Written by AbangNara | September 8th, 2014

Semalam telah pun berlangsung konsert pertama Akademi Fantasia 2014. Abang Nara tak sempat tengok kerana sibuk menjaga anak. Namun daripada apa yang Abang Nara di sosial media, AF2014 kali ini mungkin boleh mengembalikan kegemilangan yang pernah dikecapi oleh program realiti ini satu ketika dahulu. Ada pelajar-pelajar yang mempunyai bakat dan dengan Datuk Hattan dilantik sebagai Pengetua AF2014, kemungkinan besar bakat mereka dapat diasah dengan lebih tajam.

af2014

Apa yang mencuri perhatian para penonton AF2014 kali ini ialah gandingan Zizan dan Jihan sebagai pengacara. Ternyata ia satu percaturan yang menarik, mencuit hati dan membuatkan penonton melekat di kaca televisyen. Sayangnya pada penghujung rancangan, kejutan telah dilakukan oleh pihak produksi AF2014. Jihan disingkirkan dan tempatnya akan digantikan oleh Faizal Ismail (FBI).

af2014

Seperti yang kita ketahui FBI sebelum ini sinonim dengan program-program terbitan Media Prima. Ini satu percaturan yang agak menarik. Namun keserasian antara Zizan dan Jihan telah menyebabkan banyak peminat kecewa. Ramai yang mahukan Jihan terus kekal mengacara. Antara komen-komen menarik yang telah diluahkan di Facebook Akademi Fantasia ialah:-
af2014

Nampaknya belum pun memulakan tugasnya, Faizal Ismail sudah pun mempunyai cabaran untuk membuktikan pemilihannya tidak silap. Bukan satu tugas yang mudah untuk mengubah persepsi orang yang ramai yang sudah menggemari gandingan Zizan dan Jihan, namun dengan pengalaman dalam bidang pengacaraan berpuluh-puluh tahun, Abang Nara percaya FBI mampu melakukannya. Tak sabar nak tunggu konsert AF2014 minggu hadapan.

af2014

Apa pendapat anda? Siapa yang anda mahukan sebagai pengacara AF2014? Adakah Datuk Hattan akan berjaya membentuk bintang baru menerusi program ini? Adakah AF akan gemilang seperti dahulu? Kongsikan pendapat di ruangan komen untuk tatapan para pembaca yang lain.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 responses to Datuk Hattan Pengetua AF2014, Peminat Mahu Jihan Teruskan Mengacara Bersama Zizan

  1. kristalmaya says:

    aku tak la heran sangat nak tengok AF2014 ni. tapi tengok pengacara dia best tu yang tengok..terkejut semalam masa penyingkiran. masa pengumuman Macam menjatuhkan air muka Jihan raja lawak. tak patut AStro buat macam tu. kesian tengok jihan. dia tak tau apa2. last2 kene singkir. Bila tgk FBI. mcam dah tak da pengacara lain ke. TV3 ada.TV9 ada. ni AF pun ada. pandai ye astro..nnt suruh peminat2 UNDI MASUKJIHAN..

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      nyampah lah Af Af ni buang masa aje huh !!

      0

      0
      • Datin K says:

        dulu aku tak minat jihan ni.. sebab over.. tapi malam tadi aku silap… dia mengacara rupanya memang sempoi orang.. dan tak banyak kesilapan atau tersasul2 macam zizan selalu buat.. lawak dia pun bersahaja..

        kenapa jihan yang keluar? kenapa bukan zizan.. maybe gandingan jihan dan fbi lagi power dan mantap.. wait and see

        apa2pun, serius tak sangka jihan kena sampai macam tu sekali, sedih giler ayat dia “aku baru sekali weh, takkan tak bagi chance” dengan muka blurr habis, aku ingat dorang gimik/berlakon. af memang tak patut la..

        0

        0
        • izzy says:

          aku setuju dgn kamu datin! patutnya singkirkan zizan.. poyo n over!
          fbi? ntahla.. wait n see dulula.
          tp aku rasa jihan mmg da tau pun, blakon je konon2 kejutan tu. tp aku ttp nak jihan jd pengacara!!

          0

          0
        • Yahudi says:

          knp tak amek Sherry Al Hadad pengacara melodi tu ja untuk jd emcee ?? jauh lebih bagus dari Zizan DAN Jihan !

          0

          0
        • minah jambu idop umno ! merah biru says:

          ape kate ambek Azwan ali jadi pengacara Af ..azwan pon ok pe..

