Written by Bella | May 18th, 2017

Pelakon terkenal, Datuk Rosyam Nor berpendapat sikap David Teo yang tidak menghormati Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai tuan rumah Dialog Transformasi Nasional 2050 (TN50) Bersama Perdana Menteri – Segmen Penggiat Seni adalah sesuatu yang memalukan dan tidak patut berlaku.

Datuk Rosyam juga memberitahu Perdana Menteri suka dengan cara beliau mengendalikan program tersebut selaku moderator.

Perdana menteri beritahu beliau suka cara saya kendali dialog itu dan juga idea-idea daripada penggiat seni. Cuma saya agak celaru kerana insiden itu tidak sepatut berlaku kerana kita diberi peluang berdialog oleh pemimpin nombor satu negara. Bila dia (David) bertindak begitu (pertikai cara kendali majlis), nasib saya boleh tahan kemarahan. Tapi bila habis majlis, saya fikir majlis ini untuk anak seni dan panggil mereka berdua untuk mendamaikan keadaan.

Kelihatan agak tenang ketika Mat Over tetiba menampar David yang baru hendak mula berpantun, Datuk Rosyam mengakui pengalaman beliau yang luas dalam bidang seni membuatkan beliau lebih matang.

Saya bukan baru jadi pengcara dan sudah lama dalam dunia seni. Syukur kepada Allah swt  bagi kematangan dalam diri walaupun orang lain belum tentu dapat menanganinya. Namun saya tidak kata saya adalah seorang pengacara yang bagus.

Kami tidak mahu komen lebih mengenai isu ini lagi. Pihak David juga sudah memaafkan Mat Over tetapi kita harus ingat budi bahasa budaya kita.

Sumber Berita : Malaysia Gazette

95 responses to Datuk Rosyam Nor Respon Isu David Teo Dan Kritikan Beliau Terima Sebagai Moderator

  1. iq says:

    dah settle cara baik dengan semua pihak. so please jgn nak viral or wartawan yg suka nak tanya soalan2 batu api.
    to wartawan, nak gosip, sila cari fatah amin.

    62

    0
    • Anonymous says:

      salah diri sendiri tak nak mengaku plak. Dah memang ko yang tak pandai jadi moderator kenapa ko terima jgak job tu? Lagi satu, macai mmang suka salah kan orang lain.

      72

      0
      • Anonymous says:

        Sikit pun taknak mengalah tu. Apa salah nya nak minta maaf kalau ada yang terkurang denag cara dia tu.
        Boleh dia kata PM kata suka cara dia handle majlis tu. Hahaha.. Dah sah2 la dia akan puji je depan ko. Takkan dia nak kutuk kata tak suka pula. Hahhaa
        Si rosyam nor ni memang dari dulu ada krisis dengan david teo. So tak heran la statement dia macam ni.

        55

        0
        • Anonymous says:

          kes ni boleh diklasifikasi kan sbg “serangan” @ harrasment. mana boleh ko pergi tampar org senang2 je. kalau mamat tu ada pisau…tak ke naya. polis2 apasal tak hentikan? moderator apasal tercegat? yg malu pm, org melayu dan majlis tu sendiri.

          35

          0
        • Anonymous says:

          moderator gagal dan juga pengawal2.
          kalau org serang najib bukan david teoh menjawab la ko.
          semua pihak kena ambil iktibar. jangan tercegat baru nk bertindak.

          23

          0
        • Sue Rahman says:

          Berambos!! Cina2 lahir di Msia cakap Melayu pon x reti nk tunjuk lagak. Lancau. Pergi balik tempat nenek moyang ko lah woiii!!!

          0

          47
        • Anonymous says:

          Betul tu. Tak nak mengaku kalah langsung. Matang ke laut. Aku tak sokong tindakan DT tapi aku lagi tak sokong si Mat Over. Harassment kot pukul orang. Dah dikira buli. Si Najip Ali mintak maaf sebab melawak je, siap kena tendang dari jd jemputan. Ni si mat over yang gangster tu boleh pulak dimaatkan. Konon hal dah setel.

