak di dada…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. budak hingusan... says:

    sms dia kat anaknya mengatakan ada orang ambil gambarnya secara curi atas motif tertentu…..jeng jeng jeng…..gambar apa yek….lak tu dia juga sms tidak benarkan seorang kenalan dari dibenarkan masuk ke rumah……jeng jeng jeng…….aku takut bukan beli tanah tapi something dengan gambar curi tu……….macamana pun harap-harap beliau selamat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. Mama Dian says:

    Ape-ape pun kita doakan agar Datuk ngan yg lelain selamat…Dan anak-anak datuk doakan keselamatan beliau…
    Salam Aidilfitri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. Reena says:

    Kaya pun susah..miskin pun susah. Tapi yg peliknya napa anak dia yg wat laporan kehilangan sosilawati tu sedangkan dia ada husband. Takkan la husband indon dia tu suka dia hilang…kot ye pun nak bolot reta..pasal papahal pun anak2 dia ada gak bahagian dlm kampeni tu.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. suri says:

    driver baru keje dia dah berani tak bawa teman lain, percaya kat org betul!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Hariisa says:

    Actually pelik gak kan, but satu perkara yg saya tahu ttg datuk is that dia nie very intelligent..korg tahu kn yg nash tu kawen ngan die dulu pon sbb $$$..& datuk nie smart bwa nash ke mahkamah kerana telah mngsonglat duit beliau tanpa pengetahuan die…jdi isu ‘bekas istert nash ‘ dlm hampir kesemua highlight topik mjalah harian tu x semestinya ada nama nash..bgi org yg tahu bab2 bisnes ni pun dh kenal siapa datuk nie without nama nash. Sy rasa sedih jgak & curious sgt ttg kehilangan beliau. Hrp2 x ada apa2 yg brlaku..doa kn je yg smua org selamat, amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • SWEET says:

      DIA KAHWIN DGN NASH
      LAH MAKA ORG KENAL SIAPA DIA SOSILAWATI

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • SWEET says:

        BETUL KE NASH KAHWIN
        NAKKAN $$$$ DIA
        JGN TIMBULKAN FITNAH

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gosipgurl_fea says:

          @ SWEET> awak tak baca buku perniagaan kot? dan mybe awak student yang typical student, dat y awak ckp dia terkenal sebab NASH nash nash. … buka minda sket.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss Poco says:

          Maybe dulu sosilawati terkenal hanya dikalangan ahli niaga saja atau yg langgan buku niaga saja…bila kawen dgn nash, dia boleh jd cukup terkenal…saya setuju dgn sweet, mmg setelah kawen dgn nash, lbh2 lg dah ilang camni, dia lagi, lagi, lagi dan lagi terkenal…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss Poco says:

          buat apa la kata nash nakkan duit sosilawati…?
          ish tak bek la men tuduh2 ni…FITNAH tul la…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. emi says:

    mari kita same2 doakan keselamatan dia, amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. gosipgurl_fea says:

    SELAMAT HARI RAYA BUAT ANDA YANG MUSLIM KAT BN OK! SWEET HOLIDAY~~~~ ^___^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. din je says:

    ad my friend kate, die wat MLM, pas2 kantoi, ilangkan diri….xtaw le btol ke x

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • chick ke this? says:

      klu btol nk ilangkan diri, takan la nk bwk laki2 org sekali?…inspector sahab nau!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. tam says:

    harap2 xde pe2 trjadi pd datuk….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. ANJIK says:

    SEMALAM AKU BARU BALIK DARI BERAYA KAT KG DIA..TERHARU SGT BILA ORG KAT SANA SANGGUP BUAT SEMBAYANG HAJAT UTK KESELAMATAN DIA..RUPANYA SELAMA INI DIA AMAT BAIK DAN PEMURAH DGN SEMUA ORG…KAT MASJID KG DIA CAKAP JE APA YG KURANG..DIA PASTI TOLONG….DAN KEBETULAN ADIK DIA MASTU TU KAWEN DGN JIRAN AKU…DIAORG MMG KELUARGA BAIK BAIK..TERHARU SGT…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. hamba allah says:

    takziah untuk keluarga arwah sosilawati dan rakan2nya…..
    orang yg membunuh tu memang dah gila…syaitan bertopeng manusia….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. Fish says:

    kenapa ye tak ada publicity dengan 3 orang lagi yang dikatakan hilang bersama sosilawati, kenapa pemberita tak berjumpa dengan keluarga mangsa yang lain. sosilawati saje yang di beri perhatian , kurang di sebut pasal yang lain pelik juga kan.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. hello says:

    al-fatehah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. MisS PocO says:

    sedih sgt2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Abang Adik says:

    Lee Lam Thai – said we should stop some imported movie, violence-gang-hero type of movie.
    -We should stop all the Cyber-internet shop- allows our kids to play killing games, all day all weekend – These games play, as i observed when i use for emailing services , are training hundred of thousands of potential killers in our future society. Listen, Polis-politician, these war games over internet MUST BE STOP corrupting our KIDS. Our Ministers must make a fundamental decisions.
    -We are having too many un registered, MIA foreign workers, hiding and living in a control life here. They are like slave and even there is a mastermind, without EXECUTORS, no murders can be carried out .
    I was told even our guards- security guards from foreign countries are murdered escape and hide in Malaysia. How can we tell, he looks so innocent.
    – Polis must take ever report or cases seriously. If the previous report were executed properly and today we could have save 4 life. How can an missing indian case being ignored?
    – Strict enforcement of MIA overstay foreigners, every embassy must be informed that they are liable to despatch their citizen back to their own countries in batch by ships, they are scam and every reasons to make trouble in this peaceful and harmonic land we have.
    – nationwide Operasi to weep out over stayed and MIA foreigners and send them back to their countries..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. nur mas atikah binti borhan says:

    kemuiokjy

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Rashyid says:

    apa gunanya korang semua ckp dan comment pasal kes ini..korang semua tak akn dpt 1sen pun..polis hanya bagi tumpuan pada kes sebegini disebabkan sosilawati seorang jutawan..kes keculikan kanak-kanak?kes rogol?kes mongalia semua tak buka mulut pun? takut bongkar rahsia la tue..eeeeeee goverment tak guna langsung…sebab itu la semua ini terjadi..tahniah…cari la tulang tulang sampai dapat..mesti kes ini tak akan berjaya!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. […] Datuk Sosilawati Lawiya, Bekas Isteri Nash Hilang Sejak 30 Ogos (139) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Only want to say your article is as tonishing. The lucidity in your post is simply striking and i can assume you are an expert on this field. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with incoming post. Thanks a million and please keep up the a uthentic work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. porno izle says:

    Terrific piece of content, this is very similar to a site that I have. Please check it out sometime and feel free to leave me a comenet on it and tell me what you think. Im always looking for feedback.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. This actually answered my drawback, thank you!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Thanks

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0