          0

          0
    • hmm says:

      Ke kan.. Astro taknak Jihan overshadow si Zizan tu dia keluarkan Jihan.. Zizan kan artis peberet Astro. Eh boleh ke gitu? huhu

      0

      0
      • Nak Jihan jugak . says:

        @hmm aku sokong ko … almaklumlah pelaburan astro kat zizang juta2. Mmg si jihan tu best. Zizan artis astro … sian lak aku tngk jihan. Apa salahnya jihan berkaloborasi skali dngn dorang … malas lah nak tngk sbb jihan tak da… saper yg minat tu silalah tngk … negara demokrasi. Mmg kat luar ni ramai yg dah suka jihan ni … muka dia selambar jer … lawak dia pun cool jer … luv u jihann … luv u jihan … luv u jihan ….

        0

        0
    • budakastro says:

      Ape lak die xtahu ape2… mende tu sumer dah masuk lam skrip laaa… yg x tahu ape2 budak2 akademi je.. semua crew yg terlibat semua dah tahu ape2 yg jadi.. face expression tu mmg la mcm tu xkan la die nk senyum name pon ‘kejutan’

      0

      0
    • Jihan kaya says:

      Kristalmaya, jangan jd bangang . Semua tu gimik je laa. Jihan berlakon je semua dah dlm skrip. Takdenyee nak menjatuhkan muka la apa la. Tah apa apa la kau ni. Gimik smata mata. Kau fhm tak maksud gimik tu?? Ke nak aku terang kn gak???

      0

      0
    • noname says:

      alah drama je sume tuh. kmpem2 la jihan p0n da tau. mesti pndai la main watak bg nmpak real. nk2 plak dia plawak, muka memang slumber…haha. xkan le nk d malukan jihan mcm gitu. tp memang jihan best! patot kekalkan je. aje gatei estero neh!

      0

      0
  2. Pen Ning says:

    Apo lak kene singkir…Jihan tu kan gimik je. Mmg Astro dh amek FBI utk jd pengacara. Penonton jenis sikit2 x ske…pastu sentap. Kalo x ske potong ASTRO…hehe

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Pengalaman bertahun tu memang la bagus. Cumanya, relevant lagi ke FBI ni? Tolonglah. AF ni dah almost tak relevant. At least bagi la pengacara tu fresh sikit. FBI is so damn boring.

    Takkan pengacara pun nak undi masuk kot. Agak-agak la.

    0

    0
  4. NALIYA says:

    erm…best tgk af smlm. pengacara mmg gandingan hebat. lawak terbaekkk!!! tpi pengacara jela yg best. bile time pelajar menyanyi….x sanggup nak dengar. sakit telinga aku. cmtue dikatekan berbakat??? ermm oklah…..br minggu pertama. bg peluang lg mereka belajar. arap2 dpt diperbaiki.

    0

    0
  5. sentap says:

    aku pestaim tgk AF sampai abeh. bukan nak tengok budak2 menyanyi. nak tengok jihan dgn zizan.. memang kelakar gler. nak lagi part last nak abeh. konon muka jihan blur sangat tersingkir. siap ade beg hello kitty lg.. kahkah.. tu lawak. astro ofkos xgler nak malukan jihan mcm gtu. tu sume gimik je. pasneh nak undi jihan masok larh.. kahkah.

    0

    0
  6. mak mah says:

    Hrmmmmm……….best laaa gabungan Jihan & Zizan…
    Ntah haper2x laa….
    Bantahan!! Hihi

    0

    0
  7. sentap says:

    serious pengacara je kelakar. bab pelajar AF sume kelaut lagi. terutama MUNA.. wuhoooo…. uwoohhoooo… tu seram beb. xpayah nak all out sangat. datuk siti nak buat gtu pon pkir 18 tahun…

    0

    0
  8. sonkimura says:

    Kat media prima pun malas je nk layan program yg FBI jd hos..alih2 ganti Jihan pulak..tgk pun sbb gandingan zizan n jihan best smlm..harap pelajar mmg x berapa sgt..

    0

    0
  9. eleh says:

    Aku rasa jihan lagi bagus mengacara daripada Zizan masa tu. Lagi kelako. Zizan kelako la jugak tp kdg2 aku rasa dia over.

    0

    0
  10. aznil says:

    Aku tak sokong AF.

    0

    0
  11. ddd says:

    Aku rase ok je sape2 pon.. lg pon bkn nye program lawak semua benda nk dilawakkan… walopon fbi dah terbiasa ngn media prima tp kemampuan die mngacara xboleh dipertikaikan

    Pendapat aku je la sbgai penonton mlm td…

    Aku suke nuha tp pesen die aku x berkenan

    0

    0
    • Pak Pung says:

      Stuju! FBI ada pgalaman luas.. dia gak boleh lawak dan formal.at least boleh kawal pentas. Ni bukan program raja lawak semua nak melawak. Pandangan aku je sbg penonton

      0

      0
  12. vee says:

    berserabut aku tgk jihan dgn zizan semalam. sorang cakap lain, lagi sorang cakap lain. pening kepala tengok. zizan sorang pon dah ok. tahun lepas ok je

    0

    0
  13. jihan ok je…zizan terover lawak+POYO…pilihan pengkritik tetap Ziana Zain or Safinaz…Kak Engku not relevan….FBI….klise…asik muka dia aje…K bye

    0

    0
    • Anonymous says:

      bagi kt ko lh jdi pengacara. semu benda nk kutuk.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko jgn kutuk zizan ea. ko tu lgi poyo. zizan tk kacau ko.