          30

          0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        david teo dia tidak hipokrit dia cakap terus terang ape yg boleh n ape yg tk boleh..bila dia berterus terang ada pulak yg tk terima…tindakan mat over letak tangan kt david teo mesti di ambek tindakan oleh police ..prangai suka tampar orang tk boleh di biarkn…ape suka2 ke nk tampar orang ha !!! malaysia ada undang2..kalau tk puas hati ngan david teo boleh buat police report bukan macm gini cara nye…kurang ajar punye mat over….! lagi pon satu malaysia tengok !! sengaja nak malukn orang..! huh ! tungu balasan dari Allah ok mat over…

        62

        1
        • Anonymous says:

          kena pada david teoh melayu2 tepuk sakan. cuba kena pada anak korang tiba2 org belasah muka anak ko…baru padan muka. ini serangan….polis kena ambil tindakan. kes sebagai “menyerang” @ assault.

          31

          0
        • Anonymous says:

          Padan muka ..ari tu hina P Ramlee. Tampar kasi senyap sikit. Dah la filem mcm taikkkk!!!!

          3

          17
      • Anonymous says:

        mcm tu lah…semua kan dah selesai…sama gak ngan pm..semua nak jd pm…tp akhirnya yg kita nampak najib nya ketenangan tu…

        0

        5
    • MAT TEROVER says:

      KAKI JILAT…NK DPT TANAH N BANTUAN DR KERAJAAN UNTUK LADANG BUAH2AN DIE KT PAHANG LER TU…KAN KAWASAN BAWAH PAK JIBBY TU…KENE LA AIRCOND WLPON JOB NON ADOOOO…DASAR KAKI KIPAS OVER

      45

      0
      • Manimaran says:

        cina berak x basih mau tunjuk lagak sesuai ditampar. dah la ckp melayu pon x reti lagi mau jadi warga negara msia? so funny!!!

        1

        25
    • Yaya says:

      Sampai skrg aku xfaham dah kenapa mat over tu berperangai mcm tu. Dan kenapa org gelar dia mat over? Dia mmg over dari segala hal ke? Benci dan menyampah plak aku tgok.
      Persoalan aku, wajar ke si mat over kepala senget tu sampai nak tangankan apek cina tu? Kot ye pun mrh, bkn mcm tu caranya. Ke sbb dah takde job sgt so konon2 nak nmpk hero d mata jibby? Puiii

      66

      1
      • Anonymous says:

        bahaya bila tak boleh nak control panas baran dlm diri, boleh berlaku sesuatu yg tak diingini satu hari nanti pd nyawa org, menyesal masa tu tak berguna…

        35

        0
        • Anonymous says:

          Moderator: Sepatutnya dipilih dari kalangan orang yang berilmu. Islam kan menuntut penganutnya mempelajari ilmu. Di akhirat kelak kita bahkan akan ditanya apa ilmu yg telah dituntut, adakah ilmu itu dipraktikkan.

          Si penampar: SABAR adalah sebahagian drpd iman. Pernahkan kita dgr riwayat mengatakan Rasulullah saw menampar org yg mencerca baginda? Hatta dibaling najis pun baginda masih bersabar.

          Inilah kesannya apabila umat Islam tidak mengamalkan nilai2 baik yg telah diajar dlm agama kita.

          37

          0
      • Anonymous says:

        dengar kata mat over ni mmg suka serang org. bahaya ni…mental gak dia ni. buat malu je..

        28

        0
      • Anonymous says:

        Padan muka David Teoh. Sesuai sangat ditampar. Lawak pantun bodoh…sampai tua x reti ckp Melayu…apek butoh. Bangla2 duduk Msia setahun dah fasih.

        1

        33
        • wekkkkkkk says:

          bangla dan semua muslim yg dtg ke Msia semua tau dn fasih ckp melayu brbanding kafir yg dtg ke M’sia..terutama dari cina dn sewaktu dgnya yg bkn muslim.

