Written by Bella | June 19th, 2017

Pengarah muzik terkenal, Datuk Ramli MS ataupun mesra dengan panggilan Tok Ram beberapa hari lepas telah meluahkan rasa bengangnya terhadap produser program televisyen yang menawarkan bayaran yang sangat rendah untuk artis menjayakan program yang bakal ditayangkan pada malam raya.

Status yang dimuat naik menerusi akaun Facebooknya itu mendapat  reaksi daripada penggiat seni yang rata-rata tidak bersetuju dengan pihak yang menawarkan bayaran murah tersebut.

Berikut status Tok Ram yang sudah tular di media sosial :-

Ini bukanlah perkara baharu didalam industri hiburan tempatan. Bakat serta usaha seseorang artis itu untuk mencari rezeki haruslah dihargai dan dihormati juga bukan? Apa pendapat anda pula?

Sumber Berita : FB RAMLI MOHAMED SALLEH

15 responses to Datuk Ramli MS Bengang Artis Ditawar Bayaran RM300 Untuk Program TV Malam Raya

  1. Corse 848 says:

    Tahniah Dato..berani bersuara..walaupun bukan diri sendiri..ada ehsan dari hati Tuk org lain..kdg2 kesian juga dgn artis ala kadar ni digunakan..produser untung besar..gelak sakan poket penuh..

    23

    0
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Tv station mana tu? Asterokkk gampang ke?

      1

      0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        300rm kalau 300dlr pon nak kena pikir 40kali nak nyanyi ke tknak…bukan artis nak demand sangat tapi agak2 la kalau nak bayar artis…mana Nye tv station ni ?? kalau bayar untok makck2 yg datang untok marhaban sorang 300rm tu boleh la ! ni penyanyi tau !!!! datuk ms shabas datuk minah jambu sokong ngan datuk ms…kakak minah jambu kirem salam ngan datuk dia bilang selamat hari raya datukk..semoga datuk bahgia dn di murahkn rezeki dn di lindungi Allah selalu…

        3

        0
    • Yaya says:

      ” Aku bagi kau 300hengget kau jgn call aku lagi.”
      Padu babe dia punya sindiran.hahaha
      Tergelak, tersedak aku baca.

      19

      0
  2. kreuk says:

    aku tengok iklan rancangan raya kat tv3. raya kedua depa nak tunjuk ‘Jangan Pandang Belakang’ yg dh byk kali depa ulang sejak filem tu keluar wayang dulu2. Maka ternyata tv3 pun xde duit dah nak beli movie baru. maka aku syak tv3 adalah stesen tv yg dimaksudkan. dah la dato vida pn xnk menaja dh, makin kering la tv3. dgn kes saman dari watson nyambek lg. fuh~

    24

    0
  3. Anonymous says:

    Nurul Depp ada mention dlm insta dia x ada apa2 masaalah dgn ASTRO n RTM… so paham2 je le….

    14

    0
  4. mak c kina says:

    aku suka ayt tok ram ‘aku bg 300 jgn kol aku lg’…hahaha..terbaik..biar stesen tu xde artis yg nk nyanyi…srh je staf dia yg nyanyi..dorg kan ada lagu raya (klu btl la tv3)..hahaha…

    10

    0
  5. lolaaa says:

    dah tak popular lagi kot retiss tu..atau pun belum popular lagi. zaman sekarang ade je penyanyi yg aku pun tak tahu bila dia record lagu..tiba2 je dah auto play kat youtube… emmm, kalau nak berpuluh ribu baik amik anuar zain ke… baru berpatutan..SUARA PUN DAH TENTU SEDAP.. :)

    2

    3
  6. lolaaa says:

    retiss tu dah tak popular kot. tak pun retis tu belum popular lagi.. sekarang ni dah banyak orang yang record lagu entah apa-apa.. tiba2 je dah auto play kat youtube… kalau nak kena bayar berpuluh ribu baik amik anuar zain.. suara pun sedap lagi even dah LAMA.. berpatutan lahhh orang cakap ~

    1

    0
  7. Anonymous says:

    amik je siti nyanyi..siti je penyanyi kat melesia ni…yg lain tak layak menyanyi…biar siti je dpt anugerah sampai mampus

    2

    4
  8. sendu says:

    Sah2 bini dia tgolong dlm artis yg dioffer rm300 tu..klu x, xde la nk sentap sgt..tp mmg x bbaloi kot nk nyanyi skadar dbyr rm300..bj raya pon x lepas..ingat senang ke nk melalak..sakit tekak tau..

    8

    0
    • Ayam jepun says:

      HELLO KLO ALYAH RM300 MMG DH KNA SMAN SEJUTA STATION TU! ALYAH 1OF PENYANYI TERBAIK KOT KAT MESIA NI, STATION TU PON BLM BANGANG NAK MAMPUS LG, NAK OFFER ALYAH RM300! HAHAHAHA! NI KWAN2 SEPERJUANGAN DATO RAMLI KOT, INGT DATO NI XDE KWAN2 LAMA YG MENYANYI KE? ADEHHHH,

      2

      1

Leave a Comment

Optional