Written by Bella | May 16th, 2017

Perbuatan Datuk Seri Vida yang meneguk jus Pamoga terus dari botol ketika berlangsungnya malam ABPBH 3.0 mengundang pelbagai kritikan dari netizen. Mereka menganggap apa yang Datuk Vida lakukan itu tidak sopan.

Walaubagaimanapun, sebagai penaja yang sudah berhabis jutaan ringgit untuk menjayakan anugerah berkenaan, Datuk Vida memberitahu apa yang beliau lakukan adalah salah satu cara untuk beliau mempromosikan produknya.

Mereka tidak berada di tempat saya. Saya mengeluarkan jutaan ringgit untuk menaja anugerah itu dan saya perlu cuba sesuatu yang baharu untuk menjual produk saya. Sudah bermacam-macam cara dan kaedah saya lakukan untuk jual produk dan kali ini saya kena tampil dengan sesuatu di luar kotak maka itu adalah hasilnya.

Kiri dan kanan saya dihalang daripada bercakap tetapi saya redah kerana itu sahaja peluang yang saya ada. Niat saya tiada lain, hanya hendak mempromosikan produk. Apa orang hendak kata terpulanglah, saya tetap redah.

Pedulikan apa orang kata asalkan produk laku keras bukan? Lagipun, peluang untuk mempromosikan produk ketika anugerah popular ABPBH memang tidak boleh dilepaskan. Heh?

Sumber Berita : mStar Online

64 responses to Datuk Seri Vida Tidak Kisah Dikritik Kurang Sopan Ketika Meneguk Jus Pamoga Dari Botol

  1. cik alisah says:

    dulu malam2 dapat juge hisap batang….ni dah menjanda apalagi hisap botol le…hahahah…

    15

    13
    • Anonymous says:

      perangai pompuan2 bertudung..camnilah.

      14

      13
      • Anonymous says:

        kalau korang nk buat perangai hudoh mcm dia..cabut tudung lepas tu hisap la apa yg korang nk hisap. pakaian x selari dgn perbuatan. patut la laki ko cabut lari. dah tua kot..

        19

        0
        • Anonymous says:

          malam tu x tahu yg mana lebih aku menyampah, dia ni atau kak ogy.

          37

          0
        • Anonymous says:

          yg penting lopah pulang awal…elak jumpa #fattura!

          16

          2
        • anti pompuan tudung gedik says:

          Persoalannya, macam mana masyarakat nak menaruh kepercayaan, kalau yg diberi kuasa dan melaksanakan amanah adalah sebaliknya. Kerana duit sanggup maruah dan agama digadaikan. Tak mustahillah kalau kedaulatan agama pun musnah dan terjual demi untung.

          25

          0
        • Anonymous says:

          persoalannya, boleh x korang byngkan muka dia ni ketika.. climax???

          7

          3
        • Pelik says:

          persoalannya..marketing tiap2 acara hiburan. semua rancangan hiburan melayu muka ko. berkesan ke idok??? nk jual jual produk atau nk jual mulut muncung ko tu?

          24

          0
        • lily says:

          yang aku pelik time dia diberi peluang naik pentas dan pegang mic, bukannya nk promote pamoga.. dok cakap benda merepek.. “harini sy nk jadi pari2 la” “baju sy kembang boleh terbang” “susahnya sy nk dpt ckp kat pentas” bla bla bla… Ajak n marsha did a really good job.. x try nk overshadow dia langsung utk promote.. Tapi dia sendiri yg x gunakan peluang naik pentas sebaik mungkin..

          29

          0
        • zeroTOhero says:

          punggung besar doggie sedap beb, muka letak ke tepi.

          3

          1
        • whatever says:

          asal x teguk ngan botol tue skali trus masuk dlm perut…

          2

          0
    • Anonymous says:

      bila dunia jdi taruhan; maruah dipergadaikan.

      20

      0
    • mat sahdo says:

      satu mcm punya hisap daaa

      5

      0
    • Anonymous says:

      satu bulan minum pamoga ni.. korang kena la spend rm 500-700. botol kecik je…
      dasar menindas…patutlah kaya raya.