          1

          9
        • Saifuddin says:

          Kalau manusia bangan mcm kau wujud di zaman nabi bawak ajaran islam…. hancur sapa pun tak ikut sbb kau ialah contoh terburuk islam.. Kata org lain kafir… Kau islam, apa yg kau buat untuk ajar dia org? Semua selain nabi ialah bukan islam sebelum nabi ajar tapi kau mengaku islam tapi mulut lebih buruk dari jahiliah yg kata kat nabi. Islam atas ic saja tak cukup

          3

          0
    • sokong dt says:

      Kasian dt. .macam xda maruah dlyn sbegitu dpn org ramai…mat over Kata dt tak bradab. ..abis dia lempang dt tu bradab ke. ..nak ajar org brsopan mesti lempang ke ???..tak boleh tegur cara baik. …buang negeri lagi bagus rosyam nor ngan kaki lempang. …ari ne ari ko mat over esok lusa ari2ko ngan kluarga ko kna lempang. …pegi mampus mat over ngan rosyam nor. ..walaupun dt maafkan ko. …sampai mati dt tak lupa kan tindakan mlayu biadap

      56

      0
      • Anonymous says:

        Yaa.. Aku pun lebih kesiankan DT. Dia memang jenis cakap direct. Tak salah dia nak pertikaikan cara RN kendalikan dialog tu. Takkan nak tunggu majlis habis baru komen kan. Tak guna dah tu.

        39

        2
      • Anonymous says:

        Aku suka. Tahniah Mat Over. Lain kali belajar ckp Melayu la weyyy!! Dah la tergagap- gagap…lagi nk tunjuk lagak. Tampar kasi lidah tu lembut…

        1

        28
    • Anonymous says:

      Ambk tindakan pls. …kasian dt. …kembalikan maruah dt. …kasi ludah Muka mat over.. Kasi lempang muka mat over..yg kurang ajar.. Mat over manusia tak bradab. ..kasian mak bapak ko dpt Ank kuat lempang. ..Kata org kuramg ajar…. Ko sdri tlebih ajar kot tu la tak ada sopan santun. .

      20

      -1
    • mak aku says:

      Tu baru diterima masuk industri melayu,kalau kita dalam industri diaorg..kau pikir???memang jadi kuli bawah tapak kaki diaorg je jwbnya.Dia ingat lagu kacang dia cukup hebat.semua nak langgar ikut cara dia.Penampar je obatnya nak bagi sedar.Melayu ada tata susilanya.Bukan asal boleh jual semua kau jual.asal boleh kunyah semua kau makan.

      6

      7
    • Saifuddin says:

      Dah selesai… Datuk macai Rosyam Nor mintak maaf kat semua baru selesai. Bila datuk macai ni ditegur, dia boleh kata tak hormat pm. Tegur yg kau ni tak bagi kumpulan di bahagian belakang sama dgn tak hormat PM? Tegur ko yg tak cukup matang ni kau boleh cakap kat hot mic yg ‘dia tu memang kurang ajar’! Moderator yg berakal akan cakap terima kasih atas teguran dan akan cakap seterusnya kan bagi peluang kat barisan belakang tanya soalan. Dan bukan cakap jgn tegur cara saya dan beri org satu minit. Kau sapa woi, tak boleh ditegur. Apa kelayankkan ilmu kau selain dari datuk yg kau dapat untumk apa jadah aku tak tahu. Apa yg kau buat untuk terima datuk? MINTAK MAAF KATA KAU NI YG KURANG AJAR TAK BOLEH DITEGUR!!!!

      2

      0
  2. Anonymous says:

    pepatah hari ini: masuk bakul angkat sendiri

    47

    0
  3. budaksetinggankerinchi says:

    knp tak pilih artis lain yg lebih educated utk jd moderator?

    47

    0
  4. artis....copy cat says:

    yg paling terkesan..
    pada aku lah..
    PM Najib…
    malu beb..
    negeri jiran tengok..

    34

    0
    • anon says:

      depan dia tu bleh ada TELEPAS PERKARA YG MEMALUKAN …mana pengawal2 keselamatan dia ?

      12

      0
    • MCA bukan Kominis? says:

      Malu?? kalau malu dia dah letak jawatan. Di-tuduh dalam dan luar negeri
      kerana terlibat dgn 1MDB pun masih nak duduk jadi PM.

      Orang tua2 dulu kata perangai gini…ibarat dah termakan lalat. Muka dia
      dah jadi seposen…eh tak ada ke pemimpin melayu yang lebih berintegriti?
      Bila segelintir melayu yg nak kan perubahan ada aja pemakan dedak tuduh
      kita sokong kominis DAP…apa punya mentaliti melayu pun aku tak tau.