      0

      0
      • tecit says:

        Zizang poyo! Terima jelah hakikatnye wahai kipas-susah-mati-zizang bukan kitorang je yg cakap. Dah ramai pon yg kate. Die tu mmg xboleh mengacara sorang2. Kene ade geng sekepala dia. Dulu Johan. Now johan pon dah standing alone. Bile ade Jihan join skali die mengacara barulah nampak die hidup sikit. Salute to FBI, Aznil, AC Mizal sebab berjaya mengacara solo.

        0

        0
  14. ABC bukan nama sebenar says:

    mcm x best la AF2014 ni.pa sbb singkirkan Jihan.dlm episod penyingkiran hanya utk pelajar AF.tiba2 pengacara disingkir.klu ya pun x nak Jihan jdi pengacara.kenapa ambik dia jadi pengacara on 8sep mlm tu.bukan lawak k mlm tu.menyampah ada la.tgh syok tgk tiba babak yg spoil dtg.bersara pun dlm bidang pengacara kenapa muncul lg.bgi la ruang n peluang utk org lain nak cuba nasib.makin moden makin pelik manusia skrg.
    fikir-fikirkan la.

    0

    0
  15. Yat says:

    Setahu aku la,FBI pencen jadi DJ je, pengacara dia teruskan juga la pasal dia pun ada company pengurusan acara sendiri, cuma kalo dia buang misai janggut tu lagi ok la dah macam opera plak….kalo tak nak tengok AF lagi, tengok la Liga Lawak Superstar tv3, tak pun tunggu bola BPL kembali Ahad ni, program gini laki mana layan sangat….tak gitu?

    0

    0
  16. kristal maya says:

    KESIAN AKU TENGOK IG JIHAN

    0

    0
  17. damia says:

    AF 2014…Aku bukan anti mana2 muzik kat dunia ni. Sume lagu aku layan termasuk la dangdut moden (ayu tig-ting contohnye). Pengetua Hattan & kak engku poyo!! Muzik tu uiversal ..tak kira la lagu tagalog ke, indon ke, lagu korea ke, lagu afrika ke, lagu classical ke, lagu irama melayu ke…sume tu ikut selera masing2 la. Pengetua yg anti sgt dgn lagu indon pe kes? Asik2 lagu rock kapak & lagu pop 90an…x berkembang langsung! Stakat tu je la tahap muzik kita ni. Sbb x dengar lagu indon la ko x tau bagusnye muzik & lirik dorang klau nk dibandingkan lirik mrapu yg x ikut tatabahasa yg mlambak kat pasaran. Sbb indon byk penyanyi & lagu yg bagus2 dari berbagai genre la dorang very selektif nk bwk masuk muzik kita…cuba pikir dari sudut positif sket. Tak caya…cer tgk AFI, Indonesia got talent, indonesia idol 2012 (peserta sean, dion (dia ni tukar lagu dangdut..mmg mantap dgn suara lelaki dia) & regina) dll…klau nk dibandingkan dgn bakat AF2013 kita, mcm langit dgn bumi. Pe pon…aku suka Nuha….

    0

    0
  18. Melati says:

    Assteruk (ASTRO) saya tahu Astro kaya tapi jgn lah buli penonton ,saya tk tgk AF pun pasal Zizan Kangkang, tapi naper awak tk singkirkan Zizan…Astro ko tk perasan ker org semua dah menyampah gan Zizan…memang lah Astro tk rugi aper2 kalau org tk tgk AF…tapi jgn lah Buli penonton kitaorang bayar lah, jadi kalau yg kita tk suka tu buat aper nk simpan cam ZIzan yg dressing cam Indon dtg cari keje kat KL…Astro …saya ni bayar lah …jadi tunjukan lah rancangan bermutu sikit ..Contoh AF & Aznil betapa class nya AF, ni sekarang saya tgk AF macam majlis kenduri kawin nyanyi atas pentas..

    0

    0
  19. Tengkuzaire says:

    Rasanya cukup lah tengok konsert pertama AF2014
    memang best..
    Bila FBI dh jadi pengacara
    dah tak minat nak tengok lagi

    0

    0
  20. Anonymous says:

    nuha mmg best…. 2 y dpt best perfmence time mlm knsert 1…

    0

    0
  21. mojo says:

    fbi..geli kot aku nengok dia.botak berpeluh..perut cacing..sumpah AF paling buruk,wp budak2 af semua ok.juri..out kertu..host.. sorang bangang sorang celi botak perut cacing.apa marketing astro nie?

    0

    0