      25

      0
      • che tat says:

        Apa mergha pamoga ni sebenaqnya…

        5

        0
        • lol says:

          pamoga adalah jus buah2 delima yg dipetik segar dr ladang2 tok vida yg sebesar felda dan felcra jengka di pahang. sebab tu dia boleh jual beribu-ribu botol di msia ni. tok vida perah sendiri buah2 tu utk dijadikan jus yg mustajab ni. ladang2 tok vida punya luas sehingga tok vida kena naik helikopter pergi ke kilang x tahu ke??? :)

          7

          1
        • 000mm says:

          jus buah aje, beli secara pukal jus tu..overclaim konon boleh rawat macam2 penyakit padahal kelentong, jual guna konsep MLM harga sebotol RM5 jadi berpuluh2 beratus2, makan riba byk sgt..menipu aje semua ni..yg terbaru ni Vida kantoi pergi check tekanan darah tinggi gila babas tinggi padahal dia tokey jus pamoga yg katanya boleh merawat darah tinggi..org bodoh aje percaya brg2 yg dijual skrg ni..baik vida, alif syukri dan mcm2 nama pengasas product lain..semua brg beli pukal dr China, packaging aje di msia..yg bodoh kena tipu..

          21

          0
      • opah bijak says:

        mengarut! buah delima sebijik mahal kut. tu semua perasa tiruan aje. melayu2 yg sekolah x tinggi pakat2 beli rela dikelentong. padan muka dan kalau mustajab, dah lama org2 di barat pakat2 jual dikkk…

        15

        0
      • Anonymous says:

        Pamoga ni je lah yg bertahan pun. Yg lain perfume makeup semua tu ada lagi ke?! Patutlah harus menaja selalu. Asyik promote muka dia muah2 duck face je yg lebih..

        5

        0
    • amirshah says:

      low classsss

      16

      0
    • Anonymous says:

      Astaghfirullahal’azim

      1

      0
  2. Apa nak jadi? says:

    Ckp elok2 ckit x bole ke?

    5

    2
  3. YUKK says:

    Aku nak tahu satu je, makin naik tak permintaan PAMOGA lepas Dato buat camtu. kita wait and see. kalau tidak, memang sahlah gaya promote tak boleh pakai.

    10

    1
    • nice says:

      Tak yg aku peliknye, ada ke org xtaw pasal kewujudan produk Qu Puteh dgn Pamoga die tu yg dia sampai beriya promote sakan, huhu rasa sekarang semua org dah taw tinggal nak beli ke tak je

      17

      0
  4. Anonymous says:

    dah mcm tunggang todi rupanya.

    6

    0
  5. Anonymous says:

    kat atas kepala dia tu dah mcm taik yg bertengek tak berak 5 hari….

    13

    0
  6. Anonymous says:

    menyampah gak…dah habis modal la tu.

    2

    0
  7. anna says:

    dia lupa ke dia tu masih dlm iddah

    16

    0
    • Anonymous says:

      sedangkan masa ada suami dok sblh pun dia tak malu tergedik2 muncung2 mulut…apa dia kisah dalam iddah ke tidak…semoga dato vida dpt hidayah…Allah dh tegur byk kali dah…

      4

      0
  8. kak ta says:

    baca tajuk je. x penting pon. lantak ko lh. aku x pernah beli produk ko.

    2

    0
  9. Anonymous says:

    TING TONG….LOL

    0

    0
  10. Anonymous says:

    manusia dan duit…apa2 pun boleh berlaku.

    3

    0
  11. kak mah kebabom says:

    Makin teruk dh dia ni..macam tk ingat dah bhw semua rezeki itu dari Allah..saya mohon para agamawan tolong tegur perangai tk senonoh dia ni..contohilah kak ton comel..percakapan dan penampilannya dh berubah..Alhamdulillah..

    7

    0
    • buluh cina says:

      kak ton pun serupa..tgk anak boleh agak mcm mana keluarga k ton..