      Semua yg sokong PM adalah satu geng dan otak sama macam Jamal…Ali Tinju…Ayah apa entah..

      5

      0
  5. Anonymous says:

    dah dekat nak pr ni banyak kerja kosong….dapat gaji gantung poster pun jadilah…. yang pandai bodek sikit boleh jadi ketua kampung.

    27

    0
  6. Anonymous says:

    aku rasa ramai jer yang hormat PM kat situ. tapi apesal atok over tu terlebih emosi? rumah takde cermin ke dia tu? kalau hidup pun ala2 rakyat marhaen kasut david teo sebelah pun tak mampu beli, tak perlu lah nak buat action mcm jackie chan. baju pun harap sponsor. tak sedar diri betul.

    59

    1
  7. jangannakover says:

    kan aku da kata, takder yang nak merendah diri, semua nak berbual world/champion….da peminat tegar PM, tak kan lah dier nak cakapntak bagus

    22

    0
  8. KAK ROS says:

    Over benauuu.. mmg spesis kepala angin ke? kesian abg david. tak kesampaian nk ber pantun. gigih 7 mlm karang pantun,x sempat baca da makan penampau.

    34

    0
  9. antikomenbingai says:

    disebabkan rumah beliau takde cermin dan hidup ala2 rakyat marhaen kasut david teo sebelah pun tak mampu beli lah..maka beliau bertindak sedemikian. untung sabut timbul, esok lusa dpt lah habuan projek sepukul dua. noobs la kau ni

    23

    0
  10. Anonymous says:

    PM geli ketiak bila tengok org tua celah mana pun dia tak kenal…tetiba nak gaduh ngan tokey besar pulak…silap aribulan PM n david teo minum kopi sembang bisnes, mat over habuk pun tak dapat. dapat gelaran jaguh kampung pun jadilah…

    44

    0
  11. iheartzed says:

    zed zaidi mana? zed zaidi?

    36

    0
  12. kamal daud says:

    udah ler….buat malu jer..patutnya zed zaidi jadi moderator..silap haribulan makan penampar!! keke ke…mat over hang ni sapo eh..tak pernah tengok tiba tiba jadik retis….rosyam hang pi dok surau udah ler dah tua oi….buat malu jer

    14

    0
  13. Sya says:

    Alhamdulillah.. matang mereka ni,, saling bermaafan. Datuk Rosyam pun terima komen-komen untuk kemajuan masa depan. Semoga menjadi contoh kepada artis lain.. Xperlu Zed Zaidi sebab dah settled..

    1

    13
  14. TN50 says:

    ni kes angkat bakul sendiri ka rosam?? pm puji idea2 bernas pengiat seni? haloo apa idea ko rosam.. asal cuti sklh tv asyik tayang cita2 syirik indon ja.. peri2.. ular blh ckp la bagai..

    22

    0
  15. Anonymous says:

    HAHAHA geli hati pulak dengan statement si RN tu, angkat bakul jilat punggung.

    17

    0
  16. Anonymous says:

    aku sorang je ke nampak macam nanaz….

    0

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Haha..aku pun mula mula tengok ingat kan Sharnaaz…hahaha Rupa rupanya Mat Over….kena masuk REHAB anger management…. Tak boleh aku bayang kan macamana Bini dgn anak anak mat over deal dgn jenis panas baran mat over ni…

      5

      0
  17. Clat says:

    No 1 silap RN sbb x cerdik nak handle majlis..
    No 2.DT kurang pandai berbahasa melayu sampai RN x faham..
    Yang paling Dasat..Mat Over..x tahu adap sopan..kita org Islam tak blh jatuhkan maruah org..Cuba peristiwa ni jadi pada Mat Over..malukan…DT x kata PM pn..ramai saksi tu…kita Jaga maruah org Allah akan jaga maruah kita…jgn nk jg maruah tuan rumah je…kn Jaga maruah semua …

    37

    0
    • hahaha says:

      Yg paling penakut abe jib..muka selambe je..berdiri terkial2 buat2 tk nmpk keganasan oleh matover..

      9

      1
    • Anonymous says:

      PM cool aja tgk drama sebabak depan mata.
      Mat over: islam apakah nasihat mcmtu?
      Teoh: pertahankan hak bersuara. Yg dpt bersuara ND menantu pak menteri. Barisan depan pro BN.
      Dato Fazley jd moderator?: menantu Kak Mah yg kene blacklist.
      Oh dunia Malaysia…

      13

      0
      • greenfingers says:

        Haha, mmg dato fazley awal2 kak mah reject. Najib mesti kena dgr ckp kak mah sb kak mah penasihat merangkap PM malaysia kedua. Najib suka ngan cara Rosyam Nor? Haha. Org yg najib suka sume xleh pakai

        21

        0
  18. Anonymous says:

    rosyam nor ni dari dulu aku kurang berkenan..acah2 bagus je..
    tambah dengan insiden ni, lagilah bertambah2 meluat aku rasa
    aku rasa macam duduk bawah rejim korea utara pulak…suka2 nak tampor orang
    hishhhhh…malaysiaku..apa nak jadi
    benda2 macam ni buat kaum lain lagi meluat dengan melayu..hakikat pedih yang perlu ditelan…

    35

    0
  19. Mimi says:

    yang aku tak faham orang dok backup mat over ni pula
    kalau betul dia rasa david tu biadap biar je lah
    bukan biadap dengan dia pun
    out of nowhere datang cepuk kepala org

    36

    0
  20. rosyam says:

    puji di sendiri SRP x lepas tu pasal lh

    14

    0
    • zzar says:

      Cara dia jadi moderater macam orang tak habis spm. Lemah sangat cara pengendaliannya…embarassing. Mat over terover emosi..mengata orang biadap sendiri lebih biadap. Memang spesis yang kurang pelajaran.

      22

      0
      • Mak Becok says:

        Yg. lu si spesis kapir harbi bangsat anjing kurap dok sampai mcm. tu, hina umat Islam kami ni, apahal?!!

        Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si b*abi sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

        0

        16
        • cinapek says:

          bangsat mu

          4

          0
        • Pak Becok says:

          eh mak becok puki busuk macam bau longkang…pi kasi puki busuk
          kau sama bangla pun dia orang tak mau…dah labih pun. motosikal boleh masuk…sikit sikit Islam entah entah solat pun tidak… puiii!

          6

          0
  21. Me says:

    Rosyam nor bukan bagus pun.tu la jgn sk malukn org mcm yg ko buat kat kmpln nice mlm 2017.ko ingt senang ke nak mlawak n cari idea mlawak.Allah swt tu adil.what go around will go around.

    11

    0
  22. Anonymous says:

    This is quality Malaysian artist !

    10

    0
    • Mak Becok says:

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si b*abi sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      8
  23. Mak Becok says:

    Mulai sekrg. boikot filem2/drama2 si pengarah kapir harbi bangsat disyaki pemakan dedak DAPig/PAPig SingaPORK ni! Bukan main lagi – nak menghina YAB PM Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu terCINTA kami serta Datuk Rosyam!

    Kami cinta sgt. Mat Over paling berani!

    0

    16
  24. aa says:

    https://www.youtube.com/watch?v=fH7KqSc-pkU

    David Teo memang cakap cam nih lah…apa lah mat over

    1

    0
  25. Penkritik says:

    Pada aku…nama pun forum terbuka kan… Jd normal la ada yg setuju n bangkang…. Kdg2 akan ada ‘panas’ oleh penyoal tp yg blh handle bg ‘sejuk’ tu moderator r….ni tiba2 ada campurtangan mat over pulak….sape dia…seorg peserta je kot…nk jd hero… Aku mmg x setuju Cara mat over…game over

    18

    0
  26. benak says:

    mat over, over nak mampus! kalau aku jadi david aku saman je. biar mereput dalam penjara…

    14

    0
    • Mak Becok says:

      lu ni yg. patut mampos, si spesis benakB*abi sewel penyamaq kapir harbi penjajah parasit lanun perasuah gangster DAPig/PAPig SingaPORK Kapir harbi penakut anjing kurap oi!!!