      2

      0
      • Kapal selam says:

        Ye ke Kak ton dah berubah? Setakat depan TV berubah ke? Harga barang Kak ton masih mahal mahal lagi. Kata nak tolong orang ramai tapi jual barang ratus ratus. Ceh. Duniawi dan Wang. Selagi boleh tamak…

        1

        0
  12. Anonymous says:

    mula la tu memburitkan diri..
    sbb xde laki dah nk tegur perangai ko.

    3

    1
  13. Anonymous says:

    semak gila dressing…mcm nk pergi pesta halloween.

    8

    0
  14. Orang Biasa says:

    Ak ad jgk tgk hrga kt lazada sbb promote brg x henti2x…. ingt murah laa, skali hrga start RM135-RM168 sbotol… Hrga brng ni, boleh bli brg kering dpur untuk sbulan.. Tu belum masuk brang basah lgi yg kne bli tiap minggu.. pilihan keperluan atau kehendak…….

    5

    0
  15. vivo says:

    Xpyh promote sgt, lpastu mgungkit dh taja ni lah, tulah… ABPBH dh 30 thun, boleh je survive…. Klau org xnak beli, die xkan beli jgk… promote la mcm mna pown…

    4

    0
  16. Persona says:

    Dato tak cukup kaya lg ka?… Rasanya tak perlu dato buat mcm tu utk pujuk org beli produk dato.. Kalau bagus produk dato, tentu org akan beli.. So, tak payaj lah promo terlebih.. Tak payah lah teguk dari botol.

    5

    0
  17. Mama Jue says:

    Die ni lah pengasas diskriminasi warna kulit di malaysia…. Suke mgubah ciptaan tuhan…

    10

    0
  18. Anonymous says:

    Barang bagus x perlu promosi berlebihan. Semua rancangan hiburan produk ko..erti kata lain???

    3

    0
  19. Yekeni says:

    Produk international sungguh professional advertisingnya…. produk melayu Malaysia sungguh low class advertisingnya…

    Difference between A grade dan C grade? Or D or E or F?

    No wonder di sg, intl produk dijual di departmental stores, pharmacies dan produk melayu gini dijual di…….. kedai2 jamu?

    13

    0
  20. Anonymous says:

    boleh nmpk la tok kalu betul2 berkesan, marketing x perlu kencang. marketing /advertising tiap2 minggu. ko ingat org msia ni pelupa huh? kt rancangan hiburan pulak tu..adoi. propa lah ko ni!

    5

    0
  21. Anonymous says:

    lantak dia ler. duit dia! duit dia korang nak..pasu letak syarat mcm2. kalau aku jd dato vida aku tarik balik tajaan tu ..biar padan TV3

    0

    3
  22. Anonymous says:

    ahhhh ini semua tak perlu menjadi isu. Tak kan lah ORANG MALAYSIA tak pernah meneguk botol? bodoh, butuh letak kat kepala.

    0

    3
  23. Anonymous says:

    DAH MACAM DATUK SEWEL! WALAUPON KAYA JANGAN SAMPAI DIPANDANG SEPERTI PEREMPUAN MURAHAN DATUK…

    9

    0
  24. Zarine says:

    Nauzubillahiminzalik….

    0

    0
  25. Lily says:

    Mengundang kebencian orang ada lah… Fahami lah concept LESS IS MORE.

    2

    0
  26. Anonymous says:

    boleh je pedulikan org lain.. tapi Rasul? Allah? Takan nak pedulikan jugak.. ikut sunnah x elok minum dari botol yg besar.. elok di tuang didalam cawan bru di minum… wallahualam

    4

    0
  27. wekkkkkkk says:

    DSV…dlm M’sia ni dlm setahun, byk ada anugerh itu, anugerah ini, bila ada anugrh, knapa jenama Dato je snggup buat tajaan. DSV bila menaja…kata jutaan ringgit (Jika 1 juta..maka DSV kata Jutaan..(Jutaan tu byk adakah 2, 2, 3, 5-20 juta utk satu tajaan je)..mengarut la DSV ni…nth2 1 juta rm je.
    Kami natizen mana tau…perjanjian yg ditandatangani bersama oleh penaja dan TV3 dan ABHBH.
    Dn dlm Msia ni byk jenama lain lgi yg org beli, taukeh jenama2 tu pun byk yg bergelar Dato…tapi kenapa DSV je.
    Sengaja mau cari glamour murahan dn popular murahan.

    Kalau menaja dn bagi free jgnlh riak dn sombong. Kalau x nak kuar tajaan jutaan, jgn menaja..simpan je duit keuntungan tu buat perniagaan dn bagi bonus kpada pekerja 10 bulan setiap tahun seorg x kira lah dia pgkt apa, dri jwatan guard, maid – CEO dan DSV tak yah lh dpt bonus.

    2

    0
  28. Sepohon Kayu says:

    Kau tunggu!

    2

    0
  29. wekkkkkkk says:

    mana tadi aku taip..ttiba hilang lak…
    nk taip lagi idea dh x sama lak.
    sap lak blok..hehuhehu
    wekkkkkkk

    1

    0
  30. loyalmalaysian says:

    kutuk2 pon x guna…pamoga dia laku gak..

    0

    0
  31. wekkkkkkk says:

    DSV …kanap mulut lebih tinggi dari hidung…agaknya dh selalu buat “muahmuahmuah”…mcm tu la sbb jdi mcm tu…dn gogok botol masa minum pamoga kt umah dn kat luar, maklumlh biz women, mana sempt nk minum dlm cawan/ gelas..

    tebal le bibir tu…boleh cari pasangan negro nigeria

    2

    0
  32. anon says:

    pesan lah kat dia ni ..
    kalau hadir utk jadi penaja
    jgn lah dia yg berjoget2 kat depan tu
    segan lah weii dgn org2 bukan islam
    ko bertudung tapi ..
    adakah sudah hilang iman dan erti ” malu ” dalam diri dia ?
    cukup lah nak enjoy dgn duduk dan gerak2 badan sikit
    acara tu berepestij
    bukan funfair ..
    dah huru hara jadinya majlis ..

    2

    0
  33. Anonymous says:

    Alah fokus dato vida je ke..yg FBI ngan ogy tu x nak kritik ke..

    0

    0
  34. Fidot says:

    Dia ni kekdg dh mcm x betul dh aku tgk..kesian.

    0

    0
  35. Wani says:

    Subhanallah….. Jgnlah sesama islam kita mengumpat, jgn kita dengki dgn rezeki allah utknya… Kita siapa utk menidakn segalanya…. Suluhlah diri kitA… Cukupkn bekalan kita utk ke sana…. Dia dh kaya… Mapu buat sedekah sana sini, mamou buat kebaikan sana sini… Kita sahaja apa yg ada.. Asyik mengumpat…. SEDARLAH DUNIA SEMAKIN TUA…. SALAM MOGA ALLAH BERI HIDAYAH YG BAIK URK KITA SUME..

    1

    0
  36. Anonymous says:

    tak payah lah nk mengutuk2..ckp yg baik2, doa yg baik2, sudah..yg penting dia makin kaya n dapat pahala dari kutukan korang nie..yg kutuk2 dpt ape..dapat dose je……

    0

    0
  37. Reader says:

    Korang semua mengumpat dato vida , bermakna pahala korang yg selama ini korang kumpul, dapat percuma je ke dato vida. Dan kalau dah sampai habis semua pahala korang, lebih dasyat lagi dosa2 dato vida akan dipindahkan kpd kpd korang. Ini bukan rekaan. Ini janji Allah pd org yg suka menghina, mengumpat dn menyakiti hati org lain. Jgn terkejut nnti di syurga, artis2 yg korang keji tu masuk ke syurga dan terkejut byknya pahala mereka hasil dari derma pahala korang kat mereka. Dosa2 mereka yg korang umpat tu pula, tertanggung kpd korang. Sekian. Tk penat ke kumpul pahala tp dapat kat org, dan dosa org tu pula tertanggung kepada kita. Renung2kan.

    0

    0

Leave a Comment

Optional