      0

      5
  27. Anonymous says:

    dia ni batu api penghasad dengki ,sakit ati sebab david teo sgt berjaya dlm industri hiburan melayu,tu yg dia boleh sound ckp david kurng ajar kat najib tak pro langsung so bias and racist and btw ini program open suka hati la sapa nak bgi pendapat pun, ko ingat najib tu ‘tuhan’ ke smpai tak leh nak kata apa langsung bengongg punya melayu!

    17

    0
    • Mak Becok says:

      Yg. si pengarah bangsat kapir harbi rasis parasit tu hina YAB PM Islam/Melayu tercinta kami, tak pula lu terlolong mcm. anjing kurap aahh?!!! Dan yg. lu nak hina bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kami apahal si bengong-otak kerbau?!!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si b*abi sewel Homo/porno puaka Zionis Penyamaq kapir harbi si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah rasis DAPig/PAPig SingaPORK oi!

      0

      10
      • ABCD says:

        apa hal u mulut x leh control sgt. nk sgt mkn pnampar jgk ka? Islam pun x suruh umatnya mengutuk mengata org lain. Yg u over pahal?

        5

        0
  28. artisgolonganhina says:

    apela sumbangan artis2 pd negara smpi layak dpt Dato’…zaman dulu artis lah jenis kaum hina laknat yg org pandang sbagai pekerjaan yg sgt keji dan memalukan…namun bila akhir zaman golongan2 perosak akhlak remaja ni yg diangkat2 dan diberi title dato’..#artismembodohkanakalremajamelayu

    10

    0
    • Mak Becok says:

      Terlepas dr. Tg. Rambutan ka lu si spesis anjing kurap anak haramHOMO penyamaq Zionis hina laknat ni?!!!

      Pi mampos jilat taik hanyir lu kat jamban, si spesis b*abi sewel hodoh penyamaq Kapir laknat Homo/porno puaka Zionis si pemakan taik dedak penjajah parasit lanun perasuah DAPig/PAPig SingaPORK paling hina laknat oi!#DAPigMembangangkanOtakremajacina

      0

      6
  29. Rina2 says:

    Si RN ni memang kaki bodek..
    Dari dulu sampai skrg tak tau apa yg dia buat dapat title Datuk.
    X sesuai langsung..sbb skrg title Datuk dah x ada nilai bila artis2 yg x berpelajaran perangai mcm gangster dpt title tu..buat malu jer..

    15

    0
    • Mak Becok says:

      Jilaka betul lu, si bangsat gangster rinaSh*t yg. menghina bangsa Orang Asal/Indigenous Islam/Melayu kami di negara Islam, pusaka nenek moyang kami ni!

      Dasar lu si spesis penyamaq penjajah lanun parasit perasuah gangster DAPig/PAPig SingaPORK Kapir harbi penakut anjing kurap!!!

      0

      6
      • Saifuddin says:

        Racist bodoh… Kau kata org lain babi dan ni tanah moyang kau.. Apa yg kau buat untuk tanah moyang untuk maju. Silap silap tiap tiap bulan tadah tangan kat yg kau panvil babi untuk gaji..

        Bila PM kata berbillion datang dari negara China, pelaburan terbesar, tanah moyang tapu bangunan pelabur China, kau tak panggil babi. Sapa kau untuk kata manusia lain kafir!!! Kau memalukan ISLAM

        0

        0
  30. malisa says:

    Rosyam moderator bangang .maklumlah spm pun kelaut. Jilat LA demi projek. Minyak naik 7 sent diam semua

    10

    0
  31. kak mah kebabom says:

    Orang islam sepatutnya tunjuk contoh yg baik kpd orang bukan islam…

    8

    0
  32. Anonymous says:

    ni lah perangai sebenar artis2 malaysia yg x berpelajaran. tua2 pon bengap.

    13

    0
  33. Anonymous says:

    rosyam tak reti humble & reti provoke bahasa batu api jer nk jgk berlagak bidang pengacaraan dah lama.. ramai lagi yg sesuai & berpesonaliti tuk bwk rancangan live..

    13

    0
  34. Sue says:

    Cina biadap harus di tampar. Bagus sgt!!

    0

    10
    • amboi says:

      so stupid of you, racist MasyaAllah!!

      1

      0
    • Sue konon says:

      cina sahaja ke biadap..
      aku tengok melayu tu yang biadap sangat.
      mencetuskan huru hara saja.

      mat over tu tanah kubur pun tak nak terima.
      rosyam nor tu belagak baik tapi hati sitan

      0

      0
  35. Che Wan Esah says:

    You suck bug time Rosyam. You can’t moderate, you are nit professional and your questions are silly, Not tge TN50 standard

    7

    0
  36. DEDAK BN says:

    ROSYAM NOR….anda tidak bijak mengendali majlis tersebut……………….hang pi belajar lg………dapek pangkat datuk..tapi bangang…benda ni x akan terjadi klu anda bersikap adil………………..ko pernah tgk x cina bukit bile bercakap…….cmtu la dia bercakap…..ROSYAM NOR……..bila nk bercakap tu sila la tutup microphone tu ok…….jangan jadi batu api……mulut cam cibai……………………………………….x abis2 bodek

    p/s…….to cina bukit……padan muka dapek penampar……kepada si penampar mat over………..nk berlakon sangat ker………………..udah2 la yer…….

    7

    -1
  37. Anonymous says:

    haiyoooo..stop laa bgaduh… biorla RN ngn labu labunya… biorlaa Apek Teo nih.. biorlaa Mat Over tuuu..biorlaaaaa dorg smua… korang dah kenapaaaa nak huru hara sngt smpai carut marUt… sok sok nanti dorg takde mende..kita yg bawah ni bercakar… enough enOugh laaa… be mature n positive plisss…

    1

    0
  38. elle says:

    RN ibarat baling batu sorok tangan, pdhal die batu api nye. mmg dasar country yg x bley terima kritikan, xkan x bley langsung nak suarakan pendapat klu da terang2 RN berat sebelah, pastu cakap mcm bajet2 bagus jd moderator. phuiii.. yg si mat over pon x bley ke ko heret ke tarik org tu ke belakang n settle nicely, mesti ke ko lempang org tu depan2 public n live event cmtu? dasar biadab pastu eksyen cakap x menyesal tampo orang, da bagus DT xnak saman ko, klu x merempat lah ko bawah jembatan nak bayar saman sebab assault org cmtu. biarlaa nanti keturunan ko kena plak cmtu bru ko tau cmne malunye dimalukan depan org ramai. dasar melayu yg x pernah campur puak lain mmg cenggitu ler perangainye. bodoh tu simpan sikit ok!

    4

    0
  39. mat x over says:

    MODERATOR – PUNCA

    3

    0
  40. next says:

    RS kata dia matang.. hahaha.. haahaha.. ha..ha….

    1

    1
  41. next says:

    tergelak sampai salah EJA.. RN bukan RS… haha hahaha.. sambung gelak

    1

    1
  42. Anonymous says:

    kita boikot rosyam nor dan mat overdose tu sekali.

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Lain kali jgn marah cikgu tampar budak,konon nak ajar jgn biadap.Lu sklh ke tak?Itulah bukti retis melayu tak sklh!Back to school boys!Dalam islam tetamu yang bertandang ke rumah orang juga harus dihormati.Bukan dibagi penampor!

    0

    0
  44. Anonymous says:

    banyak tahun pengalaman bukan bermaksud sedara tu dh bagus… xngaku salah diri tu dh tunjuk level sedara sebagai individu.. kredibiliti moderator dilihat pada tahap pemikirannya, sifat un-biased nye dan ‘profesionalism’nya… kalo setakat pengacara light2 bukan ilmiah sesuai kot.. sebenarnya tindakan Mat over dan rosyam nor ni dah menjejaskan imej YAB PM, sbb dlm program diskusi/perkonsian pendapat macam ni, kita nk tgk mcm mana YAB PM respon dengan pendapat2 atau komen2 sebegini… korang buat camni, seolah2 YAB PM xboleh dikritik langsung.. biar la PM kita yg respon, kita nk tgk pemimpin kita handle this kind of questions.. korang jgn la nk koya jadi hero plak time2 nih…

    p/s : banyak2 kan la tgk politik dunia luar, camne moderator dan pemimpin sentiasa tenang bila dlm sesi camnih walaupun org dok kritik kaw2..

    0

    0

Leave a Comment

Optional